Forum » Operacijski sistemi » Win 2003 Vs. Win Xp pro Corp
Win 2003 Vs. Win Xp pro Corp
lonko ::
Sam trenutno uporabljam Win xp pro, in sicer se ukvarjam z delopmentov velikih c++ applikacij, zato rabim zelo stabiln in zelo hiter sistem, torej zanima me, ce se splaca nasnet win 2003 server ker naj bi bil zelo hiter,....
Mi je pa kolega rekel da ko si je nasnel win 2003 server se mu je nonstop zabijal proces explorer.exe in mu je kuril 100% procesorja
Any idea
Mi je pa kolega rekel da ko si je nasnel win 2003 server se mu je nonstop zabijal proces explorer.exe in mu je kuril 100% procesorja
Any idea
perci ::
Ne, ostani na XP-jih. Server edicije se uporablja, ce rabis dolocene feature, ki jih xpji nimajo, zato ostani na XP, ker bos imel prevec nepotrebnega balasta.
Matri[X] ::
Se strinjam z Percijem. Serverski windowsi so za serverske namene (hosting, dedicaded processing, itd..), workstation pa za vsakdanje delo (tipkanje, programiranje, oblikovanje, igranje igric, itd...). Je sicer res da so v nekaterih primerih serverski windowsi hitrejši, vendar tega ne boš opazil če ne boš poganjal 20 programov hkrati, ki neprestano rabijo CPU, RAM in HDD.
TallCezar ::
Win 2003 Server se prevsem odreže pri gostovanju spletnih aplikacij, kjer je opazna kar precejšna pohitritev izvajanja le-teh. Tudi jaz priporočam win xp. Z Win 2003 Server boš imel težave z starimi VB, saj hoče z novim serverjem skupaj MS prodajati VB.NET.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Server 2008 za srednje izkušenega uporabnika? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8076 (5454) | Jst |
» | Svoj server,kako? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8949 (6699) | jackorsen88 |
» | Ali bi z win server 2003 kaj pridobil?? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7521 (6077) | krneki0001 |
» | Domači strežnikOddelek: Omrežja in internet | 4441 (3904) | antonija |
» | SBS 2003 - postavitevOddelek: Operacijski sistemi | 1536 (1305) | Zelenko |