Forum » Loža » MAGNA razgovor
MAGNA razgovor
Unknown_001 ::
korenje3
Z vsem dolžnim spoštovanjem...
Pravila to in ono DA. Red mora bit. Se strinjamo. Nagajanja ne rabimo. To (nagajanje) je bistvena tema zaradi katere pišem pokroviteljsko.
Tempo... odvisno kam prideš. So firme kjer abnormalno preveč kofetkajo, se zajebavajo, odlašajo z delom (potem se čudijo da vodstvi uvede obvezne nadure ko je treba naročila lovit zadnji mesec)... to je texas brez reda kjer imaš najglasnejšo bando ki bo vedno govorila kako garajo. Pol pa prideš do skladišča pa ti od 15 ki so tam noben neče jebene dobavnice podpisat ko pripelješ robo a 10 jih je zun na kofet un ki pa mora pa jamra kje sem glih v "najhuj gužvo" pršu.
Na drugi strani imaš firme kjer ni cajt za zabušavanje, treba delat taktno. Ogranizacija huda, treba delat tempo, se štemplaš na vhodih in izhodih še ko greš na skret ali pavzo. Pa še kako naduro potegneš tako kot pri pridnih privatnikih pa te lahk kljub temunplača nižje. Se pa da v Revozu na primer tudi čez jurja dobit če nočne delaš.
Za za dobro / slabo plačo glede na delo ne igra bistvene vloge ali delaš pri SP ali multinacionalki. Odvisno od firme same in njene ne/organizacije
Z vsem dolžnim spoštovanjem...
Pravila to in ono DA. Red mora bit. Se strinjamo. Nagajanja ne rabimo. To (nagajanje) je bistvena tema zaradi katere pišem pokroviteljsko.
Tempo... odvisno kam prideš. So firme kjer abnormalno preveč kofetkajo, se zajebavajo, odlašajo z delom (potem se čudijo da vodstvi uvede obvezne nadure ko je treba naročila lovit zadnji mesec)... to je texas brez reda kjer imaš najglasnejšo bando ki bo vedno govorila kako garajo. Pol pa prideš do skladišča pa ti od 15 ki so tam noben neče jebene dobavnice podpisat ko pripelješ robo a 10 jih je zun na kofet un ki pa mora pa jamra kje sem glih v "najhuj gužvo" pršu.
Na drugi strani imaš firme kjer ni cajt za zabušavanje, treba delat taktno. Ogranizacija huda, treba delat tempo, se štemplaš na vhodih in izhodih še ko greš na skret ali pavzo. Pa še kako naduro potegneš tako kot pri pridnih privatnikih pa te lahk kljub temunplača nižje. Se pa da v Revozu na primer tudi čez jurja dobit če nočne delaš.
Za za dobro / slabo plačo glede na delo ne igra bistvene vloge ali delaš pri SP ali multinacionalki. Odvisno od firme same in njene ne/organizacije
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
korenje3 ::
magna lahko v sloveniji (štajerska) gradi tovarno na 1000 drugih lokacijah. problem je ker 24 kur novinarji tega ne povejo, saj lahko delajo vsak dan 5 minutne vključke v svojem programu na ta račun ko se populacija buni... tukaj ni nagajanja, je samo upoštevanje zakona. beseda "nagajanje" je prišlo iz tvja. poskusi malo razmišljat s svojo glavo, ne pa da tv razmišlja za tebe.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Unknown_001 ::
Kateri zakon magni onemogoča gradnjo na izbranem zemljišču?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
ta da kmetijska zemljišča in ta niso namenjena gradnji nepremičnin.
PersonaRuda ::
ta da kmetijska zemljišča in ta niso namenjena gradnji nepremičnin.
Katero kmetijsko zemljišče pa je namenjeno gradnji nepremičnin ? Samo tisto v Ljubljani in okolici ? Ostali pa naj kamne prelagamo in živimo od sociale ?
1 km x 1 km zemljišča, kolikor potrebuje Magna, ga nikjer v okolici v enem kosu ni. V bistvu potrebuje 87 ha za vse 4 faze in proizvodnjo 200.000 avtov letno, tukaj pa imajo v kosu 100 ha. In to je neposeljen del. Na eni strani direkt avtocetni križ v 3 smeri: -> Koper ( ladja ), -> Dunaj ( A, D, trg ), -> Zagreb ( vzhodni trg ). Zraven železnica ( samo stranski tir zvlečejo v Magno ) in še letališče. Bolj idealne lokacije za industrijo ni. Al naj grejo v bližji Fram, kjer so kmetije in naselja in sredi naselja na njivi postavijo na 1 km x 1km zemljišča fabriko ?
In še to. Kje je boljše, da stoji podjetje v centru mesta, do koder se bo dnevno prebijalo na desetine kamionov skozi semaforje, mimo blokov, peščev, kateri bodo bodisi razkladali ali nakladali, ali da stoji podjetje na obrobju, po možnosti direkt zraven avtoceste, kjer kamion samo zavije pri odcepu za letališče dol in je takoj v fabriki . Razloži ali naloži in je že takoj na avtoceste. Nikjer semaforja, peščev, sprehajalcev, niti pretiranega prometa.
In kaj je boljše. Vleči tir v center mesta po glavni ulici zraven, da se bo lahko gor avti naložli, ali je boljše če je podjetje na obrobju, kjer direkt skozi pelje železnica in je potrebno samo par sto metrov novega tira zvleči v podjetje.
In take idealne lokacije kot je ta, je enostavno ni. Tudi v Kidričevem, se bi morali kamioni prebijat iz avtoceste 13 km skozi cela naselja in smradit lokalnim prebivalcem, pazit na tisti lokalni cesti Pragersko-Kidričevo-Ptuj na razne kolesarje,... pa še zelo prometna cesta je z nekaj ravninami, kjer je že sedaj kar nesreč, ob obilici kamionov, ki bi dnevno vozili tja, pa bi bilo še več nesreč zaradi prehitevanj tovornjakov.
In kaj je boljše. Vleči tir v center mesta po glavni ulici zraven, da se bo lahko gor avti naložli, ali je boljše če je podjetje na obrobju, kjer direkt skozi pelje železnica in je potrebno samo par sto metrov novega tira zvleči v podjetje.
In take idealne lokacije kot je ta, je enostavno ni. Tudi v Kidričevem, se bi morali kamioni prebijat iz avtoceste 13 km skozi cela naselja in smradit lokalnim prebivalcem, pazit na tisti lokalni cesti Pragersko-Kidričevo-Ptuj na razne kolesarje,... pa še zelo prometna cesta je z nekaj ravninami, kjer je že sedaj kar nesreč, ob obilici kamionov, ki bi dnevno vozili tja, pa bi bilo še več nesreč zaradi prehitevanj tovornjakov.
Mato989 ::
1200€ za 170 ur, 1600€ za 10h/dan. v sloveniji. sam veliko je takih ki potem začnejo iskat probleme. najraje da stroj kar sam dela, ti pa doma čičat pa kasirat plačko?
Zakaj bi delal za 1.200€ 9-10h na dan, če lahko delam za 850€ 7,5 ur na dan in imam lajf in vse ostalo... ni logike... za .2400€ bi se pa splačalo potrpet ker bi bil "ROI" mojega časa dovolj visok :)
Časa ti noben ne vrne... in na koncu so spomini ob dobri žurki vredni več kot tudi par 100€ višja plača.... kaj mojmu kolegu pomaga plača 4k€ v Nečiji če je pa na poti domov z avtom umrl v nesreči... pred tem je pa 3 leta delal 200ur na mesec pa vidli smo ga vsake 5 mescov :)
PersonaRuda je izjavil:
In še to. Kje je boljše, da stoji podjetje v centru mesta, do koder se bo dnevno prebijalo na desetine kamionov skozi semaforje, mimo blokov, peščev, kateri bodo bodisi razkladali ali nakladali, ali da stoji podjetje na obrobju, po možnosti direkt zraven avtoceste, kjer kamion samo zavije pri odcepu za letališče dol in je takoj v fabriki . Razloži ali naloži in je že takoj na avtoceste. Nikjer semaforja, peščev, sprehajalcev, niti pretiranega prometa.
industrijske cone niso v "sredinah" mest. me kar žalosti ko vidim take neizobražene na tem forumu.
1200€ za 170 ur, 1600€ za 10h/dan. v sloveniji. sam veliko je takih ki potem začnejo iskat probleme. najraje da stroj kar sam dela, ti pa doma čičat pa kasirat plačko?
Zakaj bi delal za 1.200€ 9-10h na dan, če lahko delam za 850€ 7,5 ur na dan in imam lajf in vse ostalo... ni logike... za .2400€ bi se pa splačalo potrpet ker bi bil "ROI" mojega časa dovolj visok :)
Časa ti noben ne vrne... in na koncu so spomini ob dobri žurki vredni več kot tudi par 100€ višja plača.... kaj mojmu kolegu pomaga plača 4k€ v Nečiji če je pa na poti domov z avtom umrl v nesreči... pred tem je pa 3 leta delal 200ur na mesec pa vidli smo ga vsake 5 mescov :)
1200 za 8h na dan, 1600 za 10h na dan. delal bi pa zato ker nimaš izobrazbe ali sposobnosti za kakšno bolje plačano delo (ocenjeno po tvojih delovnih izkušnjah iz preteklosti ki si jih podal tukaj).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
industrijske cone niso v "sredinah" mest. me kar žalosti ko vidim take neizobražene na tem forumu.
V Mariboru je. Industrijska cona Melje. Od glavnega centra 500 metrov stran stoji Henkel, prej je to bil Zlatorog. 200 metrov stran je bila tudi ena velika fabrika sem pozabil ( pa Livarna Maribor, je tam, pa Primat ) in kakšnih 300 metrov stran je stala tekstilna industrija. In vse to 500 metrov stran od glavnega centra in 300 metrov stran od glavne avtobusne postaje oz. 200 metrov stran od kolodvora. Pridi enkrat v Maribor, ti bom vse razkazal. In Maribor je bilo nekoč največje industrijsko mesto in so se vse večje firme koncentrirale ravno v centru zelo blizu glavne avtobusne postaje, da so lahko ljudje iz katerega koli konca MB prišli z avtobusom direkt na delo ( ni jim bilo potrebno prestopa ). Bolj jasno zdaj ? Še vedno sem neizobražen, ker pišem tak kak je ? Ne verjamše da je tak ? Uporabi Google, pa si poglej malo MB, so vse te večje fabrike gor in tudi glavna avtobusna postaja.
Henkel -> Kolosej cca. 300 m. Kolosej -> Lent cca. 100 m. Kolosej -> Glavni Trg ( kavarne, restavracije, kužno znamenje ) cca. 250 m.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PersonaRuda ()
Mr.B ::
PersonaRuda je izjavil:
V Mariboru je. Industrijska cona Melje. Od glavnega centra 500 metrov stran stoji Henkel, prej je to bil Zlatorog. 200 metrov stran je bila tudi ena velika fabrika sem pozabil ( pa Livarna Maribor, je tam, pa Primat ) in kakšnih 300 metrov stran je stala tekstilna industrija. In vse to 500 metrov stran od glavnega centra in 300 metrov stran od glavne avtobusne postaje oz. 200 metrov stran od kolodvora. Pridi enkrat v Maribor, ti bom vse razkazal. In Maribor je bilo nekoč največje industrijsko mesto in so se vse večje firme koncentrirale ravno v centru zelo blizu glavne avtobusne postaje, da so lahko ljudje iz katerega koli konca MB prišli z avtobusom direkt na delo ( ni jim bilo potrebno prestopa ). Bolj jasno zdaj ? Še vedno sem neizobražen, ker pišem tak kak je ? Ne verjamše da je tak ? Uporabi Google, pa si poglej malo MB, so vse te večje fabrike gor in tudi glavna avtobusna postaja.
Noben ni nor, da bo v centru mesta postavil industirjski objekt. To je bilo vöasih, pa še to bolj v vzhodnem bloku.
Kot sem ti rekel :
850€ 7,5 ...
a. nimaš znanja
b. zaradi takih kot ti so plače kot so.
Verjetno je to posledica da ni v sloveniji infrastrukture... Ali pa, kot je že bilo izpostavljeno, da pač Slovencipoleg števila traktorjev odstopamo tudi s številom lastniških stanovanj... Torej je delovna sila izjemno nefleksibilna, verjetno dodatno to pomaga tudi plačilo, da delavec pride na delo, kar se verjetno največ koristi v JS.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
PersonaRuda je izjavil:
Noben ni nor, da bo v centru mesta postavil industirjski objekt. To je bilo vöasih, pa še to bolj v vzhodnem bloku.
Se strinjam. Sem dal samo prej primerjavo, da je v Hočah TOP of the TOP lokacija za industrijsko cono. Sploh veš koliko se prišpara na času, če si takoj z avtoceste v fabriki ali pa če moreš vozit kam drugam, kjer so še semaforji in bognedaj še zavijat levo na 4 pasovnici, kjer zapiraš pot vozilom, ki vozijo 70 km/h proti tebi. O tem pišem. Da je še iz strani logistike ta lokacija idealna, ker je zraven avtocesta in odcep za letališče, ta zemlja pa je direkt zraven letališča.
O tem pišem.
arnecan1 ::
govora je samo o lakirnici. te plače ki jih magna ponuja so suženjske.
Ne lapaj, če evidentno ne veš nič o zadevi in nisi prečital nič o zadevi..
Zaposlenih bo skoraj sigurno 1.300 ljudi, velika možnost pa je, da jih bo 3.000. In na vsako delovno mesto se bo navezovalo še par delovnih mest iz celotne Slovenije. In plača ne bo minimalna. Daleč od tega.
V Mariboru so pred kratkim prav tako odprli novo lakirnico. Firma Palfinger. In so tudi bili problemi z birokraciji, ampak na srečo se v zadevo ni vpletala politika Nekako so zadevo speljali, čeprav je Palfinger celo grozil z odhodom iz Slovenije. http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/pal... Magnina lakirnica ne bo nič slabša glede standardov kakor Palfingerjeva. Zakaj je tu problem?
Firma ADK od Čečeka ima v isti občini lakirnico. Ki pa je razliko od Magnine primerna samo še za zaprtje in ne dosega modernih standardov zaščite okolja. Seveda to ne moti nobenega.
P.S.: Pa korenček, lepo prosim s....i s svojim kriminalcem Jankovićem s teme. Tu je govora o službah in delu ter reševanju štajerskega gospodarskega kolapsa, ne pa preprodaji zemljišč, molzenja državnega poračuna, naivnih firm in izsiljevanja za spolne usluge. Torej napiši nekaj konkretnega ali pa o....i. Ali pa naj te moderatorji prestavijo na forum k Jankoviću.
scipascapa ::
Firma ADK je verjetno koga močno podmazala.
Zakaj Kemis ni zaprt in lastnik v zaporu? Zakaj una dolenjska firma ni zaprta in spet lastnik v zaporu? V tujini bi glave letele.
Zakaj Bavčar ne sedi? Kje so sedaj glave, pijani minister ex protikorupcijski?
Zakaj Kemis ni zaprt in lastnik v zaporu? Zakaj una dolenjska firma ni zaprta in spet lastnik v zaporu? V tujini bi glave letele.
Mato989 ::
1200 za 8h na dan, 1600 za 10h na dan. delal bi pa zato ker nimaš izobrazbe ali sposobnosti za kakšno bolje plačano delo (ocenjeno po tvojih delovnih izkušnjah iz preteklosti ki si jih podal tukaj).
Narobe, delam potem raje bistveno manj stresno za 850€ :) Tu je fora... teh par stotakov mi ne pomeni tolko da bi za njih kupil avto, da bi za njih izgubil še dodatni 2 uri vožnje itd...
Tega vi ne razumete, zato pa kot delodajalci sanjate da bomo delavci požrli vse samo ker je par desetakov ali stotakov več... ne, biti mora tolko več da se splača požret hrup umazanijo itd. Meni ni potrebno zato ne.
Jaz sem že davno ugotovil da v Sloveniji je najslabše tistim ki zaslužijo tam med 700-1200€ neto... ker od njih se pričakuj 3-4x več kot od nekoga z minimalcem, plača pa ni 3-4x višja! Zato je bolje delat minimalno za minimalca če si ne izpogajaš malo več kot jaz, in biti fraj in delat na črno.
To je žal realnost Slovenije. Ker delodajalci mislijo da če ti dajo 200€ neto več da pa bi moral dat 2x tolko kot nekdo na minimalcu :) Enako je pri pošti zato pa ni delavcev več in upajmo da bo še hujše!
In enako je z Magno, Magna ne bo nikoli dobila 3.000 slovencev za delat tam :) In spet bodo tako kot v Cimosu tam delali Hrvati :)
MrStein ::
scipascapa je izjavil:
Firma ADK je verjetno koga močno podmazala.
Vprašaj v temi omenjene okoljevarstvenike.
PersonaRuda je izjavil:
Kolosej -> Glavni Trg ( kavarne, restavracije, kužno znamenje ) cca. 250 m.
550 metrov, če smo natančni. Ajde, zračne linije je 500m.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Alien123 ::
Narobe, delam potem raje bistveno manj stresno za 850€ :) Tu je fora... teh par stotakov mi ne pomeni tolko da bi za njih kupil avto, da bi za njih izgubil še dodatni 2 uri vožnje itd...
Tega vi ne razumete, zato pa kot delodajalci sanjate da bomo delavci požrli vse samo ker je par desetakov ali stotakov več... ne, biti mora tolko več da se splača požret hrup umazanijo itd. Meni ni potrebno zato ne.
Jaz sem že davno ugotovil da v Sloveniji je najslabše tistim ki zaslužijo tam med 700-1200€ neto... ker od njih se pričakuj 3-4x več kot od nekoga z minimalcem, plača pa ni 3-4x višja! Zato je bolje delat minimalno za minimalca če si ne izpogajaš malo več kot jaz, in biti fraj in delat na črno.
To je žal realnost Slovenije. Ker delodajalci mislijo da če ti dajo 200€ neto več da pa bi moral dat 2x tolko kot nekdo na minimalcu :) Enako je pri pošti zato pa ni delavcev več in upajmo da bo še hujše!
In enako je z Magno, Magna ne bo nikoli dobila 3.000 slovencev za delat tam :) In spet bodo tako kot v Cimosu tam delali Hrvati :)
točno tak..
Poznam jih veliko ki se vozijo v Avstrijo ali pa so po cel tedn v Nemčiji in spijo v nekem pajzlu. Imam plače tam slabiga jurja brez potnih, 2 izmensko delo, 5 minut od doma in imam vsake tolko časa razpise za boljšo delovno mesto. Sam se mi nikamor ne mudi, da bi delal prekvalifikacijo. Lahko si vzamem dopust dan prej, grem prej od šihta če mi je, lepe božičnice,visoki regresi, izleti, pikniki itd.. Res pa je da se tukaj dela in je tudi kar odgovorno delo.
Tak da če bi dobil enkrat večjo plačo v tujini bi gladko zavrnil. Tak da dečki denar ni vse. Ob 14ih sn fertik, ob 14.30 smo s frendi že na pijači al pa z mojo v kakem šopingu :P..
nevone ::
Tak da dečki denar ni vse. Ob 14ih sn fertik, ob 14.30 smo s frendi že na pijači al pa z mojo v kakem šopingu
Če bi vsi tako razmišljali, tudi ti kmalu ne bi več tako "lagodno" živel.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Alien123 ::
vsak se odloča kak mu najbolj paše. Eni so raje doma na socialni, eni so cele dneve na šihtu itd.. Nihče ti ne drži pištole na glavo :)
Nihče ti ne drži pištole na glavo :)
V resnici imamo v prenešenem pomenu vsi stalno prislonjeno pištolo na glavo. Včasih/večino časa se nam sicer zdi, da smo neranljivi, ampak to je samo iluzija, ki je nekako koristna, ker vzpodbuja optimizem.
o+ nevone
Umanotera se ne bo pritožila.
No, vsaj ena dobra novica.
Še link RTVSLO http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/umano...
billy ::
Še vedno se lahko še nekdo ;)
Ampak zanimivo, spet se bo šlo v odkup "prvovrstne" zemlje, zaradi bedne in nepotrebne železnice, to pa "zelenih" ne moti?
Ampak zanimivo, spet se bo šlo v odkup "prvovrstne" zemlje, zaradi bedne in nepotrebne železnice, to pa "zelenih" ne moti?
damjan1980 ::
O čem ti to točno sanjaš? Kaki odkup zaradi železnice? Zemlja, ki je predvidena za magno je točno zraven železniške proge mb-lj, kar pomeni da morajo samo en tir not potegnit, po zemlji, ki jo že imajo.
In prosim nehajte že enkrat srat s to prvovorstno zemljo. Vsak, ki je to zemljišče videl, mu je jasno da to kot prvovrstno lahko opredeli samo ljubljanski birokrat iz pisarne ven. Na 2 straneh je obdana z avtocesto, ob njej gre železnica, točno zraven je letališče. Če se to smatra v sloveniji za prvovrstno, me je res strah kakšno zemljo imamo
In prosim nehajte že enkrat srat s to prvovorstno zemljo. Vsak, ki je to zemljišče videl, mu je jasno da to kot prvovrstno lahko opredeli samo ljubljanski birokrat iz pisarne ven. Na 2 straneh je obdana z avtocesto, ob njej gre železnica, točno zraven je letališče. Če se to smatra v sloveniji za prvovrstno, me je res strah kakšno zemljo imamo
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Če me spomin ne vara, je bil industrijski tir predviden že od vsega začetka....
Pa še ena od organizacij se ne bo pritožila:
https://mariborinfo.com/novica/politika...
LP
Jože
Če me spomin ne vara, je bil industrijski tir predviden že od vsega začetka....
Pa še ena od organizacij se ne bo pritožila:
LP
Jože
Slovenski e-forum se bo pritožil na soglasje Magne
"Slovenski e-forum se bo pritožil na odločbo o izdaji soglasja in sicer zato, ker je vlogo za izdajo soglasja vložila nepooblaščena oseba," napoveduje Gorazd Marinček, predsednik e-foruma.
http://www.vecer.com/slovenski-e-forum-...
Torej pritožilo se bo društvo, ki že ima več let blokirane raačune in bi potem takem moralo biti izbrisano iz registra. Ni mi jasno, kako lahko nekdo z blokiranimi računi sodeluje v postopku. Kako to, da takšno društvo ni v stečaju ?
http://www.stop-neplacniki.si/drustvo-z...
"Slovenski e-forum se bo pritožil na odločbo o izdaji soglasja in sicer zato, ker je vlogo za izdajo soglasja vložila nepooblaščena oseba," napoveduje Gorazd Marinček, predsednik e-foruma.
Torej pritožilo se bo društvo, ki že ima več let blokirane raačune in bi potem takem moralo biti izbrisano iz registra. Ni mi jasno, kako lahko nekdo z blokiranimi računi sodeluje v postopku. Kako to, da takšno društvo ni v stečaju ?
To je tisti, ki sploh dvignil ni odločbe?
(sem iskal, pa ne najdem več sporočila o tistem, ko je rekel, da se bo pritožil, čeprav sploh prebral ni)
Aha, je:
Vir: https://www.dnevnik.si/1042782470
(sem iskal, pa ne najdem več sporočila o tistem, ko je rekel, da se bo pritožil, čeprav sploh prebral ni)
Aha, je:
Ker ne hodi v Ljubljano, odločbe uradno še ni prevzel niti Gorazd Marinček iz Slovenskega E-foruma, ki pa je včeraj že napovedal, da se bo nanjo pritožil.
Vir: https://www.dnevnik.si/1042782470
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
To je tisti, ki sploh dvignil ni odločbe?
Tako je. Ta ni dvignil pošte in mu je bila vržena v nabiralnik dne 25.8.2017.
Pošte nista 2 dvignila:
Alpe Adria Green : Vojko Bernard
E-Forum: Gorazd Marinček
Vsi ostali so že dvignili pošto in bi naj z današnjim dnem potekel rok za pritožbe. Torej 10 je potekel rok. 2 pa poteče rok 10. septembra.
AndrejO ::
damjan1980 je izjavil:
Te zemlje nisem nikoli videl, ampak tvoj argument je pa tudi bebav. Boniteta (oz. "prvovrstnost") kmetijskega zemljišča mora povedati kakšen pridelek je tam možno ustvariti in s kakšnimi stroški. Ceste, železnice in letališča s tem nimajo ničesar. Če že, potem so to pozitivni dejavniki, ko je potrebno pridelek v čim krajšem času in s čim nižjimi stroški spraviti do predelovalnega obrata.
V Sloveniji se boniteto določa na podlagi sestave tal, klime in reliefa. Vsakem kmetu in "kmetu" je seveda popolnoma jasno, da bo njiva, kjer je zemlja rodovitna, klima zmerna in kjer je vse ravno (enostavno za obdelovanje), veliko več vredna, kot pa njiva nekje na senčnem pobočju Mangrta, kjer zemlja komaj pokrije skale, do pozebe pride tudi junija in septembra, naklon je pa tolikšen, da boš tudi traktor težko ostal na kolesih ... če bo do tam sploh prišel.
damjan1980 je izjavil:
Te zemlje nisem nikoli videl, ampak tvoj argument je pa tudi bebav. Boniteta (oz. "prvovrstnost") kmetijskega zemljišča mora povedati kakšen pridelek je tam možno ustvariti in s kakšnimi stroški. Ceste, železnice in letališča s tem nimajo ničesar. Če že, potem so to pozitivni dejavniki, ko je potrebno pridelek v čim krajšem času in s čim nižjimi stroški spraviti do predelovalnega obrata.
V Sloveniji se boniteto določa na podlagi sestave tal, klime in reliefa. Vsakem kmetu in "kmetu" je seveda popolnoma jasno, da bo njiva, kjer je zemlja rodovitna, klima zmerna in kjer je vse ravno (enostavno za obdelovanje), veliko več vredna, kot pa njiva nekje na senčnem pobočju Mangrta, kjer zemlja komaj pokrije skale, do pozebe pride tudi junija in septembra, naklon je pa tolikšen, da boš tudi traktor težko ostal na kolesih ... če bo do tam sploh prišel.
Na tem območjo se razen koruze ali pšenice ni nič ostalega sadilo, ker je stuktura zemlje zelo slaba. Zgornjih cca. 40 centimetrov je zemlja, pod tem pa šoder oz. neko kamenje, kar ni idealno za bilokakšno sajenje. Da se ne pogovarjamo, da je študija dokazala, da do 2 kilometra od zelo prometne avtoceste so našli sajaste delce od dizlovih tovornjakov. In to potem tudi rastline absorbirajo in v končni fazi jemo. In ta avtocestni-tranzitni križ je zelo obremnjen s tovornjaki.
Gregor P ::
Se bodo pač pritožili. Če v pritožbi ne bodo napisali nič konkretnega, pač ne bodo uspeli z njo in bo zadeva rešena zelo hitro. Če pa da, potem je pa itak pravilno, da se zadeva obravnava.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
FTad ::
PersonaRuda je izjavil:
Slovenski e-forum se bo pritožil na soglasje Magne
na podlagi cesa oz s kaksnim argumentom se bo ta kekec pravzaprav pritozil?
PersonaRuda je izjavil:
Na tem območjo se razen koruze ali pšenice ni nič ostalega sadilo, ker je stuktura zemlje zelo slaba. Zgornjih cca. 40 centimetrov je zemlja, pod tem pa šoder oz. neko kamenje, kar ni idealno za bilokakšno sajenje.
Kaj nekdo s to zemljo počne še ni merilo kvalitete te zemlje.
Geopedia pravi, da je prst na tem področju iz družine cambisolov. Wikipedija pravi, da je večina prsti iz te družine dobrih za kmetovanje in se jo intenzivno uporablja. Članek tudi trdi, da so nekatere izmed teh prsti v zmernih klimah med najbolj rodovitnimi prstmi na planetu.
Tako na splošno. Kakšna pa je konkretna zemlja na konkretni lokaciji bodo pa najbolje vedeli bivši lastniki.
PersonaRuda je izjavil:
Da se ne pogovarjamo, da je študija dokazala, da do 2 kilometra od zelo prometne avtoceste so našli sajaste delce od dizlovih tovornjakov. In to potem tudi rastline absorbirajo in v končni fazi jemo. In ta avtocestni-tranzitni križ je zelo obremnjen s tovornjaki.
Saje so za zdravje rastlin in jedcev teh rastlin precej nerelevantne in verjetno bo traktor pri enem obisku na njivi pustil več teh, kot pa bližnja AC. Prašni delci saj so problem za dihanje.
Težava v bližini prometnic so težke kovine - v ne tako zelo preteklih časih je bil svinec najbolj problematična stvar, danes pa se morda pojavljajo kakšne druge stvari.
Jao s tole rodovitno zemljo pretiravate preveč.
Saj ne bodo uporabili pol Slovenije, pa še to bi potem lahko reševali z vertikalnimi kmetijami, ki imajo lahko še precej večji donos.
Pol tudi avtocest ne bi smeli zgraditi. Prav gotovo smo kje kakšno rodovitno njivo "uničili"
o+ nevone
Saj ne bodo uporabili pol Slovenije, pa še to bi potem lahko reševali z vertikalnimi kmetijami, ki imajo lahko še precej večji donos.
Pol tudi avtocest ne bi smeli zgraditi. Prav gotovo smo kje kakšno rodovitno njivo "uničili"
o+ nevone
Tiste parcele morda so, morda pa tudi niso "prvovrstno kmetijsko zemljišče". Če se že operira s tem izrazom, potem bi bilo lepo, če se bi povedalo kakšna je njihova boniteta (ocena kvalitete), kaj na to oceno vpliva (sestava tal, klima, relief, posebne lastnosti, ...) in tudi kaj na to oceno ne vpliva (bližina prometnic, trenutna raba, ...).
KuntaKinte je izjavil:
vse parcele so lastniško rešene,zakaj se o tem še sploh debatira?
To se tudi jaz sprašujem. Eni bodo non-stop samo...
Tiste parcele morda so, morda pa tudi niso "prvovrstno kmetijsko zemljišče". Če se že operira s tem izrazom, potem bi bilo lepo, če se bi povedalo kakšna je njihova boniteta (ocena kvalitete), kaj na to oceno vpliva (sestava tal, klima, relief, posebne lastnosti, ...) in tudi kaj na to oceno ne vpliva (bližina prometnic, trenutna raba, ...).
Eni ste pač pametni. Zelo. En članek o tem, koliko kmetijske zemlje smo izgubili v zadnjih 25 letih. https://agrobiznis.finance.si/8853169?c...
Da povzamem, izgubili smo 85 tisoč hektarjev. Torej v enem letu povprečno 3.400 hektarjev, oz. povprečno na mesec 283,3 hektarja. In večina zemljišča je šla za pozidavanje, preostalo je zarastlo. In sedaj je problem v 100 hektarjih, ki bo zelo verjetno prehranjevalo celo 3.000 družin? Morebiti celo 5.000? In na vsako zaposlitev v Magni še par zaposlitev v celotni Sloveniji?
Eni vidite drevesa, ne vidite pa gozda.
Glede tega Marinčka, kako so mu sploh dovolili, da sodeluje v zadevi? Pa njegovo društvo ima že par let blokiran TRR, sedaj pa bo pamet solil drugim. In primerjal Magno z TEŠ-om. Na žalost marsikaj v naši državi ni urejeno.
Teh 100 hektarjev ne bo uničilo Slovenije, bo pa teh novih 1.000 ali 3.000 zaposlitev spremenilo plačilno politiko, saj bo potrebno dvigniti plače, da se bodo obdržali dobri delavci.
Če bo kaj uničilo Slovenijo, potem bo to prej teh 283 hektarjev zemlje mesečno, ki jo porabimo za pozidavanje v ravnici.
Eni ste pač pametni. Zelo. En članek o tem, koliko kmetijske zemlje smo izgubili v zadnjih 25 letih. https://agrobiznis.finance.si/8853169?c...
Da povzamem, izgubili smo 85 tisoč hektarjev. Torej v enem letu povprečno 3.400 hektarjev, oz. povprečno na mesec 283,3 hektarja. In večina zemljišča je šla za pozidavanje, preostalo je zarastlo. In sedaj je problem v 100 hektarjih, ki bo zelo verjetno prehranjevalo celo 3.000 družin? Morebiti celo 5.000? In na vsako zaposlitev v Magni še par zaposlitev v celotni Sloveniji?
Eni vidite drevesa, ne vidite pa gozda.
¯\_(ツ)_/¯
Jaz sem se samo obregnil ob to, da se opleta z nekim izrazom, ki ga tukaj ni nihče niti utemeljil, ne ovrgel. Demagogija, pač.
MonkeyHead ::
E-forum pravi, da se nebo pritožil oz. se bo zaradi formalnih razlogov in bo odstopil takoj ob obravnavi (nekaj v tem smislu). Torej ostane samo še tist starček iz alpe green ali kaj so...
EDIT:
never mind, napačna informacija
EDIT:
never mind, napačna informacija
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MonkeyHead ()
Projekt Magna visi na nitki
Po naših zanesljivih informacijah Slovenski E-forum še sploh ni prevzel razvpitega okoljevarstvenega soglasja Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) za projekt Magna Steyr v občini Hoče-Slivnica.
....
Vprašanja brez odgovora
1. Kako komentirate informacije o tem, da še vedno niste prevzeli pošte z okoljevarstvenim soglasjem in to kljub temu, da ga že nekaj časa vsebinsko komentirate
2. Zakaj ima Slovenski E-forum fizično onesposobljen poštni predalček, ki onemogoča prevzetje pošte?
3. Ali se vam kot stranki v postopku ne zdi nenavadno, da vsebinsko komentirate zadevo, uradno pa je sploh še niste prevzeli
4. Kaj je cilj takih vaših ravnanj? Je to le zavlačevanje postopkov?
5. Na kak način potekajo postopki odločanja v Slovenskem E-forumu in kateri organi odločajo? Ali mogoče o vseh zadevah odloča predsednik samostojno?
Njegovih odgovorov v pisni obliki nismo dobili, je pa nam v telefonskem pogovoru povedal, da za pritožbo ne rabi dvigniti pošiljke. Kot smo uspeli razbrati iz pogovora, sam ni ne zanikal, kot tudi ne potrdil, DA soglasja, ki so ga poslali na Slovenski e-forum ni niti prevzel.
Vročitve so pojasnili tudi na ARSO: »Odločba OVS je bila 28. 9. vložena v poštni nabiralnik še zadnji NVO – Alpe Adria Green. Tudi za pošto za E-Forum se v skladu z 87. členim ZUP šteje, da je včeraj vročena. Stranka se lahko pritoži. Vsi ostali stranski udeleženci so odločbo prevzeli že prej.«
https://maribor24.si/gospodarstvo/proje...
Po naših zanesljivih informacijah Slovenski E-forum še sploh ni prevzel razvpitega okoljevarstvenega soglasja Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) za projekt Magna Steyr v občini Hoče-Slivnica.
....
Vprašanja brez odgovora
1. Kako komentirate informacije o tem, da še vedno niste prevzeli pošte z okoljevarstvenim soglasjem in to kljub temu, da ga že nekaj časa vsebinsko komentirate
2. Zakaj ima Slovenski E-forum fizično onesposobljen poštni predalček, ki onemogoča prevzetje pošte?
3. Ali se vam kot stranki v postopku ne zdi nenavadno, da vsebinsko komentirate zadevo, uradno pa je sploh še niste prevzeli
4. Kaj je cilj takih vaših ravnanj? Je to le zavlačevanje postopkov?
5. Na kak način potekajo postopki odločanja v Slovenskem E-forumu in kateri organi odločajo? Ali mogoče o vseh zadevah odloča predsednik samostojno?
Njegovih odgovorov v pisni obliki nismo dobili, je pa nam v telefonskem pogovoru povedal, da za pritožbo ne rabi dvigniti pošiljke. Kot smo uspeli razbrati iz pogovora, sam ni ne zanikal, kot tudi ne potrdil, DA soglasja, ki so ga poslali na Slovenski e-forum ni niti prevzel.
Vročitve so pojasnili tudi na ARSO: »Odločba OVS je bila 28. 9. vložena v poštni nabiralnik še zadnji NVO – Alpe Adria Green. Tudi za pošto za E-Forum se v skladu z 87. členim ZUP šteje, da je včeraj vročena. Stranka se lahko pritoži. Vsi ostali stranski udeleženci so odločbo prevzeli že prej.«
https://maribor24.si/gospodarstvo/proje...
ŠTAJERCI SE NE DAMO! HOČEMO MAGNO! HOČEMO DELOVNA MESTA! Ali zmoremo pokazat ostali Slovenji, da se znamo boriti zase? Da usodo vzamemo v svoje roke? Dokažimo, da zmoremo!
Veliko zborovanje ZA MAGNO v soboto ob 12.00 v Mariboru na Trgu Leona Štuklja!
https://www.facebook.com/events/5266169...
Veliko zborovanje ZA MAGNO v soboto ob 12.00 v Mariboru na Trgu Leona Štuklja!
https://www.facebook.com/events/5266169...
Zaradi domnevnih groženj pa je Marinček zaprosil tudi za policijsko varstvo.
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/itr-s...
Motiti se je človeško.
Ganon ::
Nihče se ne bo pritožil, razen ...
Že ko sem ga videl v Odmevih, mi je vrela kri.
Medtem Gorazd Marinček iz slovenskega E-foruma po poročanju Dnevnika vztraja, da se bo organizacija pritožila na okoljevarstveno soglasje. Zaradi domnevnih groženj pa je Marinček zaprosil tudi za policijsko varstvo.
bambam20 ::
Nihče se ne bo pritožil, razen ...
Medtem Gorazd Marinček iz slovenskega E-foruma po poročanju Dnevnika vztraja, da se bo organizacija pritožila na okoljevarstveno soglasje. Zaradi domnevnih groženj pa je Marinček zaprosil tudi za policijsko varstvo.
Kako lahko navaden državljana pridobi zgolj na podlagi domnevnih groženj policijsko varstvo?
billy ::
Dvomim da so domnevne, če bo res zajebal ne bom presenečen, če ga kdaj kje najdejo...hladnega.
Kako lahko navaden državljana pridobi zgolj na podlagi domnevnih groženj policijsko varstvo?
Kje piše da je pridobil?
Motiti se je človeško.
Požar izgleda ve več kot Štajerci, kaj je zanje bolje. Kar piše na svojem portalu je nov podn. Sem mislil, da ga je dosegel z Melanijo Trump, kjer si je izmišljeval, da se je kar kadilo http://www.pozareport.si/?Id=posli&View...
bambam20 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Se delo v Avstriji dejansko sploh splača? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35382 (27776) | enemon |
» | Razgovor za službo in kadrovski odnos (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 61438 (43553) | Trubar |
» | Delo v tujini (avstrija, nemčija, severna evropa...) kje najti ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 102526 (25153) | NewHope |
» | Apple zaradi nasprotovanja prebivalcev obupal in odpovedal milijardno investicijo naOddelek: Novice / Ostale najave | 10615 (7209) | gruntfürmich |