» »

Nutella in drugi proizvodi za tržišče ''vzhodnega bloka''...

Nutella in drugi proizvodi za tržišče ''vzhodnega bloka''...

Temo vidijo: vsi

The Player ::

Slovaki bi imeli premium artikle za ceno svojih low-end šit tier?

V Egiptu je Coca Cola drugačnega "boljšega" okusa, kot je ta pri nas, pa ima Egipt nižji standard kot Slovenija. Ima pa Slovaška mountain dew, ki ga pa mi nimamo :D

V Mullerju recimo prodajajo nemsko Nutello, je dejansko drazja kot tista namenjena za slovenski trg?

Po dolgem času sem spet kupil nutello (1kg) iz Lidla (misleč, da je iz nemčije) in je bila cenejša kot iz Hofra. Mislim, da Hofer celo ne prodaja več Nemške ampak Poljsko Nutello, kot sem zadnjič videl.

No, ko sem podrobno prebral etiketo, je pisalo proizvedeno v Franciji, čeprav je celotna embalaža bila v nemškem jeziku :D mindblown

zmaugy ::

next3steps je izjavil:

Slovaki bi imeli premium artikle za ceno svojih low-end šit tier?
Wow.

Lepo ti piše, da so v Vzhodni Evropi cene enake ali pa celo višje za slabše izdelke, kot jih pod istim imenom prodajajo v Zahodni Evropi. Kaj ni jasno?

jype ::

techfreak :)> V Mullerju recimo prodajajo nemsko Nutello, je dejansko drazja kot tista namenjena za slovenski trg?

Ne. Je pa dražja (~10%) od enake, namenjene za nemški trg (ki jo lahko kupiš v Nemčiji). V Müllerju nemška stane okoli 5,5 evra na kilogram, v Lidlu francoska stane 5,3 evra na kilogram, v "Aldi SÜD" v Frankfurtu stane nemška 5,05 evra na kilogram, francosko pa lahko v isti trgovini občasno dobiš za 5,15 evra na kilogram. Poljske v Nemčiji nisem videl nikjer, res pa nisem kaj dosti bluzil naokoli in obiskal le par različnih trgovin.

Včasih je "v akciji" in je 10-20% cenejša - v vseh teh trgovinah.

Pozor, še to:

Sc0ut ::

Za FR trg je bolj tekoca ker imajo francozi bolj mehki bel kruh. Za DE pa je bolj trda ker imajo nemci rajsi trde crne kruhe. Tudi to je ena razlaga.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

...:TOMI:... ::

Mi smo center sveta in imamo več izbire, kot nemci, francozi, italijani in vsi ostali skupaj ? No kje še dobiš najmanj 3 različne vrste namazov? Hehe
Tomi

FTad ::

Sc0ut je izjavil:

Za FR trg je bolj tekoca ker imajo francozi bolj mehki bel kruh. Za DE pa je bolj trda ker imajo nemci rajsi trde crne kruhe. Tudi to je ena razlaga.

ali je pa bila nemska v hladilniku, francoska pa ne :P

::

Saj to, da se za vzhodne trge dela slabša (zaradi nižjih proizvodnih stroškov) roba je znano že od pamtiveka, vsaj tistim, ki smo "pri koritu".

D3m ::

Hahahah, dobra.
|HP EliteBook|R5 6650U|

harvey ::

Na Češkem testirali prehrambene izdelke: tretjina z različno vsebino od nemških

Največ razlik so po vseh analizah in ocenah našli v izdelkih Pepsi cola, Sprite, ledenem čaju z okusom limone proizvajalca Nestea, v kavi Kronung proizvajalca Jacobs, jogurtu Activia z okusom jagode (Danone), margarini Rama (Unilever), ribjih palčkah Iglo in mesnih konzervah Tulip. STA se je za odziv obrnila na nekaj proizvajalcev, a ga še ni dobila.

Očitno se bo saga s testiranji izdelkov ponovila tudi pri nas.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

dice7 ::

Od 23 testiranih izdelkov so jih osem ocenili kot različne, ostale pa kot enake oz. zelo podobne. Raziskovalci niso ocenjevali, kateri izdelki so višje ali slabše kakovosti, iskali so le razlike v izdelkih in jih odkrili v 35 odstotkih testiranih izdelkov.

Drugace pa se da nekako priti do te raziskave? Ali so raziskovalci samo primerjali deklaracije med nemsko in cesko kokakolo?

Zmaga ga pa itak prvi komentar
...hm, čudno da se ne omenja Milke in Nutele, za katere je strokovni slovenski okus ugotovil, da so pri nas bolj zanič?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dice7 ()

dice7> Zmaga ga pa itak prvi komentar

https://en.wiktionary.org/wiki/the_gras...

stjan ::

Jure, ne spada v to temo, pa vseeno: zakaj se krava steguje za travo preko ograje?

Milka za EU trg naj bi bila manj sladka od naše Balkanske.

Pogosto si ljudje domišljajo, da so reči boljše, ker so za zahodni trg - pa ne drži vedno. Čustva so pomemben del subjektivnega vrednotenja in s tako vlogo potem bistveno vplivajo na rezultate.

Morda je poljska Nutella manj zdravstveno škodljiva od nemške.

stjan ::

Še vseeno krava rajši poje čisto travo, ki rase preko ograje in ne polulano in pokakano na njeni stani ograde.

Glede na to da so cene hrane pri nas primerljive z razvito EU, bi morala hrana biti enake kvalitete in ne tretjerazredna.
Krivi smo pa potrošniki sami.

stjan> Glede na to da so cene hrane pri nas primerljive z razvito EU, bi morala hrana biti enake kvalitete in ne tretjerazredna.

Mnogi, ki smo že preživeli nekaj časa v tujini, ti znamo povedat, da imamo v Sloveniji znatno kvalitetnejšo hrano kot velik del EU - za nižjo ceno.

Invictus ::

jype je izjavil:

Mnogi, ki smo že preživeli nekaj časa v tujini, ti znamo povedat, da imamo v Sloveniji znatno kvalitetnejšo hrano kot velik del EU - za nižjo ceno.

Kakor kje...

Zahodna Evropa pozna več tipov trgovin, ki se precej ločijo po ceni in kvaliteti. tega pri nas ni...

Je pa res, da lahko lažje dobiš še nepredelane izdelke direktno pri kmetu. V Nemčiji recimo, je to skoraj popolnoma nemogoče.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus> Zahodna Evropa pozna več tipov trgovin, ki se precej ločijo po ceni in kvaliteti. tega pri nas ni...

Ja, pa v praktično nobeni ne moreš za manj kot 50 evrov dobit svežega glaža gozdnega medu.

Invictus ::

jype je izjavil:

Invictus> Zahodna Evropa pozna več tipov trgovin, ki se precej ločijo po ceni in kvaliteti. tega pri nas ni...

Ja, pa v praktično nobeni ne moreš za manj kot 50 evrov dobit svežega glaža gozdnega medu.

To je problem že pri nas, sploh lani, ko je bila slaba čebelarska sezona.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zmaugy ::

A imajo Nigerijci tudi "poseben okus", da coca cola proizvodi proizvedeni tam niso primerni za izvoz v Veliko Britanijo?

http://edition.cnn.com/2017/03/28/afric...

"The incendiary judgment followed a lawsuit brought against regulator NAFDAC and the NBC -- a member of Coca-Cola Hellenic group which bottles Coca-Cola products in Nigeria -- by Lagos businessman Dr. Emmanuel Fijabi Adebo.
The secret behind Coca-Cola's success in Africa

The secret behind Coca-Cola's success in Africa 04:17
The claimant's company, Fijabi Adebo Holdings Limited, attempted to export Coca-Cola products to the United Kingdom for retail in February 2007.
But authorities in the UK seized and subsequently destroyed a shipment, Adebo claimed, because the products contained excessive levels of sunset yellow and benzoic acid. The latter substance can form the carcinogen benzene when combined with ascorbic acid, according to the US Food and Drug Administration (FDA).
Lawyers for the NBC argued that the products were not intended for export, but Justice Adedayo Oyebanji rejected this defense."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

RejZoR ::

Jezst sem zdej itaq preklopil iz Nutelle na Linolado Duo in se ne obremenjujem od kje je Nutella. Nekaj časa sem kupoval nemško v Lidlu, zdej mi pa vbistvu ni več najbolj všeč. Tale lešnikov in mlečni combo pa je ko najhujše momilo :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Unknown_001 ::

Vikikrema FTW !
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

mtosev ::

bom kar tukaj vprašal zakaj ima coca cola v plastenki drugi okus kot tista v pločevinki?

zdaj kupujem pločevinke pa ima boljši okus.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

bom kar tukaj vprašal zakaj ima coca cola v plastenki drugi okus kot tista v pločevinki?

Praviloma ne bi smelo bit razlike. Je pa verjetno zarad tega ker je pri plastenki zadeva izpostavljena svetlobi. Pač PET (polietilen tereftelat) embalaža kot veš je prosojna in prepušča tudi UV žarke, ki kvarno delujejo na večino stvari okoli nas. Zato tudi piše ponekod (hraniti v temnih in hladnih prostorih).

Begabt

Coca-Cola classic Združene države Amerike The Coca-Cola Company [Izdelek vsebuje enega ali več škodljivih aditivov! Če se le da, se jim izognite!]

[To je škodljiv dodatek! Če se le da, se mu izognite!] E150a - karamel Aditiv je sintetično pridobljen
[To je neškodljiv dodatek. :)] E290 - ogljikov dioksid Aditiv je naravnega izvora
[Za ta dodatek ni podatkov.] E338 - fosforjeva kislina Aditiv je sintetično pridobljen
Opomba: [Izdelek vsebuje kofein] Izdelek vsebuje kofein

Coca-Cola classic (pločevinka) Združene države Amerike The Coca-Cola Company [Izdelek vsebuje enega ali več izredno nevarnih aditivov! Povsem se jim izogibajte!]

[To je izredno nevaren dodatek! Povsem se ga izogibajte!] E150d - amonijev sulfitni karamel Aditiv je sintetično pridobljen
[To je neškodljiv dodatek. :)] E290 - ogljikov dioksid Aditiv je naravnega izvora
[Za ta dodatek ni podatkov.] E338 - fosforjeva kislina Aditiv je sintetično pridobljen
razlika

mtosev je izjavil:

Coca-Cola classic Združene države Amerike The Coca-Cola Company [Izdelek vsebuje enega ali več škodljivih aditivov! Če se le da, se jim izognite!]

[To je škodljiv dodatek! Če se le da, se mu izognite!] E150a - karamel Aditiv je sintetično pridobljen

Coca-Cola classic (pločevinka) Združene države Amerike The Coca-Cola Company [Izdelek vsebuje enega ali več izredno nevarnih aditivov! Povsem se jim izogibajte!]

[To je izredno nevaren dodatek! Povsem se ga izogibajte!] E150d - amonijev sulfitni karamel Aditiv je sintetično pridobljen
razlika

Ti ...

Ne paničari. Če se ne nacejaš in jo piješ le občasno sti nima bit kj.

Begabt

paničarim nič. pijem po 1l na dan že mnogo let. mogoče je zaradi sulfitnega karamela razlika v okusu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Spajky ::

Ma vse to so stvari, ki naj bi se jih jedlo/pilo samo izjemoma, če hočes sebi dobro dolgotrajno (da se kdaj pa kdaj "pocartaš") ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

mtosev je izjavil:

paničarim nič. pijem po 1l na dan že mnogo let. mogoče je zaradi sulfitnega karamela razlika v okusu.

Postava je zihr krasna.

Begabt

75kg in 183cm

Miha 333 ::

Unknown_001 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Praviloma ne bi smelo bit razlike. Je pa verjetno zarad tega ker je pri plastenki zadeva izpostavljena svetlobi. Pač PET (polietilen tereftelat) embalaža kot veš je prosojna in prepušča tudi UV žarke, ki kvarno delujejo na večino stvari okoli nas. Zato tudi piše ponekod (hraniti v temnih in hladnih prostorih).

Lahko, da so polnjene v različnih obratih. Coca-Cola prodaja samo ekstrakt pooblaščenim lokalnim polnilnicam, ki nato dodajo svojo vodo in CO2. Okus zato seveda ne more biti 100% enak.

Tako kot npr. pivo Staropramen. Originalni češki je dosti boljši od tega grenkega, ki se prodaja pri nas in je polnjen po licenci v pivovarni Zagrebačka Pivovara.

Miha 333 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Lahko, da so polnjene v različnih obratih. Coca-Cola prodaja samo ekstrakt pooblaščenim lokalnim polnilnicam, ki nato dodajo svojo vodo in CO2. Okus zato seveda ne more biti 100% enak.

Tako kot npr. pivo Staropramen. Originalni češki je dosti boljši od tega grenkega, ki se prodaja pri nas in je polnjen po licenci v pivovarni Zagrebačka Pivovara.

To je res. Tudi od vode je veliko odvisno tako kot pri pivu.

Begabt

vostok_1 ::

Že ki smo na vzhodnem bloku:

Podobnosti z modernimi marksističnimi SJW gibanji so grozljive.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

nevone ::

mtosev je izjavil:

Pa si naredil blind test, tako da ti je nekdo v en kozarec nalil kokakolo iz pločevinke in v drugega kokakolo iz plastenke, potem si pa ti večkrat pravilno ugotovil, katera je iz pločevinke in katera iz plastenke?

Kokakola ima lahko tudi drugačen okus (no vsaj občutek je tak), če jo piješ iz plastenke ali iz polčevinke ali iz kozarca.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone je izjavil:

mtosev je izjavil:

Pa si naredil blind test, tako da ti je nekdo v en kozarec nalil kokakolo iz pločevinke in v drugega kokakolo iz plastenke, potem si pa ti večkrat pravilno ugotovil, katera je iz pločevinke in katera iz plastenke?

Kokakola ima lahko tudi drugačen okus (no vsaj občutek je tak), če jo piješ iz plastenke ali iz polčevinke ali iz kozarca.

o+ nevone
ne rabim blind test, da čutim razliko. po okusu mi je cola iz pločevinke bolj sladka, tista iz plastenke je bolj grenka. pijem že več kot 10let in dobro poznam okus.

hamez66 ::

Unknown_001 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Postava je zihr krasna.

Sladkane pijače so neke vrste tekoča hrana, in če drugega ne ješ toliko, ni težav z postavo. Mene zredi samo, če se dalj časa nažiram s sladkarijami. Je pa res, da jem enkrat ali dvakrat na dan, ostalo energijo prinašam notri s sladkanimi pijačami :)

ne rabim blind test, da čutim razliko. po okusu mi je cola iz pločevinke bolj sladka, tista iz plastenke je bolj grenka. pijem že več kot 10let in dobro poznam okus.

Čutila in možgani niso zelo zanesljivi. Sicer ni dosti bistveno to, ali je boljša kokakola iz piksne ali iz pločevinke, ampak če hočeš prveriti kako je v resnici, rabiš blind test.

Ampak če ti uživaš v tem, da se ti zdi oziroma da veš, da je kokakola iz piksne boljša, potem uživaj naprej v tem prepričanju.

o+ nevone

dice7 ::

Ta fora s piksno in plastenko izhaja iz gostilniskih debat. Za pir ti bo vsak rekel da je bolsi iz flase kot pa piksne ceprav je isti smorn

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dice7 ()

Malajlo ::

Iz piksne je načeloma boljši, ker je vedno v "temi". Zatakne se pa lahko pri točenem. Po kanalizaciji zasmrdi vsaka krigla, če lajtnga nima dovolj pretoka.

Miha 333 ::

Malajlo je izjavil:

Iz piksne je načeloma boljši, ker je vedno v "temi". Zatakne se pa lahko pri točenem. Po kanalizaciji zasmrdi vsaka krigla, če lajtnga nima dovolj pretoka.

Po drugi strani pa je res, da je steklo najbolj inertno, se pravi najmanj prehaja v vsebino. Tako pločevinka kot plastika vplivata na okus, minimalno sicer. To je dokazano in so predpisane tolerance, do katere mere lahko embalaža prehaja v vsebino.

Nekaj drugega me zanima, ko se toliko prepirate o sladkih namazih in gaziranih sladkih pijačah, pa vi sploh veste, kak dr*k je to v resnici? Pa bil nemški ali poljski.

hamez66 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Postava je zihr krasna.

Sladkane pijače so neke vrste tekoča hrana, in če drugega ne ješ toliko, ni težav z postavo. Mene zredi samo, če se dalj časa nažiram s sladkarijami. Je pa res, da jem enkrat ali dvakrat na dan, ostalo energijo prinašam notri s sladkanimi pijačami :)

Mhm, ti kar. Si bova v čakalnici pri zdravniku imela kaj povedat.

Begabt

Truga ::

vostok_1 je izjavil:

Podobnosti z modernimi marksističnimi SJW gibanji so grozljive.

Ti si mal zamesal, tole so naci prijemi.

jaz za zdaj nekih zdravstvenih težav, ker pijem coca colo še nisem mel. kak sem prej reko pijem že 10+ let kakšen 1l na dan.

Colt1911 ::

Kolega je tudi leta pil same take gazirane pijače , pa je zdravnik na pregledu glede na stanje njegovih jeter mislil da je alkoholik.8-O

JamesBond ::

mtosev je izjavil:

nevone je izjavil:

mtosev je izjavil:

o+ nevone

Ziher je razlika in to ful. Meni osebno gre hiearhija takole pri kokakoli:

pločevinka > steklenica >>>>> plastenka

Res je, da nisem še pločevinke nalil v kozarec in probal, ker mi je škoda, ker mi je predobra direkt iz embalaže. Sem pa že velikokrat nalil v kozarec iz steklenice in iz plastenke in ni primerjave, iz steklenice je veliko boljša. Sem probal tudi tako, da sem vzel malo plastenko 2dcl, jo orenk ohladil in zlil v kozarec, pa ni to to. Nek gaden kiselkast priokus ma.

Ziher je razlika in to ful. Meni osebno gre hiearhija takole pri kokakoli:

pločevinka > steklenica >>>>> plastenka

Res je, da nisem še pločevinke nalil v kozarec in probal, ker mi je škoda, ker mi je predobra direkt iz embalaže. Sem pa že velikokrat nalil v kozarec iz steklenice in iz plastenke in ni primerjave, iz steklenice je veliko boljša. Sem probal tudi tako, da sem vzel malo plastenko 2dcl, jo orenk ohladil in zlil v kozarec, pa ni to to. Nek gaden kiselkast priokus ma.

Dokler tega ne preveriš z blind testom je vso to zaznavanje razlik lahko zgolj psihološka finta. Ne rečem, da je to nujno, ampak če bi hotel vedeti kako je v resnici, potem je blind test edini način.

o+ nevone

JamesBond ::

V teoriji ja, vendar bi bil zelo presenečen, če v testu ne bi pravilno označil obeh varjant. Bom enkrat probal ampak ne prav kmalu, ker sem ravno prej spil piksno, da sem se še enkrat prepričal kako dobra je (zaradi ogromne količine cukra teh pijač ne pijem pogosto). Mogoče probam prej z radensko, tam tudi občutim razliko dokler pijem direkt iz embalaže, ampak veliko manj kot pri kokakoli.

Če boš res kdaj delal blind test, moraš zagotoviti, da bodo vse pijače enako ohlajene in da jih piješ iz enake embalaže/kozarca.

o+ nevone

krneki0001 ::

blind test med stekleno flašo in piksno kokakole nisem ugotovil katera je katera. Med testom med piksno in plastenko ali stekleno flašo in plastenko sem takoj ugotovil katera je iz plastenke. Je iz plastenke definitivno najslabša in s priokusom plastike.

Je pa razlika med piksno iz slovenije in Avstrije. Avstrijska je bolj grenka.

Zgodovina sprememb…

nebivedu> s priokusom plastike.

Haluciniraš.

krneki0001 ::

jype je izjavil:

nebivedu> s priokusom plastike.

Haluciniraš.

Daleč od tega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Okus nutelle (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32663776 (24433) Zvezdica27
»

Coca Cola - sprememba okusa? (strani: 1 2 3 4 )

16625978 (19645) RejZoR
»

cocacola (strani: 1 2 3 )

12525294 (21456) Super Sonic

Več podobnih tem