» »

kateri program za prenos mini-DV

kateri program za prenos mini-DV

marshall ::

skratka, imam stare kasete mini DV in jih hočem presneti na PC,zanima me sledeče. Kateri program bi bil najbolj primeren za to početj? Nekaj namigov sem že našel, najbolj bi mi pomagalo če bi lahko prenesel celo kaseto v takšni kvaliteti kot je prvotno, kajti kompresiram še lahko vedno. Poskusil sem move maker, vendar ta ima samo opcijo prenesi, vse ostalo pa počne brez da vplivam na kvaliteto prenosa. Ko je video prenešen je le ta precej slabe kvalitete, kocke, zamegljenost, zato smatram da je že precej kompresiran. Kakšne so vaše izkušnje, kaj menite ali je ta kvaliteta normalna, ter koliko prostora bo potrebno za original velikost, kateri format je najbolj optimalen?

#000000 ::

virtual dub, spojiš kablovje, zaženeš vdub greš na zajem, pripraviš se prav mu daš ime ipd, začneš ter poženeš kamreo v predvajalni način, traja ampak imaš surov nekompresiran avi. potem konvertiraš naknadno.

evo na kratko en sicer ni ne vem kaj vodič mislm da je "google translate" zadeva ampak bo pomagal

http://sl.wondershare.com/video-editor/...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

no tako mi dela tudi move maker, samo vpraša za ime in piči. Ampak kvaliteta je porazna, kot sam vem sem imel pred 10L nazaj ko sem nekaj čaral z prenosom zelo dobro kvaliteto skoraj na nivoju HD. To kar zajame sedaj so kocke, megla in vse drugo kar sem napisal, zato sumim da je že prenos kompresiran?? Mogoče pa so se oči v teh letih preveč nadile na HD kvaliteto:) Skratka mislim da kock kljub temu nebi smelo biti in tudi ne zapacanosti, DV format bi moral biti že precej na nivoju.

in ja bil je en fajn vodič tudi tukaj ampak ga ne najdem

tukaj je surovi avi, potem ti stiskaš v divx xvid mpg4 itd

jest sem vedno samo to uporabljal pa je bila kvaliteta BP.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

TOP ::

Najbolši program je Pinacle studio lahko tudi obdelaš ali delaš,kar želiš.

pa še nekaj sem opazil, najprej mi naredi kos velik 20min, potem 8min, itn. Na koncu vse skupaj pri 30min frizne in naredi 20kosov8-O

kokos25 ::

Evo, Corel video studio reciva verzija X6,7,8,9...To je to za nas amaterje...:)
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

marshall je izjavil:

pa še nekaj sem opazil, najprej mi naredi kos velik 20min, potem 8min, itn. Na koncu vse skupaj pri 30min frizne in naredi 20kosov8-O

kateri sw ti to naredi ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako miniDV v avi

Oddelek: Zvok in slika
7652 (548) Kekec
»

rezanje videa mpg

353535 (3067) jan01
»

kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)

113358 (3060) pivmik
»

DV na PC prek S-video

171296 (1142) pajac
»

Resolucija DV premajhna

91205 (1128) CaqKa

Več podobnih tem