» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
568 / 568
»
»»

fikus_ ::

Brajdo, vedi da je Andrej prodajalec za Philips, temu primerno jemlji njegova priporočila.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

mancslo ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mancslo ()

Baltazar: ::

mancslo je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ganon je izjavil:

Andrej, na tej točki prepričuješ sam sebe, vsi ostali, ki so tukaj dlje časa, so te že pogruntali. V čisto vsakem svojem "priporočilu" ljudem pred nos porivaš philipse. Tudi, ko zraven namerno dodaš druge znamke, da (v svojih očeh) izpadeš kredibilno, preferiraš philipsa. Enostavno ne moreš iz svoje kože. In to počneš tudi preko zasebnih sporočil. Prodajalec si, vemo.

Ka pa recimo uporabnik @fpbs, ki priporoča v glavnem samo Lg.8-O Drugi priporočajo povsem tretji brend itd.. Jaz priporočam televizorje za katere mislim, da so vredni svojega denarja kot recimo Philips.

Jaz ne gledam pri televizorju samo kvaliteto slike, ki je seveda izmed pomembenjših zadev pri televizorju, temveč gledam televizor nekoliko širše:)) Od same izdelave, Softwerja, Hardwerja itd..

Saj bi priporočil tudi Sonya ali Panasonica, pa so za večino nekoliko predragi. Nikoli pa v glavnem ne bom priporočil TCL ali Hisense televizorjev, ker me ne prepričajo..! Pa tudi Lg-ja ne razen OLED modelov.

Sicer pa sem že nekajkrat napisal, da lahko vsak priporoči tisto za kar misli, da je kvalitetno, če seveda ima kakšne osebne izkušnje z določenimi televizorji:) Ne pa da samo kritizirate kaj jaz napišem.

No, lg tudi jaz nebi vzel.
Je pa tv glede na to, da ima večina boxe od ponudnikov, samo prikazovalnik slike in me njegov SW, pa kakšen ima daljinec, niti ne zanima.

+1

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ka pa recimo uporabnik @fpbs, ki priporoča v glavnem samo Lg.

Andrej, razlika med mano in tabo je, da ti prodajaš slabo robo, jaz pa dajem nasvet za dober nakup.

Daj @fpbs bpfc...nehaj se brukat! Si še 10x slabši kot andrej. ;)
LGja si pa lahko vtakneš veš kam.

Nesta ::

Oldočam se za nakup 65 do 75 inch TV do 1500€

Zanimiv mi je model TCL C81K, C805K ali C7K

Je kakšna velika razlika med njimi?

Hvala

Ransom ::

Jaz bi tole iz spodnjega linka vzel, sicer pa lahko počakaš, da ti naš Andrej priporoča kakšnega "odličnega" filips ;)

https://www.electronic4you.si/tcl-65q7c...

andrej69 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Nesta ::

Super hvala za linke.

Phillips v vsakem primeru odpade ker nima google tv :)

andrej69 ::

Nesta je izjavil:

Super hvala za linke.

OLED model 819 ima Google. Sicer pa se da Google brez kakšnih težav nadomestit, s kakšnim Android stickom ali kaj podobnega... Še vedno mislim, da je pri televizorju najvažnejša kvaliteta slike, zvok, samo delovanje televizorja itd..

Djole ::

andrej69 je izjavil:

Nesta je izjavil:

Super hvala za linke.

OLED model 819 ima Google. Sicer pa se da Google brez kakšnih težav nadomestit, s kakšnim Android stickom ali kaj podobnega... Še vedno mislim, da je pri televizorju najvažnejša kvaliteta slike, zvok, samo delovanje televizorja itd..

Torej mu predlagas lg 65 c5 za 1500€ pri makspro in kak stick? :)

fpbs ::

Djole je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Nesta je izjavil:

Super hvala za linke.

Torej mu predlagas lg 65 c5 za 1500€ pri makspro in kak stick? :)

Philips OLED 819 je lanski model, in se lahko primerja z LG C4, ki je skoraj 200€ cenejši: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
Pa tudi letošnji LG C5 je nekaj cenejši od Philipsa 819: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

Baltazar: je izjavil:

Kar ti si ga vtakni. Moj C8 ima še vedno sliko, kot nov.Ti pa vprašanje, kaj si počel s tvojim C9. Verjetno si imel svetilnost nastavljeno na maximum, mogoče slab signal, pa ti je med spanjem slika za celo noč zaštekala,.....v normalnih okoliščinah bi se ti ta burn-in težko pojavil.

V tem primeru je no-brainer LG C5 65" za 1500€, nisem niti vedel, da je že tako padla cena ;)

Baltazar: ::

fpbs je izjavil:

Kar ti si ga vtakni. Moj C8 ima še vedno sliko, kot nov.Ti pa vprašanje, kaj si počel s tvojim C9. Verjetno si imel svetilnost nastavljeno na maximum, mogoče slab signal, pa ti je med spanjem slika za celo noč zaštekala,.....v normalnih okoliščinah bi se ti ta burn-in težko pojavil.

Ja ja:)) Kakšna svetilnost:| med spanjem slika zaštekala ajoj:)) Nič od tega. Pa če tudi bi bilo kaj od tega se to ne bi smelo zgodit!
Ti lahko s takimi forami nateguješ andreja ali pa ostale uporabnike, ki nimajo pojma, mene ne moreš.

Meni je tudi crknil panel na 3,5 let starem C1 pa sem vseeno ponovno vzel Lg-ja (C4), ker mi je slika odlicna za kar rabim, sicer sem gledal za G4, vendar tv-ja ne uporabljam toliko da bi se mi splacalo odkartati toliko vec...

Djole ::

Meni po skoraj 5 letih zaenkrat se ni crknil lg cx, pri bratu po 10letih samsung tudi ne, mi je pa pred samsungom crknil philips po enem letu ali dveh :) pa kaj cmo zdaj.

Ja ja:)) Kakšna svetilnost:

Ali veš, na koliko si imel nastavljeno svetilnost?

Buggy ::

Buggy je izjavil:

...tkole zgleda pa YT bela barva in zatemnjeni deli na umirajocem 58PUS8505. Se da to kej postimat? Probal ze vse razlicne nastavitve slike pa ni bistvene razlike. Bi factory reset TV-ja pomagal?
Za v man's cave in ambilightom ter YT musko bo najdu sicer novo zivljenje a vseeno bi to saniral, ce se da.

...tole je sedaj v session roomu dokoncno crknilo in sicer do stanja da se TV sploh prizgal ni vec. Ko sem posvetil s svetilko pri prizganem se je tekst videl kar nakatuje na to da je crknil backligt. Sicer sem ga cez noc pustil brez stroma in je nekako spet prisel k zivljenju a ne bo dolgo.

Zdej pa vprasanje. Je to ze kdo menjal sam in ali je mozno v tem stanju narediti tudi kaksen "upgrade" (od boljsega modela) ali moras iti v iste backlight strips?

https://www.aliexpress.com/item/1005005...

Koliko je cena takega popravila pri serviserju in ce se kakega na obmocju osrednje Slovenije priporoca?

fikus_ ::

Pred nekaj leti sem menjal na enem 40 colskem TV. Imeti moraš dovolj prostora na mizi, vsaj 2x velikost TV, na YT boš verjetno našel kako se razstavi, delaš lepo po vrsti, dobro je da imaš kakšne lateks rokavice.
Na servisu material okrog 100€ in delo 150-200€, seveda jim povej kaj je narobe, da ti diagnostike ne računajo posebej. Sicer pa vprašaš.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
««
568 / 568
»
»»