Forum » Pomoč in nasveti » CPU Problem z temparaturo
CPU Problem z temparaturo
Krajnc0 ::
Zdravo !
Pred kratkim sem kupil nov sistem torej gre se za AMD Ryzen 5, 1600x gtx 1060 FKA2 6GB OC, Aorus AX370 Gaming 5, 16GB 3200mhz GSkill rama in podobno
Problem pa je nastopil pri temparaturi procesorja na njem je hladilnik CoolerMaster MasterAir Pro4 kateri bi mi mogal pod idle zagotavljati okrog 35 stopinj
termalna pasta je bila nameščena tako kot mora (količinsko ne preveč ne premalo) nanesel sem jo že 3 krat in nič ne pomaga in mi CPU laufa pod idle tam okrog 55 stopinj
med igranjem pa tam od 80 do 85 stopinj nevem kaj bi lahko bilo nepomaga če fan od cpu coolerja laufa na 100% pač ni neke velike razlike
ko sem pc zbildal skupaj je prislo do napake ko sem vstavil cpu ni bil vsavljen narobe ali kaj podobnega vendar ga mainboard ni zgleda zaznal nato sem ga namestil ponovno in je zadeva igrala kot mora
če se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo bi vas lepo prosil za kakšno koli pomoč ali nasvet. Prilagam sliko katera je bila nareta 5min po zagonu računalnika
http://prntscr.com/fnxf6r
Lp
Pred kratkim sem kupil nov sistem torej gre se za AMD Ryzen 5, 1600x gtx 1060 FKA2 6GB OC, Aorus AX370 Gaming 5, 16GB 3200mhz GSkill rama in podobno
Problem pa je nastopil pri temparaturi procesorja na njem je hladilnik CoolerMaster MasterAir Pro4 kateri bi mi mogal pod idle zagotavljati okrog 35 stopinj
termalna pasta je bila nameščena tako kot mora (količinsko ne preveč ne premalo) nanesel sem jo že 3 krat in nič ne pomaga in mi CPU laufa pod idle tam okrog 55 stopinj
med igranjem pa tam od 80 do 85 stopinj nevem kaj bi lahko bilo nepomaga če fan od cpu coolerja laufa na 100% pač ni neke velike razlike
ko sem pc zbildal skupaj je prislo do napake ko sem vstavil cpu ni bil vsavljen narobe ali kaj podobnega vendar ga mainboard ni zgleda zaznal nato sem ga namestil ponovno in je zadeva igrala kot mora
če se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo bi vas lepo prosil za kakšno koli pomoč ali nasvet. Prilagam sliko katera je bila nareta 5min po zagonu računalnika
http://prntscr.com/fnxf6r
Lp
Krajnc0 ::
Okay bios je sedaj updejtan na F6 temparature so sedaj nenormalno nizke (cpu v idle je max 25) vendar pa mi v programu HW Monitor še zmeraj kaže pretirane temparature tako da je zadeva zaenkrat rešena hvala za pomoč LP
denisbegood ::
Pozdravljeni
Procesa Windows orchestator service in windows update mi povzročata težave s preobremenjenostjo CPU, ki znaša 100% in ne pada. Moram ju ročno disable-at in potem je ok nekaj časa. Praktično vsake pol ure moram storit disable, ker se mi drugače računalnik zaradi pregretja kar ugasne. in to ni posledica termalne pase, kije na novo nanešena ali prahu, ki je očiščen. Ali se lahko kako rešim te težave? Na google je kar nekaj primerov tega, vendar permanentne rešitve nisem našel.
Procesa Windows orchestator service in windows update mi povzročata težave s preobremenjenostjo CPU, ki znaša 100% in ne pada. Moram ju ročno disable-at in potem je ok nekaj časa. Praktično vsake pol ure moram storit disable, ker se mi drugače računalnik zaradi pregretja kar ugasne. in to ni posledica termalne pase, kije na novo nanešena ali prahu, ki je očiščen. Ali se lahko kako rešim te težave? Na google je kar nekaj primerov tega, vendar permanentne rešitve nisem našel.
DeeCoy ::
denisbegood je izjavil:
Pozdravljeni
Če google res ne ve rešitve, potem bo reinstall zadevo 99% rešil. Če so windowsi s travnika, je lahko kaj plevela zraven not.
denisbegood ::
Sicer so travniški ampak jih imam že nekaj let, to se mi je pojavilo pred 2 mesecema. Najprej sem mislil, da je hardware, šele pri pregledu procesov sem ugotovil, kaj se dogaja in na goooglu, da nisem edini. Verjetno posledica nekega update-a.
D3m ::
Widnows update bi rad nekaj inštaliral in ti nabija CPU. Drugič daj update na ročno.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPU stock fan v visokih vrtljajih in zelo glasenOddelek: Pomoč in nasveti | 630 (587) | T101 |
» | Težava pri navijanju!Oddelek: Navijanje | 1401 (1206) | c00kie |
» | Pokvarjena slika (radeon)Oddelek: Zvok in slika | 902 (805) | Blinder |
» | Računalnik ima vročino!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1037 (901) | Pyr0Beast |
» | Temperatura?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1021 (851) | Matri[X] |