» »

Hofer bo postal mobilni operater

Hofer bo postal mobilni operater

Slo-Tech - V Slovenijo prihaja nov ponudnik mobilne telefonije, in sicer operater HoT, ki bo storitve ponujal za diskontno verigo Hofer. V Sloveniji je namreč podružnico odprl avstrijski Ventocom, ki je začel novembra intenzivno delati in naj bi storitve ponujal od prve polovice tega leta dalje. Ventocom.si (slovenska podružnica) je večinski lastnik podjetja Hot mobil. Ventocom je že v Avstriji v navezi s Hoferjem postavil znamko Hofer Telekom ali krajše HoT.

V Sloveniji imamo že precej ponudnikov mobilne telefonije. Veliko trojico sestavljajo Simobil oziroma sedaj A1, Telekom Slovenije in Telemach (MNO). Manjši ponudniki T-2 (ta sicer ima nekaj svojega omrežja), Izimobil, Spar, Petrol in Mega M nimajo svojega omrežja, temveč gostujejo pri velikih (MVNO) ali prodajajo njihove storitve (SP). Bob pa je nizkocenovna znamka A1.

Ventocom so pred dvema letoma v Avstriji ustanovili Michael Krammer (nekdanji direktor Tele.ringa in E-plusa) in partnerji. Storitev ne ponuja končnim kupcem, temveč podjetjem. Razvili so lasten obračunski sistem, aplikacijo za uporabnike in upravljanje navideznih operaterjev. To pomeni, da Ventocom svoje storitve nudi podjetjem, ki se želijo iti mobilno telefonijo, pa nimajo ustreznega znanja ali infrastrukture. Taki primeri so avstrijski Hofer (HoT), Allianz (Allianz SIM) in Liwest. Glavna prednost je prijaznost uporabnikom, saj ponujajo možnosti, ki jih velikani ne (enostavno upravljanje paketov in funkcij, zavarovanje naprav itd.).

46 komentarjev

opeter ::

Hehe, super! Bi pa bil bolj vesel, če bi ponudili kakšen internetni širokopasovni paket ranga npr. 4 MB/256KB za 5 EUR. Da bi malo podžgali naše "obstoječe".
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

hojnikb ::

Another day, another MVNO.
#brezpodpisa

Samson ::

Isto kot v Avstriji. Ne prevec ugodni. A so v redu. Ponujajo LTE. Sedaj bo v kratkem se Lidl dal svoj Yesss! ven in bo se eden ponudnik vec :)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Apple ::

Se pravi HoT bo začel delovati že maja letos (tako Delo), podružnica Ventocoma v Sloveniji pa bo začela delovati šele novembra?
LP, Apple

Ganon ::

Še več konkurence? Zakaj pa ne.

Markoff ::

Tušmobil, Sparmobil, Mečkatormobil, Hofermobil, Lidlmobil, Mobilmobil, Nemobilmobil, Sadiq Chemsheniqi Sadje in Zelenjav Mobil, ... včasih preveč konkurence ni dobro niti za kupce (beri: zmešnjava na trgu).
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

mtosev ::

ne vidim, da bo hot naredil kakšne revolucije na tržišču. očitno bodo samo še en operater.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

...:TOMI:... ::

Zmeda je že zaradi tega, ker uporabo omrežja zaračunavajo na 1001 način. Tarife, obračunski intervali, paketi... Vse to je ena sama zmeda, poleg tega pa še vsi alternativni ponudniki... Saj se človeku zmeša, četudi je tehnično podkovan in funkcionalno pismen.

Ni pričakovati, da bodo cene kaj padle zaradi tega. Slej ko prej bo prišlo do ukinitve, nakupa ali združitve. Primer telekom in debitel, sedaj bo še telekom in izi mobil...

Mmobil ao ukinili. Amis so kupili, prav tako en koš vaških kabelskih operaterjev.

Novi ponudniki imajo pa tako mali delež, da je enak 0 %, primer mega m oz. me2 in najbrž tudi petrol oz. hip mobil, pa tudi softnet.
Tomi

m0LN4r ::

Markoff je izjavil:

Tušmobil, Sparmobil, Mečkatormobil, Hofermobil, Lidlmobil, Mobilmobil, Nemobilmobil, Sadiq Chemsheniqi Sadje in Zelenjav Mobil, ... včasih preveč konkurence ni dobro niti za kupce (beri: zmešnjava na trgu).

Najbolj hecno pa je, da je prevelika razdrobljenost uporabnikov, se pravi user base je tako majhen, da se jim zvizga za kvaliteto.
Lahko se niza cene, seveda. Kvaliteta pa je tudi vedno bolj v penisu.

Konkurenca je dobrodosla ja. Samo ko se nebi tekmovalo z sparanjem. Nic ni zastonj.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

CyberPunk ::

Manjši ponudniki T-2 [...]nimajo svojega omrežja, temveč gostujejo pri velikih (MVNO)

T2 ima svoje omrezje, kjer pa ni njihovega signala, uporablja nacionalni roaming. MVNO oni definitivno niso (razen ce so ta vikend izklopili vse svoje bazne postaje in tega se ne vem :D ).

Blinder ::

Tle tudi maltratirajo zaposlene?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zagor_tenay ::

na trg so prišli 15 let prepozno... ne verjemem, da bodo obstajali več kot tri leta

Zgodovina sprememb…

konspirator ::

Že dostavne službe magično postanejo največji šalabajzerji (razen redkih izjem; UPS), ko prestopijo IT/AT mejo, pomoje bo "veselo":

m0LN4r 5. maj 2017
https://slo-tech.com/forum/t699480/p551...
--

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

Profesinalizem se izgublja skonkirenco, prav tako padejo cene.

Sicer so pa v novici pomešani pojmi MVNO, MNO, SP...

https://www.mobilna-telefonija.com/ponu...
Tomi

tikitoki ::

Markoff je izjavil:

Tušmobil, Sparmobil, Mečkatormobil, Hofermobil, Lidlmobil, Mobilmobil, Nemobilmobil, Sadiq Chemsheniqi Sadje in Zelenjav Mobil, ... včasih preveč konkurence ni dobro niti za kupce (beri: zmešnjava na trgu).


Ce nisi sposben si vzeti pol ure in prestudirati ponudbe. Potem lahko tudi pri telekomu ostanes.

...:TOMI:... ::

Mnogo vec, kot pol ure je potrebno. Poleg tega, pri telekomu ostajamo zaradi drugih razlogov. Ne morem imeti biznisa in biti stalno nedosegljiv. Imam poslovne partnerje na tusu in je katastrofa.
Tomi

konspirator ::

Tuš telekoma ni več.Telemach je sedaj.
Kot tudi Mobitela ni več, a vseeno pravilno uporabljaš njegovega naslednika.

Pol ure za pregled in branje drobnega tiska potrebuješ minimalno za vsakega operaterja.
--

...:TOMI:... ::

Pa dobro, pac levi operaterji, no. Neresni, ce zelis. Prav, pa naj bo telemach ali raje telesmeh mobil.

Ker privarčuje 5 eur na mesec, me že ima, da bi mu jaz plačal to, ker stalno moram klicat nazaj ali pa govorit "halo, halo" v slušalko, ker mu skače iz enega v drugo omrežje in vmes prekine oz. je tišina in nato prekinitev zveze.
Tomi

M.B. ::

Nevem če res drži da ni nižjih cen. Nevem kak je v paketih, ker ne kličem dovolj da bi se mi splačali, ampak po porabi je BOB 6.6 centov SMS sporočilo, pa minuta klica v vsa omrežja (60/60 interval). Izimobil je 12 centov minuta klica (15/15 obračunski) in 8 centov SMS. HOT v avstriji je 3.9 centov za SMS in minuto (60/60 interval) pa 0.9 centov MB podatkov, kar je malenkost ceneje. Če bo v SLO 2x tolko bo malo čudno.

Trenutno mam Simobil SIMPL na račun kjer je 20 centov klic in 10 SMS. Bi z veseljem šel na kaj drugega, pa nisem našo kaj boljšega. BOB je cenejši, samo nekaj podatke prodajajo al nekaj sem našo v pogodbi, pa samo na kartice majo. Izimobil ima še boljše, samo zgleda plačilo na trajnik, ni to kar sem jaz mislo da je. Da mi vsak mesec odtegnejo tolko ko porabim, tako mam zdaj na Simobil SIMPL.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

...:TOMI:... ::

Pa saj imas bob 4 cente.
Tomi

#000000 ::

Hofer verjetno ne cilja na NOVE uporabnike, bolj cilja da bi začeli njegovi DOESDANJI redni kupci, uporabljat ŠE njihovo mobilno telefonijo, pač kupš tole v akciji in dobiš še bonus za 1000 min recimo, sej neki takega je tuš že počel pa verjetno drugi enako.

Samson ::

V Avstriji ni te politike prodaje paketov telefonije z akcijami in enotami.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

bbbbbb2015 ::

#000000 je izjavil:

Hofer verjetno ne cilja na NOVE uporabnike, bolj cilja da bi začeli njegovi DOESDANJI redni kupci, uporabljat ŠE njihovo mobilno telefonijo, pač kupš tole v akciji in dobiš še bonus za 1000 min recimo, sej neki takega je tuš že počel pa verjetno drugi enako.


Glede na to, kako to v tujini laufa, daleč od tega, da to ne bi bilo kvalitetno. Določeni (virtualni) operaterji v Belgiji imajo model tako zelo natančno razdelan, da vse dela, imajo app, kjer vidiš v nulo porabo *v realnem času*.

Živega človeka sploh ni.
Imajo pa vključen že v osnovno ceno soft phone, greš okoli po svetu, pa telefoniraš za Belgijsko tarifo.

Živega človeka rabiš samo, da ti proda kartico, telefon in potegne tvojo plačilno kartico. Ostalo pa vse preko Interneta.
Vse. Še račun dobiš preko banke, pa če maš trajnik, te še to ne briga.

Poglejte, realno menim sicer, da so telefoni dragi (med 200 in 900 EUR), ampak če direktno Kitajca kupite za 180 €, ter imate za 20 € mesečne naročnine dobite 3GB podatkov, 10000 SMS in 1000 minut. Normalen človek več ne rabi.

In to govorim o Belgiji, kjer je minimalna plača 1700 €.

Tukaj ima redko kdo račun za telefon čez 200 €, to že mora biti nekaj nenavadnega.

V Sloveniji v enem obdobju sem opazil nenormalno nategovanje operaterjev, kako so ljudem obroke zaračunavali, potem penale za zakasnelo plačilo, podaljševali so dobo vezave za čas, ko ste bili s plačilom v zamudi. Da ne govorim, ko mi je >Mobitel vklopil paket, ki bo kao za mojo porabo. Pa mi nažokajo račun 700 €. Pa drugi mesec zopet 500 €. Odpovedal sem jim v sekundi. In sicer plačal, ampak na finto me več ne bodo dobili.

V Sloveniji imam BOB, če bo kdo cenejši, na naročnino, grem brez premisleka tja. Klinc jih gleda s temi cenami. Čim manj dam od sebe, tem bolje.

FTad ::

bbbbbb2015 je izjavil:


Poglejte, realno menim sicer, da so telefoni dragi (med 200 in 900 EUR), ampak če direktno Kitajca kupite za 180 €, ter imate za 20 € mesečne naročnine dobite 3GB podatkov, 10000 SMS in 1000 minut. Normalen človek več ne rabi.

In to govorim o Belgiji, kjer je minimalna plača 1700 €.



Ce koristis te enote samo znotraj drzave, potem je to super zadeva. Takoj, ko moras veckrat v tujino, se pa lahko hitro nabijejo €€ pri klicih in prenosu podatkov. Ali pa ce ze samo moras kdaj klicati v tujino...

V takem primeru je vseeno bolje imeti drugacno tarifo, kjer imas zakupljene tudi minute/sms/Mb za v tujino.

ivanuscha ::

Se pravi HoT bo začel delovati že maja letos (tako Delo), podružnica Ventocoma v Sloveniji pa bo začela delovati šele novembra?


Avtor tegale članka je malo prepisoval iz portala Tehnozvezdje, kjer je bil original članek napisan oktobra 2016. Torej je mišljen november 2016, prva polovica prihodnjega leta je pa tako letos - 2017. :|

Sicer pa če bo cena ter ostala podpora taka kot v Avstriji, bo stvar super.

Zgodovina sprememb…

kalorijagr ::

Pa mi nažokajo račun 700 €. Pa drugi mesec zopet 500 €. Odpovedal sem jim v sekundi. In sicer plačal, ampak na finto me več ne bodo dobili.


Torej TS je ustvarjal fiktivni promet na tvojo naročniško številko in spreminjal pakete brez tvojega podpisa pogodbe? waw.

tikitoki ::

...:TOMI:... je izjavil:

Mnogo vec, kot pol ure je potrebno. Poleg tega, pri telekomu ostajamo zaradi drugih razlogov. Ne morem imeti biznisa in biti stalno nedosegljiv. Imam poslovne partnerje na tusu in je katastrofa.


Ce rabis pol ure za enega, je tvoja storilnost res zavidanja vredna. Sicer pa postavk pri predplacniskih paketih bore malo, ce ti ni kaj vsec pa enostavno vrzes SIM kartico v smeti.

bbbbbb2015 ::

kalorijagr je izjavil:

Pa mi nažokajo račun 700 EUR. Pa drugi mesec zopet 500 EUR. Odpovedal sem jim v sekundi. In sicer plačal, ampak na finto me več ne bodo dobili.


Torej TS je ustvarjal fiktivni promet na tvojo naročniško številko in spreminjal pakete brez tvojega podpisa pogodbe? waw.


Ne. To si napak razumel.
Nisem imel nobenega paketa. Ampak naročnino, relativno nizko in precej pogovorov. Po ceniku je to bilo vedno nekje 110 - 150 EUR. Tako je to bilo že leta.

Nakar me oni tam na Mobitelu prepričuje, pa vzemite paket, boste "prišparali". Pa si mislim, WTF, se bom tu z enim kregal. Pa ajd, naj mu bo. Pa se je moj vzorec porabe naslednji mesec spremenil, bil sem dosti v tujini. Ponavadi je bil račun okrog 200 - 220 EUR. Takrat pa whooping 700 EUR. V redu, ajd klinc jih gleda. Pa sem bil zopet v tujini, Malezija.

Računčič? 500 EUR. Ah klinac. Faq off in sem šel na drugega operaterja - Simobil. Tam je račun znašal nazaj 200 EUR.

Zdaj pa imam v Sloveniji BOB, v Belgiji Jim, za vse ostalo pa lasten Asterisk in SIP trunk na T-2. Za vse skupaj plačam 60 EUR.

Zgodovina sprememb…

neooo ::

Samson je izjavil:

V Avstriji ni te politike prodaje paketov telefonije z akcijami in enotami.
Avstrijci ne rabijo akcij in nakupa na obroke pri nakupu mobilca, tam si clovek lahko telefon kupi brez akcije in 24 obrokov. V Sloveniji polovica ljudi nebi imela iphone ce bi moral placati takoj isti dan ves znesek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neooo ()

d4vid ::

neooo je izjavil:

Samson je izjavil:

V Avstriji ni te politike prodaje paketov telefonije z akcijami in enotami.
Avstrijci ne rabijo akcij in nakupa na obroke pri nakupu mobilca, tam si clovek lahko telefon kupi brez akcije in 24 obrokov. V Sloveniji polovica ljudi nebi imela iphone ce bi moral placati takoj isti dan ves znesek.


Tocno tako, meni na pamet ne pade da bi skesiral iphona. 600€ mi je prevec za enkratni znesek. Ker pa sem ga vzel z vezavo, pa placujem 25€ na mesec in je ok. Z vezavo pomoje se splaca vzet boljsi telefon, kot pa nekega vstopnega. Ce ga ravno ne razbijes, ti bo po koncu vezave se vedno deloval dovolj dobro.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

radmannsdorf ::

...:TOMI:... je izjavil:

Mnogo vec, kot pol ure je potrebno. Poleg tega, pri telekomu ostajamo zaradi drugih razlogov. Ne morem imeti biznisa in biti stalno nedosegljiv. Imam poslovne partnerje na tusu in je katastrofa.

Jaz furam biznis in Telemach že leto in pol. Preko njihovega mobilenga interneta uporabljam mobilno davčno blagajno. Še nikoli bilo problema. Kakšne 5x se je v tem času zgodilo le, da FURS strežnik ni deloval. :)
Telemach mobilno dela na gorenjskem super. O njihovi kabelski ponudbi pa rajši nebi. :)
HOT pa pomoje ne bo dolgo.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Eni kar nekaj sanjajo o propadu še preden je zadeva štartala:))) Hofer lahko to fura brez profita, poleg tega pa še troški zanj bodo minimalni. On bo bolj delal na tem da bo na tak način pritegnil kakšno novo stranko v trgovino, oziroma večkrat, zraven bo pa še imel možnost pobirat informacije o folku. Folk živi v preteklosti z miselnostjo...
Magic

BlaY0 ::

Veliko folka kupuje v Hoferju.... ponudili bodo kakšne vavčerje za svoje naročnike/predplačnike in bo to zadosti, da se bo kumulativno folku izplačalo... kupiš kilo banan, dobiš + 1 EUR na kartico...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

theBill ::

M.B. je izjavil:

Nevem če res drži da ni nižjih cen. Nevem kak je v paketih, ker ne kličem dovolj da bi se mi splačali, ampak po porabi je BOB 6.6 centov SMS sporočilo, pa minuta klica v vsa omrežja (60/60 interval). Izimobil je 12 centov minuta klica (15/15 obračunski) in 8 centov SMS. HOT v avstriji je 3.9 centov za SMS in minuto (60/60 interval) pa 0.9 centov MB podatkov, kar je malenkost ceneje. Če bo v SLO 2x tolko bo malo čudno.

Trenutno mam Simobil SIMPL na račun kjer je 20 centov klic in 10 SMS. Bi z veseljem šel na kaj drugega, pa nisem našo kaj boljšega. BOB je cenejši, samo nekaj podatke prodajajo al nekaj sem našo v pogodbi, pa samo na kartice majo. Izimobil ima še boljše, samo zgleda plačilo na trajnik, ni to kar sem jaz mislo da je. Da mi vsak mesec odtegnejo tolko ko porabim, tako mam zdaj na Simobil SIMPL.

Po redni predplačniški tarifi se ne splača telefonirat, odkar obstajajo zakupi enot pri predplačniški telefoniji. Tudi če ne porabiš vseh zakupljenih enot še vedno prideš ceneje skozi, kot pri plačilu po porabi.

Hiter izračun za tvoj primer - govoriš 20 minut na mesec x 20 centov, si že na 4 €. Za 4€ že dobiš predplačniški paket Spar 300 enot (za enako ceno 20 minut vs 300 minut/SMS/MB !!!) ali za 5€ Spar 500 enot, če rabiš več vzameš 1500 enot za 6,90 € (Sparu ali Izi mobil), tu je tudi Telemach Revolucija 2000 enot za 7€. Če rabiš še več od tega greš na naročnino.

Če imaš telefon samo za javljanje in ne delaš odhodnih klicev, pa vzameš Bob 4 cente z brezplačno naročnino, ker te vsi pre-paid operaterji silijo k polnitvi računa za 5€ na vsake 3 mesece, da številka sploh ostane aktivna. Letno je to 20 €.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: theBill ()

Izaso ::

Realno ne gre za biznis prihodnosti, sploh ne v Sloveniji ne glede na to kako si poračunaš. Marketing stane, cene STORITEV pa padajo.

PaX_MaN ::

Telefonija, a.
Kaj bo naslednje, čistilni servis?
Zdravstvene storitve?
Taksi služba?
Hostel?
GTFO PA RAJE NEHAJTE NATEGOVAT S POPUSTI IN NUDITE HRANO PO POŠTENI CENI

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: mujek ()

M.B. ::

@theBill: To je res če si nek normalno socialn človek.

Sam sem nazadnje plačal 10 € simobilu Januarja kot preplačilo, ker se mi mesečno zdi neumno 1.7€ pa 0.38 € za plačilo položnic. Včasih mam celo provizijo za plačilo večjo od računa. Zdaj je prišo račun za april pa je še vedno 0€ za plačat, ker še nisem vseh 10€ porabo.
Lani sem 10 € nakazal kot preplačilo maja pa je držalo do oktobra. 2015 sem porabo 37 € za telefonijo, kar je mesečno še vedno manj od Spar 300. 2016 sicer več 48, ker sem 5€ rabo za internet en vikend, ker je kabelska crknla, pa sem nujno rabo net, pa nekaj v tujini. Drugače je to spet manj mesečno. Tako da se mi zaenkrat še vedno splača po porabi plačevat.

Za Prepaid se pa strinjam da se kupovanje kartic ne splača, zato mi je moj SIMPL paket tak fajn, ker dobiš samo račun, kot da maš naročnino pa samo porabo plačaš, samo nikjer ni sploh več opisa paketa, ker ga ne tržijo več.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

konspirator ::

bob 4c, eračun, plačilo preko predplačniške vise electron banka Koper; 0 eur provizije.
--

otago ::

bob 4 cente, mesecni racun slo telefonije ranga 1.5-5eur, placano preko n26, brez provizije.

MArkusPrimus ::

če so cene res take, kot se šušlja, po tem bo to kr potegnil....treba počakat, kaj bo. Po tem pa navali.

konspirator ::

bbbbbb2015 je izjavil:

kalorijagr je izjavil:

Pa mi nažokajo račun 700 EUR. Pa drugi mesec zopet 500 EUR. Odpovedal sem jim v sekundi. In sicer plačal, ampak na finto me več ne bodo dobili.


Torej TS je ustvarjal fiktivni promet na tvojo naročniško številko in spreminjal pakete brez tvojega podpisa pogodbe? waw.


Ne. To si napak razumel.
Nisem imel nobenega paketa. Ampak naročnino, relativno nizko in precej pogovorov. Po ceniku je to bilo vedno nekje 110 - 150 EUR. Tako je to bilo že leta.

Nakar me oni tam na Mobitelu prepričuje, pa vzemite paket, boste "prišparali". Pa si mislim, WTF, se bom tu z enim kregal. Pa ajd, naj mu bo. Pa se je moj vzorec porabe naslednji mesec spremenil, bil sem dosti v tujini. Ponavadi je bil račun okrog 200 - 220 EUR. Takrat pa whooping 700 EUR. V redu, ajd klinc jih gleda. Pa sem bil zopet v tujini, Malezija.

Računčič? 500 EUR. Ah klinac. Faq off in sem šel na drugega operaterja - Simobil. Tam je račun znašal nazaj 200 EUR.

Zdaj pa imam v Sloveniji BOB, v Belgiji Jim, za vse ostalo pa lasten Asterisk in SIP trunk na T-2. Za vse skupaj plačam 60 EUR.

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Čeprav ne vem, kje je razlika v:
neomejeni klici
v vsa slovenska omrežja in v državah območja EU-tarife

in

120 minut pogovorov
iz Slovenije v območja EU-tarife.
--

Zgodovina sprememb…

Kokosvilek ::

Razlika j e v tem da še si recimo v avstriji pa kličeš avstrijca se ti šteje iz neomejenih enot, če pa kličeš iz slo v avstrijo pa iz onih 120 minut

zez ::

Zakaj pa ne bi uspelu HoT-u? Eni ga že takoj obsojate na propad, tako kot ste pred parimi leti BoB pa BoB danes še čisto lepo dela. No če bodo res držali paketi, ki se trenutno pojavljajo, imajo mene zagotov kot novo stranko. Je pa res, da ljudje zelo neradi spreminjamo stvari pa čeprav se nam bolj izplačajo. Mene je npr. prišlo okrog 100 eurov ceneje gledano v dveh letih ker sem vzel bob, telefon pa kupil v prosti prodaji, kot pa če bi vzel telefon preko kakšnega telekoma na obroke - če pa kupiš telefon preko bolhe tudi še čisto novega, zapakiranega pa še več prihraniš. In ko to stvar omenim prijateljem se nobenemu ne da spremenit paketa pa čeprav zato v dveh letih plačajo tudi dodatnih 100 eurov ali več. Pa sedaj ne koristijo pri telekomu ali pa A1 nobene stvari, ki jih ne ponuja npr. BoB.

MrStein ::

Aja, a HOT ima SMS obvestilo o zgrešenih klicih?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

hojnikb ::

ma
#brezpodpisa

HOT FAN CLUB ::

M.B. je izjavil:

@theBill: To je res če si nek normalno socialn človek.

Sam sem nazadnje plačal 10 EUR simobilu Januarja kot preplačilo, ker se mi mesečno zdi neumno 1.7EUR pa 0.38 EUR za plačilo položnic. Včasih mam celo provizijo za plačilo večjo od računa. Zdaj je prišo račun za april pa je še vedno 0EUR za plačat, ker še nisem vseh 10EUR porabo.
Lani sem 10 EUR nakazal kot preplačilo maja pa je držalo do oktobra. 2015 sem porabo 37 EUR za telefonijo, kar je mesečno še vedno manj od Spar 300. 2016 sicer več 48, ker sem 5EUR rabo za internet en vikend, ker je kabelska crknla, pa sem nujno rabo net, pa nekaj v tujini. Drugače je to spet manj mesečno. Tako da se mi zaenkrat še vedno splača po porabi plačevat.

Za Prepaid se pa strinjam da se kupovanje kartic ne splača, zato mi je moj SIMPL paket tak fajn, ker dobiš samo račun, kot da maš naročnino pa samo porabo plačaš, samo nikjer ni sploh več opisa paketa, ker ga ne tržijo več.


Prednost HOT tarif in polnjenja je v tem, da je le to lahko samodejno preko spletne denarnice - več plačilnih metod. Tako ne gre več za prepaid sistem, temveč postpaid, ki ga seveda lahko kadarkoli prekineš, v kolikor ti kaj ne ustreza.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15649230 (11558) V-i-p
»

M2M SIM kartica

Oddelek: Mobilne tehnologije
203720 (2049) bastadu
»

A1 draži mobilne pakete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
8419893 (13718) MrStein
»

Hofer bo postal mobilni operater

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4615496 (10738) HOT FAN CLUB

Več podobnih tem