Forum » Pomoč in nasveti » DIY nadzorna kamera
DIY nadzorna kamera
golf3 ::
Pozdravljeni
Zaradi varnosti sem se odločil da doma namestim nekakšno nadzorno kamero. Ker se rad ukvarjam z elektroniko in programiranjem bi jo najraje naredil sam.
Prišel sem do ugotovitve, da bi to lahko implementiral s pomočjo raspberry pi-ja, webcama in par servo motorjev za premikanje kamere. Na raspberryju pa bi lavfal nek web server na katerem bi bila spletna stran s par komandami, live feedom...
Zanima me, če bi za delovanje bil nujen raspberry pi, ali bi lahko čez prišel še ceneje? Pa tudi, če priporočate kakšno usb webcam, ki preverjeno deluje z linuxom in ima ok kvaliteto. Torej iščem vaše nasvete da se lažje spravim k delu.
Lep pozdrav!
Zaradi varnosti sem se odločil da doma namestim nekakšno nadzorno kamero. Ker se rad ukvarjam z elektroniko in programiranjem bi jo najraje naredil sam.
Prišel sem do ugotovitve, da bi to lahko implementiral s pomočjo raspberry pi-ja, webcama in par servo motorjev za premikanje kamere. Na raspberryju pa bi lavfal nek web server na katerem bi bila spletna stran s par komandami, live feedom...
Zanima me, če bi za delovanje bil nujen raspberry pi, ali bi lahko čez prišel še ceneje? Pa tudi, če priporočate kakšno usb webcam, ki preverjeno deluje z linuxom in ima ok kvaliteto. Torej iščem vaše nasvete da se lažje spravim k delu.
Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi (strani: 1 2 3 4 … 88 89 90 91 )Oddelek: Strojna oprema | 794768 (31895) | Kurzweil |
» | Ob peti obletnici nov Raspberry PiOddelek: Novice / Procesorji | 7713 (5756) | TRIROG |
» | Ip kamera motion detection SMTPOddelek: Omrežja in internet | 1566 (1295) | Cervantes |
» | Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 25934 (20831) | hojnikb |
» | kamera ki slika ponoči/podnevi ob premikuOddelek: Zvok in slika | 3197 (2274) | pi pawr |