Forum » Kaj kupiti » matična za 4x GPU
matična za 4x GPU
tomaz4 ::
Razmišljam da bil nabavil 4x 1080Ti za mining, ki bi jih spravil v big tower (da bo cela kišta "normalno" izgledala).
Npr.:
- Fractal Design Define XL R2
- Seasonic PRIME Gold 1200W
- 4x 11GB ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti Blower Aktiv
Ali kdo ve kakšno matična bi ustrezala buildu (da ima 4 PCIe slote v razmaku po dva)?
Idealna bi bila kakšna H81 varianta ...
Za napajanje 1080Ti bi pa tudi poteboval nekaj 6 ali 8 pin PCI-Express priklopov. S kakšnim konverterjem pa to dobim?
Npr.:
- Fractal Design Define XL R2
- Seasonic PRIME Gold 1200W
- 4x 11GB ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti Blower Aktiv
Ali kdo ve kakšno matična bi ustrezala buildu (da ima 4 PCIe slote v razmaku po dva)?
Idealna bi bila kakšna H81 varianta ...
Za napajanje 1080Ti bi pa tudi poteboval nekaj 6 ali 8 pin PCI-Express priklopov. S kakšnim konverterjem pa to dobim?
DJ-DUST ::
Priklope boš dobil z pravim napajalnikom, katere altcoine pa misliš minirat?
EDIT: Se zavedaš temperatur in glasnosti?
EDIT: Se zavedaš temperatur in glasnosti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DJ-DUST ()
Kakor vidim bi se splačalo minirat Zcash, tako da bi kar na tega štartal. Bom pa moral še malo ostale variante pogledat.
Se pravi bi potreboval enega izmed spodnjih:
EVGA SuperNOVA G2 1300
1200 Corsair HX1200i
1200 Corsair HX1200
1200 be quiet! Dark Power Pro 11
Malo dražji je še tale:
1600 Super Flower Leadex
Se pravi bi potreboval enega izmed spodnjih:
EVGA SuperNOVA G2 1300
1200 Corsair HX1200i
1200 Corsair HX1200
1200 be quiet! Dark Power Pro 11
Malo dražji je še tale:
1600 Super Flower Leadex
EVGA ali Corsair bo super. Glede 4x GPU v ohišju pa boš videl da ne bo šlo, sploh v zaprtem...
Za Zcash sem videl da se lahko minira s 80% moči ali manj, pa je še vedno super izplen, tako da upam da bo to malo pomagalo.
Pa še blower type grafične mislim kupit.
A misliš da bo vseeno problem s toploto?
Pa še blower type grafične mislim kupit.
A misliš da bo vseeno problem s toploto?
Klinker: Menda je odvisno od algoritma za miniranje coinov. Za določene so nvidia boljše.
DJ-DUST: Sem na puget systems videl da predlagajo takšno varianto:
https://www.pugetsystems.com/recommende...
Samo kako se to obnese v praksi pa ne vem.
DJ-DUST: Sem na puget systems videl da predlagajo takšno varianto:
https://www.pugetsystems.com/recommende...
Samo kako se to obnese v praksi pa ne vem.
Nvidia je dobra za ZEC, DCR, PASCAL, ... za AMD je malo več izbire algoritmov in je tudi v prednosti pri trenutno bolj donosnih ETH, XMR, ... Nvidia je tudi bolj kot ne Plug & Play, pri AMD pa se je potrebno poigrati z VBIOS-em za boljši rezultat...
Zgoraj sem ti podal link da malo pregledaš kaj se bolj splača, mogoče investiraš v 1070 kot 1080 Ti in denarno razliko uporabiš še za kak dodaten GPU. Laufati na 80% je brezveze, 100% ali nič...
Moj predlog pa je da se sploh ne obremenjuješ z ohišjem, več kot 4Gb rama, SSD-ja ali hitrega procesorja (v kolikor bo dedicated rig) in narediš zadevo odprto, če imaš lesa ali alu profilov naredi frame za vse skupaj in grafične med sabo z vsaj 10-20cm prostora. Blowerji bodo glasni če boš hotel držati dobro temperaturo, dvojni ventilatorji ali več pa je zmagovalno. Počasnejši ventilatorji, boljša temperatura - za to ti bodo hvaležne grafike in tvoja denarnica...
Če delaš zaradi izgleda in testiranja, delaj po želji. Če delaš da boš kaj zaslužil in zadevo še razširil, poslušaj moj predlog...
Zgoraj sem ti podal link da malo pregledaš kaj se bolj splača, mogoče investiraš v 1070 kot 1080 Ti in denarno razliko uporabiš še za kak dodaten GPU. Laufati na 80% je brezveze, 100% ali nič...
Moj predlog pa je da se sploh ne obremenjuješ z ohišjem, več kot 4Gb rama, SSD-ja ali hitrega procesorja (v kolikor bo dedicated rig) in narediš zadevo odprto, če imaš lesa ali alu profilov naredi frame za vse skupaj in grafične med sabo z vsaj 10-20cm prostora. Blowerji bodo glasni če boš hotel držati dobro temperaturo, dvojni ventilatorji ali več pa je zmagovalno. Počasnejši ventilatorji, boljša temperatura - za to ti bodo hvaležne grafike in tvoja denarnica...
Če delaš zaradi izgleda in testiranja, delaj po želji. Če delaš da boš kaj zaslužil in zadevo še razširil, poslušaj moj predlog...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DJ-DUST ()
Heisenberg ::
Da ne odpiram nove teme...
Prosim za mnenjenje sistema za rudarjenje
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Bo OK? Sem kaj pozabil? So ustrezni GPU? Je kaj boljšega za ta denar, mogoče celo v SLO?
Hvala za pomoč!
Prosim za mnenjenje sistema za rudarjenje
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Bo OK? Sem kaj pozabil? So ustrezni GPU? Je kaj boljšega za ta denar, mogoče celo v SLO?
Hvala za pomoč!
Heisenberg ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Etherum mining (rudarjenje) (strani: 1 2 3 4 … 60 61 62 63 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 500632 (109363) | Jagdpanter |
» | AMD najavil Radeona RX 5700 XT (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 53281 (44718) | Mr.B |