» »

Izkušnje JBL slušalke

Izkušnje JBL slušalke

p|X| ::

Pozdravljeni,

zanima me kakšne imate kaj izkušnje z JBL slušalkami ?

Jaz moram priznati, da sem zelo razočaran nad kvaliteto ohišij. Namreč cca pred kakšnim letom in pol sem kupil JBL E50BT. In po kakšnem letu dni skoraj dnevne uporabe ( med delovniki, ker sem jih uporabljal v službi), mi ena izmed slušalk začne čudno stat. Začuden ugotovim, da je plastika počena na nosilcu. Nesem na servis, kjer upoštevajo kot napako v materialu in dobim dobropis.

Se odpravim v trgovino in sem si rekel, dajmo še kak EUR zraven in kupit višjo serijo, da bo ja vredu tokrat. Iz trgovine se odpravim z JBL Everest 700 ( non elite). Odličen zvok, baterija drži dolgo, ko daš slušalke na glavo dobro izolirajo okolico brez aktivnega noise cancellinga. No to je bilo konec septembra. Se pravi nekaj mesecev kasneje, pa zgrožen ugotavljam, da se dogaja isto sranje. Slušalke na obeh straneh pokajo.

https://www.bigbang.si/slusalka/v700bt-...
Sedaj ali imam jaz tako veliko smolo, ali preveliko glavo nevem. Dejstvo je, da sem jih vedno lepo jemal z glave, nikoli niso padle na tla, niso se nosile po nekih torbah kjer bi se stiskovalo oz. karkoli kar bi opravičeno lahko povzročilo takšno poškodbo.




Vse skupaj tako ali tako nesem v ponedeljek na servis, kjer verjamem da me bodo malo čudno gledali. Pojavi se mi pa še vprašanje, kaj vzeti, da mi bo služilo 4-5 let, brez da se moram sekirat kdaj mi bo kak del ostal v rokah in da bo dober zvok. Ne govorim o high end audiofilskih skušalkah, nečem normalnem over ear za cca 200EUR.

Lp, piXi
  • spremenil: p|X| ()

forg0tten ::

Predvidevam da moraš vzeti v bigbangu potem? Tole je malo dražje ampak naj bi bile res vrhunske, to je dokaj nov noise canceling model:
https://www.bigbang.si/slusalka/slusalk...

Niso poceni ampak je tole zelo nizka cena za ta model ima bigbang zgleda neko akcijo ker redna cena je 399€ ;).

p|X| ::

Verjetno bom tam ponovno vzel, predlagan model je pa kar bistveno dražji. V izogib podobnim problemom sem začel gledat kaj bolj v smeri ( ki je tudi kar nekaj cekinov zraven :|):
https://www.bigbang.si/slusalka/slusalk...

Vendar glede na to izkušnjo bo kvaliteta ohišja in zvoka imela prednost pred brezžičnostjo. Pa tudi pasivni noise cancelling je dovolj dober. Vseeno nisem toliko na poti, da bi nujno potreboval aktivnega.


Glede na to, da ni bilo kaj odziva predvidevam, da JBL slušalke niso ravno zelo prodajane, me vbistvu zanima ali je imel kdo podobne izkušnje s kakšnimi drugimi proizvajalci slušalk ( Sennheiser, Bose, V-Moda, ...) ?

forg0tten ::

Momentum slušalke so top ampak to je žičen model, sem mislil da gledaš brezžične, sicer obstaja tudi wireless ampak je pa še precej dražji. Wireless ima tudi noise canceling, žični mislim da nima.

Izkušnje pa jaz sem jih probal nekaj od Sennheiserja, ravno tele momentum wireless recimo, najboljše slušalke sploh mobile kar sem jih imel šanso probat ampak je pa cena temu primerna in za večino občutno preveč (mislim da je cca 450€ redna cena):
http://en-de.sennheiser.com/momentum-wi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: forg0tten ()

p|X| ::

Ja Momentu wireless so daleč izven budgeta, ki sem ga pripravljen namenit. Ob teh alu nosilcih, sem prepričan da nebom za kako leto dni ponovno rabil iti skozi to sranje. In če to pomeni, da bo treba vedno imeti kabel, pa naj bo tako.

Slušalke uporabljam več ur na dan in jih tudi večkrat vzamem iz glave in dam nazaj. Izgleda, da plastika od JBL-a ni sposobna prenest tega.

forg0tten ::

Lahko preveriš še za tale model HD 4.40 pri BigBangu, je precej nov in ga še nimajo gor, je pa uvoznik kot vem Eventus in jih že imajo na zalogi:
http://www.eventus.si/voice-devices/i_3...

Cena je precej bolj sprejemljiva cca 150€. Je pa seveda Momentum en rang višje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere slušalke kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11926390 (1243) estons
»

Katere slušalke in kje kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
30173101 (16066) Banza
»

Prenosne slušalke

Oddelek: Pomoč in nasveti
203122 (2427) sandmat
»

"All-In-One" dobre slušalke

Oddelek: Kaj kupiti
161922 (1344) gregc1
»

Naglavne slušalke

Oddelek: Zvok in slika
244794 (4291) D3m0r4l1z3d

Več podobnih tem