Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi
Gatsu ::
Vidim, da še dedno živiš v svetu risank. Mamici povej, da ti pižamo zamenja, ker si jo pokakal. Drugače pa imaš dobrega mačka.
On ima verjetno otroke, pa nasploh ni z risanimi filmi ter serijami čisto nič narobe. So namreč za vse generacije razen za zaplankane neotesance. Reci raje ti svoji mamici, da te navadi olike in bontona.
Joze_K ::
Vidim, da še dedno živiš v svetu risank. Mamici povej, da ti pižamo zamenja, ker si jo pokakal. Drugače pa imaš dobrega mačka.
Tudi meni se zdi tvoj komentar izven bontona. Deluješ tako kot da ti je nekdo "nekaj" porezal in ne veš kako se braniti tega, da bi kdo rekel, da je Philips pa vseeno dober nakup za to ceno.
Najbolj otročje (risankasto) se trenutno obnašaš ti!
Če sem te dosedaj obravnaval kot relevantnega komentatorja - s tem rušiš tale image zelo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Joze_K ()
blackmack ::
Ha ha relevantni komentator.
Zdaj se je zelo jasno začelo kazat tisto, kar je on očital drugim. Predvsem Andreju. Ker njegove finte več ne primejo se je spustil na najnižji nivo, kar se Andrej nikoli ni, pa čeprav je kdo kupil kaj drugega kot Philipsa.
Zdaj se je zelo jasno začelo kazat tisto, kar je on očital drugim. Predvsem Andreju. Ker njegove finte več ne primejo se je spustil na najnižji nivo, kar se Andrej nikoli ni, pa čeprav je kdo kupil kaj drugega kot Philipsa.
javaman ::
Ker sem ze vec kot dva desetletja nazaj sel stran od mamice, sem pac sedaj obtical s svojimi otroki in lahko le recem, da je TV 50% obremenjena z risankam.
Ker me ni bilo doma, ko je posta dostavljala TV in ker nisem hotel cakati do naslednjega dne, sem sel paket popoldne kar sam iskat. Ker se mi je ze zgodilo, da sem pri fizicnih aktivnostih unicil hlace (smir, ostri robovi,...), sem sel preventivno v svojih najslabsih trenerkah po zadevico. In ae seveda pozabil preoblect pred snemanjem pac barva od parkirnega mesta ne gre dol. Ampak bistvo videa je verjetno drugje, a ne?
Ker me ni bilo doma, ko je posta dostavljala TV in ker nisem hotel cakati do naslednjega dne, sem sel paket popoldne kar sam iskat. Ker se mi je ze zgodilo, da sem pri fizicnih aktivnostih unicil hlace (smir, ostri robovi,...), sem sel preventivno v svojih najslabsih trenerkah po zadevico. In ae seveda pozabil preoblect pred snemanjem pac barva od parkirnega mesta ne gre dol. Ampak bistvo videa je verjetno drugje, a ne?
DINAMIK ::
Poj*ebe ja ..,ko ti začne trokirat,takrat spoznaš,da si kupil spodoben televizor Kaj ti pomaga črna,črna...,ker vse ostalo ni vredno kot celota :::Nič!
Nič ne trokira sine. Moraš vedet da obstaja razlika, med budget, srednjim in visokim razredom. Če šteka na poceni sranjih, še ne pomeni da šteka pri televizijah visokega razreda. Sem imel več nevšečnosti pri Sonyu in androidu, ki je bil kar cenejši. TV ima hiter boot time, hitro in odzivno preklaplja med aplikacijami in najbolj pomembno je, da nič ne šteka, crasha itd. Isto je pri telefonih, normalno da na cenejših telefonih slabše dela android, zakaj? Ker ima slabši hardware. Že dobro dela v osnovi in ne pozabi da se da android na TVju prav tako optimizirat kot na telefonu. Drugače pa tudi če nebi delal tak lepo software kot deluje, bi se še vseeno odločil zato, mi je sama kvaliteta slike bolj pomembna, kot tistih par milisekund razlike med preklaplanjem aplikacij. Tak da ne vem, zakaj bluziš nekaj po forumu, če nimaš pojma, saj niti nimaš izkušenj s temi TVji in nič. 3/4 v tej temi vas tak deluje po principu "baba čula, baba rekla"
Zatiskaj si oči ...,ker resnica boli...,pravljice lahko svojim otrokom bereš!
DINAMIK ::
Da boš lažje razumel, ti bom dal primerjavo. Predstavljal si, da vsi mi, ki imamo OLED imamo BMW, AUDI, MERCEDES, ti z tvojim IPS LGjem(beri CLIO) nam modruješ, kakšne slabe avte imamo in da je tvoj boljši. Kar vsi vemo seveda, da ni res, ker ni cenovno v istem rangu, po kvaliteti in zmogljivosti ni v istem rangu, skratka ne more se primerjat LED proti OLEDu, tak kot ne Clio proti BMWju, Audiju ali Mercedesu.
Pa najdi,da sem kje napisal,da je moj boljši? Tudi Clio gre mimo Bmwja
krepki ::
Krepki, torej rabiš nekaj takega?
Rad bi še opozoril, da gledanje tega videa na IPS monitorju prikazuje malo slabšo sliko, kot jo oko v živo vidi.
Pa še unboxing:
Je pa greh ne imet Netflix in 4K.
Ja nekaj takega sem mislil,sam mislim,pa da imaš malo preveč naštimane barve preveč na rdečo vleče,zdaj iz tega videa se glih ne da določit kvaliteta,verjetno je večja razlika v 4k materijalu,se bom pa verjetno odločil za cenejši model Philips oled 55 9002,ker mislim da bistvene razlike ne bo v kvaliteti plus tega mogoče bom imel kaj sreče v BB in izžrebal kaj večji popust kot 10%:BB ima namreč od 6.9 do 18.9 možnost dobit 10-50% popust na določene tv je nad 500€.
Trenutno je na standard načinu. Moram enkrat v bližnji prihodnosti čez nastavitve.
Moj plan je bil originalno 9002 za 24x45 eur pri telekomu, ampak je ravno tisti teden prišlo do preobrata pri ponudbi in zahvaljujoč njihovi počasnosti procesiranja (online + menjava paketa) sem vmes še lahko zamenjal model TV-ja.
Osebno še vedno mislim, da so pri telekomu naredili ponesreči napačno ponudbo. Nekako takole (po moji domišljiji): pride nov model, stal naj bi toliko kot 9002 in potem je nekdo izvedel copy-paste brez preverjanja.
Moj plan je bil originalno 9002 za 24x45 eur pri telekomu, ampak je ravno tisti teden prišlo do preobrata pri ponudbi in zahvaljujoč njihovi počasnosti procesiranja (online + menjava paketa) sem vmes še lahko zamenjal model TV-ja.
Osebno še vedno mislim, da so pri telekomu naredili ponesreči napačno ponudbo. Nekako takole (po moji domišljiji): pride nov model, stal naj bi toliko kot 9002 in potem je nekdo izvedel copy-paste brez preverjanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: javaman ()
edi45 ::
Poj*ebe ja ..,ko ti začne trokirat,takrat spoznaš,da si kupil spodoben televizor Kaj ti pomaga črna,črna...,ker vse ostalo ni vredno kot celota :::Nič!
Nič ne trokira sine. Moraš vedet da obstaja razlika, med budget, srednjim in visokim razredom. Če šteka na poceni sranjih, še ne pomeni da šteka pri televizijah visokega razreda. Sem imel več nevšečnosti pri Sonyu in androidu, ki je bil kar cenejši. TV ima hiter boot time, hitro in odzivno preklaplja med aplikacijami in najbolj pomembno je, da nič ne šteka, crasha itd. Isto je pri telefonih, normalno da na cenejših telefonih slabše dela android, zakaj? Ker ima slabši hardware. Že dobro dela v osnovi in ne pozabi da se da android na TVju prav tako optimizirat kot na telefonu. Drugače pa tudi če nebi delal tak lepo software kot deluje, bi se še vseeno odločil zato, mi je sama kvaliteta slike bolj pomembna, kot tistih par milisekund razlike med preklaplanjem aplikacij. Tak da ne vem, zakaj bluziš nekaj po forumu, če nimaš pojma, saj niti nimaš izkušenj s temi TVji in nič. 3/4 v tej temi vas tak deluje po principu "baba čula, baba rekla"
Zatiskaj si oči ...,ker resnica boli...,pravljice lahko svojim otrokom bereš!
Eh, brezveze takim seljačinam kaj dopovedovat, ker ste trdno prepričani v tisto svojo zmotno prepričanje..tak da kar živi v svojem svetu, z najboljšim TVjem, ki ga tako ali tako imaš
andrej69 ::
Philips Oled 55 9002 nabavljen včeraj slika odlična tako tako na Hd kot UHD tudi Sd je zadovoljiv zaenkrat zelo zadovoljen.
Super Po moje ne moreš dosti falit s katerokoli znamko OLED, ker je že tehnologija taka, da mora biti slika boljša. Pa vsak vedno primerja s svojim prejšnim TV, ki mu po mnogih letih slika kar upeša. Celo družino je vrglo dol, ko smo ta novo TV vklopil.
Ezoterik ::
Super Po moje ne moreš dosti falit s katerokoli znamko OLED, ker je že tehnologija taka, da mora biti slika boljša. Pa vsak vedno primerja s svojim prejšnim TV, ki mu po mnogih letih slika kar upeša. Celo družino je vrglo dol, ko smo ta novo TV vklopil.
Dobr sam ti si mel prej gnilo SD plazmo, tud hofer tv bi te očaral :D
fpbs ::
Za vse tiste, ki imajo LG OLED model 2017:
Nekdo zgoraj je omenil, da LG svojih starejših modelov ne posodablja, kar pa seveda ne drži.
Nekdo zgoraj je omenil, da LG svojih starejših modelov ne posodablja, kar pa seveda ne drži.
leiito ::
To s technicolorjem ni ravno sveža novica, sicer je pa osnovna nastavitev enaka kot Expert Bright Room in videz slike tudi. Najbrž je to res najbolj naravna slika, ampak za nekatere stvari je zame Vivid mode bolj všečen, stvar okusa pač, tako kot so nekaterim všeč poudarjeni basi na Beats slušalkah, čeprav so Sennheiser Momentum bližje naravnemu zvoku.
DamjanB52 ::
Pozabi na te posnetke nabavi si Oled tv pol pa uživaj v živo z lepoto prikaza,na vsakem tv ju se zadeve lahko izboljša ali poslabša z nastavitvami.
To s technicolorjem ni ravno sveža novica, sicer je pa osnovna nastavitev enaka kot Expert Bright Room in videz slike tudi. Najbrž je to res najbolj naravna slika, ampak za nekatere stvari je zame Vivid mode bolj všečen, stvar okusa pač, tako kot so nekaterim všeč poudarjeni basi na Beats slušalkah, čeprav so Sennheiser Momentum bližje naravnemu zvoku.Vem, da ni sveža novica, tudi jaz tega nebi prilepil, če nebi nekdo zgoraj omenjal, kako slabo je, ker kao da LG ne poskrbi za posodobitve. Še en primer:
Moja izjava je bila:
Novica za iz 1.0 na 2.0: https://forums.webosnation.com/lg-webos...
Novica za iz 2.0 na 3.0: https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...
Novica za iz 3.0 na 3.5: https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...
Drugače pa super, da se je spremenilo. Pa ne bom hvalil Philipsa, ker če bi živel v Veliki Britaniji, bi obtičal na Androidu 6 brez kakršnihkoli popravkov in bi ga ignoriral pri nakupu. Na srečo je EU bolj podprt s strani Philipsa.
Rad bi še omenil, da WebOS 1.0 televizije niso dobile nadgradnje na 2.0, 2.0 niso dobile na 3.0, 3.0 niso dobile na 3.5, ne vem pa kako je šlo to naprej, ampak za pametno TV je to zelo slabo. Vsi Philipsi bodo dobili nadgradnjo na 8-ko, pri tem pa je 6501 začel z Android TV 6, zdaj je na 7.1.2.
Novica za iz 1.0 na 2.0: https://forums.webosnation.com/lg-webos...
Novica za iz 2.0 na 3.0: https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...
Novica za iz 3.0 na 3.5: https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...
Drugače pa super, da se je spremenilo. Pa ne bom hvalil Philipsa, ker če bi živel v Veliki Britaniji, bi obtičal na Androidu 6 brez kakršnihkoli popravkov in bi ga ignoriral pri nakupu. Na srečo je EU bolj podprt s strani Philipsa.
Zgodovina sprememb…
Zadnjič je nekdo pisal, da gleda Amazon Prime v Dolby Vision, serijo Bosch je omenjal, če ne spomin me vara. Kolikor gledam, s slovenskega IPja, prek Apple TVja ali LGja nobena vsebina na Amazonu ni v DV, nekatere so v HDR, ampak ne DV. Zanima me kako je gledalec Boscha dobil Dolby Vision, VPN morda? Je možno, da so vsebine za nekatere trge DV, za druge pa ne, pa da tega Amazon nikjer ne omeni?
Slovenija je pač obstrana država. Tudi Netflixa 4K HDR ne moremo imeti. Me pa prav tako zanima, kaj pri Netflixu pomeni HDR? Je to v HD - 1080p? Pa kateri HDR?
XS!D3 ::
Slovenija je pač obstrana država. Tudi Netflixa 4K HDR ne moremo imeti. Me pa prav tako zanima, kaj pri Netflixu pomeni HDR? Je to v HD - 1080p? Pa kateri HDR?
Zakaj ga ne bi mogli imet? Meni na Netflixu deluje 4K Dolby Vision tako na Apple TVju kot direktno na samem TVju. Je pa verjetno manj contenta kot drugje, ampak to kar je na voljo pri nas in imajo v HDR/DV, je AFAIK tudi pri nas v HDR/DV. Na napravah, ki ne podpirajo DV, naj bi dobil HDR format.
Sicer pa možno, da je kaj tudi HD, ampak večiao HDR/DV contenta je v 4K.
Netflix ni problem, ves HDR je v 4K Dolby Vision, 1K HDR ne obstaja in vse, kar se zdaj snema pri Netflixu, je v Dolby Visionu.
Amazon Prime Video je vprašanje, zakaj ni Dolby Vision oz. ali je morda Dolby Vision za ZDA, ker kolikor razumem ponudnikom vsebin ni treba plačati Dolbyju licence.
Amazon Prime Video je vprašanje, zakaj ni Dolby Vision oz. ali je morda Dolby Vision za ZDA, ker kolikor razumem ponudnikom vsebin ni treba plačati Dolbyju licence.
Ne vem, razlog za dvom je sledeč: https://mashable.com/article/netflix-pr...
Meni Netflix ponuja le tri opcije: basic za 8 eur (SD), standard za 10 eur (HD) in premium za 12 eur (4K - tega imam). Manjka še ultra paket, ki je 16 eur in sem ga celo izbral pri registraciji, pa me je potem Netflix avtomatično vrgel na premium. Tako da naj sploh ne bi mogel gledat 4K HDR.
Ampak vidim določene filme, ki imajo oznako HDR.
Meni Netflix ponuja le tri opcije: basic za 8 eur (SD), standard za 10 eur (HD) in premium za 12 eur (4K - tega imam). Manjka še ultra paket, ki je 16 eur in sem ga celo izbral pri registraciji, pa me je potem Netflix avtomatično vrgel na premium. Tako da naj sploh ne bi mogel gledat 4K HDR.
Evo, Star Trek Discovery je v 2K HDR: https://www.forbes.com/sites/johnarcher...
Iz Netflixa:
Netflix supports two different HDR streaming formats, Dolby Vision and UltraHD Premium (HDR).
What You'll Need:
A TV that supports either Dolby Vision or HDR and Netflix. (If you use a set-top box to stream Netflix, both the set-top box and TV must support HDR.)
Iz Netflixa:
Netflix supports two different HDR streaming formats, Dolby Vision and UltraHD Premium (HDR).
What You'll Need:
A TV that supports either Dolby Vision or HDR and Netflix. (If you use a set-top box to stream Netflix, both the set-top box and TV must support HDR.)
Zgodovina sprememb…
easyrider3 ::
Recimo da bi šel sedaj kupovat nič večjo kakor 55" OLED televizor katero bi priporočali,AMPAK televizor mora kar se da najbolje prikazovati SD sliko ker tričetrt se gleda to za tiste 4K pa Dolby Vision sploh ne rabim ker se nič ne gleda. Na televizorju se ponavadi vrtijo risanke za otroke pa potem šport in kdaj kak film in nanizanke. Največja žalost pri nekaterih proizvajalcih Televizorjev je ta k so se nekateri vrgli v to,da uporabljajo Android tudi Sony se je vrgel v to in kar žalosten sem zaradi tega,ker enostavno z telefoni so sami problemi in nič drugače ne more biti z televizorji,res da televizorji niso tako obremenjeni vendar čez kake 2-3 leti bi pa že znalo štekati.
Na mojem Sony XE8096 čisto lepo deluje 4K HDR na Netflixu in Amazon Prime in to brez VPNja.
Ne vem, razlog za dvom je sledeč: https://mashable.com/article/netflix-pr...
Ultra paket je samo testno v nekaterih državah. Upam da ga ne uveljavijo povsod, ker pomeni ORENK podražitev naročnine... Za vse ostale je HDR 4K še vedno del premium naročnine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gatsu ()
kremenko1 ::
Mi lahko nekdo pove,kakšna hitrost interneta je potrebna za spodobno spremljanje 4K HDR vsebin recimo iz Netflixa.
4K stream je cca 15Mbit tak da rabš vsaj 20Mbit da ti še kej ostane za surfat oz gledat tv program na drugem tvju.
Tole je iz njihove strani:
What You'll Need:
- TV that supports either Dolby Vision or HDR and Netflix. (If you use a set-top box to stream Netflix, both the set-top box and TV must support HDR.)
- 4 Screen Netflix plan. You can check which plan you're currently on at Netflix.com/ChangePlan.
- steady internet connection speed of 25 megabits per second or higher.
- streaming quality set to High. More information about video quality settings can be found in our playback settings article.
What You'll Need:
- TV that supports either Dolby Vision or HDR and Netflix. (If you use a set-top box to stream Netflix, both the set-top box and TV must support HDR.)
- 4 Screen Netflix plan. You can check which plan you're currently on at Netflix.com/ChangePlan.
- steady internet connection speed of 25 megabits per second or higher.
- streaming quality set to High. More information about video quality settings can be found in our playback settings article.
Zgodovina sprememb…
Mislim, da zdaj razumem, zakaj je bil AF8/X1 prikaz slabših virov (DVB-T) na testu v Monitorju "malodane negledljiv" - ker so zgleda imeli vklopljen Black Frame Insertion na 50i materijalu. Tale video pravi, da trepetanje (flimmern) zaradi BFI ni moteče pri 60 Hz viru (8:06 .. ni sicer jasno, ali i ali p), pri 24 Hz pa je "neznosno" (unerträglich):
andrej69 ::
Why buy a Philips OLED903?
If you want the sharpest 4K and brightest, most dynamic HDR pictures the OLED TV world has to offer, the Philips OLED903 is the TV for you. Especially if you also like Ambilight and want built-in audio that rivals many external soundbars.
If you already have or want an external sound system, you could save your cash and get a 65OLED803. As we'll hopefully be confirming in a review soon, the 803 should deliver the same picture quality as the 903, but for GBP500 less.
The Panasonic FZ950/952 OLED offers some beautifully refined and natural OLED pictures, but doesn't deliver HDR so aggressively.
Sony's AF8 OLED TVs also offer plenty of colour and contrast refinement, but look duller than the Philips set and currently suffer a dimming issue if what you're watching contains static image elements. The AF8's system of using its screen to produce its sound delivers a pleasingly large-scale and open soundstage, although it lacks the bass of the OLED903's audio.
LG's E8 range is, on paper, a challenger for the OLED903 thanks to its powerful Dolby Atmos-capable sound system. Actually, though, the Philips model sounds much better overall - especially when it comes to avoiding distortions and opening up its scale to handle action scenes.
Verdict
The Philips OLED903 takes OLED technology to picture and sound places I didn't think it could go. The result is the most brilliantly impactful HDR pictures the OLED TV world has delivered to date, accompanied by an audio performance that wouldn't sound out of place on a good separate soundbar.
Vir: trustedreviews
If you want the sharpest 4K and brightest, most dynamic HDR pictures the OLED TV world has to offer, the Philips OLED903 is the TV for you. Especially if you also like Ambilight and want built-in audio that rivals many external soundbars.
If you already have or want an external sound system, you could save your cash and get a 65OLED803. As we'll hopefully be confirming in a review soon, the 803 should deliver the same picture quality as the 903, but for GBP500 less.
The Panasonic FZ950/952 OLED offers some beautifully refined and natural OLED pictures, but doesn't deliver HDR so aggressively.
Sony's AF8 OLED TVs also offer plenty of colour and contrast refinement, but look duller than the Philips set and currently suffer a dimming issue if what you're watching contains static image elements. The AF8's system of using its screen to produce its sound delivers a pleasingly large-scale and open soundstage, although it lacks the bass of the OLED903's audio.
LG's E8 range is, on paper, a challenger for the OLED903 thanks to its powerful Dolby Atmos-capable sound system. Actually, though, the Philips model sounds much better overall - especially when it comes to avoiding distortions and opening up its scale to handle action scenes.
Verdict
The Philips OLED903 takes OLED technology to picture and sound places I didn't think it could go. The result is the most brilliantly impactful HDR pictures the OLED TV world has delivered to date, accompanied by an audio performance that wouldn't sound out of place on a good separate soundbar.
Vir: trustedreviews
And why not buy a Philips OLED903!
Android is currently a frustrating smart system
Some skin tone issues with certain presets
Complicated setup and menus
- da še dodam: Namesto Dolby Vision naj bi podpiral HDR10+, za katerega pa še vedno ni pridobil licence, kar je zelo verjetno, da nekaj ne štima, namreč tv mora biti pregledan, in certifikat potrjen od pristojne ustanove. Omenja se vprašljiva YouTube podpora HDRu,......
- da še dodam: Namesto Dolby Vision naj bi podpiral HDR10+, za katerega pa še vedno ni pridobil licence, kar je zelo verjetno, da nekaj ne štima, namreč tv mora biti pregledan, in certifikat potrjen od pristojne ustanove. Omenja se vprašljiva YouTube podpora HDRu,......
edi45 ::
And why not buy a Philips OLED903!
Če nisi bebec z IQ sobne temperature, ni android frustrating
skin tone issues pa bi bolj predpisal k LGju, kjer vse bolj na rdečkasto vleče, vsaj pri B/C7.
Tudi nič kompliciranega ni bilo nastavit TV in menijev tudi nima kompliciranih.
Odvisno zakaj Adronoid uporabljaš malo sem za foro stestiral vlc in dlna server na 9002 in lahko rečem da je katastrofa 4K filmi se zatikajo prek mreže tako na vlc kot na vgrajenem DLNA serverju imam pa Wd My Cloud priklopljen na Linksys EA8300.Vse zadeve preko ATV4K delajo v nulo.
Jaz sem tudi probal jurski svet 4K na defaultnem playerju in se je občasno zatikal. Bom pa še VLC sprobal.
Sem pa sedaj 100% siguren, da bo 4K (z ali brez HDR) ubil piratske filme. Torrenti ne dohajajo več take količine podatkov. Netflix in Amazon Prime sta dokaz za to, kako morajo zadeve profesionalno delovati. Se že vidim kot njihov naročnik [:)]
Sem pa sedaj 100% siguren, da bo 4K (z ali brez HDR) ubil piratske filme. Torrenti ne dohajajo več take količine podatkov. Netflix in Amazon Prime sta dokaz za to, kako morajo zadeve profesionalno delovati. Se že vidim kot njihov naročnik [:)]
Zgodovina sprememb…
Možno, čeprav so filmi s HDR v hevc formatu lahko tudi relativno majhni, 2-3GB, ni pa to Dolby Vision HDR, DVja na torrentih praktično ni. Enako pomembno se zdi, da so streaming servisi postali dostopni in da so poceni, €15 mesečno za Netflix si lahko privošči vsak, faktor je tudi kakovost in velikost današnjih televizij in sistemov za zvok, kar te samo po sebi odvrača od česarkoli razen najboljše možne kakovosti vsebin, tako da je najbrž res vprašanje časa, kdaj se bomo pridružili normalnim državam in nehali krasti.
Vemo pa iz izkušenj s kaznimi za prehitro vožnjo, da bi visoke kazni in dosledno preganjanje kraje intelektualne lastnine ljudi hitro odvadilo balkanskih manir.
Vemo pa iz izkušenj s kaznimi za prehitro vožnjo, da bi visoke kazni in dosledno preganjanje kraje intelektualne lastnine ljudi hitro odvadilo balkanskih manir.
Furbo ::
A res? A sva oba v isti Sloveniji doma?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Jp. Nekoč ni bilo posebej neobičajno voziti 200 po naših avtocestah, ko si prišel v Avstrijo ali Italijo, smo se pa držali pravil, potem so postale pa v Sloveniji kazni za prehitro vožnjo drakonske in danes vozimo bolj ali manj po pravilih in tudi pijejo in vozijo manj kot včasih.
Furbo ::
Tudi bolj ali manj piratiziramo. Pa itak plačujemo davke za trde diske in ostale medije, ker menda itak vsi piratiziramo, torej smo vse plačali.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Odvisno zakaj Adronoid uporabljaš malo sem za foro stestiral vlc in dlna server na 9002 in lahko rečem da je katastrofa 4K filmi se zatikajo prek mreže tako na vlc kot na vgrajenem DLNA serverju imam pa Wd My Cloud priklopljen na Linksys EA8300.Vse zadeve preko ATV4K delajo v nulo.
Jah to je pa gigabit v s 100mbit razlika ane... V Sony in Philips tvjih je vgrajen 100mbit ethernet port ki nekako sfura do 25GB velike 4K filme.