» »

Lažne aplikacije na App Storu prinašajo mastne denarje

Lažne aplikacije na App Storu prinašajo mastne denarje

Slo-Tech - Eden izmed načinov kako zaslužiti veliko denarja z mobilnimi aplikacijami, je napisati izvrstno aplikacijo, ki jo ljudje množično kupujejo. Izkaže pa se, da je mogoče veliko zaslužiti tudi z lažnimi aplikacijami, ki ne počno ničesar, razen da nič hudega slutečim in neveščim uporabnikom praznijo račun. Čeprav Apple bojda skrbno preverja aplikacije, ki jih spusti v svoj App Store, je že na 10. mestu najbolj dobičkonosnih aplikacij v kategoriji Storilnost lažna aplikacija, ki piscu nosi okrog 80.000 dolarjev mesečno.

Pregled, ki ga je opravil Johnny Lin, je pokazal, da to ni osamljen primer. Najuspešnejša je sicer aplikacij s čudnim imenom Mobile protection :Clean & Security VPN, ki po namestitvi uporabniku ponudi še "preizkusno" verzijo protivirusnega programa, ki stane 100 dolarjev na teden.

Nadaljnja preiskava je pokazala, da je takih primerov še več. Sumljivih aplikacij, ki ne počno ničesar, kar mrgoli. To je zelo nenavadno, saj Apple aplikacije običajno precej strogo premotri, preden jim dovoli pot v App Store. Čeprav Apple si od prihodkov aplikacij vzame 30 odstotkov, to gotovo ni razlog, saj ima Apple več kot dovolj denarja in se mu res ni treba zanašati na tovrstne trike.

Odveč je poudarjati, da če najdemo take lažne aplikacije na domnevno najstrože reguliranem Applovem App Storu, je situacija enako slaba tudi v Googlovi in ostalih tržnicah z aplikacijami. Vse te ciljajo ne neosveščene uporabnike. Že če uspejo ukaniti manj kot odstotek ljudi, ki si jo namestijo, lahko spričo astronomskih cen ustvarjajo visoke dobičke.

8 komentarjev

filip007 ::

Težko preveriti, če ne dela nič, ker je Apple že tako brez virusov.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

shadeX ::

To je zelo nenavadno, saj Apple aplikacije običajno precej strogo premotri, preden jim dovoli pot v App Store.


Ni ne. Apple velikokrat šalabajzersko pregleduje appe in vsaj 50% appov, ki so proti ToS spraviš skoz review brez kakega posebnega truda. Če pa funkcionalnost skriješ s pomočjo serverja pol pa sploh ni problema. Napišeš app, ki se izdaja za nekaj kar sploh ni in zlonamerno funkcionalnost vklopiš kadar gre skoz review.

Je pa problem, ker Apple periodično pregleduje appe tudi, ki so že šle skoz review. Ampak tud to se da zaobiti. Npr zlonamerno funkcionalnost vklopiš na podlagi lokacije. Če je npr blizu Cupertina jo izklopiš. Nekako tako kot je delal Uber, sam njih so dobili :)

PrihajaNodi ::

Resitev:Wp

blackbfm ::

Npr zlonamerno funkcionalnost vklopiš na podlagi lokacije. Če je npr blizu Cupertina jo izklopiš. Nekako tako kot je delal Uber, sam njih so dobili :)


In kako ves da appe testirajo v okolici cupertina? Sicer pa niti ne mores vedet ce je lokacija prava, ziher obstaja nek fake gps switch tako kot pri androidu

Phantomeye ::

No ja, ne bi ravno rekel "lažna".

klinker ::

PrihajaNodi je izjavil:

Resitev:Wp


To morajo prvo nardit da sploh dela :))

Nimkapu ::

Zdej naj bi baje ukinili tudi wacup grrrr

klinker je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Resitev:Wp


To morajo prvo nardit da sploh dela :))

shadeX ::

In kako ves da appe testirajo v okolici cupertina?


Analytics report.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lažna aplikacija za Tor na iOS v App Storu več mesecev

Oddelek: Novice / Varnost
178410 (6273) driver_x
»

Applove težave z aplikacijami

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
87518 (5724) Ashrack
»

App Store dve leti in pet milijard aplikacij pozneje

Oddelek: Novice / Android
3511157 (9743) MrStein
»

Apple izdal SDK za iPhone

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
237706 (6208) Zarathustra

Več podobnih tem