Forum » Programska oprema » Software ob nakupu računalnika??? Kaj kupiti?
Software ob nakupu računalnika??? Kaj kupiti?
Joze_K ::
Kot vem se da ob nakupu kupiti legalen software / Windows po subvencionirani ceni / DSP licenca
Zanima me vašo mnenje - kaj kupiti in kakšne so okvirno cene - če bi rabil legalne Winse in Word,,,,
OK Zanima me pa tudi Linux instalacija - tukaj je Linux in tisti slovenski OpenOffice (nekako tako) brezplačen - kako tu instalirati razne slovarje /NEM.SLO in vice cersa/... in ali za Linux obstojijo slovarji v stilu ASP slovarja za Winse?
Kje je kaka stran kjer se da dobiti ta software... / Linux
Zanima me vašo mnenje - kaj kupiti in kakšne so okvirno cene - če bi rabil legalne Winse in Word,,,,
OK Zanima me pa tudi Linux instalacija - tukaj je Linux in tisti slovenski OpenOffice (nekako tako) brezplačen - kako tu instalirati razne slovarje /NEM.SLO in vice cersa/... in ali za Linux obstojijo slovarji v stilu ASP slovarja za Winse?
Kje je kaka stran kjer se da dobiti ta software... / Linux
moj_nick ::
Legalen office se ti po mojem mnenju ne splača. Če se ne spoznaš na linux in ga nočeš uporabljat, kupi windows in naloži OpenOffice.
Slovenski OpenOffice.org: klik!
Na tvojem mestu sem jaz zbrisal vse od microsofta in naložil linux
Slovenski OpenOffice.org: klik!
Na tvojem mestu sem jaz zbrisal vse od microsofta in naložil linux
dr.J ::
Subvencioniran M$? No, Gates dobi ravno toliko $$$; razliko v ceni pa plača(mo) davkoplačevalci.
Kak Win XP stane kakih 40-50 kSIT, oxffice xp sbe dsp pa kakih 100kSIT, pro pa vsaj 2x toliko. Meni je škoda dati toliko denarja, če imam enako funkcionalnost zastonj.
Najprej preizkusi Linux/OpenOffice in če s tem ne boš mogel narediti željenega, razmišljaj o posegu v žep. Slovarji: mogoče z Wine emulatorjem, a s tem nimam izkušenj.
Kak Win XP stane kakih 40-50 kSIT, oxffice xp sbe dsp pa kakih 100kSIT, pro pa vsaj 2x toliko. Meni je škoda dati toliko denarja, če imam enako funkcionalnost zastonj.
Najprej preizkusi Linux/OpenOffice in če s tem ne boš mogel narediti željenega, razmišljaj o posegu v žep. Slovarji: mogoče z Wine emulatorjem, a s tem nimam izkušenj.
ToniT ::
Za linux obstaja ang-slo (in mislim da nem-slo) ti. asslaj in narejena je tudi javanska aplikacija.
Malo preveri na www.lugos.si.
DSP Offica se ne splača kupovati, ker si vezan na računalnik. (Ko daš računalnik stran, vržeš stran tudi Office in windowse). Windowsi pa se seveda splačajo kupiti edino kot DSP - če jih ne rabiš nujno, pa je seveda elegantna rešitev linux.
Malo preveri na www.lugos.si.
DSP Offica se ne splača kupovati, ker si vezan na računalnik. (Ko daš računalnik stran, vržeš stran tudi Office in windowse). Windowsi pa se seveda splačajo kupiti edino kot DSP - če jih ne rabiš nujno, pa je seveda elegantna rešitev linux.
Highlag ::
Open office obstaja tudi za Okensko okolje. Za O-o dobiš tudi vse mogoče črkovalnike, le namestitev je rahlo zoprna in na momente slabo napisana. Črkovalniki so sigurno slabše kvalitete, kot so tisti ki jih dobiš poleg M$ -office.
Če rabiš predvsem Word bi bilo mogoče smiselno pogledati kak M$ works (če pač vstrajaš pri M$). To je ena paket ki vsebuje Word in še neke druge programčke, ki za domačo rabo "zadostujejo", je pa kar precej cenejši od paketa Office.
Sam uporabljam doma O-o, in moram reči da M$-Office-a sploh ne pogrešam, čeprav ga v službi kar precej porabljam.
Če rabiš predvsem Word bi bilo mogoče smiselno pogledati kak M$ works (če pač vstrajaš pri M$). To je ena paket ki vsebuje Word in še neke druge programčke, ki za domačo rabo "zadostujejo", je pa kar precej cenejši od paketa Office.
Sam uporabljam doma O-o, in moram reči da M$-Office-a sploh ne pogrešam, čeprav ga v službi kar precej porabljam.
pingo76 ::
"Zanima me vašo mnenje - kaj kupiti in kakšne so okvirno cene - če bi rabil legalne Winse in Word,,,,"
Če bi rabil? A nebi bilo bolje rečt, da je to moralno in zakonsko obvezno.
Drugače pa boš odštel krepko čez 40.000 za Win2000 proFESSional. Glede officeja pa nikar ne metat denarja stran! Openoffice je pravi odgovor.
Če bi rabil? A nebi bilo bolje rečt, da je to moralno in zakonsko obvezno.
Drugače pa boš odštel krepko čez 40.000 za Win2000 proFESSional. Glede officeja pa nikar ne metat denarja stran! Openoffice je pravi odgovor.
iskra ::
pr nas se ne splača kupovat ... razn če nujno rabiš slovensko verzijo ... pozanimej se v tujini, če maš kako familjo in to d ti oni kupijo in pošljejo al pa kr nafehtej koga če ti lahko posodi original CD - al delaš doma kaj takega, da ti pridejo kepi usake tolko na obisk?
Jst sm dobil win2000 zravn računalnika in je štala k morm okrog fehtat za CDje če hočem kako malenkost popravit/naložit
Jst sm dobil win2000 zravn računalnika in je štala k morm okrog fehtat za CDje če hočem kako malenkost popravit/naložit
Gandalfar ::
Open office obstaja tudi za Okensko okolje. Za O-o dobiš tudi vse mogoče črkovalnike, le namestitev je rahlo zoprna in na momente slabo napisana. Črkovalniki so sigurno slabše kvalitete, kot so tisti ki jih dobiš poleg M$ -office.
Ubistvu ni res.. baza zadaj je ista (vsaj za slovenski spellchecker)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
Highlag ::
Za slovenski mogoče, res v glavnem bil sem razočaran nad njim, ker ni našel tudi nekaj povsem običajnih besed.
Če pa je zate inštalacija enostavna sem imel očitno smolo z najdeno dokumentacijo za inštalacijo.
Če pa je zate inštalacija enostavna sem imel očitno smolo z najdeno dokumentacijo za inštalacijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel LibreOffice 3.3 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 23146 (18390) | System |
» | OpenOffice neodvisen od Oracla, po novem LibreOffice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 36205 (31447) | Icematxyz |
» | Tegobe münchenske migracije na Linux in končni triumf (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 24412 (21931) | Daedalus |
» | Izšel OpenOffice.org 2.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 11765 (9397) | Jst |
» | Zakaj je Microsoft Office boljši kot OpenOffice.org (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 9167 (9167) | WhiteAngel |