» »

Moteč prasket pri predvajanju posnetih filmov

Moteč prasket pri predvajanju posnetih filmov

Jose ::

Imam Hercules AIW 7500 grafično, na matični Epox 8k5a2 pa je AC97 integrirana zvočna. WinXP brez SP in nenavit računalnik.

Prasketa ni ob gledanju filma iz tunerja kartice ali ob gledanju slike iz kamere (SCART). Pojavi pa se, ko film posnamem in ga predvajam (ne glede, če snemam v MPEG2 ali drugem formatu).

Naredil sem poskus in pripeljal na LineIn vhod zvočne signal iz HIFIja; slika je bila iz AIW tunera. Tako sem posnel film, ki je imel zvok iz radija. Tudi pri tako posnetem filmu je zvok prasketal.

Drug poskus je bil, da sem ob vklopljenem ATI-jevem programu za predvajanje TV signala ATIMMC.exe z MusicMatchem snemal zvok te iste oddaje (na LineIn). Tudi sedaj se je v posnetku slišalo prasketanje.

Nobenega prasketanja ni, če snemam zvok iz HiFi-ja ali katerega drugega vira, brez, da bi bil ATI-jev program ATIMMC vkjučen.

Zanimivo je, da tega prasketa ni na SVCD-jih ki sem jih posnel pred časom. Od takrat hardwarea nisem spreminjal niti navijal računalnika.

Sedaj imam naložene Catalyst 3.5 grafične gonilnike a podobno je bilo tudi pred tem. Kodeke uporabljam enega zadnjih Nimo.

Prosim za pomoč.

pingo76 ::

Poskusi zmaenjati progrmasko opremo za zajemanje. Nisem nikoli dela z atijevim ampak meni dela zadeva prav poštenao na geforcu z virtualdub (seveda z wdm wrapper-jem) ter iu-vcr. Kot kodek pa koristim ali huffyuv 2.1 oz. Mainconcept DV 2.3. Odvisno kaj pač rabim. Z atijevim software je že dalj časa križ. Preberi si težave na www.rage3d.com forumu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

Jose ::

Hvala.
Včeraj sem odstranil vse ATI-jeve gonilnike, downloadal nove catalyste 3.6 in seveda najprej instaliral AC97 gonilnike (ALC650) - deinštalacija le teh pred časom je bil izvirni greh. Po tem je prasket izginil v filmih, ki sem jih snemal z VirtualDubom. Po namestitvi ATI-jevega Catalysta in vsega, kar spada zraven pa je prasket izginil tudi v filmih snemanih z ATIMMC. Tokrat ATI ni imel nič pri tem.

Zdaj zadovoljno zajemam v VirtualDubu (640x480, 1603kilobits/sec, PCM 44,1kb/s) Div3 format filme (do 47% CPU usage), ki so brez mojega poglabljanje v nastavitve kodeka na ravni srednje kvalitetnih DivX filmov. Seveda zvok spremenim po snemanju iz PCM formata v MP3.

pingo76 ::

Če imaš dovolj prostora na razpolago raje zajemi z huffyuv 2.1 (free) kodekom in nato prekodiraj v divx. Kvaliteta na višku.

EZ2BHard ::

Taksno prasketanje je pogosto pri ploscah z AC97, problem pa je v golnilnikih, ki ne poskrbijo za pravilno izvajanje prekinitev ob predvajanju zvoka (ker je pac CPU potreben za predvajanje zvoka).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odstranitev šumov iz glasbe

Oddelek: Pomoč in nasveti
81226 (1051) Valvoline
»

DV v Divx

Oddelek: Zvok in slika
101641 (1539) pivmik
»

snemanje videa na računalnik

Oddelek: Zvok in slika
51161 (1092) T(he) Boss
»

TV programi za TV tunerje

Oddelek: Programska oprema
81235 (933) sosko1
»

WinXP capture format - please help

Oddelek: Zvok in slika
81725 (1571) urosbe

Več podobnih tem