» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
151 / 152
»»

Gambino ::

Djole je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Kake absurde zganjate okol enga privzetega sistema. Kupi android box priključi na tv in bodo težave izgile.

Saj to vemo,da z Android boxom se vse reši ampak gre se zato,ker tako se hvali WebOs a potem je tako počasen. Saj drugače itak prideš in gledaš kar hočeš ni pa to isto kot pri katerem drugem sistemu ali TV,ko se ti TV odziva takoj na vsak pritisk tipke.
Zaenkrat sem pa zelo zadovoljen kako OLED panel prikaže sliko tako,da v bodoče bom tudi najbrž OLED kupil.

Pri meni webos ni pocasen na 4, 5let staremu tvju.

Tudi pri meni na G3 webos dela BP!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gambino ()

Ransom ::

polde66 je izjavil:

Meni so v BB rekli da je filips najbolj na udaru kar se tiče servisa.

Ne bos verjel, meni je to rekel sam pooblasceni servis (ki ga tukaj ne bom “blatil”) za filips, samsung in lg, da je ravno filips najbolj pokvarljiv.

Cisto slucajno, ko sem imel pri njih C1 na pregledu za zavarovalnico in sem jih vprasal kaj kupiti naprej in je rekel, da LG ali Samsung.

Seveda bi raje se enega sony-ja v bajti ampak premalo gledam tv, tako da sem sedaj cisto zadovoljen s C4 in starim sony a90l.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ransom ()

easyrider3 ::

V Ljubljani stari serviser je povedal kolegu pojdi kupit v Avstrijo TV kajti tam se prodajajo kvalitetnejši ali morda pa to bolj velja za Philips TV saj kolega prav Philipsa hoče. Kupil ga je potem res v Grazu v Mediamarket in to še po zelo ugodni ceni s popustom.

fpbs ::

Ransom je izjavil:

polde66 je izjavil:

Ne bos verjel, meni je to rekel sam pooblasceni servis (ki ga tukaj ne bom “blatil”) za filips, samsung in lg, da je ravno filips najbolj pokvarljiv. Cisto slucajno, ko sem imel pri njih C1 na pregledu za zavarovalnico in sem jih vprasal kaj kupiti naprej in je rekel, da LG ali Samsung.
Seveda bi raje se enega sony-ja v bajti ampak premalo gledam tv, tako da sem sedaj cisto zadovoljen s C4 in starim sony a90l.

Ja. saj to je tudi Andrej izjavil, da Philips zdrži samo pet,šest let.

fpbs je izjavil:

Ransom je izjavil:

polde66 je izjavil:

Ne bos verjel, meni je to rekel sam pooblasceni servis (ki ga tukaj ne bom “blatil”) za filips, samsung in lg, da je ravno filips najbolj pokvarljiv. Cisto slucajno, ko sem imel pri njih C1 na pregledu za zavarovalnico in sem jih vprasal kaj kupiti naprej in je rekel, da LG ali Samsung.

Ja. saj to je tudi Andrej izjavil, da Philips zdrži samo pet,šest let.

Ce zdrzi toliko potem je super, odsluzil svoje.

Meni je LG C1 crknil po 3.5 letih ;)

skyform ::

easyrider3 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Nesi nazaj in reklamiraj. Pa vzemi filipsa.

Philips je kar nekaj dražji in nekako pri njih ni sigurno glede panela saj kar veliko ljudi pravi,da imajo mrtve piksle po nekaj letih.Zanimivo,da pravijo tako saj imajo od LG panele a niso potem vsi isti in če bi že drugo znamko izbiral takrat potem bi vzel raje Panasonic Z80B za 850 Eur koliko je takrat ponujal A1.

Philips je letos nekam drag kar se tiče oledov, Samsung in LG sta konkretno cenejša, še Sonyjev mini led se trenutno dobi ceneje, res čudno. Po vrhu pa na slovenskem tržišču ni več manjših modelov kot 42” in 48”.

PROTEINSKI ::

Men se zdi, da se povečini prodajajo samo še 65 in 77 velikosti. Cena teh večjih televizorjev je konkretno padla, tako da 42, 48 in 55 velikosti počasi zapuščajo police.

55" se še vedno zelo prodaja. Tudi ne vidim razloga zakaj bi 42" zapustili police, ker ta velikost je postala zelo popularna za uporabo kot monitor. LG se da z lahko dobiti v 42" vsako leto, tudi Philips se je dal do letos. V Avstriji in Nemčiji ima ogromno prodajalen Philips 42OLED810 v Slo pa niti ena.

scipascapa ::

za 42'' rabiš hudo grafično, ki pa so predrage...na 3060ti pa ne bo delovalo ok.

Če imaš jurčka za TV potem lahko daš še toliko za grafično ali več :) pa bo delovalo. Srednji-visoki razred grafične se gleda za gejmerje vse eostalo je za igranje šaha pa tetris :))

Će to res velja kar govorijo se bosta malo združila skupaj LG in Samsung saj TCL in Hisense sta preveč hitro splezala proti vrhu s prodajo.
Baje,da Samsung ne bo več imel Qled TV saj ravno zaradi tega sta TCL in Hisense jih kopirala in postala tako prodajana in ja cena je tudi svoje naredila.
Zanimivo ali bo Samsung še izdeloval Qd-Oled panele ali bo prenehal,ker drugače bo tudi Sony s flagship Oled TV oškodovan a po drugi strani je verjetno Samsungu to tudi cilj:D
Zdaj ali bodo res vsi samo še rinili v RGB Miniled-Microled tehnologijo in kdo bo potem kupoval te drage TV?
S skupnim sodelovanjem LG in Samsung bo morda šlo tako daleč,da bi lahko LG spustil ceno na OLED B serijo in tako na neki način udaril po MiniLed TV saj za pametno ceno je bolje kupiti LG OLED B serijo kakor neki srednji razred Miniled. Trenutno FOMO omenja,če sedaj 65" LG B serija stane 900 dolarjev bi lahko LG za letu 2026 spustil to ceno na nekje 700 dolarjev in tako naredil res dobro ponudbo za nakup pa tudi sigurno zelo ogromno prodajo te Oled B serije.

Zgodovina sprememb…

Alien123 ::

Saj pa tcl - csot je pokupil lcd-jeve obrate od lg-ja

scipascapa je izjavil:

za 42'' rabiš hudo grafično, ki pa so predrage...na 3060ti pa ne bo delovalo ok.

Zakaj pa bi rabil tako drag gpu, saj če imaš TV kot monitor še ne pomeni, da moraš igrat igre na PCju. Igre lahko igraš tudi na konzolah, kvaliteten TV pa pride prav tudi za normalno uporabo ali produktivnost na PCju. Drugače pa vsak, ki si kupi nekaj bolj kvaliteten monitor ali TV ima tudi denar za malo boljši PC. Sam imam Samsung 43QN90D kot monitor in mi je že samo za surfanje in gledanje videov bolj kul kot pa kak 32" 1440p ali 2160p monitor. Po vrhu pa top 43" mini led ali 42" OLED TV ni nič dražji kot 32" 2160p monitor, ki bo imel sliko in funkcije na nivoju teh TVjev. Za kvaliteten 32" 2160' je potebno plačati preko 1k€. Jaz sem pa plačal za ta TV 760€, monitorji v tem cenovnem rangu pa so precej slabši kar se tiče slike in funkcij. Tako, da je to top zadeva za ljudi, ki hočejo vse v enem, TV za filme, konzole in monitor za računalnik.

42 inč TV ni dober kot monitor. To je preveliko za na mizi, poleg tega večina nima gor filtra proti bleščanju. Struktura pikslov prav tako ni naklonjena tekstu. Svetilnost je včasih preslaba...

Za 600EUR imaš QD-OLED monitor 32 inč. https://www.amazon.de/dp/B0DBLVHLJ6
https://totalgamingaddicts.com/aoc-agon...

Za budget model zelo soliden torej.

Zgodovina sprememb…

A ti to iz izkušenj pišeš ali samo na pamet, ker jaz sem imel doma tri 4k 32" monitore in štiri 42/43" TVje. Navaden LED monitor, Mini LED monitor, OLED monitor, dva OLED TVja in dva mini LED TVja. Sem vse preizkusil v različnih pogojih in za različne vsebine in sem se odločil za Mini LED TV. Glede svetilnosti je pa ravno obratno, ne OLED in ne Mini LED monitori ne dosežejo takšne svetilnosti kot OLED in Mini LED TVji. Meni pa ravno mat filter ni všeč in mi je glossy na TVjih lepši, tako da to je čisto stvar okusa zato pa jaz ne dam kaj dosti na mnenja po forumih ampak raje sam preizkusim več zadev in se odločim za to kar meni osebno bolj odgovarja ne pa kaj drugi pravijo ali pišejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Zaradi radovednosti sem šel v nabavo OLED TV saj Miniled že imam doma in lahko samo rečem,da to je tisto kar bom v bodoče hotel OLED TV pa sploh ni važno ali je vstopni model panel ali Qd-oled. Meni je sam panel od LG B4 čisto vrh glave tako,da sedaj vem,da lahko samo še gledam za kaj boljši procesing slike v TV. Nekako so pa stvari ko nikakor pa ni možno na nobenem TV doma dobiti tisto optimalno nastavitev pri gibanju slike in to je prav sedaj,ko so SMUČARSKI SKOKI najbolje videno in najbolje za nastavljanje slike. Zdaj,če izključim kot vsi velevajo True motion je dobro samo za določeno vsebino a drugod se pa vidi tisto prestapanje slike sploh pri počasnem posnetku.Ko nastavim na gladko predvajanje je tista najboljša izbira za vse kar se gleda in tudi pri počasnem predvajanju je super vendar se pa vidijo nekakšne anomalije,ko skaklec leti po zraku in se mu okrog smuči majčkeno prikazuejo obrisi dodatnih smučk.
Pri gledanju filma je pa izključitev True motion totalno zanič in sploh ne vem kako lahko vsi to predlagajo a po drugi strani pa se to dogaja meni pri gledanju aplikacije T-2 TV in morda drugim pri gledanju drugje je drugače. Jaz imam sedaj nastavljeno na GLADKO PREDVAJANJE saj na tej nastavitvi je slika najbolj gladko predvajana.

Omenim pa lahko tudi,da na LG B4 je defenitivno njihov sprejemnik DTV zemeljskih kanalov slabši kakor na TCL ali Philips saj komaj komaj je našlo programe in še to ne v prvič ali drugič.

Drugače pa je OLED trenutno tista prava izbira za dobro sliko seveda zraven mora biti še dobro tisto kar obdela sliko in morda bi res kakšen Philips obdelal bolje sliko za sigurno pa bi SONY naredil bolje samo toliko denarja več dati je pa :8)

skyform je izjavil:

A ti to iz izkušenj pišeš ali samo na pamet, ker jaz sem imel doma tri 4k 32" monitore in štiri 42/43" TVje. Navaden LED monitor, Mini LED monitor, OLED monitor, dva OLED TVja in dva mini LED TVja. Sem vse preizkusil v različnih pogojih in za različne vsebine in sem se odločil za Mini LED TV. Glede svetilnosti je pa ravno obratno, ne OLED in ne Mini LED monitori ne dosežejo takšne svetilnosti kot OLED in Mini LED TVji. Meni pa ravno mat filter ni všeč in mi je glossy na TVjih lepši, tako da to je čisto stvar okusa zato pa jaz ne dam kaj dosti na mnenja po forumih ampak raje sam preizkusim več zadev in se odločim za to kar meni osebno bolj odgovarja ne pa kaj drugi pravijo ali pišejo.

Sam prisegam na 27-32 velikost za pisarniško delo. Ne predstavljam si 42 televizorja pred faco na mizi, neglede na tehnologijo. Sori. Pa tudi piksli se vidijo na tako blizu. Če pa misliš monitor gledat na 2 metra, pa je to meni že čudna izkušnja.

Zato pa obstajajo različne velikosti in tehnologije, da si vsak izbere kaj mu bolj ustreza. Jaz imam velik studio, veliko in globoko mizo, da gre gor zlahka 3x 27" monitor ali 2x 32" in sem tudi to preizkusil in mi ni bilo všeč. Sedim med 110m in 125cm od 43" TVja, odvisno od položaja kako se držim in nastavim, ker seveda ne morem ves čas sedeti v enakem položaju. Ko pa igram igre pa se pomaknem še kaka pol metra nazaj. Namizje lahko imam na 100% brez kakšne povečave, tako da je 4k resolucija izkoriščena za produkcijo in še je ravno dovolj velik text iz te razdalje. Na 32" 2160p pa ni šans, da bi imel na 100%, kaj še le 27" 2160p potem bi moral imeti monitor dosti bližje, tako da sem moral imeti na 32" monitorju povečavo saj na 125%, ker drugače je tekst premajhen. Pred tem sem nekaj let imel 2x 32" 1440p monitor, to je bilo idealno za 100% v mojem prostoru.

Enostavno ne morem več it nazaj na 32" monitor in to tudi večina reče, ko enkrat izkusijo 42" in 43" TVje. Seveda, če nimaš prostor za 43" ekran potem to ni opcija. Kako pa ti vidiš pixle na 42-43" iz več kot 1m pa mi ni jasno, a imaš kak super vision ali kaj, ker jaz redno hodim k okulistu in imam dober vid in ne vidim pixlov iz razdalje 110-120cm, zato tudi sedim iz takšne razdalje, da se pixli ne vidijo. Če bi sedel bližje pa ne bi videl samo pixlov ampak bi mi 43" ekran tudi bil prevelik, tako kot imam sedaj mi pa je top.

Kar se tiče svetilnosti pa  ni monitora, ki bi bil kos TVju. Tako da je za tisto pravo HDR izkšnjo potreben TV.

Spodnji video pri 4:35 lepo pokaže koliko večjo svetilnost dosežejo TVji.

krefi ::

Evo
Sedaj po nekaj dneh uporabe lahmo podam.svoje mnenje glede TVja philips oled 65 820/12 z samim televizorjem sem sedaj ko sem nastavil nastavitve katere odgovarjajo meni zelo zadovoljen in prikazuje sliko lepo tudi ob jutranji mocnejsi svetlobi v prostoru. Gledal sem vecinoma 4k DV posnetke direktno iz trdega diska in je slika resnicno vrhunska. Zvok imam preko soundbara katerega se dobil zraven.
Imam pa.tudi negativno izkusnjo in sicer na tvjubse vidi 4 vdolbine ki so simetricne. Vidi se jih samo pod kotom ko je tv ugasnjen ali je crna slika pa me zanima ali je na teh mestih panel pritrjen ker je zelo simetricno zato dvomim da bi bil vdarjen. Prav tako nevem kaj storiti ker tudi ce ga peljem v trgovino ni ziher da se bo tam videlo tako kot se doma. Slika https://ibb.co/PvQCWtHd v zivo se vidi bolje
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

krefi je izjavil:

Evo
Sedaj po nekaj dneh uporabe lahmo podam.svoje mnenje glede TVja philips oled 65 820/12 z samim televizorjem sem sedaj ko sem nastavil nastavitve katere odgovarjajo meni zelo zadovoljen in prikazuje sliko lepo tudi ob jutranji mocnejsi svetlobi v prostoru. Gledal sem vecinoma 4k DV posnetke direktno iz trdega diska in je slika resnicno vrhunska. Zvok imam preko soundbara katerega se dobil zraven.
Imam pa.tudi negativno izkusnjo in sicer na tvjubse vidi 4 vdolbine ki so simetricne. Vidi se jih samo pod kotom ko je tv ugasnjen ali je crna slika pa me zanima ali je na teh mestih panel pritrjen ker je zelo simetricno zato dvomim da bi bil vdarjen. Prav tako nevem kaj storiti ker tudi ce ga peljem v trgovino ni ziher da se bo tam videlo tako kot se doma. Slika https://ibb.co/PvQCWtHd v zivo se vidi bolje

Ali lahko narediš še kakšno sliko? Med temi vejami se ne vidi kaj dosti.

Iz drugega kota se vidi naceloma samo ena vdolbina https://ibb.co/wNhrMZY2 bom zvecer probal tako da posvetim iz strani ce se bolje vidi.

Na kvaliteto slike ne vpliva.

polde66 ::

Nekdo ti je pritiskal z neko stvarjo ali roko na ekran in se poznajo vdolbine ali poškodbe. Če zadeva ni bila zapakirana tovarniško kot se zagre bo lahko čas nastanka že pred tabo, ali pa če ste bili neprevidni pri odprtju in montaži.
polde

Zanimivo je ker so 4 vdolbine zelo simetrično med montažo je bolj težko to nastalo saj sem stenski nosilec montiral ko je bil TV še v stiroporju potem pa sva ga z bratom namontirala direktno iz stiroporja na steno. Škatla je tudi delovala cela in orginal zaprta

Reklamiraj pa boš videl. Sigurno pa gre za vdolbine, ki niso tovarniške. Kar se pa tiče predvajanja 4k videa pa verjemi, da je na vseh tv jih to hud efekt, še na najbolj navadni in najcenejši. To so pač marketinške fore zaradi česar tv zgleda hud. Tako kot v trgovini. Trgovinska fora. Enak efekt dobiš če na youtubu poiščeš in 4k ali 8k video pa ga daš na najboljše nastavitve.
polde

hodu63 ::

So vdolbine približno tam, kjer so vijaki za stenski nosilec? V tem primeru bi lahko bil premočan pri privijanju vijakov nosilca. Sem pogosto videl deformirano hrbtno pločevino lcd zaslonov zaradi premočnega privijanja ali predolgih vijakov, ampak pri lcd zaslonih to praviloma ne vpliva na sliko, saj je zaslon dokaj debel. Na oled zaslonu, ki je čisto tanek bi se verjetno to lahko videlo tudi s sprednje strani.

krefi je izjavil:

Zanimivo je ker so 4 vdolbine zelo simetrično med montažo je bolj težko to nastalo saj sem stenski nosilec montiral ko je bil TV še v stiroporju potem pa sva ga z bratom namontirala direktno iz stiroporja na steno. Škatla je tudi delovala cela in orginal zaprta

Močno dvomim, da bi do teh vdolbin prišlo pri montaži. Zelo velika verjetnost je, da bo to s časoma vplivalo tudi na kvaliteto slike. Na panelu se nahaja tanka prozorna folija, ki jo pa potem lastnik TVeja odstrani. Ali je bilo na foliji opaziti kakšne odrgnine? Pri Philips OLEDih so bile že pred leti težave z okrivljenimi paneli zaradi nepravilnega skladiščenja, in bi bil bolj mnenja, da je tukaj nekaj podobnega. Svetujem ti, da ta TV vrneš. Še vedno si ne znam razlagati drugače, zakaj si šel v nakup v vseh pogledih slabšega in dražjega Philipsa 820, ne pa LG C5, kot da si bil preko zasebnih Andrejevih sporočil zaveden.

freesty ::

Druzba a je tole ok na 5% sivine al je za garancijo? Malo se vidi se na 10% sivine. Drugac pa se naceloma ne. V redni uporabi samo vidim, ko se kdaj kaksna scena menja pa je temno ozadje, ki ni crno, za kaksno sekundo.

https://i.imgur.com/WetcSFF.jpeg
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freesty ()

fpbs je izjavil:

krefi je izjavil:

Močno dvomim, da bi do teh vdolbin prišlo pri montaži. Zelo velika verjetnost je, da bo to s časoma vplivalo tudi na kvaliteto slike. Na panelu se nahaja tanka prozorna folija, ki jo pa potem lastnik TVeja odstrani. Ali je bilo na foliji opaziti kakšne odrgnine? Pri Philips OLEDih so bile že pred leti težave z okrivljenimi paneli zaradi nepravilnega skladiščenja, in bi bil bolj mnenja, da je tukaj nekaj podobnega. Svetujem ti, da ta TV vrneš. Še vedno si ne znam razlagati drugače, zakaj si šel v nakup v vseh pogledih slabšega in dražjega Philipsa 820, ne pa LG C5, kot da si bil preko zasebnih Andrejevih sporočil zaveden.

tudi če ga vrnem bi vrjetno vzel azaj drugega philipsa. LG ja BB itak nima na voljo v tej velikosti. kaj drugega pa ne pride v poštev

Koliko je možnosti da na teh mestih pride kasneje do.tezav saj je strah edini ta

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krefi ()

Kolikšna je pa možnost da na teh mestih pride do kašnejših težav?

Napaka, da nisi vzel 65S90F kot sem ti svetoval. Jaz ga imam doma od tega tedna in je QD OLED absolutno boljši kot WOLED. Lepše, svetljše in pravilnejše barve, nobene rdeče ali zelene obarvanosti panela, perfekten slika pod kotom, presenetljivo dobro procesiranje slike, sicer še vedno ne nivoju Sony ampak zelo dobro, če nimaš Sonyja za primerjavo je top. Zelo svetla slika na polni svetlosti za OLED, v HDR svetlejša slika kot QN90D 43" mini led, SDR čisto malenkost temnejši kot QN90D in X95J, ki sta res zelo svetla. Neverjetno kakšno svetilnost imajo ti novi OLEDi v primerjavi z modeli izpred 4-5 leti, še C3, ki sem a imel, ki je 2023 model ni bil niti približno tako svetel. In vse to za 1105€, skoraj 400€ manj kot Philips 65OLED820, ampak si žal to akcijo zamudil.

@Ransom, kaj pa ti si nabavil S90F, če si kako se ti zdi v primerjavi z C5?

krefi je izjavil:

Kolikšna je pa možnost da na teh mestih pride do kašnejših težav?

Možnost je zelo velika. Poleg tega, če se ti to zgodi v garanciji, ti zelo verjetno te ne bodo priznali, z izgovorom, da je TV mehansko poškodovan. Ravno tako, če se ti bo to zgodilo po garanciji, bo strošek prevelik, da bi se TV splačalo popravljati. Svetujem, da ga vrneš, in zahtevaš denar nazaj, če nimajo TVeja, ki bi ga ti želel. C5 po mojih informacijah dobijo šele po novem letu. Več bi ti verjetno vedel povedati Andrej, samo zgleda, sedaj, ko so težave, da se je potuhnil.

Je 12 dni od nakupa tako da ga lahko vrnem ampak sedaj me zanima ga vrnem kot reklamacijo ali vrnem ker z izdelkom nisem.zadovljen oz. Ni takšen kot bi želel? Saj če ga reklamiram ga bodo vrjetno poslali na servis in po tem takem bom brez TVja kar nekaj časa. Vidim da za isti denar v BB dobim edino samsung s90f

Talavizor ::

Zdravo,

Kupiti zelim tv 75,77 inc, pa ne zelim dati vec kot 1600€ kaj mi svetujete..

verjetno kaksen mini led, Vidim da oled prakticno ni razen lg c5 na tej avstrijski strani.

https://www.mediamarkt.at/de/product/_l...

Veliko hvalijo po yt Tlc qm8k/ qm7k je res ok tv?

Hvala

krefi je izjavil:

Je 12 dni od nakupa tako da ga lahko vrnem ampak sedaj me zanima ga vrnem kot reklamacijo ali vrnem ker z izdelkom nisem.zadovljen oz. Ni takšen kot bi želel? Saj če ga reklamiram ga bodo vrjetno poslali na servis in po tem takem bom brez TVja kar nekaj časa. Vidim da za isti denar v BB dobim edino samsung s90f

Jaz se za Samsunga nebi odločil, ker je njhov QD-OLED še premalo časa na tržišču, da bi bil dodobra preizkušen glede burn-ina, medtem ko LG ima 12 let izkušen z vsakoletnimi izboljšavami.

neocodexx ::

PROTEINSKI je izjavil:

42 inč TV ni dober kot monitor. To je preveliko za na mizi, poleg tega večina nima gor filtra proti bleščanju. Struktura pikslov prav tako ni naklonjena tekstu. Svetilnost je včasih preslaba...

Za 600EUR imaš QD-OLED monitor 32 inč. https://www.amazon.de/dp/B0DBLVHLJ6
https://totalgamingaddicts.com/aoc-agon...

Za budget model zelo soliden torej.

Se strinjam, sam imam C2 42" kot monitor že nekaj let in ne bi ravno priporočal, ampak takrat je bila to najboljša izbira.

Imam montirano na steni z globoko mizo, razdalja cca 1m. Pride do kar dosti težav glede prilagoditve pikslov in scalinga, vsaj od začetka dokler nisem imel vse malce bolj naštudirano. "Pikslov" pa na tej razdalji v 4K pa absolutno ne vidiš, to sploh ni problem. Bolj pogosto je problem neprilagojen vmesnik in scaling, odvisno od aplikacije.

Glavna prednost ki pa jo imajo oled TVji od monitorjev je bolj natančen EOTF tracking oz. manj agresiven ABL. Kljub temu da se že dolgo prodajajo 1000 nitni oled monitorji, njihov EOTF močno zaostaja za TVji, in jih moraš imeti v načinu True Black 400 da ostanejo natačni, 1000 nitni način je samo teoretičen kjer imaš samo 1% podrobnosti na 1000 nitov na skoraj popolno temnem ozadju. Prikaži kakšno svetlejšo sceno, in mu zelo hitro zmanjka sape. To je že od samega začetka velik problem pri oled monitorjih.

Čim višja je povprečna svetilnost scene, bolj bo oled monitor oslabel pod pritiskom ABL, veliko prej kot TV, tako da za kakšno burno HDR gaming izkušnjo ravno niso najboljši. Seveda tudi fosil kot je C2 ni dosti boljši, ampak je še vedno nekoliko boljši od trenutno najnovejših modelov kjer jim je target True Black 500. Več o tem tu.

P.S.: manjek antirefleks filtra je vsekakor velik problem še posebej pri starejših. Novejši malce manj odbijajo, ampak bi še vedno raje imel monitor z AR kot ga ima npr. S95F (s tem sem zelo zadovoljen), vendar imajo monitorji vsaj za moj okus še vedno preslabo svetilnost da bi mi bilo vredno nadgradnje, v marsikaterem pogledu bi bil to korak nazaj od C2 tudi od trenutno najboljših na trgu, razen če šteješ v plus proti-odseven premaz, katerega bi pa vsekakor raje imel, za mene nikoli več glossy.

Zgodovina sprememb…

Talavizor ::

Talavizor je izjavil:

Zdravo,

Kupiti zelim tv 75,77 inc, pa ne zelim dati vec kot 1600€ kaj mi svetujete..

verjetno kaksen mini led, Vidim da oled prakticno ni razen lg b5 na tej avstrijski strani.

Veliko hvalijo po yt Tlc qm8k/ qm7k je res ok tv?

Hvala

Talavizor je izjavil:

Talavizor je izjavil:

Zdravo,Kupiti zelim tv 75,77 inc, pa ne zelim dati vec kot 1600EUR kaj mi svetujete..verjetno kaksen mini led, Vidim da oled prakticno ni razen lg b5 na tej avstrijski strani.
Veliko hvalijo po yt Tlc qm8k/ qm7k je res ok tv? Hvala

Če TV nebo v zelo svetlem perostoru, bo B5 zelo dober nakup.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()

krefi je izjavil:

Tole uveljavljal bos najlazje oz. brez problema spravil skozi:

https://www.philips.si/c-w/promocije/ph...

hodu63 ::

Ransom je izjavil:

krefi je izjavil:

Prilepil si link do akcije za izdelke za osebno nego. TV ne spada mednje.

Tole pa bi moral biti pravi link.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hodu63 ()

Tako ja, sem falil link :D

Samo piše televizor se lahko vrne samo nepoškodovan če zavrnejo potem nimam več možnosti reklamacije ker je od nakupa minilo več kot 14 dni?

krefi je izjavil:

Samo piše televizor se lahko vrne samo nepoškodovan če zavrnejo potem nimam več možnosti reklamacije ker je od nakupa minilo več kot 14 dni?

Saj ni “poskodovan”, tega 99% nihce ne bo opazil. Vracas pac, ker s tv-jem nisi zadovoljen.

Zapakiraj in poslji nazaj in pozabi filipsa za vekomaj.

andrej69 ::

Ransom je izjavil:

krefi je izjavil:

Saj ni “poskodovan”, tega 99% nihce ne bo opazil. Vracas pac, ker s tv-jem nisi zadovoljen.

Zapakiraj in poslji nazaj in pozabi filipsa za vekomaj.

Kaj pa naj kupi Lg-ja, Samsunga, Hisense, TCL s katerimi še je več težav..? Zgleda, da ne razumeš, da so z določenim % televizorjev težave..

Ni proizvajalca kateri ne bi imel težav glede okvar:) Tudi Panasonic in Sony nista imuna na okvare. Tako, da takšne stvari kot ti pišeš so res neumnost.

Meni je vseno ali je Qd-Oled ali Woled panel še raje vidim,da je Woled saj je bolj ziher,da se slika ne zapeče.....
Sigurno pa za več denarja kakor sem dal za LG B4 bi si vzel SONY XR8A in sicer velikost 55" stane 1.099 Eur in 65" pa 1.399 Eur v Avstriji- MediaMarkt. Zakaj ne bi Philips vzel zato ,ker kakor pravijo se preveč kvari ali ima napake pa tudi nič cenejši ni in sam njihov sistem tudi z leti poprej pregori.

https://www.mediamarkt.at/de/product/_s...

hodu63 je izjavil:

Ransom je izjavil:

krefi je izjavil:

Prilepil si link do akcije za izdelke za osebno nego. TV ne spada mednje.

Tole pa bi moral biti pravi link.

Potem takem lahko počakam do.februarja ko bodo cene TVjev najnižje in ga takrat vrnem in vzamem drugega

easyrider3 je izjavil:

Meni je vseno ali je Qd-Oled ali Woled panel še raje vidim,da je Woled saj je bolj ziher,da se slika ne zapeče.....
Sigurno pa za več denarja kakor sem dal za LG B4 bi si vzel SONY XR8A in sicer velikost 55" stane 1.099 Eur in 65" pa 1.399 Eur v Avstriji- MediaMarkt. Zakaj ne bi Philips vzel zato ,ker kakor pravijo se preveč kvari ali ima napake pa tudi nič cenejši ni in sam njihov sistem tudi z leti poprej pregori.

Kje to pravijo..? Jaz ti lahko povem iz prve roke, da se Philips tlevizorji ne kvarijo nič manj in nič več od večine priznanih znamk.. Bila so leta, ko je Philips prevzel TPV takrat so v začetku bile določene težave.

Sedaj se je to uredilo. Tako, da nekaj posploševat nima smisla. In še to kar se zasledi na različnih forumih, glede različnih težav ni napisanega 1% glede na prodane televizorje.

Ker kot sem napisal, kar se tiče okvar se gibljejo nekje znotraj 5% do 5 leta glede na prodane televizorje, pri določenih proizvajalcih še nekaj malega več. In veš koliko bi jih moralo na forumih napisat takšne zadeve, da bi dosegli to kvoto 5%..?

Zato jaz osebno vem najbolje kaj je res kaj pa ne.

o0o0o0o0o0 ::

fpbs je izjavil:

krefi je izjavil:

Jaz se za Samsunga nebi odločil, ker je njhov QD-OLED še premalo časa na tržišču, da bi bil dodobra preizkušen glede burn-ina, medtem ko LG ima 12 let izkušen z vsakoletnimi izboljšavami.

krefi ne poslušaj teh idiotizmov. Moj neprebojni LG je fasal burn in po enem letu. S90F je mega TV

easyrider3 je izjavil:

Seveda ti je vseeno, ker ga nisi izkusil. Ti večinoma nekaj na pamet pišeš. Prej si veš čas na pamet pisal o OLEDih, kako niso dobri v tem in tistem, kako ti ne bi pasalo ono in tisto, sedaj si pa čisto obrnil mnenje, ko si izkusil OLED. Enako bi se morda zgodilo, ko bi izkusil QD OLED. Včasih je boljše majn pisati o tem kaj breš in gledaš na internetu, ker to še ti ne da dejanskega znanja o Tvjih.

skyform je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Seveda ti je vseeno, ker ga nisi izkusil. Ti večinoma nekaj na pamet pišeš. Prej si veš čas na pamet pisal o OLEDih, kako niso dobri v tem in tistem, kako ti ne bi pasalo ono in tisto, sedaj si pa čisto obrnil mnenje, ko si izkusil OLED. Enako bi se morda zgodilo, ko bi izkusil QD OLED. Včasih je boljše majn pisati o tem kaj breš in gledaš na internetu, ker to še ti ne da dejanskega znanja o Tvjih.

Amen:D Dobro da ga nisi sledil od vsega začetka, ko je bil še @darck. Kup pametovanja, jokanja, svinjanja te teme in druge, neodločnosti potem ima pa še jajca da druge ožigosa s kavč strokovnjaki:)).
polde
««
151 / 152
»»