» »

HOT - Hofer Telekom

HOT - Hofer Telekom

Temo vidijo: vsi
««
24 / 80
»»

Mare2 ::

Modri dirkač je izjavil:

Dogaja se vsake par ur, vsaj meni. Sploh ob vecerih, ko je omrezje ocitno bolj zasedeno.

Očitno imajo pri Hot planirana samo dva mobilna telefona na eno bazno postajo. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Delavec 9 ::

Kako to, da jaz nimam nobenih težav? Ne verjamem, da omrežje deluje na A1 in BOBu, na HOTu pa ne. Meni deluje odlično, nobene težave. Prej sem bil na Telemachu in sem imel večje težave kljub backup omrežju Telekoma.

Delavec 9 od kod si?

zee ::

HoT sem uporabljal zadnje tri tedne, ko smo dopustovali v Sloveniji. S storitvami sem bil zelo zadovoljen. LTE hitrost je bila povsem sprejemljiva, speedtestov nisem poganjal, vendar lahko recem, da smo prav povsod brez tezav poslusali Spotify, posiljali iMessage/Whatsapp sporocila in Instragramirali.

Zelo kul.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Bellzmet ::

thinkdaddy je izjavil:

Modri dirkač je izjavil:

O tem smo ze govorili in problem odpravi tocno to, odjava in ponovna prijava v omrezje.

Tale problem se dogaja dnevno, tako da ravno neka trajna rešitev spet ni..

Še enkrat. Isto se je meni dogajalo na BOBu na Hrvaškem.

Evolve ::

Evo od danes ponoci na hotu.
Bum kaksna razlika. 4g deluje tudi v nasih rovtah. 4g(4g+ ne vem kaksna je razlika), deluje na delovnem mestu s polno hitrostjo, prej jajcanje na roamingu in edgu, sredi btcja.

Zaenkrat po parih klicih sms-ih ni blo problemov.
Zaenkrat zalo zadovoljen.

kanko ::

Jaz sem zdaj opazil, da imam enak problem kot ostali, ki morajo dati v airplane mode in potem off.
Npr. najprej imam -115dbm na UMTS, nato naredim airplane foro in mi gre na -97dbm.
Moram zagnjavit HoTu

MWMW ::

Meni tudi dela HOT iste probleme kot ostalim, da je potrebno potem dati v flight mode in nazaj.
V telefonu pa imam tudi sim od Simobila/A1 pa teh problemov z njimi nikoli nisem imel (Telefon Oneplus 3T).
//

dev ::

kanko je izjavil:

Moram zagnjavit HoTu

Prosim poročaj :)
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

jlpktnst ::

Ravno iz nemčije. Na celi liniji münchen, salzburg, ljubljana - nikjer v avstriji, nemčiji mi ni delal podatkovni prenos. 2x za zelo kratek čas (kar je mogoče celo bil wifi pa nisem opazil), drugače pa sploh nič. Default nastavitve, pa APN iz njihovih navodil, nič od tega ni delalo. Omrežja in apnje sem menjaval, telefon resetiral 20x... Telefon 1+1. Je kdo že testiral v tujini?

polde66 ::

Na hrvaški obali hčeri tudi ni delal, Pobrisal sem vse APN-je ter podatke na novo vnesel. Po resetiranju je delalo, me je kar zafrkavalo ko sem popravljal simobilov GPRS. tako da pobrisati in na novo vnesti podatke.
polde

mujek ::

jlpktnst je izjavil:

Ravno iz nemčije.

Pred dvema mesecema tudi meni ni delalo v Nemčiji.
Podpora vstraja, da je potrebno ponovno vpisati APN nastavitve.
Na Nizozemskem pa je delovalo po pričakovanjih.

Mare2 je izjavil:

Delavec 9 od kod si?

Sv. Duh pri Škofji Loki. Vozim pa po celi Sloveniji, vse ok.

shadeX ::

Je kdo že testiral v tujini?

V Italjanskem omrežju dela bp. Na iOS so delale že kar nastavitve od simobila, na droidu sem pa moral nastavit njihov APN. V vsakem primeru dela v tujini.

black ice ::

polde66 je izjavil:

Na hrvaški obali hčeri tudi ni delal, Pobrisal sem vse APN-je ter podatke na novo vnesel. Po resetiranju je delalo, me je kar zafrkavalo ko sem popravljal simobilov GPRS. tako da pobrisati in na novo vnesti podatke.

Isto pri meni. APN nastavitve

GreenT ::

1 mesec sm uporabnik in nimam pripomb. Vse dela kot je treba. Moti me edino, ker ne morem s kreditno kartico plačevat/podalšvat naročnine,...ker majo tisto dodatno preverjanje transakcij. Tega jest nimam,...in zgleda si bo treba urihtat.

issak ::

GreenT je izjavil:

1 mesec sm uporabnik in nimam pripomb. Vse dela kot je treba. Moti me edino, ker ne morem s kreditno kartico plačevat/podalšvat naročnine,...ker majo tisto dodatno preverjanje transakcij. Tega jest nimam,...in zgleda si bo treba urihtat.

Paypal si zrihtaj.

Je kdo že testiral v tujini?

Na Hrvaškem vse brez problemov.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

Imam jaz to prav nastavljeno?

1. stran

stran 2

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

swdev ::

https://www.hot.si/rocne_nastavitve_03_...

Tukaj preveri APN nastavitve.

galu ::

Za internet mam nastavljeno kot majo v navodilih. Do zdaj delovalo v Avstriji, Nemčiji in Španiji.
Tako to gre.

GreenT ::

Vprašanje? A te Iphone je hofer imel samo neki cajta? To se še da dobit?

issak ::

GreenT je izjavil:

Vprašanje? A te Iphone je hofer imel samo neki cajta? To se še da dobit?

Pri vhodu imajo letake s telefoni ki jih lahko kupiš (in dobiš na dom), poglej če je iPhone še vmes, ampak mislim da je bilo to časovno omejena akcija takrat. Zdaj imajo neke Huaweie.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

kanko ::

dev je izjavil:

kanko je izjavil:

Moram zagnjavit HoTu

Prosim poročaj :)

HoT pravi:

Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in hkrati opravičujemo za nevšečnosti.

Sistem je narejen tako, da v kolikor imate LTE povezavo in vmes sprejmete klic, se vaše omrežje samodejno ponastavi na 2G ali 3G in nato po klicu ostane tako in zaradi tega je hitrost potem tako nizka.
Gre za napako v omrežju A1, ki jo sodelavci že odpravljajo. V tem času pa, tako kot že zgoraj navedeno, poskusite z vklopom in izklopom letalskega načina na telefonu.

Za vsa nadaljna vprašanja vam ostajamo na voljo.

Želimo vam lep dan in vas lepo pozdravljamo.

Nima veze, ali prejmeš klic ali ne. Hot ne more brez Airplane mode. Verjetno gre za nek bug v njihovi programski opremi.

Morda je avtor veliko potoval z avioni. :(

errhec ::

Mare2 ti deluje prenos podatkov?
Za ime imaš namreč 069-web namesto websi.

Hrvaška VIP brez problemov po vpisu APN-jev.
Internet je deloval normalno.
SPEEDTEST
Hitrost D U ping
16.0 4,06 45
9,33 0,23 39
8,82 1,32 42
Trenutno SLO (nimam LTE)
4,13 0,84 28
dd

rook912 ::

Ime nima veze. Sploh pa 069-web je nastavljeno po prejetih nastavitvah

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rook912 ()

errhec je izjavil:

Mare2 ti deluje prenos podatkov?
Za ime imaš namreč 069-web namesto websi.

Dela, cca 0,25 mbps. Pravilno zalaufa šele, ko vklopim in izklopim Airplane mode. :)

Mare2 je izjavil:

Delavec 9 od kod si?

Sv. Duh pri Škofji Loki. Sem pa veliko na terenu, vozim kamjon po Slo. in nimam nikakršnih težav.

mirkuma ::

Krk (HR), APN nastavitve pravilne ( na enem telefonu ročno vpisane, na drugem avtomatsko pridobljene iz HoT omrežja ). Klici, internet b.p. MMS pa ne delujejo (ne prejemanje ne pošiljanje) ne na HR, VIP, Tele2 operaterjih. Ne vem pa če je HoT kriv, pri nekaj milijonov turistov je povsem možna da lokalnem operaterju zaradi zasedenosti MMSi ne delujejo.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

swdev ::

Poizkusi še ustvariti dostopno točko (wifi hotspot), pa javi če deluje. Je to problem na iPhonu?

Hotspot deluje b.p. (Android 5.1 in 6.0.1)

Ishmael ::

HoT hotspot deluje perfektno. Android 6.0.1
Hitrosti preko USB ali pa preko WiFi tethering so enake. Imam pa raje preko USB, 2 Wifi oddajnika manj, lahko da se pozna kjer je slabša povezava saj delujejo na zelo podobnih frekvencah.

23ms pinga 21.21Mbps dol 5.16Mbps gor.

Hitrosti nad deklariranimi. Omrežje zaenkrat deluje brez težav. Preklapljanje med GSM in LTE deluje nemoteno.

Telefon, sms, net, po nekaj resetiranjih in konfiguracijskih sporočilih, delujejo iz prve. Nisem rabil klicati nobene tehnične pomoči. MMS ne uporabljam.
Za 10EUR na mesec, fenomenalen paket.

Na sami kartici pa je ob prijavi naložen 0.1 cent.

Če ne dobiš konfig sporočil, vtipkaš neko številko in pokličeš, toliko da se prijavi v omrežje.

Sama hitrost in kvaliteta povezave je skoraj neverjetna, če vzamem to, da HoT deluje direktno na Simobil omrežju iz katerega sem šel stran zaradi nekvalitete.

Povezava je dovolj stabilna tudi za multiplayer, ping je 50-60ms.

Priporočljivo je ročno nastaviti na GSM, 4G izjemno pije baterijo.
Background data sem dal na off. Potrebno tudi vsako aplikacijo posebej, saj so potuhnjene (google, facebook) in nabijajo promet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ishmael ()

mat11 ::

mirkuma :

MMSi na Hotu v tujini ne delajo, že dva meseca odpravljajo napako. ?????
mat

@mat11, Hvala za potrditev. Sem mislil, da sem osamljen primer. Upam da do zime uredijo, da bo vsaj iz zimskega dopusta možno poslat kakšen MMS.:-(

Jaz sem obupal. Pokliči support pa vprašaj.
mat

shadeX ::

Men na krku isto mmsji ne delujejo medtem ko vse ostale storitve bp.

konspirator ::

mirkuma
Imaš Huawei Y5 2 ?
--

Zgodovina sprememb…

Ne, HTC M7 in Moto G2

Tole je HoT odgovoril glede MMS ki ne delujejo v tujini:

Iskreno se vam opravičujemo za nevšečnosti. Pri obračunu oziroma tarifi za MMS sporočila je prišlo do neskladij preko tujih operaterjev in zato posledično do nedelovanja. Težava je v procesu reševanja in trenutno testiranja mogočih končnih rešitev.

Ob rešitvi vas bomo obvestili. Upamo, da vam nastala situacija ne povzroča preveč nevšečnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

In to že skoraj dva meseca. Na Iziju delajo normalno.
mat

radmannsdorf ::

Matr so amaterji. Pomoje so si zaslužili naziv "najbolj nesposoben slovenski operater" :)

Nekje plačaš ceno.
mat

Kakšno olajšanje. Po 20 ih dneh nenehnega preklapljanja in izklapljanja na Airplane mode zadeva rešena.

:)

musicfreak ::

Jaz ne razumem tega hota... že pred 1 tednom mi je javil sms, da sem pokuril vse podatke in da se sedaj obračuvana po drugi ceni. Danes pogledam na spletno strani mi piše da 0.85 od 1gb porabljeno. Pogledam na telefonu, piše 0.95 od 1gb porabljeno. Kaj je sedaj pravilno?

Pa kako je s tem če si pokuril podatke in bi rad recimo novo tarifo začel. Ali je treba počakat da poteče teh 30 dni ali lahko takoj začneš z novo že? Ker če skušam na spletni strani plačat 10 evrov za novo tarifo mi napiše da bo vključena 15.8, to je takrat ko stara poteče. A se ne da prej začeti z novo?

Modri dirkač ::

Mare2 je izjavil:

Kakšno olajšanje. Po 20 ih dneh nenehnega preklapljanja in izklapljanja na Airplane mode zadeva rešena.

Sem opazil, zadeva sedaj deluje nonstop.
Everybody lies!

konspirator ::

100 mb rezervira pri vzpostavljeni data seji.

Glede podaljšanja pred rokom na hofer strani nič ne piše https://www.hot.si/vprasanja-in-odgovor... , pokliči jih na HoT - center za pomoč uporabnikom (+386 69 699 699) in vprašaj.
--

Zgodovina sprememb…

Samael ::

musicfreak je izjavil:

Pa kako je s tem če si pokuril podatke in bi rad recimo novo tarifo začel. Ali je treba počakat da poteče teh 30 dni ali lahko takoj začneš z novo že? Ker če skušam na spletni strani plačat 10 evrov za novo tarifo mi napiše da bo vključena 15.8, to je takrat ko stara poteče. A se ne da prej začeti z novo?

Saj piše :) Paket teče trideset dni. Če prej pokuriš zakupljeno količino iz paketa:

Cena storitev izven vključenih količin € 0,039
(MIN/MB/SMS)

Torej da, 30 dnevni paket lahko aktiviraš na vsakih 30 dni.

konspirator je izjavil:

100 mb rezervira pri vzpostavljeni data seji.

Glede podaljšanja pred rokom na hofer strani nič ne piše https://www.hot.si/vprasanja-in-odgovor... , pokliči jih na HoT - center za pomoč uporabnikom (+386 69 699 699) in vprašaj.

Kupiš novo SIM kartico. Milsim da je 1,99 EUR. Jaz imam eno viška za 0,99 EUR. :) Sem iz Ljubljane.

thinkdaddy ::

Jaz nimam te sreče. Ravnokar sem moral opraviti airplane cikel, ker je bila hitrost mizerna. Takoj zatem pa 20Mb/s...

Modri dirkač je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Sem opazil, zadeva sedaj deluje nonstop.

musicfreak ::

Zakaj pa so mi odtrgali 2x po 7 evrov dol prejšni mesec sedaj vidim. Napolnil sem si za 7 evrov tarifo prvič takrat, sedaj mi piše da je gor še 6,64 evra. Ali lahko sedaj napolnim za 3,5 evra da kupim za 10 evrov tarifo ali je treba met kako rezervo gor? V čem je fora?

Ishmael ::

musicfreak je izjavil:

Zakaj pa so mi odtrgali 2x po 7 evrov dol prejšni mesec sedaj vidim. Napolnil sem si za 7 evrov tarifo prvič takrat, sedaj mi piše da je gor še 6,64 evra. Ali lahko sedaj napolnim za 3,5 evra da kupim za 10 evrov tarifo ali je treba met kako rezervo gor? V čem je fora?

Reklamiraj, nič ne trgajo.
««
24 / 80
»»