» »

Intel Core 8th-gen: Coffee Lake

Intel Core 8th-gen: Coffee Lake

Temo vidijo: vsi
««
32 / 47
»»

opeter ::

gendale2018 je izjavil:

zakaj niso teli novi preprosto i3 4c/8t, i5 6c/12t in i7 8c/16t pa nobenega i9?

Ker marketing dela na tem, da te zmede.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

gendale2018 ::

opeter je izjavil:

gendale2018 je izjavil:

zakaj niso teli novi preprosto i3 4c/8t, i5 6c/12t in i7 8c/16t pa nobenega i9?

Ker marketing dela na tem, da te zmede.

potem te pa še enkrat nategne pri mobilnih, kjer je lahko i7 tudi samo 2c8-)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

klinker ::

Na zalogi bo pa februarja

Bwaze6 ::

Intel Processor Supply Issues to Persist Till 2H-2019

Od kje sploh to nenadno pomanjkanje zmogljivosti Intelovih tovarn? Predelovanje linij v 10nm verjetno ne more biti vzrok, saj zaenkrat testno obratuje le neka laboratorijska testna linija, kjer delajo "škart" i3- 8121U. Naslednji izdelki v 10nm pridejo zgleda šele konec 2019. Ali kasneje... Tako da močno dvomim, da katero od velikih linij aktivno predelujejo.

Prav tako si težko predstavljam, da izdelava čipsetov na isti litografiji kot CPU zasede toliko zmogljivosti - sploh, ker na 14nm delajo le majhne H310, H370, B360, Q370 in prihajajočega Z390. Z370 so izdelovali na 22nm. Pa to so itak mnogo manjši izdelki, iz rezine jih dobijo neprimerno več kot CPUjev.

Gre za nenadno povečanje prodaje celotnega programa ali enega od segmentov? Si težko predstavljam, ob tako močni konkurenci AMD ravno zdaj.

Ostane le še umetno ustvarjanje "redkosti", da lahko opravičijo dvig cen. Pri tem lahko seveda prodajo še vedno isto število izdelkov, itak neodvisnega vpogleda v to nima nihče...

Al pa stancajo 9xxx na veliko.

Isotropic ::

mogoče je pa večje povpraševanje po xeonih, datacenter in cloud segment je recimo beležil konkretno rast

microchip ::

Kaj pa če namerno nočejo delati procesorjev kjer ni skritih backdoorjev? Spectre in meltdown so morali vsaj delno zamašiti in sedaj morajo potuhtati nekaj novega da bojo lahko glow in the dark CIA n***ri lahko zbirali podatke?

Isotropic je izjavil:

mogoče je pa večje povpraševanje po xeonih, datacenter in cloud segment je recimo beležil konkretno rast

Vecje povprasevanje je samo po Epyc-u. Kot sem bral, firme konkretno menjavajo Intel za AMD.
Ce mene vprasas je to vse umetno ustvarjeno zaradi faktorja zazelenosti po nekem produktu, ki je tezje dobavljiv in tako pri ovcah bolj zazeljen.

D3m ::

Vam povem moje mnenje.

Epyc in Ryzen se odlično prodajata. Intel v pričakovanju, da poteši delničarje in ciljne kvote dvigne ceno svojih izdelkov zaradi manjše prodaje upajoč, da z višjo ceno ujamejo rezultat.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Amazon Lists Core i9-9900K For $582.50

Hecna škatla. Kot bi študirali, kako jih čimmanj spraviti v kontejner. In predvidevam, da morajo priti še v dodatni škatli, da zaščitijo vse te zmečkljive vogale...

Cena je pa z vsakim leakom višja. Ko je nekaj dni pred iztekom NDA leakala cena 2080 in 2080Ti, so mnogi komentirali, da je to sigurno placeholder cena, da Nvidia ne more računati 800 in 1200 $ za kartice, ki so generacijo nazaj stale 700 $... "Hold my beer!", je očitno dejala Nvidia. Intel gre v isto smer - i9 9900K bo očitno še enkrat dražji od AMD 2700x.

Prodaja Intel in AMD procesorjev na Mindfactory.de v zadnjih mesecih:

Ne vem, meni ne zgleda kot da Inteli letijo s polic hitreje, kot jih lahko delajo, in zato višje cene...

Treer ::

Pustite prodajo na mindfactory, kjer itak kupujejo tisti, ki hočejo kupiti najceneje - Inteli se še vedno prodajajo kot vroče žemljice, bodisi v prebuiltih, bodisi vsem, ki hočejo čimbolj odziven sistem, sploh pri workstationih i9-ke povozijo threadripperje po levi in po desni pri skoraj vsem s 4 ali 6 jedri manj, da ne govorimo o primerjavi enakojedrnikov...

V katerem namišljenem svetu ti to govoriš?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

Treer je izjavil:

Pustite prodajo na mindfactory, kjer itak kupujejo tisti, ki hočejo kupiti najceneje - Inteli se še vedno prodajajo kot vroče žemljice, bodisi v prebuiltih, bodisi vsem, ki hočejo čimbolj odziven sistem, sploh pri workstationih i9-ke povozijo threadripperje po levi in po desni pri skoraj vsem s 4 ali 6 jedri manj, da ne govorimo o primerjavi enakojedrnikov...

No, tukaj bi pa lahko dodal kak (kredibilen) test.

Ker v nasprotnem primeru se smešiš ;)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Res vroče ja. Epyc in Ryzen ga tepeta poleg fabrike, ki jo pripravljajo za 10nm produkte.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Epyc ga tako tepe, da je v zadnjem času noro povečano povpraševanje po Xeonih, a ne?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Definiraj noro.

Dvig cen ni opravičen. V tvojem svetu pridobivajo v mojem izgubljajo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

edino kar je noro je cena xeona :))

pegasus ::

Treer je izjavil:

Epyc ga tako tepe, da je v zadnjem času noro povečano povpraševanje po Xeonih, a ne?
Za povečano povpraševanje so krivi razni meltdowni in spectri ter dejstvo, da epyc še ni na voljo v vseh oblikah, recimo kot blade. Sicer je epyc tja do 50% cenejši za isti compute power, kjer so že vključeni intel "anti-epyc" popusti. Kar neprijetni časi za intel ;)

mailer ::

Cena i7 8700K je poskočila iz najnižje 281€ v začetku maja na današnjih 458€ in je za cca 60 € dražji kot pred izidom, ki je bil točno leto nazaj. Sem takrat mislil, da bo cena padla do cca 250€ pa se gremo isto štorijo kot pri ramih. Očitno bo treba še kar nekaj časa počakati z novim sistemom ker tole je rop.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Predator X ::

Jah, Intel ma probleme in sami so si krivi.

Intel ima kr nekej različnih dieov.. kakor sem rekel AMD pa prodaja 1 CPU die povsod. Dobr ima še APUje...

mailer je izjavil:

Cena i7 8700K je poskočila iz najnižje 281EUR v začetku maja na današnjih 458EUR in je za cca 60 EUR dražji kot pred izidom, ki je bil točno leto nazaj. Sem takrat mislil, da bo cena padla do cca 250EUR pa se gremo isto štorijo kot pri ramih. Očitno bo treba še kar nekaj časa počakati z novim sistemom ker tole je rop.

Je rahlo neoptimalen čas za nakup ja. Jaz sem ravno takrat enkrat že mislil nabavit 8700k (sicer po 281EUR ga nisem videl nikjer, je bil pa ene dvakrat ravno pod 300), samo me je odvrnila cena rama, ker bi vzel 32gb kar bi prišlo toliko kot cpu + plata ali celo malo več, nakar sem se odločil malo počakat, ker itak mi s 4790k nič ne manjka. To je še ena od prednosti (vsaj top end) Intelov - dolgo so relevantni, medtem ko nekdo ki je v istem času za ne dosti manj kupil 8350 recimo ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Treer ()

Mindfactory za primerjavo uporabljajo izključno zato, ker ti javno objavljajo dnevne številke prodanih kosov. Seveda je polno obtožb, da je Mindfactory zelo pro-AMD ali anti-Intel usmerjena trgovina - kar je težko dokazati, ker so njihove cene obeh primerljive z ostalimi ponudniki v Evropi, in nimajo nekih posebnih AMD akcij ali težav z dobavljivostjo Intelov (vsaj nič bolj, kot jih imajo ostali). Seveda Američani zlahka zamahnejo z roko, da gre za evropsko trgovino, in rezultat nima veze z "večino sveta"...

Za "noro povečano povpraševanje po Xeonih" še nisem videl nobenih številk trgovin.

Cene i7 8700K so tudi v ZDA presegle 400$:

O učinku Trumpovih tarif na uvoz kitajske robe v ZDA so se izdelovalci razpisali tule:

Manufacturer Interviews on Tariff Impact to PC Part Prices

Nearly every computer component is affected in North America, and those prices can reach outward to other regions as companies try to stabilize for a downtrend in overall revenue. The tariffs were pushed into law by the US Federal Government, with the first 10% taking effect on October 1st of 2018. After this, an additional 15% tariff will be mandated by the US government on January 1st of 2019.

Sicer se ne tiče direktno Intelovih procesorjev (vsaj mislim, da ne grejo nič skozi Kitajsko?), so pa iz Kitajske komponente v skoraj vsakem delu PC-ja... Sicer se izdelovalci grafičnih, matičnih nekaj trudijo s selitvijo proizvodnje izven Kitajske (ampak seveda ne v predrage ZDA), ampak to so bolj nekajmesečni načrti... V vsakem primeru pa bodo izdelovalce zadele ali tarife ali pa strošek selitve proizvodnje (pogosto pa kar oboje), tako da nas gotovo čakajo nove podražitve - nekateri izdelovalci so že povedali, da bo cena višja na vseh trgih, saj gre za strošek izdelovalca, ne strošek posameznega končnega kupca...

>Seveda Američani zlahka zamahnejo z roko, da gre za evropsko trgovino, in rezultat nima veze z "večino sveta"...
mi smo zaenkrat še evropejci tako da so za nas pomembne evropske cene

>nekateri izdelovalci so že povedali, da bo cena višja na vseh trgih, saj gre za strošek izdelovalca, ne strošek posameznega končnega kupca...
kar je za nas sicer pet krat butasto, če je trump nabil kitajcem tarife za uvoz v zda, naj jih plačujejo tisti ki so ga volili

gendale2018 je izjavil:

>Seveda Američani zlahka zamahnejo z roko, da gre za evropsko trgovino, in rezultat nima veze z "večino sveta"...
mi smo zaenkrat še evropejci tako da so za nas pomembne evropske cene

>nekateri izdelovalci so že povedali, da bo cena višja na vseh trgih, saj gre za strošek izdelovalca, ne strošek posameznega končnega kupca...
kar je za nas sicer pet krat butasto, če je trump nabil kitajcem tarife za uvoz v zda, naj jih plačujejo tisti ki so ga volili

Intel, Nvidia, AMD, same ameriške firme - kdo nam je kriv da v Evropi nimamo ničesar?

američani :D

ne vem kako, ampak so pa sigurno

/s

Treer je izjavil:

samo me je odvrnila cena rama, ker bi vzel 32gb kar bi prišlo toliko kot cpu + plata ali celo malo več,

Čemu rabiš 32GB? Kakšna opravila?

Ah, zdaj imaš že špile, ki bolje laufajo na 32GB - pri Digital Combat Simulator je to sicer bug v multiplayerju, ampak je že tako dolgo neodpravljen, da je to pač dejstvo.

Tudi razno kombiniranje več fotk v HDR ali panoramo v Lightroomu ali Photoshopu zna dobro izkoristiti več spomina.

Saj sem v naslednjem stavku napisal, da sem ugotovil, da mi pravzaprav nič ne manjka (sem nekaj časa spremljal porabo rama, kar sicer nisem), ampak vedno prej sem ob menjavi platforme tudi podvojil ram, dostikrat za manjši denar, zato sem pač najprej ciljal na 32gb.

Nisi odgovoril na vprašanje.

Za pisati neumnosti po slo-techu je dovolj Raspberry pi prve generacije.

Kot rečeno: sam uporabljam Visual Studio 2017 za razvoj res ogromnega projekta. Pa je 16GB povsem dovolj.

Česa ti nisem odgovoril? Ram se je načeloma vedno kupil z nekaj overheada, to da so danes osnovne konfiguracije še vedno 8gb je huda anomalija.

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

Na to nisi odgovoril.

ziga1990 ::

future proofing:D
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

FireSnake je izjavil:

Treer je izjavil:

samo me je odvrnila cena rama, ker bi vzel 32gb kar bi prišlo toliko kot cpu + plata ali celo malo več,

koliko tabov imate odprtih istočasno?

Hehehe, glede na to, da ni bilo odgovora bo zagotovo nekaj na tem ;)

fireX88 ::

kakšna je razlika med box in tray varianto procesorjev pri garanciji. Nisem našel nobenega konkretnega odgovora.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Tole je pa zelo zanimivo vprašanje.
Ampak: a ni isto?

Tray je brez hladilnika. Box ima hladilnik.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vem da je tray brez hladilnika, ampak nisem nasel podatka od razliki v garanciji.. Nekak imam v spominu, da je bilo vcasih manj garancije pri tray varianti, sedaj pa tega ne najdem.

Garancija, če se ne motim je 3 leta za tray.

Pri box pa odvisno, kaj je proizvajalec napisal na samo škatlo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

hvala

Np. Tray je bla ponavadi 1 leto, Box pa 3 leta.
Ce so kaj spremenili pa ne vem.

FireSnake je izjavil:

Hehehe, glede na to, da ni bilo odgovora bo zagotovo nekaj na tem ;)

tudi imet veliko tabov je dober razlog za 64 gb (zame) 8-)

Vse bolj kaže, da Amazonova cena $550 za i9 9900K ni bila placeholder:

Intel 9th Gen Core leaks: pricing, Z390 listings, CPU packaging

It does appear that 9900K will cost at least ~550 EUR, while the 9700K's price should settle around 410 EUR. The third model -- 9600K -- should cost around 300 EUR.

Intel se obnaša, kot da AMD sploh ne obstaja...

Cene matičnih plošč z Z390 čipsetom bodo tudi 30 - 40% dražje od Z370. In ker se te po dveh letih še vedno prodajajo za MSRP, lahko pričakujemo Asrock Z390 Taichi in Asus Strix Z390 E za 270 - 300 EUR!

9900K + matična + 32GB spomina za 1200 EUR? Zlahka, pa še v vrsto se bo treba postavit, ker nobena štacuna ne bo imela vsega trojega naenkrat na zalogi!

Ampak kaj, to je itak cena enega telefona zdaj, logično da bo desktop PC dražji...

ne vem v čem je point 9900K

9700K bo spet prva izbira za kupce ki hočjo najboljši gaming in za tiste ki bojo še kaj streamali zraven in kake rendering programe uporabljali bo pa 3700X najboljša izbira

Wait.....a na starih platah ne bo delal 9700k?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Bo, nekateri proizvajalci so že izdali biose s podporo. Vprašanje je, kako bo i9 9900K delal na platah z bolj šibkim VRM - ampak boosta 5 GHz na dveh jedrih in 4.7 GHz na vseh Intel sploh ne garantira, to je "best case scenario".

Point 9900K je v tem, da je najhitrejši CPU v single core, multicore pa bo tudi primerljiv z 12-jedrniki zaradi višjih frekvenc. Naprej od 8 jeder / 16 niti pa skalira tako malo zadev zaenkrat, da moraš imeti čisto določeno opravilo, ki ga želiš pohitriti z uporabo HEDT (3D renderiranje, na primer). Pa še tu je odzivnost softvera pogosto vezana na single core, tako da HEDT pride prav izključno za končni render, ne za delovno postajo dizajnerja...

Tako je - 9900k bo (če bo le vse tako kot kaže) najboljše iz obeh svetov; killer single thread, ki bo od najboljših Ryzenov hitrejši nekako toliko kot Sandy/Ivy Bridge od Buldijev >:D + multi na ravni vsaj 12-jedrnih TR - what's not to like? 8-)

Treer je izjavil:

Tako je - 9900k bo (če bo le vse tako kot kaže) najboljše iz obeh svetov; killer single thread, ki bo od najboljših Ryzenov hitrejši nekako toliko kot Sandy/Ivy Bridge od Buldijev >:D + multi na ravni vsaj 12-jedrnih TR - what's not to like? 8-)

Blue teams wet dreams ne pozabit Ryzen 3xxx bo imel boljši IPC plus že IPC od 2700x naj bi bil boljši od 8700K

In kdaj pride 3xxx? 9900k bo tu ta mesec. In pa rabil bo 12 jeder, da bo konkurenčen vsaj v multiju, samo kot je že zgoraj Bwaze napisal - absolutno bolje 8 hitrih kot 12 počasnih jeder. Na tole o IPC-ju pa samo lol :))

Zgodovina sprememb…

««
32 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup CPUja 2019 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10618125 (13763) Predator X
»

i7-9700k ali i9-9900k ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
637940 (6318) TheKingZiga
»

AMD najavil Ryzene 3000 in Radeone 5000 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
12637196 (30783) Predator X

Več podobnih tem