» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
262 / 566
»»

Andy9 ::

Simke76, najprej izmeri napetost v vtičnici takrat, ko se pojavi težava. Možno, da je tam po deseti uri zvečer napetost previsoka in zaščita napajalnika izklaplja tv.

Simke76 ::

Sem probal danes že vse mogoče varijante, zamenjal tudi vtičnico in priklopil na vtičnico iz drugega prostora. Pa isto. Prišlo je tako daleč da se tv nonstop izklaplja in vklaplja. Prejšnje dni sem lahko se nekako gledal in je bilo to na vsake toliko časa. Zdaj je pa to nonstop. Zanimivo pa je da se vklopi takoj nazaj sama od sebe in spet naslednji trenutek izklopi. V torek jo bom verjetno odpeljal na popravilo, saj kot vidim po odgovorih je kar zahtevna stvar. Če mi dajo garancijo, kakšno leto jo bom popravljal, drugače ne. Hvala vsem za pomoč...

Lahko da je na vseh fazah previsoka napetost, tako da menjava vtičnic ne pomeni nič. Najprej izmeri napetost z voltmetrom.

Zakaj pa bila kar naenkrat napetost previsoka na vseh fazah?Pred tem pa je vse delovalo ok. Ne razumem...

Sicer pred desetletjem, vendar se lahko zgodi tudi sedaj. Kupil sem takrat tv, ki se je zvečer po deseti uri ugašal in prižigal, ko sem izmeril napetost v vtičnici, je bila čez 250 V. Elektro je zamenjal eno transformatorsko postajo pred našo z novejšo, ki je nudila stabilnejši tok, na naši pa niso prestavili na nižje, in posledično je zvečer, ko ni bilo toliko odjemalcev, napetost narasla. Po klicu in kolobocijah, so zadevo zrihtali.

andrej69 ::

Simke76 je izjavil:

Zakaj pa bila kar naenkrat napetost previsoka na vseh fazah?Pred tem pa je vse delovalo ok. Ne razumem...

Jaz ti svetujem, da se odločiš za servis:)Tam ti bodo televizor natančno pregledali, in ti na podlagi tega povedali kje je vzrok težav in koliko bi ta strošek znašal. Potem pa se boš odločil za popravilo ali pa ne.. Lahko bo strošek samo 30 -50 evrov, lahko pa bistveno več.

easyrider3 ::

andrej69 je izjavil:

Simke76 je izjavil:

Jaz ti svetujem, da se odločiš za servis:)Tam ti bodo televizor natančno pregledali, in ti na podlagi tega povedali kje je vzrok težav in koliko bi ta strošek znašal. Potem pa se boš odločil za popravilo ali pa ne.. Lahko bo strošek samo 30 -50 evrov, lahko pa bistveno več.

Točno tako naj ti na servisu povedo kaj je vzrok in koliko stane pa upam da niso kakšni lažnivci da bi ti zamenjali še kaj drugega samo,da zraven še dodatano zaslužijo.

Lahko bi većjim serviserjem zanesel da bi dobil točne podatke kaj je resnično narobe samo to dodatno stane in to ne malo ker serviserji samo da odprejo televizor računajo več kot 30 EUR

Zgodovina sprememb…

easyrider3 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Simke76 je izjavil:

Točno tako naj ti na servisu povedo kaj je vzrok in koliko stane pa upam da niso kakšni lažnivci da bi ti zamenjali še kaj drugega samo,da zraven še dodatano zaslužijo.

Lahko bi većjim serviserjem zanesel da bi dobil točne podatke kaj je resnično narobe samo to dodatno stane in to ne malo ker serviserji samo da odprejo televizor računajo več kot 30 EUR

Ni potrebe za kaj takšnega:))

fpbs ::

Simke76 je izjavil:

Nihanje napetosti zagotovo ni vzrok težav. Današnji TVeji so izdelani tako, da normalno delajo tudi pri napetosti 250V, in pa pri občutno nižji napetosti od 230V. Ti pa tudi jaz svetujem, da je verjetno bolje, da TV odpelješ na servis.

Dal sem samo idejo, kaj bi lahko bilo.
Drugače pa ne vem, kaj je taka težava vtakniti tisi voltmeter v vtičnico in eliminirati vsaj eno možno napako...

Včeraj sem ime TV cel dan izklopljen. Danes zjutraj ga prižgem in že 4 ure nemoteno dela. Najbolj me jezi to ker dela nepredvidljivo. Jutri pa bo mogoče spet nemogoč za predvajanje. Zaradi tega mi nič več ni jasno kaj je narobe. Verjetno si bom res najprej sposodil tisto napravo za merjenje napetosti, da lahko potem izključim to napako. 200-300 evrov ni malo denarja za popravilo. Pa če bodo sploh potem ugotovili kaj točno je narobe. Čez kakšen teden pa se bo spet začelo z motnjami, zaradi drugih stvari?

Ma elektrika ni nič kriva,če ti je poprej normalno deloval in da se sedaj tako ugasuje in prižiga. Televizor je nekaj pokvarjen.
Pred 15 leti sem jaz tudi kupil 70 centimetrski katodni televizor Samsung in takoj od začetka je že čudno delal saj se je kar sam preklopil na izhod AV,če sem ga pa malenkost nazaj nagnil je pa vse super delovalo. Mislil sem si mogoče da je to tak televizor,da ima notri neke vrste vaservage in podložil televizor in vse je delovalo par let dokler ni spet začelo ven metati na AV izhod. Zato sem ga odnesel na servis in povedali so mi da je na plošči vezje takšno kot,da je z laserjem prežgano in to je moralo biti že tovarniška napaka itak,da televizor nisem dal popravljat in sem šel kupit novi LCD tega pa šenkal kolegu. Že takrat se je začelo da me je vedno znova in znova SAMSUNG znamka zajebavala in zato sem jo preklel že miljonkrat in je tudi nočem nikjer več pri sebi.

Simke76 je izjavil:

Včeraj sem ime TV cel dan izklopljen. Danes zjutraj ga prižgem in že 4 ure nemoteno dela. Najbolj me jezi to ker dela nepredvidljivo. Jutri pa bo mogoče spet nemogoč za predvajanje. Zaradi tega mi nič več ni jasno kaj je narobe. Verjetno si bom res najprej sposodil tisto napravo za merjenje napetosti, da lahko potem izključim to napako. 200-300 evrov ni malo denarja za popravilo. Pa če bodo sploh potem ugotovili kaj točno je narobe. Čez kakšen teden pa se bo spet začelo z motnjami, zaradi drugih stvari?

Lahko, da gre za pregrevanje kakšne komponente. Lahko je tudi težava v kakšnem spoju na vezju, ki se z vročino nekoliko razširi. Poskusi televizor dati v kakšen hladnejši prostor, ali pa usmerit proti televizorju mrzel zrak ( ventilator, klima ). Lahko pa je kot sem ti že napisal kakšna težava z programsko opremo. Tukaj je več dejavnikov, ki lahko vplivajo na tvoje težave.. Kar pa se tiče cene popravila, pa vsekakor ne boš dal 300 evrov ali nekaj manj, edino, če ti bodo zamenjali panel:)

Verjetno, da za pregrevanje ne gre. Ker se mi je včeraj zjutraj, ko sem ga vklopil, začel že kar takoj izklapljat in vklapljat. Lokalni serviser mi je rekel, da mi ne more kaj drugega storit, kot pa da mi menja cel modul. Ceno mi je navedel 200 evrov. Kam drugam ga pa ne morem peljat, zaradi corone...

Simke76 je izjavil:

Verjetno, da za pregrevanje ne gre. Ker se mi je včeraj zjutraj, ko sem ga vklopil, začel že kar takoj izklapljat in vklapljat. Lokalni serviser mi je rekel, da mi ne more kaj drugega storit, kot pa da mi menja cel modul. Ceno mi je navedel 200 evrov. Kam drugam ga pa ne morem peljat, zaradi corone...

Potem pa kot sem ti napisal, najbolje, da ga daš na servis.. Toda, jaz osebno 200 evrov ne bi dal za popravilo:) Se bolj isplača dati še nekaj denarja zraven pa kupiti nov televizor..

Fritz ::

Simke76 je izjavil:

Veliko serviserjev najraje menja kar celotne module, ker se jim to splača in ker popravilo le teh zahteva več časa in znanja. Lahko je pa modul res v takšnem stanju,da se ga ne da popraviti.

Če bi meni crknil TV po 3,5 letih in izven garancije, ne bi nikoli več kupil izdelka od istega proizvajalca.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Fritz je izjavil:

Simke76 je izjavil:

Veliko serviserjev najraje menja kar celotne module, ker se jim to splača in ker popravilo le teh zahteva več časa in znanja. Lahko je pa modul res v takšnem stanju,da se ga ne da popraviti.

Če bi meni crknil TV po 3,5 letih in izven garancije, ne bi nikoli več kupil izdelka od istega proizvajalca.

Potem pa boš ti teško kaj kupil, ker danes je žal takšna realnost vseh proizvajalcev:)

Simke76 je izjavil:

Današnji serviserji so postali bolj menjalničarji, ker praktično nič več ne popravljajo, ampak samo menjajo celotne module. Če si serviserju opisal napako tako, kot si jo tukaj, me čudi ta njegova izjava. Mislim, da bi si lahko vzel vsaj par minut za pregled tiskanega vezja. Tudi jaz nebi dal za popravilo 200€.

fpbs je izjavil:

Simke76 je izjavil:

Današnji serviserji so postali bolj menjalničarji, ker praktično nič več ne popravljajo, ampak samo menjajo celotne module. Če si serviserju opisal napako tako, kot si jo tukaj, me čudi ta njegova izjava. Mislim, da bi si lahko vzel vsaj par minut za pregled tiskanega vezja. Tudi jaz nebi dal za popravilo 200€.

Težava je, ker so servisi polni televizorjev:)V današnjih časih televizorji ne dosegajo takšno starostno dobo kot pre leti.. Zato so servisi preobremenjeni, in je lažje menjat kakšno stvar, kot pa popravljat:)Če je res kakšna malenkost se načeloma popravi, drugače se zadeva menja. Kot drugo pa se danes proda bistveno več televizorjev kot leta nazaj. To je težava, in ne, da serviseri ne bi znali ali hoteli popravljat določene komponente..

andrej69 je izjavil:

Potem pa boš ti teško kaj kupil, ker danes je žal takšna realnost vseh proizvajalcev:)

Heh, jaz seveda veselo kupujem, samo ne menjam TV na 3 leta, ker pričakujem, da bo dlje zdržal.

Drugače pa drži, izdelki vseh podjetij crkujejo a ker mi je Panasonic zamenjal TV po izteku garancije, njihove izdelke še vedno kupujem. Samsung pa mi ni nudil podpore pri izdelku s 5-letno garancijo iz Nemčije in sedaj bi moral res imeti neverjeten izdelek za pol manjšo ceno kot drugi, da bi kupil kaj njihovega. Če se mi katera znamka zameri, je praktično več ne kupujem. Saj ni edina.
A. Einstein

puginho ::

andrej69 je izjavil:

Fritz je izjavil:

Simke76 je izjavil:

Bluziš kr nekaj na pamet, noben televizor mi ni crknil tak ko ti po forumu razlagaš. Govorim o priznanih znamkah. Poznam pa par primerov pokvarjenih Philipsov, ampak roko na srce, za taki denar ko kitajci to prodajajo se ve da je to štanc na hitro z slabo kvaliteto materialov. Pri takšnih cenah Philipsov, pa če hočejo še kaj zaslužit je nemogoče pričakovati kvaliteto. Pa lahko ti trobiš tu svoje o pokvarjivosti vseh proizvajalcev.

Meni se tudi zdi veliko dat 200 evrov za popravilo.Po drugi strani pa če grem v nakup novega, ga verjetno ne bom dobil pod 800 evri, takšnega kot bi si želel. Če pa se spustim v nakup novega, bom pa zihr vzel tisto podaljšano garancijo 2+5, ki jo ima Big bang, glede na to da se današnji tvji prej pokvarijo.Pri popravilu me skrbi pa to, da se bo po letu dni spet pokvarilo vse skupaj...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Simke76 ()

TOP ::

Evo odločitev je padla to bo 65,kar se tiče velikosti.Sedaj pa sam še mal listam po teh modelih,ker cene imajo kar veli razspon in je takoj razlika 300-400e.Recimo Sony XF90 je 1250e,XG8577 je 1000e,Sony XG8505 je 1100e,Panasonic GX820e pa 900e.Samsung je pa itak drag Q70 je 1400e,Q60 ki je bolj slab pa 1000e.Ali se splača,dat razliko med Panasonicom in Sony XF90 tistih 350e.Hvala lahko daste še kakšen drug predlog,da sedaj tole dokončamo in v torek naročim.Hvala.

puginho je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Fritz je izjavil:

Simke76 je izjavil:

Bluziš kr nekaj na pamet, noben televizor mi ni crknil tak ko ti po forumu razlagaš. Govorim o priznanih znamkah. Poznam pa par primerov pokvarjenih Philipsov, ampak roko na srce, za taki denar ko kitajci to prodajajo se ve da je to štanc na hitro z slabo kvaliteto materialov. Pri takšnih cenah Philipsov, pa če hočejo še kaj zaslužit je nemogoče pričakovati kvaliteto. Pa lahko ti trobiš tu svoje o pokvarjivosti vseh proizvajalcev.

Mislim, da imam kar precej natančne podatke, kar se tiče okvar televizorjev:))Ko se boš ti profesionalno ukvarjal preko 20 let z televizorji, se lahko oglašaš..! Kot drugo, ima Philips okoli 40% tržnega deleža v Sloveniji, tako, da je povsem jasno, da bo tudi okvar nekaj več.. Tako, da te v bodoče prosim, da se vzdržiš takšnih komentarjev..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

puginho ::

Očitno imaš narejeno statistiko pokvarljivosti, daj nam prosim pokaži tabelo. Prav tako bi bilo fajn če nam pokažeš še tabelo za slovenski trg s tržnimi deleži, z verodostojnimi podatki. Philips ima največji tržni delež - se strinjam, če se vprašamo zakaj: 1. stara slava evropskega Philipsa, 2. daleč najcenejši tv-ji na trgu od znanih znamk. Verjamem pa da jim tržni delež precej pada.

puginho je izjavil:

Očitno imaš narejeno statistiko pokvarljivosti, daj nam prosim pokaži tabelo. Prav tako bi bilo fajn če nam pokažeš še tabelo za slovenski trg s tržnimi deleži, z verodostojnimi podatki. Philips ima največji tržni delež - se strinjam, če se vprašamo zakaj: 1. stara slava evropskega Philipsa, 2. daleč najcenejši tv-ji na trgu od znanih znamk. Verjamem pa da jim tržni delež precej pada.

Tukaj si lahko pogledaš. Lahko pa ti povem, da ima Philips nekje 2% procenta okvar znotraj 2 letne garancije in nekje 4,5% znotraj 5 letne garancije. Če pogledamo te podatke so zelo dobri:)) Kar se tiče tržnega deleža, pa se lahko pozanimaš na Philips Slovenija.. Sicer pa ne vem zakaj te toliko motijo moji komentarji, in Philips kot proizvajalec..? Da ne boš mislil, da so Sony, Panasonic in drugi proizvajalci kaj kvalitetnejši..

MrStein ::

Fritz je izjavil:

Drugače pa drži, izdelki vseh podjetij crkujejo a ker mi je Panasonic zamenjal TV po izteku garancije, njihove izdelke še vedno kupujem. Samsung pa mi ni nudil podpore pri izdelku s 5-letno garancijo iz Nemčije in sedaj bi moral res imeti neverjeten izdelek za pol manjšo ceno kot drugi, da bi kupil kaj njihovega. Če se mi katera znamka zameri, je praktično več ne kupujem. Saj ni edina.

Potemtakem se ti bodo sčasoma vse znamke zamerile. ;)

Fritz je izjavil:

Kaj pa če crkne prej, v garanciji?
Kaj pa če je to, kako dolga je garancija, bilo odvisno od tebe, ne od proizvajalce (torej če si se odločil za podaljšano garancijo)?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

Fritz je izjavil:

Potemtakem se ti bodo sčasoma vse znamke zamerile. ;)

Fritz je izjavil:

Kaj pa če je to, kako dolga je garancija, bilo odvisno od tebe, ne od proizvajalce (torej če si se odločil za podaljšano garancijo)?

Meni če televizor recimo do 4-5 let kaj crkne bi morda,morda kdaj še vzel isto znamko če pa pri 2-letih kaj crkne potem pa nikoli več,to se enostavno ne sme zgoditi če prav je tudi možnost samo jaz tega ne odobravam. Zato pa tudi vedno vzamem še dodatno zavarovanje 5 let mora biti zavarovano ker tolko denarja ne mečem stran za brez veze.
Neki primer podoben z klimo jaz in bratranec sva kupila isti model LG klime in oba imava isti drek da ropota,je glasna kot hudič proti Mitsubishi je kot traktor tak ,da nikoli več kakšna klima od LG.

MrStein je izjavil:

Če crkne v času garancije je odvisno od tega kako ravna proizvajalec in kako gladko poteka proces uveljavljanja garancije.

Za čas izven garancije pa lahko dam primer Panasonica, ki mi je zamenjal plazmo po treh letih, ker sem jim napisal, da se triletna življenjska doba TV-ja ne sklada z njihovim sloganom "Panasonic - for life". Kaj takšnega nikoli ne pozabim in ne neham hvaliti.

Ne glede na to, da pri dražjih izdelkih vedno vzamem podaljšano garancijo pa 3,5 let ni sprejemljivo kot življenjska doba takšnega kosa elektronike.
A. Einstein

Vazelin ::

Iz kere razdalje gledate svoje 55 inčake?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Vazelin je izjavil:

Takšna diagonala se gleda iz razdalje okoli 3 metrov.

Vazelin je izjavil:

Enega na 2 - 2,5 m in drugega na 3,5 - 4 m (tukaj bi si želel 65" namesto 55").
A. Einstein

Bwaze6 ::

Precej odvisno od ločljivosti in vsebine gledanega. 4K filme lahko seveda gledaš precej bližje kot 1080i športni prenos.

Če odmisliš udobje, pri popolnem vidu vso ločljivost slike vidiš pri 55" zaslonu pri 2.14m (1080p) in 0.98m (4K). Seveda pa to ni ravno udobno, TV slika zasede prevelik vidni kot - THX predlog je 40 stopinj, kar pri 55" znese 1.68m. Precej ljudem je tudi to mnogo preblizu in uporabljajo pravilo 30 stopinj, kar pri 55" znese 2.28m.

Če se gleda recimo mešane vsebine, so priporočljive naslednje velikosti glede na razdaljo gledanja:)

Med 2,5 in 3 metrov velikost 55˝. Med 3 in 3,5 metrov velikost 58˝. Med 3,5 in 4 metrov velikost 65˝. Med 4 in 5 metrov velikost 70˝ ali 75˝. Če pa se gledajo samo 4k vsebine, pa je lahko razdalja gledanja manjša..

Zgodovina sprememb…

bauci ::

Večina tv vsebine je se vedno SD. Kaj to pomeni glede razdalje in velikosti tv, da je vsebina se vedno normalno gledljiva? Sprasujem za 55" vs 65".

Bwaze6 ::

Zanimivo, jaz razen občasnega preklopa na kanale z novicami ne spremljam več nobenega v SD formatu. Pa relativno redno gledam vsaj 10 različnih.

Sej verjamem, da mladina gleda samo se HD in 4k programe ampak verjemi, da je se kar nekaj ljudi, ki gledamo tudi SD programe in zato sem tudi postavil vprasanje :).

Da sem se bolj konkreten. Preko Total tv se Slo1 ni HD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bauci ()

fanta4 ::

bauci je izjavil:

Sej verjamem, da mladina gleda samo se HD in 4k programe ampak verjemi, da je se kar nekaj ljudi, ki gledamo tudi SD programe in zato sem tudi postavil vprasanje :).

Se strinjam z tabo da pač gledamo še vedno navadne sd programe in zato se tudi sam ne znam še vedno ne odločit a naj vzamem.
TV sprejemnik OLED LG OLED55C9PLA
ali
TV sprejemnik PANASONIC TX-65GX820E

Gledam pa na razdalji 3.5 metra in se mi skor vrez veze zdi OLED za navadne programe bi raje imel večjega (65 colarja) pa slabša kakovost.

Kako bi se odločili vi oziroma a predlagate kaj drugega tja do 1200 €

Tudi jaz ne glede na vse strani napisanega nisem nasel odgovora na vprasanje 55 ali 65 na 3 do 3,5 metra in ali dober LCD ala Sony 9000 ali Oled. Gledanje v normalni dnevni sobi - normalna svetloba in zatemnjena luč - naravnost.

fanta4 je izjavil:

bauci je izjavil:

Se strinjam z tabo da pač gledamo še vedno navadne sd programe in zato se tudi sam ne znam še vedno ne odločit a naj vzamem.
ali

Gledam pa na razdalji 3.5 metra in se mi skor vrez veze zdi OLED za navadne programe bi raje imel večjega (65 colarja) pa slabša kakovost.

Kako bi se odločili vi oziroma a predlagate kaj drugega tja do 1200 EUR

Tukaj ni važna tehnologija panela in ostali bombončki, temveč čim bolj kvaliteten procesor za obdelavo slike:)Tukaj pa sta najkvalitetnejša Philips ali Sony.. Tako, da ti jaz predlagam katerega od teh modelov.

https://www.bigbang.si/philips-led-4k-u...
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/s...

Ali pa tale še kvalitetnejši model.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/s...

bauci je izjavil:

Tudi jaz ne glede na vse strani napisanega nisem nasel odgovora na vprasanje 55 ali 65 na 3 do 3,5 metra in ali dober LCD ala Sony 9000 ali Oled. Gledanje v normalni dnevni sobi - normalna svetloba in zatemnjena luč - naravnost.

Jaz ti priporočam katerega od teh dveh modelov, za tvojo razdaljo gledanja.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...

Zgodovina sprememb…

Senior Dev ::

Philips te je vzel nazaj v službo za prodajalca? Jaz sem mislil da si šel v drugo branžo.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Vazelin ::

Jaz imam sedaj na razdalji cca 2m 48" LCD.
Ampak sem malo razmišljal (odvisno kakšno bo gospodarsko stanje v jeseni), da bi raje nabavil 55" in dal 48" v spalnico, ker na 32" se iz postelje pri veliko igrah zelo slabo vidi pisava in je ekstra zoprno potem igrati. Samo malo me matra, da ni 55" preveč. Je pa 48" bi rekel da ravno prav, oz. bi bilo lahko komot vsaj 2" več. Bi pa potem kupil 55" 4k, če ne bi bilo preveč. Nek Oled
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Senior Dev ::

Razmišljaš da bi začel v karanteni gledat televizijo bolj redno? Potem kakšen OLED tam od 1000 do 1500 nekje 55 inčer. Vse razen Philipsa ker so jajca.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Vazelin je izjavil:

Jaz imam sedaj na razdalji cca 2m 48" LCD.
Ampak sem malo razmišljal (odvisno kakšno bo gospodarsko stanje v jeseni), da bi raje nabavil 55" in dal 48" v spalnico, ker na 32" se iz postelje pri veliko igrah zelo slabo vidi pisava in je ekstra zoprno potem igrati. Samo malo me matra, da ni 55" preveč. Je pa 48" bi rekel da ravno prav, oz. bi bilo lahko komot vsaj 2" več. Bi pa potem kupil 55" 4k, če ne bi bilo preveč. Nek Oled

Velikost 55 ti bo preveč za takšno razdaljo gledanja:) Idealen bi bil kakšen televizor velikosti 50˝.

fanta4 je izjavil:

ali

Kako bi se odločili vi oziroma a predlagate kaj drugega tja do 1200 EUR

Sam bi v tvojem primeru vzel Panasonica. Pri HN je 900EUR, kar se mi zdi dobra cena, če je kje ceneje pa še toliko bolje.
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

TOP ::

Evo odločitev je padla to bo 65,kar se tiče velikosti.Sedaj pa sam še mal listam po teh modelih,ker cene imajo kar veli razspon in je takoj razlika 300-400e.Recimo Sony XF90 je 1250e,XG8577 je 1000e,Sony XG8505 je 1100e,Panasonic GX820e pa 900e.Samsung je pa itak drag Q70 je 1400e,Q60 ki je bolj slab pa 1000e.Ali se splača,dat razliko med Panasonicom in Sony XF90 tistih 350e.Hvala lahko daste še kakšen drug predlog,da tole zgodbo dokončam.HVALA

fanta4 je izjavil:

ali
Kako bi se odločili vi oziroma a predlagate kaj drugega tja do 1200 €
Namesto tega Panasonica dobiš kar nekaj boljših TVejev:
https://www.ceneje.si/Izdelek/9319648/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/12588081/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/17006100/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/14045755/...
Medtem, ko ima Panasonic vgrajen še klasičen displej s 50Hz osveževanjem slike, imajo ti vsi vgrajen novejši displej s QD nanosom, kar omogoča širši barvni spekter, višjo svetilnost, kontrast, poleg tega imajo vsi 100Hz osveževanje slike. Poleg tega sta Sony in Samsung FALDa.
https://www.displayspecifications.com/e...

bauci je izjavil:

Jaz bi vsekakor vzel diagonalo 65".

TOP je izjavil:

Evo odločitev je padla to bo 65,kar se tiče velikosti.Sedaj pa sam še mal listam po teh modelih,ker cene imajo kar veli razspon in je takoj razlika 300-400e.Recimo Sony XF90 je 1250e,XG8577 je 1000e,Sony XG8505 je 1100e,Panasonic GX820e pa 900e.Samsung je pa itak drag Q70 je 1400e,Q60 ki je bolj slab pa 1000e.Ali se splača,dat razliko med Panasonicom in Sony XF90 tistih 350e.Hvala lahko daste še kakšen drug predlog,da tole zgodbo dokončam.HVALA

Če si zelo občutljiv glede črnine črne in nasploh slike, vzemi XF90. Če nisi tako občutljiv vzemi cenejšega 65" in razliko vloži v v zvok, tv box ali kaj drugega oz. si jo prihranil, TV boš pa še vedno imel.
A. Einstein

__prlek__ ::

Jutri moram nekaj naročit, mi je LG šel po gobe po 10 letih
Kaj pravite o tem?

https://www.mimovrste.com/nanocell-tv/l...

Kak so dandanes LGji??
««
262 / 566
»»