» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
91 / 557
»»

andrej69 ::

edi45 je izjavil:

Zdravo, kupujem nov TV 65" in vrjetno philipsa, da vidim če se bom zahvalil andreju ali ga bom preklel>:D gledal sem 65PUS7502, je kakšna druga alternativa, mogoče kakšno serijo višje pa da ni preveč drago in seveda, kje bi dobil najbolj poceni? Kolko sem gledal na geizhals.eu ni bistvene razlike v ceni, da bi rekel da se splača iz tujine.

Philips model 7502 je odličen televizor:) In bi bil verjetno, eden res redkih ki z njim ne bi bil zadovoljen:))Seveda ta televizor ni v rangu OLED televizorjev, toda za LCD tehnologijo odličen televizor..
Na tem forumu mislim, da ga že imata dva uporabnika, pa lahko njiju malo povprašaš kako sta zadovolnja. Drugače pa imaš za nekaj več denarja,tukaj vrhunski FALD model
https://geizhals.at/philips-65pus8102-a...

leiito ::

Za ta denar, andrej, dobi že 65" C7.

In od kdaj ti zagovarjaš nakup tivija v tujini, še par tednov nazaj si ljudi strašil, da se jim bo roka posušila.

leiito je izjavil:

Za ta denar, andrej, dobi že 65" C7.

In od kdaj ti zagovarjaš nakup tivija v tujini, še par tednov nazaj si ljudi strašil, da se jim bo roka posušila.

Da za nekaj več denarja..Kar pa se tiče nekakšnega strašenja, pa si ti mogoče tako razumel..Sem samo opozoril na EU garancijo, in nič drugega.

easyrider3 ::

iz samsung televizorja prešel nazaj na Sony in to je milina. se sploh ne more primerjat samsung in kater drugi glede prikazovanja slike iz obične zunajne antene recimo hrvaški program Doma tv. Drugače pa da imam 3 000 eur za zapravit na televizor pa bi DEFENITIVNO SONY A1 vse drugo sploh mi ne more priti na misel.
Pozabil povedati ,da mi na žalost Samsung je zaklet ker enostavno vse od njih mi nekaj crkuje,prvo televizor po 2 letih vmes mobitel kar počas krepa da ne rečem da še blueray kdaj pa kdaj zašteka. Tako da človek ne more drugega reči da klinc gleda in te korejce Samsung. Televizor ko je prišel iz servisa nazaj sem ga kar bratu šenkal in rekel evo to ti je za rojstni dan ko ti bo pa crknil ga pa kar vrž v smeti.

Zgodovina sprememb…

fpbs ::

Zakaj pa ne Sony OLED letošnji model?

edi45 ::

Andrej
kaj pa recimo philips 6412 ali pa 6561 ko tudi imata ambilight 3? V čem se razlikujeta od 7502?

scipascapa ::

Zakaj hudiča ni v Evropi TCL P605/607 modela?

blackmack ::

Jaz sem nabavil 65PUS8602 in nisem zadovoljen. Za to ceno in serijo sem pričakoval več. Upam, da ga bom lahko vrnil in nabavil 8102.

LOL, preko spleta nakup? Drugače bo jeba :)

Ne direkt v trgovini. Čakam klic vodje oddelka, kaj se bova lahko zmenila. Samo mi je čudno, da k nam niso uvozili modela 8102. Zgleda, da se 8602 v tujini ne prodaja na veliko in so ga potisnili k nam. TV ima sicer lepe barve, vidni kot je pa porazen. Od dynamic edge led, pa se tudi pričakoval več.

Denar ti 100% ne bodo vrnili, edino če res vse zapakiraš v nulo (da se ga da prodati naprej brez vidnih znakov uporabe) in da vzameš kaj drugega.....to bi bil lahko edini pogoj.

edi45 je izjavil:

Andrej
kaj pa recimo philips 6412 ali pa 6561 ko tudi imata ambilight 3? V čem se razlikujeta od 7502?

Ta dva modela imata 50Hz osveževanje panela,nekoliko slabši panel, 8 bitni panel, in občutneje slabši slikovni procesor.Philips model 7502, je vsekakor precej kvalitetnejši model:)

blackmack je izjavil:

Jaz sem nabavil 65PUS8602 in nisem zadovoljen. Za to ceno in serijo sem pričakoval več. Upam, da ga bom lahko vrnil in nabavil 8102.

Vidim, da si nasedel tej reklami, ki jo je posredoval Andrej:

andrej69 je izjavil:

Na Philips televizorjih, pa še pes prepozna pravo kvaliteto slike:)):))

@fpbs
Nikakor ni nasedel reklami, ki sem jo prilepil bolj za šalo:)Kajti ta model se je v praksi iskazal za zelo dober, toda vsi pač ne morejo biti zadovolnji, kar je čisto normalno..Tudi z OLEDI ali kašnim FALD modelom niso vsi zadovolnji..Seveda je odvisno, predvsem kaj posameznik pričakuje od določenega televizorja, kajti apetiti so pri nekaterih kupcih preveliki:)

Pač do zdaj sem imel fald in sem se navadil na popolno črno...

Ja, samo to kar sedaj hočeš je slabše od tistega, kar imaš. Če se ne motim, ta ni QD, kar pomeni kljub temu, da je direkt LED, nekoliko slabše lastnosti.
Samo malo čez mejo bi za ta denar dobil OLEDa: https://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=1430_...

blackmack je izjavil:

Pač do zdaj sem imel fald in sem se navadil na popolno črno...

Seveda kateri išče popolno črno, vsekakor OLED ali pa kvaliteten FALD model:)Kaj pa ostrina slike, gibanje slike, globina same slike itd..A glede tega pa si zadovoljen..?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

MrStein ::

fpbs je izjavil:

Ja, samo to kar sedaj hočeš je slabše od tistega, kar imaš. Če se ne motim, ta ni QD, kar pomeni kljub temu, da je direkt LED, nekoliko slabše lastnosti.

edge LED je, torej crap (če si navajen na pravo črno)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Oled ne pride v poštev, dokler bodo glossy zasloni.
Barve so zelo intenzivne, mogoče malo preveč vlečejo na modro, bi moral skalibrirat. Sliko gledam na 4k 60hz in je popolnoma tekoča. Z Crystal clear motion pa se še dodatno doda ostrina pri gibanju brez soap efekta, ki je pri natural motion. Slab je le viden kot, saj slika hitro ko si iz sredine začne vleči nekak na rumeno-rjavo. Tega v trgovini nisem opazil.

No ravnokar so me klicali in bi preverili preko servisa, če je s tv vse OK. To se nisem strinjal, ker najverjetneje bo vse v mejah tolenac in bo še večji problem vrnit po tistem, ko je bil že na servisu. Čakajo pa odgovor uvoznika, če je možno dobiti 8102. Omenil je še odbitek od kupnine, če ga vrnem.

blackmack je izjavil:

Barve so zelo intenzivne, mogoče malo preveč vlečejo na modro, bi moral skalibrirat. Sliko gledam na 4k 60hz in je popolnoma tekoča. Z Crystal clear motion pa se še dodatno doda ostrina pri gibanju brez soap efekta, ki je pri natural motion. Slab je le viden kot, saj slika hitro ko si iz sredine začne vleči nekak na rumeno-rjavo. Tega v trgovini nisem opazil.

No ravnokar so me klicali in bi preverili preko servisa, če je s tv vse OK. To se nisem strinjal, ker najverjetneje bo vse v mejah tolenac in bo še večji problem vrnit po tistem, ko je bil že na servisu. Čakajo pa odgovor uvoznika, če je možno dobiti 8102. Omenil je še odbitek od kupnine, če ga vrnem.

Kar se tiče barv, bi ga moral pravilno nastavit pa bi te težave izginile.Kar pa se tiče gibanja slike, je v veliko primerih pri Philipsu treba opcijo Perfect natural motion izklopit, in vklopit opcijo Clear LCD. V glavnem se treba malo poigrat z nastavitvami.Pa tudi Motion style, je najbolje imet na opciji movies ali standard.. Kar pa se tiče kota, pa gre vendarle za VA panel.Pa tudi je seveda odvisno za kakšen VA panel gre, kajti nekateri prikazujejo bolje vertikalno sliko, dočim drugi horizontalno.Vvsakem primeru pa se seveda ne more primerjat z OLED televizorji ali pa z televizorji kateri imajo IPS panel.Zato mora vsak , ki kupuje televizor prvo pomislit iz kakšnih kotov se bo televizor gledal, potem pa pridejo na vrsto ostale specicifikacije:)Kar pa se tiče servisa, bi se dalo preverit ali nastavit preko sevis menuja.. Verjetno so to imeli v mislih.Kar pa se tiče modela 8102, ga najverjetneje žal ne boš dobil.Kajti model 8102 ni bil predviden za Slovenski trg.Sicer pa boš videl kaj se bo dalo uredit.

Muhow ::

Zdravo,

zanima me zakaj razlika v ceni med avstrijsko stranjo (1.089 EUR): https://www.electronic4you.at/samsung-u...
in slovensko stranjo (1.899 EUR): https://www.electronic4you.si/samsung-u...

Glede na to, da piše, da imajo v Beljaku na zalogi 3 televizorje... ali ga lahko kupim v tamkajšnji trgovini po avstrijski ceni, brez da bi ga rezerviral/naročil? Ima kdo izkušnje kako je s tem? Nekje sem prebral da imajo svoje skladišče, tako da predvidevam, da se lahko zapeljem do avstrije in preprosto kupim ali je v tej trgovini nujno najprej naročiti?

Hvala

Muhow je izjavil:

Zdravo,

zanima me zakaj razlika v ceni med avstrijsko stranjo (1.089 EUR): https://www.electronic4you.at/samsung-u...
in slovensko stranjo (1.899 EUR): https://www.electronic4you.si/samsung-u...

Glede na to, da piše, da imajo v Beljaku na zalogi 3 televizorje... ali ga lahko kupim v tamkajšnji trgovini po avstrijski ceni, brez da bi ga rezerviral/naročil? Ima kdo izkušnje kako je s tem? Nekje sem prebral da imajo svoje skladišče, tako da predvidevam, da se lahko zapeljem do avstrije in preprosto kupim ali je v tej trgovini nujno najprej naročiti?

Hvala

Zato ker je prvi model v akciji:)

andrej69 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Andrej

Ta dva modela imata 50Hz osveževanje panela,nekoliko slabši panel, 8 bitni panel, in občutneje slabši slikovni procesor.Philips model 7502, je vsekakor precej kvalitetnejši model:)

Torej se splača dat to razliko in se vzame 7502?

blackmack je izjavil:

Ja, saj sta te dva Philipsa tudi oba glossy, a to te pa ne moti?

edi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Andrej

Torej se splača dat to razliko in se vzame 7502?

Vsekakor:))

fpbs je izjavil:

Nista glossy, bolj polmat, da ne odseva ravno vsega kot steklo.

kaj si nor, glih sem opazil da se dobi PUS7502 za 940€, sicer 55", potem 65" pa je 690€ več, to pa je dragih 25cm, kaj se splača? TV pa gledam na 3.2m nekje

edi45 je izjavil:

kaj si nor, glih sem opazil da se dobi PUS7502 za 940€, sicer 55", potem 65" pa je 690€ več, to pa je dragih 25cm, kaj se splača? TV pa gledam na 3.2m nekje

Če boš gledal 4k vsebine potem je bolje vzet 65" velikost, drugače pa ti zadostuje 55".

andrej69 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Če boš gledal 4k vsebine potem je bolje vzet 65" velikost, drugače pa ti zadostuje 55".

Bolj kot ne samo netflix in amazon prime gledam.

edi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Bolj kot ne samo netflix in amazon prime gledam.

Če imaš netflix premium paket, pol imaš na voljo 4k vsebine..Kot sem napisal, če gledaš pa FullHD vsebine potem pa je dovolj veličina 55". Če ti denar ni težava, bi jaz vseeno vzel velikost 65", kajti tudi, če ne gledaš preko netflixa 4k vsebine, so na voljo kakšni privat trekerji kjer se dobijo prave 4k vsebine..
Takšne vsebine, pa je večji užitek gledat na večjih diagonalah.Sicer pa sam najbolje veš, kaj gledaš največ sedaj in kaj boš gledal v prihodnosti..

blackmack je izjavil:

fpbs je izjavil:

Nista glossy, bolj polmat, da ne odseva ravno vsega kot steklo.

Kolikor je meni poznano sta ta dva Philipsa precej bolj glossy od OLEDov.

@fpbs
Tukaj si poglej, pa podaj tvojo strokovno oceno..;)Treba pa tudi povedat, da je to slikano pod močno svetlobo:)

zvite grable ::

Lep pozdrav! Kateri 65 lcd tv bi priporočali? Gre za tv-je iz telemachove ponudbe http://trgovina.telemach.si/#Televizije. Največ bi gledal 4k filme prek usb.
PHILIPS 65PUS6162
SAMSUNG 65MU6172
SONY KD65XE7005
PHILIPS 65PUS6412
SONY KD65XE8505
Hvala za kakršnokoli mnenje.
a ve kdo kakšna je razlika med med gnilim jabkim in skrhano koso

SkIDiver ::

Jaz bi izbral SONY KD65XE8505.
Sony X850E RTINGS

zvite grable je izjavil:

Lep pozdrav! Kateri 65 lcd tv bi priporočali? Gre za tv-je iz telemachove ponudbe http://trgovina.telemach.si/#Televizije. Največ bi gledal 4k filme prek usb.
PHILIPS 65PUS6162
SAMSUNG 65MU6172
SONY KD65XE7005
PHILIPS 65PUS6412
SONY KD65XE8505
Hvala za kakršnokoli mnenje.

Najkvalitetnejša od teh modelov sta Sony XE8505 in Philips 6412.Toda ker si napisal, da boš gledal preko USB bi ti jaz priporočil Philips model 6412. Kajti na Sony televizorjih, ne gre urejat samih podnapisev kar se tiče velikosti itd..Na Philipsu lahko urejaš podnapise od nastavitve velikosti, pozicije itd..Lahko pa gledaš tudi preko kakšnega Android playerja kot je MXplayer,VLCplayer itd..

Tako kot ima zakomplicirano nastavljanje in brisanje tv kanalov televizor Philips nisem še videl,mogoče je bilo to poprej od starih modelov ampak vseeno lahko bi naredili enostavno kot imajo vsi drugi. Če ne veš kako treba prvo narediti potem sploh ne moreš in dobro da obstaja internet da se tam najde kako nastavit.

easyrider3 je izjavil:

Tako kot ima zakomplicirano nastavljanje in brisanje tv kanalov televizor Philips nisem še videl,mogoče je bilo to poprej od starih modelov ampak vseeno lahko bi naredili enostavno kot imajo vsi drugi. Če ne veš kako treba prvo narediti potem sploh ne moreš in dobro da obstaja internet da se tam najde kako nastavit.

Če res nisi popolnoma neumen, ni nikakršnih težav nastavit programe:) Pa tudi Philipsov priročnik je na voljo, za tiste kateri se res ne razumejo v televizorje. Kar se tiče navodil samega televizorja, nima nobeden proizvajalec tako dobro urejeno kot Philips:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

MrStein ::

Če nekaj tako osnovnega rabi tiskana navodila, potem pač ni dobro narejeno, sorry.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

Če nekaj tako osnovnega rabi tiskana navodila, potem pač ni dobro narejeno, sorry.

Saj sem napisal, če nisi popolnoma neumen ne potrebuješ navodil..Pa nikogar ne žalim, da ne bo kakšne pomote..Drugače, pa je ta priročnik namenjen za vse, ne samo urejanje programov:)

Ne mi sedaj z priročnikom ker nisem v življenju še nikoli rabil za nastavljenje televizorja pa sem jih že ogromno samo philips ima pa najbolj butast meni. Greš na nastavitev kanalov in potem ko iščeš kje je opcija za brisanje kanala je ni kje je opcija za razporeditev kanalov je ni. Najpoprej je treba vse kanale dati za priljubljene in potem greš lahko urejat,nbiti eden proizvajalec verjetno nima takega sistema ker to je čist brez veze in če tega ne veš ne boš nikoli kanale mogel urediti, dobr da so ljudje in na internetu to objavijo. Opcija priljubljeni kanali je namenjena za kanale katere se najbolj uporabljajo ne pa za urejanje. Kater bebec pri Philipsu si je omislil tak sistem bi mu dal nobelovo nagrado za idiota.

Philips naj raje zaposli druge inženirje al pa naj začnejo delat sekret papir.

philips rolice

philips rolice

Muhow ::

Zdravo,

eno kratko vprašanje za tiste, ki ste kdaj kupili televizor v Avstriji...
Ali se daljinec v Avstriji razlikuje od teh, ki se prodajajo na slovenskem trgu (tako kot je recimo pri laptopih tipkovnica narejena za namški/avstrijski trg). Ali pri TV-jih tega ni in so daljinci univerzalni/angleški?

andrej69 je izjavil:

Najkvalitetnejša od teh modelov sta Sony XE8505 in Philips 6412.Toda ker si napisal, da boš gledal preko USB bi ti jaz priporočil Philips model 6412. Kajti na Sony televizorjih, ne gre urejat samih podnapisev kar se tiče velikosti itd..Na Philipsu lahko urejaš podnapise od nastavitve velikosti, pozicije itd..Lahko pa gledaš tudi preko kakšnega Android playerja kot je MXplayer,VLCplayer itd..

Neverjetno, kakšnih akrobacij in manipulacij si sposoben. Kar naenkrat je veličina podnapisov bolj pomembna kot kvaliteta slike in kup lastnosti, ki so na Sonyju neprimerljivo boljše, kot na Philipsu 6412. Ni več pomembno, ali 8 ali 10 bitni panel, osveževanje 50 ali 100Hz, da ne omenjam dalje kontrast, svetilnost, barvni spekter, boljša HDR podpora, boljši procesor, QD panel...
https://www.displayspecifications.com/e...

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Neverjetno, kakšnih akrobacij in manipulacij si sposoben. Kar naenkrat je veličina podnapisov bolj pomembna kot kvaliteta slike in kup lastnosti, ki so na Sonyju neprimerljivo boljše, kot na Philipsu 6412. Ni več pomembno, ali 8 ali 10 bitni panel, osveževanje 50 ali 100Hz, da ne omenjam dalje kontrast, svetilnost, barvni spekter, boljša HDR podpora, boljši procesor, QD panel...

Seveda je Sony vsekakor kvalitetnejši:)Toda človek je napisal, da bo gledal vsebine preko USB, kar pa zna biti moteče, če si ne moreš urejat velikosti podnapisov..In nekateri so kar nezadovolnji glede tega:)Toda izgleda, da tebi to ne bi predstavljalo nikakršnih težav..Sicer pa nisem napisal, da mora kupiti za vsako ceno Philips model, temveč sem ga samo opozoril:))Da ne bo pozneje joka in stoka glede tega..

staher ::

Na hitro me zanima razlika med tema dvema tv-jama?
SONY LED TV KD-55XE9005B
in
SONY KD-55XE9305B 4K HDR TV

HVALA!!

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Seveda je Sony vsekakor kvalitetnejši:)Toda človek je napisal, da bo gledal vsebine preko USB, kar pa zna biti moteče, če si ne moreš urejat velikosti podnapisov..In nekateri so kar nezadovolnji glede tega:)Toda izgleda, da tebi to ne bi predstavljalo nikakršnih težav..Sicer pa nisem napisal, da mora kupiti za vsako ceno Philips model, temveč sem ga samo opozoril:))Da ne bo pozneje joka in stoka glede tega..

Glede podnapisov si lahko tudi kupi Philipsov dvd player ali Blueray player in bo imel tudi podnapise kakršne bo hotel imeti. Res da so na Sony televizorju podnapisi premajhni in jih ne moreš povečati ampak po drugi strani je bolj pomembno vse drugo SLIKA je edino kar je najbolj pomembno-vsaj zame drugi pa kaj drugače želijo.

Zgodovina sprememb…

@dstojs
Seveda lahko kupi kakšen zunanji player, toda zopet mora pazit, da bo prikazovalo pravilno šumnike, če bo gledal pirate:) Kajti vsi predvajalniki ne prikazujejo šumnike na piratskih vsebinah..Tukaj je najbolje vzet potem kakšen Samsung ali Lg player, ki ponavadi prikazujejo tudi šumnike na piratskih vsebinah.Sicer pa zakaj bi kupoval zunani player, če lahko gleda preko Android playerjev kot je MXPlayer, VLCplayer itd..Ali pa žično preko računalnika.

andrej69 je izjavil:

@dstojs
Seveda lahko kupi kakšen zunanji player, toda zopet mora pazit, da bo prikazovalo pravilno šumnike, če bo gledal pirate:) Kajti vsi predvajalniki ne prikazujejo šumnike na piratskih vsebinah..Tukaj je najbolje vzet potem kakšen Samsung ali Lg player, ki ponavadi prikazujejo tudi šumnike na piratskih vsebinah.Sicer pa zakaj bi kupoval zunani player, če lahko gleda preko Android playerjev kot je MXPlayer, VLCplayer itd..Ali pa žično preko računalnika.

Imam Samsungov Blueray player pa se mi ne dopade ker kot prvo podnapisi tudi na največji velikosti niso pravi in tudi barva ni glih uredu.Kot drugo pa to,da moram za vsakič ko začne predvajati vsebino nastavit podnapise na največjo velikost.
Imam od poprej nazaj še vedno starejši Philips DVD player in narejen firmware in na njemu pa je vse kakor želiš,koliko velike podnapise v vseh barvah vse lahko nastaviš kakor srce poželi. Sedaj pa me zanima če je tudi pri novejših Philips Blueray player tako,da se da podnapise tako nastavit

lejko0 ::

Je sony 65xe9005 vreden 150 eur več kot mu7000?
««
91 / 557
»»