Forum » Loža » Ali se piratstvo danes sploh se splača ?
Ali se piratstvo danes sploh se splača ?

mrTwelveTrees ::
Glede na to da so danes 52x pečke že za cca 12.000 sit...
in prazni cdji od 60 sit ? naprej...
Tako se je piratstvo, ne splača več, ker ima že vsak pečko... (skoraj vsak)
Če še malo razmišljamo, po tej plati ko je piratov ( ki prodajajo cd-je) zmeraj manj, jih zato policija lažje "ujame"...
in prazni cdji od 60 sit ? naprej...
Tako se je piratstvo, ne splača več, ker ima že vsak pečko... (skoraj vsak)
Če še malo razmišljamo, po tej plati ko je piratov ( ki prodajajo cd-je) zmeraj manj, jih zato policija lažje "ujame"...

Phoebus ::
Tudi peka z 52x pecko za 12k sit na cd za 60sit je piratstvo.
Ce pa mislis une pirate ki prodajajo, pa pomisli, da imajo mogoce kaksen softver, ki ga ti ne bos dobil nikjer.....
Ce pa mislis une pirate ki prodajajo, pa pomisli, da imajo mogoce kaksen softver, ki ga ti ne bos dobil nikjer.....

Zheegec ::
Če si na dial-up ti 52x pečka nič ne pomaga, ker ne moreš (recimo filma) nikjer dobit, razen če ti ga kdo posodi - takrat pa pride v igro pečka

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

|CyGNUS-x ::
Js se strinjam, da se ne splača več. Odkar so writerji tako poceni in odkar je ADSL se ne splača več
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Gandalfar ::
Piratstvo se splaca ... sam mors bit najboljsi :)
.. mislm .. nelegalno je se zmeri ampak, ce si najboljsi potem se ti stvari lahko vedno splacajo ..
problem je ce si GNU only clovk pa se ti sploh ne da s tem uvkarjat .. potem si mors pa nekje drugje iskat denar za kavice ;-)
.. mislm .. nelegalno je se zmeri ampak, ce si najboljsi potem se ti stvari lahko vedno splacajo ..
problem je ce si GNU only clovk pa se ti sploh ne da s tem uvkarjat .. potem si mors pa nekje drugje iskat denar za kavice ;-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()

adsl ma že vecina folka ki imajo pečko
pečko ima veliko ljudi ki ima adsl...
samo kdo dones se PLAČA za kopijo cca 1000 sit ?? no sem ze slisal za 600 sit...
samo, vseeno... raje prizgeš kazoo ali kaj podobnega pa je "free"
pečko ima veliko ljudi ki ima adsl...
samo kdo dones se PLAČA za kopijo cca 1000 sit ?? no sem ze slisal za 600 sit...
samo, vseeno... raje prizgeš kazoo ali kaj podobnega pa je "free"

Tito ::
To je že res, vendar so stvari, katere se težko ali sploh ne da dobit prek neta... Tak da dobiš pol od pirata...

upirna ::
splača se 10-letnikom prodajat kakšen BePop pa podbno sranje. Sam zasluški so izredno majhni. Letos sem zaslužil kakšnih 4000 SIT. Bolje kot nič.

c3R4R ::
Piratstvo...
Se splača za domačo uporabo... Drugje ne uspe...
Se splača za domačo uporabo... Drugje ne uspe...

Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

BigWhale ::
Piratstvo se je splacalo tam nekje okrog let 1500-1700 pa tudi 1800 se... Takrat si z ladjo napadel neko drugo ladjo, pametno uporabil vseh 16 kanonov na levem in 16 na desnem boku ladje, pa se tiste stiri v krmi in dva na premcu. Ko je bila tarca precej onesposobljena, si se pa zaletel vanjo, da se je zacela potapljati, takrat je bil cas za klanje posadke in ropanje ladje, ce si imel sreco in je prevazala kaj pomembnega in dragocenega...
Potem si se pa skril nekje na karibih in pocakal na novo priloznost...
... danes te pa ze vsak trapast satelit takoj odkrije, da o helikopterjih letalih in podobnih letecih zadevah sploh ne izgubljam besed...
;)
Potem si se pa skril nekje na karibih in pocakal na novo priloznost...
... danes te pa ze vsak trapast satelit takoj odkrije, da o helikopterjih letalih in podobnih letecih zadevah sploh ne izgubljam besed...
;)

budili ::
so pa bli to `zlati casi` ko so dobivali po 5000-7000 za cd
po moje, je software nastal sele ko so pirati zaceli distributirati
po moje, je software nastal sele ko so pirati zaceli distributirati

Tomi ::
Ja, to je pa to, ko ima sedaj vsak travnik pri sebi doma. Včasih pa so bile cvetličarne zelo redke...
Samo to je samo del napredka, ki bo prej ali slej izginil, ker bodo "veliki" spredvideli, da sami sebi kopljejo jamo.
Samo to je samo del napredka, ki bo prej ali slej izginil, ker bodo "veliki" spredvideli, da sami sebi kopljejo jamo.
metrodusa.blogspot.com

flipflop ::
Se spomnim,ko sem v osnovni šoli nekomu za posojo kvake 2 računal 5k
Zdaj se pa tak vse posoja,računajo samo še redki...

Zheegec ::
Se spomnim ko sem naročal igre na 1 CDju za 3K
-- tiste brez zvoka&filmov da jih je šlo več gor na en CD

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Tomi ::
tiste brez zvoka&filmov to so bili ripi. Samo če se ne motim, so imele zvok, bile so brez glasbe in filmov. Ah, kje so časi, ko sem še igral igre...
metrodusa.blogspot.com

zdej je pa tako, da sošolcu ali frendu posnames CD zastonj, on ti pa vrne praznega ...
a ni tako ?
a ni tako ?

pivmik ::
Prodajanje piratskih iger za Kozole se še splača, tudi cene so dokaj visoke.
Fora je v tem da tisti ki imajo konzole nimajo računalnika, kaj šele kakšnega ADSLja. Tako kupujejo od piratov.
Uno občasno piratstvo pa se ne splača več, doma maš kolekcijo 500 filmov, ne prodaš pa niti ene desetine od tega. Mogoče bo spet kaj zaživelo z DVD filmi ampak dvomim, za uporabnike je DivX in XviD čisto ok, pa še kopirajo si ga lahko med sabo.
Fora je v tem da tisti ki imajo konzole nimajo računalnika, kaj šele kakšnega ADSLja. Tako kupujejo od piratov.
Uno občasno piratstvo pa se ne splača več, doma maš kolekcijo 500 filmov, ne prodaš pa niti ene desetine od tega. Mogoče bo spet kaj zaživelo z DVD filmi ampak dvomim, za uporabnike je DivX in XviD čisto ok, pa še kopirajo si ga lahko med sabo.
LP, Gregor GRE^

Loki ::
zdej je pa tako, da sošolcu ali frendu posnames CD zastonj, on ti pa vrne praznega ...
niti ne...
jest recimo kolegom tut cedeja ne racunam vec, ker si itak pecemo med sabo, tko da se vse (na priblizno) vrne.

pingo76 ::
Bil sem tačrni
davno v prejšnjem stoletju. Prazen medij me je stal takrat 2000-2700 prodaljal pa po 5000 - 8000. V enem letu sem si samo s pekarjenem kupil 20 let starega golfa
(pomoje ga je še Hitler vozil). Potem pa nas je kmalu "razsvetlila" bsa in krneki microsoftovi kodeks časti (ki ga nisem podpisal nikoli). Kar naenkrat je postalo početje le tega nevarno (beri nelegalno) in produkcije je bilo konec. No ja saj tudi prej ni bilo povsem legalno. Je kdo plačal državi davek za vsak posnet cd?
. Glede današnjih razmer pa pravim, da so pravi pirati pravi dark heroji. Ne razumem kako lahko zaslužijo kaj dandanes...
Vsekakor pa se lahko vsi zahvalimo piratski sceni ker brez nje bi danes v sloveniji 80% ljudi ne imelo pojma v računalništvu. Sam sem še vedno pristaš "testne" kopije softwareja, da ga preizkusim zaprav pred nakupom. Kolikokrat bi se nateg.... če bi kupil po demo verziji
.

Vsekakor pa se lahko vsi zahvalimo piratski sceni ker brez nje bi danes v sloveniji 80% ljudi ne imelo pojma v računalništvu. Sam sem še vedno pristaš "testne" kopije softwareja, da ga preizkusim zaprav pred nakupom. Kolikokrat bi se nateg.... če bi kupil po demo verziji

tx-z ::
mrTwelveTrees : adsl ma že vecina folka ki imajo pečko
jst mam writerja k je še iz časov k ni blo ne kabelskega interneta , kaj šele adsla. Zdele mam pa 52x writerja pa še vedn nimam adsl al pa kablca. Kablskega interneta nam kao ne podpira omrežje, adsl pa..-predrago vseskp
jst mam writerja k je še iz časov k ni blo ne kabelskega interneta , kaj šele adsla. Zdele mam pa 52x writerja pa še vedn nimam adsl al pa kablca. Kablskega interneta nam kao ne podpira omrežje, adsl pa..-predrago vseskp
tx-z

ABX ::
Ni da imamo vsi časa bedet za Netom, zato odpreš mail, naročiš in dobiš.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

l_jst ::
No ja folk tolk velik naroda pa spet nima ADLS-ja. Tko, da se po zlo nisklih cenah še da prodajat mislm drgac dobis ful prjatlou. Jao folk sej ne rabs doma kolekciej 500 filmou zvlecs dol tistga k ti ga kdo naroci pa je.
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

upirna ::
ja, veliko ljudi nima adsl. Jaz ga nimam, ker ljubi telekom ne postavi centrale.
Pol pa pride račun za telefon-oide žepnina (imam okoli 12k interneta).

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prodal par kopiranih cd-jev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7059 (3916) | maci |
» | Britanci največ piratizirajoOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 5448 (4377) | B-D_ |
» | Brez Soldov do Aplikacije?Oddelek: Novice / Zasebnost | 3525 (3525) | gabl136 |
» | Nov udarec piratstvu v SlovenijiOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 3474 (3474) | dr.J |
» | Piratsvo : tako po čez (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5369 (4489) | kuzifix |