» »

RH 9 in In XP--> Kje je LILO?

RH 9 in In XP--> Kje je LILO?

mchaber ::

disk mam na 2 particiji:
1) (master) 20 gb (win XP)
2) 18gb

RH 9 se instaliral na2 particijo, zagonski meni pa na prvo.

Težava je u tem, da tega menuja ni nikjer.

Ko pa sem sprobal z boot disketo za RH9, mi je napisalo "boot record error. Please insert an other disk and press any key to continue."
Nekaj podobnega.

Probal sm dat tud zagonski menu na drugega, ampak se mi ne pokaže in se normalno naloži WinXP
.

dr.J ::

js ::

Na enem disku sem imel WinMe in RH8 - dual boot. Vse mi je lapo delovalo, nakar se mi po kakih 3 tednih grub ni več zagnal in so se avtomatsko zagnali WInMe. Tudi RH8 ni bilo najti nikjer, kot bi vse skupaj izginilo. Rh sem potem na novo inštaliral. A je tu diska kaj pokleknil?

mchaber ::

Tist ko na zgornem liku piše, ne dela(oziroma10% ne razumem:\ ), bi lah napisal v slovenščini, ali je to možno s kakim programom?
.

dr.J ::

RedHat default bootloader je Grub in ne več Lilo. Nastavitvena datoteka se nahaja je /boot/grub/grub.conf
Bootaj sistem z instalacijskim CDjem in ob boot promptu napiši "linux rescue", nato poglej, kam je mountal particije in kje bi lahko našel grub.conf. Kaj več takole na pamet ne vem; priporočam, da si pogledaš navodila ter ustrezne Howtoje na http://www.tldp.org in na http://www.lugos.si za slovesnko verzijo.

Pa si prepričan, da si dal bootloader na MBR in ne na 1. sektor boot particije?

Glede izginotja zaganjalnika: kakšen prepotenten antivirusni program vsako spremembo MBRja pripiše virusu in najbrž vzpostavi prvotno stanje; navadno sicer vpraša, uporabnik pa klikne "yes"...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GRUB ne zažene WIN XP

Oddelek: Operacijski sistemi
161622 (1423) kriko1
»

Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )

624509 (3844) WarMaker
»

Linux mi je zaklenil particijo!

342265 (1828) Lincolin
»

Installacija: Linux Red Hat 9... ?

301380 (1056) moj_nick
»

RH9 in Promise RAID