» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
148 / 148
»
»»

krefi ::

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

krefi je izjavil:

Če mi alučajno nebo odgovarjal imam možnost 100 dnevnega vračila TVja tko da v tem času bi že mogel odkriti stvari katere me bodo motile.
Zakaj se ti je toliko mudilo z nakupom. LG 65C5 se v Nemčiji in Avstriji že prodajajo po 1250€. Tudi pri nas se pričakuje precešnje znižanje cen.

Česa nisi razumel kar je napisal uporabnik krefi..? Saj vsem ni važna cena..
Ker odločal sem se glede po videnem v BB ter mnenjih uporabnikov po forumih. Če bi se oziral na ceno bi vzel C5 kateri je 100 eur cenejši.

Andrej, zelo dobro sem razumel, in vedno bolj sem prepričan, da si ga v ta slab, nelogičen nakup z zavajajočimi, zasebnimi sporočili zavedel ti.
Če bi bil v tej situaciji jaz namesto krefija TVeja sploh nebi odprl, ampak bi šel Celovec po tega LGejaza 1229€:
https://www.electronic4you.at/lg-oled65...

Pa sem imel mnenje, da andrej najbolj vsiljuje mnenje na tem forumu glede philipsa pa se je sedaj polazalo, da si ti tista oseba ki resnično vse ve ...
Z temi vsiljivimi mnenji oz. sploh ne mnenji ampak vsiljivanjem mnenenja delate ravno obratno. Človek pride na forum, da bi slišal mennja posameznikov ki imajo izkušnje z TVji kaj jih moti +/- tuki pa je možno prebrati samo kako ne kupiti doličenega TVja zaradi česar je kupec šw bolj zneden kot je bil prej.
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

fpbs ::

skyform je izjavil:

No, jaz osebno ne bi več kupil WOLED od kar se osebno izkusil QD OLED. WOLED mi nikdar ni odgovarjal in sem jih preizkusil kar nekaj in to vse ta boljše znamke, LG, Panasonic, Sony, Philips. Enostavno preveč zadev me je motilo nanj, sploh pa da bi plačal še več zanj, ne hvala.

Ja, samo pomembo je, kateri vgrajeni OLED paneli so bili v teh TVejih. Za Philipsa vem, in mislim, da tudi za Panasonica, pa če se ne motim tudi za Sonyja, ki si jih imel, da so bili modeli z najnižjo "J" kvaliteto panela.

krop ::

Ni vse v panelu očitno pa v številkah tudi ne. In moje mnenje je enako kot @krefi glede nabijanja o tv-jih. Lahko nam pa še poveš kakšno vezo imaš z Lg al si samo fan?

easyrider3 ::

A lahko vprašanje,mnenje kako to,da je ostalo samo še malo prostora na disku a samo 4 aplikacije so bile nameščene?
Drugače daljinec od LG B4 je vsak dan bolj zanimiv in prilagodljiv čeprav lahko pa bi res naredili manj moteč zvok ob pritisku na kolesce. Sigurno pa je to kolesce na daljinca najboljša izvedba in funkcionalnost za premikanje po kanalih ali kjer je potrebno hitro preskakovati gor ali dol. Nekak moteče je od začetka tista kazalna puščica ampak počasi se jo človek navadi in uči z njo delati. Saj s smernimi tipkami jo prekličeš in obratno potem s tresljajem daljinca nazaj aktiviraš. Včasih za nekam hitro pritisniti ti pa prav pride ta puščica za pritrditev. Zgleda,da s je treba navaditi in jaz sem takšen daljinec imel z leta 2016 na Samsungu kjer si zraven TV dobil dva daljinca (občini + tak kot ga ima LG).
Ampak takrat sem tisti daljinec od Samsunga samo pospravil v omaro saj ni bilo to zame in potem tisto bolj zanimivo,čez dobri 2.leti sem TV dal bratu,ko je prišla iz servisa in tisti daljinec sploh ni več deloval. Iz servis je prišel Samsung z novim panelom in novimi posodobitvami kjer je manjkalo nekaj aplikacij recimo VOYO ni bilo več možno imeti za povrhu še tisti daljinec ni več deloval. En drek je bilo vse skup zato Samsung sploh ne maram pa pika.

LG 55 B4

LG 55 B4

fpbs ::

krop je izjavil:

Ni vse v panelu očitno pa v številkah tudi ne. In moje mnenje je enako kot @krefi glede nabijanja o tv-jih. Lahko nam pa še poveš kakšno vezo imaš z Lg al si samo fan?

Z LGejem nimam popolnoma nobene veze, razen tega, da imam v hiši štiri LGejeve TVeje, ki so bili kupljeni na osnovi izkušen servisiranja TVejev, vseh znamk, skozi vso mojo delovno dobo. In zakaj se tako pogosto javljam, je vzrok, ker ne prenesem, da nekdo nekoga, ki išče pomoč zavaja in mu vsiljuje svojo robo. To izhaja še iz časov, ko sem bil zaposlen še v firmi, kjer je moj predpostavljeni "majster" vedno strankam svetoval nakup najslabšega TVeja. In ko sem ga nekoč vprašal, zakaj ljudem vedno svetuje najslabši nakup. Mi je odgovoril:"Zato, da bomo imeli delo". Že kar nekaj let nisem več zaposlen, sledim pa novostim na tem področju.
Kar se pa tiče panelov in številk, vse je izmerljivo. Panele je LG vsa leta razvrščal, ker med proizvodnjo prihaja do različne kakovosti izdelave: svetilnosti, uniformnosti in življenjske dobe. Razporejal jih je v tri skupine. B serija = J (najnižji bin), C serija = M (srednji bin),G serija = P (najvišji bin).
Sedaj LG Display pri OLED panelih uporablja nove interne oznake kot PRESTIGE, MARVEL, HERO, ELITE, STANDARD / BASIC, ki označujejo različne kakovostne razrede (binning). Gre za notranje klasifikacije, ki določajo, kateri paneli gredo v premium modele (G serija), kateri v srednji razred (C serija) in kateri v osnovne modele (B serija).

mat11 ::

fpbs je izjavil:

polde66 je izjavil:

krefi je izjavil:

Evo danes odšel v ponovno v BB da še zadnjič v živo pregledam OLED TVje.
Sicer niso imeli razstavljenega C5 ampak G5 katerei je bil postavljen tik philipsu 820 in nisem videl nobenih prednosti na G5 zato dvomim da bi jih videl na C5 katateri je nižji rang. Zato sem se odločil za philips 65 820/12 zraven pa še soundbar za 1eur.
Tko, da za vikend bom lahko poročal ali sem se pravilno odločil ali ne.

Evo si osrečil vsaj enega:))

Ja, odločitev je bila njegova. Poraja se mi misel, da je mogoče bil zaveden z Andrejevimi zasebnimi sporočili. Ni mi logično, da nekdo da 100€ več za slabši in dražji TV, ali kar 200€ več kot za QD-OLEDa.

Kako tebe daje paranoja. Res si že tečen.
mat

skyform ::

fpbs je izjavil:

skyform je izjavil:

No, jaz osebno ne bi več kupil WOLED od kar se osebno izkusil QD OLED. WOLED mi nikdar ni odgovarjal in sem jih preizkusil kar nekaj in to vse ta boljše znamke, LG, Panasonic, Sony, Philips. Enostavno preveč zadev me je motilo nanj, sploh pa da bi plačal še več zanj, ne hvala.

Ja, samo pomembo je, kateri vgrajeni OLED paneli so bili v teh TVejih. Za Philipsa vem, in mislim, da tudi za Panasonica, pa če se ne motim tudi za Sonyja, ki si jih imel, da so bili modeli z najnižjo "J" kvaliteto panela.

Sem imel C3 in pri kolegu sem se že nekajkrat poigraval z C4, oba z EX panelom in imata več anomalij kot so imeli Sony, Panasonic in Philips brez EX panela. Kot sem že napisal zame enostavno ni LGjev OLED panel, pa bilo katera znamka ga uporabi. Ne maram, zelenega odtenka, ki ga poskušajo na silo odstraniti in ga kot kaže nikdar ne bodo popolnoma odstranili, ne maram še bolj zelene slike pod kotom, ne maram mešanja pink in zelene na belih, to vse me zelo moti in QD OLED nima nič od tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

polde66 ::

easyrider3 je izjavil:

A lahko vprašanje,mnenje kako to,da je ostalo samo še malo prostora na disku a samo 4 aplikacije so bile nameščene?
Drugače daljinec od LG B4 je vsak dan bolj zanimiv in prilagodljiv čeprav lahko pa bi res naredili manj moteč zvok ob pritisku na kolesce. Sigurno pa je to kolesce na daljinca najboljša izvedba in funkcionalnost za premikanje po kanalih ali kjer je potrebno hitro preskakovati gor ali dol. Nekak moteče je od začetka tista kazalna puščica ampak počasi se jo človek navadi in uči z njo delati. Saj s smernimi tipkami jo prekličeš in obratno potem s tresljajem daljinca nazaj aktiviraš. Včasih za nekam hitro pritisniti ti pa prav pride ta puščica za pritrditev. Zgleda,da s je treba navaditi in jaz sem takšen daljinec imel z leta 2016 na Samsungu kjer si zraven TV dobil dva daljinca (občini + tak kot ga ima LG).
Ampak takrat sem tisti daljinec od Samsunga samo pospravil v omaro saj ni bilo to zame in potem tisto bolj zanimivo,čez dobri 2.leti sem TV dal bratu,ko je prišla iz servisa in tisti daljinec sploh ni več deloval. Iz servis je prišel Samsung z novim panelom in novimi posodobitvami kjer je manjkalo nekaj aplikacij recimo VOYO ni bilo več možno imeti za povrhu še tisti daljinec ni več deloval. En drek je bilo vse skup zato Samsung sploh ne maram pa pika.

LG 55 B4

LG 55 B4

Z slike je razvidno da imaš še skoraj 4 gb razpoložljivega prostora?! Kaj ti ni jasno pri tem?
polde

Poleg tega zakaj ima HR boljšo sliko od SLo na antenski kabel si malce pogooglaj zakaj je temu tako.
polde

andrej69 ::

fpbs je izjavil:

krop je izjavil:

Z LGejem nimam popolnoma nobene veze, razen tega, da imam v hiši štiri LGejeve TVeje, ki so bili kupljeni na osnovi izkušen servisiranja TVejev, vseh znamk, skozi vso mojo delovno dobo. In zakaj se tako pogosto javljam, je vzrok, ker ne prenesem, da nekdo nekoga, ki išče pomoč zavaja in mu vsiljuje svojo robo. To izhaja še iz časov, ko sem bil zaposlen še v firmi, kjer je moj predpostavljeni "majster" vedno strankam svetoval nakup najslabšega TVeja. In ko sem ga nekoč vprašal, zakaj ljudem vedno svetuje najslabši nakup. Mi je odgovoril:"Zato, da bomo imeli delo". Že kar nekaj let nisem več zaposlen, sledim pa novostim na tem področju.
Kar se pa tiče panelov in številk, vse je izmerljivo. Panele je LG vsa leta razvrščal, ker med proizvodnjo prihaja do različne kakovosti izdelave: svetilnosti, uniformnosti in življenjske dobe. Razporejal jih je v tri skupine. B serija = J (najnižji bin), C serija = M (srednji bin),G serija = P (najvišji bin).
Sedaj LG Display pri OLED panelih uporablja nove interne oznake kot PRESTIGE, MARVEL, HERO, ELITE, STANDARD / BASIC, ki označujejo različne kakovostne razrede (binning). Gre za notranje klasifikacije, ki določajo, kateri paneli gredo v premium modele (G serija), kateri v srednji razred (C serija) in kateri v osnovne modele (B serija).

In to je tudi vse kar počneš slediš.. Vendar to ni dovolj, da bi delal zaključke o kvaliteti določenih televizorjih kot to počneš ti:)

Moraš imeti v živo stik s televizorji, da lahko potem delaš določene zaključke o kvaliteti določenih televizorjev:)) Ti pa žal tega nimaš, tako, da zato tvoja mnenja ne pomenijo popolnoma nič..!

Ker na osnovi specifikacij, ti ne moreš ocenjevat kvaliteto televizorja..

easyrider3 ::

polde66 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

LG 55 B4

LG 55 B4

Z slike je razvidno da imaš še skoraj 4 gb razpoložljivega prostora?! Kaj ti ni jasno pri tem?

A tako HVALA lepa za objasnitev.
Jaz sem mislil,da je tisto zapisano 3,99GB/5,99GB velja kot za porabljenega ne pa za razpoložljivega itak pa ZAKAJ pa nima večjega prostora vsaj 16 Gb bi pa lahko imel že čisto vsak TV.

Večinoma vsi ti na Youtube in še kje drugje tudi Rtings povedo za nastavitve vendar niso pa čisto dobre kot si jih sam želim in to velja zaradi našega slabega video predvajanja slike. Določene stvari v nastavitvah ne moreš imeti izključeno saj se lepo vidi,da je slabše vsaj pri meni je tako.

Zato ker ni android sistem, in te aplikacije ki jih boš ti dal dol ne vzaejo toliko placa kot androidne. Nimaš kodija, nimaš predvajalnikov nimaš mnogo stvari ki so namenjeni samo androidTV/google/tv OS in katerih datoteke bi lahko shranjeval recimo v mapo prenosi. Tu gor imaš siple aplikacije namenjene tvojemu sistemu. Na certificiranih ključkih kot je xiaomi Mi stick 1 in 2 generacije imaš 8 gb vsega prostora, ostane ti na razpolago tam nekje 1,5 gb placa in je čez glavo, tako je z fireTV ključki (razen 3 generacije, ki ima 16 gb), Strongovim ključkom z googleTV, celo nvidia shield ima samo 16 gb prostora. Če si povprečen ali normalen uporabnik ti je to krepko čez glavo. Če pa nisi pa boš nalagal smeti gor potem se pa zavedaj da ti bo kmalu moč pešala tako na tem ali drugem OS.
polde

kow ::

fpbs je izjavil:

Tukaj ni nobenih težav z Webosom, ampak težave novih lastnikov Tvejev z nepoznavanjem delovanja nove AI Magic telekomande.
Kar se pa tiče polizdelkov, je pa vsekakor to Philipsova telekomanda, ki jo moraš tiščat v TV, da prime.

Sem navedel konkretne tezave oz. pomanjkljivosti. "Nepoznavanje" ni resen argument. Mimogrede, AI se ne izvrsi lokalno na TVju. Ze sam dizajn or arhitektura je imo zgresena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tukaj ni nobenih težav z Webosom, ampak težave novih lastnikov Tvejev z nepoznavanjem delovanja nove AI Magic telekomande.
Kar se pa tiče polizdelkov, je pa vsekakor to Philipsova telekomanda, ki jo moraš tiščat v TV, da prime.

Sem navedel konkretne tezave oz. pomanjkljivosti. "Nepoznavanje" ni resen argument. Mimogrede, AI se ne izvrsi lokalno na TVju. Ze sam dizajn or arhitektura je imo zgresena.

Ne boš ga prepričal..:D Sicer pa je res, da na nekaterem televizorju bo nekoliko več težav, na drugem nekoliko manj..

Vendar določene težave, ki jih določen televizor ima v osnovi ostajajo.

kow ::

Ko pritisnes AI gumb, ti brez network povezave ne deluje. Ceprav ni nobenega razloga, da ne bi komanda v stilu: "go to brightness settings" delovala lokalno, v primeru drugacnega zahtevka, pa vrnila, da rabi povezavo na internet. Zadeva je polizdelek. Saj polizdelkov je ogromno, to niti ni problem.
Problem je, da danes potrosnik nima vpogleda kaj sploh kupuje. Da bos danes stestiral TV pred nakupom, je prakticno nemogoce. Vsak proizvajalec bi moral imeti svoj salone, kjer bi lahko resen potrosnik nekaj ur preverjal vse mogoce. Tudi, ce bi bilo mogoce, bi redkokdo "zrtvoval" toliko casa.
Zato tudi pisemo po forumih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Ko pritisnes AI gumb, ti brez network povezave ne deluje. Ceprav ni nobenega razloga, da ne bi komanda v stilu: "go to brightness settings" delovala lokalno, v primeru drugacnega zahtevka, pa vrnila, da rabi povezavo na internet. Zadeva je polizdelek. Saj polizdelkov je ogromno, to niti ni problem.
Problem je, da danes potrosnik nima vpogleda kaj sploh kupuje. Da bos danes stestiral TV pred nakupom, je prakticno nemogoce. Vsak proizvajalec bi moral imeti svoj salone, kjer bi lahko resen potrosnik nekaj ur preverjal vse mogoce. Tudi, ce bi bilo mogoce, bi redkokdo "zrtvoval" toliko casa.
Zato tudi pisemo po forumih.

Se popolnoma strinjam z napisanim. Zato pa imamo mi , ki se ukvarjamo s prodajo televizorjev nekoliko prednosti, ker imamo vsako leto predstavitve določenih znamk televizorjev, kakor tudi na delovnem mestu lahko preizkušaš televizorje kateri te seveda zanimajo. Samo kaj ti to pomaga, če vejo nekateri kavč strokovnjaki kot je uporabnik fpbs, več kot mi , ki imamo kot sem napisal osebno stik z določenimi televizorji..

Zgodovina sprememb…

Peter G ::

Kaj menite o Samsung oled 65S90F za 1105€ ?
Precej ceneje od Philips oled 820 in LG C5.

Dobesedno se za vsak TV najdejo kritike, tako da popolnega tvja najbrž sploh ni.

Žal pri tebi @andrej69 močno spremeni vse skupaj dejstvo da si zelo predan filipsu in kot tak precej neobjektiven do drugih firm. Kakšen je motiv tega me ne briga, ampak je pa moteče in zavajajoče. Tudi če si ne vem kakšen znalec žal s tem zgubiš kredibilnost, da bi bilo svetovanje verdostojno. P.S. čisto moje osebno mnenje.
polde

A uporabnik @fpbs pa je objektiven..?? Pa, če si že toliko na tem forumu si verjetno opazil , da določeni pač favoriziramo različne znamke..

Nekateri Philipsa, drugi Lg-ja , tretji Sonya, tu pa tam kakšen Samsunga, Hisense itd.. In sedaj komu verjet meni, ali drugemu ali povsem tretjemu itd....?

Zgodovina sprememb…

Jaz bi zelo rad videl, da bi Philips uporabil QD OLED panel za kakšen model, ker potem bi lahko imeli en bolj budget friendly Sony A95L ali 8 II. Kakšen je sploh razlog, da niti ne poskusijo nardit TV z QD OLED panelom? Ekskluzivna pogodba z LGjem ali ima Samsung višjo ceno za svoje panele kot LG ali zakaj? ker monitore pa ima Philips z QD OLED paneli.

Jaz bi zelo rad videl, da bi Philips uporabil QD OLED panel v svojem TVju, ker potem bi lahko imeli en bolj budget friendly Sony A95L ali 8 II. Kakšen je sploh razlog, da niti ne poskusijo nardit TV z QD OLED panelom? Ekskluzivna pogodba z LGjem ali ima Samsung višjo ceno za svoje panele kot LG ali zakaj? ker monitore pa ima Philips z QD OLED paneli.

Zenkrat je Danny Tack dejal, da ga Samsungovi paneli zaenkrat še ne prepričajo, da morajo malo spremljat kako je z zaneslivostjo itd.. Tudi ne vidi, da bi ta panel imal toliko prednosti, da bi se odločili zanj.

Ko bo tehnologija povsem dozorela, se bodo najverjetneje odločili za Samsung panele. Sicer pa sami razvijajo MIKRO LED tehnologijo.

Ransom ::

Peter G je izjavil:

Kaj menite o Samsung oled 65S90F za 1105EUR ?
Precej ceneje od Philips oled 820 in LG C5.

Dobesedno se za vsak TV najdejo kritike, tako da popolnega tvja najbrž sploh ni.

Samo vzemi, tukaj sploh nimaš kaj razmišljati ;)

Če ni skrivnost, kje ga dobiš za tako ceno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ransom ()

Res je za 1105€ nimaš kaj za razmišljati pri S90F. Tudi mene zanima kej se dobi po tej ceni, ker na geizhals ne najdem takšne cene. Je pa na ebayu bila pred kratkim za 1120€ ampak so pošiljaji samo po nemčiji.

Ransom ::

skyform je izjavil:

Res je za 1105€ nimaš kaj za razmišljati pri S90F. Tudi mene zanima kej se dobi po tej ceni, ker na geizhals ne najdem takšne cene. Je pa na ebayu bila pred kratkim za 1120€ ampak so pošiljaji samo po nemčiji.

Tudi jaz sem vse prebrskal pa ga ne najdem nikjer za 1105€ :)

Peter G ::

Na Mimovrste ga še imajo za 1299.99EUR, z uporabo kode 15PRK25 ga dobite za dodatnih 15% ceneje.

Zgodovina sprememb…

misek ::

kow je izjavil:

Ko pritisnes AI gumb, ti brez network povezave ne deluje. Ceprav ni nobenega razloga, da ne bi komanda v stilu: "go to brightness settings" delovala lokalno
Proizvajalec si je zamislil, da AI funkcija pač ne deluje brez omrežne povezave. Verjetno je to lažje procesirati v oblaku, kot lokalno. Zakaj je takšno stvar tako težko razumeti?
««
148 / 148
»
»»