Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi
neo5468 ::
Slika je čisto ok na 600€ tvju. Kdor bi rajši gledov film na 75inch oledu z šit zvokom je pa next level debil. Sploh pa tisti ki kupujete take drage tvje pomoje še vejo ne kaj je bluray. Sej vidimo kateri torrenti so najbolj popularni na našem travniku. Ni 2x za rečt da na takih tvjih še največ gledajo pop tv/akanal.
Kakorkoli že, 1000€ zvok + 600€ tv je v popolnoma vsakem primeru boljši nakup kot 1600€ tv. Če imaš pa keš za oboje si pa zmagov.
Kakorkoli že, 1000€ zvok + 600€ tv je v popolnoma vsakem primeru boljši nakup kot 1600€ tv. Če imaš pa keš za oboje si pa zmagov.
Steinkauz ::
Sem napisal dober vic ne? Daj nekomu gledat film na 500EUR 50 inch televizorju pa 1000EUR vrednem ozvočenju, potem ga pa postavi pred 75 inch oled za 4k EUR z built in zvočniki oziroma ajde naj ma neko sranje od soundbara (ker točno to je soundbar, en navaden šit), pa ga vprašej kje je bila boljša izkušnja gledanja filma. V 10 od 10 primerih bo oseba rekela da je boljše tam, kjer so dobri zvočniki.
Ali pa daš 1400 za TV in 100 eur za 2.1 sistem.
Le kaj bo pa tle zmagalo......
Ja no shit da je combo z 1000€ zvočniki boljši. Kakšen 100€ 2.1, to se niti približno ne primerja. Pa ne govorim o tistih all in one hišni kino sistemih ki so 400€ v bigbangu, ampak da si ga sam sestaviš.
leiito ::
Sem napisal dober vic ne? Daj nekomu gledat film na 500EUR 50 inch televizorju pa 1000EUR vrednem ozvočenju, potem ga pa postavi pred 75 inch oled za 4k EUR z built in zvočniki oziroma ajde naj ma neko sranje od soundbara (ker točno to je soundbar, en navaden šit), pa ga vprašej kje je bila boljša izkušnja gledanja filma. V 10 od 10 primerih bo oseba rekela da je boljše tam, kjer so dobri zvočniki.
10 od 10?
Kakšno kombinacijo tivija in zvočnikov pa predlagaš za to konfiguracijo 500 + 1.000?
Tv mi je vseeno, nekej za 500/600 €, samo da ni Phillips.
Zvočnike bi lahko vzel te:
Left and Right: Klipsch R-24F (200€ each)
Center: Klipsch R-25C (170€)
Left and Right Surround: Klipsch R-15M (190€) lahko pa tudi rabljene R-14M dobiš za 100€
Sub: Klipsch R-10SW (260€), ko imaš finance pa lahko še enega dokupiš, da imaš 2
AVR: Denon AVR-X540BT (250€)
Vse skupej 1270€, kupiš še 500€ pa si na 1700€ praktično isti finančni zalogaj kot da bi 1600€ tv kupu. Lahko tudi postopoma kupiš, recimo zadnjih dveh surroundov in centra ne rabiš kupit takoj in jih kupiš kasneje.
Po mojem vi sploh še niste poslušali pravega hišnega kina, če mi je un tip napisov da je 100€ 2.1 sistem čisto dovolj. Zvok je veliko bolj pomemben kot picture quality. Boš rajši gledov nekega youtuberja ki ima red 4k kamero za 50k € pa sranje od mikrofona da ti ušesa bleedajo, ali dober mikrofon in navadno kamero za 300€? Tudi ko berem tisto temo o nakupu TVja do 55 inch, nobenega ne briga zvok, samo da je televizor "dobra slika" in "dobro procesiranje", pa vsi vemo da vso to sranje picture enhancmenta moraš takoj izklopit, ker vse to samo dodatno pokvari sliko. To je šele dober vic.
Left and Right Surround: Klipsch R-15M (190€) lahko pa tudi rabljene R-14M dobiš za 100€
Sub: Klipsch R-10SW (260€), ko imaš finance pa lahko še enega dokupiš, da imaš 2
Vse skupej 1270€, kupiš še 500€ pa si na 1700€ praktično isti finančni zalogaj kot da bi 1600€ tv kupu. Lahko tudi postopoma kupiš, recimo zadnjih dveh surroundov in centra ne rabiš kupit takoj in jih kupiš kasneje.
Po mojem vi sploh še niste poslušali pravega hišnega kina, če mi je un tip napisov da je 100€ 2.1 sistem čisto dovolj. Zvok je veliko bolj pomemben kot picture quality. Boš rajši gledov nekega youtuberja ki ima red 4k kamero za 50k € pa sranje od mikrofona da ti ušesa bleedajo, ali dober mikrofon in navadno kamero za 300€? Tudi ko berem tisto temo o nakupu TVja do 55 inch, nobenega ne briga zvok, samo da je televizor "dobra slika" in "dobro procesiranje", pa vsi vemo da vso to sranje picture enhancmenta moraš takoj izklopit, ker vse to samo dodatno pokvari sliko. To je šele dober vic.
LeQuack ::
Najboljše, da Philipsa vzameš, v zadnjih letih so se res izboljšali.
Zakaj, a ne delajo več TV-jev na Kitajskem?
Quack !
Mesar ::
Ne in zelo so popravli proizvodnjo, ker je bila velika afera in potem so delali na tem, da brand spravijo nazaj. Philips je trenutno najboljši
Your turn to burn!
Tsunamii ::
JAz sem lani kupil nekaj v spodnjem razredu in sicer:
Klipsch R-28F, R-25C, R-14S in R-110W. Meni osebno zelo dober komplet. Zdaj sem ready za next Tv ..da menjam 8 letno 50' plasmo. Maybe next year ce bo kaj zanimivega.
Je pa res da tudi dober Tv brez dobrega ozvocenja ni zame vreden nic..kaj ti bo dobra slika brez dobrega zvoka ?
Klipsch R-28F, R-25C, R-14S in R-110W. Meni osebno zelo dober komplet. Zdaj sem ready za next Tv ..da menjam 8 letno 50' plasmo. Maybe next year ce bo kaj zanimivega.
Je pa res da tudi dober Tv brez dobrega ozvocenja ni zame vreden nic..kaj ti bo dobra slika brez dobrega zvoka ?
Steinkauz ::
Dej model pričaš kot da v audio pa sam sipaj pare pa bo vedno tolk boljše kolker vi več dal.
Tko k TV za 1500 namesto 500 eur ni 3x boljši, tudi zvočniki za 1000k niso 5x boljši kot uni za 200eur.
Sklepam da si eden izmed "audiofilih" pacientov.
Law of diminishing returns velja za vse. Sploh za audio.
Ne in zelo so popravli proizvodnjo, ker je bila velika afera in potem so delali na tem, da brand spravijo nazaj. Philips je trenutno najboljši
To so pokazale tudi neodvisne raziskave, double blind shootouts ipd., skrivnost je v procesorju s kodnim imenom P5, ki ustvari črne in kontrast na nivoju OLED ter svetilnost najboljših LCDjev, o drugih znamkah škoda besed.
Zvočniki pa, sicer nisem nek ekspert, ampak a ni osnova v velikosti, najbrž ne more bluetooth sized speakerček imeti zvoka resne omarice. Velikost višine tivija se zdi že skoraj premajhna.
Amdforce ::
Brez veze. Mora bit sorazmerno..... ce kupis tv za do jurja je tut ozvocenje ranga par sto eur ok. Je pa res da ko enkrat kupis dobre zvocnike samo se receiver menjas na 5-10let. Vsaj jaz tako delam. Tv pa itaq, kokr mas kesa....jaz imam 55 ko pa si zelo zelim 65.....ampak dokler ni to cca2k nebo nic. Govorim za oled.
fpbs ::
A new slab in the 2018 Oled TVs. Different sub-pixels for more brightness
https://www.lesnumeriques.com/tv-televi...
https://www.lesnumeriques.com/tv-televi...
pegasus ::
clancy ::
Kakorkoli, sem se odločil. LG oled pri ponudniku;), res ni najcenejši, pa vendar. Panasonicova plazma je stara 12 let in srčno upam, da bo LG vsaj dostojen naslednik. Ostali LCD ji, ki sem jih pogledal po trgovinah, razen tistih "EX" serij, so naspram stari plazmi "adijo pamet".
Televizor je že doma v dnevni sobi? So ti ga dostavili na dom in kako si kaj zadovoljen z sliko na SD/HD programih in nasplošno z uporabniško izkušnjo?
A potem se torej za jurja bolj splača kupiti dve ornk omarice kot fensi šmensi Atmos sistem?
Za jurja sem imel jaz v mislih zgornjo konfiguracijo z 5 zvočniki in subom za 5.1 sistem. Za stereo lahko sam 2 towerja vzameš za 400 al pa bookshelf za 200 pa si good. Vse našteto je boljše kot soundbari. Po želji kasneje dodaš sub in dodatne zvočnike za 5.1 ali pa celo Atmos, če ti je to želja.
Za jurja sem imel jaz v mislih zgornjo konfiguracijo z 5 zvočniki in subom za 5.1 sistem. Za stereo lahko sam 2 towerja vzameš za 400 al pa bookshelf za 200 pa si good. Vse našteto je boljše kot soundbari. Po želji kasneje dodaš sub in dodatne zvočnike za 5.1 ali pa celo Atmos, če ti je to želja.
In kateri TV podpira Dolby Atmos za 600€
Zvočnike priključiš na receiver, ki je vključen v ceno. Noben več ne priklaplja zvočnikov direktno v TV. Optika je dead. Vse naprave povežeš preko HDMI, zvočnike priključiš pa preko 14 gauge žice.
Sicer pa sem za zgornjo konfiguracijo zvočnikov imel v mislih 5.1 sistem brez atmosa, zato ga tut tisti 250€ receiver ne podpira, ker atmos receiverji so malo dražji. Osebno se mi atmos ne zdi worth, ampak če ga kdo želi, bo moral več denarja vložit za dražji receiver in ceiling zvočnike. Potem pa lahko poslušaš atmos tudi na CRT če ti paše. Za televizor se nikoli ne gleda kakšen OS ima, wifi, procesor, DTS/ac3/atmos/dtsX in podobne stvari, ker vedno priklopiš gor neke vrste medijski player, kot je nvidia shield ki passa through vse kodeke in vse deluje 2x bolje kot TV. Edino kar moraš gledati je da TV podpira HDR, če hočeš gledati 4k vsebine.
Sicer pa sem za zgornjo konfiguracijo zvočnikov imel v mislih 5.1 sistem brez atmosa, zato ga tut tisti 250€ receiver ne podpira, ker atmos receiverji so malo dražji. Osebno se mi atmos ne zdi worth, ampak če ga kdo želi, bo moral več denarja vložit za dražji receiver in ceiling zvočnike. Potem pa lahko poslušaš atmos tudi na CRT če ti paše. Za televizor se nikoli ne gleda kakšen OS ima, wifi, procesor, DTS/ac3/atmos/dtsX in podobne stvari, ker vedno priklopiš gor neke vrste medijski player, kot je nvidia shield ki passa through vse kodeke in vse deluje 2x bolje kot TV. Edino kar moraš gledati je da TV podpira HDR, če hočeš gledati 4k vsebine.
Ko sem govoril o 500/600€ tvju nisem imel v mislih HDR ali pa 4k. Kdor bi kupil tak TV bi gledal 1080p blurays kar je čisto dovolj dobra slika, glede na to da polovica 4k filmov sploh ni pravi 4k ampak 2k. Preveri realorfake4k.com
Moja cela poanta je, da je kombinacija dobrega zvoka dosti bolj pomembena kot 1600€ tv z šit zvokom. 4k sploh nisem omenjov. Ti sedaj poskušaš ta 4k hdr pa atmos nekej not mešat, medtem ko 99,9% ljudi bo gledalo SD poptv pa akanal.
Moja cela poanta je, da je kombinacija dobrega zvoka dosti bolj pomembena kot 1600€ tv z šit zvokom. 4k sploh nisem omenjov. Ti sedaj poskušaš ta 4k hdr pa atmos nekej not mešat, medtem ko 99,9% ljudi bo gledalo SD poptv pa akanal.
nekikr ::
Se strinjam...soliden 75/65" tv in boljši zvočniki so precej boljši combo od odličnega, super duper, mini 55" OLED 4K HDR tvja z zvočniki za 200EUR (ali celo brez dodatnih).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
Nisem čisto prepričan, slika je vendarle osnova vsega in slika na 65" B7/C7 je sapo jemajoča. Res je, da posebej izstopajo HDR vsebine in da je večino tega treba kupiti, ampak če nekdo leta 2018 gleda Kanal A, ali pa celo kaj z SD vsebino, potem ga je razvoj tehnologije že zdavnaj prehitel po desni in je verjetnost, da bo nek hud audiofil s prefinjenima ušesoma, minimalna. Sam imam Philipsov soundbar z brezžičnim wooferjem, ni glih referenčen, te pa skuštra woofer, ni slab zvok, par let nazaj je bil soundbar leta do ?500, pa je zvok iz C7 za moje, sicer ne ultra audiofilsko uho, primerljiv, samo veter ne piha ven in naslednja postaja je zanesljivo Atmos.
Ko sem govoril o 500/600€ tvju nisem imel v mislih HDR ali pa 4k. Kdor bi kupil tak TV bi gledal 1080p blurays kar je čisto dovolj dobra slika, glede na to da polovica 4k filmov sploh ni pravi 4k ampak 2k. Preveri realorfake4k.com
S to tvojo trditvijo se nikakor ne morem strinjat. Kot prvo, si vsakdo kupi TV s poglavitnim pogojem, da bo imel dobro sliko. TV s 50Hz panelom za 600€, z ustreznim nizkim kontrastom, slabo svetilnostjo, z ozkim barvnim spektrom, ti tega ne omogoča. Ne omogoča ti tudi ne kvalitetnega zvoka. Če pa boš kupil TV za 1600€, boš imel zagotovljeno dobro sliko. V primeru pa da ne boš zadovoljen z zvokom, pa še vedno z dodatnim reciverjem zvok izbolšaš.
krepki ::
Se strinjam z fpbstv mora imet odlično sliko,ker zvoka tako ali tako noben tv nima kvalitetnega in tisti kateremu je zvok pomemben si tako ali tako nabavi dobro komponento in zvočnike,da lahko resnično uživa v dobri sliki in zvoku.
cekr ::
Najprej kupiš zverinski prikazovalnik, kasneje pa še malo prišparaš za ugleden ropot.
Obratno mi je malo mimo.
Obratno mi je malo mimo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Tukaj je bila predpostavka da imaš budget 1600EUR in kako ga porabiš. Ali kupiš en dober TV in nobenih zvočnikov ali pa slabši TV in dobro ozvočenje. Kdor bi gledal film pri obeh kombinacijah, bi se definitivno večina strinjala da je boljša izkušnja pri kombotu z boljšim zvokom in slabšim TVjom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neo5468 ()
easyrider3 ::
Nisem čisto prepričan, slika je vendarle osnova vsega in slika na 65" B7/C7 je sapo jemajoča. Res je, da posebej izstopajo HDR vsebine in da je večino tega treba kupiti, ampak če nekdo leta 2018 gleda Kanal A, ali pa celo kaj z SD vsebino, potem ga je razvoj tehnologije že zdavnaj prehitel po desni in je verjetnost, da bo nek hud audiofil s prefinjenima ušesoma, minimalna. Sam imam Philipsov soundbar z brezžičnim wooferjem, ni glih referenčen, te pa skuštra woofer, ni slab zvok, par let nazaj je bil soundbar leta do ?500, pa je zvok iz C7 za moje, sicer ne ultra audiofilsko uho, primerljiv, samo veter ne piha ven in naslednja postaja je zanesljivo Atmos.
Tudi taki še obstajamo ki gledamo televizijo in programe v standardni ločljivosti saj drugače sploh ne ponujajo,da bi jazvedel. Recimo,da govorim o hrvaškem programu DOMA TV ali pa drugih hrvaških programih ker nisem še zasledil da bi imeli kaj drugega kot digitalni signal in SD sliko. Evo to se pri meni gleda v 70% na dan in za kaj takega je pa razlika v gledanju slike ogromno od proizvajalcev televizorjev. V glavnem glede teh stvareh je Sony televizor najbolje prikazoval sliko in verjeti ali ne LG pa najslabše in tudi vsepovsod je bilo veliko tega objavljenega po netu,ne vem kako je glede tega sedaj pri OLED LG televizorjih samo verjetno tudi nobeden več ne testira in komentira saj cel svet več ne gleda SD sliko,samo še mi balkanci.
Recimo,da bi sedaj jaz imel OLED televizor in bi imel slabšo sliko programa Doma tv kot pa foter na Sony televizorju bi popizdil in ne vem kaj bi naredil. Ja večina vseh vas gleda samo filme,igranje iger in 4K programe pa potem pride to do izraza SAMO so pa ljudje kot jaz katerim je trenutno še vedno najbolj pomembna SLIKA ko gledam te programe z standard ločljivostjo slike.
Ropot lahko vedno dokupiš kasneje. Pa če z njim nisi zadovoljen, ga lažje menjaš kot pa 65" fernseher.
easyrider3 je izjavil:
Tudi taki še obstajamo ki gledamo televizijo in programe v standardni ločljivosti saj drugače sploh ne ponujajo,da bi jazvedel. Recimo,da govorim o hrvaškem programu DOMA TV ali pa drugih hrvaških programih ker nisem še zasledil da bi imeli kaj drugega kot digitalni signal in SD sliko. Evo to se pri meni gleda v 70% na dan in za kaj takega je pa razlika v gledanju slike ogromno od proizvajalcev televizorjev.
Ne glede na vir HD, SD, ti bo TV višjega razreda prikazal boljšo sliko kot nek vstopni model.
Res je to lepo če to drži samo ne verjamem dokler ne bi videl na lastne oči.
Mogoče to velja za tiste modele višjega razreda ampak tisti pod 1000 EUR pa ne verjamem,ker sem že na lastne oči videl par takih primerov kaj šele objav od testiranj.
Vsepovsod po netu in forumih ITD....je zaslediti da sta Sony in pa Panasonic najbolje prikazala SD sliko
Mogoče to velja za tiste modele višjega razreda ampak tisti pod 1000 EUR pa ne verjamem,ker sem že na lastne oči videl par takih primerov kaj šele objav od testiranj.
Vsepovsod po netu in forumih ITD....je zaslediti da sta Sony in pa Panasonic najbolje prikazala SD sliko
Sony ima res boljši upscaling od LGja, ni pa to noč in dan razlika.
Letos so prišli ven 8K tiviji, čeprav vsi vejo, da z izjemo Japonske in Koreje 8K vsebin ne bo še nekaj časa, ker niti ni fora v 8K vsebinah, ampak v napredku na področju upscalinga.
Okusi so očitno različni, ampak imeti nek majhen, temen tivi z mega zvočniki, težko verjamem, da 10/10 ljudi preferira to pred večjim in svetlejšim tivijem pa magari brez česarkoli, morda kak vir za to 10/10 trditev.
Letos so prišli ven 8K tiviji, čeprav vsi vejo, da z izjemo Japonske in Koreje 8K vsebin ne bo še nekaj časa, ker niti ni fora v 8K vsebinah, ampak v napredku na področju upscalinga.
Okusi so očitno različni, ampak imeti nek majhen, temen tivi z mega zvočniki, težko verjamem, da 10/10 ljudi preferira to pred večjim in svetlejšim tivijem pa magari brez česarkoli, morda kak vir za to 10/10 trditev.
Saj tu je catch. Da za budget, ki ga je omenil, ne dobiš majhnega TVja, dobiš "klasičen" 65" in dobro ozvočenje. Ali pa super duper najnovejši 42" brez ozvočenja. Ljudje praviloma ne gledajo vsak dan dveh 4K HDR filmov in igrajo 4 ure takih iger dnevno. Za kakšen film sem in tja, sicer pa malo SLO1,2, PopTV, kakšen Šport TV (kar se pač gleda) je manjši OLED, brez zvočnikov, primeren ravno toliko, kot če bi se naokoli vozil s kombijem, ker moraš enkrat tedensko peljati manjši paket. Iz izkušenj v trgovini (sicer pred davnimi leti) vem, da so ljudje v veliki večini v osnovi hoteli velik TV. Potem smo pa usklajevali ceno in nižali inče in na koncu so vzeli kompromis, da je bila še ok slika in dovolj velik TV. Slo-tech forum ni ravno reprezentativen vzorec širše populacije. No, pa še tule bi seveda vsak vzel večji TV, 100" bi bilo ravno prav, samo da se tule tehtnica nagne precej bolj na tehnološko stran kot pri "raji".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
Saj tu je catch. Da za budget, ki ga je omenil, ne dobiš majhnega TVja, dobiš "klasičen" 65" in dobro ozvočenje. Ali pa super duper najnovejši 42" brez ozvočenja. Ljudje praviloma ne gledajo vsak dan dveh 4K HDR filmov in igrajo 4 ure takih iger dnevno. Za kakšen film sem in tja, sicer pa malo SLO1,2, PopTV, kakšen Šport TV (kar se pač gleda) je manjši OLED, brez zvočnikov, primeren ravno toliko, kot če bi se naokoli vozil s kombijem, ker moraš enkrat tedensko peljati manjši paket. Iz izkušenj v trgovini (sicer pred davnimi leti) vem, da so ljudje v veliki večini v osnovi hoteli velik TV. Potem smo pa usklajevali ceno in nižali inče in na koncu so vzeli kompromis, da je bila še ok slika in dovolj velik TV. Slo-tech forum ni ravno reprezentativen vzorec širše populacije. No, pa še tule bi seveda vsak vzel večji TV, 100" bi bilo ravno prav, samo da se tule tehtnica nagne precej bolj na tehnološko stran kot pri "raji".
Jaz vem za sebe da 55" televizor je zgornja meja velikosti ki jo bi imel ne rabim in nočem večjega. Morda se bi na 65" televizor ali še večji tudi zelo privadil samo za moje pojme in zame je 55" čisto dovolj sploh k se gleda na 3 metre razdalje. Za gledanje 65" televizorja in več pa bi moral gledati televizor 6 metrov in več-
Pred 10-15 leti smo še gledali 80 centimetrske zaslone televizorjev pa ni nobeden kaj velik se pritoževal sedaj pa bi vsak že rad imel 2-metrske televizorje.
Jaz enostavno ne morem in potem nočem imeti še večje televizije kot imam že sedaj saj programi ki jih gledamo prikazujejo SD sliko a sploh veste kaka slika je to in kakšna bi potem bila na 65" televizorju ali še večjemu na gledanju iz razdalje 3-4 metrov. Dokler ne bo po večini vsaj HD slike na programih je vse prej kot ne brez veze imeti velike televizorje.
krepki ::
Pa saj so vsi programi ki kaj veljajo pri naših ponudnikih v HD ne vem,kaj ti potem gledaš v SD varijanti,lokalne programe ali kaj?
Je pa nakup OLEDA po moje sedaj velika loterija vsaj z vidika zapečene slike o kateri se še kar veliko govori.
Je pa nakup OLEDA po moje sedaj velika loterija vsaj z vidika zapečene slike o kateri se še kar veliko govori.
Pa saj so vsi programi ki kaj veljajo pri naših ponudnikih v HD ne vem,kaj ti potem gledaš v SD varijanti,lokalne programe ali kaj?
Vsi hrvaški TV programi so v SD formatu in pri hiši ko ne gledajo otroci televizijo se po večini gleda hrvaški program DOMA TV pa kaki RTL, občasno tudi kakšen A kanal ali POP TV samo no ta dva imam na HD pri T-2 ponudniku. Vse skupaj je tako,da je zelo slaba ponudba mislim reči sploh ni boljše ponudbe na hrvaških programih drugje pa itak se kaj ne gleda edino SPORT(motociklizem,motokros,smučanje) Balkanci so še 100 let za leseno žlico po svetu se že vrti v 4K ločljivosti tle pa še na HD ne morejo priti ampak kaj češ tako je in z tem se je treba zadovoljiti. Zato pa rabim televizor za najboljšo sliko z SD ločljivostjo predvajanja.
easyrider3 je izjavil:
Jaz vem za sebe da 55" televizor je zgornja meja velikosti ki jo bi imel ne rabim in nočem večjega. Morda se bi na 65" televizor ali še večji tudi zelo privadil samo za moje pojme in zame je 55" čisto dovolj sploh k se gleda na 3 metre razdalje. Za gledanje 65" televizorja in več pa bi moral gledati televizor 6 metrov in več-
Pred 10-15 leti smo še gledali 80 centimetrske zaslone televizorjev pa ni nobeden kaj velik se pritoževal sedaj pa bi vsak že rad imel 2-metrske televizorje.
Jaz enostavno ne morem in potem nočem imeti še večje televizije kot imam že sedaj saj programi ki jih gledamo prikazujejo SD sliko a sploh veste kaka slika je to in kakšna bi potem bila na 65" televizorju ali še večjemu na gledanju iz razdalje 3-4 metrov. Dokler ne bo po večini vsaj HD slike na programih je vse prej kot ne brez veze imeti velike televizorje.
Ti standardi so se s časi in višjo resolucijo spremenili, danes velja, da se gleda tivi z razdalje 1-1.5x diagonala, torej za gledanje z razdalje 2.5m je 65” že spodnja meja. Drug faktor je, da je 65” prvi dovolj velik zaslon, da kao omogoča “immersive experience”. Ne bom trdil, da je to res, lahko pa iz svojih izkušenj in izkušenj drugih potrdim, da praktično ne moreš kupiti prevelikega tivija, da je velikost po pomembnosti lastnost #1 (raje npr. 65” LCD kot 55” OLED) in da je še vsakemu, ki je po tej logiki “saj bo dovolj, itak prehajam s 47”...” na koncu žal. To si je treba v živo pogledat, kako mičken je dejansko 55” in koliko večji je 65”, za skoraj 50% površine, če me spomin ne vara.
Ali pa vsaj tu primerjat:
http://www.displaywars.com/55-inch-16x9...
easyrider3 je izjavil:
Vsi hrvaški TV programi so v SD formatu in pri hiši ko ne gledajo otroci televizijo se po večini gleda hrvaški program DOMA TV pa kaki RTL, občasno tudi kakšen A kanal ali POP TV samo no ta dva imam na HD pri T-2 ponudniku. Vse skupaj je tako,da je zelo slaba ponudba mislim reči sploh ni boljše ponudbe na hrvaških programih drugje pa itak se kaj ne gleda edino SPORT(motociklizem,motokros,smučanje) Balkanci so še 100 let za leseno žlico po svetu se že vrti v 4K ločljivosti tle pa še na HD ne morejo priti ampak kaj češ tako je in z tem se je treba zadovoljiti. Zato pa rabim televizor za najboljšo sliko z SD ločljivostjo predvajanja.
Ne vem, kakšen paket od T2 imaš? jaz dobim na T2 75 HD programov, plus tega še nekaj sto na Astri in še nekaj v UHD.
Saj vse je odvisno od ločljivosti slike kako TV prikaže ker iz SD ločljivosti ne bo naredil ekstro sliko kot je Full HD ali 4K.
Daj zamisli si potem gledat na 2 metra 65" televizor ko boš videl same napake v sliki od daleč iz 5 metrov jih ne bo več toliko vidnih samo tako potem spet ni dobro in je treba imeti manjši zaslon.
Jaz kot prvo sem imel pred 8 leti 40" televizor in ko sem ga domov prinesel je madona zgledal ful veliki samo čez čas mi je pa zgledal že nič kaj veliki.Pred 3 leti sem pa kupil 50" televizor in spet je bil nekam malo večji čeprav ni bilo mi več tako čudno kot pri prvem.V jeseni sem nabavil pa spet novi televizor in to 49" Sony in lahko rečem da večjega tudi ne bi rabil za kar se uporablja. Glede bodočnosti pa defenitivno ni šans da bi šel kdaj čez mejo 55" ker zame je to čist OUT,enostavno v nobenem primeru ne rabim večjega pa tudi če se bo samo 4K ločljivost vsepovsod prikazovala. Da bi mi sedaj bilo treba kupiti televizor pa da je 65" iste cene kot 55" isti model pa ga ne vzamem večjega enostavno mi ne pride PRAV
Daj zamisli si potem gledat na 2 metra 65" televizor ko boš videl same napake v sliki od daleč iz 5 metrov jih ne bo več toliko vidnih samo tako potem spet ni dobro in je treba imeti manjši zaslon.
Jaz kot prvo sem imel pred 8 leti 40" televizor in ko sem ga domov prinesel je madona zgledal ful veliki samo čez čas mi je pa zgledal že nič kaj veliki.Pred 3 leti sem pa kupil 50" televizor in spet je bil nekam malo večji čeprav ni bilo mi več tako čudno kot pri prvem.V jeseni sem nabavil pa spet novi televizor in to 49" Sony in lahko rečem da večjega tudi ne bi rabil za kar se uporablja. Glede bodočnosti pa defenitivno ni šans da bi šel kdaj čez mejo 55" ker zame je to čist OUT,enostavno v nobenem primeru ne rabim večjega pa tudi če se bo samo 4K ločljivost vsepovsod prikazovala. Da bi mi sedaj bilo treba kupiti televizor pa da je 65" iste cene kot 55" isti model pa ga ne vzamem večjega enostavno mi ne pride PRAV
easyrider3 je izjavil:
Res je to lepo če to drži samo ne verjamem dokler ne bi videl na lastne oči.
Ali lahko posreduješ kakšno stran, ki to tvojo trditev potrjuje. Sem prepričan, da tvoj Sony, 49WE755 ne spada med tiste, ki bi to najbolje prikazal.
easyrider3 je izjavil:
Saj vse je odvisno od ločljivosti slike kako TV prikaže ker iz SD ločljivosti ne bo naredil ekstro sliko kot je Full HD ali 4K.
Potem najbolje un tivi za kampiranje vzet, nobenih napak se ne bo videlo.
Če si samega sebe prepričal, da je 55” psihološka meja, čez katero nikoli pod nobenim pogojem ne greš, tudi prav, ampak glede na trend vedno večjih panelov in padanja cen, utegneš imeti čez par let že problem najti tako mičkeno napravo, pa da ni ravno roza ali svetlo modre barve ohišje.
Saj pravim da enkrat bo tudi prišlo ko bodo vsepovsod po svetu se programi vrteli v visoki ločljivosti in potem bom lahko tudi jaz imel večji televizor,do takrat mi je pa škoda OČI mantrat pa gledat programe na velikem televizorju. Ko bodo take slike se prikazovale na televizorju kot recimo da grem sedaj jaz ven in z fotoaparatom posnamem videoposnetek v HD ločljivosti potem sem zmagal. Do sedaj noben format tudi Bluray filem ne prikaže tako ostro sliko kot en posran HD posnetek z fotoaparatom.
Ne bom trdil, da je to res, lahko pa iz svojih izkušenj in izkušenj drugih potrdim, da praktično ne moreš kupiti prevelikega tivija, da je velikost po pomembnosti lastnost #1 (raje npr. 65" LCD kot 55" OLED) in da je še vsakemu, ki je po tej logiki "saj bo dovolj, itak prehajam s 47"..." na koncu žal.
Waaaay back sem imel 14" CRT pri računalniku. Več nima smisla imeti. Dokler nisem kupil 17". Wow. To je hudo, max kar rabiš. Do nakupa 21" CRT seveda, ko sem ugotovil, da je to pa res najboljše in da več nima smisla imeti. Do nakupa 24" in sedaj 27". Prvi LCD TVje bil 42" in to je bilo ogromno, stara CRT televizija je bila pol manjša. Več ne rabiš. Do nakupa 55", to je pa res največ kar je uporabno. Do trenutne 65". Ampak po vseh teh prigodah sem se naučil v čem je fora in zato gledam za 75". Ker je to pa res max kar rabiš :)
Malo pa moraš imeti tudi estetskega odnosa do prostora.
No, če si sam, ni krize. Sicer pa hitro pridejo kakšne poličke, slike...
In se moraš tudi na te stvari ozirat. Funkcija prostora ni samo v prikazovalniku. Ne gledaš tv 24ur/dan.
Malo kje imaš frej celo steno.
Jest imam nad tv recimo eno polico. Saj bi jo dvignil. Pa se mi po pravici povedano, ne da.
Placa je za 65", toda oled 55" bo čisto dovolj, ko se mi bo nekoč dalo menjat tv oz. mi bo crknil. Je firma pa se ne da.
No, če si sam, ni krize. Sicer pa hitro pridejo kakšne poličke, slike...
In se moraš tudi na te stvari ozirat. Funkcija prostora ni samo v prikazovalniku. Ne gledaš tv 24ur/dan.
Malo kje imaš frej celo steno.
Jest imam nad tv recimo eno polico. Saj bi jo dvignil. Pa se mi po pravici povedano, ne da.
Placa je za 65", toda oled 55" bo čisto dovolj, ko se mi bo nekoč dalo menjat tv oz. mi bo crknil. Je firma pa se ne da.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()
Ker se tukaj omenja OLED televizorji me res zanima če ste vsi tako super zadovoljni glede povdarka na črno barvo in če se da potem narediti tako da ni čisto črna. Meni enostavno ni vseč da je črna čisto črna vsaj ob temnih predstavitvah, enostavno že pri led zaslonu mi ne odgovarja če nastavim na najvišjo vrednost black corrector. Mogoče se pa oči navadijo na take prizore samo potem ni tistih odtenkov povdarkov ki se vidijo pri običajnem LED zaslonu. Recimo da v filmu nekje v noči ljudje prikazuje se vidi samo obraz in prsti na rokah ali pa da so nekje blizu kake delne svetlobe ali v mraku. Za mene je bolj pomembna bela barva da je točno belo tako kot v resnici ko gledaš na lastne oči
Zaradi neskončnega kontrasta pri OLEDu, v primerjavi s tvojim Sony LEDom, ki ima samo 1400:1, je možno z OLEDom prikazat bistveno več temnih odtenkov.
http://shrani.najdi.si/?2F/FI/3gzDp9kQ/...
http://shrani.najdi.si/?2F/FI/3gzDp9kQ/...
Če imaš galaxy s7 ali karkoli novejšega od samsunga, lahko komot vidiš kako dobra je oled tehnologija. Note 8 in galaxy s8 imajo praktično boljšo kakovost zaslona kot TVji, je pa res da je zaslon malo manjši kot 55 inch.
https://www.gizmodo.com.au/2017/04/the-...
Sem pogledal eno epizodo stranger things na s7 in je res impresivno.
https://www.gizmodo.com.au/2017/04/the-...
Sem pogledal eno epizodo stranger things na s7 in je res impresivno.