» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
96 / 139
»»

fpbs ::

__Devil__ je izjavil:

Sem prebral zadnjo stran teme in vidim, da priporocate Philips OLED 806 in LG C1. Kateri bi bil boljši za igre in filme? Uporaba spotify, youtube aplikacije?
Philips mi je všeč, ker ima ambilight osvetlitev (ampak to se lahko tudi naknadno dokupi na LG? Pozna kdo dobro alternativo iz amazona?) LG je tudi zelo popularen, vendar pa nima ANdroida, kar mi je bolj všeč kot WebOS 6.0.
Kaj bi vzeli vi in zakaj? Kvaliteta slike je najbrž enaka? Bom še malo raziskal.

Če želiš zanesljivo delovanje in kvalitetno sliko brez cvetenja podnapisov, kar se pogosto dogaja na Philipsu, potem LG. Poleg tega je LG vsako leto izboljševal svoje panele, Philips pa ima vgrajen panel starejše generacije, . Webos je najbolj zanesljiv, uporabniku najbolj prijazen in najbolj hiter operacijski sistem. Za igre je boljši LG.
The sub-pixels of the Philips 55OLED856 Oled panel.

"The Philips 55OLED856 television uses the same Oled panel as the Philips 55OLED805 from last year. There are therefore four white, blue, red and green sub-pixels. The blue and green sub-pixels are fairly thin stick-shaped while the red sub-pixel is larger in order to support a higher peak brightness while maintaining a color temperature close to 6500K. Unlike others manufacturers, Philips has been offering the exact same structure for 4 years now."
https://www.lgnewsroom.com/2021/11/lg-t...

Ales ::

andrej69 je izjavil:

__Devil__ je izjavil:

Sem prebral zadnjo stran teme in vidim, da priporocate Philips OLED 806 in LG C1. Kateri bi bil boljši za igre in filme? Uporaba spotify, youtube aplikacije?

Philips mi je všeč, ker ima ambilight osvetlitev (ampak to se lahko tudi naknadno dokupi na LG? Pozna kdo dobro alternativo iz amazona?) LG je tudi zelo popularen, vendar pa nima ANdroida, kar mi je bolj všeč kot WebOS 6.0.

Kaj bi vzeli vi in zakaj? Kvaliteta slike je najbrž enaka? Bom še malo raziskal.

Philips ima nekoliko boljšo kvaliteto slike, Lg pa je nekoliko bolj primeren za igre. Kar se tiče različnih Ambilight sistemov, ne bo nobeden deloval tako kot na Philips televizorjih:) In pa Android je vsekakor boljša izbira kakor Webos, kar se tiče samih aplikacij in možnosti.

Če si prebral samo zadnjo stran te teme, pazi, tale tu je dokaj beden Philipsov prodajnik. Vse kar reče je daleč daleč izkrivljeno, tip se laže z namenom prodajati nekonkurenčno robo.

Če ti je ambilight zelo važen, potem vzemi Philipsa, ker bodo alternative kar se tega tiče slabše. Če ti je važen Android, razmisli tudi o Sonyu, sicer pa je LG C1 odlična izbira.

andrej69 ::

Ales je izjavil:

andrej69 je izjavil:

__Devil__ je izjavil:

Philips ima nekoliko boljšo kvaliteto slike, Lg pa je nekoliko bolj primeren za igre. Kar se tiče različnih Ambilight sistemov, ne bo nobeden deloval tako kot na Philips televizorjih:) In pa Android je vsekakor boljša izbira kakor Webos, kar se tiče samih aplikacij in možnosti.

Če si prebral samo zadnjo stran te teme, pazi, tale tu je dokaj beden Philipsov prodajnik. Vse kar reče je daleč daleč izkrivljeno, tip se laže z namenom prodajati nekonkurenčno robo.

Če ti je ambilight zelo važen, potem vzemi Philipsa, ker bodo alternative kar se tega tiče slabše. Če ti je važen Android, razmisli tudi o Sonyu, sicer pa je LG C1 odlična izbira.

Beden si ti, in tvoje ponavljajoče pisanje:)) Sicer pa tvoje pisanje vse pove o tvojem IQ..;(( Seveda pa je ta forum odlična možnost, da uporabniki kot si ti dajo ven vse fustracije, ki jih tarejo.. Samo, če imaš psihične težave boš moral iskat pomoč drugje ne pa na forumu..!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: scipascapa ()

fpbs je izjavil:

__Devil__ je izjavil:

Če želiš zanesljivo delovanje in kvalitetno sliko brez cvetenja podnapisov, kar se pogosto dogaja na Philipsu, potem LG. Poleg tega je LG vsako leto izboljševal svoje panele, Philips pa ima vgrajen panel starejše generacije, . Webos je najbolj zanesljiv, uporabniku najbolj prijazen in najbolj hiter operacijski sistem. Za igre je boljši LG.
The sub-pixels of the Philips 55OLED856 Oled panel.

"The Philips 55OLED856 television uses the same Oled panel as the Philips 55OLED805 from last year. There are therefore four white, blue, red and green sub-pixels. The blue and green sub-pixels are fairly thin stick-shaped while the red sub-pixel is larger in order to support a higher peak brightness while maintaining a color temperature close to 6500K. Unlike others manufacturers, Philips has been offering the exact same structure for 4 years now."

Kar se tiče panelov sem ti že nekajkrat napisal, da ni razlike med Philips 806 in C1:) In si to že enkrat zapomni, edino, če uživaš v provociranju in demantiranju mojih komentarjev potem je to druga zadeva..

Standard OLED

If we wanted to distinguish OLED TVs based on the specific differences in the technology, we could do it for example as follows: conventional OLED, OLED with an extra cooling layer, the new generation of OLED panels as used in the LG evo models , and the new EX panels.
Standard OLED TVs are devices with a panel, such as we saw in 2018 and earlier. It is important to emphasize that even in 2018 the panels had already evolved, after all we are already five years after the first OLED TV. But there were no substantial differences in performance, at least none that LG made public. In that period we often got the answer to the question whether a new panel was in a model: yes, but the performance is virtually unchanged. For standard OLED panels you can count on a brightness of about 145-155 nits on a completely white field and around 750 nits on a 10% window.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: scipascapa ()

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče panelov sem ti že nekajkrat napisal, da ni razlike med Philips 806 in C1:) In si to že enkrat zapomni, edino, če uživaš v provociranju in demantiranju mojih komentarjev potem je to druga zadeva..
To, kar ti pišeš ni res. Izboljšave so bile vsakoletne in to predvsem v izogib burn-inu, tako da vsekakor je med 4 leta starim panelom, ki je vgrajen v Philipsu in panelom zadnje generacije vgrajenim v LGeju, razlika. Ne mešaj tukaj EX panelov popolnoma nove generacije

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

To, kar ti pišeš ni res. Izboljšave so bile vsakoletne in to predvsem v izogib burn-inu, tako da vsekakor je med 4 leta starim panelom, ki je vgrajen v Philipsu in panelom zadnje generacije vgrajenim v LGeju, razlika. Ne mešaj tukaj EX panelov popolnoma nove generacije

Ne vem ali si res neumen ali se delaš..?;(( Pa saj to kar piše si nisem jaz izmislil, temveč strokovnjaki kateri testirajo televizorje:)) In izgleda, da tudi ne razumeš najbolje kar je napisano.. Pa tudi na večini testov je Philips označen kot best buy OLED v tem cenovnem rangu..! Kar pa se tiče burn-ina že dolgo ni kakšne bojazni, pa če gre za najnovejše panele ali 1 ali 2 lete stare..

andrej69 je izjavil:

Ne vem ali si res neumen ali se delaš..?;(( Pa saj to kar piše si nisem jaz izmislil, temveč strokovnjaki kateri testirajo televizorje:)) In izgleda, da tudi ne razumeš najbolje kar je napisano.. Pa tudi na večini testov je Philips označen kot best buy OLED v tem cenovnem rangu..! Kar pa se tiče burn-ina že dolgo ni kakšne bojazni, pa če gre za najnovejše panele ali 1 ali 2 lete stare..
Andrej to zgleda, da si skopiral s te strani: https://allhomecinema.com/are-all-oled-...
Ti "strokovnjaki" ki so to pisali, so o zadevi bolj slabo obveščeni. Ni jim jasno za vsakoletne izboljšave, kot tudi ne, da LG že vseskozi razvršča OLED panele po kvaliteti v tri skupine.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Andrej to zgleda, da si skopiral s te strani: https://allhomecinema.com/are-all-oled-...
Ti "strokovnjaki" ki so to pisali, so o zadevi bolj slabo obveščeni.:D Ni jim jasno za vsakoletne izboljšave, kot tudi ne, da LG že vseskozi razvršča OLED panele po kvaliteti v tri skupine.

Si pa res smešen z takšnimi izjavami, ker zasigurno vejo več kakor pa ti kakšne so dejanske razlike v praksi:)) Ker papir marskikaj prenese, samo tisto kar se v praksi potrdi velja največ in to si zapomni..!! Pa tudi je že znano, da ima Philips poleg Sonya najkvalitetnejšo sliko, pa če so to OLED ali LED televizorji. Pri LED televizorjih je še edino konkurenčen Samsung z določenimi modeli in pa kakšen TCL:)

janma1 ::

Dej Andrej nehaj utrujat ker imamo že povhn kufar tebe in tvojega Philipsa.Čisto si že uničil forum ,tako da prav težko berem ker je kar naprej tvoje pametovanje.Sprav se nekam drugam,ne bo nobene škode če nič več ne napišeš!

darkz ::

Res je ja.. oled ima več vrst panelov. Tega podatka skoraj ni mogoče dobit v nobenih specifikacijah kateri model uporablja kater panel.
Je pa neko "pravilo" da za isto ceno dobiš isti panel.

Najnovejši je Oled evo, ki ga samo LG promovira kot EVO oled. Imajo pa ga vgrajenega tudi druge znamke.
Sony A90J Philips OLED936 in Panasonic JZ2000
|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|

janma1 je izjavil:

Dej Andrej nehaj utrujat ker imamo že povhn kufar tebe in tvojega Philipsa.Čisto si že uničil forum ,tako da prav težko berem ker je kar naprej tvoje pametovanje.Sprav se nekam drugam,ne bo nobene škode če nič več ne napišeš!

Nikar se ne razburjaj:) Mogoče sem tebi in še kakšnemu odveč, ne pa večini drugim.. In seveda ti ne boš določal kateri lahko kaj napiše, če ti kaj ne odgovarja se lahko ti tudi umakneš iz tega foruma:))

darkz je izjavil:

Res je ja.. oled ima več vrst panelov. Tega podatka skoraj ni mogoče dobit v nobenih specifikacijah kateri model uporablja kater panel.

Najnovejši je Oled evo, ki ga samo LG promovira kot EVO oled. Imajo pa ga vgrajenega tudi druge znamke.
Sony A90J Philips OLED936 in Panasonic JZ2000

Kar se tiče Panasonica uporablja OLED Professional Edition panel kot ga trži Panasonic z dodatnim hlajenjem, tako, da ne uporablja EVO panel. Podobna zgodba bi naj bila z Sonyem, ki bi tudi naj uporabljal dodatno hlajenje toda brez EVO panela. Toda zasigurno kar se tiče Sonya to ni potrjeno.

Če sm prav razumel je razvoj šel nekako tako
oled(ene 3 serije) skoraj neopazne razlike
oled+hlajenje
oled evo
Qd-oled kao oled+Qled "sej nevem če je sploh samsung zaključil ta projekt"

https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...

"This implies that we will see brighter OLED TVs from multiple brands in 2022 - LG Sony, Panasonic, Philips, and others. The 2022 OLED panel will also have thinner bezels (4mm compared to 6mm)."

Res da nepiše da so dali v ta model... sem sklepal da jih bojo dali v vse najvišje serije oledov. Zamimivo da je Panaosonic se odločil za starejši panel.

darkz je izjavil:

Najnovejši je Oled evo, ki ga samo LG promovira kot EVO oled. Imajo pa ga vgrajenega tudi druge znamke. Sony A90J Philips OLED936 in Panasonic JZ2000

Pravilo določa cena. Tistih najboljših z oznako R je od celotne proizvodnje zelo malo, potem slabši modeli pa imajo oznako P in M. To seveda prizvajalci TVejev skrivajo. Andrej še vedno z namenom zavajanja,trdi, da imata naprimer modela Philips 806 in 706 vgrajene panele enake kvalitete.

darkz je izjavil:

Če sm prav razumel je razvoj šel nekako tako
oled(ene 3 serije) skoraj neopazne razlike
oled+hlajenje
oled evo
Qd-oled kao oled+Qled "sej nevem če je sploh samsung zaključil ta projekt"

https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...

"This implies that we will see brighter OLED TVs from multiple brands in 2022 - LG Sony, Panasonic, Philips, and others. The 2022 OLED panel will also have thinner bezels (4mm compared to 6mm)."

Res da nepiše da so dali v ta model... sem sklepal da jih bojo dali v vse najvišje serije oledov. Zamimivo da je Panaosonic se odločil za starejši panel.

Saj to ni kakšen velik minus:) Ker so razlike majhne med navadnimi in EVO OLED paneli. Malo večja bo razlika med letošmnjimi OLED EX paneli in navadnimi. Če povzamem bo letos nekoliko odstopal Samsungov OLED panel, dočim bodo EVO in EX paneli dokaj primerljivi. Seveda pa je važno poleg panela tudi sam procesor, dotatno hlajenje itd..Recimo Philips model 936 ima nekje 10 % večjo svetilnost od Lg-ja G1 pa imata oba enak panel:) Tako, da je to vse odvisno od proizvajalca do proizvajalca.

Bo pa Lg uporabljal na novih OLED panelih mikro leče, kar bi dvignilo svetilnost na nekje 1.200 nitov. Proizvodnja bi se lahko začela že letos.

cekr ::

In začuda bodo najbolj crkovali tisti s hlajenjem. Že par let nazaj sem napisal: OLED je slepo črevo v razvoju. Čakamo kaj boljšega, manj občutljivega.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Djole ::

andrej69 je izjavil:

__Devil__ je izjavil:

Zps test

Zps test

cekr je izjavil:

In začuda bodo najbolj crkovali tisti s hlajenjem. Že par let nazaj sem napisal: OLED je slepo črevo v razvoju. Čakamo kaj boljšega, manj občutljivega.

Nimam takšnih izkušenj, da bi se modeli z dodatnim hlajenjem več kvarili kakor ostali:)

Djole je izjavil:

andrej69 je izjavil:

__Devil__ je izjavil:

Zps test

Zps test

Saj tile testi ZPS ne pomenijo nič.. TREBA POGLEDAT PROFESIONALNE TESTE..!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Djole je izjavil:

Zps test

Zps test

Tu se lepo vidi, da je Philips v vseh pogledih slabši.

cekr je izjavil:

In začuda bodo najbolj crkovali tisti s hlajenjem.
...in pa tisti, ki jim je dovoljena višja svetilnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()

Tukaj je nekaj profesionalnih testov kateri štejejo:)

https://www.homecinemachoice.com/conten...
https://www.whathifi.com/reviews/philip...
https://www.techradar.com/reviews/phili...
https://www.trustedreviews.com/reviews/...
https://www.avforums.com/reviews/philip...
https://www.lbtechreviews.com/test/tv/p...

fpbs je izjavil:

Djole je izjavil:

Zps test

Zps test

Tu se lepo vidi, da je Philips v vseh pogledih slabši.

cekr je izjavil:

In začuda bodo najbolj crkovali tisti s hlajenjem.
...in pa tisti, ki jim je dovoljena višja svetilnost.

Boš jim moral plačat kakšno pijačo ali celo kosilo, ker so te zelo osrečili..:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

neocodexx ::

__Devil__ je izjavil:

Imam Philips oled 805 in LG C2.

LG C2 ima dosti boljši nadzor nad črnimi in black crushom, moram pa priznat da sta mi slika in tone mapping pri Philipsu nekoliko bolj všeč, oz. imaš več možnosti (4 presete, LG ima samo 1), vendar je to mogoče zato ker nisem mogel uporabiti vseh funkcij ki so onemogočene na PCju (peak brightness se ne da nastavljati, ampak recimo še vedno nimaš različnih opcij za SDR tone mapping). HGIG je pa v redu kompromis ki večinoma dobro deluje, ne vem če ga 806 ima, ampak vseeno kar malo pogrešam Philipsov tone mapping na LGju.

Kar se tiče odzivnosti so seveda LGji najhitrejši, 806 pa že tudi ima vse te gaming funkcije vključno z VRR, tako da niti ni razlike.

Moj 805 niti nima HDMI 2.1 in je input lag okoli 20 ms, pa sem kar zadovoljen. Na kontrolerju boš težko opazil razliko, na miški jo pa boš takoj, tak da spet odvisno od namena uporabe, zato je tudi C2 ok kot PC monitor ker je celo hitrejši od nekaterih gaming lcdjev.

Ambilight, po tem ko sem videl pri prijatelju njegov iz aliexpresa nabavljen ambilight, moram reči da je velika razlika, Philipsov je vsekakor veliko boljši in natančnejši. Saj so na tistem linku različni modeli, lahko samo sklepamo koliko denarja toliko muzike. Philips pa ponuja, predvidevam, out of the box - najboljšo rešitev.

Vendar meni sam Ambilight okoli tvja ni dovolj, mi je bolj pomembna povezava tvja z ostalimi luči (enako imam tudi na pcju), kar najlažje povežeš s Philips Hue sistemom, sicer je v prostoru pretemno.

Žal malo slaba kvaliteta slike, imam poškodovano kamero na telefonu. Na steni 65" Philips 805, na mizi C2 42" z enim Hue barom od zadaj, samo tako malo za pasivo. V stropu so še led traki nad pcjem ter 2x Hue Go ob straneh. Dodatni elementi ambilighta oz. Hue sistema lepo dopolnijo ambilight na tvju, kot sem že rekel meni samo to (v zatemnjem prostoru) ni dovolj, mora bit še kaj zraven.

Evo se opravičujem za dolg post ampak moram še to povedat...

Moj 805 ima tudi dosti bolj čisti panel, nič tintinga (sreča?) LG ima zelo grd in moteč tinting, še posebej ob robovih. O čemer je govoril skyform, ne moreš na tem tvju nastaviti povsem netralne bele, ker jo je po celem ekranu na povsod. Ponekod vleče na zeleno, drugje na rdečo, drugje spet na modro. Ob vseh 4 robovih pa je čisti zelen tint.

Ironično je ravno to, da to ne bi motilo pri TVju ki ga imaš za filme in konzolo, tako da v okviru tega tudi če ima 65" C2 veliko tintinga, ob normalni uporabi to ne bi bilo moteče, saj tam nimaš skoraj nikoli velikih belih površin. In evo, ravno tu na PCju z 42" C2 pa jih pogosto imaš in takoj opaziš.

Tako da na koncu kaj bi se odločil če bi izbiral? Če bi na moj Philips dodal še HDMI 2.1 in VRR bi bil perfekten TV. Ne vidim neke prednosti pri LGju, razen to, aha zdaj sem se spomnil; black crush. 805 ima zelo agresivno temno gammo in black crush (možno da je izboljšano pri 806, LG tudi z vsako novo generacijo procesorjev olajša temnenje near-black pikslov s čemer imajo oledi težave).

Skratka kaj mislim s tem povedati, na C2 si veliko veliko lažje skalibriram pravi nivo črne, brez da bi jih izpral na sivino, pri 805 pa je to vedno problem.

To je pa v glavnem to, kar se tiče menijev in odzivnosti pa ne bi nobenega pohvalil, vsak ima svoje hibe sta nekje enako hitra, oz. je tale LG sistem še vedno malce počasnejši od Androida 9, 2020 letnik...

TVja sta si, sedaj ko ima Philips še te gaming funkcije dodane, zelo blizu. Samo vprašanje če so kaj popravili z black crushom in opcijami za fine tuning črnih, po moje niso.

Sicer pa, a ne bi raje 2022 modele z Evo paneli? Tudi Philips se je hvalil da bojo letos imeli svetlejše panele. Jaz bi močno priporočal da se raje o teh razmisli, ker so te klasični woledi ravno na meji sprejemljivega HDR efekta, in jih ABL res močno omejuje.

Če bi izbiral še enkrat, bi kupil enako. Ker rabim ambilight tv za svoj prostor druge izbire ni, in slika na Philipsu mi je všeč kot je. Za pc monitor je prioriteta odzivnost kar je C2, ki pa ima na žalost tinting ampak ne grem nazaj.

PARTyZAN ::

No, načeloma lahko tudi na LGja namontiraš Hue stripe, vse skupaj pa krmiliš s Sync Boxom :).

Lep prostor, sicer.

darck ::

LG OLED TV rešuje samo CENA,ker so toliko cenejši od Sony saj za gledanje filmov in vsakdanjih oddaj,serij......je LG bil in je še vedno slabši kakor Sony in še kateri drug TV. Kaj če ti neki hitri sistem ko pa nimaš aplikacije katero imaš na Androidu že kolega pravi,da klinc gleda in Samsung ko ne more imeti aplikacije in jo potem mora iz mobitela se povezovati in sliko prenašati na TV. LG je kakor večina pravi edino v ospredju kar se tiče GAMING pa še to je brez veze omembe vredno za nekega povrprečnega igralca. Zdaj,če res ima LG v svojih OLED TV najboljše panele in vsi drugi slabše potem je res žalost,da jih drugi prekašejo s slabšimi paneli kaj bi bilo šele z istimi :(. Zdaj že 2-leti spremljam te primerjave med OLED TV in vedno kar se tiče za gledanje filmov.....ni NIKOLI biv v ospredju noben LG tako,da ne nabijajte nekaj v tri dni. LG samo cena rešuje,da ima Sony samo za 100 EUR dražji TV bi LG izgubu zelo veliko prodajnost. Da imam denar ne bi NIKOLI imel noben drug TV kakor Sony ali kak drug Android TV in LG pa sploh nikoli ne bi kupil.

Se strinjam, če bi TV imel samo za filme in mi ne bi bilo mar za ambilight, vsekakor tudi mene zanima tale Sony.

Nekaj, o čemer pa se mi zdi da se ne pogovarjamo dosti pa so same nastavitve in enostavnost uporabe, ki jih TVji omogočajo. "Kvaliteto" slike je težko definirati. Sama funkcionalnost menujev in s tem končna uporabniška izkušnja pa je nekaj s čimer se ubadaš vsak dan.

Glede tega imam jaz rahel OCD, kjer bom za vsak film ali igro moral rahlo spremeniti - ali vsaj preveriti nastavitev, da bo "optimalno", in zagotovo ne predstavljam povprečnega userja, ki enkrat nastavi in vse skupaj pusti.

Tako sem opazil ko imam sedaj oba LG in Philipsa, kako sta si različna v nastavitvah (LGja se še učim) in imata oba svoje pluse in minuse.

PARTyZAN je izjavil:

No, načeloma lahko tudi na LGja namontiraš Hue stripe, vse skupaj pa krmiliš s Sync Boxom :).

Lep prostor, sicer.

Tale sync box + multicolor led strip pa kolikor vem, niso poceni igre. Če se ne motim je 1 meter takega traku s sync boxom okoli 200EUR? Je pa res da je potem verjetno to, to.

Samo kako so pa potem dodatne opcije glede sync boxa? Na Philips tvju imaš vse te presete (standard, natural, vivid, sports, game) ki so si zelo različni med sabo glede odzivnosti, intenzivnosti, barvitosti in absolutnega izklopa diod pri temnih prizorih (samo v natural in game), vprašanje je ali dobiš potem vse te opcije tudi s sync boxom na nekem drugem tvju, ali je bolj podobno standard profilu oz. je to enako in nastavljaš samo hitrost odzivnosti z desktop Hue appom?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

mgermo ::

..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mgermo ()

undertacker ::

Odločam se za nakup oled tv-ja, najbolj se nagibam k lg g1 55". Zanima me ali dobim kaj boljšega za to ceno (okrog 1300€)?
Hvala vsem za predloge

undertacker je izjavil:

Odločam se za nakup oled tv-ja, najbolj se nagibam k lg g1 55". Zanima me ali dobim kaj boljšega za to ceno (okrog 1300€)?
Hvala vsem za predloge

Za takšno ceno ne dobiš kaj kvalitetnejšega, tako, da lahko vzameš ta Lg.

Hvala
Kaj pa od sony ta novi model, se dobi za to ceno?

undertacker je izjavil:

Hvala

Od Sonya dobiš lanski model A80J za takšno ceno.

darck ::

undertacker je izjavil:

Hvala

Kakor je bilo nekaj omenjeno bodo letošnji Sony nižji modeli po skoraj isti ceni kakor lanski in potem tisti Premium modeli pa orenk dražji. Med te nižje modele uvrščajo A80K,X90K tisti Premium pa so X95K,A95K,Z9K. Zdaj kako bo to v Evropi bog si ga vedi sigurno bo pa tudi v samem štartu cena dražja kakor sedaj lanski model X80A. Kot omenjajo bo v Ameriki štartna cena letošnjih ne PREMIUM Sony TV isto kakor je bila lansko jaz to pravim samo to kar so omenili nekateri ljudje kateri so v tem poslu s prodajo in testi TV zdaj ali je to res bomo pa videli.

Tukaj so cene Sony modelov, katere bodo v Evropi.

-Sony A95K OLED 3.299,00 € velikost 55˝ 4.399,00 € velikost 65˝.
-Sony X95K MINI LED 3.699,00 € velikost 65˝ , 4.999,00 € velikost 75˝.
-Sony A90K OLED 1.949,00 € velikost 42˝ 1.999,00 € velikost 48˝.
-Sony A80K OLED 2.349,00 € velikost 55˝ 3.299,00 € velikost 65˝ 4.699,00 € velikost 77˝.
-Sony X90K FALD 1.699,00 € velikost 55˝ 1.999,00 € velikost 65˝ 2.799,00 € velikost 75˝ 3.999,00 € velikost 85˝.
-Sony X85K LED 1.599,00 € velikost 55˝ 1.699,00 € velikost 65˝ 2.599,00 € velikost 75˝ 3.499,00 € velikost 85˝.
-Sony X80K LED 1.199,00 € velikost 55˝ 1.449,00 € velikost 65˝ 2.199,00 € velikost 75˝.

Pat_MaGroin ::

undertacker je izjavil:

Hvala vsem za predloge

lg c1 55 imas v italiji za 900 eur.

Vem da c1 dobim za slabih 1000€,..... Edino se bolj nagibam k lg g1,...

AudioVideo ::

Imam 65 OLED G1 in SONOS ARC in ne bi zamenjal za nič drugega TRENUTNO.

Evo ga .. pa je svet učakal Samsung oleda
https://www.bigbang.si/samsung-qe65s95b...

Počakajmo na par testov da vidimo kje smo. Bom šel še v živo pogledat ko bo prilika.

Je fajn zadeva ja. Jaz bom počakal na Philipsovo verzijo tega oleda za nadgradnjo mojega 805.

Zgodovina sprememb…

@neocodexx

Letos mislim, da Philips ne bo imel verzije z Samsungovim panelom, bo pa imel modele z EX OLED panelom in pa seveda vrhunskim procesiranjem slike. Tako, da se tudi veliko pričakuje od modela 907 in 937 pa seveda tudi od modela 807.

Ja itak da letos ne, še drugo leto vprašanje če bo. Bomo že počakali, ampak to je res tista ta prava nadgradnja, barve so dosti lepše in vse, še manj burnina itd. Pravi next gen panel.

neocodexx je izjavil:

Ja itak da letos ne, še drugo leto vprašanje če bo. Bomo že počakali, ampak to je res tista ta prava nadgradnja, barve so dosti lepše in vse, še manj burnina itd. Pravi next gen panel.

Drugo leto bodo najverjetneje prišli modeli z Samsungovimi paneli, mogoče pa še letos.. Nimam trenutno še informacij za modela 907 in 937. Seveda kar se tiče panela je vsekakor kvalitetnejši, bo pa seveda velik faktor cena:) Odvisno kako bodo se gibale cene modelov Lg G2, Philipsa vseh treh modelov in pa seveda Panasonica srednjega in najvišjega ranga. Saj se ve, da kateremu denar ni poglavitni faktor in išče najkvalitetnejši tv na tržišču, bo najverjetneje kupil Samsung ali Sony OLED. Kateri išče pa nekakšen best buy pa se bo najverjetneje odločil za Philipsa ali Lg-ja.

Ma jaz bi rad da je ambilight zraven, razlik tak ni velikih že sam ta nov panel bo tak dober da vse drugo nema veze.

neocodexx je izjavil:

Ma jaz bi rad da je ambilight zraven, razlik tak ni velikih že sam ta nov panel bo tak dober da vse drugo nema veze.

Seveda je to tudi eden od razlogov zakaj Philips. Kar pa se tiče panelov pa je seveda razlika, če primerjaš eden zraven drugega.. Jaz sem primerjal tale Samsung in pa druge OLED televizorje ne skupaj pa nisem videl kakšne bistvene razlike, razen seveda nekoliko svetlejšo sliko na Samsungu. Ima pa tale Samsung kar veliko intenzivnost barv že malo moteče..
Seveda je Samsung vložil zopet "veliko denarja v promocijo" svojih televizorjev, tako, da se drugo kot popolna zmaga med OLED televizorji niti ne pričakuje z strani ljudi kateri testirajo televizorje:)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: skyform ()

Tsunamii ::

Kdaj bodo 75' ce pocenile...oz cenejse? Se kaj ve ..2 -3 leta ? Ciljam na 3k za 75'..utopično..?

skyform ::

darkz je izjavil:

Evo ga .. pa je svet učakal Samsung oleda
https://www.bigbang.si/samsung-qe65s95b...

Počakajmo na par testov da vidimo kje smo. Bom šel še v živo pogledat ko bo prilika.

Hiter si, v BB ga že imajo 2 tedna v ameriki pa skoraj 2 mesca. Testov pa je že polno.

neocodexx je izjavil:

Škoda, da daješ temu ambilightu takšno prednost, ravno zadnič si pisal kako pomembne so nastavitve in enostavnost uporabe in ravno v tem Philips ni najboljši.

"Nekaj, o čemer pa se mi zdi da se ne pogovarjamo dosti pa so same nastavitve in enostavnost uporabe, ki jih TVji omogočajo. "Kvaliteto" slike je težko definirati. Sama funkcionalnost menujev in s tem končna uporabniška izkušnja pa je nekaj s čimer se ubadaš vsak dan."

Philips je kar se tega tiče slab, meni osebno je slaba izkušnja, ker nima nobenih bližnjic, moraš nonstop v meni not hodit in ne vem kolko klikov nardit da kaj spremeniš, obupen dalinjc in podobno. Sama izkušnja je grozna proti Sonyju, nepotrebno izgubljanje časa. Ko boš enkrat izkusil TV z quick meniji, ki jih je možno kustomizirat in vsemi temi bližnicami mi verjami, da ne boš več morla nazaj na Philips, ker tole je prava muka, pa niti ni Philips edin, ki nima tega porihtanega, žal je preveč TVjev zaostalih kar se tega tiče.

andrej69 je izjavil:

neocodexx je izjavil:

Seveda je to tudi eden od razlogov zakaj Philips. Kar pa se tiče panelov pa je seveda razlika, če primerjaš eden zraven drugega.. Jaz sem primerjal tale Samsung in pa druge OLED televizorje ne skupaj pa nisem videl kakšne bistvene razlike, razen seveda nekoliko svetlejšo sliko na Samsungu. Ima pa tale Samsung kar veliko intenzivnost barv že malo moteče..
Seveda je Samsung vložil zopet "veliko denarja v promocijo" svojih televizorjev, tako, da se drugo kot popolna zmaga med OLED televizorji niti ne pričakuje z strani ljudi kateri testirajo televizorje:)

Potem pa nisi vredu opazoval, če niso opazil več razlik, ker jih je še dosti več, vidni kot je boljši, slika več ne postane zelena kot na WOLEdih, nima več tintinga sploh pod kotom kot WOLEDi, ful opazno na svetlih zadevah sploh beli. Grey uniformity je izboljšan, near black tudi, dosti od tega se da opaziti ampak v prodajalni najbrž bolj težko, zaadi močne svetlobe in vseh teh svetlih demotov in še na vrh vivid nastavitve, je potem težje delati neke primerjave. Najboljše je doma v prostoru in svetlobi, ki si ga navajen in material, ki ga poznaš, tako takoj opaziš razliko, ko vidiš drug TV sploh drugo znamko in če si navajen na eno, sploh ne rabiš delati primerjav in opaziš očitno razliko.

Sorry, namesto citiraj sem na tvoj post najprej kliknil predlagaj izbris, sicer se mi je to prvič zgodilo ampak sta ikonici res neumno skupaj. 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

skyform je izjavil:

neocodexx je izjavil:

Škoda, da daješ temu ambilightu takšno prednost, ravno zadnič si pisal kako pomembne so nastavitve in enostavnost uporabe in ravno v tem Philips ni najboljši.

"Nekaj, o čemer pa se mi zdi da se ne pogovarjamo dosti pa so same nastavitve in enostavnost uporabe, ki jih TVji omogočajo. "Kvaliteto" slike je težko definirati. Sama funkcionalnost menujev in s tem končna uporabniška izkušnja pa je nekaj s čimer se ubadaš vsak dan."

Philips je kar se tega tiče slab, meni osebno je slaba izkušnja, ker nima nobenih bližnjic, moraš nonstop v meni not hodit in ne vem kolko klikov nardit da kaj spremeniš, obupen dalinjc in podobno. Sama izkušnja je grozna proti Sonyju, nepotrebno izgubljanje časa. Ko boš enkrat izkusil TV z quick meniji, ki jih je možno kustomizirat in vsemi temi bližnicami mi verjami, da ne boš več morla nazaj na Philips, ker tole je prava muka, pa niti ni Philips edin, ki nima tega porihtanega, žal je preveč TVjev zaostalih kar se tega tiče.

Vem vem, saj zato sem tudi rekel da niti Philips niti LG C2 nista dober zgled uporabniške izkušnje, tudi na LGju me par stvari moti, najbolj pa to da je še vedno nekoliko počasen.. So meniji in funkcije nekoliko bolje pošlihtani kot na philipsu (kjer je najbolj čudno to da so popolnoma na random razmetani in zakopani v kopici podmenijev od podmenijev, niti en sam pomislek ni bil na to, kako bi lahko uporabniku omogočili prijazno izkušnjo če želi kaj spremenit na tvju) so pa druge stvari.

Game optimiser je super, če imaš profile v naprej vse nastavljene in se še kar hitro kaj ponastavi, če pa hočeš it globje v all settings, pa je nekaj več klikov in kar traja nekaj časa da opdre. Je pa tu vsaj direktna pot v all settings s tem da držiš gumb za 2 sekundi, kar mislim da je še vedno malo hitreje kot na Philipsu "odpri settings, navigiraj do frequent settings, nato navigiraj do all settings, in nato poišči picture, ter contrast, in še enkrat contrast da prideš do nastavitve kontrasta..."

Pomankljiva je npr. "information" funkcija na LGju, kjer mi pove samo na katerem izhodu je in resolucijo. Nič podatka o herzih ali kaj šele barvni globini, chroma subsamplingu... smo na SDR, HDR, 8 bit, 10 bit, 444 ali 420? Nič ti ne pove. Samo resolucijo. Na Philipsu vse te informacije takoj dobiš s pritiskom na eno tipko, na LGju pa sploh ne najdem (in še do tam so 3 kliki, vse kar dobim je pa resolucija). Sem mogoče kaj spregledal? Zakaj tega ni? Važno da ima 5 različnih AIjev za vse možno, kot da je uporabnik največji papak..

In pa daljinec. Npr. zakaj imam na daljincu 6 tipk za razne streaming service, a niti eno za hitro nastavitev svetlosti, profila, ali dark room mode... Za čisto vsako stvar moram globoko v meni, da nastavim, ki traja po nekaj sekund da se odpre. Ko si enkrat znotraj je v še kolko tolko v redu, sama funkcionalist mi je všeč, ampak traja da kam prideš. In to naj bi bil kot gaming monitor (na vsakem monitorju npr. take stvari nastaviš dosti prej). Ni še čisto tam. Še vedno je prvo TV.

Daljinec na LG je kar veliko razočaranje. Kam so izginile tipke za svetlost in kontrast, ki so včasih bila stalnica? To me res zanima. Ne bom se zlagal, če bom rekel da traja na LG C2 enako ali mogoče celo dalj časa kot na Philipsu 805, da spremenim svetlost ali kontrast. Android je preprosto hitrejši, in to še na starem chipsetu, kljub temu da je na Philipsu kakšen klik več.

In ja, andrej očitno ni pogledal video recenzij novih QDOLEDov, ki so drastična izboljšava od prejšnje generacije, lepo pokažejo in opišejo. Ena od glavnih razlik ki mi je všeč je to, da so barve dosti svetlejše in žive, npr. rdeča na WOLEDu sploh ni rdeča če jo primerjaš z QD, je bolj rumenkasto oranžna, in v direktni primerjavi je kot da bi bil čez celo sliko nek tint, ali zelenkast ali rožnast. Mislim da sta to Linus/Vincent kazala že par mesecev nazaj, v glavnem sploh ne veš kako mimo so barve na WOLEDih dokler QDja ne vidiš, da ne omenjamo da jih ne zavira ABL ter so vseskozi enako svetli in še in še, kot ponavadi andrej spet po ovinkih zagovarja Philipsa da češ ni takšna razlika med letošnjimi modelom in Samsungovim QDjem, o pa je. To je tista tipična, se dela da ne ve. Saj je v redu andrej, še vedno bom kupil Philipsa ker sem tudi s tem še kar zadovoljen, ampak pri QD panelih pa je ogromna razlika.

Zgodovina sprememb…

Mislim da tisto ni bilo za rdečo barvo, ampak so gledali zlato barvo, in barvo ognja? V glavnem, če gledaš en sam tint barve ni enako kot živa slika na filmu, no saj so videji najboljše da se pogleda, jaz sem že videl tisto primerjavo in me je prepričala, da je razlika. Sicer ne v živo, ampak jim verjamem.

neocodexx je izjavil:

skyform je izjavil:

neocodexx je izjavil:

Vem vem, saj zato sem tudi rekel da niti Philips niti LG C2 nista dober zgled uporabniške izkušnje, tudi na LGju me par stvari moti, najbolj pa to da je še vedno nekoliko počasen.. So meniji in funkcije nekoliko bolje pošlihtani kot na philipsu (kjer je najbolj čudno to da so popolnoma na random razmetani in zakopani v kopici podmenijev od podmenijev, niti en sam pomislek ni bil na to, kako bi lahko uporabniku omogočili prijazno izkušnjo če želi kaj spremenit na tvju) so pa druge stvari.

Game optimiser je super, če imaš profile v naprej vse nastavljene in se še kar hitro kaj ponastavi, če pa hočeš it globje v all settings, pa je nekaj več klikov in kar traja nekaj časa da opdre. Je pa tu vsaj direktna pot v all settings s tem da držiš gumb za 2 sekundi, kar mislim da je še vedno malo hitreje kot na Philipsu "odpri settings, navigiraj do frequent settings, nato navigiraj do all settings, in nato poišči picture, ter contrast, in še enkrat contrast da prideš do nastavitve kontrasta..."

Pomankljiva je npr. "information" funkcija na LGju, kjer mi pove samo na katerem izhodu je in resolucijo. Nič podatka o herzih ali kaj šele barvni globini, chroma subsamplingu... smo na SDR, HDR, 8 bit, 10 bit, 444 ali 420? Nič ti ne pove. Samo resolucijo. Na Philipsu vse te informacije takoj dobiš s pritiskom na eno tipko, na LGju pa sploh ne najdem (in še do tam so 3 kliki, vse kar dobim je pa resolucija). Sem mogoče kaj spregledal? Zakaj tega ni? Važno da ima 5 različnih AIjev za vse možno, kot da je uporabnik največji papak..

In pa daljinec. Npr. zakaj imam na daljincu 6 tipk za razne streaming service, a niti eno za hitro nastavitev svetlosti, profila, ali dark room mode... Za čisto vsako stvar moram globoko v meni, da nastavim, ki traja po nekaj sekund da se odpre. Ko si enkrat znotraj je v še kolko tolko v redu, sama funkcionalist mi je všeč, ampak traja da kam prideš. In to naj bi bil kot gaming monitor (na vsakem monitorju npr. take stvari nastaviš dosti prej). Ni še čisto tam. Še vedno je prvo TV.

Daljinec na LG je kar veliko razočaranje. Kam so izginile tipke za svetlost in kontrast, ki so včasih bila stalnica? To me res zanima. Ne bom se zlagal, če bom rekel da traja na LG C2 enako ali mogoče celo dalj časa kot na Philipsu 805, da spremenim svetlost ali kontrast. Android je preprosto hitrejši, in to še na starem chipsetu, kljub temu da je na Philipsu kakšen klik več.

In ja, andrej očitno ni pogledal video recenzij novih QDOLEDov, ki so drastična izboljšava od prejšnje generacije, lepo pokažejo in opišejo. Ena od glavnih razlik ki mi je všeč je to, da so barve dosti svetlejše in žive, npr. rdeča na WOLEDu sploh ni rdeča če jo primerjaš z QD, je bolj rumenkasto oranžna, in v direktni primerjavi je kot da bi bil čez celo sliko nek tint, ali zelenkast ali rožnast. Mislim da sta to Linus/Vincent kazala že par mesecev nazaj, v glavnem sploh ne veš kako mimo so barve na WOLEDih dokler QDja ne vidiš, da ne omenjamo da jih ne zavira ABL ter so vseskozi enako svetli in še in še, kot ponavadi andrej spet po ovinkih zagovarja Philipsa da češ ni takšna razlika med letošnjimi modelom in Samsungovim QDjem, o pa je. To je tista tipična, se dela da ne ve. Saj je v redu andrej, še vedno bom kupil Philipsa ker sem tudi s tem še kar zadovoljen, ampak pri QD panelih pa je ogromna razlika.

O teh zadevah o katerih pišeta z skyformom, večina uprabnikov sploh ne bo zaznalo:) Saj tudi vidva ne bi, če ne bi obstajali razni testi in videi in pa razni forumi kot je AVForum na katerem sodelujeta. Pač iščeta napake, o katerih sta nekje prebrala.. Saj veš, če namerno iščeš napake o katerih je govora in to zelo detajlno potem jih boš vsekakor našel:)) Opazna razlika je samo, če daš Samsungov OLED skupaj z katerim drugim lanskim OLED modelom. In to kar ti opisuješ o prikaz barv, sploh ti takšna težava .. Posebej , če pogledam lanski Philips model 806 in pa model 936:) Pa tudi kakšnega Panasonica srednjega in najvišjega ranga. Tale Philips 805, ki ga imaš ti se seveda v marsičem več ne more primerjat z lanskimi Philips modeli posebej pa ne z letošnjimi..Tako, da tukaj delat nekakšne zaključke je povsem nesmiselno.Seveda pa kot se že napisal, je tale Samsung OLED panel vsekakor trenutno najkvalitetnejši na tržišču, toda verjami mi, da razlike niso tako velike, kot jih nekateri skušajo prikazat..Ker moraš nekaj vedet, da ti televizorji kateri so na testih so dejansko tovarniško hardwersko nastavljeni tako, da res izstopajo.. Ker televizorji v redni prodaji nikoli ne bodo prikazali takšne slike kot ti na testih:)) To je isto tako kot bi ti šel v servis meni in nastavil sliko, ki bo seveda še opazno boljša kakor z klasičnimi meni nastavitvami. Bom pa tudi videl , koliko teh televizorjev bo čez čas pristalo na servisu zaradi določenih težav z samim panelom, tako kot je to bilo v začetku z Lg paneli..! Jaz osebno se v tem trenutku ne bi nikoli odločil za Samsung OLED. Posebej pa ne zaradi njihovega statusa..! Ker kar se tiče vseh proizvajalcev so na najslabšem glasu, kar se tiče tv tehnologije.

Pa ti si že spet pri Philipsih, ma kaki 806 ej, tole nima za burek proti S95B. Sem imel 706 in sam si rekel, da je skor enak TV kot 806 in nobeden od reviewerov ne bi tako norel zaradi S95B, če bi imel sliko kot 806. Že moj Sony A8 ima lepšo sliko potem pa so še boljši TVji kot A80J, A90J in nov C2 in še ti niso kos S95B . Vsi pravijo kako je S95B zelo velik napredek proti WOLEDih, res tisti pravi napredek, ne pa to kar smo videli zadnja leta, ko so delali minimalne izboljšave.

Kot je že neocodexx napisal barve prav žarijo, sploh rdeča, oranžna, rumena, zlata, te barve so dosti boljše in cela slika je svetlejša. Ni tintinga, ki je meni osebno pravi dizaster na OLEDih in pod kotom grda zelena slika. Ni image retention, skor da ni ABLa, v glavnem še in še izboljšav. S95B je kot da bi združil Samsungov QLED in OLED velik napredek proti WOLEDih.

Samo poglej si videje iz prejšne strani kako sta Vincent in Linus navupšeena, in tako so tudi vsi ostali revieweri. In to je šele prvi QD OLED, kako dobri bodo šele čez 2-3 leta.

Jaz bom ga tak kmalu šel pogledati v BB, ker ga imajo v MBju in bom zhateval dalinjc, da se bom malo poigral in si zraven vzel disk z raznimi videji in filmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()
««
96 / 139
»»