Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

skyform ::
Sem ravnokar mislil tole prilepit tu pa si me prehitel. Pri QD OLEd je pa ravno obratno kot pri WOLEDu. QD OLED izpade pink preko kamere, proti QD OLEDu so ostale tehnologije videt zelene in modre preko kamere ampak v živo tega ziher ni, ti je tudi Whisper status potrdil v videju. V glavnem ta dva TVja sta oba nora, neverjetno da je S9B skor enako svetl kot X95K in neverjetno kako dobro zgleda X95K proti trenutno najboljšem OLEDu. Eden od teh dveh TVjev bo moj.

darck ::
Sem ravnokar mislil tole prilepit tu pa si me prehitel. Pri QD OLEd je pa ravno obratno kot pri WOLEDu. QD OLED izpade pink preko kamere, proti QD OLEDu so ostale tehnologije videt zelene in modre preko kamere ampak v živo tega ziher ni, ti je tudi Whisper status potrdil v videju. V glavnem ta dva TVja sta oba nora, neverjetno da je S9B skor enako svetl kot X95K in neverjetno kako dobro zgleda X95K proti trenutno najboljšem OLEDu. Eden od teh dveh TVjev bo moj.![]()
Jaz bi tudi rad imel ta Sony MiniLed TV samo zaenkrat se mi ne splača saj sploh veliko ne gledam TV pa še predrago je to zame morda takrat ko bom v penziji

Sedaj iščem neki 43" TV katerega bom imel v jedilnici za svoje potrebe kdaj pa kdaj odigral kak špil PS3,pa na njega priklopljen računalnik kupujem ga pa izrecno pa zato,da na njem bom lahko gledal motokros dirke in podobne stvari in seveda kake serije-oddaje saj za to,da bi gledal filme pa mi nekako ne bo preveč udobno. Zato iščem neko dobro zadevo katera spet ni predraga kot recimo Sony 43X85J a trenutno imam v ožjem izboru samo Samsung AU9000,Samsung Q60A,LG Nano75,Sony X80J za TCL,Hisense ali Panasonic ni nikjer nekaj opisanega za to velikost TV.

Kaj vem nekako se raje nagibam k TCL P615 kateri ima android to z Vidaa sistemom nisem siguren čeprav naj bi podpiral aplikacijo T-2 TV. Pri TCL televizorjih je pa spet kak problem saj ponujajo malo HDMI priklopov ta model P615 samo 2-HDMI pa tudi P725 samo 2 priključka.

Dimnik ::
Kaj izbrati med naslednjimi, nič zahtevnega, priklopljen bo eon box
Hisense 70a6bg
65a6g
Tcl 65p615
65p725
Kaj je razlika med hisense g in bg?
Hisense 70a6bg
65a6g
Tcl 65p615
65p725

Hisense 70a6bg
65a6g
Tcl 65p615
65p725
Pa nikjer nič ne omenjajo ta model isto kot Hisense 43A6GG katerega prodajajo na nemškem Amazonu in tam je kao zapisano 2022 in ima VIDAA sistem a drugače je ponekod omenjano da ima android Hisense A6G. Človek sploh ne more priti do točnih podatkov.

filip007 ::
Zanima me...
Kako je kaj s predvajanjem USB, zdaj imajo samo še Media tipko gor in ali sploh še delajo samostojno, brez povezave?
Kako je kaj s predvajanjem USB, zdaj imajo samo še Media tipko gor in ali sploh še delajo samostojno, brez povezave?
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Anney ::
Hisense 70a6bg
65a6g
Tcl 65p615
65p725
Pa nikjer nič ne omenjajo ta model isto kot Hisense 43A6GG katerega prodajajo na nemškem Amazonu in tam je kao zapisano 2022 in ima VIDAA sistem a drugače je ponekod omenjano da ima android Hisense A6G. Človek sploh ne more priti do točnih podatkov.
Vidaa dela kar lepo, res pa je, da veliko aplikacij ni, so pa vse osnovne vključno s slovenskimi.
https://si.hisense.com/izdelki/televizo...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Kako je z Samsung smart televizorji a so aplikacije fiksne ali po kakšnem letu jih ni več na izbiro kot sem imel jaz primer z televizorjem Samsung UE50H6400. Zakaj je Samsung na tem televizorju ukinil VOYO aplikacijo saj je ni nikjer več a ko sem kupil leta 20016 ta televizor je bila a po servisu ko sem nazaj dobil TV je pa ni več možno najtiIz servisa je prišel TV z novo posodobitvijo in verjetno zaradi tega ni več VOYO aplikacije na izbiro a je mogoče tudi pri današnjih Samsung TV to za pričakovatim saj T-2 TV aplikacija naj bi delovala na njih a vprašanje a bo tudi čez leta delovala??????

klempo ::
če želi kdo izkoristit Samsung akcijo, kjer ob nakupu Neo QLED 4K prejmeš zraven še 43'' UHD TV gratis
https://www.samsung.com/si/offer/samsun...

če želi kdo izkoristit Samsung akcijo, kjer ob nakupu Neo QLED 4K prejmeš zraven še 43'' UHD TV gratis
To so sedaj že letošnji 2022 modeli in ja dobiš pa neki 43 UHD TV kateri model pa je pa nič ne piše

Ales ::
Kako je z Samsung smart televizorji a so aplikacije fiksne ali po kakšnem letu jih ni več na izbiro kot sem imel jaz primer z televizorjem Samsung UE50H6400. Zakaj je Samsung na tem televizorju ukinil VOYO aplikacijo saj je ni nikjer več a ko sem kupil leta 20016 ta televizor je bila a po servisu ko sem nazaj dobil TV je pa ni več možno najtiIz servisa je prišel TV z novo posodobitvijo in verjetno zaradi tega ni več VOYO aplikacije na izbiro a je mogoče tudi pri današnjih Samsung TV to za pričakovatim saj T-2 TV aplikacija naj bi delovala na njih a vprašanje a bo tudi čez leta delovala??????
Nič ni "fiksno", to ne obstaja več, če sploh kdajkoli je. Še na starih dumb Nokiah se je lahko posodabljal FW.

V glavnem, na novejših "pametnih" televizorjih gre vse preko aplikacijskih "trgovin" (isto, kot so npr. Google Play ali App Store, samo da ima pač Samsung svojo za Tizen, LG svojo za webOS, Huawei spet svojo, ...). Ko postane OS na napravi "star", nove verzije aplikacij pa zahtevajo kaj novejšega, aplikacija enostavno "izgine" in se je ne da namestiti več. Na vseh "pametnih" televizorjih je isto, od Samsunga preko LG-ja, do Sonya, vseeno.
Kvečjemu sideloadaš lahko kako staro verzijo, če seveda še dela in če ti naprava to omogoča. Ampak, ker se te aplikacije povezujejo na strežnike, kjer se nahajajo vsebine, ni prav verjetno, da bi stare verzije sploh še delale.
Primer, lastniki malo "starejših" LG televizorjev so tako nekje po novem letu ostali brez HBO GO. Enostavno je HBO GO aplikacija ob posodobitvi izginila iz televizorja, ker kao "starejša" verzija webOS čez noč ni več podprta. In kar naenkrat nimaš več HBO...
Kdo je tu kriv... kaj pa vem, oboji. Izdelovalci televizorjev kaj hitro nehajo posodabljati OS na napravah, ponudniki aplikacij nehajo podpirati starejše OS-e. In potem ti oboji med vrsticami veselo dopovedujejo, da je naprava "zastarela", čeprav ni dejansko čisto nič narobe z njo.
In eni in drugi imajo očitno kupce za bedake, mi se jim pa več ali manj pustimo nategovati, namesto da bi zahtevali boljšo regulacijo trga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()

Inventorista ::
Ima kdo izkušnje z LG C1, če se uporablja kot monitor? A je res treba biti precej pazljiv, da se ne vžgejo v ekran tisti logotipi oz. če uporabljaš naprimer 2 okna v brskalniku (črta po sredini) ali pa kakšni heads up display v kakšni video igri?

Slopek ::
Kot nekateri pišete je na nekaterih televizorjih izginila aplikacija HBO. To se je zgodilo ob prehodu na HBO Max.
Na mojem Phillips smart tvju, je nekaj časa delovalo, a vse ni bilo kot prej, ko je bil HBO go. Aplikacijo sem odstranil, da bi jo znova naložil, a ta je zdaj izginila iz Google stora.
TV ni (pre)star, vsaj kar se mene tiče ne, saj dela BP in zaradi tega, ga ne mislim menjati.
Kdo je kriv, me niti ne zanima, ampak od tovrstnih storitev se v nadalje distanciram in glede na to, da tv programa nihče ne gleda, mi je osebno prav vseeno. Edino žena malo pojamra, ko se 1x tedensko vsede pred ekran. Meni pa, če sem iskren, to celo pride prav, saj že dalj časa navijam za odstranitev tvja iz dnevne, v korist knjig. Itak je vse skupaj sama propaganda in indoktrinacija.
Sicer je doma konzola, ki lahko poganja novi HBO, ampak ko jih je....Od mene, niti centa več.
Na mojem Phillips smart tvju, je nekaj časa delovalo, a vse ni bilo kot prej, ko je bil HBO go. Aplikacijo sem odstranil, da bi jo znova naložil, a ta je zdaj izginila iz Google stora.
TV ni (pre)star, vsaj kar se mene tiče ne, saj dela BP in zaradi tega, ga ne mislim menjati.
Kdo je kriv, me niti ne zanima, ampak od tovrstnih storitev se v nadalje distanciram in glede na to, da tv programa nihče ne gleda, mi je osebno prav vseeno. Edino žena malo pojamra, ko se 1x tedensko vsede pred ekran. Meni pa, če sem iskren, to celo pride prav, saj že dalj časa navijam za odstranitev tvja iz dnevne, v korist knjig. Itak je vse skupaj sama propaganda in indoktrinacija.
Sicer je doma konzola, ki lahko poganja novi HBO, ampak ko jih je....Od mene, niti centa več.

MrStein ::
Big producers: (remove users access to their services)
Big producers: Why are users pirating???
(lahko z meme ozadjem)
Big producers: Why are users pirating???
(lahko z meme ozadjem)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

andrej69 ::

Dimnik ::
Tipka se potisne gor ali dol, če pa pritisneš pa se odpre meni za glasnost, enako je za programe

Saj to sem tudi predvideval,da mora nekako tako delovati,da porineš navzgor in povečaš glasnost za navzdol pa zmanjšaš samo do sedaj nisem vedel mislil sem si pa,da je tako saj drugače že ne bi moglo biti z tako razporeditvijo tipk.
Hvala za pojasnitev in lep dan vsem skupaj kolikor ga je še ostalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()

Saj to sem tudi predvideval,da mora nekako tako delovati,da porineš navzgor in povečaš glasnost za navzdol pa zmanjšaš samo do sedaj nisem vedel mislil sem si pa,da je tako saj drugače že ne bi moglo biti z tako razporeditvijo tipk.
Tukaj si poglej vse kar te zanima okoli daljinskega.

Constantine ::
Mene pa zanima če je že kdo imel osebno direktno primerjavo med MINI LED in OLED oz QLED? Kakor gledam teste na netu je odločitev za izbiro kar težka.

mat xxl ::
Ve , kdo ali se da na novejših Android Philipsih dodati, kaj, da bi sam TV predvajal divx in podobne formate, vem, da gre z appom, ki ga daš na tv, samo zanima me direktno, če je kdo dodal kake kodeke ali kaj ?
Ker stari letniki 2020 so to znli, novejši od teh pa ne več.
Ker stari letniki 2020 so to znli, novejši od teh pa ne več.

Furbo ::
Tukaj si poglej vse kar te zanima okoli daljinskega.
Samsungu se je zmešalo.
Če rabiš navodila za daljinec, potem so oblikovalci izgubili kompas.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Bantani ::
Mene zanima,če kdo ve kdaj bo ta TV Sony X95K pri nas v prodaji? Pa če je(bo) dosti boljši kot X95J?

Ganon ::
Ma to bo OGROMNO boljši televizor
Prosim, ne nakladaj.
Kar se cen tiče, gredo vsako leto višje. 65" stane 2800$, 75" 3800$ in 85" 5500$.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()

Za 2800 dolajev si lahko nekam zataknejo 65" televizor pri nas bo konec leta stal nič manj kot kakih 2.400-2.500 EUR morda še več in kar naj ga imajo bebci stokrat raje kaj drugega kupim.
Saj bo HISENSE in TCL naredil cenejši in mal slabši in tisti se bodo prodajali koz za med.
Saj bo HISENSE in TCL naredil cenejši in mal slabši in tisti se bodo prodajali koz za med.
Zgodovina sprememb…

To je to,ko so preveč požrešneži pri Sony namesto,da bi dal za pametno ceno in bi tako vse druge potolki tako pa ne bodo kaj veliko prodali

Furbo ::
Samsunge s takšnim daljincem lahko upravljaš glasovno.![]()
To je pa še bolj trapasta novotarija.
Isto opažam pri siol boxih, komu se pa da govoriti daljincu.
Namesto, da bi naredili uporabnikom prijazne kontrole, si dajejo opravka s takimi oslarijami.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

Pa bi vzeli mini led nad Oledom? Ali se mi splača vzet lanskoletni oled model, sedaj ko so popusti

Constantine je izjavil:
Pa bi vzeli mini led nad Oledom? Ali se mi splača vzet lanskoletni oled model, sedaj ko so popusti
Karkoli boš vzel ali OLED ali MINI LED boš dobil odličen televizor:)

fpbs ::
Constantine je izjavil:
Nikakor nebi vzel MiniLEDa. Za lanskoletni OLED, je pa sedaj najboljši nakup, dokler so še na zalogi.

Nikakor nebi vzel MiniLEDa. Za lanskoletni OLED, je pa sedaj najboljši nakup, dokler so še na zalogi.
Kaj pa je glavni razlog da nebi vzel MINI LEDa? Trenutno gledam Sony A83J 65" ali pa "you live only once" A90J 65". Edino ne vem, a naj počakam na 2022 modele, ker naj bi bili občutno boljši ali je to sam marketinški larifari s strani reviewerjev.

Constantine je izjavil:
Kaj pa je glavni razlog da nebi vzel MINI LEDa? Trenutno gledam Sony A83J 65" ali pa "you live only once" A90J 65". Edino ne vem, a naj počakam na 2022 modele, ker naj bi bili občutno boljši ali je to sam marketinški larifari s strani reviewerjev.
Saj ti ne bo znal povedat razloga:)

Constantine je izjavil:
Zato, ker MiniLED je samo izboljšana verzija LCDeja. Od običajnega FALDa se mu poviša samo svetilnost, kar je pa strup za oči. Zato, če ti je kaj mar za tvoje oči potem vzemi OLEDa. Nisi podal cene za te OLEDe, ki jih gledaš. Vsekakor, če boš vzel Sonyja, boš dal cca 500€ samo za nalepko Sony.

Baje je omenjeno,da bodo za čuda letošnji modeli Sony televizorjev kot so OLED A80K in A90K po skoraj istih cenah kot LG to pravijo za ameriški trg kako bo pri nas bomo pa videli. Sigurno, če bo že začetna cena ista potem ne bo ista kasneje,ko cene padajo saj Sony nikoli ni cene drastično spuščal.

Nisi podal cene za te OLEDe, ki jih gledaš. Vsekakor, če boš vzel Sonyja, boš dal cca 500€ samo za nalepko Sony.
Trenutne cene so:
A83J je 1999EUR
A90J je 2999EUR
Se zavedam, da to niso best bang for your buck tvji, ampak na testih so vedno spredaj. Kaj je njihov konkurent, LG G1 ki ga ne dobiš? C1?

Constantine je izjavil:
Nisi podal cene za te OLEDe, ki jih gledaš. Vsekakor, če boš vzel Sonyja, boš dal cca 500€ samo za nalepko Sony.
Trenutne cene so:
A83J je 1999EUR
A90J je 2999EUR
Se zavedam, da to niso best bang for your buck tvji, ampak na testih so vedno spredaj. Kaj je njihov konkurent, LG G1 ki ga ne dobiš? C1?
Malo si tu poglej cene: https://geizhals.eu/?cat=tvlcd&xf=1430_...

Constantine je izjavil:
Trenutne cene so:
A83J je 1999EUR
A90J je 2999EUR
Isti rang so: Sony A80J, Lg C1, Philips 806 do neke mere še model 706, in Panasonic JZ1000. Potem pa sledi najvišji rang OLED v katerem pa so sledeči modeli: Sony A90J, Philips 936/986, Lg G1, in Panasonic JZ2000.

Samo sem že parkrat pogledal na GEIZHALS.EU pa moram reči,da za Sony OLED TV niso nič cenejše cene kakor pri nas MAKSPRO.
Res pa je tudi tisto kar je andrej69 napisal v katerem rangu so OLED modeli in ja pri vsaki znamki je nekje kaj malenkost razlike še vedno je nekako LG najboljši za igranje iger dočim Sony in Philips mata nekako boljšo sliko v določenih segmentih sploh Sony je okrog slike tam nekako najboljši. Seveda to so neke malenkostne razlike kjer še opazil ne boš če imaš vse tri skupaj in jih primerjaš kaj šele,ko imaš TV doma tam ti bo vsak super izgledal. Pri vseh te malenkostih na koncu pa igra še cena kjer pa se poznajo kar očitne razlike res,da nekatere OLED televizorje ne moreš kar primerjati med sabo kot recimo LG A1 in Sony A80J,ker je kar razlika očitna saj LG A1 sploh nima neke dobre svetilnosti in prikaz detaljev. Čisto vsak uporabnik ko je kupil LG A1 je kmalu ga nazaj poslal in vzel LG C1 in povedal da je ogromna razlika se pravi,da ni to tisto kar bi si človek šel kupiti pa ni važno kakšna je cena raje par EUR več pa C1.
Ne vem pa zakaj morajo biti take velike razlike v ceni med vsemi proizvajalci TV recimo med 55" OLED in 65" OLED je prevelika razlika zakaj 500 EUR in še več zakaj ni recimo 300 EUR to bi bilo tisto nekako realno. Televizor je malenkost večji in zato nabijajo ceno kar za 500 EUR več.
Recimo tako:- SONY XR-55A83J = 1.300 EUR,,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- SONY XR-65A83J = 1850 EUR,,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- LG OLED55C11 = 1.000 EUR,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- LG OLED65C11 = 1.540 EUR,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- PHILIPS 55OLED806 = 1.000 EUR,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- PHILIPS 65OLED806 = 1.600 EUR,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
A so zmešani totalno vtrgani toliko denarja za tako velikost in kako ceno mislijo potem dati,da 65" velikost????
Res pa je tudi tisto kar je andrej69 napisal v katerem rangu so OLED modeli in ja pri vsaki znamki je nekje kaj malenkost razlike še vedno je nekako LG najboljši za igranje iger dočim Sony in Philips mata nekako boljšo sliko v določenih segmentih sploh Sony je okrog slike tam nekako najboljši. Seveda to so neke malenkostne razlike kjer še opazil ne boš če imaš vse tri skupaj in jih primerjaš kaj šele,ko imaš TV doma tam ti bo vsak super izgledal. Pri vseh te malenkostih na koncu pa igra še cena kjer pa se poznajo kar očitne razlike res,da nekatere OLED televizorje ne moreš kar primerjati med sabo kot recimo LG A1 in Sony A80J,ker je kar razlika očitna saj LG A1 sploh nima neke dobre svetilnosti in prikaz detaljev. Čisto vsak uporabnik ko je kupil LG A1 je kmalu ga nazaj poslal in vzel LG C1 in povedal da je ogromna razlika se pravi,da ni to tisto kar bi si človek šel kupiti pa ni važno kakšna je cena raje par EUR več pa C1.
Ne vem pa zakaj morajo biti take velike razlike v ceni med vsemi proizvajalci TV recimo med 55" OLED in 65" OLED je prevelika razlika zakaj 500 EUR in še več zakaj ni recimo 300 EUR to bi bilo tisto nekako realno. Televizor je malenkost večji in zato nabijajo ceno kar za 500 EUR več.
Recimo tako:- SONY XR-55A83J = 1.300 EUR,,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- SONY XR-65A83J = 1850 EUR,,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- LG OLED55C11 = 1.000 EUR,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- LG OLED65C11 = 1.540 EUR,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- PHILIPS 55OLED806 = 1.000 EUR,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
- PHILIPS 65OLED806 = 1.600 EUR,,,https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
scipascapa je izjavil:
LG C1 48'' 770+DDV
LG C1 55'' 880+DDV
sam čakam na LG C2 42''...samo bo baje 1500+.
A so zmešani totalno vtrgani toliko denarja za tako velikost in kako ceno mislijo potem dati,da 65" velikost????
Zgodovina sprememb…

Malo si tu poglej cene: https://geizhals.eu/?cat=tvlcd&xf=1430_...
V Celovcu pri Majdiču imajo A90J za 500EUR cenej kot pri nas. To se že splača do gor zapeljat :)
Koliko je možno, da je A90K res tako boljši kot govorijo?