» »

So ženske slabše programerke ali samo necenjene?

««
6 / 6
»
»»

SimplyMiha ::

HotBurek je izjavil:

Nerelevanten komentar

Verjamem :)

Evo, še en nerelvanten cool video na temo "software developer" in opcije za job.

Software Developer Job Types


Tudi tu so preskoki, sicer manj pogosti zaradi daljših stavkov, a nič manj moteči. Take zadeve me znervirajo in zaprem video.

jype je izjavil:

SimplyMiha> Kar verjemi, jaz sem kritičen do vseh. Še posebej do tebe, pa ti vendarle nekaj binglja med nogami (nepreverjeno PRESS).

Evo, saj sem vedel! Če bi ti pokazal svoje genitalije, bi me ziher takoj nehal kritizirat.

Bom imel lupo s sabo.

jype ::

SimplyMiha> Bom imel lupo s sabo.

Ne rabiš, mamo doma mikroskop.

SimplyMiha ::

Tako blizu pa ti spet ne grem!

Shegevara ::

jype je izjavil:

Zakon ni prenehal veljati.


Res je, držimo pa pesti, da bo prenehal veljati, ko bo prenovljen zakon o delovnih razmerjih. Če gre verjeti temu sporočilu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, se bo predlagala tudi odprava tega člena, ki določa prepoved žensk v rudnikih.
... do takrat bo pa ta zakon predstavljal le nek simboličen relikt "pro-ženskih" pobud prejšnjega stoletja in ne neko širše sistematično nagnjenost k diskriminaciji žensk na delovnih mestih.
Sem že tako rekoč takoj napovedal, da boš privlekel neke 'okostnjake' ma ne, to niso okostnjaki... to je mala koščica v omari starega zakonodajnega aparata, ki potrebuje malo več časa, da dokončno zgliha vse stare grehe. Zgleda je pa ta malenkost dovolj, da lahko po forumih na ves glas razglašajo da si nismo enakopravni, medtem, ko drugod po svetu velja veliko bolj neliberalna politika zagotavljanja enakih možnosti.

Ne le, da nikjer na planetu ni čisto prostega trga, tudi nobenega razloga ni, da bi priviligiranci dovolili, da se razmerje moči obrne.

Seveda ne bodo kar dovolili. Važno je, da je njihova zmožnost preprečevanja omejena. Da tako tudi ostane je potrebno poskrbeti, da izvajajo čimmanj političnega pritiska in lobiranja. Politični pritisk je tisti, ki omogoča konstantnost nehumanih praks privilegiranih kapitalistov.

Škoda, da tvojega razmišljanja ne delijo tudi tisti, ki imajo dejansko možnost politično lobirat.


Jasno, problem tiči v političnem lobiranju in v ostalih nelegalnih in nelojalih praksah. Take težave bi se moralo reševati preko sodišč ampak kaj, ko lahko kapital prodre tudi na področje prava :)):|



Ne, ne bodo, ker konkurenca ne more priti niti do kapitala, dokler je depriviligirana, kaj šele do tega, da v praksi dokaže, da je učinkovitejša.


Manj privilegirana konkurenca s premalo kapitala bo vedno obstajala, vsaka družba oziroma neomejenost resursov privede do nekoga "z več" in do drugega "z manj". Ravno učinkovitost je tista, ki z nekaj sreče lahko izpodbije ustaljeno ravnovesje privilegiranosti, vzpostavi novo in smo zopet na začetku, vse dokler kak nov neprivilegiranec ne pridobi moči, itd...

jype ::

Shegevara> Ravno učinkovitost je tista, ki z nekaj sreče lahko izpodbije ustaljeno ravnovesje privilegiranosti, vzpostavi novo in smo zopet na začetku, vse dokler kak nov neprivilegiranec ne pridobi moči, itd...

Ja, zato pa liberalna družba uspešno napreduje. V zadnjem času je sicer nekaj spodbudilo reakcionarje, da se upirajo spremembam družbe na bolje (le kaj bi to bilo?), ampak odpor je dolgoročno obsojen na pogubo: Vsi bomo imeli enake pravice prej ali slej, seveda se je pa za to treba še naprej boriti.
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boj za pravice žensk v techu: Google noče razkriti plač svojih zaposlenih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5716592 (13719) xmetallic
»

So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Rezultati
25456089 (50012) jype

Več podobnih tem