Forum » Loža » Zagotavljanje nadomestnih delov
Zagotavljanje nadomestnih delov
Faceless ::
Pozdravljeni,
zanima me, koliko časa je prodajalec (servis) zakonsko dolžan zagotavljati nadomestne dele za tehnične izdelke - ne najdem podatka.
V spominu imam, da morajo biti nadomestni deli na voljo za 2x čas garancije - torej če ima izdelek npr. sesalnik 3 leta garancije, naj bi bili zanj po tem času rezervni deli navoljo še 6 let.
Imamo mogoče kakšnega pravnika? Sem iskal v ZVPot pa nisem našel konretno.
Hvala in lep pozdrav
zanima me, koliko časa je prodajalec (servis) zakonsko dolžan zagotavljati nadomestne dele za tehnične izdelke - ne najdem podatka.
V spominu imam, da morajo biti nadomestni deli na voljo za 2x čas garancije - torej če ima izdelek npr. sesalnik 3 leta garancije, naj bi bili zanj po tem času rezervni deli navoljo še 6 let.
Imamo mogoče kakšnega pravnika? Sem iskal v ZVPot pa nisem našel konretno.
Hvala in lep pozdrav
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zagotavljanje nadomestnih delovOddelek: Pomoč in nasveti | 4559 (3825) | Yossarian |
» | Rok garancije (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12953 (10071) | solatko |
» | ZVPot, pravice potrošnika, garancija, vračilo kupnine, itd...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2941 (2586) | b |
» | Okvara nove TV Panasonic Plazme - postopekOddelek: Zvok in slika | 6240 (4668) | vrossi46 |
» | Doživljenska garancija?Oddelek: Kaj kupiti | 3151 (2481) | dare47b |