Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi

andrej69 ::
Mi zna kdo razložit kje je težava pri 65OLED935:
do danes se nikoli ni pojavljalo zatikanje pri predvajanju 4k bluray filma iz usb diska in internega predvajalnika, danes pa kar naenkrat štekanje na polno?? WTF?
Naložim KODI, kjer je neprimerljivo manj zatikanja ampak še vedno se na momente pojavi na sredini nek krogec in v njem številke, ki gredo proti 100?
Izklopi televizor za par minut iz električnega omrežja in ga ponovno vklopi. A imaš televizor nadgrajen na zadnjo posodobitev programske opreme..? Ali si poskusil z kakšnim drugim 4k bluray filmom, ker lahko, da je bitrate prevelik pa zato lahko pride to težav, ali pa je sam film slabo kodiran, če ne uporabljaš original filme..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

d3mon3 ::
Prvi nasvet: storil že neštetokrat
FW je zadnji ja
Vse 4k filme vlečem iz RARBG, konkretno se gre za: The.Matrix.4.Resurrections.2021.2160p.BluRay.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos-MAXAGAZ
In ponavljam, do danes vse OK, danes pa :S:S:S:S:S:S:S:S
FW je zadnji ja
Vse 4k filme vlečem iz RARBG, konkretno se gre za: The.Matrix.4.Resurrections.2021.2160p.BluRay.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos-MAXAGAZ

Anney ::
Tole je uhd disk z .m2ts datoteko, torej polni bitrate z zvokom je cca 65MB/s, sumim da je disk prepočasen in ti dela buffer. Si s tem diskom že predvajal tako velike datoteke?
Druga stvar, imaš disk vštekan v USB modre barve?
Druga stvar, imaš disk vštekan v USB modre barve?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Prvi nasvet: storil že neštetokrat
FW je zadnji ja
Kot sem dejal lahko je kaj narobe z tem blury filmom.. Sicer pa je tudi bitrate kar zelo velik, kar je na meji za današnje televizorje.. Če imaš možnost si tole potegni dol vrhunska kvaliteta slike pa ni tako velik bitrate:)
RELEASE NAME......: The.Matrix.Resurrections.2021.2160p.UHD.Remux.HEVC.DoVi.TrueHD.Atmos.7.1-playBD
SOURCE NAME.......: The Matrix Resurrections 2021 UHD Blu-ray 2160p HEVC Atmos TrueHD 7.1-ltzww@CHDBits
RELEASE SIZE......: 67.0 GiB
RUNTIME...........: 2:27:57.535 (h:m:s.ms)
BITRATE...........: 60.9 Mb/s
VIDEO CODEC.......: HEVC @ Dolby Vision, HDR10
FRAMERATE.........: 23.976 (24000/1001) FPS
RESOLUTION........: 3840x2160 | 16:9
AUDIO#1...........: English | Dolby TrueHD/Atmos Audio | 7.1 | 48 kHz | 3140 kbps
AUDIO#2...........: English | AC-3 | 5.1 | 448 kbps
SUBTITLES.........: Romanian | English | French | German | Italian | Spanish | Danish | Finnish | Norwegian | Swedish
Zgodovina sprememb…

Andrej tole je popolnoma isto. :) Samo da UHD predvaja iz .m2ts, tole pa z .mkv. TV predvaja/podpira oba formata.

Andrej tole je popolnoma isto. :) Samo da UHD predvaja iz .m2ts, tole pa z .mkv. TV predvaja/podpira oba formata.
Včasih je odvisno kakšen je container.. m2ts včasih povzroča določene težave televizorjem. Sicer pa lahko za vrhunsko kvaliteto slike potrebuješ včasih pol manj bitrata in same velikosti datoteke. Važno je na teh torrentih katera skupina kodira določen video.. Jaz sem včasih sam kodiral filme in nisem imel nikoli nobenih težav z kakšnim filmom:)

Jutri poizkusim z drugim filmom / filmi, za katere vem, da niso nikoli štekali in vidim kaj se dogaja...

Nobeden od teh dveh ni kodiran, eden je original, drugi prepakiran.
Prej bo disk ali USB na tv težava, kot torrent.

Jutri poizkusim z drugim filmom / filmi, za katere vem, da niso nikoli štekali in vidim kaj se dogaja...
Via USB 3.0, it registered a sustained real-world copy speed of more than 95MBps for writing and more than 100MBps for reading.
Verjetno je za te datoteke, disk nekje na meji in buffira.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Kateri disk imaš, Vštekaj ga v modri usb vhod ob strani TV-ja in poskusi ponovno.
Disk je pa 5TB WD Elements na usb 3 900mv vhodu, torej moder vhod ja
Disk je pa 5TB WD Elements na usb 3 900mv vhodu, torej moder vhod ja

Nobeden od teh dveh ni kodiran, eden je original, drugi prepakiran.
Nisem mislil ravno na ta dva filma, temveč nasploh kateri so kodirani:) Seveda je bolje imet original toda to je že kar veliko GB.. Kot sem napisal, če je film dobro kodiran je vrhunska slika tudi na filmih z bitratom okoli 30-50 Mb/s.

Če govorimo o kvaliteti slike, kaj je razlika med tem dvema? če sploh?
Vidim da je prvi SDR, se pravi bi morala biti očitna razlika?
https://rarbgway.org/torrent/m62ebr4
https://rarbgway.org/torrent/mr7yh52
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: d3mon3 ()

Zgoraj sem ti odgovoril. Dodam pa še , da imajo ti diski slabo lastnost če so zapolnjeni, postanejo še počasnejši. (5400 RPM)
Najoptimaljnejša kapaciteta za to serijo je 2TB.

Če govorimo o kvaliteti slike, kaj je razlika med tem dvema? če sploh?
Prvi tudi ni HEVC pa tudi samo 8 bitni.. Seveda razlika je, toda kako velika ne vem moral bi oba preizkusit..
Zgoraj sem ti odgovoril. Dodam pa še , da imajo ti diski slabo lastnost če so zapolnjeni, postanejo še počasnejši. (5400 RPM)
Če hočeš imeti kar se da najboljšo kvaliteto slike na televizorju, je še vedno najboljša izbira kakšen kvaliteten zunanji medijski predvajalnik ali pa žična povezava preko laptopa:) Ker ti usb moduli na televizorjih ravno niso kaj prida kvalitetni, saj bilo je tako ko sem se še jaz ukvarjal z samim servisiranjem. Saj podobno je bilo tudi z HDMI, ki so se na veliko lomili.
Zgodovina sprememb…

USB mora normalno delati, še ni blo problema, samo rabiš sam medij kot tak primerno hiter. Najbolje kakšen SSD zunanji disk za vsebine HDR/DV v polni kvaliteti brez ripov.

---Najoptimaljnejša kapaciteta za to serijo je 2TB---disk imam razdeljen na 3 particije (1.9tb / prosto še 50gb, 1.9tb / prosto še 300gb in čisto praznih 1tb)
---ali pa žična povezava preko laptopa---se pravi hdmi iz laptopa v tv?

USB mora normalno delati, še ni blo problema, samo rabiš sam medij kot tak primerno hiter. Najbolje kakšen SSD zunanji disk za vsebine HDR/DV v polni kvaliteti brez ripov.
Saj USB načeloma deluje brez težav, nekoliko je težav z zunanjimi diski.. Kolikor sem jaz preizkušal je predvsem odvisno kakšen porabnik je ta disk in kakšna velikost je samega diska.

No po vsej verjetnosti je kriv disk, poskusi ga prepakirati v mkv. Lahko uporabiš MKVmake ali MKVToolNix. Pri tem uporabi samo ac3 (DD) zvok ostalo odstrani.
Kar se tiče HDMija, imaš pa drugo težavo, grafika in comp ti moreta podpirati HDR in ostalo, poleg tega je softwarsko, torej spet na copmu rabiš program, ki bo optimalno predvajal te vsebine, vsi pa niso v istem košu.
Če imaš hitro povezavo vsaj 100mbit in tv ter računalnik v isti mreži, si namesti PLEX. Najoptimaljnejša rešitev, pa še fajlov ne rabiš kopirat sem in tja. Iz compa preko plexa predvajaš na sami tv, direct play.
Kar se tiče HDMija, imaš pa drugo težavo, grafika in comp ti moreta podpirati HDR in ostalo, poleg tega je softwarsko, torej spet na copmu rabiš program, ki bo optimalno predvajal te vsebine, vsi pa niso v istem košu.
Če imaš hitro povezavo vsaj 100mbit in tv ter računalnik v isti mreži, si namesti PLEX. Najoptimaljnejša rešitev, pa še fajlov ne rabiš kopirat sem in tja. Iz compa preko plexa predvajaš na sami tv, direct play.

---Najoptimaljnejša kapaciteta za to serijo je 2TB---disk imam razdeljen na 3 particije (1.9tb / prosto še 50gb, 1.9tb / prosto še 300gb in čisto praznih 1tb)
Poizkusi žično preko laptopa, toda moraš imet HDMI kabel 2.0a ali 2.0b. Še najbolje pa HDMI 2.1, če gledaš seveda HDR vsebine:)

Če ga neboš znal nastavit, me dregni na ZS. To ti je naoptimalnejša rešitev.
Plex server na comp pa plex aplikacijo na TV.
Plex server na comp pa plex aplikacijo na TV.

Ajnstajn` ::
Constantine je izjavil:
Sem vzel A90J po znižani ceni in je TV res vrhunski. Sony dela čudeže s procesiranjem slike. Priporočam.
po kaksni ceni je to? kje si ga pa vzel?
@andrej69 daj mi predlagaj enega phllipsa na nivoju A90j
//

undertacker ::
pri Amazon imam naročen lg g1 55" kjer je bila takrat cena 1250€ ampak sedaj že čakam skoraj 3 tedne pa še nimajo nove zaloge, sedaj je že cena zrasla na 1600€. Zanima me če dobim kaj od sony oz druge firme da je enako dober tv kot lg g1
Lp
Lp

Constantine je izjavil:
Sem vzel A90J po znižani ceni in je TV res vrhunski. Sony dela čudeže s procesiranjem slike. Priporočam.
po kaksni ceni je to? kje si ga pa vzel?
@andrej69 daj mi predlagaj enega phllipsa na nivoju A90j
V tem rangu je Philips OLED 936.

undertacker je izjavil:
pri Amazon imam naročen lg g1 55" kjer je bila takrat cena 1250€ ampak sedaj že čakam skoraj 3 tedne pa še nimajo nove zaloge, sedaj je že cena zrasla na 1600€. Zanima me če dobim kaj od sony oz druge firme da je enako dober tv kot lg g1
Lp
V tem rangu sta Philips oled 936 in Sony A90J. Toda Philips in Sony sta nekoliko kvalitetnejša od Lg-ja kar se tiče kvalitete slike.
https://geizhals.at/sony-xr-55a90j-a248...
https://geizhals.at/philips-55oled936-a...

kam pa tule spada potem OLED 806?
Zanima me 65' velikost
Zanima me 65' velikost
//
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ajnstajn` ()

fpbs ::
V tem rangu sta Philips oled 936 in Sony A90J. Toda Philips in Sony sta nekoliko kvalitetnejša od Lg-ja kar se tiče kvalitete slike.Saj ni res, najbolšo oceno med temi ima LG:
https://www.avforums.com/reviews/philip...
https://www.avforums.com/reviews/lg-g1-...
https://www.avforums.com/reviews/sony-a...

malo sem zmeden z vsemi temi verzijami in številkami. kolikor vem pri phillipsu je 805, 806, 807 bo pa letošnji? Nevem potem, kje so nasli 936.
LG tudi ni zakompliciran mas fajn C1, B1, G1 in letošnje dvojke.
Kako pa to gre pri sonnyu in samsungu?
//

V tem rangu sta Philips oled 936 in Sony A90J. Toda Philips in Sony sta nekoliko kvalitetnejša od Lg-ja kar se tiče kvalitete slike.Saj ni res, najbolšo oceno med temi ima LG:
https://www.avforums.com/reviews/philip...
https://www.avforums.com/reviews/lg-g1-...
Moraš pogledat vedno nekaj testov in ne samo enega, posebej pa pogledat in naredit pimerjavo v živo.. Saj tukaj ni treba izumljat tople vode, saj se ve, da sta Philips in Sony najkvalitetnejša kar se tiče kvalitete slike:)) Saj to potrjujejo različni testi in pa sami uporabniki teh televizorjev. Saj letošnji OLED C2 tudi zelo hvalijo na testih, ker je seveda zopet Lg dal veliko denarja v te namene podobno kakor Samsung..! Ko pa pogledaš v praksi pa se Lg ne more primerjat z Sonyem ali Philipsom..

malo sem zmeden z vsemi temi verzijami in številkami. kolikor vem pri phillipsu je 805, 806, 807 bo pa letošnji? Nevem potem, kje so nasli 936.
805 je modelno leto 2020 , 806 2021 , 807 2022 itd.. Brez kakšnih težav samo pač moraš spremljat Philipsovo ponudbo:) Kar pa se tiče najvišjega ranga pa je podobna zgodba. Model 935 je 2020, 936 2021, 937 2022. Zadnja številka pomeni modelno leto, to velja za vse Philips televizorje tudi LED. Lahko pa si tukaj pogledaš.
Zgodovina sprememb…

o0o0o0o0o0 ::
Ko imata LG in Samsung dobro oceno na testih je marketing s kuverto pod mizo.
Ko ima Philips dobro oceno je super tv.
QLED in FALD sta marketing, ker Philips tega nima, ampak je še vedno TOP LCD.
Torej andrej, vsi nategujejo z ocenami in tv "dodatki", samo Philips ne?
Ko sem kupoval TV, je bil Philips kot neka beda, poleg Samsunga Q90 in Sonya (ne vem kateri model je bil). Verjetno so pri Samsungu/Sonyu imeli super nastavitve, ker so jim plačali, medtem ko so imeli pri Philipsu najslabše?
Ko sem kupoval TV, je bil Philips kot neka beda, poleg Samsunga Q90 in Sonya (ne vem kateri model je bil). Verjetno so pri Samsungu/Sonyu imeli super nastavitve, ker so jim plačali, medtem ko so imeli pri Philipsu najslabše?

o0o0o0o0o0 je izjavil:
Ko imata LG in Samsung dobro oceno na testih je marketing s kuverto pod mizo.
Če si pošten do sebe, veš, da Philips res nikoli ni bleste z tovarniškimi nastavitvami:) In v tovarniških nastavitvah se lepo vidijo kar opazne razlike, posebej v prodajalni.. Saj sam vem kako je pri nas.. Samsung je tako imel vedno v tovarniških nastavitvah sliko , ki je opazno izstopala. Ko pa televizor nastaviš na domače okolje pa se ta razlika naenkrat razblini:)) Kar se tiče Philipsa so res zelo dobro nastavljeni edino Philips OLED modeli. Dočim za LED televizorje treba kar nekaj nastavitev, toda, ko se televizor nastavi kakor treba si nagrajen z res zelo dobro kvaliteto slike, na nekaterih modelih z odlično..!
Joj samo ne te teste, ki so povsem amaterski..! Kako je lahko Sony OLED najslabši od teh OLED modelov...? Ti lahko povem iz prve roke, da je Sony kar opazno kvalitetnejši od Philips modela 806 in C1:)) Saj je to tudi povsem normalno, ker gre za najvišji rang OLED televizorja..Toliko o kredibilnosti te strani.. Ko človek prebira te teste mu gre na jok, da je možno kaj takšnega.. In nekateri pol mene tukaj obsojajo, da ljudi zavajam in podobne zadeve..
Zgodovina sprememb…

dajte puste andreja, saj ga vsi poznate, ampak vcasih pa seveda prispeva k debati s kaksnimi koristnimi informacijami, samo pravilno treba razbrat njegove informacije in ločit plevel.
ontopic
Kako pa gre ta kakovostni razred pri sonnyu in samsungu?
a imajo v big bangu rasztavljenega S95B?
ontopic
//

dajte puste andreja, saj ga vsi poznate, ampak vcasih pa seveda prispeva k debati s kaksnimi koristnimi informacijami, samo pravilno treba razbrat njegove informacije in ločit plevel.
ontopic
Za letošnje Sony modele si lahko tukaj pogledaš. Kar pa se tiče Samsunga je razstavljen v Mariboru Europark, pa tudi mislim, da bi moral biti v Ljubljani.

darck ::
Moje mišljenje je,da zardi majčkene višje svetilnosti in majčkeno več prikaza detaljev ampak to je res majčkeno ni vredno tolikšnih cenovnih razlik recimo med Sony A80J in A90J isto velja za LG C1 ali LG G1. Ko boš imel TV doma ti je vseeno kateri model boš imel saj,ko se enkrat navadiš na TV boš skoz zadovoljen.

note3 ::
Kateri tv je po boljši gledam naslednja dva za 4k filmi in ps5.
More bit pa 65"
Lg c1 ali sony a83j
More bit pa 65"
Lg c1 ali sony a83j

fpbs ::
More bit pa 65" Lg c1 ali sony a83j
LG ima precej boljšo skupno oceno:
https://www.avforums.com/reviews/lg-c1-...

darck ::
ja saj je andrej69 že poprej točno povedal za kaj je kateri boljši zdaj samo za kaj rabiš kaj hočeš in pa za Sony bo treba nekaj več denarja dati.

More bit pa 65" Lg c1 ali sony a83j
LG ima precej boljšo skupno oceno:
https://www.avforums.com/reviews/lg-c1-...
Za filme je vsekakor boljši Sony:) Sony ima boljšo osvetlitev panela tako v SDR kakor HDR.. Sony tudi nima tako agresivnega ABL-a. Naslednja prednost Sonya je, da se lahko bolj natančno skalibrira, kar se odraža predvsem v barvnem volumnu, predvsem pa ima Sony precej boljše barvne prehode:) In pa seveda prikaz samih detajlev zaradi boljšega procesorja.. Philips in Sony imata tudi opazno bolj jasno/ čisto sliko napram Lg OLED televizorjem-:)

neocodexx ::
Nisem prej niti opazil da je na LG C2 (velja tudi za C1 in CX), dynamic tone mapping za SDR popolnoma onemogočen v PC (in deloma tudi v console) načinu...
Kaj to pomeni..: Zelo zelo temna slika v SDR. Meni je sicer ok za delo in internet uporabljam SDR kjer mi paše da je malo manj svetlo in ima tudi shranjeno čisto ločeno gaming podprofile za black in white nivoje, kar je super, ampak če pa probaš kaj igrat v SDR brez tone mappinga.. Ja, dobiš 100 nitov maksimum, slika je temna, pretemna, čim imaš kakšno luč nažgano je ekran pretemen. Obup.
To je en velik velik minus za LG kot "najboljši gaming ekran" če je SDR tone mapping popolnoma onemogočen na PCju. Zakaj...??? Na Philipsu čisto lepo dela in noro lepo poživi vsako vsebino, to sem hvalil že od prvega dneva.
Primer uporabe: "stari" (Philips) oled tv imam povezan v zidu HDMI 1.4 kabel, kjer je maximum prenos 4K 60hz SDR, 1080p 120hz SDR, ali 1080p 60hz HDR.
In kaj sem uporabljal? 4K 60hz SDR z dynamic tone mappingom, ki je sliko poživel - in je res odličen tone mapping, podobno kot HGiG na LGju ampak dosti boljši, ni tako agresiven ki bi preveč posvetlil celo sliko, ampak ima 2 ločena profila (dynamic contrast in natural reality) vsak s po 3 intezitetami, torej 6 možnosti... In res.. To je pri Philipsu odlično.
No, pri LGju tega ni in zelo pogrešam.
Nimaš nič. HGIG je še v HDR dostikrat pretemen. Splošen, in edini drugi tone mapping ki ga ima, pa celo sliko malce preveč posvetli. Ja, tako izgleda v redu, ampak ni nekih vmesnih možnosti. In to primerjam Philips 2020 model, ko nima niti HDMI 2.1 niti VRRja, sedaj pa novi to že imajo.
Samo še če bi Philips imel fino nastavitev black in white levela kot ga ima LG, bi bil popoln tv. V tone mappingu in možnosti prilagoditve tako SDR in HDR slike pa ponuja veliko več možnosti in je boljši.
Kaj to pomeni..: Zelo zelo temna slika v SDR. Meni je sicer ok za delo in internet uporabljam SDR kjer mi paše da je malo manj svetlo in ima tudi shranjeno čisto ločeno gaming podprofile za black in white nivoje, kar je super, ampak če pa probaš kaj igrat v SDR brez tone mappinga.. Ja, dobiš 100 nitov maksimum, slika je temna, pretemna, čim imaš kakšno luč nažgano je ekran pretemen. Obup.
To je en velik velik minus za LG kot "najboljši gaming ekran" če je SDR tone mapping popolnoma onemogočen na PCju. Zakaj...??? Na Philipsu čisto lepo dela in noro lepo poživi vsako vsebino, to sem hvalil že od prvega dneva.
Primer uporabe: "stari" (Philips) oled tv imam povezan v zidu HDMI 1.4 kabel, kjer je maximum prenos 4K 60hz SDR, 1080p 120hz SDR, ali 1080p 60hz HDR.
In kaj sem uporabljal? 4K 60hz SDR z dynamic tone mappingom, ki je sliko poživel - in je res odličen tone mapping, podobno kot HGiG na LGju ampak dosti boljši, ni tako agresiven ki bi preveč posvetlil celo sliko, ampak ima 2 ločena profila (dynamic contrast in natural reality) vsak s po 3 intezitetami, torej 6 možnosti... In res.. To je pri Philipsu odlično.
No, pri LGju tega ni in zelo pogrešam.
Nimaš nič. HGIG je še v HDR dostikrat pretemen. Splošen, in edini drugi tone mapping ki ga ima, pa celo sliko malce preveč posvetli. Ja, tako izgleda v redu, ampak ni nekih vmesnih možnosti. In to primerjam Philips 2020 model, ko nima niti HDMI 2.1 niti VRRja, sedaj pa novi to že imajo.
Samo še če bi Philips imel fino nastavitev black in white levela kot ga ima LG, bi bil popoln tv. V tone mappingu in možnosti prilagoditve tako SDR in HDR slike pa ponuja veliko več možnosti in je boljši.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

scipascapa ::
Ob nakupu TVja dejansko danes rabiš diplomsko nalogo, zakaj ne poenostavijo?
48,55,65 C2 cene znane :)

BOE se pridružuje Lg-ju in Samsungu pri proizvodnji OLED panelov.
https://www.digitimes.com/news/a2022061...
https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...
https://www.digitimes.com/news/a2022061...
https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...

neocodexx ::
scipascapa je izjavil:
Ob nakupu TVja dejansko danes rabiš diplomsko nalogo, zakaj ne poenostavijo?
Ja in ne, odvisno od uporabnika. Za 90% je verjetno vseeno. Tisti ki tu debatiramo finese smo manj od 1%. 10% ali manj se jih mogoče gre pozanimat, kaj je "dober nakup". Potem pa naleti na naše debate...
Jaz sploh ne vem če bi običajnemu iptv uporabniku predlagal oled tv, ker ima preveč problemov. Predvsem z ABL in pomankanju nitov na splošno, ga je v osvetljeni sobi potrebno vseskozi gnati na max, kar ni idealno. In na max nastavitvah z dinamičnim tone mappingom zna slika biti rahlo preživa in bodeča če gledaš kakšne "brezveznosti", in je nekaj finih nastavitev, menjanje profilov in vsaj neko osnovno poznavanje te tehnologije, skoraj obvezno.
Po tem ko vidiš da folk skoraj da ne opazi razlike med oled in lcd, niti med VA in IPS, ker je še do pred kratkim gledal filme na laptopu, kljub temu da bi lahko za manjšo ceno dobil tablico z vrhunskim AMOLED zaslonom in raje gledal tam... Škoda debatirati.
Pa danes skoraj vsi hodijo z neko vrsto OLED zaslona v žepu, in večini še kar ni jasno, kakšna je to razlika od LCDja na tvju in računalniku.
Jaz bi za normalnega, ne-power userja še vedno raje predlagal klasičen in miniled tv, predvsem zaradi te omejitve svetlosti. V preveč osvetljenem prostoru, ki ni optimalmno prilagojen za tak zaslon, bi znalo biti več problemov kot koristi.
Še posebej so problem odboji, kar vidim sedaj ko imam OLED tudi za monitor. Sicer smo o tem že debatirali in sem jaz skozi zagovarjal da pa ja ni tak problem, ampak sedaj vidim da tudi je. Sem moral narediti kar nekaj sprememb v sobi, da sem zmanjšal odboje, so pa še vedno nekoliko moteči. Noben anti-refleks premaz ne bo 100% popravil tega problema, ampak da pa zaslon 100% vpije in odbije vsak najmanjši svetlobni vir, se to na oledovih popolnih črnih v kombinaciji z zrcalno svetlečim steklom, kar močno pozna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

darkz ::
Jah... in ravno to je čar dobrega prodajalca.
Da zna stranko pravilno usmerit in mu prodat nekaj kar je za njega.
Upam da ne ponujajo ženi od 70 let oleda,...
Po navadi taki kot mi 1% si zakompliciramo nakup da boli glava.. bi pa bili verjetno zadovoljni z bilo kakšnim modelom iz naše izbire. Ker tudi mi menjamo tv 1x na 5-8let. In čez 2-3 lete je naš model katerega smo kupli že zanič :D
Ampak ja, sej je lepo kaj podebatirat in se malo skregat kateri je boljši
Da zna stranko pravilno usmerit in mu prodat nekaj kar je za njega.
Upam da ne ponujajo ženi od 70 let oleda,...
Po navadi taki kot mi 1% si zakompliciramo nakup da boli glava.. bi pa bili verjetno zadovoljni z bilo kakšnim modelom iz naše izbire. Ker tudi mi menjamo tv 1x na 5-8let. In čez 2-3 lete je naš model katerega smo kupli že zanič :D
Ampak ja, sej je lepo kaj podebatirat in se malo skregat kateri je boljši

|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|