» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
569 / 569
»
»»

easyrider3 ::

Bo kar držalo,da res pri 5. letih je android že počasen postal in je TV zelo slabo odziven in najpoprej sem mislil,da daljinec dela preglavice vendar ni on problem ampak sam TV.
Tudi z brisanjem aplikacij in postavitev na tovarniške nastavitve je TV še vedno prepočasen kakor je bil nekoč in zgleda,da bo potrebno nabaviti kakšno novo androit škatlico,da bo vse hitro delovalo. Tudi,če danes kupiš Google TV bo čez leta potrebno nabaviti android škatlico ali kaj drugega,da boš lahko gledal TV kateri bo odziven(Philips). Moj prejšnji Samsung TV iz leta 2016 je tudi dosti slabše odziven kakor je bil v začetnih letih starosti a še to a lahko kdo potrdi,da ima starejši TV kakor 6 let in na njemu je vse še vedno odzivno kakor je bilo v prvih letih uporabe?

Potem je dan danes že vseeno kateri TV kupiš in recimo Hisense večinoma podpira vse pomembne aplikacije in na koncu bo tako kakor pravi ""polde66"" potrebno bo za vsak TV nabaviti android škatlico.

Anney ::

Dolby predstavlja Dolby Vision 2: novo obdobje za kakovost televizijske slike
https://news.dolby.com/en-WW/253671-dol...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

krop ::

Vidaa je drek. Vpiši v iskalnik pa boš videl. @Polde ne nalagaj. Zakaj bi imel še škatlco zdraven. Imam 5 let star sony tv z android tv in deluje še zmeraj vredu ni potrebe po dadotnih škatlah-dalincih

mancslo ::

Dalinc je itak od neota. Ali pa chromecast občasno :O.

Nesta ::

Ima kdo kake dobre/slabe iskušnje z TCL 75Q7C 4K QD-Mini LED HDR PREMIUM TV z Google TV 189 cm (75")?

Hvala

polde66 ::

krop je izjavil:

Vidaa je drek. Vpiši v iskalnik pa boš videl. @Polde ne nalagaj. Zakaj bi imel še škatlco zdraven. Imam 5 let star sony tv z android tv in deluje še zmeraj vredu ni potrebe po dadotnih škatlah-dalincih

Nihče ti nič ne vsiljuje. Pa ne bodi nestrpen, če tvoje mnenje ni mnenje vseh. Moje je pač drugačno. Pri Vidda, tizen, web os niso sistemi kot googleTV ali androidTV. Zadostijo pa večini nezahtevnih uporabnikov, ki v glavnem gledajo tv preko škatle svojega internetnega ponudnika.
Če že hočeš navajat argumente jih argumentiraj. Kaj naj vpišem kam da dobim tvoj rezultat. Trolanje brez znanja in argumentov. Bluzenje. Vidaa podpira v svojem sistemu vse stream aplikacije, ki jih večina folka uporablja in s tem zadosti precejšnjemu delu nezahtevne populacije. In to je bistvo, Prav tako LG s svojim OS ali samsung z svojim ali pa filips z svojim.
Zakaj imam jaz box in tv? Zato ker mi tako paše. Kakšno platformo uporablja kater tv mi je čisto vseeno, ker mi je tv samo za sliko, za zvok uporabljam pa hišni kino ali soundbar. Torej? Tak je moj način uporabe. In na tak način doma uporabljam 4 tv-je različnih firm.
polde

dvihtelic ::

easyrider3 je izjavil:

Bo kar držalo,da res pri 5. letih je android že počasen postal in je TV zelo slabo odziven in najpoprej sem mislil,da daljinec dela preglavice vendar ni on problem ampak sam TV.
Tudi z brisanjem aplikacij in postavitev na tovarniške nastavitve je TV še vedno prepočasen kakor je bil nekoč in zgleda,da bo potrebno nabaviti kakšno novo androit škatlico,da bo vse hitro delovalo. Tudi,če danes kupiš Google TV bo čez leta potrebno nabaviti android škatlico ali kaj drugega,da boš lahko gledal TV kateri bo odziven(Philips). Moj prejšnji Samsung TV iz leta 2016 je tudi dosti slabše odziven kakor je bil v začetnih letih starosti a še to a lahko kdo potrdi,da ima starejši TV kakor 6 let in na njemu je vse še vedno odzivno kakor je bilo v prvih letih uporabe?

Potem je dan danes že vseeno kateri TV kupiš in recimo Hisense večinoma podpira vse pomembne aplikacije in na koncu bo tako kakor pravi ""polde66"" potrebno bo za vsak TV nabaviti android škatlico.

Imam Sony star nekje 5 let in je odziven kot od začetka, nimam problemov.

dvihtelic je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

A potem je pri meni problem Philips TV,da sedaj bolj počasi vse deluje in preklaplja saj recimo tudi s pritiskom na glasnost ni prave odzivnosti. Me pa res zdaj zanima kako bo čez 2 leti z TCL kateri bo star 4 leta ali bo odziven ali bo šel po poti Philipsa.

Ryuchi ::

kaj forumski znalci menijo o velikosti TV za gledanje med 4,5 in 5,5m? 75 ali 85?

freesty ::

Je kdo probal nalozit moonlight ali parsec na Tizen OS?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Ryuchi ::

Ryuchi je izjavil:

kaj forumski znalci menijo o velikosti TV za gledanje med 4,5 in 5,5m? 75 ali 85?

aja, ali se da na Google TV kot je na TVjih (TCL, Sony) sideloadat android appe, recimo kak browser Opera ali podobno? Skratka kar ni na Google play ta Google TV?

freesty ::

Vedno vecjega, ce se med dvema odlocas in imas budget za isti model TVja.
Ce bi rekel 77" oled ali 85" LED bi mogoce se bla dilema.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freesty ()

Je velika razlika med MINI-LED od TCL proti LG OLED? ALi je TCL zelo konkurencen glede kvalitete slike plus cenovna razlika je ogromna.

MrStein ::

dvihtelic je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Bo kar držalo,da res pri 5. letih je android že počasen postal in je TV zelo slabo odziven in najpoprej sem mislil,da daljinec dela preglavice vendar ni on problem ampak sam TV....

Android ali ne?

Sem nedavno na dopustu imel 10 let star Sony ki je delal tekoče. XE7000 serija, če se prav spomnim. Ampak 99% ni Android.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

andrej69 ::

Nesta je izjavil:

Je velika razlika med MINI-LED od TCL proti LG OLED? ALi je TCL zelo konkurencen glede kvalitete slike plus cenovna razlika je ogromna.

Tukaj gre za dve povsem različni tehnologiji..

OLED: ima najboljšo kakovost slike, perfektno zatemnjevanje na nivoju vsakega pixla, perfektni nivoji črne, neskončen kontrast, zelo dober barvni spekter ( WCG), odlični vidni koti, odlična svetilnost predvsem pri modelih najvišjega ranga, tanka oblika samega televizorja.

Minusi: Mogoč pojav vtisnjene slike, zaslon lahko odbija vpadlo svetlobo, občutljiv za montažo in transport.

MINI LED: Odlična kakovost slike vendar slabša kot pri OLED televizorjih, še nekoliko boljša svetilnost od OLED televizorjev, odličen za gledanje podnevi, odlično zatemnjevanje na nivoju razpoložljivih segmentov, odlični globoki nivoji črne, odličen barvni spekter, zelo dobri vidni koti.

Minusi: Rahel svetlobni sij okrog osvetljenih objektov na temni podlagi (npr. v meniju) možno tudi pri sami sliki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

andrej69

daj povej kaj še narediti na Philipsu,da bo postal odziven,ker vse zbrisane aplikacije,počiščen spomin in tovarniške nastavitve nič ne pomaga. Eden daljinec se je že razletel po tleh upam,da se še drugi ne bo ali celo TV. Ampak kakor je videti se je televizorju zmešalo in sploh ne ve kaj počne saj,ko se pomikam po T-2 meniju navzdol televizor kar vrže v nastavitve-čisto se mu je zmešalo. Bo treba nabaviti neko novo android TV škatlico saj drugače bom še TV razbil k me bo tako razjezil. A si lahko mislite,da pri očetu je 15 let star Sony televizor na katerem je vse normalno odzivno seveda ni pa SMART TV :D8-).

Sem že priključil Xiaomi TV škatlico pa aktiviral T-2 TV aplikacijo .
Na koncu sem moral še nastaviti si sliko za HDMI vhod od TV škatlice in še tam sem moral malo živcev zgubiti saj TV je ves čas mi kar drugam metal v nastavitvah ampamk sem na koncu itak zmagal in za zaključek si odprl še pivo saj sem zmagal nad Philips TV.
Xiaomi škatlica sedaj dela tako kot se spodobi in sedaj je dokazano,da je ta Philips TV zdržal samo do 4.let brez štekanja a sedaj pa se začne paranje živcev.

Pinturicchio ::

Zdajšni tv-ji (ni važna znamka) so delani za približno 5-7 let. Včasih so bli televizorji delani za 30 let.

Pinturicchio je izjavil:

Zdajšni tv-ji (ni važna znamka) so delani za približno 5-7 let. Včasih so bli televizorji delani za 30 let.

Sigurno je tako res sploh ,ker so zdaj to neki Smart TV in po nekaj letih jih sistem itd...pohodi zato ti nato pride v poštev samo še TV box.

fpbs ::

Pinturicchio je izjavil:

Ja, 30 let ob pogostih okvarah in menjavi oslabelih elektronk.

mancslo ::

Pinturicchio je izjavil:

Kako za 5 do 7? Mi imamo Samsung smart tv že od 2015 in deluje bp. Nobenih zažganih slik ipd...

dvihtelic ::

MrStein je izjavil:

dvihtelic je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Bo kar držalo,da res pri 5. letih je android že počasen postal in je TV zelo slabo odziven in najpoprej sem mislil,da daljinec dela preglavice vendar ni on problem ampak sam TV....

Android ali ne?

Sem nedavno na dopustu imel 10 let star Sony ki je delal tekoče. XE7000 serija, če se prav spomnim. Ampak 99% ni Android.

Ja Android, Sin ima v sobi pa isto Sony, vendar ne android in je star že preko 10 let in deluje čisto tekoče.

Tisti TV kateri niso Smart bodo normalno delovali a,ko imaš enkrat TV z vsemi temi aplikacijami,posodobitvami itd....potem pa se čez leta pokaže problem. Sem imel Asus tablico katera je delovala super a takoj po posodobitvi na novejši Android je postala tako počasna da si popizdeval.

polde66 ::

Dokler gledaš na starem androidTV samo tv programe ali imaš priklopljen setup box bo android tv tudi po daljšem času ok. Pač odvisno od zahtevnosti uporabnika. Dočim pa ti androidTV ali googleTV pomeni več kot to in so ti pomembne druge aplikcije ki jih naložiš na tv pa zna postati problem. Če imaš androidTV samo zaradi gledanja tv programov prek boxa je čisto vseeno če uporabljaš navaden tv brez androida.
polde

Zakaj pa na mojem Philipsu ni več prave odzivnosti za pritisk na bilo katero tipko ali recimo pomikanje po nastavitvah? Televizor je za vsako pritisnjeno tipko slabo odziven tudi, če hočem samo povečati glasnost se vse zatika. To je nekaj narobe in sigurno ni to normalno. Dobro,da imam še stari Xiaomi TV box kjer se nič ne zatika kot na TV.

damirj79 ::

Kaj pa če je samo daljinec potreben čiščenja? Tipke imajo grafitne obloge, ki se ščasoma umažejo in/ali obrabijo. Poskusi jih očistit.

Ni daljinec ker sem imel še drugega pa je bilo isto. Televizorju se meša saj,če se v nastavitvah pomikam navzdol ali bilo kako drugače ti naenkrat kar vrže na čisto tretjo stran nastavitev. Android pa od Philipsa instalacija ali kaj že se meša med sabo po domače povedano nekaj se med sabo več ne ujema.

WRC555 ::

Pinturicchio je izjavil:

S to trditvijo se strinjam, ker moje izkušnje so točno take.
Android Philips je crknil po 4 letih, crknila matična plošča.

Potem sem kupil 2 televizorja TCL, eden Android drugi pa Google TV. Matična plošča je pri Androidu crknila po 6 letih, sedaj ga imam na servisu. Pri Google TV pa je crknila po 2 dveh mesecih uporabe, so zamenjali pod garancijo.

Niti pod razno ne dam za tv več kot 500 eur, ker itak vse crkne.

Verjetno bom šel enkrat ta mesec po TCL v avstrijo ce ima se kdo zeljo lahko se zanj kaj naročim in če želi lahko prispeva kaj za prevoz :)

Ko bo na voljo bom vzel 75 inch https://www.electronic4you.si/tcl-75q7c...

Evo prav sedaj ,ko gledam košarko hočem nastaviti sliko in je sploh ne morem saj televizor mi sploh ne pusti premakniti iz načina FILM na STANDARD ali OSEBNI način. Enostavno nič se ne zgodi pa lahko pritiskam kolikor hočem gor ali dol in če vmes grem pritisniti na glasnost tam pa se normalno povečuje ali manjša.
Zanimivo ,ko grem s tipko v nastavitve grem normalno noter in lahko se pomikam gor ali dol a ko pridem do izbire za SLIKO takrat še gre a naslednji korak,ko pritisnem na SLOG SLIKE se tudi premakne in,ko je potrebno izbirati med načini OSEBNI,STANDARD,NARAVNO,FILM takrat pa je GOTOVO---MRK--- KAPUT saj ni nobenega učinka več pa čeprav se glasnost pa normalno lahko nastavlja.

Philips je totalno se zjebal kaj takega nisem še doživel in sedaj enostavno sploh ne morem si SLOG slike spremeniti in kje je sedaj """andrej69""""" da poe kaj narediti

mat11 ::

Meni podobno občasno dela Hitachi 32 inch. Sumim softwer ali motherboard.
mat

fpbs je izjavil:

Pinturicchio je izjavil:

Ja, 30 let ob pogostih okvarah in menjavi oslabelih elektronk.

Končno ena pametna od tebe. ;)
Motiti se je človeško.

easyrider3 je izjavil:

Tisti TV kateri niso Smart bodo normalno delovali a,ko imaš enkrat TV z vsemi temi aplikacijami,posodobitvami itd....potem pa se čez leta pokaže problem. Sem imel Asus tablico katera je delovala super a takoj po posodobitvi na novejši Android je postala tako počasna da si popizdeval.

Tudi ne-android televizor lahko z leti upočasni. Sony W828 recimo po 10 letih dela vse v počasnem posnetku.
Motiti se je človeško.

easyrider3 je izjavil:

Philips je totalno se zjebal kaj takega nisem še doživel in sedaj enostavno sploh ne morem si SLOG slike spremeniti in kje je sedaj """andrej69""""" da poe kaj narediti

Servis?
Motiti se je človeško.

Buggy ::

Zdej pa vprasanje. Je to ze kdo menjal sam in ali je mozno v tem stanju narediti tudi kaksen "upgrade" (od boljsega modela) ali moras iti v iste backlight strips?

https://www.aliexpress.com/item/1005005...

Koliko je cena takega popravila pri serviserju in ce se kakega na obmocju osrednje Slovenije priporoca?

FYI: Sem dobil ponudno tocno za moj model TV-ja - servis v LJ...142€, cca en teden pocakat.
««
569 / 569
»
»»