Forum » Šola » Naloga iz fizike - vezave
Naloga iz fizike - vezave
cout_jack ::
Spoštovani!
Prosim, da mi pomagate pri naslednji nalogi:
Na električno omrežje napetosti 230V priključimo 10 enakih 100W žarnic.
Kolikšna sme biti moč el. peči, ki jo priključimo na omrežje, da glavna, 20A varovalka ne pregori?
Prosim, da mi pomagate pri naslednji nalogi:
Na električno omrežje napetosti 230V priključimo 10 enakih 100W žarnic.
Kolikšna sme biti moč el. peči, ki jo priključimo na omrežje, da glavna, 20A varovalka ne pregori?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
Mislim da ta vaš odgovor ni pravilen - vi ste izračunali za vse žarnice nas pa zanima samo za peč.
Aston_11 ::
Zakaj pa si tega ne zračunate? Saj naloga ni jedrska fizika in bolj spominja na podpiranje ene ogromne nesposobne lenobe.
teoo ::
verjetno iščeš tak odgovor, ki nima veliko veze z realnostjo:
Pmax=U*Imax=230V*20A=4600W
Pmaxpeč=Pmax-Pžarnic=4600W-10*100W=3600W
Pmax=U*Imax=230V*20A=4600W
Pmaxpeč=Pmax-Pžarnic=4600W-10*100W=3600W
defying gravity
Dpool ::
Cout_jack: Tukaj pa se tudi jaz pridruzujem odgovoru BigHugo in teoo. Zakaj menis da odgovor ni pravilen? Imas dan pravilen rezultat?
BigHugo ::
Mislim da ta vaš odgovor ni pravilen - vi ste izračunali za vse žarnice nas pa zanima samo za peč.
Seveda je odgovor pravilen. Teoo pa ti je pokazal še, kako priti do rezultata. Kaj pa si ti izračunal?
LP Hugo
LP BigHugo
Aston_11 - ne moti in nisem te vabil da komentiraš, če te moti, da vprašam nekaj, kar ne razumem . . . . . . ..
Ja glede rešitve v šoli se je govorilo o neki dvojki ampak tudi jaz tako kot vidva dobim enak rezultat in ne vidim od kje bi dobil rezultat 2kWh res ne vem kamor koli zaokrožiš ne pride nikjer - bom sporočil tudi profesorju.
Aston_11 - pa še nekaj glede podpiranja lenobe - v šoli imam večino ocen odličnih (tudi fiziki) vendar ta naloga me je čudila zaradi rešitve v šoli ko so vsi govorili o nekih dvojkah zato me je zanimal postopek če se res kako pride - bolje, da sem osel par minut kot celo življenje.
Ja glede rešitve v šoli se je govorilo o neki dvojki ampak tudi jaz tako kot vidva dobim enak rezultat in ne vidim od kje bi dobil rezultat 2kWh res ne vem kamor koli zaokrožiš ne pride nikjer - bom sporočil tudi profesorju.
Aston_11 - pa še nekaj glede podpiranja lenobe - v šoli imam večino ocen odličnih (tudi fiziki) vendar ta naloga me je čudila zaradi rešitve v šoli ko so vsi govorili o nekih dvojkah zato me je zanimal postopek če se res kako pride - bolje, da sem osel par minut kot celo življenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cout_jack ()
BigHugo ::
Saj ti je že teoo podal postopek. Je 100% pravilen.
Za konec, ne mešaj enote za moč, ki je W (watt) z enoto za energijo, ki je Wh (wattna ura). Govoriš namreč o rezultatu 2kWh.
LP Hugo
Za konec, ne mešaj enote za moč, ki je W (watt) z enoto za energijo, ki je Wh (wattna ura). Govoriš namreč o rezultatu 2kWh.
LP Hugo
LP BigHugo
Zahvaljujem se vse za pomoč, očitno je še nekaj dobrote med Slovenci!
Lep dan še naprej, Jack
Lep dan še naprej, Jack
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektrika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13208 (4531) | Ganon |
» | a ugašate računalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 19244 (14417) | looser |
» | Koliko elektrike porabi računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 20861 (17340) | Luka_aoxd |
» | akumulator vs 230VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7006 (6025) | TESKAn |
» | Koliko električne energije pokuri povprečen računalnikOddelek: Strojna oprema | 9842 (8839) | BigHugo |