Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi
easyrider3 ::
easyrider3 je izjavil:
Meni je vseno ali je Qd-Oled ali Woled panel še raje vidim,da je Woled saj je bolj ziher,da se slika ne zapeče.....
Sigurno pa za več denarja kakor sem dal za LG B4 bi si vzel SONY XR8A in sicer velikost 55" stane 1.099 Eur in 65" pa 1.399 Eur v Avstriji- MediaMarkt. Zakaj ne bi Philips vzel zato ,ker kakor pravijo se preveč kvari ali ima napake pa tudi nič cenejši ni in sam njihov sistem tudi z leti poprej pregori.
https://www.mediamarkt.at/de/product/_s...
Seveda ti je vseeno, ker ga nisi izkusil. Ti večinoma nekaj na pamet pišeš. Prej si veš čas na pamet pisal o OLEDih, kako niso dobri v tem in tistem, kako ti ne bi pasalo ono in tisto, sedaj si pa čisto obrnil mnenje, ko si izkusil OLED. Enako bi se morda zgodilo, ko bi izkusil QD OLED. Včasih je boljše majn pisati o tem kaj breš in gledaš na internetu, ker to še ti ne da dejanskega znanja o Tvjih.
Pravim,da je zame OLED klasični čisto dovolj seveda je Qd-Oled boljši v prikazu slike vendar zame je vseeno in pa potem večja verjetnost,da se slika zapeče je na Qd-Oled zato ga pač ne bi imel.
c3fizl ::
https://hifi.de/news/hifi-de-shootout-2...
"LG G5 je odličen primer, kako močno posamezne ocene vplivajo na končno uvrstitev. Pri reprodukciji polti HDR je LG na vrhu, izenačen s Panasonicom. Pri predvajanju HDR 4000 pa LG dosega celo najboljšo oceno, pred Panasonicom in Philipsom. Vendar pa je pri glajenju gibanja, ki smo ga preizkusili s tovarniško privzeto nastavitvijo »Naravno«, njegov rezultat v primerjavi s tem slabši."
Kdo za vraga sploh uporablja motion smoothing?
hodu63 ::
https://hifi.de/news/hifi-de-shootout-2...
"LG G5 je odličen primer, kako močno posamezne ocene vplivajo na končno uvrstitev. Pri reprodukciji polti HDR je LG na vrhu, izenačen s Panasonicom. Pri predvajanju HDR 4000 pa LG dosega celo najboljšo oceno, pred Panasonicom in Philipsom. Vendar pa je pri glajenju gibanja, ki smo ga preizkusili s tovarniško privzeto nastavitvijo »Naravno«, njegov rezultat v primerjavi s tem slabši."
Kdo za vraga sploh uporablja motion smoothing?
Tisti, ki gledajo pretežno šport. Brez dobrega smoothinga je gibanje trzajoče, tak je že vir (ponudniki tv vsebin).
skyform ::
easyrider3 je izjavil:
Meni je vseno ali je Qd-Oled ali Woled panel še raje vidim,da je Woled saj je bolj ziher,da se slika ne zapeče.....
Sigurno pa za več denarja kakor sem dal za LG B4 bi si vzel SONY XR8A in sicer velikost 55" stane 1.099 Eur in 65" pa 1.399 Eur v Avstriji- MediaMarkt. Zakaj ne bi Philips vzel zato ,ker kakor pravijo se preveč kvari ali ima napake pa tudi nič cenejši ni in sam njihov sistem tudi z leti poprej pregori.
https://www.mediamarkt.at/de/product/_s...
Seveda ti je vseeno, ker ga nisi izkusil. Ti večinoma nekaj na pamet pišeš. Prej si veš čas na pamet pisal o OLEDih, kako niso dobri v tem in tistem, kako ti ne bi pasalo ono in tisto, sedaj si pa čisto obrnil mnenje, ko si izkusil OLED. Enako bi se morda zgodilo, ko bi izkusil QD OLED. Včasih je boljše majn pisati o tem kaj breš in gledaš na internetu, ker to še ti ne da dejanskega znanja o Tvjih.
AmenDobro da ga nisi sledil od vsega začetka, ko je bil še @darck. Kup pametovanja, jokanja, svinjanja te teme in druge, neodločnosti potem ima pa še jajca da druge ožigosa s kavč strokovnjaki
.
Sem, sem, dobro vem, da je on darck
fpbs ::
Zanimiv video kar se tiče svetilnosti..
Tekma s svetilnostjo se je pričela s prihodom OLEDov. Ko še ni bilo OLEDov je bila svetilnost večina TVejev 100-200 nitov, redko kateri 300. Ker so bili OLEDi v vseh pogledih, razen svetilnosti občutno boljši, so bili LED/LCD proizvajalci ogroženi, in so videli višjo svetilnost LCDejev, kot priložnost in so začeli agresivno dvigovati svetilnost, da so izkoristili OLED‑ovo šibko točko. Vsa ta "vojna svetilnosti" je tudi pospešila, da je HDR veliko prej, kot bi sicer, nekje leta 2018 postal standard.

andrej69 ::
Poanta formatov HDR ni samo v visoki oz. povišani svetilnosti (ki je definirana z vršno svetilnostjo panela), ampak tudi v tem, kako TV procesira tovrstne signale (prikaz nians v svetlih in temnih scenah) in kako sledi priporočilom filmske industrije za HDR. V načinih HDR lahko intenzivnost barv, barvne tone in kontraste kontroliramo le z omejitvami, v nekaterih primerih pa sploh ne, saj tako zahteva filmska industrija.
Poanta formatov HDR ni samo v visoki oz. povišani svetilnosti (ki je definirana z vršno svetilnostjo panela), ampak tudi v tem, kako TV procesira tovrstne signale (prikaz nians v svetlih in temnih scenah) in kako sledi priporočilom filmske industrije za HDR. V načinih HDR lahko intenzivnost barv, barvne tone in kontraste kontroliramo le z omejitvami, v nekaterih primerih pa sploh ne, saj tako zahteva filmska industrija.
Saj """"andrej69"""" imaš prav tako prač filmska industrija priporoča ali tako naj bi bilo zdaj ali to komu paše je pa druga stvar.
Ti samo poglej tistega QUANTUM TV na Youtube kateri pove,da so vsi bebci s tem Filmmaker načinom pri TV kateri naj bi bili točno taki kakšne jih filmska industrija priporoča saj barva in kontrast sta sprana in potem on prikaže kako naj bi OLED TV izgledal saj kakor pravi OLED je narejen ,da prikaže barve kot jih mora(kot jih ima) in seveda nekaterim je to prav super a drugim nam pa to sploh ni naravno prikazovanje barv(lahko imaš za risanke,igranje iger in to je to).
Spet za dobro ceno 55" OLED TV res,da ima Fire TV sistem ampak nekaterim je morda vseeno.
https://www.bigbang.si/panasonic-oled-t...
https://www.bigbang.si/panasonic-oled-t...
easyrider3 je izjavil:
Saj """"andrej69"""" imaš prav tako prač filmska industrija priporoča ali tako naj bi bilo zdaj ali to komu paše je pa druga stvar.
Ti samo poglej tistega QUANTUM TV na Youtube kateri pove,da so vsi bebci s tem Filmmaker načinom pri TV kateri naj bi bili točno taki kakšne jih filmska industrija priporoča saj barva in kontrast sta sprana in potem on prikaže kako naj bi OLED TV izgledal saj kakor pravi OLED je narejen ,da prikaže barve kot jih mora(kot jih ima) in seveda nekaterim je to prav super a drugim nam pa to sploh ni naravno prikazovanje barv(lahko imaš za risanke,igranje iger in to je to).
Prosim ne mi rečt, da tega bedaka resno jemlješ, ker to ne največji idiot na youtube kar se tiče TVjev. Ta tip niti je objavi komentar, če se ne strinja s teboj. Ima samo svoje fenbojčke, drugim pa sploh ne dovoli, da komentirajo oz jim ne odobri komentar.
easyrider3 je izjavil:
Prosim ne mi rečt, da tega bedaka resno jemlješ, ker to ne največji idiot na youtube kar se tiče TVjev. Ta tip niti je objavi komentar, če se ne strinja s teboj. Ima samo svoje fenbojčke, drugim pa sploh ne dovoli, da komentirajo oz jim ne odobri komentar.
Seveda ne jemljem resno tistega norca Quantum TV saj se dela preveč pametnega in vse popljuva, zato sem ga pa tudi omenil.
foofighter ::
Glede na to da se je tukaj kritiziral G5... Testi gor dol, Zdaj ga uporabljam nekje mesec dni, meni je vrhunski, nimam pripomb. Tud vsak ki ga je videl je bil navdušen. Pa še zdaj ne morem verjet po kateri ceni sem ga dobil :)) 77ka za 2.100 €
Ransom ::
foofighter je izjavil:
Glede na to da se je tukaj kritiziral G5... Testi gor dol, Zdaj ga uporabljam nekje mesec dni, meni je vrhunski, nimam pripomb. Tud vsak ki ga je videl je bil navdušen. Pa še zdaj ne morem verjet po kateri ceni sem ga dobil :)) 77ka za 2.100 €
Kur..cajo ponavadi itak samo tisti, ki tv-ja niti od dalec niso videli, kaj sele od blizu ;)
2100€ pa je noro ugodna cena za 77ko G5.
c3fizl ::
Za 2100€ Sonya, Philipsa in Panasonica niti 65" ne dobiš 
Jaz sem dobil 65" G5 za 1500€ na Amazon za black friday. Res je vrhunski tv, sploh pa za tako ceno ne dobiš boljšega.
Jaz sem dobil 65" G5 za 1500€ na Amazon za black friday. Res je vrhunski tv, sploh pa za tako ceno ne dobiš boljšega.
polde66 ::
A se sploh splača kupiti kakšen 43" OLED? Gledal bi ga z cca 1m razdalje.
Če vzameš navaden qled bo čisto ok. Slika je Uredu.
polde
Saj obstajajo tudi cenejši 43" OLED TVji
Tu imaš še cenejšega: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
Bici ::
foofighter je izjavil:
Kje imaš take cene?
scipascapa ::
LG OLED65C51LA televizor, OLED, 4K, 165cm | mimovrste=) (v košarici vnesi kodo 3OZIMA26SI)
https://www.mimovrste.com/televizorji-v...
dobrega jurja
https://www.mimovrste.com/televizorji-v...
dobrega jurja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
foofighter ::
foofighter je izjavil:
Kje imaš take cene?
Na Unieuro sem vzel. So imeli v zacetku novembra znizano na nekih 2.650. Sem mi je ze ta cena zdela ok, ampak sem razmisljal se glede dostave in kako ga spraviti na dom…
Potem ga pa en dan spet ogledujem na Unieuro in so imeli neko kratko akcijo, dodatnih 22% popusta na ful artiklov, tud na ta tv ki je bil ze pred tem znizan.
Sem v sekundi narocil. In bil malo skepticen da ni bila kaksna napaka in da mi bodo preklicali narocilo, ampak je slo vse ok cez:)
Djole ::
Kaj pa je narobe s c3 ali s c4? Al to vsi hocete zdaj tistega c5 z uno kodo iz mimovrste? :)
Seveda bo LG in tudi Samsung boljši pri naslednjih modelih saj bosta skupaj sodelovala,ker cilj je zaustavitev Hisense in TCL s tako hitro povečano prodajo njihovih TV ( tako je vsaj omenjeno v nekaterih prispevkih). MiniLed od TCL in Hisense se prevč prodajajo po tako nizkih cenah sploh,ko se gre za tiste večje (85",98",115") in vsi Ameriški športni navdušenci kopujejo samo še te velikanske TV tako,da OLED nikakor ne more biti cenovno konkurenca pri tej velikosti. Kako ,kdaj je možno,da se OLED večje velikosti spusti s ceno ??? Trenutno se po Ameriki kar največ proda LG 83 B5 saj je tam resnično cena veliko nižja kakor drugi OLED TV in kot je že rečeno njim je kot prvo najbolj važno da dobijo velikanski TV. Trenutno je v Ameriki LG B5 tudi postavljen med najboljše ponudbe za nakup TV a seveda tukaj se upošteva,da se gre za nakup BIG TV. Čisto razumljivo je tudi,da pri tej veliki velikosti TV je Sony z MiniLed ali OLED na zadnjem mestu isto velja za najboljše TV (S95F,G5,Z95B,Bravia 8II) ker imajo PREVELIKO ceno.
katimm ::
neosonic ::
PROTEINSKI je izjavil:
42 inč TV ni dober kot monitor. To je preveliko za na mizi, poleg tega večina nima gor filtra proti bleščanju. Struktura pikslov prav tako ni naklonjena tekstu. Svetilnost je včasih preslaba...
Za 600EUR imaš QD-OLED monitor 32 inč. https://www.amazon.de/dp/B0DBLVHLJ6
https://totalgamingaddicts.com/aoc-agon...
Za budget model zelo soliden torej.
Se strinjam, sam imam C2 42" kot monitor že nekaj let in ne bi ravno priporočal, ampak takrat je bila to najboljša izbira.
Imam montirano na steni z globoko mizo, razdalja cca 1m. Pride do kar dosti težav glede prilagoditve pikslov in scalinga, vsaj od začetka dokler nisem imel vse malce bolj naštudirano. "Pikslov" pa na tej razdalji v 4K pa absolutno ne vidiš, to sploh ni problem. Bolj pogosto je problem neprilagojen vmesnik in scaling, odvisno od aplikacije.
Glavna prednost ki pa jo imajo oled TVji od monitorjev je bolj natančen EOTF tracking oz. manj agresiven ABL. Kljub temu da se že dolgo prodajajo 1000 nitni oled monitorji, njihov EOTF močno zaostaja za TVji, in jih moraš imeti v načinu True Black 400 da ostanejo natačni, 1000 nitni način je samo teoretičen kjer imaš samo 1% podrobnosti na 1000 nitov na skoraj popolno temnem ozadju. Prikaži kakšno svetlejšo sceno, in mu zelo hitro zmanjka sape. To je že od samega začetka velik problem pri oled monitorjih.
Čim višja je povprečna svetilnost scene, bolj bo oled monitor oslabel pod pritiskom ABL, veliko prej kot TV, tako da za kakšno burno HDR gaming izkušnjo ravno niso najboljši. Seveda tudi fosil kot je C2 ni dosti boljši, ampak je še vedno nekoliko boljši od trenutno najnovejših modelov kjer jim je target True Black 500. Več o tem tu.
P.S.: manjek antirefleks filtra je vsekakor velik problem še posebej pri starejših. Novejši malce manj odbijajo, ampak bi še vedno raje imel monitor z AR kot ga ima npr. S95F (s tem sem zelo zadovoljen), vendar imajo monitorji vsaj za moj okus še vedno preslabo svetilnost da bi mi bilo vredno nadgradnje, v marsikaterem pogledu bi bil to korak nazaj od C2 tudi od trenutno najboljših na trgu, razen če šteješ v plus proti-odseven premaz, katerega bi pa vsekakor raje imel, za mene nikoli več glossy.
Tudi sam ne bi priporočal 42" LG C2/C3 kot monitor. Sem imel 42" C3 in je bil APL/ABL premočan in pa tudi tinting. Sploh ni prave bele ampak vse en miks zelene in rdeče, kar mi je zelo moteč na WOLEDih. Pa tudi, ko se slika potemni, kar se zgodi zelo hitro na LG C modelih pri uporabi kot monitor, postane cela slika enostavno preveč zelena, barve so takrat naravnost ogabne in ravno zato sem se tudi odločil za QN90D, ki je bil v dostih pogledih boljši.
Imam pa trenutno 32" Gigabyte QD OLED monitor, to pa je sedaj že res dobra zadeva. Nobenih težav kot WOLED, ko se slika potemni ne postane zelenkasta kot na WOLED in barve ostanejo pravilne. Pod kotom je slika skoraj enaka kot ravno, ne pozeleni kot na WOLED. Barve so naravnost fantastične, zadeva je skalibrirana, pride z listom, ki prikazuje kalibracijo. Slika je tudi presenetljivo svetla. HDR je bolj švoh, sicer daleč od tega, da bi bi bil slab, v igrah je celo boljši kot na C3, pri filmih je pa bolj slab ampak filmi me pa res na zanimajo na monitoru, zato imam TV. SDR pa je presenetljivo svetel, seveda ne doseže svetlosti od QN90D ampak je pa čist zadost svetel, tudi pri sončni svetlobi, pri oblačnem ali zvečer je že lahko celo boleče svetel. Pri belih straneh je na čase krepko temnejša slika kot na LED kar pa mi je je po eni strani prav fajn, ker lahko imaš nastavljeno malo višjo svetlost in so slike, videji in podobne zadeve lepo svetle, bele strani pa ne žarijo, kar je super za oči in ne rabiš tako pogosto spreminjati svetlost ali presete. Drugače, pa lahko izklopiš določene varnostne zadeve da se slika sploh ne potemni niti pri belih straneh in lahko imaš potem tudi prav žareče bele, če želiš.
Meni pa ravno mat paneli na monitorih in TVji niso všeč. Tale QD OLED Glossy panel je naravnost super, ne blešči kot WOLED ali QN90D. Ima precej majn refleksij ne izgubi pa toliko na globini kot mat. Ko je sončno je panel malo pink sivkast ampak me sploh ne moti, ker je slika tako dobra, da se to sploh ne opazi.
Problem je velikost, za moj prostor je 32" enostavno premajhen, če bi se dalo dobiti tak monitor v 42" lahko tudi malo manjše in še izboljšan HDR bi to bil potem res top shit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
easyrider3 je izjavil:
Seveda bo LG in tudi Samsung boljši pri naslednjih modelih saj bosta skupaj sodelovala,ker cilj je zaustavitev Hisense in TCL s tako hitro povečano prodajo njihovih TV ( tako je vsaj omenjeno v nekaterih prispevkih). MiniLed od TCL in Hisense se prevč prodajajo po tako nizkih cenah sploh,ko se gre za tiste večje (85",98",115") in vsi Ameriški športni navdušenci kopujejo samo še te velikanske TV tako,da OLED nikakor ne more biti cenovno konkurenca pri tej velikosti. Kako ,kdaj je možno,da se OLED večje velikosti spusti s ceno ??? Trenutno se po Ameriki kar največ proda LG 83 B5 saj je tam resnično cena veliko nižja kakor drugi OLED TV in kot je že rečeno njim je kot prvo najbolj važno da dobijo velikanski TV. Trenutno je v Ameriki LG B5 tudi postavljen med najboljše ponudbe za nakup TV a seveda tukaj se upošteva,da se gre za nakup BIG TV. Čisto razumljivo je tudi,da pri tej veliki velikosti TV je Sony z MiniLed ali OLED na zadnjem mestu isto velja za najboljše TV (S95F,G5,Z95B,Bravia 8II) ker imajo PREVELIKO ceno.
LG in Samsung sta z namenom opustitve proizvodnje LCDejev, prodala vso proizvodnjo LCD panelov TCLu in Hisensu. Ko bosta LG in Samsung samo še za nekaj procentov znižala ceno OLEDom, bo to pomenilo precejšnje težave za TCL in Hisense.
cekr ::
Kako se pa obnesejo večji(75" in več) OLED-i? Zdržljivost, odpovedi...
Po 6-ih letih imam C3-65" še brez problemov. No, razen na začetku, ko je čisto crknil in so morali dati novega.
Po 6-ih letih imam C3-65" še brez problemov. No, razen na začetku, ko je čisto crknil in so morali dati novega.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Vzdrzljivost je pri vseh loterija, ga ni pravila.
Tri letni test, 18000 ur delovanja, je pokazal, da OLED-i zdržijo najdlje in imajo najmanj težav od vseh tehnologijah prikaza, in da se LED-televizorji hitreje pokvarijo.
https://www.rtings.com/tv/learn/longevi...
easyrider3 je izjavil:
LG in Samsung sta z namenom opustitve proizvodnje LCDejev, prodala vso proizvodnjo LCD panelov TCLu in Hisensu. Ko bosta LG in Samsung samo še za nekaj procentov znižala ceno OLEDom, bo to pomenilo precejšnje težave za TCL in Hisense.
Naj tukaj še dodam. LG je v začetku proizvodnje OLED panelov, po kvaliteti te razporejal v tri skupine:P/M/J. Sedaj jih pa razporeja v pet kakovostnih skupin, tako da je zelo verjetno, da se bodo poleg LG TV modelov B/C/G, pojavili še dodatni modeli. In tako naprimer, če pride na tržišče še nek model z nižjo ceno od modela B, bo ta cena precej zmanjšala prodajo LCDejev.
easyrider3 je izjavil:
Točno to se nekako tudi pričakuje in o tem tudi govorijo drugi,da OLED od LG bo sigurno cenejši od sedaj naprej in to samo zaradi tega,da TCL in Hisensu preprečita dobro prodajo.
cekr ::
Kako se pa obnesejo večji(75" in več) OLED-i? Zdržljivost, odpovedi...
Mislis C9?
Meni je C1 crknil po 3,5letih (55”).
Vzdrzljivost je pri vseh loterija, ga ni pravila.
Sori. Spregledal. C9 ja.
Ko se bo en dan poslovil, bo pa čas za prehod na 75".
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
scipascapa ::
Točno to se nekako tudi pričakuje in o tem tudi govorijo drugi,da OLED od LG bo sigurno cenejši od sedaj naprej in to samo zaradi tega,da TCL in Hisensu preprečita dobro prodajo.
NIČ NI VIDETI.
NIČ NI VIDETI.
scipascapa je izjavil:
NIČ NI VIDETI.
Čez par dni, bomo na CES videli, kaj je novega.
Tony2 ::
Brez primerjave z OLED televizorjem, moj LG c3 oled deluje brezhibno in pravzaprav imam na njegov HDMI vhod priključen MI TV modul, ki ga uporabljam za pretakanje apk aplikacij, kot je HDO BOX APP, in gledanje najnovejših stvari, ki so se pravkar končale. Igra prestolov se mi je zelo dopadla na OLED-u, prej sem jo gledal na običajnem 1080p televizorju.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Djole ()