Forum » Pomoč in nasveti » hlajenje za procesor i7-2600K
hlajenje za procesor i7-2600K
daviiiiid97 ::
zdravo.
Imam procesor i7-2600K 3.40Gh in me zanima ker hlajenje za ta procesor bi priporocal? zdele niti nevem kerga mam ker se ne spoznam na te stvari ampak ko igram zahtevne igre je računalnik zlo vroč.
gledu sm po bigbangu, mimovrste ampak ker se nespoznam nevem ker hlajenje bi pasu na ta procesor.
lp in hvala za pomoč vnaprej
Imam procesor i7-2600K 3.40Gh in me zanima ker hlajenje za ta procesor bi priporocal? zdele niti nevem kerga mam ker se ne spoznam na te stvari ampak ko igram zahtevne igre je računalnik zlo vroč.
gledu sm po bigbangu, mimovrste ampak ker se nespoznam nevem ker hlajenje bi pasu na ta procesor.
lp in hvala za pomoč vnaprej
beta1 ::
Vsak hladilnik ki ima v specifikacijo LGA1155.
Po vsej verjetnosti imaš zdaj defaultno stock Intelov hladilnik, ki je že v osnovi šrot ter je zabasan s prahom in ima fuč termalko.
Bilokaj boljšega boš kupil, ko bo boljše!
Po vsej verjetnosti imaš zdaj defaultno stock Intelov hladilnik, ki je že v osnovi šrot ter je zabasan s prahom in ima fuč termalko.
Bilokaj boljšega boš kupil, ko bo boljše!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: beta1 ()
daviiiiid97 ::
aha hvala
kolk pa naj bi bila približna cena za hladilnik ki je dober? ker res nevem a je 70€ velik za to?
kolk pa naj bi bila približna cena za hladilnik ki je dober? ker res nevem a je 70€ velik za to?
DeeJay ::
Jest sm si kupu tega za isti procesor:
http://noctua.at/en/nh-d15.html
Mogoče je res overkill, ker zaenkrat še ne navijam, sam je res tih in full dobro hladi.
http://noctua.at/en/nh-d15.html
Mogoče je res overkill, ker zaenkrat še ne navijam, sam je res tih in full dobro hladi.
gddr85 ::
vzameš en 120/140mm in pridobiš še tišino, vse kar je manjše je imo brezveze oz. škoda keša..
ST-777 ::
@daviiiiid97, Noctua hladilniki so zelo dobri, je pa pred nakupom treba izbrati tisti model, kjer je možna montaža na tvoji plošči, previsoki pomnilniki namreč ne omogočajo dovolj prostora za hladilnik.
Noctua hladilnik serije U, tanjši dizajn omogoča vgradnjo najvišjih pomnilnikov na večini plošč: https://www.mlacom.si/noctua-nh-u14s
Noctua hladilnik serije U, tanjši dizajn omogoča vgradnjo najvišjih pomnilnikov na večini plošč: https://www.mlacom.si/noctua-nh-u14s
Stari89 ::
70€ ti je čisto preveč za to. Vzami raje kak Cooler Master 212. Ponujajo ogromno za nizko ceno (okoli 35€). Jst sem ga namontiral na Intel Core i7 950, ki je še bolj vroč od i7 2600K (TDP 130W proti tvojih 95W) in zadeva je laufala super. In ja, paše na LGA1155. LP
BorutO ::
Pozdravljeni. Tudi jaz se zanimam za nakup nekega hladilnika za isti oz. omenjeni procesor, ker mi osnovni intelov hladilnik (ventilator) ne deluje več dobro, saj mi med igranjem igre resetira računalnik, takoj, ko se poveča dogajanje v igri (več igralcev na kupu z raznimi spelli (elder scrolls online)) ...
Ker sem dokaj zadovoljen z računalnikom, vsaj kar se hitrosti tiče, bi rad, da bi vseeno malo procesor navil. imam 1900 vrtljajev na minuto, ampak je to baje zelo slabo.
Malo me zanima glede teh nocuta hladilnikov. So res dobri in tihi? Moja matična ima opcijo samo, da se namesti štiri vijake na vsak vogal na matično okoli procesorja [o].
Trenutno morem imeti računalnik oz procesor na saving mode, ker če ne še prej vse skupaj crkne in se še bolj greje procesor ... procesor se mi segreje vse do 80 stopinj, takrat pa crkne oz se resetira.
Ker sem dokaj zadovoljen z računalnikom, vsaj kar se hitrosti tiče, bi rad, da bi vseeno malo procesor navil. imam 1900 vrtljajev na minuto, ampak je to baje zelo slabo.
Malo me zanima glede teh nocuta hladilnikov. So res dobri in tihi? Moja matična ima opcijo samo, da se namesti štiri vijake na vsak vogal na matično okoli procesorja [o].
Trenutno morem imeti računalnik oz procesor na saving mode, ker če ne še prej vse skupaj crkne in se še bolj greje procesor ... procesor se mi segreje vse do 80 stopinj, takrat pa crkne oz se resetira.
Kebo ::
Če se ti računalnik izklopi že pri 80 stopinjah, zna biti problem tudi kje drugje kot samo v hladilniku, načeloma se taki problemi naj nebi pojavljali, če je procesor pod 90 stopinj. Noctua hladilniki so drugače super.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPU hladilnik (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 54340 (3636) | freesty |
» | Kateri hladilnik za i5 950 (socket 1366)Oddelek: Pomoč in nasveti | 3550 (3234) | solatko |
» | Sandy bridge (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Strojna oprema | 203068 (152086) | fr4nc |
» | Nakup gaming PC za 1100 - 1200 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13547 (12491) | IvoJan |
» | Noctua NH-U12P ne gre v ohišje! Kaj sedaj?? (CPU Cooler)Oddelek: Kaj kupiti | 1278 (1278) | Tomson |