Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi

easyrider3 ::
TOČNO tako nekaj je pač narobe z LG G5,da je letos tako slabo ocenjen in kaj potem nekateri kar neumnosti tukaj pišete kako je dober za v temi za v svetlem prostoru itd..... Na koncu pa še nekaj kar je zelo bistvenega SVETILNOST ni pogoj ,da bo TV superioren in to pove tudi Vincent in drugi.

fpbs ::
Za Netflix, Disney+, Apple TV+ (uporabljajo Dolby Vision) je LG boljši.
Temna soba ali domači kino je LG G5, globlja črna, boljši kontrast!
Enostaven uporabniški vmesnik in AI funkcije ima LG G5 boljši!
LG G5 ima nekoliko višjo največjo svetilnost pri manjših HDR poudarkih (do 2300 nitov), zato je zelo dober pri kontrastnih HDR prizorih.
Točno tako, kot si zapisal:
"The LG G5 OLED is better overall than the Sony BRAVIA 8 II OLED....."
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
"The Samsung S95F OLED and the LG G5 OLED are fantastic TVs delivering exceptionally good picture quality. The LG TV is the better choice for home theater use in a dark room. The LG gets a bit brighter in HDR, has better processing, and supports Dolby Vision HDR...."
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
In tudi tukaj je LG najbolje ocenjen:
https://www.avforums.com/reviews/lg-g5-...
https://www.avforums.com/reviews/samsun...
https://www.avforums.com/reviews/sony-b...

....Jebale vas ocene iz nekih testov kar je nekaj drugega kar ti oči strokovnjakov povedo.
....NEKATERIM je še vedno važno samo tisto kar izmerijo in zapišejo z aparaturo kako se pa stvar v resnici izkaže je pa čisto nekaj drugega.
....Zaradi mene lahko vi noč in dan nabijate ocene iz testov kakšno svetilnost,kontrast,barve......je imel TV a ko jih nato postaviš enega poleg drugega in vse skalibrirane v piko vidijo STROKOVNJAKI ne vi šalabajzarji razlike med TV.
....Najlažje je vedno imeti aparaturo in izmeriš vse stvari in zapišeš rezultate pa potem si car najboljši,naredil si vse teste in podal oceno.
Potem pa dobiš najboljše strokovnjake iz filemskega sveta kjer se ukvarjajo prav s samo sliko pri nastajanju filmov itd....in ti gledajo te modele TV kateri imajo različne ocene testiranja z aparaturo (Rtings,avforums....) in vsi povedo ,da so tista testiranja in ocene en drek POMEMBNA.
....LG G5 ima večjo svetilnost a slika je slabša kakor tista z manj svetilnostjo pa se vprašajte KAKO KAKO--tako pač je
....NEKATERIM je še vedno važno samo tisto kar izmerijo in zapišejo z aparaturo kako se pa stvar v resnici izkaže je pa čisto nekaj drugega.
....Zaradi mene lahko vi noč in dan nabijate ocene iz testov kakšno svetilnost,kontrast,barve......je imel TV a ko jih nato postaviš enega poleg drugega in vse skalibrirane v piko vidijo STROKOVNJAKI ne vi šalabajzarji razlike med TV.
....Najlažje je vedno imeti aparaturo in izmeriš vse stvari in zapišeš rezultate pa potem si car najboljši,naredil si vse teste in podal oceno.
Potem pa dobiš najboljše strokovnjake iz filemskega sveta kjer se ukvarjajo prav s samo sliko pri nastajanju filmov itd....in ti gledajo te modele TV kateri imajo različne ocene testiranja z aparaturo (Rtings,avforums....) in vsi povedo ,da so tista testiranja in ocene en drek POMEMBNA.
....LG G5 ima večjo svetilnost a slika je slabša kakor tista z manj svetilnostjo pa se vprašajte KAKO KAKO--tako pač je
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()

Near-black je LG G5 totalno pogorel med vsemi modeli pa se tako nabija kako ima super prikaz črne barve 
youtube.com/watch?v=QIkZfdPhqMo&feature=youtu.be
SONY & SAMSUNG razturata
QD-OLED ima še vedno barve za razred pred drugimi Oled paneli

SONY & SAMSUNG razturata

Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()

Gambino ::
easyrider3 je izjavil:
Near-black je LG G5 totalno pogorel med vsemi modeli pa se tako nabija kako ima super prikaz črne barve
SONY & SAMSUNG razturata
Lepiš ene in iste linke, smešen si!
Prednosti LG G5 v primerjavi s Samsungom S95F
Sijajna plošča v primerjavi z mat premazom!
Ocene omenjajo boljšo obdelavo v primerjavi s Samsungom!
Podpora za Dolby Vision je na voljo v LG G5!
Na voljo je Wifi 6 GHz v primerjavi s samo Wifi 5 GHz!
Višja svetlost!
Ocene pravijo, da ima boljši zvok!
Polna pasovna širina HDMI 48 Gbps v primerjavi s 40 Gbps!
WOLED zaslon običajno stara počasneje kot QD, zelo pomembno!
Svetlost pri SDR.
Barve na G5 so bogatejši in imajo več globine.
G5 ima prednost pri najvišji svetlosti HDR v poudarjenih delih, ki doseže 2268 niti v primerjavi z 2132 niti pri S95F (obe v načinu Filmmaker, v 10-odstotnem oknu).
Samo poglejte si oceno Rtingsa. Noben televizor ne prekosi G5. Odpravil je glavno težavo HDR10, saj je bil takrat ocenjen na isti ravni kot S95F, haha. Poglejte si oceno na CNET-u. Ti fantje so pregledali na stotine televizorjev in zaenkrat je to najboljši, kar so jih kdaj videli.
Če postavimo ta dva televizorja drug ob drugega, je izbira težka, ampak zame je to G5 – preprosto ... S95F ponuja izjemno kakovost slike s petimi zvezdicami, vendar me je pritegnil G5, zato tukaj preprosto zmaga v kakovosti slike.
Med testiranjem sem ugotovil, da so mi barvni profil, kontrast in črna barva G5 bolj všeč. Poleg tega ima podporo za Dolby Vision in še vedno mislim, da webOS nekoliko prekaša Tizen.

predi ::
webOS je bolj nujno zlo, kot pa kaj dobrega. Od zadnje posodobitve mi meče gor notification ob prižigu, da je bila vklopljena funkcija glasovnega nadzora in da naj poskusim kakšno komando. Odprem s tem povezan app prek nastavitev, da bi stvar izklopil, pa ne morem, ker bi moral sprejeti pogoje uporabe za to... Pa kdo si izmišljuje take debilizme?
No, vsaj ne preklopi mi več na "Apps" po kakšnih petih sekundah od prižiga, ko sem si že zbral drug app za odpret na Home screenu. Dobesedno me je ta bug trolal in mi odpiral Apps, ker mi je v zadnjem trenutku, tik preden sem stisnil Ok, zamenjalo iz izbranega na Apps..
No, vsaj ne preklopi mi več na "Apps" po kakšnih petih sekundah od prižiga, ko sem si že zbral drug app za odpret na Home screenu. Dobesedno me je ta bug trolal in mi odpiral Apps, ker mi je v zadnjem trenutku, tik preden sem stisnil Ok, zamenjalo iz izbranega na Apps..

andrej69 ::

polde66 ::
Kar se tiče Webosa so tudi težave glede DV, Plexa itd..
Kot naprimer?
Težave pri predvajanju lokalnih datotek, samo zatikanje, zrušitev sistema itd..
Te stvari so softver, softver se pa da rešiti. To bi ti moral vedeti, razen če je to samo proriteta philipsa. Sej veš kaj mislim oz na kaj ciljam. Na polom philipsovega minileda ob izidu cca 3 leta nazaj. Pa so poštimali ali ne?
Zakaj pa sam uporabljam android tv boxe. Da se izognem vsem tem težavam, niti me ne briga kaj mi kater sistem ponuja ali ne ponuja, kaj zbira moj LG, Hisense, komu prodaja naprej moje podatke, keteri bugi me sekirajo ali pa ne... Moji tv-ji pač niso priključeni na net. TV je slika in samo slika.
polde

Seveda jaz in veliko drugih bomo poprej verjeli ljudem kateri so strokovnjaki na svojem področju kot pa tistim kateri naredijo samo meritve na TV.
Lep primer ti lahko dam dva avtomobila kateri ima eden 200 konjev več a je slabši v samem štartu ali končni hitrosti.
Statistike in meritve so ena kaj ti prinese pa realnost je pa drugo.
Do sedaj sem po spletu in forumih opazil,da je več ljudi katerim se ne dopade WebOs od LG in malo takih katerim ni všeč Android ali Google sistem.
Samo eni in isti tukaj veš čas trobijo kako je najboljši WebOs a sploh ni res.
A ja še to kar LG počne z G serijo absurd kakor pravijo Američani,da kupiš najboljši njihov flagship TV pa zraven ne dobiš stojala in sedaj,če ga hočeš kupiti ga moraš naročiti in stane 199 dolarjev brez davka pa še to je takšen da je kvaliteta z sem drek. Res katastrof ad ati prodajajo TV brez stojala in to takšen najboljši za ceno preko 2000 Eur.
Lep primer ti lahko dam dva avtomobila kateri ima eden 200 konjev več a je slabši v samem štartu ali končni hitrosti.
Do sedaj sem po spletu in forumih opazil,da je več ljudi katerim se ne dopade WebOs od LG in malo takih katerim ni všeč Android ali Google sistem.
A ja še to kar LG počne z G serijo absurd kakor pravijo Američani,da kupiš najboljši njihov flagship TV pa zraven ne dobiš stojala in sedaj,če ga hočeš kupiti ga moraš naročiti in stane 199 dolarjev brez davka pa še to je takšen da je kvaliteta z sem drek. Res katastrof ad ati prodajajo TV brez stojala in to takšen najboljši za ceno preko 2000 Eur.

webOS je bolj nujno zlo, kot pa kaj dobrega. Od zadnje posodobitve mi meče gor notification ob prižigu, da je bila vklopljena funkcija glasovnega nadzora in da naj poskusim kakšno komando. Odprem s tem povezan app prek nastavitev, da bi stvar izklopil, pa ne morem, ker bi moral sprejeti pogoje uporabe za to... Pa kdo si izmišljuje take debilizme?
Ali nimaš hitri dostop nastavljen?

Gambino ::
easyrider3 je izjavil:
Seveda jaz in veliko drugih bomo poprej verjeli ljudem kateri so strokovnjaki na svojem področju kot pa tistim kateri naredijo samo meritve na TV.
Kar nekaj bluziš, resno. Nimaš argumentov.
V osnovi nakup katerega koli od obeh je ok. Bolj žalostno je, da daš za omenjena TVja toliko denarja, dalinca pri obeh pa po kvaliteti nista vredna ..... Ko sem imel LCD SONYja izpred 15. let je imel daljinec mnogo, mnogo bolj kvaliteten!

andrej69 ::
Kar se tiče Webosa so tudi težave glede DV, Plexa itd..
Kot naprimer?
Težave pri predvajanju lokalnih datotek, samo zatikanje, zrušitev sistema itd..
Kje si to zasledil? Posreduj stran, kjer se opisujejo te težave.
Na delovnem mestu..