» »

Adobe Premiere

Adobe Premiere

poweroff ::

Imam nekaj vprasanj glede Adobe Premiere. Zadevo sem snel iz neta (verzija 6.0) in je 30 dni free trial verzija (torej je legalna). 8-)
Malce sem se ze igral in nekako zaštekal kako videoposnetke režem, lepim, dodajam zvok, itd, zanima pa me tole.
Prvo. Znam narediti naslov filma, vendar je ozadje belo. Če odprem eno GIF datoteko in jo povlečem v title editor, jo lepo da v ozadje, vendar ko title shranim, slika izgine. In ko title oziroma video clip z naslovom povlecem v timeline ozadja (slike) ni.

Drugo. Kako narediti, da glasnost zvocne spremljave (drugi audio kanal) variira. Znam narediti za cel clip (recimo, da dam 60% gain), ampak kako bi naredil, za zacne z npr. 60%, potem pa pocasi pada do 10%? (se pravi je glasba na 2. audio kanalu cedalje tisja)?

Tretje. Kako vstaviti napise na sam video? Recimo, sredi kadra se pojavi ena oseba, pa bi rad dal spodaj ime in priimek?

Četrto. Kako zmiksati dva video posnetka skupaj. Se pravi, da se oba prikazujeta na zaslonu, eden recimo močneje, eden slabše (enako kot lahko hkrati imam dva audio kanala)?

Peto. Transitioni mi nekako ne delajo OK. Recimo dam na koncu enega clipa transition, da posnetek potemni, takoj za njim pa transition, da posnetek od temnega postane svetel. Vendar ko se zadeva zbuilda, vmes na preskoku pokaže drugi clip popolnoma jasno, potem pa temno, poetm pa transition iz temnega v normalno... skratka, kako narediti transition med dvema posnetkoma tako kot je treba?

Precej vprašanj, upam, da bo kdo vsaj na hitro odgovoril. Samo, da dobim osnovno informacijo, potem se bom ze sam igral.

pivmik ::

PRVIČ.
Za slike uporabljaj nekompresiranje in loseless formate, najbolje da BMP. Možno da GIF-a ne podpira. V title dajaj samo tekst. Itak je title prozoren(ali naredi ga takega) tako da samo dodaš v spodnji video track samo sliko.

DRUGIČ.
Klikni uno puščico pred napiso Audio1 v timeline oknu. Audio1 track se ti bo razširil. Sedaj bi moral videt rdečo črto. Klikaj nanjo, povleci jo gor ali dol odvisno ali želiš za se zvok zviša ali utiša. Za bolj natančnejše nastavljanje glasnosti drži tipko SHIFT in nato klikni ter povleci rdečo črto.

TRETJIČ
Jazst napise naredim v PaintShopPro(ali bilokateri drugi grafični program - imaš več svobode pri ustvarjanju) nato jih uvozim v projekt ter vstavim na zgornji Video track. Potem pa morem še nastaviti prozornost(aja...za ozadje v grafičnem programu je najbolje uporabiti ZELENO bravo).
Da pa se naredit seveda tudi napise v Premiere, tako sem mi zdi da ni treba nastavljat prozornosti.

ČETRTIČ
Ma ti spoh poznaš te Video Tracke? To so kot Layerji v grafičnih programih. To je eden glavnih elementov v Premiere!
Na zgornji Video track vstavi filmček, kateregai želiš da bo manj viden od glavnega filmčka. Nato klikni na uno puščico pred napisom Video 2, malo se ti bo razširilo in sedaj se igraj spet z uno rdečo črto.

PETIČ
Verjetno delaš neki narobe. Posnetka se morata prekrivati in vsak mora biti na svojem tracku. Pa malo preglej nastavitve posameznega Transitiona ne pa samo kliknit OK. Tule imaš primer uporabe transitionov:


Če maš še vprašanj, vprašaj.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

poweroff ::

Ful ti hvala. Točno to sem rabil, mislim, da sem počasi zaštekal zadevo.
Mimogrede: tam pri rdeci crti je treba Ctrl pritisnit... transitioni pa morajo biti med A in B videom... no to sem ze sam ugotovil. 8-) toliko, da vidim koncept, naprej se bom pa ze sam igral.

Tnx!!!

McZaaR ::

Zivjo!
Sicer malo stara tema, a vendar... Imam Adobe premiere 7 in me zanima kaj je s tem stekanjem? Imam p4 2.4ghz in 512 400mhz ddr rama pa mi vseeno steka, ko tam v previev okencku gledam kaj sem skupaj spackal? Se da to kako optimizirati da bi bolje delalo?

marS ::

ko se Premiere odpira te vpraša oz. ti da na izbor različne nastavitve za različne resolucije. Če hočeš Real Time Preview potem morađ izbrat npr DV PAL Real Time Preview in ti bo preview v real time načinu.

Če zbereš kej druzga potem moraš najprej zrendat tisti kos ki ga hočeš pogledat.
Rendering narediš tako da na Timeline z rumeno oznako označiš kaj bi rad gledal in pritisneš enter.

btw: ni mi všeč premiere 7 ker je ful potraten in ne deluje na mal starejših PCjih, npr P1Ghz. Boljši se mi zdi 6.5
...no more heroes...
https://ilbis.com/

pivmik ::

Inštalirajte raje Vegas Video 4 ki je procesorsko dosti manj požrešen in ima ODLIČEN real-time preview. Ma na vseh pogledih je boljši od Premiere, samo probite ga!

Poglejte si tukaj nekaj features:
http://mediasoftware.sonypictures.com/Products/showproduct.asp?PID=808&FeatureID=6871

Downloadajte demo TUKAJ (zasede 42,7 MiB kar pove tudi kako hiter je program)
http://mediasoftware.sonypictures.com/download/step2.asp?DID=435

LP, Gregor GRE^

McZaaR ::

hehe...hvala za vse odgovore, mislim da bom ostal kar pri premiere 7 ker sem se ravno malo navadil na to in ne bi rad sedaj vsega zamenja. Razen ce je Vegas Video res toliko lazji. Mimo grede ali podpira VV wmv filete za inport!?

pivmik ::

Normalno da podpira, ker to je program kot je treba (čeprav WMV smrdi do ekvytorja in se ga je treba izogibat kot prižganih petard za novo leto).

Tudi jazst sem izgubil na stotine ure učenja s Premierer-om, ko sem prestopil na Vegas, samo fora je v tem da Vegasa sem TAKOJ zakapiral. Ker je zelo enostaven in intuitiven program (za razliko od Premniere).
Čim prej ko se rešiš tega Premiere boljše je.

Najboljše da poskusiš Vegas 4 pa boš sam videl.
LP, Gregor GRE^

McZaaR ::

hmm...lets try than! :) hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je sploh možno (ja seveda) in $$$

Oddelek: Programiranje
51764 (1541) Nebomgabiksa
»

Obdelava filmov

Oddelek: Zvok in slika
163766 (3529) pivmik
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392387 (1774) marS
»

Adobe Premiere DivX plug-in

Oddelek: Programska oprema
121644 (1494) CaqKa
»

Iz DV v DVD zapis

Oddelek: Zvok in slika
252082 (1872) pivmik

Več podobnih tem