» »

MAGNA razgovor

MAGNA razgovor

««
20 / 37
»»

AndrejO ::

SimplyMiha je izjavil:

AndrejO je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

To, da zaradi vseh mogočih izpustov ta zemljišča niti pod slučajno niso več najboljša.

Katerih izpustov pa? Kako pa ti izpusti vplivajo na zemljišča, da niti pod slučajno več ne morejo biti najboljša?

Težke kovine, kot sta cink in svinec, se nabirajo v prsti neposredno ob avtocesti. Tudi zato je obvezen varnostni pas 40m od avtoceste. To pa žal še zdaleč ni vse - tu so še izpusti motornega olja, goriva in še razni odmetki.

Folk, ki ima še kaj zdrave pameti, zato ne nabira regrata ob avtocestah. Tisti, ki ga nabirajo tam, ga itak namarevajo prodati naprej. Saj ne bo vedel nihče!

Za obvezen varnostni pas 40m prvič slišim, poznam pa raziskavo, ki je pokazala vpliv do 15m od vozišča.

Torej ... zakaj je bližina AC pomembna, če pa je 99% zadevnega zemljišča izven tega pasu?

Pa še ena povezava do StreetView, da si lahko vsak ogleda kako to zemljišče izgleda v živo.

nevone je izjavil:

Ahem, malo si štreno izgubil. Pri AAG trdijo ravno nasprotno, namreč da ta zemljišča so "prvovrstna", mene pa zanima zakaj SimplyMiha trdi, da zaradi bližine AC ta zemljišča ne morejo biti "prvovrstna".

Za to so strokovnjaki na AAG. Oni naj povejo, zakaj. Trdijo pa itak marsikaj.

"Strokovnjak" iz AAG lahko navede boniteto iz zemljiškega katastra in je stvar zaključena. Boniteta je določena na podlagi lastnosti prsti, klime in reliefa z upoštevanjem lokalnih posebnosti (npr. senčna lega). Metodologija ne odstopa od metodologije uporabljene drugje po svetu.

SimplyMiha, ki trdi, da zemljišče te bonitete ne more imeti zaradi bližine AC, mora pokazati zakaj temu ni tako in kje so se pri določanju bonitete ušteli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejO ()

Unknown_001 ::

AndrejO je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

mmcmmc je izjavil:

To da lahko eni ljudje iz drugega konca Slovenije

So kar iz vašega konca. Drugi zmajujemo z glavo nad vašim sprenevedanjem glede "vodnega zajetja" in "najboljšega kmetijskega zemljišča", takoj zraven je pa zelo prometna avtocesta.

Saj vem, da se ponavljam ... ampak kaj točno ima prometna avtocesta z "najboljšim kmetijskim zemljiščem"?

Ne gre le za bližino avtoceste. Gre verjetno za podobno zgodbo kot pri nas ko je župan hotel širit obrtno cono. Isto so se drli kot zdaj.

Tu pa neeeee! Tabula zemla! Prvovrstna...

Realnost. 10 cm suhe svetlorjave prsti na kateri rase regrat pa trava spod pa sam šodr.

Povsod je ista bedarija ko vaški posebnež zajebava samo zato ker lahko. Ker upa da mu bodo ne vem kakšno odškodnino/odkupnino dali ali pa to počne enostavno iz žlehtnobe. Firma ki je računala priti k nam po širitvi obrtne je tako šla raje v drugo občino. In še sedaj na tej PRVOVRSTNI zemlji raste jo trava regrat in pleve. Mogoče posadi pet vrst koruze posred na 3 leta okol pa firme in fabrike.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

pirat ::

No, tole verjetno pojasni malo vec:

https://oe.finance.si/8859942/Alpe-Adri...

Eden od clanov upravnega odbora AAG kot kaze poskusal izsiljevati Magno s tem, da od njega kupijo gasilni sistem. Ker ima Magna za potrebe gasenja svoj sistem, so ga kot kaze zavrnili.... in sedaj sledi 'mascevanje' ......

Korupcija, izsiljevanje ? Kako oklasificirati tole ?

nevone ::

SimplyMiha, ki trdi, da zemljišče te bonitete ne more imeti zaradi bližine AC, mora pokazati zakaj temu ni tako in kje so se pri določanju bonitete ušteli.

SimplyMihu ni nič treba pokazati zakaj je temu tako, ker ga nobeden ne plačuje za to. To naj kar AAG dela.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone je izjavil:

SimplyMihu ni nič treba pokazati zakaj je temu tako, ker ga nobeden ne plačuje za to. To naj kar AAG dela.

V bistvu AAG samo s prstom pokaže na zemljiški kataster in je stvar zaključena. Kdor pa trdi, da je ocena napačna, pa bo to moral kar lepo dokazovati ali pa preprosto reči, da je kvaliteta zemlje nerelevantna in koristi industrijskega obrata odtehtajo morebitne slabosti zmanjšanja obdelovalne zemlje.

In kolikor je videti iz slik, tukaj ne raste samo regrat, kot se nekateri pridušajo.

Kolikor pa mi je iz vseh flanc sploh še kaj razumljivo, je problem samo in zgolj še morebiten vpliv načrtovanega obrata na okolico. Zemlja je menda bila že nekaj časa nazaj odpisana, kar naredi padalce s komentarji na temo "zaradi AC ..." samo še bolj komične. Ne samo, da flancajo, še celo brez potrebe flancajo.

Kdor pa trdi, da je ocena napačna, pa bo to moral kar lepo dokazovati ali pa preprosto reči, da je kvaliteta zemlje nerelevantna in koristi industrijskega obrata odtehtajo morebitne slabosti zmanjšanja obdelovalne zemlje.

Kako se pa to neizpodbitno dokaže? Saj dokaz je že na dlani. Kaj bi pa še radi?

o+ nevone

nevone je izjavil:

Kdor pa trdi, da je ocena napačna, pa bo to moral kar lepo dokazovati ali pa preprosto reči, da je kvaliteta zemlje nerelevantna in koristi industrijskega obrata odtehtajo morebitne slabosti zmanjšanja obdelovalne zemlje.

Kako se pa to neizpodbitno dokaže? Saj dokaz je že na dlani. Kaj bi pa še radi?

SimplyMiha seveda ni nikoli dokazal, da je zemlja zaradi bližine AC degradirana do te mere, da več ni "prvovrstna". Ne samo, da dokaza ni na dlani, nikjer ga ni.

Lahko te pa kar se le da prijazno poprosim, da na hitro preletiš komu sem danes odgovoril, na katero izjavo so se moji komentarji nanašali in kaj me je sploh zmotilo.

Zgodovina sprememb…

Lahko te pa kar se le da prijazno poprosim, da na hitro preletiš komu sem danes odgovoril, na katero izjavo so se moji komentarji nanašali in kaj me je sploh zmotilo.

Sem na hitro preletela in te prosim, da greš od začetka teme brat svoja pisanja in se malo zamisli, kaj pravzaprav je tvoj cilj. Če napišeš cele traktate, še ne pomeni, da so kaj prida vredni.

o+ nevone

SimplyMiha ::

AndrejO je izjavil:

Jaz trdim, da si tisto kmetijsko zemljišče na zasluži naziva "najboljše". Mene zanima, kje so dobili to boniteto in zakaj vedo več od osebkov, ki so hodili po celi Sloveniji in jemali vzorce prsti.

Sicer pa si lahko lokacijo ogledamo na več načinov na tem mestu: Atlas okolja
Tu je še na Geopedia.si

Vključite si poljubne preseke pa veselo na delo. Hitro boste ugotovili, da tam okoli ni nobenega vodovarstvenega območja. Je nekaj vodnih teles, a še zdaleč niso vodna zajetja, o katerih trobijo eni. A so mogoče kakšna neuradna vodna zajetja?

Kolikor gledam te karte, tisto zemljišče še zdaleč ni nič posebnega. Edino mogoče prst, ki je tamkaj prodnata, kar je bistvenega pomena za podtalnico. Vendar se iz nekega razloga osredotočamo na nekaj dreves.

Očitno nas ne boli za to, česar ne vidimo?

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Ganon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ok razumem vas da želite investicijo, ampak zanima me zakaj ste proti pritožbi?

Te ljudi, ki so zdaj, tik pred koncem, prilezli iz lukenj, vodi čista zloba in škodoželjnost. Povsem možno, da jim je nekdo nekaj obljubil. Pritožba je neupravičena. Da lahko vsak s pet minut časa na tak način terorizira državo, je nedopustno.

Če si tako ziher da je neupravičena in če tako menijo državni organi jo bodo zelo hitro lahko ARGUMENTIRANO zavrnili, in sledi Magna...

Torej se lahko veseliš!

Če Magna ne more in želi počakat potem ne želi izpeljat investicije tukaj.

Ja, Magna je vsemogočna in jo vsi lahko skušajo izzivati. Ljudje tam si želijo delovnih mest, Magna jih ponuja, mi se pa delamo tepce.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Ja, Magna je vsemogočna in jo vsi lahko skušajo izzivati. Ljudje tam si želijo delovnih mest, Magna jih ponuja, mi se pa delamo tepce.

o+ nevone

Še vedno če je pritožba NEUPRAVIČENA, se da to hitro argumentirano zavrečt... kakšen dan ali dva... da vidimo kako sposoben je naš sektor ki ga plačujemo :)

Še vedno če je pritožba NEUPRAVIČENA, se da to hitro argumentirano zavrečt... kakšen dan ali dva... da vidimo kako sposoben je naš sektor ki ga plačujemo :)

Ja ti ga plačuješ, zraven mu pa mečeš polena pod noge.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Sem na hitro preletela in te prosim, da greš od začetka teme brat svoja pisanja in se malo zamisli, kaj pravzaprav je tvoj cilj. Če napišeš cele traktate, še ne pomeni, da so kaj prida vredni.

Moj cilj je, da bi ljudje vsaj nekatere preveljive bedarije bodisi prenehali izpuščati, bodisi bi privlekli na plano razlago zakaj mislijo, to kar pač mislijo.

SimplyMiha je izjavil:

AndrejO je izjavil:

Jaz trdim, da si tisto kmetijsko zemljišče na zasluži naziva "najboljše". Mene zanima, kje so dobili to boniteto in zakaj vedo več od osebkov, ki so hodili po celi Sloveniji in jemali vzorce prsti.

Sicer pa si lahko lokacijo ogledamo na več načinov na tem mestu: Atlas okolja
Tu je še na Geopedia.si

Vključite si poljubne preseke pa veselo na delo. Hitro boste ugotovili, da tam okoli ni nobenega vodovarstvenega območja. Je nekaj vodnih teles, a še zdaleč niso vodna zajetja, o katerih trobijo eni. A so mogoče kakšna neuradna vodna zajetja?

Kolikor gledam te karte, tisto zemljišče še zdaleč ni nič posebnega. Edino mogoče prst, ki je tamkaj prodnata, kar je bistvenega pomena za podtalnico. Vendar se iz nekega razloga osredotočamo na nekaj dreves.

Očitno nas ne boli za to, česar ne vidimo?

Štiri dni nazaj oz. dve strani nazaj v tej temi sem že podal nekaj povezav na to temo, vključno z geopedia.si. Ker je za konkretno področje ugotvljeno, da je prst št. 26 (Dystric Cambisol), bom tukaj dodal še to, kar mi je stric Google ven povlekel: "The most significant for the agrarian activity are eutric and dystric cambisols on fluvial sediments on the bottoms of the basins and lowlands in central and eastern Slovenia."

Sicer ne vem kako ti to razumeš, ampak če ta stric, ki dela v tej stroki piše, da so v Sloveniji za kmetijstvo najpomembnejša "Eutric Cambisol" in "Dystric Cambisol", na tem področju pa tudi "tvoje" karte (ki so tako ali tako enake "mojim") kažejo "Dystric Cambisol", kakšen zaključek naj potem potegnem ven o kmetijski vrednosti tega zemljišča?

Gozda v svoji prvi izjavi z AC nisi omenjal in ga zato nisem komentiral, tukaj ga tudi ne rabim. Me pa veseli, da je iz tvoje argumentacije izginila tista poenostavljena logika "ker je v bližini AC ...", nadomestili pa so jo konkretni in resni argumenti.

Zgodovina sprememb…

Moj cilj je, da bi ljudje vsaj nekatere preveljive bedarije bodisi prenehali izpuščati, bodisi bi privlekli na plano razlago zakaj mislijo, to kar pač mislijo.

Konkretno v tej temi ti je bolj pomembno prepucavanje, kot morebiten razvoj regije.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Konkretno v tej temi ti je bolj pomembno prepucavanje, kot morebiten razvoj regije.

In do tega zaključka si prišla na podlagi česa? Na podlagi tega, da mi niso všeč polovična mnenja, dokazljivo napačne izjave in občasno nabijanje?

arnecan1 ::

Kaj Štajerci pišejo na Facebook strani od AAG https://www.facebook.com/pg/alpeadriagr...

Ljudje so jezni, razočarani. Jaz osebno ne razumem, da pritožbe niso dvignili skoraj do konca, nato pa so z tesno večino izglasovali vložitev pritožbe, čeprav so vse druge organizacije na koncu popustile. Da pa je še lepše, je ta ista organizacija dala zeleno luč TEŠ-u.

konspirator ::

Najboljša kmetijska zemljišča so že pozidana.Na njih stojijo nakupovalni centri.
--

Ganon ::

PacificBlue je izjavil:

Član upravnega odbora Alpe Adria Green Božo Dukič je takole komentiral za Delo.si: "V upravnem odboru je nekaj razboritežev, ki bi radi na vsak način državo sesipali. Najbolj glasni so tisti, ki so v kampanji z Vilijem Kovačičem pri drugem tiru. Iz tega so naredili godljo."

No, pa smo tam. O tem govorim. Nekdo iz ozadja vleče niti, ker mu je v interesu, da projekt propade. Spet prevladujejo "vaši in naši". In kar ni "našega", je potrebno uničiti.

In do tega zaključka si prišla na podlagi česa? Na podlagi tega, da mi niso všeč polovična mnenja, dokazljivo napačne izjave in občasno nabijanje?

Na podlagi tega, da si na nek način odvetnik AAG. Oziroma, da tukaj od soforumašev zahtevaš, da nekaj dokazujejo a vpliva itak nimajo nobenega.

Se ti AAG res zdi tako pozitiven igralec v tej igri?

o+ nevone

gregc1 ::

MadMen je izjavil:

HotBurek je izjavil:

Magna vidi revščino v MB kot priložnost za uničevanje Slovenske zemlje in iskanju kvalitetne a skoraj zastoj delovne sile.
Vse v imenu "samo da bodo službe", za 600EUR/mesec na 3 izmene ter pogodbo preko X agencije, ki ti pogodbo podaljšuje za en mesec. Ko te ne rabijo, te zavržejo kot smeti. Tak je ta biznis. :)

Propadlih industrijskih con je v Sloveniji v vsaki regiji dovol. A MB in okolica res nima bolj primernega prostora za industrijo, kot njive?

Država bi lahko tem velikim mega firmam del dobička "vzela" in ga dala v šolstvo (strojništvo/elektrotehnika).

Prav tako bi lahko eno večje podjetje razdelili na več manjših in po več regijah. Če bi Kemis bil razdeljen v več manjših zbirnih centrov, bi bile ekološke nesreče in obremenitev okolja manjša.

Ti si prav predstavnik tipičnega butastega folka.

Če že nabijaš tja v tri krasne pa nam obrazloži naslednje zadeve:
- Kje v Mariboru oziroma njegovi okolici je na voljo tolikšno zemljišče kot ga ima v mislih Magna v Hočah?
- Zakaj je boljše biti brez služb kot imeti delavce za minimalne plače?
- Zakaj misliš da država že ne "jemlje" denar podjetjem? Še nisi slišal za davek na dobič? No, to me niti ne čudi.

Da ne omenjam zablod o tvojih posegih države v privat podjetja, ki ga izvajajo različne diktature. Izvoli na Kitajsko, mogoče boš imel tam več privržencev kot tukaj.

Verjetno si še v skupini tistih, ki jokajo nad rodovitno zemljo, medtem ko sami od pridelave hrane poznajo vožnjo do lokalnega Hoferja. Da ne omenjam, kako je slovensko kmetistvo sami sebi namen, ker skoraj večina kmetov opravlja dejavnost zaradi subvencij. In če že podpirate samo oskrbo, naj se uvede obvezno vrtičkarstvo, ne pa tle jokat zarad teh parcel.

E ti si pa tok brihtn komentar napisou da ostalih kometarjouv sploh ne bom bral.
K si tok brihtn pa delej tri izmene za 700EUR.
mater to me pa pogreje.
ne rabm snopca

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregc1 ()

Vazelin ::

A mi lahko razloži kdo zakaj je bila subvencija za IBM nesprejemljiva, za lakirnico pa ni problema 40mio subvencij? Nisem spremljal. tako na kratko prosim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

nevone je izjavil:

Na podlagi tega, da si na nek način odvetnik AAG. Oziroma, da tukaj od soforumašev zahtevaš, da nekaj dokazujejo a vpliva itak nimajo nobenega.

Z AAG se tukaj obremenjuješ samo in zgolj ti. SimplyMiha je nekaj navrgel, da v bližini avtoceste ni možno govoriti o prvovrstnem kmetijskem zemljišču, nato pa smo po mojem "protestiranju" čez nekaj časa prišli na sestavo tal, kar IMO je relevatnen podatek. Tako, čisto mimogrede, to, da bi AC negativno vplivala na kvaliteto za kmetovanje na tem območju ni bilo potrjeno.

nevone je izjavil:

Se ti AAG res zdi tako pozitiven igralec v tej igri?

Ne vem. Razen tega, da ti jih ti vztrajno vlečeš ven v moje komentarje na temo vpliva AC na kvaliteto zemlje, ki se tega društva niti najmanj ne tičejo in tukaj celo trdiš, da bi morali oni dokazovati, da zemljišče ni prvorstno ... je to bolj vprašanje za tebe, ne za mene.

Veš, če te ne zanima napaka v trditvi, ki sem jo očital SimplyMihi, lahko tudi ne komentiraš.

Z AAG se tukaj obremenjuješ samo in zgolj ti.

Na žalost, ja.

o+ nevone

Mr.B ::

Eno glupo vprašanje : A je kdo pogledal, kdaj so bile na teh zemljiščih nazadnje posejena polščine ? Ok pustimo gobe v gozdu in podobno.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Letos. Za izgled v letošnjem ali lanskem poletju lahko uporabiš tudi StreetView.

Edit: Copyright slik za StreetView pravi 2013.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Lol.
|HP EliteBook|R5 6650U|

marjans ::

Mato989 je izjavil:

Tudi če predpostaviš izredno hitro ukrepanje (vsebinsko odločanje pristojnih agencij, uradov ...) imaš procesne zadeve, ki jih ne moreš skrajšati. Najprej moraš počakati do konca pritožbenega roka (še kak dan več, da ne pride kakšna pošta, ki je bila oddana "zadnje minute" pred rokom), potem se vsebinsko odloča in tudi če je to narejeno v roku nekaj dni (kolikor je najhitreje mogoče), moraš potem odgovor na pritožbo poslati udeležencem in čakati, da jim je vročena (oz. čakati do konca roka da ga prevzamejo in se s tem šteje, da jim je bilo vročeno). Nato moraš ponovno čakati, da še poteče rok za pritožbo na odgovor. Vse to (kljub "svetlobni hitrosti" obravnave pritožbe) podaljša rok za 1 mesec.

marjans je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tudi če predpostaviš izredno hitro ukrepanje (vsebinsko odločanje pristojnih agencij, uradov ...) imaš procesne zadeve, ki jih ne moreš skrajšati. Najprej moraš počakati do konca pritožbenega roka (še kak dan več, da ne pride kakšna pošta, ki je bila oddana "zadnje minute" pred rokom), potem se vsebinsko odloča in tudi če je to narejeno v roku nekaj dni (kolikor je najhitreje mogoče), moraš potem odgovor na pritožbo poslati udeležencem in čakati, da jim je vročena (oz. čakati do konca roka da ga prevzamejo in se s tem šteje, da jim je bilo vročeno). Nato moraš ponovno čakati, da še poteče rok za pritožbo na odgovor. Vse to (kljub "svetlobni hitrosti" obravnave pritožbe) podaljša rok za 1 mesec.

Torej, ni kriva neka agencija ampak je kriva naša PROCESNA zakonodaja in roki!!!

Torej če karkoli bi se moral folk pizdit da spremenimo zakone pritožbene roke itd...

Ganon ::

Mato989 je izjavil:

Torej, ni kriva neka agencija

Hahahahaha.

Smešno ja, da vlada ki sprejema zakone naredi tak glup zakon ki dovoljuje tako mahinacijo epskih časovnih razsežnosti...

Nihče je v to ni silil, torej si težave dela samo vlada sama oz. vse od prej :)

Gregor P ::

Državni zbor sprejema zakone ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pritožbeni roki pa so generična kategorija in se jih tudi s posebnimi zakoni ne krajša, temveč kvečjemu podaljša.

Če posplošim, 15 dni rok za prevzem v upravnem postopku je enak za vse in težko bo kdorkoli upravičil posebno izjemo za eno samo kategorijo, rad pa bi videl mojstra, ki bi mu bilo všeč, da mora obvestilo o prekršku prejeti v roku 24 ur, ugovor pa bi moral spisati v roku 24 ur od prejema.

Ali pa še večjega mojstra, ki ne bi kričal, da se mu dela krivica, če bi lahko vložil ugovor zoper gradbeno dovoljenje soseda, ki želi povišati hišo, zgolj v roku dveh delovnih dni.

bambam20 ::

AndrejO je izjavil:

Če posplošim, 15 dni rok za prevzem v upravnem postopku

Dovolj bi bil 7 dnevni rok.

AndrejO je izjavil:

Pritožbeni roki pa so generična kategorija in se jih tudi s posebnimi zakoni ne krajša, temveč kvečjemu podaljša.

Če posplošim, 15 dni rok za prevzem v upravnem postopku je enak za vse in težko bo kdorkoli upravičil posebno izjemo za eno samo kategorijo, rad pa bi videl mojstra, ki bi mu bilo všeč, da mora obvestilo o prekršku prejeti v roku 24 ur, ugovor pa bi moral spisati v roku 24 ur od prejema.

Ali pa še večjega mojstra, ki ne bi kričal, da se mu dela krivica, če bi lahko vložil ugovor zoper gradbeno dovoljenje soseda, ki želi povišati hišo, zgolj v roku dveh delovnih dni.

No saj, torej ne vem kaj jamrajo ljudje, ko delajo sami enako :) In imajo enake privilegije kot jih imajo te agencije...

briga me za Magno in za vse, ampak jamrat da je nekaj narobe in krivit 3. osebo oz. te agencije in dušebrižniek iz vseh vetrov je neumnost, krivit je potrebno sistem našega sprejmanja INVESTICIJ, in za to je kriva predvsem vlada oz. vladajoči zadnjih žnj let ali kar od začetka SLovenije...

Jaz vam rečem, če bi bila še Jugoslavija in Tito in Udba ne bi noben pisnil in Magna bi se že gradila... nekaterim pa spet ne bi blo prav, ko bi te dušebrižnike UDBA prijela na tanko po ukazih CKZKJU :)

Tako pač je, nikoli vam ni všeč!

bambam20 je izjavil:

AndrejO je izjavil:

Če posplošim, 15 dni rok za prevzem v upravnem postopku

Dovolj bi bil 7 dnevni rok.

Morda. Kaj je primeren rok bodo drugi bolje vedeli. Samo, da se ne bo potem nekdo jokal, ko bi prišel iz morja in bo ugotovil, da je zamudil pritožbeni rok.

roCkY ::

Pritožbeni rok 15 dni je povsem OK, da se lahko pripravi zagovor/ugovor na karkoli malo bolj kompleksnega.
Zakaj se noben ne vpraša zakaj ni bil papir poslan 30 dni prej? Zakaj vsi s prstom kažete LE na te, ki imajo zakonsko možnost podati ugovor?

jernejl ::

Morda. Kaj je primeren rok bodo drugi bolje vedeli. Samo, da se ne bo potem nekdo jokal, ko bi prišel iz morja in bo ugotovil, da je zamudil pritožbeni rok.

Seveda, ker običajni državljani radi hodimo na morje neprekinjeno za mesec dni in več. Sploh to radi počnemo tedaj, kadar pričakujemo pomemben dokument, na katerega bi se radi pritožili.
Prijateljev nimamo, s svojci smo pa sprti, tako da nas v tridesetih dneh nihče ne obvesti o tem, da nas čaka pošta.

Pritožbeni rok 15 dni je povsem OK

Ja ampak pred tem je še 15 dnevni rok za počitek na morju pred pripravo pritožbe.

MadMen ::

gregc1 je izjavil:

E ti si pa tok brihtn komentar napisou da ostalih kometarjouv sploh ne bom bral.
K si tok brihtn pa delej tri izmene za 700EUR.
mater to me pa pogreje.
ne rabm snopca

Ejga Jože, a si bil že v štali dons?Če ne, prid pol na kufe.

jernejl je izjavil:

Seveda, ker običajni državljani radi hodimo na morje neprekinjeno za mesec dni in več. Sploh to radi počnemo tedaj, kadar pričakujemo pomemben dokument, na katerega bi se radi pritožili.
Prijateljev nimamo, s svojci smo pa sprti, tako da nas v tridesetih dneh nihče ne obvesti o tem, da nas čaka pošta.

Pritožbeni rok 15 dni je povsem OK

Ja ampak pred tem je še 15 dnevni rok za počitek na morju pred pripravo pritožbe.

*shrug*

Želiš biti ciničen? OK.

Marsikdo si vzame dva tedna poletnega dopusta (1) in 7 dni bi verjetno res bila malo kratka. Ampak imaš prav. Vsi dokumenti vedno pridejo vnaprej najavljeni, še zlasti pa opomini, plačilni nalogi za prekrške in, bog pomagaj, tudi kakšno vabilo na obravnavo, kjer se bo stranke (sosede) seznanilo z nameravano gradnjo.

To pomeni, da lahko že marca ali aprila, ko načrtujemo dvotedenske družinske počitnice, natančno vemo, da nas po vrnitvi v predalu ne bo čakalo nikakršno presenečenje, ki mu je že za teden dni pretekel "rok trajanja".

In ja, Slovenci smo mojstri v zajebavanju vsega in vsakogar.

(1) 1. odst. 162. čl. Zakona o delovnih razmerjih ZDR-1: "Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih, s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna."

MrStein ::

jernejl, kaj palamudiš?
10 dni je standard za počitnice, in dva tedna ni nobena čudna izjema.
Razen tega marsikomu sosedje ne "merkajo" kaslc, če jih kaj čaka.
In če bi, bi kaj? Bi te poklicali in bi potem iz Egipta predčasno priletel domov?

A enim je treba vse narisat? Pol pa ni čudno da smo kjer smo...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Marsikdo si vzame dva tedna poletnega dopusta (1) in 7 dni bi verjetno res bila malo kratka

Povprečno število nočitev na posameznem potovanju je manjše od 5.

Vsi dokumenti vedno pridejo vnaprej najavljeni

Ni res. Tisti, na katere se ne moremo pritožiti, niso najavljeni.
Za ostale pa obstajajo roki, v katerih jih lahko pričakujemo.

Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih, s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.

Povprečno število nočitev je manjše od 5. Zakon menda ne predpisuje, da se v času dopusta ne sme dvigovati pošte ali da je treba obvezno za dva tedna v tujino. Razen če si jaz ta člen napačno tolmačim.

To pomeni, da lahko že marca ali aprila, ko načrtujemo dvotedenske družinske počitnice, natančno vemo, da nas po vrnitvi v predalu ne bo čakalo nikakršno presenečenje, ki mu je že za teden dni pretekel "rok trajanja".

Zmotil si se pri računanju. Če presenečenju poteče rok trajanja (možnost pritožbe), si moral oditi na enomesečne neprekinjene počitnice.

jernejl, kaj palamudiš?
10 dni je standard za počitnice, in dva tedna ni nobena čudna izjema.

Preveri dejstva, preden širiš neresnice. Še enkrat, povprečno število nočitev je manjše od 5.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

pirat ::

roCkY je izjavil:

Pritožbeni rok 15 dni je povsem OK, da se lahko pripravi zagovor/ugovor na karkoli malo bolj kompleksnega.
Zakaj se noben ne vpraša zakaj ni bil papir poslan 30 dni prej? Zakaj vsi s prstom kažete LE na te, ki imajo zakonsko možnost podati ugovor?

Še enkrat zakaj pritožba AAG smrdi do neba in upam, da bo v prihodnje resno raziskana (sedaj samo članek v financah) -> cel članek je objavljen tukaj: https://oe.finance.si/8859942/Alpe-Adri...

Na kratko za tiste, ki ne zmorete koncentracije več kot nekaj vrstic:
- razumeli bi pritožbe, če bi se pritožilo okoljevarstveno društvo iz okolice Hoč;
- sklep o vložitvi pritožbe je sprejelo društvo, katerega sedež je na Jesenicah - torej okoljevarstveno društvo katerega sedež je 120 km zračne linije od nameravane investicije;
- eden od članov upravnega odbora je tudi Andrej Čufer
- Andrej Čufer je Magni kot kaže želel prodati svoj sistem za gašenje požarov (s hipoxi zrakom)
- Magna mu je pojasnila, da bodo vseeno uporabili svojo rešitev - gašenje s šprinklerji in ogljikovim dioksidom v predoru kjer lakirajo roboti;
- Čuferjev glas pri glasovanju AAG je bil potem verjetno le naključno za to, da se pritožba vloži..

Fantje, ne se slepiti, kaj je ključni motiv AAG. Vse kaže da samo korist zase (oz. kot kaže še bolj ozko - za člane upravnega odbora AAG). Ker izgleda da takšna "balkanska posla" pri Magni niso šla skozi, so pač pričeli izsiljevati.

jernejl je izjavil:

Preveri dejstva, preden širiš neresnice. Še enkrat, povprečno število nočitev je manjše od 5.

Povprečno število otrok v družini je 2,3.
(upam da ni treba dodatno razlagati kaj to pomeni in kaj ne)
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Povprečno število otrok v družini je 2,3.
(upam da ni treba dodatno razlagati kaj to pomeni in kaj ne)

Ja, povedal si, da bo v prvi fazi vsaj 400 * 2,3 = 920 otrok več lačnih, če ne bo Magne. Na dolgi rok več kot 6 tisoč, z multiplikativnimi učinki pa prav gotovo več kot 10 tisoč.

Pa še malo realnosti: potovalne agencije ponujajo večino počitnic "7 dni ali več".
Primer iz letaka Sonček:
- bivanje 7/14 dni
- 7 dni, all inclusive
- min 2 dni
- min 3 dni

Ja, povprečje je 5 dni. To pomeni, da jih je pol manj, pol pa več.

(kot da bi cicibanu razlagal)
Motiti se je človeško.

OJ, üpe malo pa bomo zaöeli debatirati kam potujemo za sedem dni...

Ja, povprečje je 5 dni. To pomeni, da jih je pol manj, pol pa več.

Spet nimaš prav. Povprečje ni enako mediani. Več kot pol jih je krajših in manj kot pol jih je daljših.
Toliko o cicibanih.

Dejmo zapret to temo, do uradne odložitve Magne, ker postaja že smešno ugotavljanje tople vode sposobnosti.
1. Veleumni JS ni bil sposoben najti in pripraviti primerne lokacije.... Verjetno premalo zasluži, ali pa niso bili poslani na šolanje za take primere...
2. Zeleni so ugotovili da je to med najboljšimi kosi zemlje v Sloveniji... Skladno s tem so se pritožili. Na srečo tu ni nekih avtohtonih vrst ki bi želeli v hosti pod rodovitno prstjo.
3. Dejmo notri vpeljati SDS in JJ-ja, da se lahko skrije nesposobnost prvih. Tako bodo prvi rabili novi obraz za volitve...

Torej zaklenite temo.

PS, vemo kje na madžarskem bo odprla drugo al tretjo tovarno, oziroma sedaj lakirnico ?
««
20 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se delo v Avstriji dejansko sploh splača? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18935355 (27749) enemon
»

Razgovor za službo in kadrovski odnos (strani: 1 2 3 4 5 )

20361430 (43545) Trubar
»

Delo v tujini (avstrija, nemčija, severna evropa...) kje najti ? (strani: 1 2 3 4 )

150102517 (25144) NewHope
»

Apple zaradi nasprotovanja prebivalcev obupal in odpovedal milijardno investicijo na

Oddelek: Novice / Ostale najave
3310615 (7209) gruntfürmich

Več podobnih tem