» »

Kako miniDV v avi

Kako miniDV v avi

Kekec ::

Doma se mi je nabralo kar nekaj miniDV kaset, zdaj sem jih prenesel na računalnik in zadeje vsaka po 13GB prostora ker je pač "surov" avi, zdaj bi pa rad to spremenil v in stisnil s kakšnim dobrim kodekom da bodo datoteke manjše in še vedno kvalitetne. Nočem zadeve spravit na dvd ker ga ne uporabljamo imamo POPCORNA zato mi je dovolj če je samo pretvorjeno s kakšniom dobrim kodekom, velikost datoteke ni pomebna da lovi kakšno velikost dvd-ja ali podobno samo 13GB pa se mi vseno zdi preveč.

Tako da kakšni nasveti za pretvarjanje bi bili dobrodošli, rad bi tudi kaj takega da zna posnetek de-interlacead nebi pa rad kakšne univerzalne rešitve za "telebane" ponavadi te ne pretvorijo dobro posnetka.

lp

Vikking ::

Kekec ::

Super sem podobno zadevo tudi sam najdu in uporabil edino nisem nasel nekih pametnih nasvetov/opisov glede tega smart interlacerja ki ima različne moznosti na razpolaho blend/linerar/cubic zaenkrat sem izbral liner se mi zdi boljsi pri v cubic nisem odkril razlike med linear ali ima kdo kaj pojma o tem?
lp

Tarzan ::

Mogoče ti bo laže s kakim programom tipa Gordian Knot. Tukaj je en članek, kako si narediš backup DVDja, za tvoje kasete je postopek enak, lahko pa prve korake preskočiš, ker že imaš avi datoteko. Spodaj levo odpreš fajl, ki bi ga stisnil, ga lahko lepo obrežeš, nastaviš resolucijo, v katero bi ga prekompresiral, na koncu pa imaš še več različnih načinov deinterlacanja in predogled, kako bo vse skupaj izgledalo. Po mojem mnenju zelo enostaven program.

Kekec ::

Poznam ta program, bom še tega probal.

Vikking ::

Jaz sem sicer za prenos iz miniDV kaset na računalnik, najprej uporabil moviemaker, nato uporabil TMPGEnc (dobil željeno velikost datotek), potem pa za dokončno obdelavo (meniji, prehodi) uprabil DVD-Lab.

Robert ::

Ko sem prenesel iz miniDV kaset na računalnik 1h38min posnetega materiala se mi je naredila avi datoteka velika 63GB. Zanima me kako zadevo prenesti iz kamere (miniDV) v manjšo avi datoteko na računalnik, da bo še možna za nadaljno obdelavo (naslovi, prehodi....) kateri program je najbolj primeren.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Robert ()

Kekec ::

Lahko začneš z Movi makerjem, potem greš na pinnacle studio na koncu ko boš pa vse obvladu pa na kakšen adobe premiere


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S-video v digitalni signal

Oddelek: Zvok in slika
7675 (613) AtaStrudl
»

nakup videokamere (SD proti HD)

Oddelek: Zvok in slika
203473 (3059) roCkY
»

Mini DV ali DVD ali HDD???

Oddelek: Zvok in slika
71420 (1223) Tear_DR0P
»

miniDV --> DVD

Oddelek: Zvok in slika
81226 (964) aljazh
»

AVI ALI MPG2 DILEMA??

Oddelek: Pomoč in nasveti
81127 (1035) baron21

Več podobnih tem