Forum » Loža » Delovna uspešnost in minimalna plača
Delovna uspešnost in minimalna plača
iNooby ::
Eno kadrovsko vprašanje, če ima delavec pogodbo za minimalno plačo (780€ bruto) in če mu delodajalec dodeli negativno delovno uspešnost (0,95), je delavec primoran dobiti ta nadomestek (5%) od plače od države? Nekje sem sicer slišal da minimalka je minimalka in da ti od minimalca "ne morjo" trgat...
Haters gonna hate...
McHusch ::
Od kake države neki? Delodajalec ne sme izplačati manj od minimalca. Če je plača nižja, je na plačilki postavka razlika do minimalne plače, ki jo seveda krije delodajalec.
Blinder ::
Torej, delodajalec te ne more tako slabo plačat, kot lahko ti slabo delaš.
Dela ki so placana z minimalno placo ponavadi opravljajo ljudje, ki nimajo izbire, ali to ali nic. Za taka dela dobi delodajalec novega zaposlenega v petih minutah ce hoce. Meni je tudi sefica recimo ze pravla, da naj se trudim za job, ker iskalci zaposlitve nosijo prosnje za delo..
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
RejZoR ::
Torej, delodajalec te ne more tako slabo plačat, kot lahko ti slabo delaš.
Dela ki so placana z minimalno placo ponavadi opravljajo ljudje, ki nimajo izbire, ali to ali nic. Za taka dela dobi delodajalec novega zaposlenega v petih minutah ce hoce. Meni je tudi sefica recimo ze pravla, da naj se trudim za job, ker iskalci zaposlitve nosijo prosnje za delo..
Realnost je seveda krepko drugačna. Oni floskajo te neumnosti zaposlenim, da folk kao kr čaka v vrstah, da jih zamenja. Sem videl kako to gre ja. Ko pa so jih iskal, pa kar naenkrat nikogar niso mogl dobit. A ni to čudno, tud za folk z minimalcem je nek standard kakovosti dela in ni dobr vsak debil, ki se naslika na razgovor...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prekarnost in zdravje: Kaj je bolniški dopust? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11173 (8940) | gruntfürmich |
» | Dvig urne postavke, Bruto in Neto plača (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20405 (18021) | McHusch |
» | Etika do potencialnega delodajalca (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16409 (13846) | Furbo |
» | Dilema - iskanje zaposlitveOddelek: Loža | 5344 (4032) | ulemek |