Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

andrej69 ::
Nastavitve ne bodo spremenile IPS panela v VA. Tudi noben procesor ne reši te zadeve, niti P5 picture procesor oz. trik marketinga. Adrejček, lahko imaš top nastavitve, pro kalibracijo in najboljši možen picture procesor pa bo kontrast še vedno 1200:1. Žal to je realnost in se je treba sprijaznit.
Kot se napisal, kontrast ni vse, je pa seveda tudi zelo važen..Kaj pomaga, če ima televizor zelo dober kontrast, če pa ima ostale parametre slabe:)Danes mora imet televizor, sposobnost prikazat vse vsebine kolikor se le da najbolje.. Zato je Philips izdelal novi procesor, ki bo kvalitetno prikazal sliko pri vseh vsebinah in tudi športu", kjer se še vedno precej televizorjev ukvarja z težavami..Sicer pa se vsak sam odloča, kaj bo kupil za koliko denarja in kakšne vsebine bo največ gledal..Na podlagi tega, se potem izbere najkvalitetnejši televizor.Kmalu prihaja na male zaslone prcej športa od OI, svetovnega prvenstva v nogometu itd..Zato se bo zasigurno v prihodnje iskal televizor, ki je kvaliteten v tem segmentu:)
Medtem ko je philips izdelal famozni p5 je imel sony že pred 5 leti x reality pro,![]()

Tudi jaz ne verjamem, da lahko katerikoli chip nadomesti inherentne slabosti IPS panela, v živo so na Filipsu side by side z drugimi tvrdkami barve tako hudo sprane, da človeka pretrese. Osnova dobre slike je kontrast in kot je napisal že 4k zgoraj, Sony je glede tega daleč pred Filipsom. Tudi svetilnost Filipsa je švoh, zakaj so nits pomembni in kakšne so implikacije za industrijo, je povedal pa podšef Dolbya na CES-u. Mar bi Filips raje najprej začel vgrajevati panele z dovolj kontrasta in nitov, lako ćemo za ćip.
"LG believes - of course - that it has created the best TVs available on the market but we were more interested in what one of LG's partners had to say on the matter. One could argue that Dolby is not impartial either but Dolby has after all signed on new partners for Dolby Vision in 2017, including Sony and TCL, but when asked about which TV offered the best picture quality CES 2017, Dolby's Pat Griffis, Vice President Technology at Dolby Laboratories, pointed without hesitation at LG W7. He was standing in front of the Sony Z9D that will receive Dolby Vision via a firmware update later this year. However, Pat Griffis also proclaimed that the "nits race is on" and that "color volume" - a term that he claims he himself has coined - is more important than most people realize. Brightness and color volume are related so we will see if OLED eventually gets there."
Potem pa mi najdi Sony model , ki konkurira Philips modelu 8102 kar se tiče kvalitete slike, pa da je nekje isti cenovni rang..In s ispranimi barvami na Philipsu je velika laž, razen, če si gledal kakšen star FullHD model...

leiito ::
Flatpanelshd, ki ga andrejčk rad citira, o P5:
"It is important to emphasize that while HDR is easy to support in software, it sets very high demands on hardware. To get a decent HDR experience there is no way around it; you need Philips' new OLED. This model is also only Philips TV in the 2017 line-up that is 'UHD Premium' certified."
Brez prave hardverske podpore ni spodobnega HDRja in edini Filips za HDR je OLED z LG panelom. Lanskim, temnejšim, z lila odtenkom in preveč agresivnim ABL-om. Verjamem, da P5 izboljša sliko, nekatere parametre naj bi izboljšal za 25%-50%, ampak če je v osnovi kontrast 1:1000 tudi s tem ne pride na več kot dobrih 30% kontrasta Sonyja.
"It is important to emphasize that while HDR is easy to support in software, it sets very high demands on hardware. To get a decent HDR experience there is no way around it; you need Philips' new OLED. This model is also only Philips TV in the 2017 line-up that is 'UHD Premium' certified."
Brez prave hardverske podpore ni spodobnega HDRja in edini Filips za HDR je OLED z LG panelom. Lanskim, temnejšim, z lila odtenkom in preveč agresivnim ABL-om. Verjamem, da P5 izboljša sliko, nekatere parametre naj bi izboljšal za 25%-50%, ampak če je v osnovi kontrast 1:1000 tudi s tem ne pride na več kot dobrih 30% kontrasta Sonyja.

Flatpanelshd, ki ga andrejčk rad citira, o P5:
Moraš primerjat enake televizorje..

cekr ::
Kregate se o stvareh, ki jih običajni gledalec sploh ne opazi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Ne vem kateri model je bil, v štacuni s tiviji v City 2 v Bruslju so ga imeli side by side s Samsungovim Q7, v naslednji liniji pa B7 in enega od Sonyjev in barve na Filipsu so bile res mizerija, saj to sem omenjal že takrat, ker sem sploh prvič videl Filipsa v divjini in me je pretreslo koliko slabši je od konkurence, eden od komentatorjev, Thomson, če se ne motim, je potem pojasnil, da gre za naravno lastnost IPS panelov in komsem šel potem to malo preštudirat, se vsa stroka strinja, da je osnova dobre slike kontrast in dobra črna in da Filips tu nima za kruh, je pa res, da precej hvalijo njihova stojala.
Ampak, da bo jasno, to je moja izkušnja in nikomur ne priporočam nič drugega kot to, da si ogleda performans želenih naprav v živo, po možnosti iz vira, z vsebino in nastavitvami, kakršne bo zvečine uporabljal sam.
Za 8102 se pa strinjam, prvi non-OLED Filipsov tivi, ki zmore predvajati HDR vsebine. Ne poznam cene, ob predpostavki, da je nad EUR2k mu konkurira Sony 930.
A Filips torej sploh ne podpira HDR z dynamic metadata, niti Dolby Vision, niti HDR10+?
Ampak, da bo jasno, to je moja izkušnja in nikomur ne priporočam nič drugega kot to, da si ogleda performans želenih naprav v živo, po možnosti iz vira, z vsebino in nastavitvami, kakršne bo zvečine uporabljal sam.
Za 8102 se pa strinjam, prvi non-OLED Filipsov tivi, ki zmore predvajati HDR vsebine. Ne poznam cene, ob predpostavki, da je nad EUR2k mu konkurira Sony 930.
A Filips torej sploh ne podpira HDR z dynamic metadata, niti Dolby Vision, niti HDR10+?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()

Ne vem kateri model je bil, v štacuni s tiviji v City 2 v Bruslju so ga imeli side by side s Samsungovim Q7, v naslednji liniji pa B7 in enega od Sonyjev in barve na Filipsu so bile res mizerija, saj to sem omenjal že takrat, ker sem sploh prvič videl Filipsa v divjini in me je pretreslo koliko slabši je od konkurence, eden od komentatorjev, Thomson, če se ne motim, je potem pojasnil, da gre za naravno lastnost IPS panelov in komsem šel potem to malo preštudirat, se vsa stroka strinja, da je osnova dobre slike kontrast in dobra črna in da Filips tu nima za kruh, je pa res, da precej hvalijo njihova stojala.
Da, če ne veš kateri model Philipsa si primerjal, potem je to težava..Vsekakor pa se strinjam,da, če je bil kakšen model z IPS panelom seveda ne more konkurirat Samsungu ali OLEDU kar se tiče kontrasta in prikaza črne.. Toda kot sem danes že napisal, ni za vse uporabnike v prvi vrsti pomemben kontrast..Odvisno za kakšne vsebine bo televizor namenjen..Zasigurno je, če bo nekdo gledal v večini HDR vsebine ne bo kupil televizorja z IPS panelom:)Če pa bo gledal ostale vsebine, pa jaz ne vidim nikakršnega razloga, da se ne bi odločil za takšen televizor..Kar se tiče modela 8102 je še na voljo model 8602, ki je tudi odličen" model za predvajanje HDR in ostalih vsebin.Modelu 8102 , pa je edini konkurent med LCD televizorji Sony model XE9400, in pa seveda model ZD9, ki pa je seveda cenovno prdrag..Kar se tiče Dolby Visiona, ni nikakršne ovire saj je na voljo že zunanji box , ki predvaja vse formate. Kar se tiče pa HDR10+, pa bodo imeli vsi Philips televizorji 2018.Kar pa se tiče Dinamičnih metapodatkov, pa ni nikakršni velik minus.

MrStein ::
sem sploh prvič videl Filipsa v divjini in me je pretreslo koliko slabši je od konkurence
...
Ampak, da bo jasno, to je moja izkušnja in nikomur ne priporočam nič drugega kot to, da si ogleda performans želenih naprav v živo
No, nalo prej so to navajal, kot garantirano lastnost vse h filipsov...
Sicer pa je zanimivo, prej se je večkrat slišalo "kupi IPS, zaradi vidnih kotov" zdaj pa "IPS is total crap"...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

4knative ::
Mene samo zanima kaj od HDR podpira tale Philips 55PUS7502 za 1200 eur? HDR, Dolby Vision ali HDR10+?

Kar se tiče IPS panelov, je tudi odvisno kakšen IPS panel je vgrajen, kajti niso vsi IPS paneli enaki..
Ali je to navaden IPS ali S-IPS ali AS-IPS. Morda celo H-IPS itd..Potem je tudi važno ali je Direkt led panel ali Edge Led panel, kakšna je sama kvaliteta zatemnenja, v kakšnih območjih je postavljena osvetlitev panela itd..
Ali je to navaden IPS ali S-IPS ali AS-IPS. Morda celo H-IPS itd..Potem je tudi važno ali je Direkt led panel ali Edge Led panel, kakšna je sama kvaliteta zatemnenja, v kakšnih območjih je postavljena osvetlitev panela itd..

lowac ::
Ok fantje.. mislim, da sem potreboval vsaj uro ali več da sem se prebral zadnje 10 strani te niti foruma :O :)
Veliko je pogovorov/kregarije med nekaterimi pa vendar sem prišel do nekaj bistvenih informacij:
Trenutno si lastim Samsung UE55H6400 LED TV, ki bi ga rad menjal za malce večjega - torej 65'' in seveda, da bi imel 4K in vse potrebne cukrčke, ki pridejo zraven glede na moj budget (max 1100-1200EUR - raje manj).
Odločal in gledal sem LG 65UJ634V in Samsung 65MU6172 in še enega, ki ga bom omenil spodaj.
S pomočjo tega foruma in nekaterih lastnikov oba zgornja LG in Samsung odpadeta zaradi večjih težav, ki jih imata (posebej ker gledam TV večinoma zvečer v skoraj popolni temi).
Zanima me zakaj nikjer nisem zasledil omemb o TCL televizorjih - specifično tega, ki ga sem ga sam nagledal : TCL U65P6046
http://www.moj-tv.com/led-tv/tcl-u65p60...
https://www.displayspecifications.com/e...
Kolikor gledam prekaša oba zgornja - ima VA panel, Direct LED, sicer native 60Hz, 1200 PPI, 10bit, HDR10, HLG, Micro dimming Pro, + med najnižjimi input-lagi (mislim da ima ta okol 12-13ms).
Torej TV uporabljam večinoma zgolj zvečer, imam Plex Server + Plex Player na PC-ju, ki imam nato povezanega preko HDMI na TV (GTX 1070) ter ločeno preko optike S/PDIF Passtrough na Z906 5.1 - za ogled le kvalitetnih Blu-Rayev - remuxi itd., 1080p serij in ko bi imel novega (4K) bi si večinoma posluževal kar 2160p vsebine tako za filme kot serije.
Na večjem ekranu pa bi zagotovo potem tudi večkrat zaigral kakšen špil preko wireless gamepada, tako da mi je input lag še kar pomemben.
Kaj pravite na omenjeni televizor? Ali ga je kdo že videl v živo? A ima mogoče kdo kakšne izkušnje z njem - je kje kaj slišal?
Ali bi bi ga svetovali? Dobil bi ga za cca 1050EUR preko kolega, ki ga dobi isto od dobavitelja brez marže.
In še eno vprašanje kaj menite o TCL U65C7006 http://www.moj-tv.com/led-tv/tcl-u65c70... in v čem je bistvena razlika med tema modeloma in ali je res vreden +200EUR razlike?
Najlepša hvala za informacije.
Veliko je pogovorov/kregarije med nekaterimi pa vendar sem prišel do nekaj bistvenih informacij:
Trenutno si lastim Samsung UE55H6400 LED TV, ki bi ga rad menjal za malce večjega - torej 65'' in seveda, da bi imel 4K in vse potrebne cukrčke, ki pridejo zraven glede na moj budget (max 1100-1200EUR - raje manj).
Odločal in gledal sem LG 65UJ634V in Samsung 65MU6172 in še enega, ki ga bom omenil spodaj.
S pomočjo tega foruma in nekaterih lastnikov oba zgornja LG in Samsung odpadeta zaradi večjih težav, ki jih imata (posebej ker gledam TV večinoma zvečer v skoraj popolni temi).
Zanima me zakaj nikjer nisem zasledil omemb o TCL televizorjih - specifično tega, ki ga sem ga sam nagledal : TCL U65P6046
Kolikor gledam prekaša oba zgornja - ima VA panel, Direct LED, sicer native 60Hz, 1200 PPI, 10bit, HDR10, HLG, Micro dimming Pro, + med najnižjimi input-lagi (mislim da ima ta okol 12-13ms).
Torej TV uporabljam večinoma zgolj zvečer, imam Plex Server + Plex Player na PC-ju, ki imam nato povezanega preko HDMI na TV (GTX 1070) ter ločeno preko optike S/PDIF Passtrough na Z906 5.1 - za ogled le kvalitetnih Blu-Rayev - remuxi itd., 1080p serij in ko bi imel novega (4K) bi si večinoma posluževal kar 2160p vsebine tako za filme kot serije.
Na večjem ekranu pa bi zagotovo potem tudi večkrat zaigral kakšen špil preko wireless gamepada, tako da mi je input lag še kar pomemben.
Kaj pravite na omenjeni televizor? Ali ga je kdo že videl v živo? A ima mogoče kdo kakšne izkušnje z njem - je kje kaj slišal?
Ali bi bi ga svetovali? Dobil bi ga za cca 1050EUR preko kolega, ki ga dobi isto od dobavitelja brez marže.
In še eno vprašanje kaj menite o TCL U65C7006 http://www.moj-tv.com/led-tv/tcl-u65c70... in v čem je bistvena razlika med tema modeloma in ali je res vreden +200EUR razlike?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lowac ()

Katerikoli model Phillipsa je bil, gotovo je bil cenovno primerljiv, štacuna nima motiva škoditi lastni prodaji in dati zraven Q7 Filipsa nižjega srednjega razreda.
8602 je na papirju zver, ampak stane €3.000 in ne vidim jih prav veliko, ki bodo raje vzeli to kot 65" OLED.
Najbrž res niso vsi IPS paneli enaki, ampak osnovna resnica ostaja, VA ima veliko boljšo črno in kontrast, IPS pa dobre vidne kote.
8602 je na papirju zver, ampak stane €3.000 in ne vidim jih prav veliko, ki bodo raje vzeli to kot 65" OLED.
Najbrž res niso vsi IPS paneli enaki, ampak osnovna resnica ostaja, VA ima veliko boljšo črno in kontrast, IPS pa dobre vidne kote.

Ok fantje.. mislim, da sem potreboval vsaj uro ali več da sem se prebral zadnje 10 strani te niti foruma :O :)
Dejansko zgleda za jurja zelo zanimiva opcija. Rtings za ta model:
The TCL P607 p series is a very good HDR TV with better than average picture quality thanks to its deep blacks. It has local dimming to enhance its contrast, and it is packed with HDR features such as a large color volume and high brightness. It also has low motion blur and input lag, making it a versatile choice suitable for sports and video games as well.
C serija, vsaj po rtings sodeč, slabša izbira za več denarja
The TCL P607 is a performance-oriented 4k LED TV that features local dimming and higher brightness than its cousin the C807. Unless you want a better design above all else for your TV, the TCL P-Series performs significantly better in all aspects and is usually found at a lower price. Almost everybody should buy it over the fancier looking C-Series.
Zgodovina sprememb…

Katerikoli model Phillipsa je bil, gotovo je bil cenovno primerljiv, štacuna nima motiva škoditi lastni prodaji in dati zraven Q7 Filipsa nižjega srednjega razreda.
Kar se tiče modela 8602 je tako, da nekateri še vedno prisegajo na LCD televizorje predvsem te vrhunske modele..Kajti tudi OLED televizor ni popoln..Kar pa se tiče IPS-VA panelov , pa se tako vedo plusi in minusi posameznega panela. Trenutno je najboljša opcija, če se išče res odličen" televizor velikosti 65", Philips model 8102 ali nekaj slabši model Sonya XE9005. Kar pa se tiče modela 8602, pa je trenutno cena takšna kajti je bil pred kratkim plasiran na tržišče.. Bo pa zasigurno, ščasoma precej padla cena..

Tudi jaz sem te reviewe vse prebral ja.. zato me zelo čudi zakaj ni govora tukaj kaj več o TCL-ih, ki so vedno bolj in bolj opevani vsaj v Ameriki..
Fajn bi blo, da bi našel nekoga, ki ga že ima, da pove izkušnje iz prve roke.. me tako mika da bi ga kar naročil :D
Fajn bi blo, da bi našel nekoga, ki ga že ima, da pove izkušnje iz prve roke.. me tako mika da bi ga kar naročil :D

Kar se tiče TCL televizorjev, so zelo kvalitetni kar se tiče prikaza 4k in HDR vsebin. Seveda odvisno od modela.Toda kar pa se tiče prikaz vsebin nižjih ločljivosti, in pa predvsem športa" pa ni na nivoju renomiranih proizvajalcev..Enostavno Super Resolution EX procesor v TCL televizorjih ni konkurenčen..

Tudi jaz sem te reviewe vse prebral ja.. zato me zelo čudi zakaj ni govora tukaj kaj več o TCL-ih, ki so vedno bolj in bolj opevani vsaj v Ameriki..
En razlog je najbrž to, da je imel TCL, tako kot Hisense, letos velike težave s proizvodnjo in dobavo robe in kolikor razumem, je TCL na koncu P607 v velikosti 50 in 65 inč skenslal za letošnje leto. cnet: "Unfortunately, and mysteriously, TCL has now cancelled those sizes."
A pa smo zihr, da je to, kar prodaja makspro, isto kot P607 v ZDA? Rokuja npr. zihr nima.

fpbs ::
sem sploh prvič videl Filipsa v divjini in me je pretreslo koliko slabši je od konkurence
Ampak, da bo jasno, to je moja izkušnja in nikomur ne priporočam nič drugega kot to, da si ogleda performans želenih naprav v živo
No, nalo prej so to navajal, kot garantirano lastnost vse h filipsov...
Sicer pa je zanimivo, prej se je večkrat slišalo "kupi IPS, zaradi vidnih kotov" zdaj pa "IPS is total crap"...
MrStein, pojdi na to stran:
Opozori moderatorja v2.0
in nas zopet zatoži moderatorju, kar edino obvladaš, da se to izbriše, z razlogom, ker ti ne razumeš, kaj se pogovarjamo.

En razlog je najbrž to, da je imel TCL, tako kot Hisense, letos velike težave s proizvodnjo in dobavo robe in kolikor razumem, je TCL na koncu P607 v velikosti 50 in 65 inč skenslal za letošnje leto. cnet: "Unfortunately, and mysteriously, TCL has now cancelled those sizes."
A pa smo zihr, da je to, kar prodaja makspro, isto kot P607 v ZDA? Rokuja npr. zihr nima.
Mater a veš da ne vem.. kolikor gledam ta TCL res nima Roku ampak Android .. hm a je to res tako bedno potem?
Jaz v bistvu "uporabljam TV" le toliko, da prižgem gumb na daljincu ON/OFF, tako da me operacijski sistem res ne omejuje kaj preveč vse delam preko PC-ja on tipkovnice/miške/gamepada :)
Kar se tiče TCL televizorjev, so zelo kvalitetni kar se tiče prikaza 4k in HDR vsebin. Seveda odvisno od modela.Toda kar pa se tiče prikaz vsebin nižjih ločljivosti, in pa predvsem športa" pa ni na nivoju renomiranih proizvajalcev..Enostavno Super Resolution EX procesor v TCL televizorjih ni konkurenčen..
Nevem a sem napisal dvomljivo - TV uporabljam izključno za ogled 1080p Blu-Rayev, 1080p serij in sedaj na novem - torej TCL bi večinoma kar se da le 4K.
SD nisem prižgal že 5 let na TV-ju niti TV programov ne gledam - šport pa le izjemoma, ko je kaj pomembnega :) In ne, Philipsa ne bi več imel, hvala. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lowac ()

Ne, po moje android vs Roku ni deal breaker, vsaj ne za to ceno s temi review-ji, itak najbrž prheftaš NAS, Apple TV, android box. Je pač 50hz, ampak itak ne gledaš športa pa tudi če bi ga, kako smo pa do pred kratkim preživeli brez 100hz zaslonov. A ga majo kje v kaki štacuni za v živo videt?
Zgodovina sprememb…

Gatsu ::
Dejansko zgleda za jurja zelo zanimiva opcija. Rtings za ta model:
The TCL P607 p series is a very good HDR TV with better than average picture quality thanks to its deep blacks. It has local dimming to enhance its contrast, and it is packed with HDR features such as a large color volume and high brightness. It also has low motion blur and input lag, making it a versatile choice suitable for sports and video games as well.
C serija, vsaj po rtings sodeč, slabša izbira za več denarja
The TCL P607 is a performance-oriented 4k LED TV that features local dimming and higher brightness than its cousin the C807. Unless you want a better design above all else for your TV, the TCL P-Series performs significantly better in all aspects and is usually found at a lower price. Almost everybody should buy it over the fancier looking C-Series.
Jao to ni isti model! TCL P607 je samo za severnoameriški trg in ga v Evropi ni in ne bo. V Evropi nima TCL niti enga proper HDR tvja ki bi imel hardware za HDR10 standard.

Gatsu tnx, se strinjam s tabo (žal) .. Kaj potem za vraga kupiti za budged do max 1100-1200€ max? :\
Ter še vprašanje tebi in ostalim ali se še splača počakati sedaj decembra na kakšne dodatne akcije v trgovinah - kakšne popuste se lahko pričakuje za 65'' 4K TV-je?
Hvala in lp!
Ter še vprašanje tebi in ostalim ali se še splača počakati sedaj decembra na kakšne dodatne akcije v trgovinah - kakšne popuste se lahko pričakuje za 65'' 4K TV-je?
Hvala in lp!

bbobst ::

Joze_K ::

Whatever. Meni kot kupcu je glavno da imam 5 let garancije.
Če kupiš na mimovrste je samo 2.
Drži, v štartu dobiš dve leti, ampak ko televizor registriraš se ti podaljša na kar neverjetnih 5 let garancije!
http://www.samsung5letgarancije.si

puginho ::
Gatsu tnx, se strinjam s tabo (žal) .. Kaj potem za vraga kupiti za budged do max 1100-1200€ max? :\
Hvala in lp!
Da greš iz 55H6400 na 65inch za 1100 eur si si kar sam dal prst v rit. Bo treba dvignit budget al pa ne pričakovat kvalitete.

@puginho: dobro si napisal :)
Verjetno kar praviš je čisto res, koliko pa bi moral dvignit budget - ter kateri TV bi spadal tja, da bi recimo dobil best price/performance TV za: ogled kvalitetnih Blu-Rayev - remuxi itd., 1080p serij in seveda 4K vsebin (serije, filmi) + občasni gaming preko gamepada (torej neprevisok input-lag)?
Verjetno kar praviš je čisto res, koliko pa bi moral dvignit budget - ter kateri TV bi spadal tja, da bi recimo dobil best price/performance TV za: ogled kvalitetnih Blu-Rayev - remuxi itd., 1080p serij in seveda 4K vsebin (serije, filmi) + občasni gaming preko gamepada (torej neprevisok input-lag)?

@lowac
Za nekaj evrov več kot je tvoj budget, dobiš že tale kvaliteten model Philipsa.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8525349/a...

mgermo ::
Dissapointed on 65PUS6412/12
I have bought for the first time in my life an expensive tv. The Philips 65PUS6412/12. I am very disappointed about this TV. The colours are really bad and when i have a full white background you see a lot of clouds. It is not white at all.
This is a 1500 euro TV and i am pretty mad about this. Does anyone recognise this? No matter what i try with settings, it is really terrible to see. The TV is one day old and i feel myself really disappointed about the buy.
Odgovor Filipsa
Our Product Specialists confirm that screen is within specifications and no intervention is needed here.

Dissapointed on 65PUS6412/12
I have bought for the first time in my life an expensive tv. The Philips 65PUS6412/12. I am very disappointed about this TV. The colours are really bad and when i have a full white background you see a lot of clouds. It is not white at all.
This is a 1500 euro TV and i am pretty mad about this. Does anyone recognise this? No matter what i try with settings, it is really terrible to see. The TV is one day old and i feel myself really disappointed about the buy.
Odgovor Filipsa
Our Product Specialists confirm that screen is within specifications and no intervention is needed here.
Če eden ni zadovoljen, ne pomeni, da ni kvaliteten televizor:))Saj jih je kar nekaj, na tem forumu kupilo ta model pa so zelo zadovolnji s tem modelom..! Sicer pa lahko vsak tukaj pogleda kaj pravijo uporabniki..Pa s tem, da so to mnenja za 55" inčni model, kateri ima IPS panel.
http://www.mediamarkt.de/de/product/_ph...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

borutzi ::
@lowac
če bi rad televizor letnik 2017 ki ne podpira bluetooth slušalk :D. Jaz ga imam.....

Takšnim uporabnikom kot je ta, ki je to napisal, bi moral vzet takšen televizor vstran pa mu dati star CRT televizor:))Kajti ne vem kaj nekateri pričakujejo od takšnega ranga televizorja, kot drugo pa so nekateri tako leni, da si ne vzamejo par minut časa in si nastavijo sliko tako kot treba..Sicer pa jaz tukaj vidim zelo lepo sliko..Nikakršnih spranih barv in podobnih neumnosti:)Pa s tem, da je ta televizor nastavljen na tovarniških nastavitvah, pa tudi sam signal ni najkvalitetnejši:))

andrej69 samo stran od Philipsa, to ti je kot Topshop - obljubljate čudeže. Sem dobil v nabiralnik Philips propagando, klicali so me po telefonu 5x, na email je priletel spam, zdaj pa še ti tukaj posiljuješ s tem Philipsom. Ma ne bom ga kupil pa pika! Nehaj! Lahko daš 70% popusta. NE.

andrej69 samo stran od Philipsa, to ti je kot Topshop - obljubljate čudeže. Sem dobil v nabiralnik Philips propagando, klicali so me po telefonu 5x, na email je priletel spam, zdaj pa še ti tukaj posiljuješ s tem Philipsom. Ma ne bom ga kupil pa pika! Nehaj! Lahko daš 70% popusta. NE.
Pa saj te nihče ne sili v nakup televizorja, kateri se ti ne dopade..

puginho ::
@lowac
Joj joj kaj je že 1. april

Silvo ::
Imam model Philips PUS6412/12 in lahko potrdim,da gre za soliden televizor v tem cenovnem razredu.
Sam sem zaradi starih priklopov na reciver izbiral med Sonyem in Philipsom,vendar je hčeri bil oblikovno bolj všeč Philips.
Slika je res dobra,gleda se HD programe na T2 optiki in kaki film preko Kodija oz vgrajenega predvajalnika.
Bere bp vse formate,ki sem jih uspel vtakniti v USB..4K HDR HEVC(H.265)
Prav tako delujejo brežične tipkovnice in miške BT brez problema
Nastavitve so odklenjene in sem sliko nastavil,kot sem želel(Kontrast,svetlost,barve itd)
Panel je IPS in črnina je solidna,seveda pa ne idealna.Slika je vsekakor boljša,
kot na domačem,malo starejšem Samsungu z VA panelom.
Od Androida TV sem sicer pričakoval malo več,ker je aplikacij za napredne uporabnike dokaj malo oz so zaklenjene.
Za vse ostale,pa mislim jih je dovolj,predvsem tiste najbolj uporabne.
Vsekakor sem zadovoljen in priporočam nakup tega modela oz.vsaj uvrstitev v ožji izbor v tem razredu.
Sam sem zaradi starih priklopov na reciver izbiral med Sonyem in Philipsom,vendar je hčeri bil oblikovno bolj všeč Philips.
Slika je res dobra,gleda se HD programe na T2 optiki in kaki film preko Kodija oz vgrajenega predvajalnika.
Bere bp vse formate,ki sem jih uspel vtakniti v USB..4K HDR HEVC(H.265)
Prav tako delujejo brežične tipkovnice in miške BT brez problema
Nastavitve so odklenjene in sem sliko nastavil,kot sem želel(Kontrast,svetlost,barve itd)
Panel je IPS in črnina je solidna,seveda pa ne idealna.Slika je vsekakor boljša,
kot na domačem,malo starejšem Samsungu z VA panelom.
Od Androida TV sem sicer pričakoval malo več,ker je aplikacij za napredne uporabnike dokaj malo oz so zaklenjene.
Za vse ostale,pa mislim jih je dovolj,predvsem tiste najbolj uporabne.
Vsekakor sem zadovoljen in priporočam nakup tega modela oz.vsaj uvrstitev v ožji izbor v tem razredu.
Silvo

Gatsu ::
Takšnim uporabnikom kot je ta, ki je to napisal, bi moral vzet takšen televizor vstran pa mu dati star CRT televizor:))Kajti ne vem kaj nekateri pričakujejo od takšnega ranga televizorja, kot drugo pa so nekateri tako leni, da si ne vzamejo par minut časa in si nastavijo sliko tako kot treba..Sicer pa jaz tukaj vidim zelo lepo sliko..Nikakršnih spranih barv in podobnih neumnosti:)Pa s tem, da je ta televizor nastavljen na tovarniških nastavitvah, pa tudi sam signal ni najkvalitetnejši:))
A to je Harvey Norman?

A to je Harvey Norman?
Ne.

cekr ::
Pošlji sliko kjer je na ekranu samo ena barva
A ti gledaš na TV samo eno barvo?
Mora biti odličen program. Kolikšna je pa naročnina?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,

fpbs ::

awake ::
kateri TV bi priporočali v velikosti 65" za gledanje HD in SD kanalov preko optike? Cena seveda naj bo čim nižja oz. "best price/performance". Trenutno imamo Plazmo LG 50 pk350 in nimam pojma kako se ti novi LCD obnesejo za gledanje kanalov preko STB?

kateri TV bi priporočali v velikosti 65" za gledanje HD in SD kanalov preko optike? Cena seveda naj bo čim nižja oz. "best price/performance". Trenutno imamo Plazmo LG 50 pk350 in nimam pojma kako se ti novi LCD obnesejo za gledanje kanalov preko STB?
Kar se tiče LCD televizorja, ga ne boš dobil za kakšno solidno ceno, pa da bo konkurenčen Plazmi.Tukaj imam v mislih predvsem, kar se tiče kontrasta, prikaza črne , prikaza SD vsebin.Drugače pa poglej par postov zgoraj, kjer sem priporočil Philips model 6412.Za kaj res zelo kvalitetnega, pa boš moral kar pošteno seči v žep..

awake ::
hmm zanimivo sem mislil, da je v teh letih že bolj napredovala LCD tehnologija predvsem mislim za normalen žep... zakaj pa je takšna razlika v ceni med 55" in 65" LCD? skoraj 2x...

hmm zanimivo sem mislil, da je v teh letih že bolj napredovala LCD tehnologija predvsem mislim za normalen žep... zakaj pa je takšna razlika v ceni med 55" in 65" LCD? skoraj 2x...
Kot sem napisal. Saj dobiš kakšen kokurenčen LCD televizor napram Plazmi, toda ta ni ravno poceni:)Kar pa se tiče razlik v ceni, pa bi moral vprašat proizvajalce televizorjev.