Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

andrej69 ::
Tukaj se lepo vidi kateri je najkvalitetnejši:)
Pa še kar je napisal John Archer..
Other panels to ponder...
The closest rival for the 65OLED+903 is the Panasonic 65FZ802. The Pana delivers a slightly more refined picture that's arguably more focused on capturing the director's intention. But the Philips set delivers a more aggressive 'wow' effect with its remarkable sharpness and aggressive HDR highlights.
If you already have a separate audio solution, you may well be better opting for Philips' own 803 OLED series - it uses a less powerful integrated sound system, but essentially delivers the same picture quality as the OLED+903 for GBP500 less.
If you want the sort of brightness with HDR that LCD can offer, the current pick of the LCD crop is Samsung's direct-lit QE65Q9FN.
Final verdict
The 65OLED+903 is a pretty remarkable achievement. It delivers the punchiest HDR pictures of any OLED TV we've tested so far, without compromising OLED's natural advantages of gorgeous black levels and ultra-wide viewing angles. It also converts SDR to HDR exceptionally well if you want to do that.
As if that wasn't impressive enough, the brilliant pictures are accompanied by one of the best sound systems ever built into a 'mainstream' TV.
Pa še kar je napisal John Archer..
Other panels to ponder...
The closest rival for the 65OLED+903 is the Panasonic 65FZ802. The Pana delivers a slightly more refined picture that's arguably more focused on capturing the director's intention. But the Philips set delivers a more aggressive 'wow' effect with its remarkable sharpness and aggressive HDR highlights.
If you already have a separate audio solution, you may well be better opting for Philips' own 803 OLED series - it uses a less powerful integrated sound system, but essentially delivers the same picture quality as the OLED+903 for GBP500 less.
If you want the sort of brightness with HDR that LCD can offer, the current pick of the LCD crop is Samsung's direct-lit QE65Q9FN.
Final verdict
The 65OLED+903 is a pretty remarkable achievement. It delivers the punchiest HDR pictures of any OLED TV we've tested so far, without compromising OLED's natural advantages of gorgeous black levels and ultra-wide viewing angles. It also converts SDR to HDR exceptionally well if you want to do that.
As if that wasn't impressive enough, the brilliant pictures are accompanied by one of the best sound systems ever built into a 'mainstream' TV.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ezoterik ()

fpbs ::
Ta primerjava ne pomeni čisto nič..! Boš si moral pogledat malo več testov, pa boš dobil realno oceno tega modela:))Sicer pa boš videl konec tega tedna, kateri OLED je najkvalitetnejši, ko bo test na AVFORUMS. Sicer pa jaz osebno, ko primerjam ta dva modela predvsem vsebine nižjih loćljivosti se ta Lg nikakor ne more primerjat z tem modelom Philipsa..! Pa lahko Vincent piše kar hoče:))Ravno včeraj smo primerjali še Panasonica model FZ800 z Philips modelom 803, oba nastavljena na svoj najboljši mod, pa je slika predvsem nižjih ločljivosti opazno kvalitetnejša na Philips modelu:) Kaj šele Lg, ki je tako najslabši v samem procesiranju od vseh teh modelov:))Pa normalno, če Philips promovira, da tudi "zmaga".
https://www.avforums.com/news/promoted-...

Kar se tiče še FALD-A na tem Lgju..Jaz osebno, si ne bi upal sploh omenjat ta FALD:))Ko pogledam ta video mi postane slabo.. Bi bilo bolje, da ga sploh ne bi bilo..! Sem ti že nekajkrat napisal kako mora izgledat FALD..Lahko si recimo pogledaš FALD na modelu Philipsa 8102, Sonya XF9005 ali Samsunga Q9F..Pa boš videl kaj pomeni FALD v pravem pomenu..Sem kar pričakoval, da boš zopet prilepil tisti video, ki pa v resnici sploh ne veš kaj hoče pokazat.
Poglej si še tega:

Ta primerjava ne pomeni čisto nič..! Boš si moral pogledat malo več testov, pa boš dobil realno oceno tega modela:))Sicer pa boš videl konec tega tedna, kateri OLED je najkvalitetnejši, ko bo test na AVFORUMS. Sicer pa jaz osebno, ko primerjam ta dva modela predvsem vsebine nižjih loćljivosti se ta Lg nikakor ne more primerjat z tem modelom Philipsa..! Pa lahko Vincent piše kar hoče:))Ravno včeraj smo primerjali še Panasonica model FZ800 z Philips modelom 803, oba nastavljena na svoj najboljši mod, pa je slika predvsem nižjih ločljivosti opazno kvalitetnejša na Philips modelu:) Kaj šele Lg, ki je tako najslabši v samem procesiranju od vseh teh modelov:))Pa normalno, če Philips promovira, da tudi "zmaga".
Če Philips promovira ne pomeni, da je vse skupaj kakorkoli dogovorjeno:))
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: camx ()

Kar se tiče še FALD-A na tem Lgju..Jaz osebno, si ne bi upal sploh omenjat ta FALD:))Ko pogledam ta video mi postane slabo.. Bi bilo bolje, da ga sploh ne bi bilo..! Sem ti že nekajkrat napisal kako mora izgledat FALD..Lahko si recimo pogledaš FALD na modelu Philipsa 8102, Sonya XF9005 ali Samsunga Q9F..Pa boš videl kaj pomeni FALD v pravem pomenu..Sem kar pričakoval, da boš zopet prilepil tisti video, ki pa v resnici sploh ne veš kaj hoče pokazat.
Poglej si še tega:
Ne ti mi boš razložil..

It has a full array local dimming, but the algorithms are not responsive enough and we don't recommend using it on 'High'. It is much brighter than the SJ8500, but very small highlights get dimmed by the local dimming feature, which is the opposite of what should happen.
The local dimming feature on the SK9 000 is not responsive enough. It reacts too slowly to moving highlights, and the dimming zones turn on and off too late. It is very similar to the Vizio M Series 2017. We do not recommend using the 'High' setting. 'Medium' or 'Low' work best depending on personal preference.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ezoterik ()

Ezoterik ::
Pomeni, da so to neki smešni nemerodajni testi, kar itak tud sam veš, ker na tem forumu sam mešaš drek, ne napišeš pa prav nič konstruktivnega (oprosti, neki random promocijski testi v NEMŠČINI me ne bodo prepričal, da dela filips boljše tvje)
Obenem pa se elegantno izmikaš realnim testom in ocenam, ki filips pač zelo nizko rangirajo, zaradi tehničnih pomanjkljivosti, slabih garancijskih pogojih in nekupovanja licenc (še enkrat je treba izpostavit, da filips nima dolby vision, kar je ogromna pomanjkljivost).
Men dol visi za LG in Filips, pa mi greš s svojim konstantnim laganjem vseeno na kurac, ne vem kako ti moderatorji pustijo to nenehno smetenje in laganje, sem mislil, da je slo-tech znan kot forum, kjer se takšnih odkritih promocijskih bitk ne gredo. Kozla se mi od tvojih postov, moram priznat.

Pomeni, da so to neki smešni nemerodajni testi, kar itak tud sam veš, ker na tem forumu sam mešaš drek, ne napišeš pa prav nič konstruktivnega (oprosti, neki random promocijski testi v NEMŠČINI me ne bodo prepričal, da dela filips boljše tvje)
Obenem pa se elegantno izmikaš realnim testom in ocenam, ki filips pač zelo nizko rangirajo, zaradi tehničnih pomanjkljivosti, slabih garancijskih pogojih in nekupovanja licenc (še enkrat je treba izpostavit, da filips nima dolby vision, kar je ogromna pomanjkljivost).
Men dol visi za LG in Filips, pa mi greš s svojim konstantnim laganjem vseeno na kurac, ne vem kako ti moderatorji pustijo to nenehno smetenje in laganje, sem mislil, da je slo-tech znan kot forum, kjer se takšnih odkritih promocijskih bitk ne gredo. Kozla se mi od tvojih postov, moram priznat.
To kar ti misliš mene sploh ne zanima.. Pa tudi kar se tiče mojega pisanja, ne vidim, da bi ti kaj panetnega napisal:))

Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: camx ()

Ti ne samo da ne napišeš nič pametnega, samo traparije in zavajanje limaš... to je velik slabš kot neki gnili posti, upam da bodo moderatorji obračunal s teboj in odstranil tvoj junk od tuki. To sranje piš v promocijske emaile strankam ne pa tuki.

klinker ::
Kaj ce bi se vi bebcki sli o OLED sranju kurcit v temo o OLED TVjih, in to temo "Kateri 55" in večji LCD televizor?" smetili z LCD sranjem, cemur je namenjena?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()

SkIDiver ::
Nekaj mojih vtisov o Sony 55XE8596 oz. 8505 modelu.
Ko so na mimovrste 55XE8596 znižali ceno na 799€ sem se odločil za nakup, čeprav sem imel izbranega 55XF9005. Cenovna politika je odločila nakup
Po prvih izkušnjah sem s TV-jem zelo zadovoljen. Slika iz HD IP TV sheme na Telekomu je kar se mene tiče super. Tudi upscale iz SD vsebin je večinoma zelo dober. Slika gospodarja prstanov, ki se je za vikend vrtel na Kanalu A je bila meni osebno olala. Verjetno so jo predvajali tudi s kakšnim boljšim virom kot ostale vsebine.
Slika iz ostalih virov, ki so večinoma 720p in 1080p je meni več kot odlična. Črna je črna, pomankljivosti na račun pomanjkanja FALD-a pa za enkrat ne opazim. HDR vsebine za enkrat še nisem preizkusil.
Kar se tiče Androida za enkrat nimam pripomb. Dela brez kakega zatikanja ali počasnega delovanja. Namestil sem si tudi Kodi in zadeva deluje BP.
Za enkrat edini minus je zvok. Če hočeš kaj več od zvoka je nakup soundbara obvezen. Se pa preživi tudi brez, če lahko zatisneš eno oko.
Skratka overall dobra izkušnja, predvsem za ceno 800€.
Ko so na mimovrste 55XE8596 znižali ceno na 799€ sem se odločil za nakup, čeprav sem imel izbranega 55XF9005. Cenovna politika je odločila nakup

Slika iz ostalih virov, ki so večinoma 720p in 1080p je meni več kot odlična. Črna je črna, pomankljivosti na račun pomanjkanja FALD-a pa za enkrat ne opazim. HDR vsebine za enkrat še nisem preizkusil.
Kar se tiče Androida za enkrat nimam pripomb. Dela brez kakega zatikanja ali počasnega delovanja. Namestil sem si tudi Kodi in zadeva deluje BP.
Za enkrat edini minus je zvok. Če hočeš kaj več od zvoka je nakup soundbara obvezen. Se pa preživi tudi brez, če lahko zatisneš eno oko.

staReciKome? ::
nagibam se h nakupu Sony KD-55XE8096B - https://www.mimovrste.com/televizorji/s..., za 799EUR.
Zanima me v čem je največja razlika med npr. dosti cenejšim Samsung TVjem?: https://www.mimovrste.com/televizorji/s...
Sicer vem da so mnenja subjektivna, vseeno, katerega izmed spodnjih bi izbrali vi?
Philips 4K UHD LED TV sprejemnik 55PUS6482/12 (https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Samsung TV sprejemnik UE55NU7442 (https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Philips TV sprejemnik 55PUS7503 (https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
ter že prej omenjeni SONY (https://www.mimovrste.com/televizorji/s...
Hvala za odgovore!
Zanima me v čem je največja razlika med npr. dosti cenejšim Samsung TVjem?: https://www.mimovrste.com/televizorji/s...
Sicer vem da so mnenja subjektivna, vseeno, katerega izmed spodnjih bi izbrali vi?
Philips 4K UHD LED TV sprejemnik 55PUS6482/12 (https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Samsung TV sprejemnik UE55NU7442 (https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Philips TV sprejemnik 55PUS7503 (https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
ter že prej omenjeni SONY (https://www.mimovrste.com/televizorji/s...
Hvala za odgovore!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: staReciKome? ()

Od teh verjetno Sony, čeprav mata Samsung pa LG 5 let garancije trenutno, če ti to ni pomembno je pomoje Sony dost bolši TV.

damirj79 ::
Na mimovrste imaš KD-55XE8596B za 849€. Za 50€ več proti KD-55XE8096B dobiš VA panel, kar je po mojem best deal.

Gatsu ::
Na mimovrste imaš KD-55XE8596B za 849€. Za 50€ več proti KD-55XE8096B dobiš VA panel, kar je po mojem best deal.
Absolutno se splača dodat 50€ za VA in boljši panel overall. Sam imam XE8096 ki sem ga dobil ko se je pokvaril XC8005 in mi grejo "črnine" in ostali minusi IPS panelov zelo na živce. Še dodatno pa pride vseskup do izraza v HDR načinu. Sedaj ko imam pa še OLED mi je pa prov muka gledat karkolk razen športa na njem.

Super, hvala za odgovore. Bom še malo pogledal, verjetno pa bom kar dodal še 50 € in kupil SONY KD-55XE8596B, kot je predlagal @damirj79.

bernikm ::
@andrej69 hvala.
Sva pa šla včersj v HN pogledat 803 in 7803 model pa dejansko se opazijo boljše barve in sama globina slike pri oledu, s tem da je ostrina slike pri SD in HD kanalih podobna, ni nekih bistvenih razlik da bi rekel da je oled boljši. Je pa ko pogledaš od strani pri LED videti bolj izprane barve, pri OLED pa so še vedno odlične, tako da ja kar se barve tiče definitivno oled zmaga. Čeprav bi rekel da je 7803 za nekega normalnega uporabnika odličen TV. Je pa razlika v ceni cca 1500€ med 803 in 7803.
Zdaj če gledam da TV kupujemo za 5-7 let verjamem da mi bo čez čas verjetno žal da nismo vzeli oled, po drugi strani pa racrazliko 1500€ lahko v naslednjih letih kupim oled... po pravici povedano se ne znam odločiti :-)
Če bi bili na mojem mestu bi vzeli oled ali klasičnega?
Seveda so barve,kontrast, globina slike in vidni kot veliko boljši na OLED modelih kot na navadnem LCD televizorju..Ker tukaj le pride v ospredje sama tehnologija panela. Kar pa se tiče prikaza vsebin nižjih ločljivosti, pa seveda ni velikih razlik, ker tukaj pa pride v ospredje sam procesor in ni važen toliko panel..Toda razlika med tema dvema modeloma, kar se tiče vsebin nižjih ločljivosti dejansko je vidna:)Predvsem, če je vklopjena opcija Perfect Natural Reality.. Najverjetneje je bila ta opcija izključena, zato nisi videl nekih bistvenih razlik:)Sedaj pa je tako, če kupuješ televizor za daljše obdobje je seveda precej bolj smiselno vzet OLED model:))Če pa misliš imet televizor samo za kakšne 2 ali 3 leta, potem pa lahko vzameš LCD model. Pa seveda je odvisno, kakšne vsebine boš v večji meri gledal.. Tukaj se boš res moral sam odločit, kaj ti je prioriteta:))
Imam sedaj ponudbo za:
- 65OLED803 za 2400€
- 65PUS7803 za 1100€
Razlika v ceni je konkretna, zato me zanima ali ste v povprečju pripravljeni dati 1300€ za OLED TV ? Je toliko boljši da odtehta razliko v ceni, ali je bolje vzeti klasičnega ?
Meni se zdita oba top, pri OLEDu pa je dejanska vidna razlika v barvah in kontrastu.

@andrej69 hvala.
Sva pa šla včersj v HN pogledat 803 in 7803 model pa dejansko se opazijo boljše barve in sama globina slike pri oledu, s tem da je ostrina slike pri SD in HD kanalih podobna, ni nekih bistvenih razlik da bi rekel da je oled boljši. Je pa ko pogledaš od strani pri LED videti bolj izprane barve, pri OLED pa so še vedno odlične, tako da ja kar se barve tiče definitivno oled zmaga. Čeprav bi rekel da je 7803 za nekega normalnega uporabnika odličen TV. Je pa razlika v ceni cca 1500€ med 803 in 7803.
Zdaj če gledam da TV kupujemo za 5-7 let verjamem da mi bo čez čas verjetno žal da nismo vzeli oled, po drugi strani pa racrazliko 1500€ lahko v naslednjih letih kupim oled... po pravici povedano se ne znam odločiti :-)
Če bi bili na mojem mestu bi vzeli oled ali klasičnega?
Seveda so barve,kontrast, globina slike in vidni kot veliko boljši na OLED modelih kot na navadnem LCD televizorju..Ker tukaj le pride v ospredje sama tehnologija panela. Kar pa se tiče prikaza vsebin nižjih ločljivosti, pa seveda ni velikih razlik, ker tukaj pa pride v ospredje sam procesor in ni važen toliko panel..Toda razlika med tema dvema modeloma, kar se tiče vsebin nižjih ločljivosti dejansko je vidna:)Predvsem, če je vklopjena opcija Perfect Natural Reality.. Najverjetneje je bila ta opcija izključena, zato nisi videl nekih bistvenih razlik:)Sedaj pa je tako, če kupuješ televizor za daljše obdobje je seveda precej bolj smiselno vzet OLED model:))Če pa misliš imet televizor samo za kakšne 2 ali 3 leta, potem pa lahko vzameš LCD model. Pa seveda je odvisno, kakšne vsebine boš v večji meri gledal.. Tukaj se boš res moral sam odločit, kaj ti je prioriteta:))
Imam sedaj ponudbo za:
- 65OLED803 za 2400€
- 65PUS7803 za 1100€
Razlika v ceni je konkretna, zato me zanima ali ste v povprečju pripravljeni dati 1300€ za OLED TV ? Je toliko boljši da odtehta razliko v ceni, ali je bolje vzeti klasičnega ?
Meni se zdita oba top, pri OLEDu pa je dejanska vidna razlika v barvah in kontrastu.
Kar se tiče OLEDA. Tudi prikaz črne je boljši, vidni kot, sam odziv panela je precej boljši itd..

Klemzy17 ::
Nekaj mojih vtisov o Sony 55XE8596 oz. 8505 modelu.
Ko so na mimovrste 55XE8596 znižali ceno na 799€ sem se odločil za nakup, čeprav sem imel izbranega 55XF9005. Cenovna politika je odločila nakupPo prvih izkušnjah sem s TV-jem zelo zadovoljen. Slika iz HD IP TV sheme na Telekomu je kar se mene tiče super. Tudi upscale iz SD vsebin je večinoma zelo dober. Slika gospodarja prstanov, ki se je za vikend vrtel na Kanalu A je bila meni osebno olala. Verjetno so jo predvajali tudi s kakšnim boljšim virom kot ostale vsebine.
Lepo da negdo pohvali ta model. Jaz sem bil naprej zagret za OLEDE potem pa me je use skupaj ohladilo zaradi tega ker moraš tv dobesedno pazit in pa cena ki se še kar drži okoli 2400 eur. Sam namreč gledam model:
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Isti model kot tvoj z VA panelom samo da je 65 velikost. Cena mislim da je zelo ugodna in verjetno bom šel v nakupm sicer mi je slabost tv-ja samo da je kao malo temnejši pač ni dovolj osvetljen sploh za HDR gledat in pa kot vsi vemo nima dolby visna, zaj nvm pomoje bom tudi brez teh dveh stvari preživel. Ker če nočem OLEDA pa hočem od SONYAa pa da ma vse to je edina varjanta XF900 ki pa je spet okoli 1900 eur. Vidim da si ti zadovoljen, oblika je sicer zelo lepa veliko lepša kot pri FALD ki je debelejši zaradi tehnologije. Vbistvu vsi ta tv hvalijo zaradi cene samo svetlost naj bi bila malo manjša....boš ti kaj več povedal o tem kako se ti zdi :D

webmaher ::
Imam sedaj ponudbo za:
- 65OLED803 za 2400€
- 65PUS7803 za 1100€
Če bi bil 65OLED80 1700€ ali manj potem bi bil to ta hip pameten nakup... ker pa temu to ni tako, 2400€ daš od sebe le, če je to zate malenkost... od nekoč slavnega Philipsa, ki smo ga hodili občudovat celo na Sejem elektronike v najlepšem mestu na svetu, ni ostalo kaj dosti

Tole s HDRji in DVji je pa še daleč od popolnosti in proizvajalci nas lahko še lepo "zavajajo"... Kot veste je Sony že prikazal 8k s svetilnostjo 10000nitov...
Kdor rad gleda šport naj ima v mislih poševnooke, ki bodo 2020 snemali OI izključno z 8k kamerami...

Sredi decembra bodo verjetno tako kot lani najnižje cene TVjev in takrat bodo 65 colski oledi cca 1800€ ali pa celo manj. Če se vam že do takrat ne da čakat pa počakte vsaj do črnega petka.
Sam kje boš pa pr nas gledal te OI v 8K? Še 4K ne bo do takrat noben operater oz RTV nič imel kaj šele 8K...
Sam kje boš pa pr nas gledal te OI v 8K? Še 4K ne bo do takrat noben operater oz RTV nič imel kaj šele 8K...

@Klemzy17 bom zavrtel nekaj iz Netflixa, da povem vtise glede svetlosti. Za enkrat nimam pripomb tudi pri non HDR vsebinah pa imam na levo od TV-ja in za sabo same steklene površine. Edino stekla, ki so za mano moram čez dan zatemnit, ker vidim odsev v TV-ju, ki pa je moteč. Priložim popoldne kako sliko, da se bo videlo o čem govorim.

Klemzy17 ::
@Klemzy17 bom zavrtel nekaj iz Netflixa, da povem vtise glede svetlosti. Za enkrat nimam pripomb tudi pri non HDR vsebinah pa imam na levo od TV-ja in za sabo same steklene površine. Edino stekla, ki so za mano moram čez dan zatemnit, ker vidim odsev v TV-ju, ki pa je moteč. Priložim popoldne kako sliko, da se bo videlo o čem govorim.
Ok malo mi javi ker sem kar napalen za ta tv, sem fan sonija in mislim da za to ceno je to res top tv sam kot sem rekel verjetno je HDR bolj bogi pa dolby vision nima....bi pac mogu dat za tv 2000 eur da bi to imel

Kaj vzeti?Ta Sony, ki je 8bit+FRC, edge led, 50Hz, se ne more primerjat s tem LGejem, ki je 10bit,FALD,100Hz, in podpira vse HDR formate.....
Sony KD-55XE8096
LG 55SK8500
https://www.displayspecifications.com/e...

neverjetni99 ::
Kaj vzeti?Ta Sony, ki je 8bit+FRC, edge led, 50Hz, se ne more primerjat s tem LGejem, ki je 10bit,FALD,100Hz, in podpira vse HDR formate.....
Sony KD-55XE8096
LG 55SK8500
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...!threshold*0.1
Boljše vzet XE8596 za 50€ več in je boljši kot ta tvoj LG. Isto 100hz, VA panel, boljši kontrast, boljša uniformiranost ekrana, boljša črnina..Ne vem kaj imaš takšen fetiš na LED tv od LG, ki niso nič posebnega. HDR pa tako ne pride do izraza na nobenem televizorju od teh naštetih, saj imajo premajhno svetilnost.

rs1975 ::
neverjetni99 je izjavil:
Sony KD-55XE8096
LG 55SK8500
Boljše vzet XE8596 za 50€ več in je boljši kot ta tvoj LG. Isto 100hz, VA panel, boljši kontrast, boljša uniformiranost ekrana, boljša črnina..Ne vem kaj imaš takšen fetiš na LED tv od LG, ki niso nič posebnega. HDR pa tako ne pride do izraza na nobenem televizorju od teh naštetih, saj imajo premajhno svetilnost.
OS je verjetno pri LG pa res boljši? Sicer bom šel v eno od trgovin res probat tale famozni Android, če je res tako slab...

DINAMIK ::
neverjetni99 je izjavil:
Sony KD-55XE8096
LG 55SK8500
OS je verjetno pri LG pa res boljši? Sicer bom šel v eno od trgovin res probat tale famozni Android, če je res tako slab...
Pojdi v trgovino in se ne pusti zavajat trgovcem...,vzemi kar tebi paše..,ko boš enkrat probal webos boš kupil LG!

neverjetni99 ::
neverjetni99 je izjavil:
Sony KD-55XE8096
LG 55SK8500
Boljše vzet XE8596 za 50EUR več in je boljši kot ta tvoj LG. Isto 100hz, VA panel, boljši kontrast, boljša uniformiranost ekrana, boljša črnina..Ne vem kaj imaš takšen fetiš na LED tv od LG, ki niso nič posebnega. HDR pa tako ne pride do izraza na nobenem televizorju od teh naštetih, saj imajo premajhno svetilnost.
WEBOS je hitrejši, vendar je tudi android povsem zadovoljivo hiter. Se da tudi ga malo optimizirat in pobrisat/izklopit par stvari in aplikacij, ki jih ne potrebuješ, da pospešiš celoten OS.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neverjetni99 ()

puginho ::
neverjetni99 je izjavil:
Sony KD-55XE8096
LG 55SK8500
Pojdi v trgovino in se ne pusti zavajat trgovcem...,vzemi kar tebi paše..,ko boš enkrat probal webos boš kupil LG!
Vsekakor, boljše da ima fleke pri črni in sivi, glavno da je web os

neverjetni99 je izjavil:
Sony KD-55XE8096
LG 55SK8500
Jaz nimam slabih izkušenj z Androidom na 7303 modelu, nasprotno zelo hitro mi je deloval vse kar se probaval. Ne poznam pa WebOS da bi lahko primerjal.
Samo glede na to kako nekateri pljuvate čez android na TVju pa da se konstantno restartuje in šteka sem bil pozitivno presenečen ko je vse lepo in gladko delovalo.

krepki ::
Saj po Adronoidu pljuvata kvečjemu dva trije točno se ve kdo je to,zakaj pljuva -jo,pa ne bomo izvedeli nikoli,verjetno iz dolgčasa,z tem pluvanjem si samo delajo škodo,pravzaprav ne sebi ampak proizvajalcu LG.
Že deset let sem uporabnik Philips tv in do sedaj nobenih problemov,na vseh tvjih odlična slika,ni duha ne sluha o nekih zelenih obrazih,lišajih in ne vem kaj še vse folk najde.
Vem pa da,če res nimaš pojma o nastavitvah tv ja se to lahko zgodi,drugače se pa da v Philipsu nastavit odlično sliko,obstaja zelo veliko raznoraznih nastavitev.
Seveda bo sedaj eden privženec LG izjavil ja LG pa ima to vse pod eno nastavitvijo,ja možno da ima to ampak si obsojen na tiste tovarniške nastavitvitve,ki pa vsem niso všeč,kot omenjajo nekateri je preveč sivine v sliki pri nekaterih modelih LG.
Seveda pa ima LG hiter OS in to je super,hitro lahko preklapljaš med aplikacijami,kao da je to tako pomembno,katere aplikacije ima web os ali so uporabne pa je drugo vprašanje,kodi,t-2 tv aplikacija ni narejena za web os in vrašanje če sploh bo,kaj ti potem ostane Youtube,Netflix ti dve zadevi laufata na Adronoid tv hitro in zanesljivo.
Tako da LG mogoče edino OLED ostalo je bolj slabo.
Že deset let sem uporabnik Philips tv in do sedaj nobenih problemov,na vseh tvjih odlična slika,ni duha ne sluha o nekih zelenih obrazih,lišajih in ne vem kaj še vse folk najde.
Vem pa da,če res nimaš pojma o nastavitvah tv ja se to lahko zgodi,drugače se pa da v Philipsu nastavit odlično sliko,obstaja zelo veliko raznoraznih nastavitev.
Seveda bo sedaj eden privženec LG izjavil ja LG pa ima to vse pod eno nastavitvijo,ja možno da ima to ampak si obsojen na tiste tovarniške nastavitvitve,ki pa vsem niso všeč,kot omenjajo nekateri je preveč sivine v sliki pri nekaterih modelih LG.
Seveda pa ima LG hiter OS in to je super,hitro lahko preklapljaš med aplikacijami,kao da je to tako pomembno,katere aplikacije ima web os ali so uporabne pa je drugo vprašanje,kodi,t-2 tv aplikacija ni narejena za web os in vrašanje če sploh bo,kaj ti potem ostane Youtube,Netflix ti dve zadevi laufata na Adronoid tv hitro in zanesljivo.
Tako da LG mogoče edino OLED ostalo je bolj slabo.

Gregex ::
Grem danes v bigbang na rudniku pogledat za neko drobnarijo, pa sem si rekel, grem še malo preletet tvje, da vidim kaj pa kako. Pridem do dveh, en je bil sony, drug philips, en zraven drugega. Vrtela se je na obeh nogometna tekma. Nisem mogel verjet svojim očem. Žoga, kot da je za sabo vlekla kao neko belo črto oz. sploh ne vem kako naj opišem. Bolj so bile podaje dolge in hitre, bolj je tole prišlo do izraza. Sem si samo rekel wtf in šel ven. Ne vem točnih modelov, a cena je bla okrog 1.500 € pr obeh. Sam veliko gledam šport in predvsem nogomet in sem s svojim par mescov starim lgjem za 800€ povsem zadovoljen. Mogoče je res črnina malo slabša, ma jebeš to, vsaj pri nogometu je žoga žoga in ne vlačilec, lol. Sam ponavadi sicer ne gledam na vsak detajl pri sliki, a tole se je opazlo takoj, ko sem stopil v prostor s tvji, bolj blizu sem bil, bolj je blo za opazit. Katastrofa v glavnem. Da bi dal 1.500 € za tv in pri nogometu gledal zmazek od žoge? Ne hvala. Kako je to mogoče? Zna kdo razložit, ker ne verjamem, da bi drugačne nastavitve bistveno izboljšalo sam motion žoge, ker tole je blo res videt naravnost neverjetno ali pač.

webmaher ::
slab vir s premajhno bitno pa true motion pa smo tam... s pravimi nastavitvami se da marsikaj popraviti le vira ne, ki je pri nas v glavnem za vse športne kanale isti torej zanič...

Je padla odločitev vseeno za klasiko 65PUS7803.
Sem gledal burn-in teste kjer so testirali C7 pa niso ravno spodbudni tako da smo rekli dati 2400€ je malo veliko, tako da bo LED še za naslednjih nekaj let.
Sem gledal burn-in teste kjer so testirali C7 pa niso ravno spodbudni tako da smo rekli dati 2400€ je malo veliko, tako da bo LED še za naslednjih nekaj let.

Grem danes v bigbang na rudniku pogledat za neko drobnarijo, pa sem si rekel, grem še malo preletet tvje, da vidim kaj pa kako. Pridem do dveh, en je bil sony, drug philips, en zraven drugega. Vrtela se je na obeh nogometna tekma. Nisem mogel verjet svojim očem. Žoga, kot da je za sabo vlekla kao neko belo črto oz. sploh ne vem kako naj opišem. Bolj so bile podaje dolge in hitre, bolj je tole prišlo do izraza. Sem si samo rekel wtf in šel ven. Ne vem točnih modelov, a cena je bla okrog 1.500 € pr obeh. Sam veliko gledam šport in predvsem nogomet in sem s svojim par mescov starim lgjem za 800€ povsem zadovoljen. Mogoče je res črnina malo slabša, ma jebeš to, vsaj pri nogometu je žoga žoga in ne vlačilec, lol. Sam ponavadi sicer ne gledam na vsak detajl pri sliki, a tole se je opazlo takoj, ko sem stopil v prostor s tvji, bolj blizu sem bil, bolj je blo za opazit. Katastrofa v glavnem. Da bi dal 1.500 € za tv in pri nogometu gledal zmazek od žoge? Ne hvala. Kako je to mogoče? Zna kdo razložit, ker ne verjamem, da bi drugačne nastavitve bistveno izboljšalo sam motion žoge, ker tole je blo res videt naravnost neverjetno ali pač.Po tvojem opisu domnevam, da gre za TVeje z nizko 50Hz frekvenco osveževanja slike in precej veliko diagonalo, kjer je to kar si opisal še bolj opazno.

Gregex ::
Je res, diagonala je bila 65", kateri model točno si nisem zapomnil. V glavnem za 1.500EUR nisem mogel verjeti, da nogomet tako slabo zgleda.
Kateri vir pa imajo potem v bigbangu? Mene bi to, kar sem videl avtomatsko odvrnilo od nakupa, se ne bi niti poglabljal v nastavitve, to mora it out of the box al pa nič. Jaz doma v eni sobi furam kar strešno anteno in na slo2 na hd kanalu je nogomet v šport načinu odličen.
slab vir s premajhno bitno pa true motion pa smo tam... s pravimi nastavitvami se da marsikaj popraviti le vira ne, ki je pri nas v glavnem za vse športne kanale isti torej zanič...
Kateri vir pa imajo potem v bigbangu? Mene bi to, kar sem videl avtomatsko odvrnilo od nakupa, se ne bi niti poglabljal v nastavitve, to mora it out of the box al pa nič. Jaz doma v eni sobi furam kar strešno anteno in na slo2 na hd kanalu je nogomet v šport načinu odličen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregex ()

Je res, diagonala je bila 65", kateri model točno si nisem zapomnil. V glavnem za 1.500EUR nisem mogel verjeti, da nogomet tako slabo zgleda.
DVB-T in sploh še HD kanali imajo dosti boljšo kvaliteto slike, kot pa HD kanal na IPTV, ta je kvečjemu primerjiv z SD kanali na DVB-T.

XS!D3 ::
DVB-T in sploh še HD kanali imajo dosti boljšo kvaliteto slike, kot pa HD kanal na IPTV, ta je kvečjemu primerjiv z SD kanali na DVB-T.
Bullshit, SD je crap tudi na DVB-T.
Težko me boš prepričal, da je 720 x 576 H.264 stream pri 1-2.5Mb/s lahko primerljiv z 1920x1080 H.264 streamom pri 7+ Mb/s (na kabelski pa še več, ampak ok, govora je bilo o IPTV), ki ga recimo dobim preko IP od Telemacha. Še HD kanali na DVB-T imajo enak ali nižji bit rate kot večina kanalov, ki jih dobim od Telemacha. Je pa seveda odvisno tudi od ISPja, koliko kanale kompresira (če sploh dodatno kompresira). Ampak tudi, če operater precej kompresira HD, dvomim, da pride na nivo SDja....

Po priporočilih sem izbiro zmanjšal na 2 modela:
1. SONY KD-55XE8596B (trenutna cena je 850 EUR)
2. PHILIPS 55PUS7803 (trenutna cena je 830 EUR)
Od uporabnika @andrej69 sem dobil info, da naj bi PHILIPS imel boljšo sliko (boljši procesor), novejši Android (če ima to kakšno praktično prednost?), Ambilight, ter dalinjski s tipkovnico. Model je iz leta 2018.
V trgovini žal nisem mogel pogledati SONY-ja, saj je iz prejšnjega leta in ga več nimajo.
PHILIPS se mi je zdel OK. Zanima me če ima kdo izkušnje s tem SONY modelom, da slišim še kakšnega zagovornika SONY-ja.
Predvsem mi je pomembno kateri TV bi bolje predvajal športne vsebine (torej dober "motion").

staReciKome? je izjavil:
Na mimovrste imaš KD-55XE8596B za 849EUR. Za 50EUR več proti KD-55XE8096B dobiš VA panel, kar je po mojem best deal.
Po priporočilih sem izbiro zmanjšal na 2 modela:
Od uporabnika @andrej69 sem dobil info, da naj bi PHILIPS imel boljšo sliko (boljši procesor), novejši Android (če ima to kakšno praktično prednost?), Ambilight, ter dalinjski s tipkovnico. Model je iz leta 2018.
V trgovini žal nisem mogel pogledati SONY-ja, saj je iz prejšnjega leta in ga več nimajo.
PHILIPS se mi je zdel OK. Zanima me če ima kdo izkušnje s tem SONY modelom, da slišim še kakšnega zagovornika SONY-ja.
Predvsem mi je pomembno kateri TV bi bolje predvajal športne vsebine (torej dober "motion").
Jaz sem ravnokar naročil 65PUS7803, sem dobil dobro ceno, tako da je prevladala cena pred OLEDom. Čez par let pa ne rečem morda OLED, ko bojo porihtali burn-in :-)
Če bo vzel Philipsa sporoči, sem prperičan da ti lahko dobim boljšo ceno kot kjerkoli drugje direktno preko uvoznika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bernikm ()

staReciKome? je izjavil:
Po priporočilih sem izbiro zmanjšal na 2 modela:Ja, Andrej pošilja zasebna sporočila, ker ve da zavaja. Med tem dvema nimaš kaj dosti razmišljat. Sony je Triluminos 100Hz, Philips je pa še klasičen LCD 50Hz, in če nočeš slike, kot jo zgoraj opisuje "Gregex", potem je izbira Sony.
Od uporabnika @andrej69 sem dobil info, da naj bi PHILIPS imel boljšo sliko (boljši procesor), novejši Android (če ima to kakšno praktično prednost?), Ambilight, ter dalinjski s tipkovnico. Model je iz leta 2018. V trgovini žal nisem mogel pogledati SONY-ja, saj je iz prejšnjega leta in ga več nimajo. PHILIPS se mi je zdel OK. Zanima me če ima kdo izkušnje s tem SONY modelom, da slišim še kakšnega zagovornika SONY-ja. Predvsem mi je pomembno kateri TV bi bolje predvajal športne vsebine (torej dober "motion").

staReciKome? je izjavil:
Po priporočilih sem izbiro zmanjšal na 2 modela:Ja, Andrej pošilja zasebna sporočila, ker ve da zavaja. Med tem dvema nimaš kaj dosti razmišljat. Sony je Triluminos 100Hz, Philips je pa še klasičen LCD 50Hz, in če nočeš slike, kot jo zgoraj opisuje "Gregex", potem je izbira Sony.
Od uporabnika @andrej69 sem dobil info, da naj bi PHILIPS imel boljšo sliko (boljši procesor), novejši Android (če ima to kakšno praktično prednost?), Ambilight, ter dalinjski s tipkovnico. Model je iz leta 2018. V trgovini žal nisem mogel pogledati SONY-ja, saj je iz prejšnjega leta in ga več nimajo. PHILIPS se mi je zdel OK. Zanima me če ima kdo izkušnje s tem SONY modelom, da slišim še kakšnega zagovornika SONY-ja. Predvsem mi je pomembno kateri TV bi bolje predvajal športne vsebine (torej dober "motion").
Jaz mislim da @andrej69 nobenega ne zavaja, tudi on pravi da si pojdi pogledat v trgovino pa boš videl na lastne oči. Drugače pa vse zahvale @andreju za pomoč in nasvete pri teelvizorjih. Verjamem da preferira Philipsa (ja sam tudi imam raje HP kot kaj drugega, ker smo pač HP partner pa to ne pomeni da ne maram drugih znamk ali jih stranki ne priporočam), svetuje pa tudi za druge TVje. Kar za te ki ste 'LG loverji' ne morem reči ki kvalite samo LG in pljuvate čez ostalo.

@staReciKome? Sony-ja imajo morebiti v Harveyu razstavljenega. Je za preverit. Jaz Philipsa, razen 803 OLED-a nisem gledal. Tam mi je bil upscale boljši od LG OLED-a. Na 55XE8596 mi je upscale Telekom IPTV dober.
Kar se tiče motiona pri športu pa se temu še nisem posvečal. Kolikor sem šel skozi športne kanale s prenosi nogometnih tekem, nisem opazil kakih motečih dejavnikov. Se pa trenutno igram z motion nastavitvami, ker mi soap opera efekt ni OK, bi pa vseeno rad imel motion brez zatikanja. Pri XE8596 je v določenih nastavitvah opazit, da TV motion rešuje z frame dimmingom kar pomeni malce temnejšo sliko. Opazno mi je bilo samo pri preklapljanju motion načinov, ki jih TV ponuja, kasneje med gledanjem ne.
Kar se tiče motiona pri športu pa se temu še nisem posvečal. Kolikor sem šel skozi športne kanale s prenosi nogometnih tekem, nisem opazil kakih motečih dejavnikov. Se pa trenutno igram z motion nastavitvami, ker mi soap opera efekt ni OK, bi pa vseeno rad imel motion brez zatikanja. Pri XE8596 je v določenih nastavitvah opazit, da TV motion rešuje z frame dimmingom kar pomeni malce temnejšo sliko. Opazno mi je bilo samo pri preklapljanju motion načinov, ki jih TV ponuja, kasneje med gledanjem ne.

Pa vam je to pri športu res tako izjemno pomembno, da vidite žogo kot žogo? Zame je to brezpredmetno oziroma, če pride zravn TVja zastonj, potem naj bo, ampak da bi samo zaradi tega plačal 50€ več, me ne zanima, kaj šele 500€ali več.

Kaj menite za tale TV: SONY KD-60XF8305 ?
Gre za 120hz VA panel tak da imo je za ta denar zelo dober tv. Tukaj imaš pa še test in nastavitve.