» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
65 / 566
»»

ziga1990 ::

^^fpbs nekaj provocira z slikam
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Tsunamii ::

ziga1990 je izjavil:

^^ mi smo bili v živo v trgovini in videli QLED in LG OLED ki sta predvajala isti video in glede na videno in ceno smo vzeli QLED

KAterega ste vzeli ?

ziga1990 ::

Samsung QLED 65Q7F
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Jodlarcek ::

Pozdravljeni

Imam Samsunga MU8000 in mi nikakor ne uspe streamati Google Play Music iz mojega telefona na TV. OK saj gre preko SmartView, vendar jaz nočem deliti vsebine mojega telefona na TV-ju.
Na starem LG-ju sem to delal preko bluetootha, vendar mi na Samsungu nikakor ne uspe. Še boljše bi bilo, če bi lahko kako inštaliral aplikacijo na TV.
Kakšna ideja?
Hvala

Poly ::

Živjo, sestra kupuje tv do max 800EUR. Malo sva gledala v tej smeri, Philips odpade:
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
https://www.mimovrste.com/tv-sprejemnik...

Ps Mogoče kdo ve kje bi se dalo oba modela primerjati v živo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Poly ()

andrej69 ::

Poly je izjavil:

Živjo, sestra kupuje tv do max 800EUR. Malo sva gledala v tej smeri, Philips odpade:

Lahko ga primerjaš v kakšni Big Bang prodajalni.

4knative ::

andrej69: kako komentiraš to, da vse več ljudi v štartu napiše Philips odpade? Se je za zamislit?

4knative je izjavil:

andrej69: kako komentiraš to, da vse več ljudi v štartu napiše Philips odpade? Se je za zamislit?

Dokler se bo tako zelo dobro" prodajal, se ni ničesar bati:):)Sicer, pa ne more biti vsakomur všeč ta znamka, potem bi lahko televizorje drugih prozvajalcev izločili iz prodajaln..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Philips televizorji modeli 2018.

Philips 65OLED973
SoC: MediaTek 5596,
CPU Type: ARM Cortex-A53
CPU Bit: 64-bit
CPU Cores: Quad (4)
CPU Frequency: 1.1GHz
GPU: ARM Mali-T860 MP2 (dual core)
Product TPM171E_R.003.000.022.000 (hardware 715G8579 M0A)
Panel: OLED WRGB(LG Display)Gen. 4.0
5GHz WiFi ac
Ambilight: 3-sides Ambilight Spectra XL
HLG, HDR10+
2 remote controls
4 HDMI 2.0b
3 USB

Philips 65OLED903
Philips 55OLED903
Philips 65OLED873

SoC: MediaTek 5596,
CPU Type: ARM Cortex-A53
CPU Frequency: 1.1GHz
GPU: ARM Mali-T860 MP2 (dual core)
Product TPM171E_R.003.000.022.000 (hardware 715G8579 M0A)
Panel: OLED WRGB(LG Display)Gen. 4.0 120/100Hz
Brightness: 800cd/m
5GHz WiFi ac
Ambilight: 3-sides Ambilight Spectra XL
HLG, HDR10+
2 remote controls
4 HDMI 2.0b
3 USB

Philips 65OLED803
Philips 55OLED803
SoC: MediaTek 5597
CPU Bit: 64-bit ARM(R) Cortex™
CPU Frequency: GHz
GPU: ARM Mali-450
Android TV version 7.0,
5GHz WiFi ac
Ambilight:
HLG, HDR10+

LCD UHD
Philips 65PUS9603
Philips 55PUS9603
Philips 65PUS9103
Philips 55PUS9103
Philips 75PUS8503
Philips 65PUS8503
Philips 49PUS8503
Philips 75PUS7803
Philips 65PUS7803
Philips 55PUS7803
Philips 49PUS7803
Philips 55PUS7503
Philips 49PUS7503
Philips 55PUS7393
Philips 50PUS7393
Philips 43PUS7393
Philips 55PUS6803
Philips 49PUS6803
Philips 65PUS6703
Philips 55PUS6703
Philips 50PUS6703
Philips 43PUS6703
Philips 65PUS6503
Philips 55PUS6503
Philips 50PUS6503
Philips 43PUS6503
Philips 65PUS6233
Philips 55PUS6233
Philips 50PUS6233
Philips 43PUS6233
SoC: MediaTek
CPU Type:
CPU Frequency:
GPU: ARM Mali
Product:,
Android TV version 7.0,
5GHz WiFi ac
Panel: 100Hz
Backlight: Direct Led + Q-dot
Brightness: 800cd/m
Ambilight: 3-sides
HLG, HDR10+
HDMI 2.0b

Hulio ::

4knative sem upošteval tvoj nasvet glede vezave, ki si mi ga dal nekaj strani nazaj, hvala..

Zanima me kaj priporočate za 55" TV v rangu do 600€. Vem da veliko za ta denar ne moram dobiti ampak idina zahteva je LAN, ker bi ga priklopil na synology.

Kaj boš gledal in iz kolikšne razdalje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 4knative ()

angus35 ::

edi45 je izjavil:

GRT je izjavil:

No hvala za take konkretne izkušnje edi45. Je pa tale 55MU6402UXX tudi zanimiva zadeva?
fpbs samo ta moj h6400 je tudi že 2 leti "star" model. Pa ne more bit boljši od tega, ki naj bi bil letošnji model. Ali? Potem je res bolj sranje.
4knative ja hvala samo preden se jaz spravim k nakupu bo ta petek oziroma ponedeljek že mimo, no pa tudi tako ali tako, če po pravici povem, mi je 999EUR malo čez moj budget oziroma nisem pripravljen( ne potrebujem) dat za tv tako ceno.

MU6402 je že višja in kvalitetnejša serija. Sem zelo zadovoljen z njim :)

Ma jaz sem skoraj bil ze odločen za nakup MU6402, zdaj malo mencam. Malo so me zaustavili komentarji glede osveževanja slike pri športu (50 hz osveževanja). Kako se obnese v praksi (če gledaš kaj šport). Je kaj moteče ali so samo detajli ki jih ne opazis ?

matter ::

Jaz iščem nek midrange 65 inč TV.
Vsekakor je najvišje na moji listi želja OLED65B7V, ampak je malo zasoljen (sploh tenutno so zelo visoke cene), da bi si ga privoščil. Razen, če ima kdo info, da bodo cene v kratkem kaj padle :)

Zato sem se obrnil gledati LCD TV, kjer mi je zelo všeč Sony KD-65XE9005 (predlogi, kje se da kupiti s pošiljanjem v SLO najceneje).

Ampak ker nisem toliko ljubitelj Andorida (ga imam na Philipsu pa nisem preveč zadovoljen) me zelo zanimajo tudi LG in njihov WEBOS 3.5.
Kateri LG bi bil lahko konkurent Sony KD-65XE9005 ?

hvala vsem in lp,
Andrej
Grem basket pa bom neloke metal

Hulio ::

Gledalo se bo na 5m in 1080p content (filmi, serije)

fpbs ::

matter je izjavil:

Zato sem se obrnil gledati LCD TV, kjer mi je zelo všeč Sony KD-65XE9005 (predlogi, kje se da kupiti s pošiljanjem v SLO najceneje).
Ampak ker nisem toliko ljubitelj Andorida (ga imam na Philipsu pa nisem preveč zadovoljen) me zelo zanimajo tudi LG in njihov WEBOS 3.5.

https://www.displayspecifications.com/e...

Hulio je izjavil:

Gledalo se bo na 5m in 1080p content (filmi, serije)

Najbolj low budget opcija je da vzameš kavč in ga porineš k TVju ali vzameš TV in ga daš bližje h kavču. Potem kupiš en mankši televizor tam 49 inč za 670 eur:
https://www.electronic4you.at/samsung-u...

Verjetno se splača zdaj še kakšen teden ali dva počakat za najboljše ponudbe letos.

jc ::

Je kdo videl tole iz Hoferja?

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

pajdek ::

Pa še vas jaz tu vprašam zaj
Ta tedn grem v nakup 49ˇ uhd 4k tv

gledam med samsung MU6402 ali MU6502
ali raje še dodam nekaj € in vzamem MU 7002
oziroma še kak nasvet kakšenga sony, panasonic pa da je dobavljiv
budget 800 do 900 € mozno se kakih 100 dodat če me prepričate hehe

Philips mi ne diši glih dozdaj imel ips lg 42"

gledalo se bo telemach kableska hd in navadna ter hd ter uhd 4k filmi preko android boxa povezanega preko hdmi

Hvala in lp

jc je izjavil:

Je kdo videl tole iz Hoferja?

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Gre za zelo velik televizor z ok ceno, primeren za velike dnevne sobe, 4 metre do TVja in take fore.

mgermo ::

75" je perfektno za kakih 2.5m razdalje.

mgermo je izjavil:

75" je perfektno za kakih 2.5m razdalje.

Se strinjam, ampak bog ne daj da na tej razdalji gledaš kakšen TV kanal iz sheme v HD ali celo v SD.

pajdek je izjavil:

Pa še vas jaz tu vprašam zaj
Ta tedn grem v nakup 49ˇ uhd 4k tv

gledam med samsung MU6402 ali MU6502
ali raje še dodam nekaj € in vzamem MU 7002
oziroma še kak nasvet kakšenga sony, panasonic pa da je dobavljiv
budget 800 do 900 € mozno se kakih 100 dodat če me prepričate hehe

Philips mi ne diši glih dozdaj imel ips lg 42"

gledalo se bo telemach kableska hd in navadna ter hd ter uhd 4k filmi preko android boxa povezanega preko hdmi

Hvala in lp

Pazi da ne kupiš MU6502 ker je upognjen. :D 6400 je ok, 7000 je pa že precej boljši ker ima več kontrasta in VA matriko, je pa dosti dražji - cena okoli jurčka.
"Philips mi ne diši glih." :D:D:)):))

Zgodovina sprememb…

hvala še bom premislo če se mi splača vzet mu7000 mislim da bo MU6400 dovolj glede da prehajam iz 4 leta starega Lg led tv-ja na nekaj novejšega:)

pajdek je izjavil:

hvala še bom premislo če se mi splača vzet mu7000 mislim da bo MU6400 dovolj glede da prehajam iz 4 leta starega Lg led tv-ja na nekaj novejšega:)

Kar se tiče MU serije 6400 ima isto IPS panel..Tukaj pa si poglej nekaj slik tega modela.

pajdek je izjavil:

Kateri model je ta 4 leta star LG?

lg 42la660v o tem se gre ..:)

Hulio je izjavil:

4knative sem upošteval tvoj nasvet glede vezave, ki si mi ga dal nekaj strani nazaj, hvala..

Zanima me kaj priporočate za 55" TV v rangu do 600€. Vem da veliko za ta denar ne moram dobiti ampak idina zahteva je LAN, ker bi ga priklopil na synology.

Jasz ti priporočam tale model.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8598563/a...

Tukaj si lahko pogledaš še test.
http://www.trustedreviews.com/reviews/p...

leiito ::

matter je izjavil:

Jaz iščem nek midrange 65 inč TV.
Vsekakor je najvišje na moji listi želja OLED65B7V, ampak je malo zasoljen (sploh tenutno so zelo visoke cene), da bi si ga privoščil. Razen, če ima kdo info, da bodo cene v kratkem kaj padle :)

hvala vsem in lp,
Andrej

B7 ni bil, z izjemo amazona za nemške naslove za black friday, nikoli ceneje, €2.650 z dostavo do Ljubljane. Dvomim, da bo ceneje, vsaj ne preden pridejo ven 2018 modeli, ampak sej se da preveriti kako so se gibale cene po črnem petku lani.

900 je pri Švabih dobrih 1.700, €1.850 z dostavo, zveni mamljivo, čeprav se nekateri na tem forumu ne zdijo najbolj zadovoljni.

boki75 ::

matter je izjavil:

SONY-ju ne more konkurirat nobeden LG LED TV. Če želiš substitucijo za LED sony vzameš PANASONIC 65ex780e.Sicer malo slabši po performansih,ampak zelo soliden aparat.

boki75 je izjavil:

matter je izjavil:

SONY-ju ne more konkurirat nobeden LG LED TV. Če želiš substitucijo za LED sony vzameš PANASONIC 65ex780e.Sicer malo slabši po performansih,ampak zelo soliden aparat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Sony je z malce boljšimi modeli cenovno že zelo blizu ali celo nad LG OLED modeli. Nevem zakaj bi primerjal boljše Sony modele z LG budget modeli, ki imajo IPS panele. IPS najdeš v večini Philipsov, ki so namenjeni za države v razvoju, jasno da tudi LG z IPS ne more konkurirat. Primerja se lahko naprimer Sony KD-55XE9305 in LG B7 OLED.

Zgodovina sprememb…

4knative je izjavil:

Sony je z malce boljšimi modeli cenovno že zelo blizu ali celo nad LG OLED modeli. Nevem zakaj bi primerjal boljše Sony modele z LG budget modeli, ki imajo IPS panele. IPS najdeš v večini Philipsov, ki so namenjeni za države v razvoju, jasno da tudi LG z IPS ne more konkurirat. Primerja se lahko naprimer Sony KD-55XE9305 in LG B7 OLED.

V razvoju so še tvoji možgani:):))

Jodlarcek je izjavil:

Pozdravljeni

Imam Samsunga MU8000 in mi nikakor ne uspe streamati Google Play Music iz mojega telefona na TV. OK saj gre preko SmartView, vendar jaz nočem deliti vsebine mojega telefona na TV-ju.
Na starem LG-ju sem to delal preko bluetootha, vendar mi na Samsungu nikakor ne uspe. Še boljše bi bilo, če bi lahko kako inštaliral aplikacijo na TV.
Kakšna ideja?
Hvala

A tudi tebi ta tivi prikazuje reklame? Na amazonu ima MU8000 skupaj s Sony 930 celo najboljšo povprečno oceno, 4.5, B7 in Sony 900 samo 4, pripombe na Samsung letijo pa predvsem na neizklopljive banner ads za Hulu, Vudu ipd.

Ne vem če je še kaj bolj nadležnega na svetu od reklam na kupljenem izdelku, podobno Delo nateguje naročnike spletne izdaje, reklama čez 80% strani, x knof pa tako mičken, da skoraj vedno ponesreči klikneš na reklamo, ali so pa nalašč tko naredil, da se 50% časa pretvarja, da kao nisi pritisnil na x.

Gatsu ::

ziga1990 je izjavil:

^^ mi smo bili v živo v trgovini in videli QLED in LG OLED ki sta predvajala isti video in glede na videno in ceno smo vzeli QLED

Predvidevam da je blo zelo zelo svetlo v trgovin. Pa še to res ne vem kako lahko karkol druzga kot morda kak Sony ZD9 vzamete namest OLEDa :)

Čudno, da niso domov odnesli tega:

Lepa stotica za malo večje dnevne sobe. Cena je še nekoliko visoka, ampak do božiča zna pasti.

Zgodovina sprememb…

cekr ::

4knative je izjavil:

Čudno, da niso domov odnesli tega:

Lepa stotica za malo večje dnevne sobe. Cena je še nekoliko visoka, ampak do božiča zna pasti.

Potem pa gor obesiš GolicaTV in si na konju. Ha, ha.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

andrej69 je izjavil:

Na testu mojster pravi, da ni najboljši pri hitrem gibanju - pušča nekaj sledi, svetilnost tudi ni na nivoju letošnjih OLEDov, ker ima kot smo ugotovili lanski OLED panel, cena je 25% višja od letošnjega LG B7 OLED televizorja, zvok je zelo slab kot pravi mojster na posnetku itd. Dizajn meni osebno ni posrečen, lučke pa mi sploh niso všeč - kič. Na televizorju teče/se vleče Android TV in to še dodatno odvrača moje zanimanje za ta televizor. Pohvala za Philips, da so se podali v OLED vode in vzeli to LG tehnologijo, škoda edino da niso dali notri letošnjega panela, ki je nekoliko bolj svetel.

cekr ::

Teli podstavki na nožicah prav kličejo, da se aparat lažje zvrne z omarice.
Obvezno ga moraš nekam privezat.
Pa to ni samo Philpsova iznajdba. Pred leti je imel takšen polom tudi Sony,
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

OK.d ::

andrej69 je izjavil:

Poly je izjavil:

Lahko ga primerjaš v kakšni Big Bang prodajalni.

HaHaHA evo ga spet se je prelevil nazaj iz TELEVIZORJA 13, očitno je split person.
A misli, da ga ne bomo spregledali po njegoven stilu hvaljenja philips tvjev.
NICE TRY:))
LPOK.d

4knative je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Na testu mojster pravi, da ni najboljši pri hitrem gibanju - pušča nekaj sledi, svetilnost tudi ni na nivoju letošnjih OLEDov, ker ima kot smo ugotovili lanski OLED panel, cena je 25% višja od letošnjega LG B7 OLED televizorja, zvok je zelo slab kot pravi mojster na posnetku itd. Dizajn meni osebno ni posrečen, lučke pa mi sploh niso všeč - kič. Na televizorju teče/se vleče Android TV in to še dodatno odvrača moje zanimanje za ta televizor. Pohvala za Philips, da so se podali v OLED vode in vzeli to LG tehnologijo, škoda edino da niso dali notri letošnjega panela, ki je nekoliko bolj svetel.

Kar se tiče gibanja je vseeno najboljši OLED na tržišču, saj drugi so se slabši v tem segmentu:)Sicer pa kar se tiče gibanja sem že dosti napisal, tukaj še danes prevladujejo Plazma televizorji..Kar se tiče svetilnosti sem že tudi napisal, da ni ključnega pomena..Saj si malo poglej, kaj pravijo določeni uporabniki za določene modele televizorjev kjer je svetilnost prav moteča..Predvsem je na OLEDU važno, da ima dober kontrast in globino slike, in solidno" svetilnost za sam prikaz HDR vsebin..Saj recimo televizorji z FALD tehnologijo tudi nimajo ne vem kakšne visoke svetilnosti, pa so poleg OLEDA najbolj primerni za gledanje HDR vsebin..Če hočeš uporabljat pri gledanju televizorja masko za varjenje izvoli:)):DEdino kar res ni vrhunsko na tem modelu OLEDA je zvok, ki pa seveda ni ključnega pomena, saj je televizor narejen primarno za gledanje ne pa za poslušanje..Kar pa se tiče Ambilighta, pa še izgleda nisi videl v živo kako dobro to izgleda v praksi..

OK.d ::

:))zvok ni primarnega pomena za tv LOL, to se sliši tako nekako kot da vaza ni primarnega pomena za rože, katere lahko imaš na mizi tudi v kozarcu za kumarice.
No da vidimo, kaj bo sedaj TELEVIZOR 13 povedal;)
LPOK.d

OK.d je izjavil:

:))zvok ni primarnega pomena za tv LOL, to se sliši tako nekako kot da vaza ni primarnega pomena za rože, katere lahko imaš na mizi tudi v kozarcu za kumarice.
No da vidimo, kaj bo sedaj TELEVIZOR 13 povedal;)

Pa kaj ti je teško dati 100 ali 150 evrov za dodatno ozvočenje pa potem uživaš v zvoku, če že res iščeš pomankljivosti v zvoku..Saj niti eden televizor na tržišču, ne more nadomestit kakšnega kvalitetnega hišnega kina ali kaj podobnega..

matter ::

Očitno bom vzel kar Sonyja.
Majdič ga ima za: 1.898 in očitno ima sedja Sony še neke popuste, tako je še dodatno 200EUR znižan.
https://www.electronic4you.si/sony-kd-6...

Verjetno se bom en dan ta teden odpeljal ponj (če ga bodo dobili na zalogo, piše da naj bi bil 6.12).
Itak so sanje OLED, ampak +1000EUR za malenkost boljšo sliko .... če ne bi bilo familje ja :)

A kdo ve koliko je kaj velika embalaža (kje bi dobil ta podatek sploh), da vem s kakim vozil moram ponj ?

hvala vsem in lp,
Andrej
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matter ()

_njc ::

matter je izjavil:

A kdo ve koliko je kaj velika embalaža (kje bi dobil ta podatek sploh), da vem s kakim vozil moram ponj ?

https://www.sony.si/electronics/support...

DIMENZIJE EMBALAŽNE ŠKATLE (Š X V X G)
Pribl. 155,3 x 95,5 x 19,1 cm

TEŽA EMBALAŽNE ŠKATLE (BRUTO)
Pribl. 33 kg

matter je izjavil:

Majdič ga ima za: 1.898 in očitno ima sedja Sony še neke popuste, tako je še dodatno 200EUR znižan.

Verjetno se bom en dan ta teden odpeljal ponj (če ga bodo dobili na zalogo, piše da naj bi bil 6.12).
Itak so sanje OLED, ampak +1000EUR za malenkost boljšo sliko .... če ne bi bilo familje ja :)

hvala vsem in lp,
Andrej

Mogoče bi bilo dobro razmislit, tudi o tem modelu Philipsa.Kar nekaj kvalitetnejši napram temu Sony modelu.
https://geizhals.at/philips-65pus8102-a...

bbobst ::

Nadaljevanje sage z mojim KS7002 .
Odobren imam dobropis v vrednosti cene TV-ja ,1400€.
Na slabši TV ne grem (MU serija ne pride v poštev), za Q7 pa je
preveč doplačila. Čakam še informacijo za Q6.
Kaj predlagate za budžet max 1500€ ,da ne bo slabše od KS7002 .
Philips ne pride v poštev.

andrej69 je izjavil:

matter je izjavil:

Mogoče bi bilo dobro razmislit, tudi o tem modelu Philipsa.Kar nekaj kvalitetnejši napram temu Sony modelu.
https://geizhals.at/philips-65pus8102-a...

Ja saj ti je zgoraj zapisal, da ima že Philipsa, pa da ni z njim zadovoljen.

Ne bomo se kregali. Tu je en dober deal, ki ga je nekdo že omenil, skupaj 1689 eur za Sony KD-65XE9005B:

borutzi ::

jaz sem tudi nasedel spretnemu Philips marketingu. Saj ni slaba televizija (imam 65pus6412), ampak če bi še enkrat kupoval ne bi Philipsa. Android je počasen in omejen, že zmeraj ne morem pogoltniti da ne morem spariti BT slušalk, čeprav je preko wifi kot imam sedaj bolj elegantno, ambilight je na default nastavitvi čisto premočan, sem nastavil na minimum svetilnosti da je sploh uporabno. Pogrešam tudi customizacijo menijev. Po drugi strani pa sem z nekaj nastavljanja dobil super sliko, za razna preklapljanja itak uporabim T2 vmesnik, Apple TV4K in PS4PRO. Tudi osvetlitev ekrana je enakomerna in ni nobenih lis nikjer vidnih. Ampak če bi še enkrat kupoval bi verjetno vzel Sonya ali LG.

Re: specs na displayspecs, piše glede svetilnosti SJ900 1.000 nits, SJ850 600, SJ810 pa samo še 350. Je tako velika razlika verjetna ali logična? Potemtakem je samo SJ900 Ultra HD Premium in edini model z dovolj svetilnosti glede na globino črne, ki je adekvaten za HDR?
««
65 / 566
»»