Slo-Tech - Pred dnevi smo pisali, da Hofer z znamko HoT vstopa na trg mobilne telefonije, sedaj pa je znano praktično vse. Uporabljal bo Simobilovo (A1) omrežje. Najpomembnejše so seveda cena oziroma paketi, ki jih bo ponujal. Vse informacije najdemo na njihovi spletni strani, tu jih le povzemimo. V vsakem primeru je treba najprej kupiti kartico SIM, ki stane dva evra. Plačujemo lahko po porabi (klasični predplačniški paketi) ali pa zakupimo določeno količino enot, kar velja 30 dni (nekakšen hibrid med predplačniškim ni naročniškim paketom).
HoT Start je paket po porabi in v Sloveniji in vseh državah EU ponuja klice za 0,039 EUR na minuto, kolikor stane tudi pošiljanje enega sporočila ali prenos megabajta podatkov. Paket MINI za 7 evrov ponuja 1000 minut, 1000 sporočil in 1000 MB prenosa podatkov v Sloveniji in EU. Hot MAXI stane 10 evrov in nudi 3000 minut, 3000 sporočil v Sloveniji in EU, ob tem pa še 20 GB prenosa podatkov v Sloveniji in 2,13 GB v EU. Najzmogljivejši paket EXTRA za 15 evrov prinaša enako kot MAXI, le prenosa podatkov je 50 GB doma in 3,19 GB v EU. Za dodatna 2 evra mesečno dobimo hitrost LTE+ (50/10 Mb/s), saj v paketih vključen le LTE (20/5 Mb/s).
Če v spletni aplikaciji izberemo avtomatično polnitev, smo iz teh časovno omejenih predplačniških paketov naredili naročniške. Prenos številke je seveda mogoč.
MAXI je kar zanimiv, sploh z EU podatki. Se ve kej če bodo tudi ostali operaterji začeli dajat kej EU podatkov v pakete, ker klice je recimo telemach dodal zdej z povečavo podatkov in povečavo Unify točk?
V prihodnosti bi bilo lepo videt, da bi HoT sofinanciral razvoj omrezne infrastukture omrezja A1. V tem primeru bi imel Telekom Slovenije hudo konkurenco.
Eno vprašanje, upam da ne preveč OFF: če imam sedaj zakupljeno količino podatkov (pri X operaterju), bodo ti podatki po 15.6. veljali tudi v EU ali bo podatke iz EU potrebno ekstra plačat (po porabi)?
V prihodnosti bi bilo lepo videt, da bi HoT sofinanciral razvoj omrezne infrastukture omrezja A1. V tem primeru bi imel Telekom Slovenije hudo konkurenco.
A misliš povedati da je zdej nima? LTE postaje: - Telekom: 1045 - A1: 994
@Excalibrus po mojih opazanjih ima A1 slabso pokritost v dolocenih vecjih naseljih, boljso v manjsih. Itak je odvisno od lokacije. Dokler se nisem preselil iz mesta nisem niti sanjal, da bi menjal omrezje (Telekomovo). Sedaj, na vasi, pa sem primoran uporabljati A1 zaradi boljse pokritosti. Ce bi se omrezje izboljsalo se tam kjer sepa, je Telekom v k:)
Leta sem zivel z 1 Mb/s hitrostjo neta, sedaj pa naj mi niti 20/5 Mb/s nebi bilo dovolj:). Vsaj meni se zdi skoda doplacevati, ce dela, je dovolj hitro. Ko ne dela, pa tko ne dela:).
Eno vprašanje, upam da ne preveč OFF: če imam sedaj zakupljeno količino podatkov (pri X operaterju), bodo ti podatki po 15.6. veljali tudi v EU ali bo podatke iz EU potrebno ekstra plačat (po porabi)?
Podatki bodo na voljo. Če imaš sedaj paket za 7€ boš dobil 1gb podatkov, 14€ 2gb..., ostalo primerno skalirano. Vsako leto pa boš dobil več podatkov, do leta 2022, ko boš imel vse na voljo.
A zdaj je pa nimajo ali kaj. Celo tako hudo je da Telekomu množično uhajajo stari naročniki
Hot bo plačeval A1. Slednji bo imel od tega večji dobiček, od katerega bo lahko več investiral v infrastrukturo.
@rupsi31 tudi jaz sem jim usel ampak verjetno se vsi strinjamo, da je trenutno TS na prvem mestu glede kakovosti storitev. So pa cene pretirano visoke + letna podrazitev je postala stalna praksa.
@rupsi31 tudi jaz sem jim usel ampak verjetno se vsi strinjamo, da je trenutno TS na prvem mestu glede kakovosti storitev. So pa cene pretirano visoke + letna podrazitev je postala stalna praksa.
Ne vidim razlike , pa sem že 8- leto pri Simobilu oz. A1. Tako da ne vem pri čem so pri TS-ju bolj kakovostni od A1? TS je na prvem mestu samo po višini cen.
V mojem kraju je TS vsekakor boljši, pri A1 si dostikrat "nedosegljiv" (čeprav je signal), testirano na bob in samem A1. Ima pa A1 boljše pakete za poslovne uporabnike, TS je predrag.
Jaz sem že 7. leto na telemachu in nikoli problemov s pokritostjo (edino na začetku ko so bli še tušmobil in so gradili in nadgrajevali omrežje je tu pa tam malo pešal signal ampak zadnjih 5-6 let dela kot mora).
A je tole placan clanek? V zadnjih letih nisem zasledil toliko novic o novih ponudbah operaterjev, kot o HOT.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Jaz imam pri A1 paket za 190 evrov. Pri nas trenutno ni niti podobnega, žal tudi HOT ne ponuja nič v tej smeri. Tako bo treba počakati, da se zgane Evropa. V tej smeri nič ne kaže na kakšne spremembe, ali pa sem kaj spregledal (klici v tujino).
A tele HoT paketi bodo enako oskubljeni kot recimo BoB (brez SMSjev o zgresenih klicih, itd.), ali so "polnovredni"?
Imajo sms o zgrešenem klicu. Edini catch, ki sem ga opazil je, da omejujejo hitrost prenosa preko LTE na 20/1 Mbit, se mi pa zdi, da lahko za 2€ dokupiš hitrost do 50/10 Mbit.
A tele HoT paketi bodo enako oskubljeni kot recimo BoB (brez SMSjev o zgresenih klicih, itd.), ali so "polnovredni"?
Imajo sms o zgrešenem klicu. Edini catch, ki sem ga opazil je, da omejujejo hitrost prenosa preko LTE na 20/1 Mbit, se mi pa zdi, da lahko za 2€ dokupiš hitrost do 50/10 Mbit.
20/5 je osnovna LTE hitrost, kar je več kot dovolj.
Končno lahko vržen telesmehovo net2go kartico v kanto, oderuhi eni ...
Živim v rovtah in imam na dosegu 2 A1 LTE oddajnika, ter 1 Telekomovega 2G. Je pa res, da je bil telekom že dolga leta pred Simobilom(ampak so zaspali). Pred 10 leti si ne bi mislil, da bo v mojih koncih kdaj Telekom slabša opcija. Čeprav je pa po svoje logično, saj tukaj lažje nabirajo prestopnike in si gradijo bazo uporabnikov.
majo pa isto foro k BOB, MMS se vedno posebej plača.
Kaj točno to pomeni? (ni mi znano, ker nisem BOB uporabnik). Da recimo v hot.si maxi paketu 3000min/3000sms/30GB-LTE mms ne pade pod to ampak se obračuna neposredno 0,039 eur? In če je tako, kaj to pomeni, da vsak daljši sms nad 160 (al kok je že... sem pozabil) znakcev pade pod mms, ali pa se razbije na večje število sms-jev in tako pade pod 3000sms obračun?
majo pa isto foro k BOB, MMS se vedno posebej plača.
Kaj točno to pomeni? (ni mi znano, ker nisem BOB uporabnik). Da recimo v hot.si maxi paketu 3000min/3000sms/30GB-LTE mms ne pade pod to ampak se obračuna neposredno 0,039 eur? In če je tako, kaj to pomeni, da vsak daljši sms nad 160 (al kok je že... sem pozabil) znakcev pade pod mms, ali pa se razbije na večje število sms-jev in tako pade pod 3000sms obračun?
MMS ni sporočilo daljše od 160 znakov, ampak se potem pošlje 2 SMS. Menim, da se pojavi MMS pri sporočilu ki zaseda več kakor 4 SMS sporočila. vsaj tako je pri mojem telefonu.
MMS ni sporočilo daljše od 160 znakov, ampak se potem pošlje 2 SMS. Menim, da se pojavi MMS pri sporočilu ki zaseda več kakor 4 SMS sporočila. vsaj tako je pri mojem telefonu.
Saj, nekaj v tem smislu sem tudi sam mislil. Ali pa sporočilo, ki vsebuje datoteko (slika, zvok...) al nekaj v tem smislu. Kakorkoli pač že, to se, če sem prav razumel, obračuna posebej izven samega paketa?
Zanimivo. Jaz imam nek star Simobilov paket, kjer imam klice in SMS-e neomejeno, podatkov pa 4 GB. Za nekaj čez 20 ojro. V resnici podatkov porabim pod 500 MB (izjemoma morda več, a pod giga), klicev pa pod 1000 minut. SMS-ov imam pod 100 komadov.
Dejansko bi se mi splačalo menjati... sploh, ker je prenosno omrežje isto. Edino vprašanje je, kako je s tujino - izven EU (konkretno Balkan). Saj ne, da hodim dosti po tistih koncih, se pa zgodi enkrat ali dvakrat na leto... In pa, ali imaš pri A1 tudi omejitev LTEja ali ne?
Zanimivo. Jaz imam nek star Simobilov paket, kjer imam klice in SMS-e neomejeno, podatkov pa 4 GB. Za nekaj čez 20 ojro. V resnici podatkov porabim pod 500 MB (izjemoma morda več, a pod giga), klicev pa pod 1000 minut. SMS-ov imam pod 100 komadov.
Dejansko bi se mi splačalo menjati... sploh, ker je prenosno omrežje isto. Edino vprašanje je, kako je s tujino - izven EU (konkretno Balkan). Saj ne, da hodim dosti po tistih koncih, se pa zgodi enkrat ali dvakrat na leto... In pa, ali imaš pri A1 tudi omejitev LTEja ali ne?
Ti si z menjavo že vsaj 2-3 leta prepozen. Bob je bil tukaj že takrat s hudimi cenami in prenosom podatkov.
Glede na čredni nagon folka, s katerim se pogovarjam in hodijo v štacune... ne, pardon, hodijo v Hofer, me ne bi presenetilo, če bi na začetku dobili par deset tisoč uporabnikov. Ki bi potem še bolj nakupovali v Hoferju... We are all doomed
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.