Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi
DamjanB52 ::
No ja, stvar je crkavala med skakanjem po menijih, ne med gledanjem, tako da je primerjava nekoliko našpičena: če motor crkne pa se spet užge - could be worse .. je pa to že drugi test, ki nekaj jamra nad prikazom gibanja, kar je ja osnovna disciplinaSe en realen test: linkkdo od vas bi kupil avto, ki te pogosto pusti na cesti?
javaman ::
Se en realen test: link"The general clutter and unattractiveness of the OS is improving with each update, but still falls a long way behind Samsung and LG’s bespoke operating systems. But while Sony’s Android TVs seem to be getting more reliable, this Philips is decidedly buggy. On our first day of testing, it crashes twice – both times the TV switching off entirely before restarting from scratch".
Me prav zanima, kdo od vas bi kupil avto, za katerega je značilno, da te pogosto pusti na cesti?
Jaz sem. In to Renaulta. Tistega, za katerega so mi vsi prisegali, da bo turbina crknila. Pa mi ni. Pa ženi tudi ni. Pa tašči tudi ne. V firmi, za katero delam, Philipsu 43pus6501 Android (7.1.2) ne crkuje, moje aplikacije pa tečejo brez problemov. Upam, da bo kmalu TV tukaj. Bom poročal - o dobrem in slabem. Tako kot za moj avto, kjer ima video o stvareh, ki mi niso všeč, največ ogledov (preko 78K!!!). Jaz vsaj ne skrivam.
andrej69 ::
Tukaj so vsi testi, ki so trenutno na voljo.
https://homecinemamagazine.net/review-p...
https://www.pocket-lint.com/tv/reviews/...
https://www.t3.com/reviews/philips-803-...
https://homecinemamagazine.net/review-p...
https://www.pocket-lint.com/tv/reviews/...
https://www.t3.com/reviews/philips-803-...
Iz WhatHifi:
But once you rein these settings in, this TV produces an absolutely lovely upscaled picture. Detail is genuinely superb: play the final scene of Fantastic Beasts And Where To Find Them and the Philips reveals goosebumps on Tina's neck as Newt touches her hair. On an LG C8, they are nowhere to be seen.
But once you rein these settings in, this TV produces an absolutely lovely upscaled picture. Detail is genuinely superb: play the final scene of Fantastic Beasts And Where To Find Them and the Philips reveals goosebumps on Tina's neck as Newt touches her hair. On an LG C8, they are nowhere to be seen.
Na www.philips.si strani je 803 sla iz 'kmalu na voljo' na stanje 'novo'. Prav tako sem prejel sms, da mi jutri pridejo iz telekoma zamenjat skatlo zaradi drugega paketa (dobim fritzbox). Ne vem, a bo tv zraven al pa pride loceno po posti. Sumim na slednje.
leiito ::
Iz WhatHifi:
Jp, HiFI je navdušen na tem tivijem, oz. nad sliko, to je treba pošteno priznati, trdi celo, da je v nekaterih niansah boljša kot na LGju, drugo vprašanje pa je, če je to, sploh ob upoštevanju šikoh točk, dovolj za toliko višjo ceno.
Iz WhatHifi:
Jp, HiFI je navdušen na tem tivijem, oz. nad sliko, to je treba pošteno priznati, trdi celo, da je v nekaterih niansah boljša kot na LGju, drugo vprašanje pa je, če je to, sploh ob upoštevanju šikoh točk, dovolj za toliko višjo ceno.
Kateri bo gledal predvsem SD,FullHD, in 4K vsebine nima kaj razmišljat, in je vsekakor vredno dati nekaj več denarja :))Seveda je tudi pri HDR vsebinah več kot "odličen", toda največja razlika je pri vsebinah nižjih ločljivosti..
So pa med reviewerji zelo različna mnenja o upscalingu SDR v HDR, eni Perfect Natural hvalijo, drugi pravijo, da deluje povsem sintetično.
Ali je vredno dati več denarja, objektivno seveda ne, razlike v kakovosti slike so minimalne, pri enih stvareh se zdi boljši, pri drugih slabši, input lag je za to ceno prevelik, težave z androidom, dobra stran ambilight, tako da vse skupaj je nekje tam tam, cena pa pol višja, racionalen nakup to ni.
Ali je vredno dati več denarja, objektivno seveda ne, razlike v kakovosti slike so minimalne, pri enih stvareh se zdi boljši, pri drugih slabši, input lag je za to ceno prevelik, težave z androidom, dobra stran ambilight, tako da vse skupaj je nekje tam tam, cena pa pol višja, racionalen nakup to ni.
So pa med reviewerji zelo različna mnenja o upscalingu SDR v HDR, eni Perfect Natural hvalijo, drugi pravijo, da deluje povsem sintetično.
Saj bodo ljudje sami presodili, če se isplača ali ne:)Samo ne, da bodo šli v prodajalno in pogledali kakšen HDR demo, kjer v glavnem vsi televizorji prikazujejo podobno sliko.. Temveč, da stestirajo svoje vsebine od FullHD in 4K in pa sam tv signal. In pa seveda, da se televizor preklopiz iz tovarniških nastavitev v kakšen drug mode:)Seveda še televizor vedno ne bo prikazal najkvalitetnejše slike, toda razlike bodo že opazne:))
fpbs ::
Jp, HiFI je navdušen na tem tivijem, oz. nad sliko, to je treba pošteno priznati, trdi celo, da je v nekaterih niansah boljša kot na LGju, drugo vprašanje pa je, če je to, sploh ob upoštevanju šikoh točk, dovolj za toliko višjo ceno.Riziko, da mi samo enkrat na leto zašteka, me odvrne do nakupa kateregakoli TVeja z Androidom. Drugače, pa kar se tiče SD, HD vsebin, si lahko tu prečitaš:
"To illustrate SDR-to-HDR upconversion, we saw the same clip displayed on two LG OLED TVs. One was showing an SDR version upconverted to HDR, and the other was native HDR. I could see virtually no visible difference between them—very impressive"!
Jaz sem naročil 55OLED803 za 1080 EUR in ne vidim 'visoke' cene. Če bi bila cena nad 2000 EUR, tako kot drugje v EU, potem bi pa verjetno kaj drugega izbral, mogoče celo ostal pri Panasonicu.
Jp, HiFI je navdušen na tem tivijem, oz. nad sliko, to je treba pošteno priznati, trdi celo, da je v nekaterih niansah boljša kot na LGju, drugo vprašanje pa je, če je to, sploh ob upoštevanju šikoh točk, dovolj za toliko višjo ceno.Riziko, da mi samo enkrat na leto zašteka, me odvrne do nakupa kateregakoli TVeja z Androidom. Drugače, pa kar se tiče SD, HD vsebin, si lahko tu prečitaš:
"To illustrate SDR-to-HDR upconversion, we saw the same clip displayed on two LG OLED TVs. One was showing an SDR version upconverted to HDR, and the other was native HDR. I could see virtually no visible difference between them—very impressive"!
Vem, sem prebral verjetno vse teste, ta hvali, nekdo drug pravi pa, da zgleda sintetično. SDR v HDR sicer pretvarja tudi Sony, pa po začetnem navdušenju skoraj ni več govora o tem, na youtubu ni enega videota, kjer bi side by side primerjal nativni in umetni HDR, pa sicer primerjajo vse živo.
Kako je pa s kalibracijo Philips OLEDov? Za LCDje vemo, da so iz škatle bolj švoh, da nucajo to.
profdoktor ::
Obvezna oprema za televizorje z Andoridom pa je tole:
0/1 switch lahko res dobro skrajša čas ponovnega zagona ko postane TV neodziven.
0/1 switch lahko res dobro skrajša čas ponovnega zagona ko postane TV neodziven.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: krepki ()
Furbo ::
Ja ful dilema, tv z boljšo ali s slabšo sliko vzet?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Gatsu ::
Se en realen test: link"The general clutter and unattractiveness of the OS is improving with each update, but still falls a long way behind Samsung and LG’s bespoke operating systems. But while Sony’s Android TVs seem to be getting more reliable, this Philips is decidedly buggy. On our first day of testing, it crashes twice – both times the TV switching off entirely before restarting from scratch".
Me prav zanima, kdo od vas bi kupil avto, za katerega je značilno, da te pogosto pusti na cesti?
A imaš ti osebne izkušnje z Android TVji al samo na pamet pretiravaš? Imam zdej že drug model Sony tvja z Androidom na katerem več ur dnevno laufajo Netflix, Amazon Prime in Youtube, Plex in sem v 3 letih resetiral TV samo ene 4x. Sam od sebe se je pa resetiral max 2x pa še to na prejšnjih verzijah androida. Odkar je gor 7.0 je vseskup mnogo stabilnejše. Ja res je malo clunky in počasen out of box. A se ga v par minutah da krepko pospešit z malo tweakanja.
Načelno ni, ampak tu za začetek ne drži, da ima res boljšo sliko, ima morda boljše nekatere aspekte, pa še to so komaj vidne nianse in em velik morda, počakmo kak referenčni review, Philips se zelo zaveda moči internetnih reviewjev in vlaga v to denar, to smo videli pri Vincentu. Potem nima Dolby Visiona, kar je za današnje pojme velik hendikep, predvsem pa je pol dražji. Težko vidim človeka, ki bo za mogoče za pikco boljšo sliko pod nekaterimi pogoji, stane pa namesto 2 jurja, 3 in pol. Ampak ej, če taki potrošniki obstajajo, neka im je sa srećom.
Se absolutno strinjam da za krepko višjo ceno Philipsa ni za kupovat. Sam jaz sem prepričan, da bo cena 803 modela v Sloveniji v BB in Harvey Normanu ter pri spletnih trgovcih zelo konkurenčna B8 in C8 in ko pol folk to v trgovini vidi skupaj z ambiligtom sem prepričan, da bo laik raje vzel slednje kot Dolby Vision, ki zahteva plačljive servise za izkoristek. Folku je pač še Netflix predrag. Kaj šele da bi na Applestoru kupoval filme za 5€ in več pa še AppleTV 4K je treba nabavit, ki spet košta skor 200€.
Če pa maš telekom in lahko skleneš aneks pa imo nimaš kaj razmišljat. Za 1080€ oz 24x45€ je tole enostavno must buy zadeva.
Pa HDR+ partner je veliki Amazon, ki ima že sedaj precej dobre HDR robe (ravnokar gledam Boscha, prej sem Goliatha, naslednji je Jack Ryan) za trenutno zelo zelo konkurenčno naročnino.
Pa btw Andrej69 mi gre krepko na jetra, sam samo zarad njega trdit da dober deal ni dober, ker se gre za Philips je pa absurd imo.
Če pa maš telekom in lahko skleneš aneks pa imo nimaš kaj razmišljat. Za 1080€ oz 24x45€ je tole enostavno must buy zadeva.
Pa HDR+ partner je veliki Amazon, ki ima že sedaj precej dobre HDR robe (ravnokar gledam Boscha, prej sem Goliatha, naslednji je Jack Ryan) za trenutno zelo zelo konkurenčno naročnino.
Pa btw Andrej69 mi gre krepko na jetra, sam samo zarad njega trdit da dober deal ni dober, ker se gre za Philips je pa absurd imo.
A imaš ti osebne izkušnje z Android TVji al samo na pamet pretiravaš? Imam zdej že drug model Sony tvja z Androidom na katerem več ur dnevno laufajo Netflix, Amazon Prime in Youtube, Plex in sem v 3 letih resetiral TV samo ene 4x. Sam od sebe se je pa resetiral max 2x pa še to na prejšnjih verzijah androida. Odkar je gor 7.0 je vseskup mnogo stabilnejše. Ja res je malo clunky in počasen out of box. A se ga v par minutah da krepko pospešit z malo tweakanja.Saj si si že sam odgovoril. V treh letih, ti je 4 krat zaštekal. Lahko pričakuješ, da se bo to stopnjevalo. Če bi imel Philipsa, bi pa bilo tega še več:
"But while Sony’s Android TVs seem to be getting more reliable, this Philips is decidedly buggy. On our first day of testing, it crashes twice – both times the TV switching off entirely before restarting from scratch".
https://www.whathifi.com/reviews/philip...
Se absolutno strinjam da za krepko višjo ceno Philipsa ni za kupovat. Sam jaz sem prepričan, da bo cena 803 modela v Sloveniji v BB in Harvey Normanu ter pri spletnih trgovcih zelo konkurenčna B8 in C8 in ko pol folk to v trgovini vidi skupaj z ambiligtom sem prepričan, da bo laik raje vzel slednje kot Dolby Vision, ki zahteva plačljive servise za izkoristek. Folku je pač še Netflix predrag. Kaj šele da bi na Applestoru kupoval filme za 5€ in več pa še AppleTV 4K je treba nabavit, ki spet košta skor 200€.
Ves čas trdim, da je OLED za jurja dober deal, tega ni mogoče zanikati, pred tem ni bil noben OLED pod 1.400, če se prav spomnim, škoda le, da ne ponujajo tudi 65", ker po mojem mnenju, če kupuješ vrhunski tivi nima smisla šparat na velikosti.
Ja, samo je 2.5, če prav razumem, na prostem trgu dobiš C8 za manj, v čem je potem benefit za novega naročnika?
DamjanB52 ::
Ja, samo je 2.5, če prav razumem, na prostem trgu dobiš C8 za manj, v čem je potem benefit za novega naročnika?10" :)
Uups .. aha, vidim:
https://www.idealo.de/preisvergleich/Of...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamjanB52 ()
Spock83 ::
DINAMIK ::
Načelno ni, ampak tu za začetek ne drži, da ima res boljšo sliko, ima morda boljše nekatere aspekte, pa še to so komaj vidne nianse in em velik morda, počakmo kak referenčni review, Philips se zelo zaveda moči internetnih reviewjev in vlaga v to denar, to smo videli pri Vincentu. Potem nima Dolby Visiona, kar je za današnje pojme velik hendikep, predvsem pa je pol dražji. Težko vidim človeka, ki bo za mogoče za pikco boljšo sliko pod nekaterimi pogoji, stane pa namesto 2 jurja, 3 in pol. Ampak ej, če taki potrošniki obstajajo, neka im je sa srećom.
Lej, tvoj vzorec je vedno isti. Iz teh recenzij ven copy/pejstaš in oddebeliš vse pozitivno o drugih in vse negativno o Philips.
Nekdo, kot sem jaz in večina ljudi v tej temi, ki nam je čisto vseeno za firmo, iščemo le P/P, take obupne poiskuse reklamiranja spregledamo takoj.
Pristranski si, če nekdo kjerkoli na netu napiše da je nekaj malenkost boljše od Philipsa je to big deal, če je obratno, skušaš zminimalizirati 'škodo'. Dolgočasen si in prozoren.
TV je prisel. Noro dobra TV, stara plazma se skrije. Android je tekoc, ampak bom raje popravil izjavo cez kakaen teden, ko se to zalaufa.
@Javaman: Ja pismo srečko lahk bi vsaj unboxing posneu ane? :)
Takoj jutr zatežim spet na Telekom kdaj pridejo prklopt optiko... že 2 mesca je odkar smo se selil in še vedno sem na HOT Giga internetu.
Takoj jutr zatežim spet na Telekom kdaj pridejo prklopt optiko... že 2 mesca je odkar smo se selil in še vedno sem na HOT Giga internetu.
TV je prisel. Noro dobra TV, stara plazma se skrije. Android je tekoc, ampak bom raje popravil izjavo cez kakaen teden, ko se to zalaufa.
Naj ti dobro služi in upam,da android deluje bolje kot na ostalih.
Deluje odlično ...,zato pa sem kupil znamko Lahko Gledam tvŽal pa konkurenca, če to sploh je, lahko samo sanja o tem.
Konkurenca je daleč zadaj...,samo oni imajo pa une lučke za na smrekco
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DINAMIK ()
edi45 ::
Naj ti dobro služi in upam,da android deluje bolje kot na ostalih.
Deluje odlično ...,zato pa sem kupil znamko Lahko Gledam tvŽal pa konkurenca, če to sploh je, lahko samo sanja o tem.
Konkurenca je daleč zadaj...,samo oni imajo pa une lučke za na smrekco
Samo dober Philips poj*be skoraj vse v svojem rangu, če ne kar vse, tak da tiste "lučke za na smrekco" so samo bonus revež en, si ne more kupit spodobne televizije, zdaj pa šinfa, ker je bil primoran kupiti slabšo in cenejšo
Poj*ebe ja ..,ko ti začne trokirat,takrat spoznaš,da si kupil spodoben televizor Kaj ti pomaga črna,črna...,ker vse ostalo ni vredno kot celota :::Nič!
Tsunamii ::
Še 2 leti imajo čas da postimajo orenk sistem in znizajo cene 75' Tvjem( OLED..) Po 2020 grem pa tudi jaz v akcijo
krepki ::
Pa kako lahko nekaj komentiraš kar nisi preizkusil,tudi na apple forumu folk opisuje raznorazne težave z telefoni uporabljam že od 5ke naprej in nikoli nobenih problemov,nobenih problemov z tremi Philipsi vse deluje tekoče.
Pa saj tv je za gledat ne za igračkanje kot z telefonom ga prižgeš in gledaš,youtube netfliks in podobne zadeve tako ali tako laufajo v nulo,tisti,ki si pa nalagate raznorazne smeti na tvje pa vam naj šteka.
Pa saj tv je za gledat ne za igračkanje kot z telefonom ga prižgeš in gledaš,youtube netfliks in podobne zadeve tako ali tako laufajo v nulo,tisti,ki si pa nalagate raznorazne smeti na tvje pa vam naj šteka.
Če je kdo na Facebooku, se lahko pridruži Philips OLED TV skupini:
https://www.facebook.com/groups/philips...
https://www.facebook.com/groups/philips...
krepki ::
Oprosti javaman ampak ne vem če koga zanima,kako izgledajo risanke na tako kvalitetnem tv ju,pri predstavitvi bi lahko prikazal,kako je videti tako opevana predtvorba SD materijala v HD kakšna je kvaliteta na SD kanalih potem HD in nazadnje nek dober 4K materijal,ker risanke zgledajo čudovito tudi na navadnem tv ju za 300EUR.Ker včeraj sem spet gledal v BB edini razstavljen OLED LG B7 in ker so vrteli Slo 2 SD program je bila slika zelo boga in te kar odvrne od nakupa,signal telekom preko boxa,ko sem prosil trgovca če lahko prestavi na kak HD kanal,se je sicer strinjal ampak ni našel daljinca od boxa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepki ()
Poj*ebe ja ..,ko ti začne trokirat,takrat spoznaš,da si kupil spodoben televizor Kaj ti pomaga črna,črna...,ker vse ostalo ni vredno kot celota :::Nič!
Nič ne trokira sine. Moraš vedet da obstaja razlika, med budget, srednjim in visokim razredom. Če šteka na poceni sranjih, še ne pomeni da šteka pri televizijah visokega razreda. Sem imel več nevšečnosti pri Sonyu in androidu, ki je bil kar cenejši. TV ima hiter boot time, hitro in odzivno preklaplja med aplikacijami in najbolj pomembno je, da nič ne šteka, crasha itd. Isto je pri telefonih, normalno da na cenejših telefonih slabše dela android, zakaj? Ker ima slabši hardware. Že dobro dela v osnovi in ne pozabi da se da android na TVju prav tako optimizirat kot na telefonu. Drugače pa tudi če nebi delal tak lepo software kot deluje, bi se še vseeno odločil zato, mi je sama kvaliteta slike bolj pomembna, kot tistih par milisekund razlike med preklaplanjem aplikacij. Tak da ne vem, zakaj bluziš nekaj po forumu, če nimaš pojma, saj niti nimaš izkušenj s temi TVji in nič. 3/4 v tej temi vas tak deluje po principu "baba čula, baba rekla"
Da boš lažje razumel, ti bom dal primerjavo. Predstavljal si, da vsi mi, ki imamo OLED imamo BMW, AUDI, MERCEDES, ti z tvojim IPS LGjem(beri CLIO) nam modruješ, kakšne slabe avte imamo in da je tvoj boljši. Kar vsi vemo seveda, da ni res, ker ni cenovno v istem rangu, po kvaliteti in zmogljivosti ni v istem rangu, skratka ne more se primerjat LED proti OLEDu, tak kot ne Clio proti BMWju, Audiju ali Mercedesu.
Vidim, da še dedno živiš v svetu risank. Mamici povej, da ti pižamo zamenja, ker si jo pokakal. Drugače pa imaš dobrega mačka.