Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

fpbs ::
Jaz mislim da @andrej69 nobenega ne zavaja, tudi on pravi da si pojdi pogledat v trgovino pa boš videl na lastne oči. Drugače pa vse zahvale @andreju za pomoč in nasvete pri teelvizorjih. Verjamem da preferira Philipsa svetuje pa tudi za druge TVje. Kar za te ki ste 'LG loverji' ne morem reči ki kvalite samo LG in pljuvate čez ostalo.staReciKome? je izjavil:
Po priporočilih sem izbiro zmanjšal na 2 modela:Ja, Andrej pošilja zasebna sporočila, ker ve da zavaja. Med tem dvema nimaš kaj dosti razmišljat. Sony je Triluminos 100Hz, Philips je pa še klasičen LCD 50Hz, in če nočeš slike, kot jo zgoraj opisuje "Gregex", potem je izbira Sony.
1. SONY KD-55XE8596B (trenutna cena je 850 EUR)
2. PHILIPS 55PUS7803 (trenutna cena je 830 EUR)
Od uporabnika @andrej69 sem dobil info, da naj bi PHILIPS imel boljšo sliko (boljši procesor), novejši Android (če ima to kakšno praktično prednost?), Ambilight, ter dalinjski s tipkovnico. Model je iz leta 2018. V trgovini žal nisem mogel pogledati SONY-ja, saj je iz prejšnjega leta in ga več nimajo. PHILIPS se mi je zdel OK. Zanima me če ima kdo izkušnje s tem SONY modelom, da slišim še kakšnega zagovornika SONY-ja. Predvsem mi je pomembno kateri TV bi bolje predvajal športne vsebine (torej dober "motion").
Kje ti tu vidiš, da hvalim LG? Človek je dal na izbiro dva TVeja in sem mu jasno odgovoril, zakaj je Sony boljši od Philipsa. In še vedno trdim, da Andrej zavaja. Popolnoma je jasno, da boljši procesor ki ga navaja Andrej pri 50Hz TVeju ne more kaj dosti prispevat k boljši sliki, in povsem nekaj drugega je pri 100Hz osveževanju slike, ko mora procesor vstavit vmesno sliko. To pa pripomore, da se ne dogaja efekt, kot ga je opisal "Gregex".

SkIDiver ::
@Windrop90 jaz sem primerjal tole in me je pri njem zmotila ocena pri BFI in Stutter-ju. Je pa poglavitna razlika med njima, da je XF830 letošnji model in ima FULL ARRAY osvetlitev brez local dimming-a. Ni pa bistvene razlike pri svetlosti, edino black uniformity ima boljši.
Mene je potem v prid XE850 prepričala razlika za slabih 200EUR nižja cena in pa komentar, da je boljši za svetle prostore. IMO pa side-by-side ne bi opazil bistvene razlike med njima, ker moram tudi sedaj zastret okna za sabo, da ne gledam odsevov v TV-ju. Bi rekel, da nimaš kaj zgrešit z njim.
Mene je potem v prid XE850 prepričala razlika za slabih 200EUR nižja cena in pa komentar, da je boljši za svetle prostore. IMO pa side-by-side ne bi opazil bistvene razlike med njima, ker moram tudi sedaj zastret okna za sabo, da ne gledam odsevov v TV-ju. Bi rekel, da nimaš kaj zgrešit z njim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()

bernikm ::
Mislim da je škoda besed in prepucavanja vsega skupaj kateri TV je boljši, kot kaže vsak svojega konja hvali.
Mimogrede, Samsung proizvaja mislim da 3 ključne elemente za Iphone X (zaslon, spomin ...) pa to še ne pomeni da je Samsung boljši telefon, ravno nasprotno. Enako bi lahko rekel za LG. Če že proizvaja panele ki jih vgrajujejo ostali izdelovalci TVjev to še ne pomeni da so tudi njihovi TVji top of the top. Pač vsak najde kar njemu paše, forsirati da je LG best of se mi zdi čisto otročje, prav tako tudi ostale znamke.
Mislim da je namen foruma zbiranje informacij, da se potem lažje odločimo. Mislim da ima vsak TV svoje pluse in minuse, pač vsak kupec se pa potem sam odloči katerega bo vzel.
Če grem kupovat BMW pa se na koncu odločim za VW to še ne pomeni da je VW boljši avto...
Mimogrede, Samsung proizvaja mislim da 3 ključne elemente za Iphone X (zaslon, spomin ...) pa to še ne pomeni da je Samsung boljši telefon, ravno nasprotno. Enako bi lahko rekel za LG. Če že proizvaja panele ki jih vgrajujejo ostali izdelovalci TVjev to še ne pomeni da so tudi njihovi TVji top of the top. Pač vsak najde kar njemu paše, forsirati da je LG best of se mi zdi čisto otročje, prav tako tudi ostale znamke.
Mislim da je namen foruma zbiranje informacij, da se potem lažje odločimo. Mislim da ima vsak TV svoje pluse in minuse, pač vsak kupec se pa potem sam odloči katerega bo vzel.
Če grem kupovat BMW pa se na koncu odločim za VW to še ne pomeni da je VW boljši avto...

MrStein ::
Pa vam je to pri športu res tako izjemno pomembno, da vidite žogo kot žogo? Zame je to brezpredmetno oziroma, če pride zravn TVja zastonj, potem naj bo, ampak da bi samo zaradi tega plačal 50€ več, me ne zanima, kaj šele 500€ali več.
Če ti dobra slika ni pomembna, v redu. Nekaterim je.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

damirj79 ::
To še ne definira dobro sliko za filme. Tam mi je bolj pomembno, da so barve OK, pa da je črna bolj črna kot siva ipd...

leiito ::
Mislim da je škoda besed in prepucavanja vsega skupaj kateri TV je boljši, kot kaže vsak svojega konja hvali.
Ne gre za prepucavanje in ni se začelo iz vakuuma, ampak zato, ker si je tisti, katerega ne imenujemo, dovolil po forumu smetiti z akviziterskimi prijemi. Na forum lahko prideš s klobukom nepristranskega strokovnjaka ali pa prodajalca, ne moreš priti z obema, ker si v konfliktu interesov, ali boš imel za plačat elektriko in vodo je odvisno od tega koliko Filipsov boš prodal, ne moreš biti nepristranski, kar praksa tudi kaže, neimenovani za 99% scenarijev ponuja isto tvrdko, tisti 1% je pa kozmetičen, da ni že povsem smešno vse skupaj. Zaradi navedenega je izogibanje konfliktu interesov v javnem sektorju zakonsko regulirano, velja za korupcijo, torej pokvarjenost, v zasebnem sektorju je pa stvar etike in morale.
Zato so bile reakcije, ne zato, ker bi imeli posebej radi LG ali pa Samsung. Poleg tega vsaj sam nikomur nisem svetoval kaj naj ali naj ne kupi, še manj nadlegoval ljudi z zs-ji, oglašam se samo glede OLEDov, ker imam pač osebno izkušnjo in ker me to zanima, nikakor pa ne trdim, da je C8 idealen za vse možne scenarije in vse vrste kupcev in itak po pravilu citiram ljudi, ki v AV svetu veljajo za avtoritete in neodvisne strokovnjake, ne pa neka svoja subjektivna opažanja.

DV_cam ::
Ali bi znal kdo napisati oz. glavne razlike med vsemi temi tipi (kategorijami) televizorjev vseh znam na trgu, vsaj glavnih znamk. Te kategorije so npr. UHD, OLED itd.
Hvala.
Hvala.
DV_cam

mare92 ::
Za isto ceno lahko dobim OLED TV Philips 65OLED873 ali pa LG OLED65B8PLA.
Philips me vleče zaradi Ambilight-a, LG pa naj bi imel boljšo sliko, kaj bi vi vzeli?
Hvala
Philips me vleče zaradi Ambilight-a, LG pa naj bi imel boljšo sliko, kaj bi vi vzeli?
Hvala

gustek_si ::
Jaz bi vzel LG iz praktičnega razloga ker ima 5 let garancije, boljšo sliko in bolj uporabniku prijazen vmesnik.

Ezoterik ::
Hvala
Pomoje sta ful blizu, men osebno sicer ambilight nč ne pomen (mi je dobesedno krneki), garancija mi pa velik pomen, tko da bi uzel lgja, ampak mislim, da ubistvu kej dost ne boš falil z obema modeloma. Slika mora bit še kr primerljiva, vmesnik je pa definitivno na strani LGja.

Gatsu ::
Hvala
Tukaj sploh ni dileme. Absolutno LG ker je letošnji model, ima Dolby vision in overall out of box boljšo sliko, boljši daljinec in OS. Če pa ti je ambilight pomemben in preferiraš postprocesirano sliko z nenaravno živimi barvami potem pač vzemi Philipsa.

petrusko ::
Kupujem 65 Tv.
Trenutno me mika SONY KD-65XE8596B. Predvsem ker imamo doma že SONY KDL-50W805b. Pa razen počasnega zagona, nimam pripomb. Menjavamo najprej zaradi tega ker je za prejšnjega žena ob prvem vklopu rekla, da bi moral biti večji, drugo pa zaradi tega ker kupujemo tudi PS 4Pro.
In ravno zaradi tega me skrbi da to morda ni pravi model. Gledam pa tudi KD-65XF9005B in se sprašujem ali je res toliko boljši, da upraviči razliko v ceni?
Trenutno me mika SONY KD-65XE8596B. Predvsem ker imamo doma že SONY KDL-50W805b. Pa razen počasnega zagona, nimam pripomb. Menjavamo najprej zaradi tega ker je za prejšnjega žena ob prvem vklopu rekla, da bi moral biti večji, drugo pa zaradi tega ker kupujemo tudi PS 4Pro.
In ravno zaradi tega me skrbi da to morda ni pravi model. Gledam pa tudi KD-65XF9005B in se sprašujem ali je res toliko boljši, da upraviči razliko v ceni?

Gatsu ::
Kupujem 65 Tv.
SONY KD-65XE8596B je zelo dober tv. Ima 100hz VA panel a je seveda napram XF9005 zelo omejen glede HDR, saj nima ne dovolj svetilnosti ne local dimminga. Verjetno se da še kje dobit XE9005 ki se od XF9005 razlikuje praktično samo v procesorju za sliko in ima XF še Dolby vision podporo, ki pa je itak na Sony tvjih bolj švoh, tak da se jaz zarad tega nebi sekiral.

Klemzy17 ::
Kupujem 65 Tv.
Jaz imam isto dilemo kot ti :)) Se mi zdi tv za 1200 eur cisto uredu pa še bolj sem fan sonija tko da bi pomoje bil 65 XE85 cisto ok potem pa razmišljam da nima dolby vision pa dovolj svetilnosti za HDR, pa razmišljam o modelu XF900 ki pa stane 1900 eur ampak seveda cene padajo sploh proti decembru in ze sedaj se da dobiti LG B8 za 2200 se pravi decembra bo 2000 eur sigurno ce ne nizje in bi to stvar tudi vzel ker ima najboljso sliko + HDR in dolby vision ampak da das toliko za tv pa da imaš potem težave z burn inom sploh ko igras igre na ps4 kjer je statična slika to mi nekako ne gre u račun in res ne vem kaj bi, kupil bom sigurno decembra samo tudi jaz nekako razmišljam kot ti pa ne vem kaj bi :D :D Tu nekje sem med XE85 XF90 in pa B8...

Zaenkrat hvala, bom pogledal še ostale predlagane modele. Ne vem OLED mi ne diši, rad sicer pogledam super kvaliteten SCI-FI film z top shit efekti. Parkrat na leto, ampak to je to. Tako da zaenkrat ostajam na LCD.
Bom pa verjetno vzel v tujini, ker so tam cene občutno cenejše. Tudi tega ki imam sedaj, sem šel k Majdiču v AT iskat pa je super ... no bom videl, če zdaj za Črni Petek pade kak konkreten popust je varianta, da nabavim že sedaj, čene pa do decembra ni daleč za počakat.
Bom pa verjetno vzel v tujini, ker so tam cene občutno cenejše. Tudi tega ki imam sedaj, sem šel k Majdiču v AT iskat pa je super ... no bom videl, če zdaj za Črni Petek pade kak konkreten popust je varianta, da nabavim že sedaj, čene pa do decembra ni daleč za počakat.

denisbegood ::
carlito149 je izjavil:
Se sploh dobi soliden 65 inc za 700-750€ ali je bolje kupit manjsega?
Poglej
https://www.harveynorman.si/avdio-video...

neverjetni99 ::
Hvala
LG je letošnji model, Philips pa lanski in LG ima Dolby Vision, katere Philips nima. Ambilight je zanimiva zadeva, LG ima WebOS, ki je hitrejši, ampak tudi z androidom se da normalno živeti, deluje normalno in odzivno. Sam sem imel namen kupiti B7 pol leta nazaj, ampak ko smo primerjali proti pos9002, je imel philips boljšo sliko, bolj ostro, boljše je prikazoval detalje in barve so bile bolj naravne na philipsu, na lg je vse vleklo malo bolj na rdečkasto, kljub različnim nastavitvam. Garancija se da prav tako dokupit pri philipsu, LG in Samsung ponujata spet 5 let garancije, zaradi upada prodaje led televizorjev, tako da osebno mi glih ni neki pomemben faktor če ima 5 let garancije, ker jo tako vedno dokupim. Če boš dosti gledal v HDR ti je boljša opcija mogoče potem LG B8 zaradi Dolby Vision. Kar se tiče bandinga so pa tako že odpravili ta problem z novimi paneli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neverjetni99 ()

Akron ::
Kopujem 55" TV za male pare. Dobim za ~600€ kaj boljšega kot tale deal:
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Hvala za odgovor.
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Hvala za odgovor.

Tu nekje sem med XE85 XF90 in pa B8...
Hm preverit tole https://geizhals.eu/lg-electronics-oled...
V tujini je B8 že pod 2k EUR.

Tu nekje sem med XE85 XF90 in pa B8...
Hm preverit tole https://geizhals.eu/lg-electronics-oled...
V tujini je B8 že pod 2k EUR.
Verjamem saj bo tudi pri nas pomoje Decembra taka cena, saj pravim vseeno tudi če dam za 1900 eur za TV pa da imam potem težave to me najbolj skrbi. Usi tuki govorija da ni burn ina ampak pregledal sem miljon you tube posnetkov in prebral res veliko komentarjev in ljudje pač imajo težavo da se slika zapeče(nekateri). Pa tudi OLED je verjetno res super stvar samo kot sem že pisal v prejšnjih postih ko gledam navaden program v big bangu ko je fuzbal recimo se mi slika na sony xe90 al pa xe85 zdi bolj realna, res je da je na OLED lepša samo ni pa realna, tako kot samsung nima za moje pojme realne barve. Ko gledal fuzbal nočem trave zelene kot v risanki ampak navadno tko ko je v resnici, tako da sam ne vem če je OLED res zame po drugi strani ga pa drugi vsi tako hvaljo da res ni pa tudi LGB8 ma super vmesnik ceprou tudi z android bi prezivel, kupil bom sigurno v Decembru samo nočem kupiti stvari da mi bo potem žal ker mislim imeti tv +5 let, +10 let če mi vmes ne bo crknil :)))

krepki ::
Poglej noben tv ni sto procenten in bolj boš kompliciral slabše bo,glede trave in ostalih detaljev,obstajajo nastavitve in tv se da upedenat v nulo samo če si vzameš malo časa.To kar je v trgovini je pač v trgovini.
In noben ti ne garnitira,da ti tv ki ga boš kupil ne bo crknil in ko glih omenjaš sony upam da si prebral,da se določeni modeli sonyja po posodobitvi ne prižgejo več,ne vem točno kateri model serija ampak je kar nekaj napisanega o tem.
In noben ti ne garnitira,da ti tv ki ga boš kupil ne bo crknil in ko glih omenjaš sony upam da si prebral,da se določeni modeli sonyja po posodobitvi ne prižgejo več,ne vem točno kateri model serija ampak je kar nekaj napisanega o tem.

kajetan ::
Tudi jaz sem se odločile proti OLED televizijam. Enkrat sem že nasedal 15 let nazaj s plazma televizijo - katera je zdaj že zelo zrnata. Vem, da ni isto ampak jebiga... burn in je killer. Zdaj .. mogoče kdo ve če big bang da garancijo na burn ine? Ker so ultra pametni kao da se to ne more zgoditi, da imajo oni te televizije doma in majo neke anti-burn in sisteme.. ja ja.
A se da kje dobiti Samsung QE65Q9FN pod 2000EUR? Kateri tv je še v tem rangu? Edino kar mi ni važno pri televizji je zvok - ker imam zraven ozvočenje..
A se da kje dobiti Samsung QE65Q9FN pod 2000EUR? Kateri tv je še v tem rangu? Edino kar mi ni važno pri televizji je zvok - ker imam zraven ozvočenje..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kajetan ()

Imaš zelo dober Sony KD-65XF9005 tu nekje za 1700€:
https://www.electronic4you.at/sony-kd-6...
Podpira Dolby Vision, ima X1 Xtreme procesor za katerega bi lahko rekli da je v gibanju trenutno najboljši na trgu...
Podpira Dolby Vision, ima X1 Xtreme procesor za katerega bi lahko rekli da je v gibanju trenutno najboljši na trgu...

kajetan ::
fala gustek. kak ja pa oni imajo za tehnologije in kako to primerjamo z QLED?

Thunder wave ::
Ima kdo kako mnenje/izkušnje za ta TV Samsung UE65NU7092 , ki je na mimovrste za 699 €?
Ne najdem nobenega testa o njem. Ima kdo kak predlog za alternativo za velikost 60 - 65" in ceno do 1000 €?
Ne najdem nobenega testa o njem. Ima kdo kak predlog za alternativo za velikost 60 - 65" in ceno do 1000 €?

rs1975 ::
Zadnjič bil v HN in gledal primerjavo med 55":
Sony XF8096
Sony XF8596
LG SK8500
Pri 8596 občutno najboljša slika. Me je pa LG razočaral,še slabša kot pri 8096. Je pa verjetno res, da se z nastavitvami niso ukvarjali. Povsod je bil vir SLO1 HD prek DVB-T(ali pa CATV).
Je bila pa kvaliteta slike za PAnasonic X700 presenetljivo dobra, sploh za ceno 800 EUR. Ima pa OS myHomeScreen 3.0. Kakšne so izkušnje z njim?
Sedaj sem še najbližje Sony-u, moram še malo bolj detajlno pogledat Samsunge.
PRi Sony-ju - kakšna je razliak med XF in XE modelom?
Drugače je za vikend v ZG akcija za XF9005, za cca. 1170 EUR
https://www.emmezeta.hr/multimedija/tel...
Sony XF8096
Sony XF8596
LG SK8500
Pri 8596 občutno najboljša slika. Me je pa LG razočaral,še slabša kot pri 8096. Je pa verjetno res, da se z nastavitvami niso ukvarjali. Povsod je bil vir SLO1 HD prek DVB-T(ali pa CATV).
Je bila pa kvaliteta slike za PAnasonic X700 presenetljivo dobra, sploh za ceno 800 EUR. Ima pa OS myHomeScreen 3.0. Kakšne so izkušnje z njim?
Sedaj sem še najbližje Sony-u, moram še malo bolj detajlno pogledat Samsunge.
PRi Sony-ju - kakšna je razliak med XF in XE modelom?
Drugače je za vikend v ZG akcija za XF9005, za cca. 1170 EUR
https://www.emmezeta.hr/multimedija/tel...

BigSmoke ::
Pozdravljeni
Kupujm tv gledal sem: https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Kaksna je razlika med njem in xe7005
Tv se bo uporabljal predvsem za ps4
Lp
Lp

camx ::
Kako se Samsung QE65Q6FN obnese v primerjavi z recimo Philipsom 7303 ali LG 65UK6950PLB?
Prvega se dobi v Italiji za 1.199EUR - https://www.unieuro.it/online/TV-QLED/Q...
Prvega se dobi v Italiji za 1.199EUR - https://www.unieuro.it/online/TV-QLED/Q...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: camx ()

Kagemusha ::
Pred kratkim sem imel moznost kupiti samsunga 75nu7172 za 1300e katerega potem nisem vzel, ker so mi vsi skoraj zatrjevali da ima mocan bleeding v robovih ter da je skoraj identicen lanskemu modelu 6172, oziroma skoraj slabsi. Sedaj pa gledam sonya za 1399 70 incnega. Kd-70xf8305. Kako se to kaj obnese. Se bi to splacalo vzet. Gledam povecini v temi. Baje za igre ps4 je ok cca 29ms lag v game modu. Na rtings ima 7.7/10. Pozna kdo doticni model? Lp

Ob vseh teh trditvah o burn inu, ki da se dogaja na OLEDih, saj ne pravim, da ni možno, da se zgodi, ampak a lahko že kdo pokaže prosim kak dokumentiran primer, dejansko izkušnjo koga s kakega AV foruma, ki je pojasnil v kakšnih razmerah je do burn ina prišlo, priložil fotke panela, morda odgovoril na kako vprašanje sodelujočih. Nekdo namreč razlaga zgoraj, da je prebral milijon postov na forumih in so ga prepričali, da je burn in preveliko tveganje, res me zanimajo ti argumenti in zdi se prav, da jih vidijo tudi drugi, da ne govorimo na pamet.
Ker ko nekdo da na youtube, eto, burn in, ni možno presojati, če gre dejansko res za burn in, ne pa samo za image retention, in če je res burn in, ob kakšni uporabi je prišlo do tega, ali ga je uporabnik poskušal odpraviti s pixel refresh funkcijo itd. Ker sicer je strah pred burn inom isto, kot da bi se bal kupiti avto, ker ti lahko mašina zariba. Kar je možno, ampak terja posebej malomarno uporabo produkta, načelno so vsi elektronski produkti ranljivi, če jih izpostaviš ekstremnim razmeram.
A propos, par dni nazaj sem prvič opazil retencijo slike na OLEDu, ni da ne obstaja, je pa tako kot je prišla, tudi odšla, ne da bi moral vklapljati čiščenje.
Ker ko nekdo da na youtube, eto, burn in, ni možno presojati, če gre dejansko res za burn in, ne pa samo za image retention, in če je res burn in, ob kakšni uporabi je prišlo do tega, ali ga je uporabnik poskušal odpraviti s pixel refresh funkcijo itd. Ker sicer je strah pred burn inom isto, kot da bi se bal kupiti avto, ker ti lahko mašina zariba. Kar je možno, ampak terja posebej malomarno uporabo produkta, načelno so vsi elektronski produkti ranljivi, če jih izpostaviš ekstremnim razmeram.
A propos, par dni nazaj sem prvič opazil retencijo slike na OLEDu, ni da ne obstaja, je pa tako kot je prišla, tudi odšla, ne da bi moral vklapljati čiščenje.

puginho ::
Pozdravljeni
Lp
Xe je lanski model, xf pa letošnji. Test imaš na rtings.

puginho ::
Pred kratkim sem imel moznost kupiti samsunga 75nu7172 za 1300e katerega potem nisem vzel, ker so mi vsi skoraj zatrjevali da ima mocan bleeding v robovih ter da je skoraj identicen lanskemu modelu 6172, oziroma skoraj slabsi. Sedaj pa gledam sonya za 1399 70 incnega. Kd-70xf8305. Kako se to kaj obnese. Se bi to splacalo vzet. Gledam povecini v temi. Baje za igre ps4 je ok cca 29ms lag v game modu. Na rtings ima 7.7/10. Pozna kdo doticni model? Lp
Če kdo nima light bleedinga je to sony. Ima še 100hz panel in x1 procesor. 29ms je sprejemljivo.

Ob vseh teh trditvah o burn inu, ki da se dogaja na OLEDih, saj ne pravim, da ni možno, da se zgodi, ampak a lahko že kdo pokaže prosim kak dokumentiran primer, dejansko izkušnjo koga s kakega AV foruma, ki je pojasnil v kakšnih razmerah je do burn ina prišlo, priložil fotke panela, morda odgovoril na kako vprašanje sodelujočih. Nekdo namreč razlaga zgoraj, da je prebral milijon postov na forumih in so ga prepričali, da je burn in preveliko tveganje, res me zanimajo ti argumenti in zdi se prav, da jih vidijo tudi drugi, da ne govorimo na pamet.
Ah dej dec ne ga srat no....okej lahko maš zarad mene oleda pač si dobil panel ki nima težav. Ne morem it pod you tube pa ti lepit vsak komentar ki je bil napisan. Dejstvo je da lahko imaš težave pa tudi če je sam 10% šansa da imam težave pa da dam za tv 2000 eur? Za kaj za to da bom imel lepšo črno barvo? Pa to da bo vsak obraz zagorel kot da so vsi ljudje v solariju?? Večina jih bo rekla ja boljše je oled lepše barve pa use, realno pa ljudje kupujejo stvar da rečejo nekomu jaz imam oled ti pa ne. Poglej pa ne da se tu hočem kregat z tabo, dat za TV 2.000 eur je neumnost ker v roku 1-2 let bo ta tv tako rekoč nič vreden plus da pa zraven imaš še težave z kot so burn in ter ostale težave res ne hvala. Saj pravim hvala bogu da smo različni, več kot 1000 eur je dat za tv kriminal ker gre tehnologija prehitro naprej in bo spet v tvojem primeru ce si dal za tv 2500 eur cez 2 leti nova tehnologija in ta tvoj oled noben povohal ne bo. Tudi mene je zagrelo da dam za tv 2000 eur ker je pač res nova tehnologija ampak saj pravim da imam potem težave glede slike....res ne hvala...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Klemzy17 ()

Ezoterik ::
Lej, jst ne bom zagovarjal OLEDa, konec koncev imam tudi sam še zmeraj LED tehnologijo in z določenimi argumenti (glede cene, tud saturiranih barv, slabi svetilnosti), se definitivno lahko strinjam, ampak burn in pa zagotovo ni tak problem, kot ga ti problematiziraš (heh), pač tu si naštel en kup brezveznih razlogov zakaj NE, nečesa kupiti, ki bolj kot ne letijo na ljudi, ki so ga že kupili. Ubistvu pa sam iščeš izgovore za 'svoj prav'.
Razlog 1: 10% šans, da bom imel težave (lol)
Razlog 2: ljudje imajo zagorele obraze (saturirana slika)
Razlog 3: OLED TVji so statusni simbol (to sicer ne štekam dobr, ker večina folka s katerimi se jst družim sploh ne ve kaj je to OLED in bi jim mogu specificirat, da sem dal za njega ful dnarja, da bi štekal, da sem hud puvač)
Razlog 4: OLED je tehnologija, ki bo kmalu zastarela (ne vem če... ajd bomo vidl, sam trenutno so zagotovo v tehnološki prednosti, nove serije bodo pomoje kr hude, sploh če sodiš po tanovem, superdragem sonyu)
Razlog 5: Težave kot so burn-in in ostale težave (ne specificiraš kakšne, pač to je kr neki, oprosti :D)
Razlog 6: Bi kupil, ampak me skrbi kaj bo.
Sej lahk tud sam vidiš, da je ta tvoj post mal nametan skupi in da nekih resnih razlogov nimaš. Pač OLEDi so rahlo dražji kot klasična tehnologija, ampak razlika v ceni ni posebno velika. Majo določene prednosti (črnina, kontrast) in določene slabosti (svetilnost, saturiranost barv). V ceni neke bistvene razlike ni, pač OLEDi so avtomatično v srednjem cenovnem razredu (in gredo do visokega), samo tu se pa prav enakovredno kosajo s top modeli v tem razredu ala samsung q9f in sony xf90... Če hočeš imeti najboljše kar se trenutno dobi je pač treba fuknt mal več keša, zdej če je pa to vredno je pa kot pri vsej elektroniki stvari posameznika.
Pa brez zamere, verjamem, da tudi ti nisi hotel nič takšnega s svojim postom, ampak treba je vseen določene stvari razčistit, ker si že 20x napisal o teh magičnih težavah, ki kratijo spanec OLED lastnikom in oni o njih nič ne vedo :D
Razlog 1: 10% šans, da bom imel težave (lol)
Razlog 2: ljudje imajo zagorele obraze (saturirana slika)
Razlog 3: OLED TVji so statusni simbol (to sicer ne štekam dobr, ker večina folka s katerimi se jst družim sploh ne ve kaj je to OLED in bi jim mogu specificirat, da sem dal za njega ful dnarja, da bi štekal, da sem hud puvač)
Razlog 4: OLED je tehnologija, ki bo kmalu zastarela (ne vem če... ajd bomo vidl, sam trenutno so zagotovo v tehnološki prednosti, nove serije bodo pomoje kr hude, sploh če sodiš po tanovem, superdragem sonyu)
Razlog 5: Težave kot so burn-in in ostale težave (ne specificiraš kakšne, pač to je kr neki, oprosti :D)
Razlog 6: Bi kupil, ampak me skrbi kaj bo.
Sej lahk tud sam vidiš, da je ta tvoj post mal nametan skupi in da nekih resnih razlogov nimaš. Pač OLEDi so rahlo dražji kot klasična tehnologija, ampak razlika v ceni ni posebno velika. Majo določene prednosti (črnina, kontrast) in določene slabosti (svetilnost, saturiranost barv). V ceni neke bistvene razlike ni, pač OLEDi so avtomatično v srednjem cenovnem razredu (in gredo do visokega), samo tu se pa prav enakovredno kosajo s top modeli v tem razredu ala samsung q9f in sony xf90... Če hočeš imeti najboljše kar se trenutno dobi je pač treba fuknt mal več keša, zdej če je pa to vredno je pa kot pri vsej elektroniki stvari posameznika.
Pa brez zamere, verjamem, da tudi ti nisi hotel nič takšnega s svojim postom, ampak treba je vseen določene stvari razčistit, ker si že 20x napisal o teh magičnih težavah, ki kratijo spanec OLED lastnikom in oni o njih nič ne vedo :D

fala gustek. kak ja pa oni imajo za tehnologije in kako to primerjamo z QLED?
Ta tehnologija QLED je predraga. Vzemi Sony XF9005. Top TV.

Kako ste prišli do cifre 10% za burn in? A lahko operiramo z vsaj približno z znanstveno metodo, valjda ne bomo na pamet govorili, vir prosim, kredibilen, ne nekdo je napisal komentar pod youtube video, menda se vsi strinjamo, da so to nepreverljivi in nekredibilni viri.
Enako za burn in sam, če je res tako pogost, če je 0,1%, kaj šele 10%, bojo AV forumi polni postov dejanskih lastnikov, preverljvih virov s track recordom objav, kjer lastnik pojasni, kako je prišlo do burn ina, ob kakšni uporabi, je poskusil burn in odpraviti s pixel refresherjem itd.
Sprašujem zato, ker sem lani ob tem času tudi sam okleval glede OLEDa za 2.5k ravno zaradi tveganja burn ina, ker me je v dvom spravil nek obskuren youtuber po imenu Quantum Apostheosis, ki že par let vsak teden objavlja videe s teorijami zarote o OLEDih, ampak ko sem šel preverjat na AV forume, nisem našel nobenega primera burn ina, vsaj ne na 2017 panelih, na 2018 je pa tveganje še manjše.
Ampak ej, ne trdim, da ne obstajajo, čudim se samo, da se odrasli ljudje pustijo ustrahovati komentarjem pod youtube videi, prepričan sem bil, da boste iz rokava stresli dokumentirane primere burn ina. Ker ja, komentarjev z youtuba res ni treba limat, če je to vse, kar imate.
In nikogar ne prepričujem, naj kaj kupi ali ne kupi, povsem vseeno mi je, kaj kupijo ali ne kupijo drugi ljudje, ki jih niti ne poznam, zanima me samo fenomen burn ina, tako s stališča tehnične okvare, kot psihološki fenomen.
Enako za burn in sam, če je res tako pogost, če je 0,1%, kaj šele 10%, bojo AV forumi polni postov dejanskih lastnikov, preverljvih virov s track recordom objav, kjer lastnik pojasni, kako je prišlo do burn ina, ob kakšni uporabi, je poskusil burn in odpraviti s pixel refresherjem itd.
Sprašujem zato, ker sem lani ob tem času tudi sam okleval glede OLEDa za 2.5k ravno zaradi tveganja burn ina, ker me je v dvom spravil nek obskuren youtuber po imenu Quantum Apostheosis, ki že par let vsak teden objavlja videe s teorijami zarote o OLEDih, ampak ko sem šel preverjat na AV forume, nisem našel nobenega primera burn ina, vsaj ne na 2017 panelih, na 2018 je pa tveganje še manjše.
Ampak ej, ne trdim, da ne obstajajo, čudim se samo, da se odrasli ljudje pustijo ustrahovati komentarjem pod youtube videi, prepričan sem bil, da boste iz rokava stresli dokumentirane primere burn ina. Ker ja, komentarjev z youtuba res ni treba limat, če je to vse, kar imate.
In nikogar ne prepričujem, naj kaj kupi ali ne kupi, povsem vseeno mi je, kaj kupijo ali ne kupijo drugi ljudje, ki jih niti ne poznam, zanima me samo fenomen burn ina, tako s stališča tehnične okvare, kot psihološki fenomen.

Ah dej dec ne ga srat no....okej lahko maš zarad mene oleda pač si dobil panel ki nima težav. Ne morem it pod you tube pa ti lepit vsak komentar ki je bil napisan. Dejstvo je da lahko imaš težave pa tudi če je sam 10% šansa da imam težave pa da dam za tv 2000 eur? Za kaj za to da bom imel lepšo črno barvo? Pa to da bo vsak obraz zagorel kot da so vsi ljudje v solariju?? Večina jih bo rekla ja boljše je oled lepše barve pa use, realno pa ljudje kupujejo stvar da rečejo nekomu jaz imam oled ti pa ne. Poglej pa ne da se tu hočem kregat z tabo, dat za TV 2.000 eur je neumnost ker v roku 1-2 let bo ta tv tako rekoč nič vreden plus da pa zraven imaš še težave z kot so burn in ter ostale težave res ne hvala. Saj pravim hvala bogu da smo različni, več kot 1000 eur je dat za tv kriminal ker gre tehnologija prehitro naprej in bo spet v tvojem primeru ce si dal za tv 2500 eur cez 2 leti nova tehnologija in ta tvoj oled noben povohal ne bo. Tudi mene je zagrelo da dam za tv 2000 eur ker je pač res nova tehnologija ampak saj pravim da imam potem težave glede slike....res ne hvala...Nasedel si anti OLED-burn-in propagandi, katero je sprožil Samsung, ki je tehnološko že več kot 10 let v slepi ulici. Res, da so z burn-inom imeli nekaj težav OLEDi prvih letnikov, a z vsakim letom so bile narejene izboljšave v to smer, in letošnji modeli so že 5 generacija, in pri normalni uporabi burn-in ni možen. Se pa strinjam s teboj, da gre tehnologija z novimi materiali zelo hitro naprej. Vse kaže, da bo Samsung čez en mesec na CESu prikazal svoje OLEDe, in potem zagotovo nebo več govora o burn-inu. Glede svetilnosti, si ne želim televizorja, ki bo zmogel kaj dosti več od 1000 cd/m². Bilo je kar nekaj pritožb nad Sonyjem XE9300 zaradi prevelike in moteče svetilnosti, ker je zelo neprijetno, ko moraš zaradi tega zamižat.

Razumem ja kaj mi hočete vsi povedati tako da se je škoda preganjati kako pa kaj glede tega, jaz vidim stvar malo drugače kot nekateri je pa res brez potrebe da jaz nekoga v nekaj prepričujem in nekdo drug mene nekaj prepričuje. Tisti ko mate oleda super upam da vam bo dobro delal. Jaz se bom odločil za Sonija XE85 oz mogoče XE90 vse odvisno od cene do novega leta kaj pa kako bodo padle ker bi dal za tv okoli 1000 eur oz par 100 eur čez za 65 incni model tko da te debate ne bom več pogreval ker res nima smisla...vsak zase najbolje ve in to je to :)))
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Klemzy17 ()

neverjetni99 ::
Ah dej dec ne ga srat no....okej lahko maš zarad mene oleda pač si dobil panel ki nima težav. Ne morem it pod you tube pa ti lepit vsak komentar ki je bil napisan. Dejstvo je da lahko imaš težave pa tudi če je sam 10% šansa da imam težave pa da dam za tv 2000 eur? Za kaj za to da bom imel lepšo črno barvo? Pa to da bo vsak obraz zagorel kot da so vsi ljudje v solariju?? Večina jih bo rekla ja boljše je oled lepše barve pa use, realno pa ljudje kupujejo stvar da rečejo nekomu jaz imam oled ti pa ne. Poglej pa ne da se tu hočem kregat z tabo, dat za TV 2.000 eur je neumnost ker v roku 1-2 let bo ta tv tako rekoč nič vreden plus da pa zraven imaš še težave z kot so burn in ter ostale težave res ne hvala. Saj pravim hvala bogu da smo različni, več kot 1000 eur je dat za tv kriminal ker gre tehnologija prehitro naprej in bo spet v tvojem primeru ce si dal za tv 2500 eur cez 2 leti nova tehnologija in ta tvoj oled noben povohal ne bo. Tudi mene je zagrelo da dam za tv 2000 eur ker je pač res nova tehnologija ampak saj pravim da imam potem težave glede slike....res ne hvala...
Noben OLED panel nima težav, težava je kvečjemu v lastniku televizije ;) Brezveze delaš anti reklamo OLEDu, saj mi ko ga imamo, vemo kakšna superiorna zadeva je to napram navadnemu LEDu. Noben ne izgleda zagorel, kot da je bil v solariju. Prav tako so barve dosti lepše, predvsem črna, kontrast je dosti višji, svetilnost je tudi dobra, saj dosegajo 800 nitov+. Je res da je dražji, ampak opraviči takšno ceno, ampak rajši kupi XE90 za 1700€ imaš prav, slab tv za skoraj isto ceno kot OLED. Bravo

neverjetni99 je izjavil:
Noben OLED panel nima težav, težava je kvečjemu v lastniku televizije ;) Brezveze delaš anti reklamo OLEDu, saj mi ko ga imamo, vemo kakšna superiorna zadeva je to napram navadnemu LEDu. Noben ne izgleda zagorel, kot da je bil v solariju. Prav tako so barve dosti lepše, predvsem črna, kontrast je dosti višji, svetilnost je tudi dobra, saj dosegajo 800 nitov+. Je res da je dražji, ampak opraviči takšno ceno, ampak rajši kupi XE90 za 1700€ imaš prav, slab tv za skoraj isto ceno kot OLED. Bravo
Neverjetni a si prebral zgorni post? Ne zanima me al maš OLED al pa WLED, nisem jaz Andrej da bi delal tukaj neko reklamo zato pa sem gor napisal da uredu če maš OLED ker si superioren imaš tudi superiorno napravo...super in ob enem ne zanima me kaj maš pa če si dal za TV 5000 eur. Zame je tu zgodba zaključena, pika. Ker imam firmo bom dobil TV brez davka tako da 1700 eur ne bom dal za LED ampak z popusti racunam okoli 1000 eur oz 1200 eur. Ne mislim se tu z vami kregat glede tehnologije ker kot sem ze napisal gre vse skupaj tako hitro naprej da bo OLED mogoče čez 3 leta nezanimiv in ga bo nadomestil MIRCO NANO AL PA KERI KORI DRUGI LED to govorim na pamet glede tehnologije ampak vedno bo prišla neka boljša tehnologija. Še nedolgo nazaj so bli katodni televizorji in zame je vsak LED že vredu sploh pa od sonija. Tukaj ste vsi pametni ko je že en prej napisal komentar bi vas postavu pred TV različnih znamk ne da bi vedli katera je katera nebi meli pojma ker so razlike res minimalne. Boljša črna....lepo te prosim, ja ok je boljša ampak zame je tudi črna na SONY LED uredu ker nima spranih barv. Ne delam reklame imej zarad mene OLED kupi kar hočeš jaz vem kaj bom kupil zase in za koliko. Kolega je kupil LG 3 leta nazaj za okoli 3000 eur veš koliko je vreden zdaj? Zelo malo....škoda da nisi dal ti za TV 5000 eur, ali pa pojdi pa kupi kar od Sonija OLED 75 za 10.000 eur, da boš mel najboljšo tehnologijo pa črne barve pa kontrast pa vse to...hitro kupi da boš TV Đek. Na to temo vsaj meni ne piši več ker nimava kaj debatirati...

Boljša črna....lepo te prosim, ja ok je boljša ampak zame je tudi črna na SONY LED uredu ker nima spranih barv. Ne delam reklame imej zarad mene OLED kupi kar hočeš jaz vem kaj bom kupil zase in za koliko. Kolega je kupil LG 3 leta nazaj za okoli 3000 eur veš koliko je vreden zdaj? Zelo malo....škoda da nisi dal ti za TV 5000 eur, ali pa pojdi pa kupi kar od Sonija OLED 75 za 10.000 eur, da boš mel najboljšo tehnologijo pa črne barve pa kontrast pa vse to...hitro kupi da boš TV Đek. Na to temo vsaj meni ne piši več ker nimava kaj debatirati...Saj verjamem, da ti je črna na Sonyju v redu, samo Sony ti zaradi neprimerno slabšega kontrastnega razmerja ne more prikazat črnih scen tako, kot ti jih prikaže OLED. Med tem, ko ti bo Sony prikazal samo še črne sence, ti bo OLED prikazal še vse detajle, kar se mi zdi veliko bolj pomembno, kot nekoliko višja svetilnost na LCDeju.

Pa ravno detajli v temnih delih so slaba točka OLED. 
Saj veš, lošemu ku...

Zamižat ? A ni bolj enostavno nastavit svetilnost svojim željam ?
Saj veš, lošemu ku...
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Zakaj bi bilo sploh pomembno koliko je tivi vreden 3 leta po nakupu, saj ni avto, tivi se gleda dokler ne pride čas za nakup novega, starega se pa šenka komu, prijatelju ali znancu z otroci, mladi družini, z malo čem narediš otrokom toliko veselja, kot z novim, večjim in boljšim televizorjem. Ne rečem, da je vedno dobro, da so otroci zalepljeni na ekran, ampak to je že druga zgodba.

Pa ravno detajli v temnih delih so slaba točka OLED.![]()
https://www.tomsguide.com/us/lg-b7,revi...
Glej besedilo "However, this also translated into loss of details in shadowy images."
Ali guglaj "black crush" in podobno.
Motiti se je človeško.

Pa ravno detajli v temnih delih so slaba točka OLED.![]()
https://www.tomsguide.com/us/lg-b7,revi...
Glej besedilo "However, this also translated into loss of details in shadowy images."
Ali guglaj "black crush" in podobno.
Ta del teksta, "this also translated into loss of details in shadowy images", se nanaša na LCDje, ne na OLED, bog te nima rad, a nisi hodil v šole?
Dva stavka pred tem piše: "The LG also does exceptionally well with deep blacks and shadowy scenes", ne bo takoj zatem zašel v kontradikcijo sam s sabo. Seveda ne, ker reče to: "LCD sets without the light-emitting qualities of OLED struggled to prevent over-illuminating darker portions of the screen in this same scene", torej LCDji...se matrajo preprečiti, da bi bile temnejše scene presvetljene. In potem: "This also...". Razumeš zdaj?