» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
102 / 556
»»

mgermo ::

webmaher, thb tvoj tv je vrhunski in ne neka budget zadeva...je pa oled boljši :p

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mgermo ()

leiito ::

webmaher je izjavil:

fpbs je izjavil:

To čakanje na 100" Micro LED in prijazno ceno, je nekaj podobnega, kot domišljanje, da na tvojem Sonyju 9005 lahko gledaš Dolby Vision.
Normalno je dobro, da bo čim več proizvajalcev MicroLEDov, ampak zaenkrat lahko pozabiš nanje.

Ja gledam lahko samo ne vidim, toliko kot ti vidiš na tvojem OLEDu :)
In če ti že jaz privoščim čistokrvnega OLEDa z DV še ti meni daj bogega Sonya s placebo DV :))

Pa dejansko vidiš razliko v kakovosti slike, če gledaš DV vs non-DV vsebine?

fpbs ::

webmaher je izjavil:

Ja gledam lahko samo ne vidim, toliko kot ti vidiš na tvojem OLEDu :)
In če ti že jaz privoščim čistokrvnega OLEDa z DV še ti meni daj bogega Sonya s placebo DV :))

Ja veš, da ti privoščim čim več užitkov ob gledanju tvojega Sonyja.
Žal jaz še nimam OLEDa, čakam na ugodno ceno LG 65C8.

webmaher ::

@lejito dobro vprašanje in malo manj natančen odgovor :)
Glede Telesmehovih tv kanalov:
slika na Sonyevem DVB C tunerju je boljša kot slika prek Cisca, ki je bil takoj in zdaj zamenjan s CAMom
slika prek HTPC Kodija s privzetim playerjem je še boljša
in
slika prek HTPC Kodija z DSPlayerjem in madVR renderjem je absolutno zakon..
pa še preklop kanalov je v Kodiju opazno hitrejši kot prek Sony tunerja oz. cama...

kar se pa tiče nadaljevank in filmov je pa podobno:
absolutno se uporablja DSplayer z madVR renderjem in slika je res fantastična že pri 1080p in če je še nestisnjeno zgleda ko 4k
Razlika med 4k in 4kHDR je opazna med 4kHDR in 4kDolby Vision pa še nisem nič primerjal...
Lahko pa ti povem še, da sem si ogledal 3 filme v 1080p HDR in so zgledali ko 4kHDR... dostikrat se zgodi da 4kHDR direkt strimani filmi štekajo pa takrat kresnem 1080 HDR, ker se mi ne da čakat na torrente, in je čist OK :)

@fpbs hvala, upam, da se cena čimprej približa tisti vrednosti v tvoji denarnici :)

MaStr ::

Počasi se odločam za nakup novega TV, velikosti 65". Precej se gledajo HD filmi iz trdih diskov, šport, pa tudi PlayStation se igra (IPS ali VA?).
Za TV sem pripravljen odšteti nekako do 2.000€. Philips, Samsung in LG me ne zanimajo (ne sprašujte zakaj), zato se najbolj nagibam k znamkama Sony in Panasonic.
Rad imam svetlo sliko (edge-led torej najbrž odpade?) in naravne barve, črna pa naj bo čimbolj črna. Želel bi čimbolj pretočno sliko - torej čim manj, najraje pa nič mikro zatikanja. Kakovost zvoka preko TV me ne zanima, za-to imam domači kino, rad pa bi imel dobro zvočno podporo (DTS), vendar tudi to ni glavni pogoj, saj se zvok da povezati tudi drugače...
Smart-TV mi je še totalna neznanka...

Zaenkrat imam zapažene naslednje modele:
Panasonic TX-65EX780E
Panasonic TX-65EX703E
Panasonic TX-65EXW734
Sony KD-65XE7096
Sony KD-65XE9005

Kateri je najbolj primeren za moje želje ali predlagate mogoče raje kaj drugega?
Lepa hvala za odgovore!

mat xxl ::

Ja ta prvega dobiš že za dobrih 1700 eurov, pa ne boš zgrešil !

SkIDiver ::

Glede na opis, lahko izbiraš med Sony KD-65XE9005 in Panasonic TX-65EX780E. Kakšne so glavne razlike med MVA in VA pa bo povedal kakšen znalec iz tega področja. Ostale razlike pa lahko vidiš v primerjavi med modeloma.

Gatsu ::

Če je HDR pomemben potem od zgoraj naštetih absolutno 65XE9005 - ima FALD, spodobno svetilnost in wide color gamut in je nasploh znan kot best buy HDR tv srednjega razreda leta 2017.

SkIDiver je izjavil:

Glede na opis, lahko izbiraš med Sony KD-65XE9005 in Panasonic TX-65EX780E. Kakšne so glavne razlike med MVA in VA pa bo povedal kakšen znalec iz tega področja. Ostale razlike pa lahko vidiš v primerjavi med modeloma.

Edino ta dva sta 100Hz. Pri obeh skromna podpora HDR standardov. Ne vem, kakšna je cena. Verjetno nebi bilo treba veliko dodati, pa imaš solidnega OLEDa.

webmaher ::

morda bi bilo dobro biti pozoren sedaj, ko počasi praznijo letnike 2017 in pograbiti kakegA Sonya 930... pred kratkim je bil v Avstriji okoli 2000ojrov... edina slabost je hebeni 2GB RAM in potem Kodi prek Anroida in tudi sam Android občasno zašteka, še posebno pri strimanju kakega 30 in več GB 4k HDR, DV filma.... in hebeni proizvajalci tudi z letošnjimi modeli nič kaj radodarni...moj usran skoraj 4 leta star tulifonček pa ima kar 3GB :))
Ajde FRanjo, čas je za Gorenje TV reborn z minimalno 4GB in raztur :))

Sarkozy ::

kateri 55" pod 700€ TV je best buy?
povsod hvalijo KD-55XE7005B
a obstaja kak boljši?
Ils sont fous ces Slovenes!

krepki ::

55 tv za 700€ je krafl

Sarkozy ::

ja
to vemo vsi
logično
jaz sem vprašal
kateri je najboljši v tem cenovnem razredu 8-)
Ils sont fous ces Slovenes!

neo5468 ::

V trgovino pojdi pa preveri. Na slepo kupit televizor je debilno. Razen če ni preverjen oled.

boki75 ::

MaStr je izjavil:

Počasi se odločam za nakup novega TV, velikosti 65". Precej se gledajo HD filmi iz trdih diskov, šport, pa tudi PlayStation se igra (IPS ali VA?).
Za TV sem pripravljen odšteti nekako do 2.000€. Philips, Samsung in LG me ne zanimajo (ne sprašujte zakaj), zato se najbolj nagibam k znamkama Sony in Panasonic.
Rad imam svetlo sliko (edge-led torej najbrž odpade?) in naravne barve, črna pa naj bo čimbolj črna. Želel bi čimbolj pretočno sliko - torej čim manj, najraje pa nič mikro zatikanja. Kakovost zvoka preko TV me ne zanima, za-to imam domači kino, rad pa bi imel dobro zvočno podporo (DTS), vendar tudi to ni glavni pogoj, saj se zvok da povezati tudi drugače...
Smart-TV mi je še totalna neznanka...

Zaenkrat imam zapažene naslednje modele:
Panasonic TX-65EX780E
Panasonic TX-65EX703E
Panasonic TX-65EXW734
Sony KD-65XE7096
Sony KD-65XE9005

Kateri je najbolj primeren za moje želje ali predlagate mogoče raje kaj drugega?
Lepa hvala za odgovore!

Od naštetih definitivno XE90,ima pa malo moteč operacijski sistem Android,ki tu pa tam malo upočasni delovanje. Sicer je stvar taksna če ze namenjas do 2000€ za tv aparat,še počakaj kakšen mesec ali dva našparaš 500€ in imaš LG oled 65",definitivno daleč najboljša izbira.Kot drugo se pa je potrebno vprašat iz kakšne razdalje boš gledal tv,ker tudi prevelik zaslon na blizu je lahko zelo moteč.Drugače pa od omenjenih zgoraj definitvno XE90.Odločitev je popolnoma na tebi in tvojih zmožnostih.

Enako bi priporočal sam. Če si pripravljen dati za tivi 2 jurja, še 20% zraven ne bo taka reč in dobiš overall najboljši tivi na svetu ta moment, 65" C7.

Hvala za odgovore.
Razdalja gledanosti je 3m. Bi bilo bolj smotrno vzeti 55"?
Sony KD-55XE9305 .... http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kd-55...

OLED ekranov sem se pa zaradi ene od prejšnjih objav kar malo ustrašil. Prispevek, ko se statične slike zapečejo v ekran, kot se je dogajalo že pri plazmah, me je kar malo odvrnil od nakupa takega TV. Je vsa zadeva prenapihnjena?

Kot sem že omenil mi LG nikakor ne leži. Ok, LG OLED mi je neznanka, navadni LG LED TV pa nikakor nimajo slike, ki bi si jo želel, pa sem jih pri kolegih, ki imajo povečinoma LG znamko pregledal in nastavljal že kar nekaj ...

Ko smo že ravno pri OLED TV over my budget ... Kaj pa 55" Sony ali Panasonic OLED, pa čeprav imata LG OLED ekrane?
Sony KD-55A1 .... http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kd-55...
Panasonic TX-55EZW954 .... http://www.moj-tv.com/led-tv/panasonic-...

LP

boki75 je izjavil:

Od naštetih definitivno XE90,ima pa malo moteč operacijski sistem Android,ki tu pa tam malo upočasni delovanje. Sicer je stvar taksna če ze namenjas do 2000€ za tv aparat,še počakaj kakšen mesec ali dva našparaš 500€ in imaš LG oled 65",definitivno daleč najboljša izbira.Kot drugo se pa je potrebno vprašat iz kakšne razdalje boš gledal tv,ker tudi prevelik zaslon na blizu je lahko zelo moteč.Drugače pa od omenjenih zgoraj definitvno XE90.Odločitev je popolnoma na tebi in tvojih zmožnostih.

Se strinjam s teboj. Če pa "MaStr" lahko počaka z nakupom še pol leta bo pa za ta denar lahko dobil letošnjega C8. Žal omenja, da LG odpade.

MaStr je izjavil:

Ko smo že ravno pri OLED TV over my budget ... Kaj pa 55" Sony ali Panasonic OLED, pa čeprav imata LG OLED ekrane?

Dobra sta, če si pripravljen za nalepko firme plačat 1000€, s tem, da imata nekoliko slabšo HDR podporo in slabši operacijski sistem od LGeja.

Predvidevam, da je 55" LG OLED55C7V iste kvalitete kot 65" LG OLED65C7V, razlika v ceni pa za celega jurja?

mgermo ::

Pravilno predvidevaš, size matters.

fpbs je izjavil:

MaStr je izjavil:

Dobra sta, če si pripravljen za nalepko firme plačat 1000€, s tem, da imata nekoliko slabšo HDR podporo in slabši operacijski sistem od LGeja.

Kar zadevo samo kvaliteto slike sta sony in panasonic oled seveda boljša izbira od LG,ampak če gledaš napram ceni in kvaliteti pa ni takšne razlike v kvaliteti.Docim LG ima zelo dobro HDR podporo,napram zgoraj omenjenima. In kaj zadeva zapeke slike na ekran pri oled se ne rabis bati prevec,to je bila delna hiba na modelih 2016,saj tudi na xe90 so zaznali zapeko slike na ekran,a nic hudega je scasoma izginila. V vsakem primeru ti priporocam OLED LG ne boš razočaran.Sam imam 65xe9005 in če bi še danes kupoval tv,bi definitivno raje vzel oled LG.MaStr je omenil 3m nekje addaljenost od tv,to je glih na meji med 55 in 65.Če gledaš na denar vzameš oled gl 55" in prišrapar 1000€ napram 65".Za jurja pa punco,ljubico, ženo pelješ na dopust :D:D:))

MaStr je izjavil:

Predvidevam, da je 55" LG OLED55C7V iste kvalitete kot 65" LG OLED65C7V, razlika v ceni pa za celega jurja?

Će si zadovoljen s tv-jem srednjega zgornjega razrega potem vzames sony 55 ali 65xe9005,kateri je definitivno najboljši v svojem razredu seveda ob dolocenih pomanjkljivostih kot so ze bile omenjene v enem izmed postov.

SkIDiver ::

Bodi pozoren še na kvaliteto upscalinga, glede na to, da boš gledal šport v najboljšem primeru iz HD vira, v najslabšem pa iz SD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

GRT ::

neo5468 je izjavil:

V trgovino pojdi pa preveri. Na slepo kupit televizor je debilno. Razen če ni preverjen oled.

Mislim, da xe9005 nimaš kaj hodit gledat. Res pa, da ni 700€. Za 700€ pa OLEDa ne dobiš.

Po teh vaših odgovorih sem nekako dobil dva finalista:
65" LED - Sony KD-65XE9005
55" OLED - LG OLED55C7V

Kako bi se vi odločili?

korenje3 ::

panasonic.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: profdoktor ()

MaStr je izjavil:

55" OLED - LG OLED55C7V

Kako bi se vi odločili?

Če si dal na izbiro 55 in 65",predvidevam,da bi bil tudi z 55" zadovoljen in če želiš prišpatar lahko vzames sony 55xe9005,ki ga dobis za cca 1250€ ali še kje ceneje in prišpraraš dodatnih 750e od tvojega budgeta.OLED LG je vsekakor boljša izbira,že zaradi HDR podpore in slika defintivno boljša kot na sony-ju.Ampak po večini igra veliko vlogo tudi denar.
Moja odločitev bi bil sigurno OLED.Ni pa sony slab,celo je najboljši v svojem razdredu (midlle range). In po moji laični oceni sony reproducira zelo dobro sliko,ali je to SD,HD,FHD ali UHD.Skratka bilokaj od teh dveh vzames ne boš razocaran.

MaStr je izjavil:

55" OLED - LG OLED55C7V

Kako bi se vi odločili?

Sicer sem velik fan OLED-a, ampak v tej klasični dilemi, vedno velikost. Vse ostalo bo že nekako, sploh ker je 900 zelo dober tivi, če imaš premajhnega pa nič ne pomaga in 55” je za današnje razmere premajhno.

leiito je izjavil:

MaStr je izjavil:

55" OLED - LG OLED55C7V

Kako bi se vi odločili?

Sicer sem velik fan OLED-a, ampak v tej klasični dilemi, vedno velikost. Vse ostalo bo že nekako, sploh ker je 900 zelo dober tivi, če imaš premajhnega pa nič ne pomaga in 55” je za današnje razmere premajhno.

Ni vse velikost,jaz gledam tv na razdalji 2,5m in mi je 65xe9005 prevelik zaslon,včasih že malo moteče.In nekaj moras tudi vedet,da 55" isti tv producira boljso sliko kakor 65" zaradi gostote pixlov itd...Od blizu opazis vec anomalij na vecjem screenu kot na majhnem.Zato je najbolje pred nakupom skocit do kaksne trgovine in gledat tv na razdalji katero imas v mislih doma.Stvar je drugačna če gledaš UHD formate,pri upscalingu sd formata pa bo definitvno slabsa slika na 65 kot 55,v to sem preprican 100%.

https://www.displayspecifications.com/e...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boki75 ()

easyrider3 ::

točno to je omenjeno na veliko da SD slika na večjem bo slabša in tudi na 4K televizorjih bo slabša kakor na Full HD,zato pa sem jaz vzel običnen FULL HD televizor pa bi lahko tudi 4K

T_F_7 ::

Neither technology is inherently superior to the other, they both serve different purposes. In general, IPS TVs will have a wide viewing angle suitable for use in a bright living room for sports or TV shows. They also benefit PC monitor use, since edges darken with a low viewing angle. VA TVs will instead have better contrast rendering them better for use in a dark, home-theater type of environment. Choosing between the two is a series of trade-offs and qualities, so pick depending on your usage as neither are the absolute best.

V trgovinah sem videl, da je na vseh TVjih viden odsev luči, torej je treba gledati TV v dovolj zatemnjenem prostoru. Tukaj ne vidim neke prednosti IPS panela, če se moram kakorkoli bati luči in sonca.
Druga stvar so vidni koti... ne opazim razlike pri gledanju s strani pri VA in IPS panelu. Da se nekdo odloči za IPS panel, zatp da bo lahko gledal TV iz ekstremnih kotov in pri tem pljune jurja ali več, se mi to zdi nesmisel.
Tretja stvar: barve, ki naj bi bile boljše pri IPS kot pri VA. Mene zanima kakšne očala/leče si nataknete, da uspete opaziti vidno razliko pri IPS in VA panelu pri primerljivih TVjih? Če s temi očalami/lečami vidite tudi čez obleke lepotic, potem se tudi sam priporočam za en par takih naočnikov.
Edino kar nisem imel možnosti preveriti, je kako se odreže KD55XE9005 pri predvajanju nogometnih tekem. Moram pričakovati morebiten blur, ko žoga potuje? Upam, da bom imel šanso videti razliko med 55PUS7502/12 in KD55XE9005. Če je 7502 opazno boljša pri gledanju fuzbala v primerjavi z 200€ dražjo 9005, potem kapo dol.

easyrider3 je izjavil:

točno to je omenjeno na veliko da SD slika na večjem bo slabša in tudi na 4K televizorjih bo slabša kakor na Full HD,zato pa sem jaz vzel običnen FULL HD televizor pa bi lahko tudi 4K

Podcenjuješ domet sodobnih tivijev. Za SD ne bom trdil, ker se ne spomnim kdaj sem zadnjič gledal kaj takega, ampak 720p vsebina je na 65” brezhibna, ne glede na format, v 720p je pa danes dostopno praktično vse. Pa tudi za SD močno dvomim, da bi bil slabši.

Danes kupovati Full HD, ko je cena praktično ista, ne zdi se modro, tudi zato ne, ker so potem tudi druge komponente v tiviju drugorazredne.

leiito je izjavil:

Danes kupovati Full HD, ko je cena praktično ista, ne zdi se modro, tudi zato ne, ker so potem tudi druge komponente v tiviju drugorazredne.

Točno tako. Full HD tveji imajo običajno samo 50Hz, 8bitni displej, brez HDR podpore, brez DLNA, skromen operacijski sistem, skoraj bi rekel za današnje čase neuporabno.

Recimo da moj ima podporo HDR pa je Full HD samo itak je brez veze če na to nastavim edino,če mora biti tudi vsebina z zapisom HDR,ker ko hočem gledat bilo kakšen program pa pritisnem na HDR je slika taka da ni za gledat.
Ni mi pa še jasno kako da ni varijante naložiti gor aplikacije druge kot samo tiste ki jih imaš na izbiro. Naj bi bil to andriod pa ni saj če bi bil bi imel aplikacijo Google play store a nima tega ker baje je nekak to Opera brskalnik itd.... brez veze po domače povedano dobr da nisem nekaj odvisen od aplikacij da jih rabim. Mislil sem edino VOYO aplikacijo gor naložit pa tega sploh ni možno.

The Sony WE75

Sony WE75: This is the top dog of Sony's non-4K range. It still uses Triluminos display tech, so even if you don't get the sharpness of 4K you'll still get some lovely colours. It holds on to the Android TV smart operating system too.

The big thing separating this 1080p TV from its predecessors is HDR compatibility. You'll be able to enjoy HDR without 4K on streaming apps such as Netflix and Amazon. Sony also wants to target the gamers - those with 4K TVs are more likely to buy a PS4 Pro or Xbox One S, both of which do 4K and HDR, but the regular old PS4 and the PS4 Slim offer HDR too.

There's no 4K Blu-ray, though. 4K movies require HDCP 2.2 (a form of copy protection) and these non-4K HDR TVs don't have it. Also, don't expect the sort of blinding HDR you get with UHD Premium TVs - Sony doesn't go in for numbers, but I'm certain these models don't reach the 1000 nits of high-end models. I reckon we're looking at about 300 nits of brightness.

Read more at http://www.trustedreviews.com/news/sony...

HDR kompatibilnost še ne pomeni, da vidiš HDR efekt, je podobno kot, ko imajo mono zvočniki podporo za stereo.

easyrider3 je izjavil:

Recimo da moj ima podporo HDR pa je Full HD samo itak je brez veze če na to nastavim edino,če mora biti tudi vsebina z zapisom HDR,ker ko hočem gledat bilo kakšen program pa pritisnem na HDR je slika taka da ni za gledat.
Sony WE75: This is the top dog of Sony's non-4K range. It still uses Triluminos display tech, so even if you don't get the sharpness of 4K you'll still get some lovely colours. It holds on to the Android TV smart operating system too.

Na tem TVeju kar pozabi na HDR. Edina dobra lastnost je, ker ima Triluminos display. Zato si tudi občutil boljšo sliko, kot si jo imel na Samsungu.

MrStein ::

T_F_7 je izjavil:

Druga stvar so vidni koti... ne opazim razlike pri gledanju s strani pri VA in IPS panelu. Da se nekdo odloči za IPS panel, zatp da bo lahko gledal TV iz ekstremnih kotov in pri tem pljune jurja ali več, se mi to zdi nesmisel.
Tretja stvar: barve, ki naj bi bile boljše pri IPS kot pri VA. Mene zanima kakšne očala/leče si nataknete, da uspete opaziti vidno razliko pri IPS in VA panelu pri primerljivih TVjih?

Upoštevati, a je razlika med poceni VA in dragim VA večja, kot med IPS in VA.

To je tak, kot eni radi posplošijo "BMW je boljši od Opla". Ja, razen če kupiš Opel najvišjega razreda in primerjaš z najbolj poceni BMW avtom.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

JAVNA OBJAVA:

Sporočilo se briše (v celoti, da ni več vidno) s tem preprostim postopkom:
- klikneš "popravi"
- klikneš "polni popravi"
- izbrišeš vso besedilo (hekerji: ctrl-a , DEL, ostali: držiš tipko DEL ali backspace, dokler ni vse izbrisano, umetniki: z miško označiš vso besedilo in izbereš "Cut/Izreži")
- klikneš "pošlji"

(pišem spet, ker očitno folk še vedno ne pozna te preproste operacije)

MrStein je izjavil:

Upoštevati, da je ...
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

Sporočilo se briše (v celoti, da ni več vidno) s tem preprostim postopkom:
Preprost postopek je klik na tipko izbriši. Tle se pa gre za ugibanje in preizkušanje kako izbrisati komentar, kar se večini uporabnikov ne da oz. niti ne pomislijo, da obstaja ta opcija. Kakorkoli hvala za vodič, bom upošteval dokler ne bom pozabil.

MrStein je izjavil:

- izbrišeš vso besedilo (hekerji: ctrl-a , DEL, ostali: držiš tipko DEL ali backspace, dokler ni vse izbrisano, umetniki: z miško označiš vso besedilo in izbereš "Cut/Izreži")
Ne rabiš bit heker da poznaš ctrl+a, je pa res da sem ITjevec.

MrStein je izjavil:

To je tak, kot eni radi posplošijo "BMW je boljši od Opla". Ja, razen če kupiš Opel najvišjega razreda in primerjaš z najbolj poceni BMW avtom.

Mirno mirno. V trgovini, kjer sem opazoval KD55XE9005 niso imeli na razstavi 55PUS7502, pač pa drugega v primerjavi z 9005 (ki tam stane 1,2k), dražjega Philipsa, ne spomnem se pa modela.

Off topic:

T_F_7 je izjavil:

Ne rabiš bit heker da poznaš ctrl+a,

Malo opazuj "navaden folk" pa boš drugega mnenja.
Recimo presenetljivo veliko jih ne pozna alt-tab.
Nam se zdi samoumevno, njim pač ne.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Off topic:

T_F_7 je izjavil:

Ne rabiš bit heker da poznaš ctrl+a,

Malo opazuj "navaden folk" pa boš drugega mnenja.
Recimo presenetljivo veliko jih ne pozna alt-tab.
Nam se zdi samoumevno, njim pač ne.

Imaš prav. Mi je tudi jasno da je tisto o hekerju prispodoba za malce širši pojem. Alt+Tab je zmagovalen, le kako sem lahko nekoč živel brez njega. Pa gumb Win+smerne na Win10 je tudi zakon. Pa še car izpadeš pred folkom, ki tega ne pozna. V bistvu pa je to nek abc surfanja po pcju.
Da gremo nazaj na temo, kako je z gledanjem tekem na 9005?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: T_F_7 ()

drekodovce ::

Kakšen je hoferjev 55" tv za 500€ ? :)
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

OK.d ::

easyrider3 je izjavil:

Ni mi pa še jasno kako da ni varijante naložiti gor aplikacije druge kot samo tiste ki jih imaš na izbiro. Naj bi bil to andriod pa ni saj če bi bil bi imel aplikacijo Google play store a nima tega ker baje je nekak to Opera brskalnik itd.... brez veze po domače povedano dobr da nisem nekaj odvisen od aplikacij da jih rabim. Mislil sem edino VOYO aplikacijo gor naložit pa tega sploh ni možno.
Za nalaganje drugih apk. potrebuješ Sideload launcher iz google playa, ter recimo X-plore File Manager ter preko njega naložiš apk. na tv.

The Sony WE75

The big thing separating this 1080p TV from its predecessors is HDR compatibility. You'll be able to enjoy HDR without 4K on streaming apps such as Netflix and Amazon. Sony also wants to target the gamers - those with 4K TVs are more likely to buy a PS4 Pro or Xbox One S, both of which do 4K and HDR, but the regular old PS4 and the PS4 Slim offer HDR too.

There's no 4K Blu-ray, though. 4K movies require HDCP 2.2 (a form of copy protection) and these non-4K HDR TVs don't have it. Also, don't expect the sort of blinding HDR you get with UHD Premium TVs - Sony doesn't go in for numbers, but I'm certain these models don't reach the 1000 nits of high-end models. I reckon we're looking at about 300 nits of brightness.

Read more at http://www.trustedreviews.com/news/sony...
LPOK.d

andrej69 ::

Cene Sony televizorjev 2018.

KD-49XF9005 (49") 1.499 Euro
KD-55XF9005 (55") 1.799 Euro
KD-65XF9005 (65") 2.499 Euro
KD-75XF9005 (75") 4.499 Euro

KD-43XF8505 (43") 1.099 Euro
KD-49XF8505 (49") 1.299 Euro
KD-55XF8505 (55") 1.499 Euro
KD-65XF8505 (65") 2.299 Euro
KD-75XF8505 (75") 3.499 Euro

KD-43XF8096 (43") 999 Euro

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Cene so kar orenk kakor OLED od LG

easyrider3 je izjavil:

Cene so kar orenk kakor OLED od LG

Saj začetne cene novih modelov, so vedno malo višje..Za nekaj mesecev, pa bodo že kar nekaj nižje:)Sicer pa so novi modeli Lg oled televizorjev, občutneje dražji..

avtek ::

Kdaj se lahko pričakuje padec cen 2017 modelov? Če mogoče kdo ve kako je bilo to lani itd?

Petarda25 ::

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tele...

me zanima koliko se kaj ta splača ? ali bi bilo bolje še malo počakati?

Petarda25 je izjavil:

me zanima koliko se kaj ta splača ? ali bi bilo bolje še malo počakati?

Kar se tiče cene, bo se mogoče dalo dobiti kaj ceneje v poletju. Toda za takšen denar se vsekakor bolj isplača tale model Philipsa:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()
««
102 / 556
»»