» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
400 / 567
»»

andrej69 ::

fpbs je izjavil:

Constantine je izjavil:

fpbs je izjavil:

Nikakor nebi vzel MiniLEDa. Za lanskoletni OLED, je pa sedaj najboljši nakup, dokler so še na zalogi.

Kaj pa je glavni razlog da nebi vzel MINI LEDa? Trenutno gledam Sony A83J 65" ali pa "you live only once" A90J 65". Edino ne vem, a naj počakam na 2022 modele, ker naj bi bili občutno boljši ali je to sam marketinški larifari s strani reviewerjev.

Zato, ker MiniLED je samo izboljšana verzija LCDeja. Od običajnega FALDa se mu poviša samo svetilnost, kar je pa strup za oči. Zato, če ti je kaj mar za tvoje oči potem vzemi OLEDa. Nisi podal cene za te OLEDe, ki jih gledaš. Vsekakor, če boš vzel Sonyja, boš dal cca 500€ samo za nalepko Sony.

Zopet pišeš laži.. Kar se tiče MINI LED vs FALD ni razlika samo v osvetlitvi panela, kar je seveda ključnega pomena temveč tudi v samem kontrastu, prikazu črnih kadrov, v manjših težavah kar se tiče bloominga itd.. Kar se tiče še osvetlitve panela. Večja osvetlitev pomeni, da lahko televizor naredi sliko svetlejšo, kar lahko pomaga pri vidljivosti v svetli sobi ali pa izstopa pi poudarkih v HDR. Sama osvetlitev televizorja pa se lahko prilagaja glede na prostor kako je osvetljen. Tako, da pisat, da to škodi očem je res neumnost:) Zakaj pa se tudi pri OLED televizorjih proizvajalci vsako leto trudijo, da dosežejo kar se da največjo možno osvetlitev panela. Verjetno ne samo zato, da bo slika videti svetlejša temveč predvsem zato, da so sami detajli videti najbolje med svetlimi in temnimi scenami:))

darck ::

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Constantine je izjavil:

fpbs je izjavil:

Nikakor nebi vzel MiniLEDa. Za lanskoletni OLED, je pa sedaj najboljši nakup, dokler so še na zalogi.

Kaj pa je glavni razlog da nebi vzel MINI LEDa? Trenutno gledam Sony A83J 65" ali pa "you live only once" A90J 65". Edino ne vem, a naj počakam na 2022 modele, ker naj bi bili občutno boljši ali je to sam marketinški larifari s strani reviewerjev.

Zato, ker MiniLED je samo izboljšana verzija LCDeja. Od običajnega FALDa se mu poviša samo svetilnost, kar je pa strup za oči. Zato, če ti je kaj mar za tvoje oči potem vzemi OLEDa. Nisi podal cene za te OLEDe, ki jih gledaš. Vsekakor, če boš vzel Sonyja, boš dal cca 500€ samo za nalepko Sony.

Zopet pišeš laži.. Kar se tiče MINI LED vs FALD ni razlika samo v osvetlitvi panela, kar je seveda ključnega pomena temveč tudi v samem kontrastu, prikazu črnih kadrov, v manjših težavah kar se tiče bloominga itd.. Kar se tiče še osvetlitve panela. Večja osvetlitev pomeni, da lahko televizor naredi sliko svetlejšo, kar lahko pomaga pri vidljivosti v svetli sobi ali pa izstopa pi poudarkih v HDR. Sama osvetlitev televizorja pa se lahko prilagaja glede na prostor kako je osvetljen. Tako, da pisat, da to škodi očem je res neumnost:) Zakaj pa se tudi pri OLED televizorjih proizvajalci vsako leto trudijo, da dosežejo kar se da največjo možno osvetlitev panela. Verjetno ne samo zato, da bo slika videti svetlejša temveč predvsem zato, da so sami detajli videti najbolje med svetlimi in temnimi scenami:))

Ja to imaš kar vse prav kar si napisal in pri HDR vsebinah bo MiniLed prikazal več detaljev kakor OLED pa še v res težkih razmerah kjer je visoka svetloba v prostoru se bo bolje obnesel.

Kar se tiče MINI LED Philipsa 9636 zna povedat tudi dosti uprabnik @mat xxl, kateri si lasti ta model.

Vanadium ::

Gledam malo zdej ponudbo od bigbanga in sicer

https://www.bigbang.si/philips-mini-led...

ter makspro:

https://www.makspro.si/miniled-tv-phili...

Kaj točno je razlika v teh dveh da je cca 700€ razlike?

Gledalo se bo pa v svetli sobi tako, da oled načelom odpade je pa sevea želja da ima android tv

Djole ::

Ne razumem zakaj vsi jamrate nad svetlostjo oledov...jaz imam tv zraven okna in to v visini okna, v svetli sobi pa imam zmanjsano svetilnost nastimano, in to kar precej. Ne vem kako vas ne bolijo oci ce imate vse nasopano na max... :)

Ganon ::

Ti bi lahko kupil tudi televizor za 300 evrov, ne bi opazil nobene razlike.

Anney ::

Vanadium je izjavil:

ter makspro:

Gledalo se bo pa v svetli sobi tako, da oled načelom odpade je pa sevea želja da ima android tv

Philips MiniLED 9636 specs:

Display type: LCD with MiniLED backlight
Resolution: 4K
Sizes: 65-inch (65PML9636), 75-inch (75PMLS9636)
Processor: 5th Gen P5 AI
Ambilight: Four sides
Sound: 3.1.2ch, 70W
4K@120Hz: Yes
VRR: Yes
ALLM: Yes
eARC: Yes
Operating system: Android TV 10

The higher-end of Philips' two new MiniLED models has the same processor, HDMI 2.1 features and four-sided Ambilight as its OLED856/806 siblings, but trades the OLED panel for an LCD screen with a 1000-zone, 2000-nit backlight. It's got a more powerful sound system, too.

Philips MiniLED 9506 specs:

Display type: LCD with MiniLED backlight
Resolution: 4K
Sizes: 65-inch (65PML9506), 75-inch (75PML9506)
Processor: 5th Gen P5 AI
Ambilight: Four sides
Sound: 3.1.2ch, 50W
4K@120Hz: Yes
VRR: Yes
ALLM: Yes
eARC: Yes
Operating system: Android TV 10

The Philips 9506 is essentially the 9636 with peak brightness downgraded slightly to 1500nits. That's still vastly brighter than any OLEDs can manage, so this could still be a very enticing TV if the price is right.

Torej razlika je v panelu (svetilnosti).
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Vanadium je izjavil:

ter makspro:

Razlika je samo v svetlosti panela in ozvočenju. Pri dnevni svetlobi je nekoliko kvalitetnejši model 9636 toda razlika ni velika, je pa nekoliko večja razlika v zvoku kjer ima model 9636 kar opazno boljši zvok..

Ampak da jaz kupujem potem sigurno tistega cenejšega za 1.400 EUR saj HDR vsebin se sploh nič niti ne gleda in tam je važna svetilnost pa še to,da ima res 1.500 nitov je čisto za dosti in glede zvoka je pa tudi brez veze se sekirat kakšen je lahko si kupiš soundbar pa boš imel vse.

darck je izjavil:

Ampak da jaz kupujem potem sigurno tistega cenejšega za 1.400 EUR saj HDR vsebin se sploh nič niti ne gleda in tam je važna svetilnost pa še to,da ima res 1.500 nitov je čisto za dosti in glede zvoka je pa tudi brez veze se sekirat kakšen je lahko si kupiš soundbar pa boš imel vse.

To je odločitev vsakega posameznika, katere lastnosti so mu važne pri nakupu televizorja. Nekaterim se bo zdel nakup modela 9636 smiseln drugim pač ne..

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

To je odločitev vsakega posameznika, katere lastnosti so mu važne pri nakupu televizorja. Nekaterim se bo zdel nakup modela 9636 smiseln drugim pač ne..

Pri večini ljudi bo tista prva izbira kar CENA saj dati 1.400 EUR ali 2.200 EUR je OGROMNA razlika in to samo zaradi nekaj boljšega zvoka in odtenek boljše svetilnosti katera v 90% marsikateremu tudi nič ne pomeni in ne pride prav. Verjetno za 1.600 EUR je še vedno najboljša izbira OLED vsaj za večina ljudi pa treba je vedeti,da je še to samo nekaj procentov ljudi in večina jih tudi 1.000 eur ne da za televizor.

Djole ::

Ganon je izjavil:

Ti bi lahko kupil tudi televizor za 300 evrov, ne bi opazil nobene razlike.

Ma super... Samo, da jo ti opazis :)

mat xxl ::

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče MINI LED Philipsa 9636 zna povedat tudi dosti uprabnik @mat xxl, kateri si lasti ta model.

Lahko potrdim, da je Philipsov PML75 9636 res impozantna zadeva.

Popravil, bi, da se je takoj ob prvem zagonu TV že posodobil, po mojem na Android 11 Tv, skratka, Tv seka, sam sem imel sicer neka očitno nora pričakovanja in iskal dlake v jajcu, vendar je, kar nekaj znancev prišlo na obisk, ki si lastijo TV je za 2000 + EUR in zanimivo vsi, so noro hvalili, panel, sliko in tudi zvok. Večina njih je šla dokaj od blizu gledati sliko in potem ugotavljati, kake napake ima njihova, ki jih ta nima. Zanimivo, najbolj zakurjen je bil znanec, ki je bil prepričan, ko je videl panel, da ima TOP model 65 OLED letnik 2020 boljšo sliko, tako je dostavil svoj 65 incni TV do mene in sva predvajala hkrati film v 4K iz mojega omrežja. Sicer 75 col proti 65 col, in zanimivo, je bil ta znanec malo slabe volje poparjen, na koncu je priznal, da ima njegov sicer lepo sliko imel je barve precej preterane, zato sem še jaz dodal močnejše barve, na koncu je bilo brez dvoma na Philipsu veliko svetlejša slika, pa tudi ko sem dal svetilnost na samo 70% je bilo nekako vidno, da ima Mini Led boljšo sliko, res pa je šlo za primerjavo letnika 2021 proti 2020. Bo pa vsak sam vedel, kaj želi.

skyform ::

andrej69 je izjavil:

Ha tipa, še nikdar nisem videl v tej temi in na enkrat dela tu reklamo za Philips TV samo zato, ker si ti tako napisal. Ne mislim ali pravim, da TV ni dober sem prepričan, da je dober sicer sem še bolj prepričan, da je OLED806 boljši ampak tole je prav smešno kako sta to vidva izvedla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ha tipa, še nikdar nisem videl v tej temi in na enkrat dela tu reklamo za Philips TV samo zato, ker si ti tako napisal. Ne mislim ali pravim, da TV ni dober sem prepričan, da je dober sicer sem še bolj prepričan, da je OLED806 boljši ampak tole je prav smešno kako sta to vidva izvedla.

Saj tu ni nikakšne teorije zarote:)) Eni ste enostavno preveč skeptični okoli določenih zadev.. Človek je samo napisal svoje poglede na televizor kateri si lasti, in nič drugega.
Sicer pa je jasno, da je tale televizor več kot odličen in če ga kateri resnično pohvali se ni nič zlagal..! Tukaj končujem, da se debata ne bo zopet sprevrgla v napačno smer.

Jaz pa mislim,da ni tega denarja vreden ta MiniLed Philips 9636 v primerjavi z Philips OLED 806 ali kateri drugi OLED TV v tem rangu.Samo zaradi svetilnosti katera ti tudi nič prav ne pride, če ne gledaš HDR vsebine in potem sem tudi siguren,da je razlika pri podnapisih pri HDR kjer OLED sigurno bolje izpade. Te Mini led televizorje bi morali cenovno dati na tak raven kot so vstopni modeli OLED in to takrat k so v akciji. 600 EUR več dati za MiniLed proti OLED TV je zame brez veze res,da edini strah pri OLED je zapeka slike čeprav pravijo,da to skoraj ni mogoče, če imaš vse nastavljeno kot je treba. D Abi že res moral odšteti dobrih 1.500 EUR za TV potem bi verjetno OLED vzel čeprav dobiš dosti ceneje tudi MiniLed TCL ali Hisense TV.Seveda ni tako dober kot ta najboljši MiniLed TV ampak ni važno še vedno čisto zadovoljivo brez preseravanja kak TV imam doma itd ...

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Saj tu ni nikakšne teorije zarote:)) Eni ste enostavno preveč skeptični okoli določenih zadev.. Človek je samo napisal svoje poglede na televizor kateri si lasti, in nič drugega.Sicer pa je jasno, da je tale televizor več kot odličen in če ga kateri resnično pohvali se ni nič zlagal..! Tukaj končujem, da se debata ne bo zopet sprevrgla v napačno smer.

Andrej, pa ja ne misliš, da bo kdo nasedel temu tvojemu manevru z "matxxl"om.

darck je izjavil:

Jaz pa mislim,da ni tega denarja vreden ta MiniLed Philips 9636 v primerjavi z Philips OLED 806 ali kateri drugi OLED TV v tem rangu.Samo zaradi svetilnosti katera ti tudi nič prav ne pride, če ne gledaš HDR vsebine in potem sem tudi siguren,da je razlika pri podnapisih pri HDR kjer OLED sigurno bolje izpade. Te Mini led televizorje bi morali cenovno dati na tak raven kot so vstopni modeli OLED in to takrat k so v akciji. 600 EUR več dati za MiniLed proti OLED TV je zame brez veze res,da edini strah pri OLED je zapeka slike čeprav pravijo,da to skoraj ni mogoče, če imaš vse nastavljeno kot je treba. D Abi že res moral odšteti dobrih 1.500 EUR za TV potem bi verjetno OLED vzel čeprav dobiš dosti ceneje tudi MiniLed TCL ali Hisense TV.Seveda ni tako dober kot ta najboljši MiniLed TV ampak ni važno še vedno čisto zadovoljivo brez preseravanja kak TV imam doma itd ...

PML9636 definitivno ni vredn svoje cene. PML9506 pa je solidna cena, sploh 65" za 1399€ je res nice cena in 1999€ za 75". Se tale dosti bolj splača kot pa pretirano drag PML9636. 800€ več za 65" in 1300€ za 75" zaradi tistega zvočnika in minimalno boljše slike, prosim te no.

neocodexx ::

Miniled je po mojem mnenju super zadeva, in če bi izbiral tv samo za gledanje in filme HDR, bi sigurno izbral miniled ker je dosti svetlejši. Kot lastnik oleda se ne bi branil te zamenjave, je v bistvu za to uporabo nadgradnja. Saj za filme in navadno tv niti ne potrebuješ tiste absolutne črne. Zna bit oled včasih malo pretemen na gammi, sploh moj Philips.

Če pa vsaj malo tudi gejmaš na takem TVju, pa oled sigurno zmaga na celi črti, ker noben fald lcd - ne mini ne navaden, ne zmore ohranit kontrasta v game mode (kjer fald ne deluje tako da so vse tiste zatemnilne cone brez pomena!) in pride slika sprana, samo pri oledu dobiš takojšen odziv, nič ghostinga, in perfekten kontrast.

Da ne bo izpadlo da nekaj na pamet govorim naj še strokovnjak pove in pokaže v praksi:

FALd in Mini led lahko imata popolnoma delujoč local diming v game mode, ne dela samo pri VRRju, takrat je popolnoma ugasnjen in če si hardcore games in igraš z VRR potem je to res no go. Za gaming zlahka zmaga QD OLED, ki več ni pretemn kot WOLED.

neocodexx ::

Kako potem objasniš rezultate ki jih je Vincent prikazal na tistem videju? Tam ni bilo VRRja. Ne verjamem, da zmorejo faldi popolnoma enak dimming proces v game mode kot v movie mode. Imamo kak dokaz?

Vincent je testiral Samsunga, nekateri Samsungi nimajo na polno delujoč local diming v gamemode zato imajjo tak majhen lag. Npr Sony pa ima na vseh zelo dober local diming brez VRR. Imam Sony XE90, XG95 in A8 in ti povem, da svetjelše igre izgledajo skor lepše na LCDjih, ker se na OLEDu čez čas potemnijo, na začetku je lepša na OLEDu, čez čas pa postane temnejša. Temnejše igre so pa nonstop lepše na OLEDu, bolj globoka slika in bolj izraziti higlightsi.

Je kar nekaj videjev kjer dokazujejo, da so nekateri LCDji boljši za gejming kot OLED. Npr Keep it Classy je imel A80J in X95J oba hkrati pa je rekel, za gejming X95J any day, za filme A80J in jaz imam popolnoma enake izkušnje z XG95 in A8.

LCD je enostavno svetlejši v igrah, ker OLED se čez čas potemni sploh Sony še bolj, ki nima logo diminga. Sicer se je Philips 706, ki sem ga imel tudi potemnil, pa sem izklopil logo diming, tak da se vsi OLEDi potemnijo čez čas v svetlih igrah, tudi tanovi Samsungov QD OLED tako da LCD enostavno zmaga kar se tega tiče, ni nobenga limita kar se tiče svetlosti, vedno enako konstantno svetla slika.

_marc_ ::

Za Sony sem siguren, da ima DTS dekorder. Ali poleg njega še kateri 65˝ TV ta dekorder?

scipascapa ::

Če si v dokaj svetli sobi, je potem OLED boljša izbira? Recimo jaz svetilnost ne rabiš.

Če ti ni igranje iger prioriteta in ne rabiš noro svetle slike je OLED boljša izbira.

Zgodovina sprememb…

scipascapa je izjavil:

Če si v dokaj svetli sobi, je potem OLED boljša izbira? Recimo jaz svetilnost ne rabiš.

Če boš gledal v dokaj svetlem prostoru in boš gledal predvsem vsebine kot so HDR pa tudi druge, je vsekakor boljša izbira MINI LED televizor:)

Kdo pa sploh gleda HDR sred belega dneva ali filme nasplošno? Če pa gledaš demonstracijske HDR videje pa je OLED dovolj svetel. Za filme pa niti Mini LED ni dovolj svetl, ker so filmi že sami po sebi pretemno posneti, razen tu pa tak kak film, ki ima res odličen HDR ali DV pa je na splošno cel film svetlejši. Da pa bi gledal kak Batman ali kaj podobnega čez dan pa ti nebo niti najsvetlejši Tv na svetu nič pomagal.

Verjetno za tiste kateri gledajo večinoma oddaje,nanizanke,šport in kdaj pa kdaj tudi kak film brez HDR je vseeno kaj si kupijo tisto,kar je ceneje. Zanima ne ali vsi vi uporabljate te senzorje za avtomatsko prilagajanje svetlobe saj ne vem ali tisto sploh dobro deluje. Se bi šel skoraj stavit,da vsak TV bi preveč zatemnil sliko tako,da sploh ne pride v poštev ta funkcija.

Ganon ::

darck je izjavil:

Zanima ne ali vsi vi uporabljate te senzorje za avtomatsko prilagajanje svetlobe saj ne vem ali tisto sploh dobro deluje. Se bi šel skoraj stavit,da vsak TV bi preveč zatemnil sliko tako,da sploh ne pride v poštev ta funkcija.

Ne, to je prva stvar, ki sem jo izklopil. In ko sem brskal za nastavitvami na internetu, sem pri vseh opazil enako.

skyform je izjavil:

Kdo pa sploh gleda HDR sred belega dneva ali filme nasplošno? Če pa gledaš demonstracijske HDR videje pa je OLED dovolj svetel. Za filme pa niti Mini LED ni dovolj svetl, ker so filmi že sami po sebi pretemno posneti, razen tu pa tak kak film, ki ima res odličen HDR ali DV pa je na splošno cel film svetlejši. Da pa bi gledal kak Batman ali kaj podobnega čez dan pa ti nebo niti najsvetlejši Tv na svetu nič pomagal.

Saj tukaj se ne gre za samo osvetlitev panela kot samo, temveč je ta zadeva pomembna predvsem za bolj živopisno sliko in prikaz samih detajlov v sliki posebej pri HDR vsebinah:) Tukaj so OLED televizorji v podrejenem položaju.. Zato pa se vsi proizvajalci OLED televizorjev trudijo, vsako leto nekoliko izboljšat samo osvetlitev panelov:)) Z letošnjimi modeli jim bo to nekako uspelo, posebej kateri bodo imeli Samsungove OLED panele, pa do neke mere tudi Lg-jeve EX panele.

undertacker ::

Kateri 55" televizor priporočate
Odločam se med
Sony BRAVIA KD-55X80K/P (55 Zoll) 2022

Ali

Sony KE-55A8/P Bravia 55 Zoll 2021

Hvala

undertacker je izjavil:

Kateri 55" televizor priporočate
Odločam se med
Sony BRAVIA KD-55X80K/P (55 Zoll) 2022

Ali

Sony KE-55A8/P Bravia 55 Zoll 2021

Hvala

Vsekakor je boljši OLED. Je pa neumnost kupiti katerega koli od teh dveh:) Ker, če pogledamo cenovno se dobijo že kvalitetnejši televizorji..

Recimo televizor MiniLed velikosti 65" za ceno 1.400 Eur kot je PHILIPS 65PML9506 je to že kar dobra zadeva vendar zakaj se vedno najde kak komentar ko ti da malo skrbi: https://www.philips.co.uk/c-p/65PML9506...

Philips pml9506

Philips pml9506

Kateri 55" televizor pa potem priporočate za ceno 1100€ ker za to ceno dobim oba dva sony katerega sem omenil pa še on drug je 2022 letnik
Hvala

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Saj tukaj se ne gre za samo osvetlitev panela kot samo, temveč je ta zadeva pomembna predvsem za bolj živopisno sliko in prikaz samih detajlov v sliki posebej pri HDR vsebinah:) Tukaj so OLED televizorji v podrejenem položaju.. Zato pa se vsi proizvajalci OLED televizorjev trudijo, vsako leto nekoliko izboljšat samo osvetlitev panelov:)) Z letošnjimi modeli jim bo to nekako uspelo, posebej kateri bodo imeli Samsungove OLED panele, pa do neke mere tudi Lg-jeve EX panele.

OLED ima bolj živahno sliko z bolj intenzivnimi barvami kot LCD. Tudi detajlov ni manj v HDR ampak več. LCDji vžgejo svetle, ne prikažejo vseh zvezd itd. Sama slika na OLEdu je bolj čista in globoka zaradi neskončnega kontrasta. LCD je boljši v tem, da nima image retention, skrb za burn in, višja svetilnost in da se nikdar ne potemni. Vse to pa pride najbolj do izraza pri igrah, za gledanje odaj, športa in filmov pa ima OLED superiorno sliko. Zdaj pa si poglej slabosti LCDja, slabši kontrast, slabše črne, slabši vidni kot, DSE, slabša odzivnost panela, blooming, clouding, dosti slabša slika v game mode z VRRjem in še se kaj najde.

Zdaj z QD OLED pa tak več ne bo imel LCD za burek, sploh pa LCD TVji, ki bodo kao konkurirali z QD OLEDu bodo ful dragi, dražji kot WOLEd in QD OLED. Sony X95K in Samsung QN95B že imata enako ceno kot QD OLED, bolano in QD OLED bo samo cenejši in cenejši ti FALD in Mini LED LCDji pa bodo dražji, ker bodo vsako leto rabli več con, boljši diming alogritem itd da bodo lahko na nivoji OLEDov in je potem proizvodnja dražja kot za OLED in QD OLED.

Mene še vedno zanimajo LCDji kot QN95B in X95K ampak dvomim, da bodo kos QD OLEDu sploh, ko bodo QD OLED izpilili.

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

Recimo televizor MiniLed velikosti 65" za ceno 1.400 Eur kot je PHILIPS 65PML9506 je to že kar dobra zadeva vendar zakaj se vedno najde kak komentar ko ti da malo skrbi: https://www.philips.co.uk/c-p/65PML9506...

Philips pml9506

Philips pml9506

Za vsak televizor boš naletel na kakšen negativen komentar:) Pa naj bo to top OLED ali LED televizor. Vedno moraš pa gledat koliko je pozitivnih komentarjev..

undertacker je izjavil:

Kateri 55" televizor pa potem priporočate za ceno 1100€ ker za to ceno dobim oba dva sony katerega sem omenil pa še on drug je 2022 letnik
Hvala

Recimo Philips OLED 706, 806 ali Lg C1.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Gapi ::

Končno je stari CRT zaključil kariero pri moji mami. Sedaj se išče nek TV LCD ki bi imel TTX in možnost da je ta teletekst čez cel ekran ali pa da ima možnost povečanje črk. Nekako se mi zdi da je mogoče LG najlažji za uporabo za starejšo osebo ali pa če še vedno kje dobim kak ne smart tv brez neke navlake.
No person is rich enough,to buy back his past.

Sicer v tem videju zgleda X95K res dobro zravn S95B in S95B presenetljivo svetel zraven X95K ampak težko si je nardit nek vtis slike preko kamere na svojem monitoru ali TVju.

Zgodovina sprememb…

mat xxl ::

Samo ste pa smešni na moj zapis, na Philipsa sem šel kljub velikim sitnostim z 2012 modelom 55 col pri moji Materi, kjer so celo 2 x plate menjali. Glavna zadeva je bila Ambrilight, to je bila glavna zahteva, ja PML 9636 nikakor ni ugodna cena, pa še težko jih je dobiti, sem spraševal v tujini, pa so bili nedobavljivi ali dražji, kot pri nas. Na koncu so pri nas pri uvozniku, le dobili nekaj kosov.

Prej sem imel TOP Panasonica letnik 2015, pa nikakor ne bi menjal, vendar sem se selil, zato sem šel v to in Andreja, sem kar nekaj spraševal o lastnostih in vsem in, kljub temu, da ga vsi imate za agenta Philipsa, mi ni mogel nič pomagati z dobavo. Vem pa sedaj, kaj pa kje se dobi te ugodne top modele, se naučiš.....

Pri tem TV ju je poleg slike še TOP zvok in če bi Oled top model to imel (ta zvok), pa ne bi bilo problemov z vžiganjem in trajanjem panelov (brez očitnega vidnega upada svetilnosti z leti), bi premislil, dokončno sem se pa odločil, ko sem sicer na 65 colah primerjal slike top Oledov in teh PML jev in delno po testih. In ja ne bom menjal sigurno vsaj 5 ali več let ne.

Je pa res, da če, kot audiofil, slišiš travo rasti in vidiš v globino črne nianse, potem, ja je težko najti pravi TV, razlike, so pa navadnemu uporabniku male vsaj med TOp modeli.

Ekonomsko, pa ja ni to top nakup, to bi bil Prej Philips 9 serije Led.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

Lahko se govori tako ali drugače ampak Sony definitivno bolje prikaže sliko HD kakor LG in dosti strokovnih ljudi to pravi. Vse to pa je zaradi procesorja in boljše obdelave slike z drugačnim načinom ali drugačnim procesingom. Res,da 4K vsebine ne bodo izrazite ampak pretvorbe iz HD na 4K tukaj se pa vidijo razlike v prid Sony. Mogoče ima prav tudi ANDREJ69 ko trdi,da imata Sony in Philips boljši procesor za obdelavo slike kakor LG

Sem malo sedaj razmišljal pa se bolj nagibam k LG C1 model. Kaj je razlika med lg c1 ter. lg g1??
Hvala

darck je izjavil:

Lahko se govori tako ali drugače ampak Sony definitivno bolje prikaže sliko HD kakor LG in dosti strokovnih ljudi to pravi. Vse to pa je zaradi procesorja in boljše obdelave slike z drugačnim načinom ali drugačnim procesingom. Res,da 4K vsebine ne bodo izrazite ampak pretvorbe iz HD na 4K tukaj se pa vidijo razlike v prid Sony. Mogoče ima prav tudi ANDREJ69 ko trdi,da imata Sony in Philips boljši procesor za obdelavo slike kakor LG

Saj tudi imata Sony in Philips najbolj ostro detajlno sliko. Samsung jima tudi ni kos niti z tanovim QD OLEDom S95B, kar je res škoda, ker drugače bi tale TV bil bomba ampak z švoh procesingom tale Tv zame odpade. Bi pa naj bil boljši kot LG. Vrstni red glede upskejling, ostrine in detajlov slike je za enkrat tak Sony, Philips, Samsung, LG, Panasonic. Novi Samsung mi ima brutalno lep tonmaping v HDRju ampak že preko videjev se vidi, da niti v 4k ne prikeže toliko detajlov kot Sony kaj še le v 1080p. Nekateri lastniki pravijo, da je 1080p prav razočarljiv proti Sonyju, škoda.

V teh dveh videjih se lepo vidi koliko več detajlov prikaže A90J proti S95B. V igrah je podobno, v filmih pa precej razlika

V videju, ki si ga ti poslal med A80J in C2 je razlika še večja, Sony prikaže dosti več detajlov.

undertacker je izjavil:

Sem malo sedaj razmišljal pa se bolj nagibam k LG C1 model. Kaj je razlika med lg c1 ter. lg g1??
Hvala

Lg G1 ima EVO panel kar pomeni nekoliko večjo osvetlitev panela. Če povzamem bo to v praksi pomenilo nekoliko boljši prikaz predvsem HDR vsebin. Tudi prikaz barv je nekoliko boljši na G1. Je pa model G1 tudi precej bolje nastavljen tovarniško. In pa tudi po nastavitvah G1 še vedno prikaže nekoliko kvalitetnejšo sliko. Tudi sama kvaliteta izdelave televizorja je na strani G1. In pa kar je važno model G1 nima namiznega stojala, temveč je priložen samo nosilec za stensko montažo.

Po mnenju strokovnjakov, ima Philips najboljše procesiranje slke. Seveda pa je razlika med Sonyem in Philipsom majhna.. Bomo pa videli kako bo letos, ker Sony ne nadgrajuje vsako leto slikovnega procesorja.

@Andrej69 hvala za obsežen odgovor

andrej69 je izjavil:

Po mnenju strokovnjakov, ima Philips najboljše procesiranje slke. Seveda pa je razlika med Sonyem in Philipsom majhna.. Bomo pa videli kako bo letos, ker Sony ne nadgrajuje vsako leto slikovnega procesorja.

Meni osebno je Sony lepši, ko sem primerjal XG95 z OLED706, ko sem dobil A8 pa sem še bil bolj navdušen, izpade še ostrejši, ker ima OLED boljši kontrast. 706 na čase ni prikazal enako detajlov kot Sony, da je prikazal enako sem moral dati sharpnes na 5 ali več kar je pa preveč, ker je slika postale pregroba na 2-3 pa spet ni bila tako ostra in izrazita slika kot na Sonyju, enostavno se ne da tako natančno nastavit kot reality cration, ki ga lahko nastavljaš med 0-100. Problem Philipsa je ker ima samo eno nastavitev za ostrino kot vse ostale znamke, Sony pa ima dve in reality creation je neverjetn, ne zaostri cele slike ampak samo določene stvari, tako da slika ostana naravna in kljub temu prikeže več detajlov kot konkurenca. Vem da ti praviš, da ima še le OLED936 tisti ta najboljši Philipsov procesing ampak to potem pomeni, da ima Philips samo en TV z tem procesingom Sony pa ima ta dober procesing že od 80/8000 serij naprej, kar je velika prednost ker imajo veliko izbiro TVjev z tem procesingom.

Da Sony ne obnavjla vsako leto procesor nisem prepričan, ker A8 2020 letnik se ne obnaša enako kot XG95 2019 in oba imata X1 ultimate, A8 je še en tik boljša slika, če je sedaj to zaradi OLEDovega kontrasta nisem prepričan morda ampak reality creation ne deluje vedno popolnoma enako sploh Auto je precej izboljšan na A8, jaz ga imam za filme kr na auto, ker tako dobro deluje na XG95 mi ni bil kul auto tako da so nekaj spremenili. XR so letos tudi izpilili proti lani, tak saj Sony pravi ampak samim firmam je težko kaj verjeti, se je najboljše sam prepričat.

Zgodovina sprememb…

Če primerjamo je v istem rangu Philipsovega AI procesorja samo Cognitive Processor XR, lahko še do neke mere Extreme vse ostalo se ne more primerjat:) Sicer pa kar se tiče primerjav je to tvoje osebno mnenje in ga seveda ne boš spremenil.. Vsak ima pravico do svojega mnenja, velja pa načeloma tisto kar povedo strokovnjaki pri testiranju določenih televizorjih..
Sicer pa kot sem napisal do sedaj so te razlike res bile majhne med Philpsom in Sonyem, bomo videli kako bo letos.. Je pa dejstvo, da sta oba tako Sony kakor Philips kar nekaj spredaj pred konkurenco. Sicer Lg zmanjšuje to prednost kakor tudi ostali toda še vedno niso v istem rangu. Recimo Panasonic ima za mene tudi zelo dobro procesiranje, toda me moti to, da dajejo pudarek predvsem na prikazu barv. Ostali algoritmi pa niso na nivoju omenjenih procesorjev. Je pa tako, da vsak sam ve kakšno procesiranje slike mu je najbolj všeč:) Seveda strokovnjaki povedo kako in kaj, ni pa nujno, da se bo velika večina z takšnimi ugotovitvami strinjala.

Jaz ostajam pri Sonyju predvsem zaradi reality creation, smooth gradation in lep WB out of the box in bele kot treba. Čeprav nisem navdušen na glajenjem slike na Sonyju, so mi ostale omenjene zadeve še vedno bolj pomembne, raje lepša slika kot pa boljše glajenje slike. Ko pa bo katera druga firma temu kos pa bom rade volje menjal, ker glajenje slike mi je definitivno boljše na Panasonicu in Samsungu. Način kako izgleda HDR mi je najlepši na Samsungu, Sony ima včasih pretemno sliko v HDR in DV, njihov pristop je malo drugačen in nekatere scene so pretemne z presvetlimi svetlimi.

Samsung mi ima tudi najlepši WB zravn Sonyja, še skor bolj neutraln me pa Samsungovo ostrenje in upskeljing odvrača, ker kot si rekel Sony in Philips sta kr klasa zase kar se tiče tega.

Pri Philipsu me zelo moti WB, ki vse vleče na zeleno in rdečo sliko hkrati in to že od nekdaj. Vsaka firma ima svoj pristop za WB out of the box že od nekdaj kot tudi pri fotoaparatih in Philipsov mi žal ni všeč.

Panasonic pa me je ful razočaral kar se tiče 1080p slike, slab upskejling, zelo malo detajlov proti konkurenci, nekateri filmi so bili prav obupni in preveč kontrastni in barvni. Za HDR in DV pa je zelo dober sicer še tudi tam prikaže manj detajlov, nekak tako kot zgornja primerjava med Sony in LG ima pa daleč najboljšo glajenje slike brez kakšnega zatikanja in skoraj nič artefaktov, je prav razred zase kar se tiče tega.

Zadeva, ki me tudi zelo moti pri znamkahTvjih razen Sony je gradacija barv, color banding pri določenih vsebinah kot youtube ali T2 telamach. Smooth gradiation je zelo podcenjen, ta zadeva je ful pomembna, ko se enkrat na to navadiš, na lepo gradacijo barv, da ni color bandinga potem še samo to vidiš, ko gledaš TV od druge znamke in ne razumem zakaj so vse ostale znamke tako slabe kar se tega tiče. Me tudi prej to ni motilo, morda, ker sme imel manjši TV ampaks edaj, ko to poznam in sme na to navajen pa me ful.

Zgodovina sprememb…

Kot sem napisal vsak ima svoje poglede na določen televizor, kot drugo vsako oko vidi kvaliteto slike nekoliko drugače. In kot tretjo vsak televizor ima svoje minuse in pluse, nobeden televizor na tržišču ni brez kakšne ali več napak:) Zato pač treba gledat, da ima televizor čim več pozitivnih in manj negativnih lastnosti..
««
400 / 567
»»