» »

Cenejši telefoni

Cenejši telefoni

veralynn ::

Pozdravljeni,
rada bi kupila telefon tam med 90-120€. Na spletni strani mimovrste sem zasledila, da imajo veliko različnih znamk kot so Cubot, Lenovo, Acer, Zopo, Huawei,.. Najbolj so me pritegnili Cubot telefoni. Kakšne izkušnje imate z njimi?
Na katere stvari rabim bit pozorna, ko izbiram nov telefon?

_koki_ ::

Pozorna bodi le na to, da ima vsaj 4 jederni procesor in vsaj 1GB delovnega pomnilnika pa si na varni strani... Ostalo je po osebnih željah, če ti je pomembneje imeti večji zaslon, boljši fotoaparat,...

hojnikb ::

za tak dnar se dobi rabljena s4, ki bo posekala vse te kitajce
#brezpodpisa

Seveda se do 120eur dobi tudi kaj z 2gb rama in vsaj 2500+ mAh baterijo, osebno bi gledal kaj v tej smeri...

Dimnik ::

hojnikb je izjavil:

Resno??

krucymucy ::

_koki_ je izjavil:

Pozorna bodi le na to, da ima vsaj 4 jederni procesor in vsaj 1GB delovnega pomnilnika pa si na varni strani... Ostalo je po osebnih željah, če ti je pomembneje imeti večji zaslon, boljši fotoaparat,...

1GB? ne vem ali trolas ali mislis resno.
2GB obvezno, na trgu so telefoni s 6GB.
1GB steka takoj ko ga vzames iz skatle.

krucymucy je izjavil:

_koki_ je izjavil:

1GB? ne vem ali trolas ali mislis resno.
2GB obvezno, na trgu so telefoni s 6GB.
1GB steka takoj ko ga vzames iz skatle.

1GB je več kot dovolj, če znaš sproti zapirat aplikacije, če pa imaš 10+ družbenih omrežij kjer moreš bit gor online 24/7 pa seveda ni dovolj!

nejcmr ::

šernk ::

1GB je več kot dovolj, če znaš sproti zapirat aplikacije, če pa imaš 10+ družbenih omrežij kjer moreš bit gor online 24/7 pa seveda ni dovolj!

tud 256mb je dovolj, če nč ne delaš z njim. meni telefon stalno kuri med 3 in 3,5GB rama. enostavno mi nikoli ni treba ene aplikacije popolnoma izklopit.

rabljen S4 že zarad androida pogrne prot vsem kitajcem...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

tomy5 ::

konspirator ::

--

mtosev ::

tomy5 je izjavil:

http://www.enaa.com/oddelki/telefonija/...
jaz bi vprašal a je to dober telefon za 120e
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Samael ::

mtosev je izjavil:

tomy5 je izjavil:

Soliden. Na enaa v tem cenovnem rangu bi bila to moja prva izbira.

Če te mi strah naročanja v tujini pa lahko ta moment na goldwayu dobiš boljšo verzijo redmija 4 (Xiaomi Redmi4 pro / prime) za cca 140 eur + poštnina (na goldwayu izberes seller's shipping method, pa bo poslano preko francije, tako da ne boš plačal ddv-ja)

https://www.aliexpress.com/item/Origina...

(za več informacij: na slo-techu so ta moment aktivne ene 3 teme posvečene Xiaomi-ju)

edit.
tule si lahko o vseh treh Redmi 4 različicah prebereš več: http://www.izberixiaomi.si/xiaomi-redmi...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

except s4 ima dost spodoben community support, kjer so tudi napol skuhani romi bolsi od srota, ki ga dobis v originalu gor na kitajcu.

ni vse v specsih na papirju.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

except s4 ima dost spodoben community support, kjer so tudi napol skuhani romi bolsi od srota, ki ga dobis v originalu gor na kitajcu.

ni vse v specsih na papirju.

Huh? Kakšne so tvoje izkušnje z MIUI-jem? Xiaomiji? Ali pa malce na pamet..?

Zgodovina sprememb…

precej slabse kot z aosp romom na dosedanji s4.

pa btw, noben lcd ne pride do kolen amoledu :)

just sayin, specsi niso vse.
#brezpodpisa

Samael je izjavil:

mtosev je izjavil:

tomy5 je izjavil:

Soliden. Na enaa v tem cenovnem rangu bi bila to moja prva izbira.

Če te mi strah naročanja v tujini pa lahko ta moment na goldwayu dobiš boljšo verzijo redmija 4 (Xiaomi Redmi4 pro / prime) za cca 140 eur + poštnina (na goldwayu izberes seller's shipping method, pa bo poslano preko francije, tako da ne boš plačal ddv-ja)

https://www.aliexpress.com/item/Origina...

(za več informacij: na slo-techu so ta moment aktivne ene 3 teme posvečene Xiaomi-ju)

edit.
tule si lahko o vseh treh Redmi 4 različicah prebereš več: http://www.izberixiaomi.si/xiaomi-redmi...
thx za tole

Tudi jaz bi rajši vzel redmi4 iz topone, kot prinas redmi4a.....haha kakšen s4.....to je fetiš na znamko verjetno

hojnikb je izjavil:

precej slabse kot z aosp romom na dosedanji s4.

pa btw, noben lcd ne pride do kolen amoledu :)

just sayin, specsi niso vse.

Seveda ne. Zato sem pa dal cca 160eur (vključno s poštnino) za novega "R4 pro" http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_4_... ki je za ta denar fenomenalen telefon, kjer baterija zdrži 4 - 5 dni nomalne uporabe. Beat that!
Odličen, megahiter FHD telefon s super community supportom. In to kitajc, ti šment, a morš mislit...

Na osnovi lastne izkušnje bi rekel, da je to v tem cenovnem rangu največ kar lahko dobiš za ta denar.

Dimnik je izjavil:

Tudi jaz bi rajši vzel redmi4 iz topone, kot prinas redmi4a.....haha kakšen s4.....to je fetiš na znamko verjetno

TOPONE ni več v igri :/ Goldway je ta moment tista opcija...

Zgodovina sprememb…

No scratch resistant front glass
No NFC
Battery not removable

yeah, no thanks.
#brezpodpisa

Ja pardon...goldway sem mislil, vem da ni več topone

hojnikb je izjavil:

No NFC
Battery not removable

yeah, no thanks.

Nalepiš zaščitno steklo
Odvisno če rabiš nfc???
Baterijo komot zamenjaš,če crkne slučajno...

Slabi izgovori....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

ce je zapakirana v body, jo bos tezko zamenjal.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

No NFC
Battery not removable

yeah, no thanks.

Tipičen primer selektivnega branja. Lahko ti seveda linkam kakšnega za 50eur dražjega, ampak a ima veze? Vsak berač svojo malho hvali, le da nekateri poznajo še kaj več kot zgolj to.
Še enkrat.. kakšne izkušnje imaš s Xiaomiji? Recimo tule na slo-techu je nekaj presneto aktivnih (z množico zadovoljnih uporabnikov) posvečenih temu telefonu. Ti pa najbrž takole malo na pamet, ane?

Samael je izjavil:

hojnikb je izjavil:

No NFC
Battery not removable

yeah, no thanks.

Tipičen primer selektivnega branja. Lahko ti seveda linkam kakšnega za 50eur dražjega, ampak a ima veze? Namenoma sem ti linkal za ta denar odličen z veliko community podprt budget telefon.
Vsak berač svojo malho hvali, le da nekateri poznajo še kaj več kot zgolj to.
Še enkrat.. kakšne izkušnje imaš s Xiaomiji? Recimo tule na slo-techu je nekaj presneto aktivnih (z množico zadovoljnih uporabnikov) posvečenih temu telefonu. Ti pa najbrž takole malo na pamet, ane?

Zgodovina sprememb…

seveda so zadovoljni, ce ne probajo nic bolsega. sj ne recem, da je stvar slaba pa ce kupujes izkjucno nov telefon je zlo dober value. ampak ce damo v miks rabljene, je pa kaksen s4/s5 v tem cenovnem rangu bolsa izbira. ce ze ne druga, je to vsaj bil topend telefon svojga casa, nov xiaomi pac ni.
display, connectivity, kamera, build quality bo bolsi kot pri novmu kitajcu. res pa nima tazadnjega soca in androida (sledenje je sicer kamot resljivo z xda).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Baterijo.komot zamenjaš, ker gre zadnji poklopec dol...

Sem imel s2, s3, brat ima s4, kolega s6edge....imel sem redmi note3 pro prime...ni šans da ga menjam z samsungom...sedaj imam mi5 in se samo smejim ko pomislim na samsung...hahaha

Sploh če govorimo o ceni....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

seveda, bolj ko se pomikamo po cenovni lestvici, vec smisla imajo kitajci vs novi brand name telefoni.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

seveda so zadovoljni, ce ne probajo nic bolsega. sj ne recem, da je stvar slaba pa ce kupujes izkjucno nov telefon je zlo dober value. ampak ce damo v miks rabljene, je pa kaksen s4/s5 v tem cenovnem rangu bolsa izbira. ce ze ne druga, je to vsaj bil topend telefon svojga casa, nov xiaomi pac ni.

Ja, ker prav gotovo smo vsi kot naš prvi telefon na veliko začeli naročevati telefone iz daljne kitajske ane?

Nikoli nisem trdil, da je xiaomi top end telefon tega časa. Top end telefoni tega časa stanejo cca 500 do 700 eur več. In to je ves moj point. Kot si verjento opazil, je tema posvečena budget telefonu do 120 eur. Tu si predlagal nekdaj odličen, še danes soliden telefon iz druge roke. Ok, kot predlog.. zakaj pa ne. Jaz sem predlagal za ta denar nov telefon z optimalnim razmerjem med ceno in kakovostjo.
Zdaj recimo opažam, da imaš predsodke proti "kitajcem" ki so takšni drugačni, ne delujejo, etc, etc... pa vendarle trdim, da je Xiaomi krepko presegel te stereotipe in daje na trg za svojo ceno odlične telefone.
Ne, to ni novi iphone, ni novi samsung... je pa še vedno telefon, kot se spodobi za bistveno manjšo ceno. In še vedno trdim, boš za ceno 140 - 150 eur težko našel, če sploh, kaj boljšega kot je novi Xiaomi redmi 4 prime/pro.
(pa to še zdaleč ni eden njihovih boljših telefonov, da ne bo pomote - tu se oziram na budget)
Tudi jaz sem bil nekoliko skeptičen sprva, ampak zdaj kot res zadovoljen uporabnik lahko rečem... da mi na kraj pameti ne pade, da bi še kdaj kupoval enega bolj znanih brandov pri nas. Ni računice.

Res je da raznorazni kitajski brandi rastejo kot gobe po dežju. Oh in sploh super mega specifikacije... v rokah pa vse prej kot to. In da večina teh ni podprto z velikim community supportom. Pa se potem zafrkavaj. Ampak za dotičnega zgoraj tega ne moremo rečti. Celo na slo-tecnu so ta moment mega aktivne 3 - 4 xiaomi teme kjer se da marsikaj fajnega izvedeti.

Zgodovina sprememb…

~
No, pa da se vrnem na temo. Osebno bi na enaa raje vzel tistega R4 A, ki ga nekateri zgoraj priporočajo, kot Cubota. Pa ne, da je Cubot slab telefon, le preveč neznank je še okoli te znamke. Pri R4 A veš, da boš res dobila to kar deklarira. Brez guncanja afen okoli tega, onega, hrčkov...
Pa tudi če kaj ne bo tako kot bi si želela, je ta telefon tudi v sloveniji podprt z vedno večjo uporabniško bazo, ki ti bodo znali marsikaj svetovati, pomagati, medtem ko pri Cubotu to (še) ne obstaja. Ne v takšni meri.

sj ne recem, da je xiaomi slab, ampak ko beres o vseh tezavah ki se pojavljajo pa tudi brezvezne omejitve, ki jih imajo (recimo en hud je odsotnost b20 banda za lte, kar ga naredi neuporabnega pr telemachu) pac vidis da ni cisto zastonj tolk cenej.

ce si pac pripravljen zivet z takimi kompromisi, godspeed. ;)
#brezpodpisa

OvCa77 ::

Lahko pa tega: http://www.efox-shop.com/yota-yotaphone...
baje obstaja official 6.0 android
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

O vseh težavah, ki se pojavljajo?
Meni se ne zdi, da bi bilo kaj ekstremno veliko "vseh" težav. Pač da, razpravlja se to in ono, jasno pri posameznikih prihaja tudi do težav, kot z vsakim telefonom (o tem običajno še posebej radi pišemo na forumih, ane?), s tem da ta še posebej raste na popularnosti, še veliko več je raziskovanja, flashanja, nalaganja customized romov itd... (od tu večina teh težav, o katerih pišeš?) skratka stvari, brez katerih tehnično manj savvy uporabnik čisto komot preživi.

Ko sem sam dobil ta telefon je imel gor custom vendor MIUI rom. Kakšen problem? Niti ne.. tekel je kot urca, baterija zdržala po 4 dni, gor je bila slovenščina, etc, etc... skratka telefon, ki bi ga komot dal mami in ne bi imela najmanjšega problema z njim, ampak kot tipičen slo-tech obiskovalec sem jasno želel več, se sprva malce jajcal z njim (torej tu smo zdaj pri "težavah"), da mi je končno uspelo odklenit bootloader, naložiti EU miui rom, etc... in evo, voila... happy user.

Skratka, kar želim povedati je, da se mi ob prebiranju diskusij povezanimih s Xiaomijem ne zdi, da bi imel sam telefon kakšne posebne težave, se kaj ektremno kvaril ipd., smo pa pogosto problem mi uporabniki, ki ne znamo stvari, ki delujejo pustiti pri miru, ki želimo vedno več... in nato ob igračkanju s tem zaidemo v težave ter nato letimo na forum moriti druge uporabnike za pomoč :)

Hkrati pa tu ene stvari še posebej pridejo do izraza, ker ti boš Samsunga lepo nesel na servis, uveljavljal garancijo itd, medtem, ko bom jaz (in da, to je slaba stran kitajcev, tudi če gre za res uredu telefon) prvo težil po forumu, iskal rešitve naokoli in na koncu, če bo res kaj narobe uveljavljal kratko garancijo v tujini. Ni nujno, da bom imel jaz s svojim telefonom kaj več težav kot ti s svojim, bodo pa moje (potencialne) bolj prišle do izraza na forumu.

Zgodovina sprememb…

jero_no1 ::

hojnikb je izjavil:

sj ne recem, da je xiaomi slab, ampak ko beres o vseh tezavah ki se pojavljajo pa tudi brezvezne omejitve, ki jih imajo (recimo en hud je odsotnost b20 banda za lte, kar ga naredi neuporabnega pr telemachu) pac vidis da ni cisto zastonj tolk cenej.

ce si pac pripravljen zivet z takimi kompromisi, godspeed. ;)

Če je pri novem telefonu za 150€ to edini kompromis, potem bom preživu :)

Kakšne kompromise moraš šele sklepat pri zvenečih znamkah v tem cenovnem razredu: manko RAM-a, slab fotoaparat, še slabši zaslon. To so stvari, s katerimi težje živiš pri vsakdanji uporabi, sploh na dolgi rok.

vilonja ::

Če te moti odsotnost pasu b20, imaš na voljo RN3 Pro special edition 3gb pri goldwayu za 180 eur in ne sklepaš nobenih kompromisov edino ta telefon je za 2mm daljši od navadne verzije, zato nimaš zelo velike izbire ovitkov.

Saul Goodman ::

hijackal bi temo, da vprašam za mnenje o "burner" telefonih, oz. tistih, ki so _zelo_ poceni (do max 50-60eur). za tujca moram nabavit sekundarni "neumni" telefon s slovensko številko, odločam se med:

nokia 105, nokia 108 (duo), nokia 130 (duo), nokia 216 DS, nokia 220

potem obstajajo še meni neznane firme, kot so Wiko, Estar, Emporia.

a ima kdo izkušnje s ponudbo poceni telefonov v sloveniji in kaj je trenutno best buy med omenjenimi poceni napravami?

pogoji so vzdržljivost, dolga pripravljenost, dual sim ni nujen, je pa ok. telefon ne rabi ničesar drugega, glavna funkcija bodo le klici/smsi.

konspirator ::

Najcenejšega novega oz minimalno rabljenega.
http://www.bolha.com/telefonija/mobilna...

Če bo pri Telemachu naj gleda da podpira gsm 1800 Mhz.
--

Saul Goodman ::

zanima me ocena ponudbe v slovenski trgovini iz police, ne bolha. hvala za druge informacije. :-)

radmannsdorf ::

Nokia 108 Doal sim + sim kartica + 100 min/sms za 28,90EUR.
https://bob.si/kupi-bob/spletna-trgovin...

Zgodovina sprememb…

specing ::

Kupiš Bob paket s telefonom za 15 eur.

MrStein ::

Android v rangu 60 EUR pozna kdo? Izkušnje?

Recimo Alcatel Pixi 4 se dobi za to ceno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

Android v rangu 60 EUR pozna kdo? Izkušnje?

Recimo Alcatel Pixi 4 se dobi za to ceno.
mogoče kakšen Wiko pri enaa?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4376 377 378 379 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
189293410784 (1136) matobeli
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10023026 (3995) kanarin
»

Primerjava dveh budget za isti denar (strani: 1 2 )

6910426 (8644) pixelzgaming
»

Huawei P8 Lite ali Xiaomi Redmi 4

Oddelek: Kaj kupiti
123922 (3229) sarma832
»

Nakup gsm aparata za cca. 150/200 €

162665 (2117) jernejk90

Več podobnih tem