»

Znane cene Hoferjeve mobilne telefonije HoT

Slo-Tech - Pred dnevi smo pisali, da Hofer z znamko HoT vstopa na trg mobilne telefonije, sedaj pa je znano praktično vse. Uporabljal bo Simobilovo (A1) omrežje. Najpomembnejše so seveda cena oziroma paketi, ki jih bo ponujal. Vse informacije najdemo na njihovi spletni strani, tu jih le povzemimo. V vsakem primeru je treba najprej kupiti kartico SIM, ki stane dva evra. Plačujemo lahko po porabi (klasični predplačniški paketi) ali pa zakupimo določeno količino enot, kar velja 30 dni (nekakšen hibrid med predplačniškim ni naročniškim paketom).

HoT Start...

90 komentarjev

Hofer bo postal mobilni operater

Slo-Tech - V Slovenijo prihaja nov ponudnik mobilne telefonije, in sicer operater HoT, ki bo storitve ponujal za diskontno verigo Hofer. V Sloveniji je namreč podružnico odprl avstrijski Ventocom, ki je začel novembra intenzivno delati in naj bi storitve ponujal od prve polovice tega leta dalje. Ventocom.si (slovenska podružnica) je večinski lastnik podjetja Hot mobil. Ventocom je že v Avstriji v navezi s Hoferjem postavil znamko Hofer Telekom ali krajše HoT.

V Sloveniji imamo že precej ponudnikov mobilne telefonije. Veliko trojico sestavljajo Simobil...

46 komentarjev

Danes še zadnje znižanje stroškov mobilnega gostovanja v EU

Slo-Tech - Prihodnje leto junija bo mobilno gostovanje v EU preteklost, saj operaterji za mobilne storitev v državah EU ne bodo smeli zaračunavati več kot v domačih omrežjih. Danes pa so se cene v prehodnem obdobju še zadnjikrat znižale.

Od danes pa do 15. junija 2017 so največji dovoljeni pribitki na cene v domačem omrežju za uporabo v EU naslednji: 0,05 evra na minuto za odhodne klice (vedno se obračuna ena polna minuta, kasneje pa v sekundnem intervalu), 0,0114 evra na minuto za dohodne klice (sekundni obračunski interval), 0,02 evra za poslano kratko sporočilo in brezplačen prejem kratkih sporočil, 0,05 evra na megabajt za prenos podatkov (obračun po kilobajtih). Omejitev porabe v tujini je 50 evrov mesečno, potem mora operater storitve...

24 komentarjev

Uradno: junija 2017 konec dragega mobilnega gostovanja v EU, uzakonitev nevtralnosti "odprtega" interneta

Europa.eu - Po večletnem boju je Evropska komisija uspela zagotoviti konec dragega mobilnega gostovanja v EU, ki trenutno predstavlja veliko oviro pri čezmejni uporabi mobilnih storitev. Od 15. junija 2017 bodo stroški telefoniranja, pošiljanja sporočil in prenosa podatkov pri gostovanju popolnoma enaki kot v domačem omrežju, saj so dogovor sklenili Evropski parlament, Evropska komisija in Evropski svet.

Iznajdljivi uporabniki bi seveda hitro ugotovili, da to de facto predstavlja popolno odprtje trga mobilnih telekomunikacij v EU. Če je na primer na Portugalskem mogoče dobiti ugodnejši mobilni paket, bi ga pač naročili tam (seveda skupaj s portugalsko številko), potem...

71 komentarjev

Evropski parlament potrdil nadaljevanje nižanja cen mobilnega gostovanja

Evropski parlament - Evropski parlament je v četrtek na rednem majskem plenarnem zasedanju potrdil dogovor, ki nadaljuje nižanje stroškov cen za mobilno gostovanje v državah EU. Projekt je EU začela že leta 2009 in od tedaj vsako leto progresivno znižala najvišje dovoljene cene za klice, pošiljanje sporočil in prenos podatkov pri gostovanju v tujih omrežjih. Direktiva se je iztekla letos, zato je EU pripravila in v četrtek sprejela njeno nadaljevanje.

Za sprejetje uredbe je glasovalo 578 poslancev, proti jih je bilo 10, prav toliko se jih je vzdržalo. S potrditvijo v Parlamentu je uredba preskočila že zadnjo pravno oviro in je sedaj obvezujoča za vse države članice.

Kakor je...

14 komentarjev

EU predlaga nadaljevanje nižanja cen mobilnega gostovanja

The New York Times - Letos 1. julija se izteče evropska uredba, ki predpisuje najvišje dovoljene cene za klice, pošiljanje sporočil in prenos podatkov, ko mobilni uporabniki gostujejo v drugi državi v drugem mobilnem omrežju. EU je uspela precej znižati oderuške cene, in sicer jih je zbila na 35 centov na minuto za odhodne klice, 11 centov na minuto za dohodne klice, 11 centov za poslano sporočilo in 50 centov za prenos 1 MB podatkov (cene so brez vključenega DDV). Poleg tega so omejili mesečno porabo na 50 evrov, da bi preprečili visoke račune uporabnikov zaradi nepazljivosti, za višje limite pa je treba operaterja posebej obvestiti.

Evropska komisarka za digitalno agendo...

81 komentarjev