» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
66 / 566
»»

bbobst ::

Kakšno mnenje o Sony KD-55XE9005B modelu ?
Saj je bilo že govora o tem, ampak ne najdem.

4knative ::

bbobst, baje je best buy - 55 inč za okoli 1200 eur. Večini pa žal ne ustreza Android. Nastavitve slike zahtevajo nekoliko več časa, kajti rabiš malo občutka in moraš ločit malo gamma, brightness in backlight, kajti samo tako lahko nastaviš dobro sliko.

4knative je izjavil:

bbobst, baje je best buy - 55 inč za okoli 1200 eur. Večini pa žal ne ustreza Android. Nastavitve slike zahtevajo nekoliko več časa, kajti rabiš malo občutka in moraš ločit malo gamma, brightness in backlight, kajti samo tako lahko nastaviš dobro sliko.

Kje je za 1200€.

andrej69 ::

@fpbs
Lahko pa si tukaj pogledaš, realno primerjavo teh dveh televizorjev..
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sj...
https://hdtvpolska.com/philips-pus8102-...

bbobst je izjavil:

4knative je izjavil:

Kje je za 1200EUR.

Tukajle:
https://www.gamingoase.de/de/kategorie3...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 4knative ()

andrej69 je izjavil:

@fpbs

V Dacio ti dam motor od Audija in ceno nastavim na Audijevo. Realno, boš kupil?

4knative je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@fpbs

V Dacio ti dam motor od Audija in ceno nastavim na Audijevo. Realno, boš kupil?

Ne mešaj jabolk in hrušk..;)

@4knative Samo za tebe..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Lahko samo rečem dosti sreče pri prodaji še naprej. Forum na tvojo žalost ni namenjen promociji in prodaji. Pripravi televizor13 account oz. naredi še kakšnega novega. Pożegnanie! 8-)

4knative je izjavil:

Lahko samo rečem dosti sreče pri prodaji še naprej. Forum na tvojo žalost ni namenjen promociji in prodaji. Pripravi televizor13 account oz. naredi še kakšnega novega. Pożegnanie! 8-)

Kar se tiče sreče je ne potrebujem pri prodaji, kajti kvalitetna roba se sama prodaja:));) Sicer pa ta video nisem prilepil zaradi promocije itd..temveč je namenjen tebi osebno..Kar pa se tiče računa, pa ne vem zakaj bi ga potreboval.

Kolikor vidim ima Sony 55XE9005 FALD ,ali imam napačne podatke?

bbobst je izjavil:

Za ta TV ne najdem podatka za HEVC max bitrate ,ki ga predvaja.

mihec500 ::

Kje je kdo videl kakšen popust za sony-kd-65xe9005 jst vidim da je cena 1898 z 200 rabata?
https://www.electronic4you.si/sony-kd-6...

bbobst je izjavil:

Ima FALD s 35 zatemnitvenimi območiji.

boki75 je izjavil:

Jodlarcek je izjavil:

Prosim za vaše nasvete oz. razmišljanja.
Primerjava med Sony kd-55xe9005 vs. Samsung UE55mu8000. oz. še kakšen model v tem razredu

lp

Če želiš SAMSUNG,bolje poiskat lanski model ks7000 ali ks8000.

In potem,teko kot pri meni, po enem letu shodi panel in na servisu niso sposobni vgraditi novega- brezhibnega.
Menjajo 3x, vsi so z napakami, nakar ti dajo dobropis.No servis ni kriv,kriv je Samsung ,ki pošilja rezervne panele iz Nemčije, vsrjetno je Slovenija za
njih banana dežela (saj nismo daleč od tega), kjer je vse dobro.
Sem se pa sedaj definitivno odločil za Sony kd-55xe9005.

Ta Sony je ta trenutek kar best buy, čeprav ima Android, kateri je bolj kajti kajti kajti...:D

Meni osebno je tale smart bolj kot ne okras.
Važno je le, da tekoče predvaja HEVC, samo ne najdem podatkov ,koliko je maxialni podprt bitrate.
Če predvaja 4k HEVC HDR "travniške" fime z bitratom preko 60MB/s.

Preizkusil te filme z okoli 60mbps bitrejta na kitajskih boksih od 18 do 30 eur. Začuda na vseh delalo gladko, ne verjamem da bi kateri televizor 2017 bil manj zmogljiv od teh škatlic.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 4knative ()

Čudno, da nikjer ni tega podatka.
KS7002 je podpiral do 60MB

Dejv ::

Zanima me vaše mnenje za tale TV < href="http://www.mediamarkt.at/de/product/_samsung-fernseher-qled-qe55q6fam-ultra-hd-4k-smart-tv-1610276.html">
hvala

fpbs ::

Dejv je izjavil:

Zanima me vaše mnenje za tale TV < href="http://www.mediamarkt.at/de/product/_samsung-fernseher-qled-qe55q6fam-ultra-hd-4k-smart-tv-1610276.html">
hvala

http://www.mediamarkt.at/de/product/_sa...

Vidva pa kar oba iščeta isti TV ali si ti fpbs šel v debugger mode in si dodal v značko "a"? Gre za Quantum Dot televizor vrhunske kvalitete, ki jo Samsung pri nas potrjuje s 5 letno garancijo na televizor. Če primerjamo to z drugimi proizvajalci, ki imajo samo dve leti garancije, je to kar velik plus, kajti kajti kajti nikoli ne veš kdaj ti Matilda hodi po bajti.

Kar se tiče Samsunga, niso dali 5 let garancije na osnovi kvalitete televizorja:) Temveč kot prvo zaradi visokih cen teh televizorjev, tukaj mislim predvsem na modele visokega ranga, kot drugo pa zaradi slabše prodaje.

Whatever. Meni kot kupcu je glavno da imam 5 let garancije.

Prospekt ::

Se spomnim, da je imel Panasonic včasih 5 let garancije na plazme in so jih potem ukinili, ker ni rešilo prodaje čeprav so bili TVji vrhunski...morda se zgodovina ponavlja?

[SkA] ::

Problem pri lanskih Sonyjih, vključno z XD94, je da so tlačli v SOC 100mbit mrežno kartico, 802.11ac wifi kartico pa povezal preko USB 2.0 vodila. Žal nimam nobenega USB 3.0 diska, da bi poizkusil na tistem enem USB 3.0 portu, ampak za vse ostale opcije (usb 2.0 disk, ethernet, wifi) lahko potrdim, da travniški 40-60gb blurayi ne delajo dovolj gladko, da bi lahko gledal.

Če koga bolj podrobno zanima, se je tule en precej razpisal.

Kako je z letošnjimi XE modeli in ZD9 pa ne vem, imajo novejši chipset, tako da možno, da so zadeve uredili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

4knative je izjavil:

Vidva pa kar oba iščeta isti TV ali si ti fpbs šel v debugger mode in si dodal v značko "a"?

Sem pričakoval, da bom dobil kakšno mnogo boljšo Philipsovo alternativo.

cekr ::

Ne vem, kaj se imate toliko za pritoževati čez @andrej69 ?
Drugi pa navijate za druge znamke. Seveda vsak sebe ne vidi, kako navija za nekaj.
Jest sam ne bi svetoval, ker bi vedno rekel, da vzemi Sony.
Philips (nalepka) sicer ni perla. Ni pa tudi takšen krš, kot ga hočete nekateri prikazat.
Sem videl že marsikaj bolj problematičnega.
Vtikate se v prikaz same slike, glavnega problema današnjih Philipsov pa ne vidite.
To je razno crkovanje, ki ga potem ne more noben popravit za neko razumno ceno.
Ampak, to ni samo problem, tistega kar je označeno kot Philips.
To smo dali že pred časom skozi. Pa vseeno;
Mogoče sem malo staromoden.
Samo da moraš tak velik kos(npr. 55") plastike in ostalega menjat na vsaki dve leti, je pravi polom.
In to samo zaradi šparanja.
Kje so Zeleni in podobni? Jih ni. Jim je bolj pomembno, da se kače ne ovijajo okoli vetrnih elektrarn.
Za npr. 1000€ pričakujem, da imam min. 10 let mir. Pa raje več.
Trgovci bi morali biti toliko pošteni in zraven aparata še napisat, da bo zdržal samo 2 leti.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

starboi ::

cekr je izjavil:

Drugi pa navijate za druge znamke. Seveda vsak sebe ne vidi, kako navija za nekaj.
Jest sam ne bi svetoval, ker bi vedno rekel, da vzemi Sony.
Philips (nalepka) sicer ni perla. Ni pa tudi takšen krš, kot ga hočete nekateri prikazat.
Sem videl že marsikaj bolj problematičnega.
Vtikate se v prikaz same slike, glavnega problema današnjih Philipsov pa ne vidite.
To je razno crkovanje, ki ga potem ne more noben popravit za neko razumno ceno.
Ampak, to ni samo problem, tistega kar je označeno kot Philips.
To smo dali že pred časom skozi. Pa vseeno;
Mogoče sem malo staromoden.
Samo da moraš tak velik kos(npr. 55") plastike in ostalega menjat na vsaki dve leti, je pravi polom.
In to samo zaradi šparanja.
Kje so Zeleni in podobni? Jih ni. Jim je bolj pomembno, da se kače ne ovijajo okoli vetrnih elektrarn.
Za npr. 1000EUR pričakujem, da imam min. 10 let mir. Pa raje več.
Trgovci bi morali biti toliko pošteni in zraven aparata še napisat, da bo zdržal samo 2 leti.

Zato ker hinavsko in dvolično zavaja uporabnike zaradi lastne koristi. Če bi dalj časa spremljal forum in podobne teme, bi vedel zakaj ga 90% tega foruma ne more "videti" njega in njegovih nasvetov. Vse bi bilo lepo in prav, če bi napisal , ko bi vsiljeval Philipsa, da je prodajalec in zaposlen v BBju, kjer dobijo največ %, če prodajo Philipsa. Kot drugo pa imam kolega zaposlenega v BBju in iz prve roke povem, da so najbolj problematični Philips TVji, zato se ga nikomur ne priporoča, še manj pa v rangu nad 1000EUR. Večina kolegov in znancev, tudi nekaj družinskih članov pred leti, ki je kupila Philipsa je imela katastrofalne izkušnje, kjer je tv večinoma časa ali bil na servisu ali pa nepopravljiv. Zgoraj omenjeni gospod spada v rang slovenskih politikov, ki so v vseh teh letih spravili na kant slovenski narod in državo, saj so vsi skupaj z manipulacijo prišli do %/EUR na račun naivnega naroda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: starboi ()

[SkA] ::

cekr je izjavil:

Se ne morem čisto strinjat - večina "rednih svetovalcev" je predlagala na podlagi prebranih verodostojnejših/poglobljenih testov. Dejstvo je da tu še ni bilo kakega rednega bloggerja ali profesionalca, ki bi se ukvarjal s kalibracijami in hkrati imel dostop do TVjev, kot je v tujini navada.

In tako je pač privedlo do tega, da se hvali to, kar se hvali tudi v tujini. Philips pač ni bil pogosto na seznamu iz več razlogov, verjetno vsi povezani z dejstvom, da je Philips svoje oddelke začel razprodajat in razen imena ni ostalo nič več skupnega Philipsu.

Se je pa z zadnjim lastnikom to zgleda, končno, malo umirilo. In očitno so spet začeli precej vlagati v marketing, sploh na bolj vzhodnih EU tržiščih in rezultati so vidni tudi na slo-techu.

Med tem za Sony, Panasonic in Samsung lahko rečeš, da imajo razvoj še vedno pod krovno firmo in gonijo dalje, torej veš, kaj v eni fazi dobiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

cekr je izjavil:

No, moramo priznati, da je Andrej iz prve roke že večkrat pošteno opozoril na to.

Izgleda , da malo mešate vse skupaj..Večina proizvajalcev danes koristi Kitajsko tehnologijo v svojih televizorjih, od panelov matičnih plošč itd..Tudi vse več televizorjev, določenih proizvajalcev se sestavlja na Kitajskem:))Tako, da je danes, na televizorjih ostal še le logotip določenega proizvajalca..

@starboi
Kar pa se tiče Philipsa, pa se ne kvarijo nič manj in nič več kakor druge znamke:)To ti lahko povem iz prve roke..Philips Slovenija beleži 1,5% okvar znotraj 2 letne garancije in nekoliko več znotraj 5 letne garancije..Tako, da ne pisat nekaj na pamet in širit dezinformacije..Kar se tiče pa Philips modelov izpred par let nazaj, pa se strinjam, da so bile določene težave, toda zopet ne z vsemi modeli..Današnjih Philips televizorjev pa nikakor ne moreš primerjat z modeli leta nazaj, kajti so precej bolj kvalitetni tako v elektroniki kakor tudi v kvaliteti slike , izdelave itd..

Zgodovina sprememb…

Andrej69 kater model 55 in 65 se pa najmanj kvari?

Prospekt je izjavil:

A misliš na proizvajalca..?

puginho ::

Kako kitajsko tehnologijo? Če se nekaj dela na kitajskem še ne pomeni da je to kitajska tehnologija. Kdo pa elektronike ne sestavlja na kitajskem, iphone delajo na kitajskem, razvit je pa drugje.

Philips pa je kitajska tehnologija ja :))
Ko je bla evropska tehnologija je bil pojem kvalitete, 10 let nazaj

andrej69 je izjavil:

Prospekt je izjavil:

Pri philipsu.

puginho je izjavil:

Kako kitajsko tehnologijo? Če se nekaj dela na kitajskem še ne pomeni da je to kitajska tehnologija. Kdo pa elektronike ne sestavlja na kitajskem, iphone delajo na kitajskem, razvit je pa drugje.

Philips pa je kitajska tehnologija ja :))
Ko je bla evropska tehnologija je bil pojem kvalitete, 10 let nazaj

Napisal sem tudi, da vgrajujejo določeno Kitajsko tehnologijo, ali nisem tako napisal..? Sicer pa ti moram povedat, da je Kitajska tehnologija danes kar kvalitetna:))Ne primerjat tehnologije izpred 10 let ali še nazaj..

Starscream ::

Sam sem že lep čas pristaš Philips TV-jev. Sem kupil PUS6412 in sem zadovoljen, edino malo me moti črnina pri gledanju.

Imel sem pa Samsunga s katerim sem imel tisoč in en problem. Tudi v trgovini kjer delam jih prodamo največ, reklamacij je bolj malo :).

Za info :).

Prospekt je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Prospekt je izjavil:

Pri philipsu.

Vsekakor se kvarijo manj modeli višjega ranga, toda tudi tukaj ni garancije, da se ti televizor ne bo pokvaril prej, kakor kakšen model nižjega ranga..Določen model bi teško izpostavil.Leta 2015 je bilo nekaj težav z modelom PFT6510/6550. Lani je bilo recimo nekaj težav z modelom FullHD 5501 in pa 4k modelom 6401.
Za letos pa še ti teško povem, kajti še ni narejenih bilanc okoli okvar.

Starscream je izjavil:

Sam sem že lep čas pristaš Philips TV-jev. Sem kupil PUS6412 in sem zadovoljen, edino malo me moti črnina pri gledanju.

Imel sem pa Samsunga s katerim sem imel tisoč in en problem. Tudi v trgovini kjer delam jih prodamo največ, reklamacij je bolj malo :).

Za info :).

Povej malo več kaj te moti okoli črnine na Philipsu? Je bolj sive barve ali kaj drugega? Verjetno je razlog nizek kontrast, ki je okoli 1200:1 zaradi IPS panela. Tudi boljši modeli imajo podobne črnine, recimo paradni konj PUS7502 dosega samo 1300:1. Pa ne da bi hotel blatiti Philips, ampak v tem cenovnem razredu najdemo Sony KD-55XE8596 s kontrastom 4500:1 in Sony KD-55XE9005 s kontrastom 5500:1, ki sta veliko bolj primerna za gledanje serij, filmov in ostalih vsebin, kjer je kontrast zelo pomemben.

Ni vse v kontrastu televizorja, temveč so še pomebni drugi parametri..Če pogledamo recimo Philips model 7502.

Popolnost vira
Skoraj vsa video vsebina vsebuje vizualne nepravilnosti, kot so šumi in artefakti. Procesor P5 te nepravilnosti popravi, saj zmanjša šume brez zamegljenosti. Hkrati s povečanjem natančnosti obdelave z 8 na 14-bitno odlično odpravlja pojav neenakomernih odtenkov barv.

Popolna ostrina
Večina videoposnetkov ima nižjo ločljivost od 4K, s katero se ponašajo sodobni zasloni. Funkcija izboljšanega prikaza podrobnosti procesorja P5 z algoritmom višanja ločljivosti vsebino pretvori v ostrejšo sliko izjemno visoke ločljivosti. Tako lahko uživate v kakovostnejši sliki z opazno večjo globino in razsežnostjo.

Popolne barve
10-bitna barvna obdelava, ki jo uporablja večina televizorjev, omeji razpon prikazanih barv, ne glede na kakovost zaslona. Procesor P5 z uporabo napredne 17-bitne obdelave prikaže na milijone dodatnih barvnih odtenkov. Nasičenost barv je živahnejša in intenzivnejša, kožni odtenki pa so naravnejši.

Popolno gibanje
Filmske kamere zajamejo gibanje tako, da posnamejo le 24 posameznih sličic na sekundo, zato hitre premike gibanja v sliki vidimo kot neenakomerno koračno gibanje. Procesor P5 vsaki originalno posneti sličici doda tri dodatne sličice in tako zagotavlja gladek, tekoč in naraven prikaz gibanja.

Popoln kontrast
Procesor P5 izboljša kontrastno razmerje in tako poudari svetle dele slike, temnejše dele pa še potemni. Prikazana slika se ponaša z globljimi barvami in več podrobnostmi, zato imate občutek, kot da ste del dogajanja na zaslonu.

Zgodovina sprememb…

Ja preveč je sivo ja in vem da je zaradi IPS panela oz. premajhnega kontrasta :).

Vendar pa gledanje filmov z ambilight zmaga vsaj meni. Glede iger pa še spoočim kako je, ko dobim PS4 Pro.

Starscream je izjavil:

Ja preveč je sivo ja in vem da je zaradi IPS panela oz. premajhnega kontrasta :).

Vendar pa gledanje filmov z ambilight zmaga vsaj meni. Glede iger pa še spoočim kako je, ko dobim PS4 Pro.

Če hočeš, ti lahko pošljem nastavitve za ta tvoj model.

Nastavitve ne bodo spremenile IPS panela v VA. Tudi noben procesor ne reši te zadeve, niti P5 picture procesor oz. trik marketinga. Adrejček, lahko imaš top nastavitve, pro kalibracijo in najboljši možen picture procesor pa bo kontrast še vedno 1200:1. Žal to je realnost in se je treba sprijaznit.

4knative je izjavil:

Nastavitve ne bodo spremenile IPS panela v VA. Tudi noben procesor ne reši te zadeve, niti P5 picture procesor oz. trik marketinga. Adrejček, lahko imaš top nastavitve, pro kalibracijo in najboljši možen picture procesor pa bo kontrast še vedno 1200:1. Žal to je realnost in se je treba sprijaznit.

Kot se napisal, kontrast ni vse, je pa seveda tudi zelo važen..Kaj pomaga, če ima televizor zelo dober kontrast, če pa ima ostale parametre slabe:)Danes mora imet televizor, sposobnost prikazat vse vsebine kolikor se le da najbolje.. Zato je Philips izdelal novi procesor, ki bo kvalitetno prikazal sliko pri vseh vsebinah in tudi športu", kjer se še vedno precej televizorjev ukvarja z težavami..Sicer pa se vsak sam odloča, kaj bo kupil za koliko denarja in kakšne vsebine bo največ gledal..Na podlagi tega, se potem izbere najkvalitetnejši televizor.Kmalu prihaja na male zaslone prcej športa od OI, svetovnega prvenstva v nogometu itd..Zato se bo zasigurno v prihodnje iskal televizor, ki je kvaliteten v tem segmentu:)

Zgodovina sprememb…

andrej69
sva že govorila oz. sem ti pisal zs in sem že preizkusil, tako, da hvala za pomoč

Starscream je izjavil:

andrej69
sva že govorila oz. sem ti pisal zs in sem že preizkusil, tako, da hvala za pomoč

Potem pa ok.

puginho ::

andrej69 je izjavil:

4knative je izjavil:

Kot se napisal, kontrast ni vse, je pa seveda tudi zelo važen..Kaj pomaga, če ima televizor zelo dober kontrast, če pa ima ostale parametre slabe:)Danes mora imet televizor, sposobnost prikazat vse vsebine kolikor se le da najbolje.. Zato je Philips izdelal novi procesor, ki bo kvalitetno prikazal sliko pri vseh vsebinah in tudi športu", kjer se še vedno precej televizorjev ukvarja z težavami..Sicer pa se vsak sam odloča, kaj bo kupil za koliko denarja in kakšne vsebine bo največ gledal..Na podlagi tega, se potem izbere najkvalitetnejši televizor.Kmalu prihaja na male zaslone prcej športa od OI, svetovnega prvenstva v nogometu itd..Zato se bo zasigurno v prihodnje iskal televizor, ki je kvaliteten v tem segmentu:)

Medtem ko je philips izdelal famozni p5 je imel sony že pred 5 leti x reality pro, ta je vsak tv spremenil v oled.

andrej69 je izjavil:

Procesor P5 izboljša kontrastno razmerje in tako poudari svetle dele slike, temnejše dele pa še potemni. Prikazana slika se ponaša z globljimi barvami in več podrobnostmi, zato imate občutek, kot da ste del dogajanja na zaslonu.

Saj ti se hecaš.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Saj ti se hecaš.

Saj to ni mišljeno , da pa bo sedaj imel kontrast kakor VA panel..Temveč, da prikaže najboljši možen kontrast, katerega dopušča določen panel.

leiito ::

Tudi jaz ne verjamem, da lahko katerikoli chip nadomesti inherentne slabosti IPS panela, v živo so na Filipsu side by side z drugimi tvrdkami barve tako hudo sprane, da človeka pretrese. Osnova dobre slike je kontrast in kot je napisal že 4k zgoraj, Sony je glede tega daleč pred Filipsom. Tudi svetilnost Filipsa je švoh, zakaj so nits pomembni in kakšne so implikacije za industrijo, je povedal pa podšef Dolbya na CES-u. Mar bi Filips raje najprej začel vgrajevati panele z dovolj kontrasta in nitov, lako ćemo za ćip.

"LG believes - of course - that it has created the best TVs available on the market but we were more interested in what one of LG's partners had to say on the matter. One could argue that Dolby is not impartial either but Dolby has after all signed on new partners for Dolby Vision in 2017, including Sony and TCL, but when asked about which TV offered the best picture quality CES 2017, Dolby's Pat Griffis, Vice President Technology at Dolby Laboratories, pointed without hesitation at LG W7. He was standing in front of the Sony Z9D that will receive Dolby Vision via a firmware update later this year. However, Pat Griffis also proclaimed that the "nits race is on" and that "color volume" - a term that he claims he himself has coined - is more important than most people realize. Brightness and color volume are related so we will see if OLED eventually gets there."
««
66 / 566
»»