Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

TOP ::
B8 ga nisem našel sem pa našel ampak spet 55 Panasonic 4K HDR OLED TX-55FZ800E je pod 1000e.Sam vsi mi svetujete 65.Fritz v Nemčiji nobenega žal nimam.

neocodexx ::
Ja B8 so sigurno že razprodani. C9 55" se najbolj splača trenutno, ali pa B8 65". Glede Panasonica ne vem.

LG C9 1280 ok cena, vendar je sam 55"... za 3.5 metre, če bi jaz še enkrat zbiral.. Na manjše od 65 ne bi šel, navaden lcd mi je zmerom bolj manj všeč odkar sem se navadil na nove amoled tablice in telefone, res takoj vidiš ogromno razliko, tk da za mene tv res samo še oled - sedaj so že malce ceneje kot lani, vsako leto je malo bolj dostopno.. Pa saj če imaš najbližjo res točno 3 metre, to je še ok za 55", razdaljo imaš glih tam vmes. 55" sigurno ni majhen za to, ni pa niti velik in zgolj pri kakšnem filmu ti malce manjka slike, vendar kar sem jaz gledal v normalni resoluciji (npr game of thrones) je bilo tudi 55" na 3.5 metre čisto v redu - dokler je čez cel zaslon je OK. Večji tv je zmeraj lepše seveda, sam glej, z oledom ne boš razočaran pri sliki ker je nora.
Ja se popolnoma strinjam,sem sedja šel še enkrat vse premerit.TV imam v kotu in če 55 potisnem prav do konca v kot je dolžina še dalša od 3,30-3,80m,ko pa jo potidnem ven iz kota,tako kot bi bila 65 je pa dolžina 3,10-3,50m približno 20cm gre 55 bolj noter za toliko,kot je manša.Sedaj sem dal TV na razdaljo kot bi bila 65 in zgleda prov smešno ker je okrog TV luknja.TV pa je dvignjen od tal cc 80cm,ker mam spodaj center zvočnik.Mnenje Hvala

easyrider3 ::
Jaz imam 49" televizor poprej 50" Samsung in gledam iz razdalje dobrih 3-metrov bolj natančno 3. metre in okrog 20 centimetrov pa lahko rečem meni čisto ugaja ta velikost in sem siguren da zaenkrat 65" televizor sploh nočem,ker že sedaj se pri določenih programih vidi slaba slika kaj šele pri večjem televizorju,tudi to sem že videl pri bratrancu ko ima 65" televizor. Seveda vi kateri gledate samo 4K potem je vse drugače nekateri gledamo pa dosti teh programov katere ponujajo operaterji ne pa Netflix in podobno saj se ne gleda samo filme kot večina tukaj omenja. Jaz sem še poprej nazaj dobrih 10.let gledal iz te razdalje 70 centimetrski katodni televizor pa nisem popizdil. Dokler ne bo kvalitetna slika pri teh naših operaterjih sploh ne pomišljam za večji televizor kakor je 55" in hvala bogu,da je to glih tista velikost katera ni še tako izrazita pri ceni saj če se pogeda samo razliko med 55" in 65" je zelo očitna. LG 55 OLED C9 pa je tudi tisto kar trenutno je nekaj najboljšega za kupit na tržišču. Evo moje mnenje za velikost iz razdalje katere gledam in sem čisto zadovoljen že z 49" in 55" bo več kot ne v živo zadosti

Joze_K ::
hehehe..
mene so tudi v hiši ustavili z nakupom (pa sem že imel na klik oddaljen OLED 65C9) ..za čudo hčerka.. ima kup filmov v XVID še posnetih, ki so v njeni železni videoteki (je gledala pri kolegih na 65 OLEDu, pa je ni prepričalo), in noče slišati za večji zaslon (sedaj imamo Sony 50 FHD).. in sta se obe z mojo proti postavile..
huh, mene pa tako luštate s temi novicami
mene so tudi v hiši ustavili z nakupom (pa sem že imel na klik oddaljen OLED 65C9) ..za čudo hčerka.. ima kup filmov v XVID še posnetih, ki so v njeni železni videoteki (je gledala pri kolegih na 65 OLEDu, pa je ni prepričalo), in noče slišati za večji zaslon (sedaj imamo Sony 50 FHD).. in sta se obe z mojo proti postavile..
huh, mene pa tako luštate s temi novicami

Ja dstojs to se tud strinjam.Pa recimo da se gleda iz razdalje 3,30m in na 55 in 65 daš en ala Xvid kanal ali pa iz operaterja,dajmo reč SLO 2 HD kaj se bo videlo več pikc na 65 kot na 55 iz te razdalje.

Ja dstojs to se tud strinjam.Pa recimo da se gleda iz razdalje 3,30m in na 55 in 65 daš en ala Xvid kanal ali pa iz operaterja,dajmo reč SLO 2 HD kaj se bo videlo več pikc na 65 kot na 55 iz te razdalje.
Videlo se bo da je slika malenkost manj ostra ali pa kot razlika v kakšnem programu kateri je za odtenek slabša slika.
Vse odvisno kakšna je slika HD programa ker,če bi resnično bila HD slika potem ne bi videl razlike saj recimo jaz če z fotoaparatom posnamem videoposnetek v HD resoluciji je slika taka,da nobeden HD program na televiziji se ne more primerjat. Tukaj potem igra vloga še razlika od samih ponudnikov operaterjev vsaj tako pravijo uporabniki ker nimajo vsi isto dobro kvaliteto slike pa čeprav piše pri vseh HD.
Včeraj sem spet pri bratu gledal neki film na Samsung H6400 in zelo opazna je razlika v sami sliki proti mojem Sony WE750 prav slabo se vidi ko je kakšen slab program pri mojem Sony tega ni tako opazit tam pa je. Edino zvok je pa dober kar za Sony moram reči da je nič kaj posebnega ali dobrega.

MrStein ::
Daj no, če pa so baje vsi TV-ji enaki!
(enim preprosto ne gre v glavo, da so izdelki (in tudi ljudje) različni)
(enim preprosto ne gre v glavo, da so izdelki (in tudi ljudje) različni)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ah ja, nisem vzel v obzir da se gleda tudi navadno tv itd., xvid filmi lmao ja potem pa itak 55" je čez glavo dost. Z večjim tvjem če boš gledal SD in nizki bitrate HD potem si res ne boš veliko dobrega naredil, se strinjam. Ne me preveč potem resno vzet ker jaz gledam s čistega hardcore vidika, ker karkoli boš na teh velikih tvjev gledal kar ni 4K ali kvaliteten bitrate, ne bo izgledalo dobro, sej kot sem napisal tudi na 3,5 metre je 4K kar obvezen tak če ti to ni v planu ti že pove da bo potem 55" dovolj ker tam pri tej razdalji sploh ne boš pomislil o 4K, ni potrebno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

webmaher ::
če nimaš ničkaj za gledat v 4k ali vsaj HD remux potem je hitro vsaka tv dobra... o naših ponudnikih pa samo to, da TV ponudbo že dolgo obravnajo tko mal za zraven... slika z bitno od 8-12Mb/s je za kanale kjer ne predvajajo športa sicer solidna, prek HTPCja še nekaj bolj... ampak, ko potem vidiš samo en malček boljši posnetek recimo z youtuba v 4K in še kaj več, vidiš da so to navadni zmazki... športni kanali, še posebej SKji so pa itak poden od podna....
HD televizorji so že skoraj čista zgodovina, kupiš lahko samo še 4K, prihajajo 8K...BT Sportsi naslednje leto Premiership začnejo šibat v 8K, Japonci bi oz. bodo imeli OI snemano v 8K... mi smo pa v ledeni dobi
HD televizorji so že skoraj čista zgodovina, kupiš lahko samo še 4K, prihajajo 8K...BT Sportsi naslednje leto Premiership začnejo šibat v 8K, Japonci bi oz. bodo imeli OI snemano v 8K... mi smo pa v ledeni dobi

če nimaš ničkaj za gledat v 4k ali vsaj HD remux potem je hitro vsaka tv dobra... o naših ponudnikih pa samo to, da TV ponudbo že dolgo obravnajo tko mal za zraven... slika z bitno od 8-12Mb/s je za kanale kjer ne predvajajo športa sicer solidna, prek HTPCja še nekaj bolj... ampak, ko potem vidiš samo en malček boljši posnetek recimo z youtuba v 4K in še kaj več, vidiš da so to navadni zmazki... športni kanali, še posebej SKji so pa itak poden od podna....
HD televizorji so že skoraj čista zgodovina, kupiš lahko samo še 4K, prihajajo 8K...BT Sportsi naslednje leto Premiership začnejo šibat v 8K, Japonci bi oz. bodo imeli OI snemano v 8K... mi smo pa v ledeni dobi![]()
Res je tako,ko recimo pogledaš kakšen šport klub program je res nekakšen zmazek proti drugim in ko bo enkrat predvajano vsaj v taki kvaliteti kot je Full Hd Bluray filmi bo uredu in ko se bo enkrat začelo vrteti v 4K potem pa ne bo nobenih bojaznih več da bi slika bila slaba
Problem nastane ker ne bodo vsi mogli predvajati 4K sliko ker verjetno je potrebno več hitrosti prenosa kakor za HD sliko. Meni so povedali da za HD program je poraba nekje okrog 7 in več Mb/s koliko je potem potrebno za 4K. Nimajo vsi optične povezave in potem nastane problem
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()

Ja saj ne rečem,pogledam tud kak film ali Remux ali v 4K sam to je 2-3 max na teden,vse ostalo je razni programi,predusem pa šport.Recimo če že gledaš eno nogometno tekmo na Sport klub ali pa na Eurosport je razlika v sliki velika.Ja ker tega se najbolj bojim,da bo slika,ko bom gledal nogomet zrnata.Zelo sem hvaležen za vsako vašo pomoč,ker z vašim znanjem ali predlogi laže potem človek ve kaj potrebuje.Za TV dam do 1200e za 65 so sedaj znižali Sony 65FX9005 na 1250e pri 55 je pa izbere l+malo morje.Recimo Samsung QE55Q85R
je 1100e.Mislim da je po testih sodeč bolši od FX9005.

andrej69 ::
Ja saj ne rečem,pogledam tud kak film ali Remux ali v 4K sam to je 2-3 max na teden,vse ostalo je razni programi,predusem pa šport.Recimo če že gledaš eno nogometno tekmo na Sport klub ali pa na Eurosport je razlika v sliki velika.Ja ker tega se najbolj bojim,da bo slika,ko bom gledal nogomet zrnata.Zelo sem hvaležen za vsako vašo pomoč,ker z vašim znanjem ali predlogi laže potem človek ve kaj potrebuje.Za TV dam do 1200e za 65 so sedaj znižali Sony 65FX9005 na 1250e pri 55 je pa izbere l+malo morje.Recimo Samsung QE55Q85R
Zato pa se posebej za gledanje slabših vsebin vzame televizor, ki ima najboljšo obdelavo slike:) Tukaj sta v ospredju Philips ( P5 procesor)in Sony (X1 Extreme procesor). Pa tudi Panasonic ( HCX Pro procesor)Toda slednji ima te procesore samo v OLED modelih.

Glede tega kater tv ima boljšo obdelavo zrnate slike ne morem komentirati, ampak za naše navadne programe bo 65+ na 3,5 metre verjetno res malo preveč. Je super za dobre posnetke, jaz na svojem tvju ne gledam in nimamo naročnine iptv od naših ponudnikov, če kaj komentiram je vedno s stališča kako dobro bo netflix izgledal čeprav tudi jaz več kot polovico časa porabim na youtubu ampak tudi to dobro izgleda - vsaj dokler se slika preveč ne giba.
Šport si predstavljam, da je potem res lahko problematičen, tu pa ne morem pomagat, idealnega tv verjetno ni, če je izvor problema v kvaliteti posnetka. In tu spet lahko hitro nasedeš prodajnim foram. OLED ni prodajna fora. To, da bo pa en tv lepše obdelal zrnato sliko od drugega pa je zelo težko dokazati in jaz ne verjamem nobenim trditvam brez realnih dokazov.
Tako se moraš odločit kaj maš rajši, eni bi raje gledali šport oz. karkoli samo da je čimvečji tv, drugim bo pa bolj pomembno da je čista slika (in tu če vzameš oled, fald ali navaden lcd nima nobene veze, to je za filme). Dokler so kvalitete streamov takšne kot so (in verjetno še dolgo bojo) bo treba izbrati eno ali drugo.
Šport si predstavljam, da je potem res lahko problematičen, tu pa ne morem pomagat, idealnega tv verjetno ni, če je izvor problema v kvaliteti posnetka. In tu spet lahko hitro nasedeš prodajnim foram. OLED ni prodajna fora. To, da bo pa en tv lepše obdelal zrnato sliko od drugega pa je zelo težko dokazati in jaz ne verjamem nobenim trditvam brez realnih dokazov.
Tako se moraš odločit kaj maš rajši, eni bi raje gledali šport oz. karkoli samo da je čimvečji tv, drugim bo pa bolj pomembno da je čista slika (in tu če vzameš oled, fald ali navaden lcd nima nobene veze, to je za filme). Dokler so kvalitete streamov takšne kot so (in verjetno še dolgo bojo) bo treba izbrati eno ali drugo.

Za mene je pa Samsung boljši samo za tisti odtenek kao bolša črna barva in morda zvok drugje pa je slabši kot Sony in kot Philips ali Panasonic. Grem stavit da z slabšim signalom slike ali kakovosti bo Samsung slabši prikazal kakor Sony,Philips,Panasonic isto je že povedal andrej69 in se strinjam glede tega.

Glede tega kater tv ima boljšo obdelavo zrnate slike ne morem komentirati, ampak za naše navadne programe bo 65+ na 3,5 metre verjetno res malo preveč. Je super za dobre posnetke, jaz na svojem tvju ne gledam in nimamo naročnine iptv od naših ponudnikov, če kaj komentiram je vedno s stališča kako dobro bo netflix izgledal čeprav tudi jaz več kot polovico časa porabim na youtubu ampak tudi to dobro izgleda - vsaj dokler se slika preveč ne giba.
Pri vsem skupaj je najslabše tisto ko gledaš kakšen program kjer je dobra slika in potem prešaltaš tam kjer je slabša in takrat te kar zgrabi da bi nekaj vrgel v televizor. Verjetno bo čez par let tudi v Sloveniji kaj glede tega bolje,madona saj nismo menda toliko let za svetom glede tega saj čez kako leto bdo predvajali po svetu že v 8K pri nas pa lahko upamo da bomo imeli vsaj vsaj 4K čez kaj let.

Fritz ::
Sam lahko res primerjam samo tisto kar imam in star IPS LG ne podela SD nič bistveno slabše od Sony X1 extreme procesorja na 9 seriji medtem, ko so pri obeh 4K vsebine precej boljše. Sony ima nekaj boljši in lepši prikaz slike a je to to. Za vsakodnevno rabo, gledanje TV-ja in serij na Netflixu, HBO-ju, Prime in Kodiju se oba dobro obneseta.
Kar se tiče OLED, pri nas pogosto postavimo TV na pavzo oz. ustavimo sliko in počnemo kaj drugega in to lahko traja tudi uro ali več. Moram reči, da mi že pri teh TV-jih to ni ravno všeč in se sprašujem, kaj bi se zgodilo, če bi enako delali z OLED TV-jem?
8K morda je napredek tehnologije a je tudi dober način kako prepričati ljudi, da po nekaj letih zamenjajo popolnoma dober TV z novejšim. Temu so dostikrat namenjeni tudi vsi tisti podatki o procesorjih, hercih in drugem.
Kar se tiče OLED, pri nas pogosto postavimo TV na pavzo oz. ustavimo sliko in počnemo kaj drugega in to lahko traja tudi uro ali več. Moram reči, da mi že pri teh TV-jih to ni ravno všeč in se sprašujem, kaj bi se zgodilo, če bi enako delali z OLED TV-jem?
8K morda je napredek tehnologije a je tudi dober način kako prepričati ljudi, da po nekaj letih zamenjajo popolnoma dober TV z novejšim. Temu so dostikrat namenjeni tudi vsi tisti podatki o procesorjih, hercih in drugem.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein

XS!D3 ::
Po določenem času (jaz imamo nastavljeno na 30s, če se ne motim) se vklopi screensaver, po X urah se ugasne TV. Nazadnje ko sem gledal, je funkcioniralo tudi, ko je stream v aplikaciji zaštekal in namerno nisem diral televizorja. Edino če uporabljaš nek zunanji vir je pametno tudi tam nastavit screensaver za vsak slučaj (jaz ga imam tudi na Apple TVju po minimalnem času). Če pa karkoli od zataji enkrat ali pakrat pa tudi ne bo nič.

Veste kaj je pri vsem najbolj zanimivo:
Tisti, ki delajo vsebino, recimo filme, serije, šport uporabljajo super truper drage in zmogljive kamere, mi brez problema kupimo 4K tv pa ni važno ali za 400 ali 4000 ojrov.... in potem se kvaliteta vsebine pri prenosu do nas nekje čudežno izgubi in dobimo nekaj, kar bi najbolje izgledalo na dobrih starih katodnih TVjih
Tisti, ki delajo vsebino, recimo filme, serije, šport uporabljajo super truper drage in zmogljive kamere, mi brez problema kupimo 4K tv pa ni važno ali za 400 ali 4000 ojrov.... in potem se kvaliteta vsebine pri prenosu do nas nekje čudežno izgubi in dobimo nekaj, kar bi najbolje izgledalo na dobrih starih katodnih TVjih

hdx ::
easyrider3 je izjavil:
Pri vsem skupaj je najslabše tisto ko gledaš kakšen program kjer je dobra slika in potem prešaltaš tam kjer je slabša in takrat te kar zgrabi da bi nekaj vrgel v televizor. Verjetno bo čez par let tudi v Sloveniji kaj glede tega bolje,madona saj nismo menda toliko let za svetom glede tega saj čez kako leto bdo predvajali po svetu že v 8K pri nas pa lahko upamo da bomo imeli vsaj vsaj 4K čez kaj let.
Pri nas tudi "pravega" HDja ni, kaj šele 4K. Če primerjaš naše HD programe s tujino, je razlika očitna. Pri nas bo 4K to kar bi moral biti HD

Ja sej tukaj smo lepo razčistili,kako je prinas z kvaliteto slike jaz tole sedaj povezujem kakovost glede diagonale in ste mi lepo razložili da pri slikah ki ni pravi vsaj HD bo slika bolj slaba na večjem TV ,sej tud na mojem 55 vidim da če je slab prenos je slika zrnata in meglenkasta.

@TOP
Jaz bi ti takole svetoval, če ti je res pomembna kvaliteta slike in te resno motijo pomanjkljivosti pri prikazu, potem poslušaj mojstre, ki ti svetujejo OLED ali kvalitetnega LED 55", če pa ti to ni toliko pomembno pa si kupi 65" ki ustreza tvojim osnovnim zahtevam, proračunu, estetskemu čutu ipd.
Sedaj, ko gledam enega 55" na 2m razdalje in drugega na 3,5m razdalje sem ugotovil, da ne bi bilo slabo, če bi imel TV na 3,5m razdalje večjo diagonalo. Moje osebno mnenje, seveda.
Jaz bi ti takole svetoval, če ti je res pomembna kvaliteta slike in te resno motijo pomanjkljivosti pri prikazu, potem poslušaj mojstre, ki ti svetujejo OLED ali kvalitetnega LED 55", če pa ti to ni toliko pomembno pa si kupi 65" ki ustreza tvojim osnovnim zahtevam, proračunu, estetskemu čutu ipd.
Sedaj, ko gledam enega 55" na 2m razdalje in drugega na 3,5m razdalje sem ugotovil, da ne bi bilo slabo, če bi imel TV na 3,5m razdalje večjo diagonalo. Moje osebno mnenje, seveda.
A. Einstein
A. Einstein

@Horas bodi kolega pa mu na dom pripelji 10 modelov, da se bo lažje odločil 
Ko takole bereš vse mogoče, na koncu sploh ne veš kje se te glava drži ... večina pa nas po navadi hočeš nočeš hočeš prišparat kak euro, še posebno če maš smolo in si še Gorenc, kenede

Ko takole bereš vse mogoče, na koncu sploh ne veš kje se te glava drži ... večina pa nas po navadi hočeš nočeš hočeš prišparat kak euro, še posebno če maš smolo in si še Gorenc, kenede

Veste kaj je pri vsem najbolj zanimivo:
Tisti, ki delajo vsebino, recimo filme, serije, šport uporabljajo super truper drage in zmogljive kamere, mi brez problema kupimo 4K tv pa ni važno ali za 400 ali 4000 ojrov.... in potem se kvaliteta vsebine pri prenosu do nas nekje čudežno izgubi in dobimo nekaj, kar bi najbolje izgledalo na dobrih starih katodnih TVjih![]()
Da se ne boš norca delal in mislil da so imeli katodniki slabo sliko. LCDji so šele zdaj začeli dohitevati katodnike, edino OLED je resnično prava izboljšava naslednje generacije, pa še ta ima nekatere probleme ki so nastopili z LCD tehnologijo, ki pri katodnikih ni bila prisotna. Edina prednost ko smo prvič dobili LCDje je bila ta, da je bil manjši, lažji in tanjši. Ampak smo za to morali sprejeti kar precej kompromisov pri kvaliteti slike. Kar pojdi si pogledat kakšno primerjavo na youtube med katodniki in LCDji, boš presenečen.

@TOP
Sigurno. Ne bi bilo slabo, 65" je ravno tam nekje "top" optimalno. Ni pa seveda nujno, se da čisto dobro živet tudi z 55 na tej razdalji.
Jaz pri 70" na 3,25 metrov takoj opazim pomankljivosti na kakšnem youtube posnetku (npr. videospoti) kjer je veliko gibanja (če je slika mirna je čista) če pa si to ogledam na tablici ali telefonu, pa tega ne opaziš. Če pa ista stvar obstaja na youtube v 4K, je razlika ogromna, ne samo v ostrini ampak tudi v višjem bitratu kjer se zmazki in zrna skoraj popolnoma izginejo. Torej problem je kot smo že rekli bitrate, in bližje ko boš/večji zaslon, prej boš to opazil.
Aja pa kakšen twitch stream z gamingom (npr. AOE2 ali Starcraft) žal ne izgleda dobro na 70"/3,25 metra.. Normalno izgleda šele nekje iz 4 metrov, če greš pa bližje pa opaziš veliko zrn in artefaktov, in ta Philips P5 procesor tu čisto nič ne pomaga očistiti na 7304 sam tok za informacijo, raje gledam gaming streame na 55"/2,75 metra v spalnici, bi skoraj rekel da je tam dosti bolj čista slika ampak ne bom zdaj obsojal, ker imam tisto 70ko kar precej blizu postavljeno itak da potem opaziš (ampak tu je spet problem youtube in bitrate).

@Horas bodi kolega pa mu na dom pripelji 10 modelov, da se bo lažje odločil
Ko takole bereš vse mogoče, na koncu sploh ne veš kje se te glava drži ... večina pa nas po navadi hočeš nočeš hočeš prišparat kak euro, še posebno če maš smolo in si še Gorenc, kenede![]()
Ah problem je,če ne veš,nisi siguren kako dobra je zadeva saj pri meni ni problem nikoli dati več denarja samo,če je res dobra stvar. Televizor pa sigurno ne moreš sprobati v trgovini ker ne vem če ti dovolijo toliko časa šarati po televizorju in tudi sam prostor je čisto nekaj drugega kot doma kjer je točno tako kot je in bo.
Zato se velikokrat ljudje odločajo po mnenjih iz forumov čeprav se včasih tudi tam nekateri nepristranski in hvalijo ali grajajo televizorje. Zato verjamem da je nekaterim težko izbrati nekaj za denar katerega imajo za nakup televizorja in lažje je tistim kateri imajo denar in hočejo najboljše saj najboljši televizorji so pa vedno predstavljeni na vseh testnih straneh in tisto drži kot pribito.

Horas ::
vi pa ste...
jaz ko sem decembra kupoval, sem rabu največ 15min, par klikov gugl mi je marsikaj povedal in našel najcenejšo varianto pri nam z največ stvarmi ki sem jih želel. jezusmarija vi pa tkle 10000000 stvari. če ne zmoreš si nared seznam + - pa je.
jaz ko sem decembra kupoval, sem rabu največ 15min, par klikov gugl mi je marsikaj povedal in našel najcenejšo varianto pri nam z največ stvarmi ki sem jih želel. jezusmarija vi pa tkle 10000000 stvari. če ne zmoreš si nared seznam + - pa je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()

vi pa ste...
Ma ni vse tako kakor praviš,da lahko na hitro si izbereš televizor. Tiste minuse in pluse lahko ti pišeš samo to še zdaleč ni tisto realno. Zadnje čase se je veliko dalo preko komentarjev dobiti tisto kar se je iskalo ali pa tudi ne in tudi tisti kateri delajo primerjavo in testirajo objavljajo potem ocene vendar jaz sem bil ZELO razočaran glede teh njihovih dobrih ocen ker televizor sploh ni tako dober kakor so ga vsi opevali. Kateremu potem pa lahko verjameš A A A A ???????????
Veliko je takih ki ne bi radi zapravili nekaj denarja in potem bilo razočaranih saj najtežje se je odločati v tistem srednjem rangu televizorjev itak tisti najboljši so sigurno najboljši in najdražji. Zdaj če uporabnik ve zakaj rabi televizor potem je res,da lahko počne to kar si ti povedal dela negativne in pozitivne stvari in pride do nekaterih modelov televizorjev a za tem pa se začne tisto kar je najtežje-izbrati ta pravega. Dostikrat je bolje še parkrat premislit in morda dodati še kakšen EUR več in vzeti najboljše pa si brez skrbi kupil super televizor

easyrider3 je izjavil:
Veliko je takih ki ne bi radi zapravili nekaj denarja in potem bilo razočaranih saj najtežje se je odločati v tistem srednjem rangu televizorjev itak tisti najboljši so sigurno najboljši in najdražji. Zdaj če uporabnik ve zakaj rabi televizor potem je res,da lahko počne to kar si ti povedal dela negativne in pozitivne stvari in pride do nekaterih modelov televizorjev a za tem pa se začne tisto kar je najtežje-izbrati ta pravega. Dostikrat je bolje še parkrat premislit in morda dodati še kakšen EUR več in vzeti najboljše pa si brez skrbi kupil super televizor
Recimo. Ampak tudi najboljši imajo kak minus in se potem tudi lahko vprašaš, zakaj si plačal toliko pa se sedaj moraš ubadati s tem. Idealne rešitve ni, zato si je najbolje postaviti cenovne limite.
Jaz si jih nisem in sem prvotne cilje preskočil za skoraj 100%. TV ni slab a me rahlo živcira bolj tečna kot resna napaka, ki je nisem pričakoval pri tem rangu. Pozitivna stran pa je, da je TV kupljen in da ga veselo uporabljam, kar je bolje kot pa če bi še tedne ali mesece premleval možne opcije.
A. Einstein
A. Einstein

easyrider3 je izjavil:
Recimo. Ampak tudi najboljši imajo kak minus in se potem tudi lahko vprašaš, zakaj si plačal toliko pa se sedaj moraš ubadati s tem. Idealne rešitve ni, zato si je najbolje postaviti cenovne limite.
Jaz si jih nisem in sem prvotne cilje preskočil za skoraj 100%. TV ni slab a me rahlo živcira bolj tečna kot resna napaka, ki je nisem pričakoval pri tem rangu. Pozitivna stran pa je, da je TV kupljen in da ga veselo uporabljam, kar je bolje kot pa če bi še tedne ali mesece premleval možne opcije.
Seveda ima vsak kakšen minus saj zato je za vsakega uporabnika pomembna vsaka druga stvar,recimo mene sploh ne zanima kako se televizor obnese za igranje iger ali verjetno tudi za HDR za zvok me tudi ne zanima. Najbolj pomembno mi je da so prave barve in vse točno tako kot jaz vidim v resnici,brez popravljanja in dodatkov,odtenkov, če pogledam z očmi naravo potem mora tako izgledati na televizorju.

GenZNPC ::
Poznavalci dvignite roke, ne najdem prakticno nobenega testa, ki bi recimo ca. cez 4-5 let testiral svetilnost oz NITS teh novih TVjev.
Ze to se mi zdi en velik nateg, da se nitse med proizvajalci sploh ne da primerjati, ker je prakticno kr neka vrednost. Ne vemo pa kako dolgo drzi TV maksimalno nitse. Je kak podrobnejsi test, ki se s tem ukvarja?
Opazam na mojem sammyju, da hitreje zgublja svetilnost kot cisto na zacetku in svetilnost je zacela tudi veliko bolj nihat. Nekoc sem samo dregnil Backlight slider levo desno in je bilo spet vse svetlo za nekaj casa, zdaj pa samo za par minut in pade. Predvsem ga mucijo filmske scene, kjer bi moral osvetliti celotno povrsino ekrana boljkone in pol klecne. Pr malih zadevah, tist beli HDR kvadatek ni noben problem naprimer. Aja seveda zadeva prizadene samo HDR vsebine.
Ze to se mi zdi en velik nateg, da se nitse med proizvajalci sploh ne da primerjati, ker je prakticno kr neka vrednost. Ne vemo pa kako dolgo drzi TV maksimalno nitse. Je kak podrobnejsi test, ki se s tem ukvarja?
Opazam na mojem sammyju, da hitreje zgublja svetilnost kot cisto na zacetku in svetilnost je zacela tudi veliko bolj nihat. Nekoc sem samo dregnil Backlight slider levo desno in je bilo spet vse svetlo za nekaj casa, zdaj pa samo za par minut in pade. Predvsem ga mucijo filmske scene, kjer bi moral osvetliti celotno povrsino ekrana boljkone in pol klecne. Pr malih zadevah, tist beli HDR kvadatek ni noben problem naprimer. Aja seveda zadeva prizadene samo HDR vsebine.
skibidi

demog ::
A kdo ve če Mediaworld.it dostavlja v SLO? Res imajo ugodne cene nekaterih televizorjev (Sony KD55XG9505 za 999 EUR,Samsung QE65Q82R prav tako za 999 EUR)

Če še ni bilo: kdor išče samo display, brez tunerja, appov in ostalega, naj pogleda na https://nogis.at/shop
Ekrani velikosti od 32" do 65"
Motiti se je človeško.

Simke76 ::
Pozdravljeni mojstri. Imam 3 leta in pol star Philips pus 6501. Tv se mi ugasne in naslednjo sekundo spet začne vklapljati nazaj. Včasih 2x na dan, včasih 5x v eni uri ali pa nonstop. Ko ga izklopim popolnoma iz elektrike je včasih tudi do tri dni vse ok.ali pa pol dneva. Čisto različno od dneva. Ali gre za okvaro napajalnika ali kaj drugega? Ima še mogoče kateri podoben problem? Če gre za napajalnik, me zanima tudi cena popravila. Drugače sem z TVjem zadovoljen. Hvala za pomoč...

Pozdravljeni mojstri. Imam 3 leta in pol star Philips pus 6501. Tv se mi ugasne in naslednjo sekundo spet začne vklapljati nazaj. Včasih 2x na dan, včasih 5x v eni uri ali pa nonstop. Ko ga izklopim popolnoma iz elektrike je včasih tudi do tri dni vse ok.ali pa pol dneva. Čisto različno od dneva. Ali gre za okvaro napajalnika ali kaj drugega? Ima še mogoče kateri podoben problem? Če gre za napajalnik, me zanima tudi cena popravila. Drugače sem z TVjem zadovoljen. Hvala za pomoč...
Najverjetneje imaš težave z Softwerjem. A imaš programsko opremo posodobljeno na zadnjo verzijo..? Kar pa se tiče napajanja so naslednji simptomi.
-TV se ne vklopi
-indikator utripa ali ne zasveti;
-naprava se spontano izklopi
-ko je vklopljen, indikator začne sijati in takoj ugasne
-medtem ko je televizor vklopljen, zaslon postane črn, zvok pa ne izgine.

Programska oprema piše, da je posodobljena. Kje lahko dobim zadnjo verzijo posodobitev? Na lokalnem servisu ko sem klical in povedal za težavo, so mi rekli, da lahko le zamenjajo modul. Cena okrog 200 evrov
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Simke76 ()

Programska oprema piše, da je posodobljena. Kje lahko dobim zadnjo verzijo posodobitev? Na lokalnem servisu ko sem klical in povedal za težavo, so mi rekli, da lahko le zamenjajo modul. Cena okrog 200 evrov
Tukaj imaš zadnjo verzijo. Kar pa se tiče napajanja, pa pride komplet menjava plošče z delom okoli 200-230 evrov. Lahko pa seveda bistveno manj, če se menja samo določen kondenzator. Lahko pa poskusiš televizor vrnit na tovarniške nastavitve, kar je posebej priporočljivo ko se programska oprema nadgradi.
https://www.download.p4c.philips.com/fi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

Map ::
Če še ni bilo: kdor išče samo display, brez tunerja, appov in ostalega, naj pogleda na https://nogis.at/shop
Maš kake izkušnje s tem? Tole se mi zdi super za hišni kino, kjer imaš itak HTPC gor priklopljen, ali pa kje na terasi za kako tekmo pogledat.

Motiti se je človeško.

Meni se cenovno to ne zdi nič ugodno. Če nima tunerja in ostalega, bi reč morala biti precej cenejša od primerljivih TV-jev.
A. Einstein
A. Einstein

Ma to je spet neki brez veznega tale NOGIS televizorji pa to se ti ne more primerjat z najslabšimi modeli od vseh znanih proizvajalcev pa tudi cena je velika 500 Eur za 55" televizor ki slabši kot vsak Philips,Lg,Samsung,Sony........ Televizor 55" za 700 Eur dobiš že najboljše modele v srednjem ali višjem rangu to govorim za LED televizorje tako,da vse kar je 500 eur z neznanih proizvajalcev je vsaj zame brez veze pomislit da se kupi.

fpbs ::
Glede na opisano težavo, je velika možnost, da ima TV hladen spoj na tiskanem vezju. Za popravilo te okvare rabiš izvijač,spajkalnik, povečevalno steklo, in malo tehnične priročnosti.

pirlo ::
Tunerji so preteklost v TV-jih. Če bi dali na njih spodoben hw in android je to super za večino. Itak imajo vsi operaterji že app-e za TV, bi si namestil samo to gor in gledal. Brez dodatnih kišt.

Simke76 je danes ob 09:26:29 izjavil:
Glede na opisano težavo, je velika možnost, da ima TV hladen spoj na tiskanem vezju. Za popravilo te okvare rabiš izvijač,spajkalnik, povečevalno steklo, in malo tehnične priročnosti.
Ali je ta napaka mišljena na kablu ali na TVju?
Ali je ta napaka mišljena na kablu ali na TVju?

Jaz se sicer ne bi upal diagnosticirati takšne napake na daleč ampak kakorkoli obrneš je tiskano vezje na zadnji strani LCD panela in ga najdeš pod zadnjim pokrovom TV-ja. Če ne veš kaj je to, je bolje, da se ničesar ne dotikaš in zadevo predaš serviserju ali nekomu, ki se na to spozna.
A. Einstein
A. Einstein

fpbs ::
Ali je mišljeno to za popravilo na kablu ali v samem tvju?Na Tveju je potrebno odstraniti zadnjo stran. Najprej se lahko pri dobri svetlobi, z lečo na tiskanem vezju, zelo natančno pregleda vse spoje. Posebno je potrebno biti pozoren na spojih, kjer so zalotani večji elementi (transformatorji, elektroliti). Največja možnost je, da se okvara nahaja v napajanju. Pozor, pri posegu v TV, mora bit TV izključen, in kabel 230V odstranjen iz utičnice.
Druga možnost je, da se pred TV postavi ogledalo, in se pri vklopljenem TVeju s plastičnim delom izvijača rahlo vdarja po tiskanem vezju. Če v tem primeru TV prekine z delovanjem, je znak, da se okvara nahaja blizu mesta, kjer se vdarja po vezju. Pri tem je treba biti pozoren, da se slučajno z roko ne dotakneš notranjosti TVeja.