Forum » Slo-Tech » Pentium 4 3,2 GHz Članek
Pentium 4 3,2 GHz Članek
asPeteR ::
Po mojem mneju se je v tem clanku zgodil ena velika neljuna napaka. Namrec v uvodu se opisana Hyper-Threading tehnologija(HTT), kjer pise tole:
Toda, POZOR, ko prebiram naprej je napisano tole pod Testriranje.
Kar bi bilo po eni strani povesem ustrezno, ce se ne bi testiral tudi HTT. Amapak, v vsakem grafu je zaslediti tudi omebno HTT! Tako postajeno testi, po mojem mnenju zal, nekompetentni.
Da ne omenjam manjse napake pod opisom PAT tehnologije. Namrec v i865 nabor ta tehnologija NI vdelana. Proizvajalci maticnih plosc so jo "vklopili" tako, da so agresivnejse nastavili tajminge pri default nastavitvah ...
Na moje veliko začudenje ni na seznamu podprtih nobena izmed izpeljank Oken 2000 ali NT (oba večprocesiranje drugače podpirata), kar pristriže krila njega uporabnosti za resno delo.
Toda, POZOR, ko prebiram naprej je napisano tole pod Testriranje.
Za operacijski sistem so se udinjala Okna 2000 Profesional, z nastavitvami katerih se nismo ukvarjali.
Kar bi bilo po eni strani povesem ustrezno, ce se ne bi testiral tudi HTT. Amapak, v vsakem grafu je zaslediti tudi omebno HTT! Tako postajeno testi, po mojem mnenju zal, nekompetentni.
Da ne omenjam manjse napake pod opisom PAT tehnologije. Namrec v i865 nabor ta tehnologija NI vdelana. Proizvajalci maticnih plosc so jo "vklopili" tako, da so agresivnejse nastavili tajminge pri default nastavitvah ...
http://blog.stegnar.com
morphling1 ::
Kakorkoli že, razlike z HT on ter off se poznajo, tako da zgleda da zadeva deluje tudi v win2000 pro. In tudi normalno se mi zdi, da deluje če sistem podpira več procesiranje, z HT on, pa operacijski sistem spozna dva procesorja.
Kar se tiče PATa, res da ga plate ne podpirajo, samo odkar je Asus "pocrackal" PAT mikorkodo in jo omogočil v 865 platah, tako da se po zmogljivostih dejansko izenačijo z 875-kam, so podobno pogruntali tudi ostali. Da zadeva deluje kaže tudi nezadovoljsto Intela, ker jim bo to kanabiliziralo prodajo 875 plat. 875 pa še naprej ostaja podpora ECC, garantirana stabilnost PATa, ter do da imajo 875 plate običajno GbL ter CSA podporo, kar običajno fali 865 platam (čeprav dve najboljši IS7 in P4P800 razen ECCja ne pogrešata nobene zadeve)
Kar se tiče PATa, res da ga plate ne podpirajo, samo odkar je Asus "pocrackal" PAT mikorkodo in jo omogočil v 865 platah, tako da se po zmogljivostih dejansko izenačijo z 875-kam, so podobno pogruntali tudi ostali. Da zadeva deluje kaže tudi nezadovoljsto Intela, ker jim bo to kanabiliziralo prodajo 875 plat. 875 pa še naprej ostaja podpora ECC, garantirana stabilnost PATa, ter do da imajo 875 plate običajno GbL ter CSA podporo, kar običajno fali 865 platam (čeprav dve najboljši IS7 in P4P800 razen ECCja ne pogrešata nobene zadeve)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
OwcA ::
@asPeteR: za w2k smo se odločili, ker bodo po $700 vrednem procesorju večinoma posegali tisti, ki ga rabijo za resno delo, kar je obenem okolje kjer prevladujejo prav ta Okna. Res smo storili napako, ko smo, nevedoč da je treba HT, ako je ta nepodprt, nujno izključiti, smo pa, ko smo to ugotovili teste, ne bodi ga len, ponovili. Rezultati tako nikakor niso "nekompetentni", le objava tisth z HT je uprašljive vrednosti (realni so tisti z oznako "brez HT"), za njih objavo smo se odločili predvsem zato, da predstavimo vse rezultate, ki smo jih dobili in s tem zagotovimo karseda veliko verodostojnost (prirejanja, oziroma intepolacije, rezultatov pri nas ne boš našel). Prednosti HT, ako je ta podprt, smo seveda takisto zapisali.
PAT je in ni prisoten pri i865. Kot je zapisano v članku, PAT pomeni le, da niso v uporabi dodatni izravnalni koraki za dostop do pomnilnika pri višjih frekvencah. 533 MHz zmore tudi Springdale z odliko (in krajšimi cevovodi).
PAT je in ni prisoten pri i865. Kot je zapisano v članku, PAT pomeni le, da niso v uporabi dodatni izravnalni koraki za dostop do pomnilnika pri višjih frekvencah. 533 MHz zmore tudi Springdale z odliko (in krajšimi cevovodi).
Otroška radovednost - gonilo napredka.
asPeteR ::
OwcA: No, v clanku je bilo nekako razvidno, da naj bi proizvajalci "vklopili" PAT ... Kar pa tako ali tako ne vpila bistveno na hitrost. Toda je treba vseeno jasno povedati, da i865 PATa preprosto nima.
No, drzi, da testi z ne HTTjem so verodostojni. Toda "z HTT2 testi mecejo slabo luc ...
Kakorkoli, tudi jaz moram drugace pohvaliti test, saj se vidi da je bilo vlozeno veliko truda. In kdor dela tudi gresi.
No, drzi, da testi z ne HTTjem so verodostojni. Toda "z HTT2 testi mecejo slabo luc ...
Kakorkoli, tudi jaz moram drugace pohvaliti test, saj se vidi da je bilo vlozeno veliko truda. In kdor dela tudi gresi.
http://blog.stegnar.com
OwcA ::
@asPeteR:
Še enkrat. PAT pomeni, da čip ne uporabi dodatnih izravnalnikov pri višjih frekvencah. Iz tega sledi, da jih pri nižjih tako ali tako ne. Torej sta si Springdale in Canterwood pri 533 MHz enaka. Če bi bil PAT nekaj česar "i865 PATa preprosto nima" bi temu ne bilo tako. V dobesednem pomenu imaš sicer prav, vendar pa je to zapisano tudi v članku:
No, v clanku je bilo nekako razvidno, da naj bi proizvajalci "vklopili" PAT ... Kar pa tako ali tako ne vpila bistveno na hitrost. Toda je treba vseeno jasno povedati, da i865 PATa preprosto nima.
Še enkrat. PAT pomeni, da čip ne uporabi dodatnih izravnalnikov pri višjih frekvencah. Iz tega sledi, da jih pri nižjih tako ali tako ne. Torej sta si Springdale in Canterwood pri 533 MHz enaka. Če bi bil PAT nekaj česar "i865 PATa preprosto nima" bi temu ne bilo tako. V dobesednem pomenu imaš sicer prav, vendar pa je to zapisano tudi v članku:
je namreč registriral oznako PAT, tako da jo je moč uporabiti le v povezavi s Canterwoodom
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaka je razlika med chipsetom 865 ali 875 za P4?????Oddelek: Strojna oprema | 1239 (1057) | mtosev |
» | Springdale/Canterwood -- kaj je že boljše? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6085 (4859) | VASkO |
» | Katera matična plošča za Pentium 4 2.4 (800mhz FSB)Oddelek: Kaj kupiti | 1545 (1151) | asPeteR |
» | P4Oddelek: Kaj kupiti | 1770 (1352) | OwcA |